Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik csaszar (42 db)

Győrben DR Busznyak Csabánál hogy zajlik a sima szülés császár után? Aki nála szült azok válaszát várom!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat,azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés,hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat, azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés, hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.
Igaz nem császár után, de két gyerekem született nála, hozzá jártam a sima sztk rendelésre, megbeszéltük, hogy nála szeretnék szülni, és mindkétszer szerencsém volt, mert sikerült. könnyû, komplikáció mentes, gyors szüléseim voltak, nem sürgette meg, a szülésznõvel megbeszéltük, hogy gátvédelmet szeretnék, és abszolult partner volt benne, engedte a szülésznõt, gyakorlatilag a szülés utáni vizsgálatokat végezte el, benézett hozzánk utána is, természetesen honoráltuk is. Nekem az volt a fontos, hogy ne legyek feleslegesen piszkálva...Nagyon kedves. Amikor a kisebbik fiam született ügyeletes volt, és a másik szobába szinte egyszerre velünk indult el kifelé a baba, felhívatott a másik kismamához egy orvost a szülészetrõl, és ott maradt velem, mert megbeszéltük, hogy õ lesz ott a szülésnél.Szóval nagyon rendes. Hogy császár után hogyan jár el, azt nem tudom, de szerintem nagyon rugalmas, és az ésszerûség határain belül enged a kismamák kéréseinek.
gyõrben nincs eda sima szülésnél

Marcius 19 en lesz a csaszarom, akinek progis csaszarja volt leirna hogyan zajlik le?

Legjobb válasz: Szia, 2010-ben volt progis császárom és 2 hónap múlva lesz a következõ. Megyeszékhely. 1 nappal korábban be kellett feküdni, csináltak vizelet- és vérvizsgálatot, NST-t, EKG-t. Éjféltõl nem lehetett enni, inni is csak vizet. Másnap reggel 6-kor kaptam beöntést, nem kellemes, de kibírható, kb negyed óráig tart az egész, mármint a beöntés csak 1 perc, de utána "tartani kell" amíg az ember bírja. Megnézték a nõvérek hogy le vagyok-e borotválva, mondták oké. Adtak branült a kézfejembe és 2 palack infúzió lement. Semmit nem éreztem, sem fájdalmat, sem mást. Közben jött egy sürgõs eset, így engem "félretettek" egy kis idõre, vissza a kórterembe, hogy várjak. Be kellett diktálni egy fiú- és egy lánynevet is, bár tudtuk hogy lány lesz. Fél 12-kor betoltak a mûtõbe, jött az anesztes orvos, adott gerincbe egy érzéstelenítõt majd beadta a spinálist, pár perc múlva már nem éreztem a lábam. Közben ment valami infúzió, mérték a vérnyomást folyamatosan, a mûtõben beszéltettek, hogy minden rendben van-e. Bár már nem éreztem de feltették a katétert és ki is kötöztek. Kezdõdött a mûtét, az orvosom énekelt mert tudta hogy félõs vagyok :) Néha éreztem hogy rángatják a hasamat, de kb ennyi, sem fájdalom sem semmi más. A kislányt mikor kivették, megmutatták és elvitték. Engem varrtak, persze semmit nem éreztem abból sem, majd vissza a kórterembe. Odahozták rögtön a babát és bejöhetett fél órára a Párom is. Pár percre anyum és anyósom is bejöhettek. Rögtön cicire tették a babát, aztán hagytak pihenni. Másnap délelõtt lehetett felkelnem. Addig fekvés, szívószálas ivás, sok folyadék kell. Kicsit kellemetlen volt a katéter de nem vészes. Az elsõ felkelés másnap fájdalmas volt, kb 20 percembe telt míg felhúztam magam... Kivették a katétert és sétálni kellett. Infúzió ment 6 palackkal, abba elsõ nap adtak fájdalomcsillapítót, utána már nem kértem mert nem voltak fájdalmaim. Bababarát kórház volt, így sokat volt ott a baba, szinte végig, fürdetni vitték el este, de ennyi. Fejõgépre kellett mennem de szépen beindult a tejem és tudott szopizni a kislány. Ja, amúgy 3100-al és 53 centivel született. A kórházban minden nap adtak Clexane injekciót és még utána is kellett 3 hétig szúrni, hogy ne legyen trombózis. Az kimaradt hogy a mûtõben tettek be egy drain csövet is a hasamba, hogy azon keresztül ürüljön a vér, így gyermekágyi vérzésem alig volt pár napig a szülés után. A drain csövet a 3.nap vették ki, kicsit fájt, de kibírható. Varratszedés 9 nap múlva, vissza kellett menni a kórházba. A mostani császár annyiban lesz más, hogy altatni fognak. Minden jót Neked, remélem kellemes élmény lesz a szülésed! :)

Szia, 2010-ben volt progis császárom és 2 hónap múlva lesz a következõ. Megyeszékhely. 1 nappal korábban be kellett feküdni, csináltak vizelet- és vérvizsgálatot, NST-t, EKG-t. Éjféltõl nem lehetett enni, inni is csak vizet. Másnap reggel 6-kor kaptam beöntést, nem kellemes, de kibírható, kb negyed óráig tart az egész, mármint a beöntés csak 1 perc, de utána "tartani kell" amíg az ember bírja. Megnézték a nõvérek hogy le vagyok-e borotválva, mondták oké. Adtak branült a kézfejembe és 2 palack infúzió lement. Semmit nem éreztem, sem fájdalmat, sem mást. Közben jött egy sürgõs eset, így engem "félretettek" egy kis idõre, vissza a kórterembe, hogy várjak. Be kellett diktálni egy fiú- és egy lánynevet is, bár tudtuk hogy lány lesz. Fél 12-kor betoltak a mûtõbe, jött az anesztes orvos, adott gerincbe egy érzéstelenítõt majd beadta a spinálist, pár perc múlva már nem éreztem a lábam. Közben ment valami infúzió, mérték a vérnyomást folyamatosan, a mûtõben beszéltettek, hogy minden rendben van-e. Bár már nem éreztem de feltették a katétert és ki is kötöztek. Kezdõdött a mûtét, az orvosom énekelt mert tudta hogy félõs vagyok :) Néha éreztem hogy rángatják a hasamat, de kb ennyi, sem fájdalom sem semmi más. A kislányt mikor kivették, megmutatták és elvitték. Engem varrtak, persze semmit nem éreztem abból sem, majd vissza a kórterembe. Odahozták rögtön a babát és bejöhetett fél órára a Párom is. Pár percre anyum és anyósom is bejöhettek. Rögtön cicire tették a babát, aztán hagytak pihenni. Másnap délelõtt lehetett felkelnem. Addig fekvés, szívószálas ivás, sok folyadék kell. Kicsit kellemetlen volt a katéter de nem vészes. Az elsõ felkelés másnap fájdalmas volt, kb 20 percembe telt míg felhúztam magam... Kivették a katétert és sétálni kellett. Infúzió ment 6 palackkal, abba elsõ nap adtak fájdalomcsillapítót, utána már nem kértem mert nem voltak fájdalmaim. Bababarát kórház volt, így sokat volt ott a baba, szinte végig, fürdetni vitték el este, de ennyi. Fejõgépre kellett mennem de szépen beindult a tejem és tudott szopizni a kislány. Ja, amúgy 3100-al és 53 centivel született. A kórházban minden nap adtak Clexane injekciót és még utána is kellett 3 hétig szúrni, hogy ne legyen trombózis. Az kimaradt hogy a mûtõben tettek be egy drain csövet is a hasamba, hogy azon keresztül ürüljön a vér, így gyermekágyi vérzésem alig volt pár napig a szülés után. A drain csövet a 3.nap vették ki, kicsit fájt, de kibírható. Varratszedés 9 nap múlva, vissza kellett menni a kórházba. A mostani császár annyiban lesz más, hogy altatni fognak. Minden jót Neked, remélem kellemes élmény lesz a szülésed! :)
húúú, nagyon komoly :) akkor nem kaptál elõtte oxitocint? szóval nem indítottak be? :S nagyon gratulálok amúgy, mi is nagyon várjuk a kislányunkat, csak én parázok ezen a szülésen.
A kérdező hozzászólása: ja a tejem 3-4 nap indult be
A kérdező hozzászólása: szia! hat igaz engem kulfoldon csaszaroztak, de leirom hogy zajlott le. szoval reggel 10 re bementem fel 11 kor atoltoztettek gyerek szivhangjat figyeltek, vernyomast mertek vervetel ez kb olyan fel 12 ig igy ment, utanna kimentem wc re viszajottem mondtak vegyem le a bugyit adtak a savlekotot(borzalom roszizu) mire megittam beoltozve jott egy nover hogy mehetek be a mutobe, meg megis kerdeztem maris??? mondta nover nevetve jaa itt igy megy:) bementem, jott dokim meg beszelgettunk bent egy par percet aztan jott aki be erzestelenitett, raktak be zenet, a ferjem bent lehetett velem, beszelgettunk mire eszbe kaptam uvoltott a kislanyom :) szinte perceknek tunt az egesz...
2.vagyok és szívbõl gratulálok én is! :) Nekem május 20-án lesz a második programozott császárom.
szuper, azért érdeklõdöm, mert sanszos, hogy engem is császározni fognak, és rezelek én is :S részleteket esetleg írnál? olyanra gondoltam, hogy meddig nem lehetett csinálnod semmit, mikor foghattad elõször a kisbabát stb... ha lenne idõd írd meg légyszi. az s érdekelnem, hogy elõtte indítottak-e oxitocinnal, beindult-e a tejed... elõre is megköszönöm :) és gratulálok a kis jövevényhez :) Bruce Willis-el vagyunk még egy szülinapon :)
A kérdező hozzászólása: szia! igen minden rendben volt ma vagyunk 9 naposak :) igaz a mutet utan napkig borzalom volt minden mozdulat fajt, de ra nezek a gyonyoru kislanyomra es maris minden okes:D koszonom hogy erdeklodtel!
hogy vagy? minden rendben volt? én vagyok az a szülinapos kismama :)
A kérdező hozzászólása: ohhh nagyon sajnalom ez tenyleg szornyu :(
Szia, 2.vagyok. Altatás oka: elsõ szülésemnél a spinális érzéstelenítést nem sikerült elsõre beadni, sajnos 6x szúrtak meg. Ennek következményeként néhány hónappal késõbb autoimmun beteg lettem, elveszítettem a látásomat az egyik szememre. Hosszú hónapok alatt ( több város, több orvos ) derült ki hogy autoimmun beteg lettem. Az immunológus aki kezel, azt mondta, nem javasolja az újbóli gerinc-szúrást, hanem inkább legyen altatásban. A nõgyógyászom elfogadta az immunológus döntését, így most majd altatnak.
Szia, 2.vagyok. Altatás oka: elsõ szülésemnél a spinális érzéstelenítést nem sikerült elsõre beadni, sajnos 6x szúrtak meg. Ennek következményeként néhány hónappal késõbb autoimmun beteg lettem, elveszítettem a látásomat az egyik szememre. Hosszú hónapok alatt ( több város, több orvos ) derült ki hogy autoimmun beteg lettem. Az immunológus aki kezel, azt mondta, nem javasolja az újbóli gerinc-szúrást, hanem inkább legyen altatásban. A nõgyógyászom elfogadta az immunológus véleményét, így most majd altatnak.
A kérdező hozzászólása: oke semmi baj :D koszi amugy
Nekem is március 19-én van a születésnapom :) Boldog születésnapot a kicsinek :) Neked sikeres császárt! Bocsánat az offért :) de nem bírtam ki!
A kérdező hozzászólása: es miert fognak altatni ? megkerdezhetem ?
A kérdező hozzászólása: nem kaptam semmit elotte

Hogy zajlik most egy császár szülés a János kórházban?

Bár gondolom, nagyjából mindenhol ugyanúgy. Teljesen kizáródott aranyereim vannak éa proktológus javaslatára valószín?leg császározni kell majd. Tényleg annyira szörny?? Kinek volt mostanában így szülése? 37 hetes vagyok

Legjobb válasz: Ne félj! A mûtét alatt adnak érzéstelenítõt, nem érzel semmit, úgy mint a fogorvosnál, abszolut semmi nem fáj! Én a vajúdás végén már majd meghaltam úgy fájtak az összehúzódások, már kértem a dokit hogy inább vágjon fel, mert már nem bírom annyira fájt! Amikor mondta hogy akkor császár én úgy megkönnyebbûltem hogy végre vége :) alig vártam hogy beadják a fájdalomcsillapítót és onnét vége nem fájt semmim! Kivették a babát betoltak az ágyamba, és tudtam egész éjjel aludni mert még hatott a fájdalomcsillapító, másnap meg már nem fájt semmim, olyan voltam mint régen. Ami rossz, de ez nem csak császárosoknál van,hanem aki simán szül annál is hogy ugye ott a nagy hasad majd üresen, és a szerveid rendezõdnek vissza, mikor felállsz, vagy csak picit hajolsz, már érzed hogy mineden belsõ szerved megy jobbra balra, na az kellemetlen érzés! De egy hét és vissza rendezõdik minden. A sebem nem fájt! És most már 15 hónapos a lányom, és csak egy vékony hajszálnyi fehér csík látszódik! Nekem is kijött az aranyerem már szülés elõtt kettõ is, de nem mondta a doki hogy ezzel nem lehetne természetesen szülni. Én megmondom õszintén, így hogy vajúdtam egy napot, meg császár is volt, ha mégegyszer szülök, én a császárt kérem az fix, azt a kínlódást sok fájást kihagynám, az százszor rosszabb mint a mûtét, ott mindent elvégeznek helyetted :) Az elsõ hét volt nehéz amikor rendezõdtek vissza bennem a dolgok, a felállás leülés volt nehéz mert borult a hasamban minden, addig itthon volt a férjem meg jött Anyukám segíteni, én csak feküdtem szoptattam, de utánna Anyu haza ment párom dolgozni járt maradtunk ketten lányommal, de simán elláttam egyedül, egész nap feküdtünk egymás mellett, ha éhes volt csak odafordultam megciciztettem, ha sírt kicsit ringattam, átpelenkázni ülve is tudtam, mindent magam mellé készítettem :)este megjött a férjem õ megfürdette, 2 hét után meg már minden a régi volt mostam fõztem vasaltam takarítottam sétáltunk a babával. Ne félj, gyorsan túl leszel rajta, utánna meg már nem magaddal foglalkozol, hanem a babával hogy neki jó legyen, elfelejted minden magaddal kapcsolatos gondod :) Elsõ voltam

Ne félj! A mûtét alatt adnak érzéstelenítõt, nem érzel semmit, úgy mint a fogorvosnál, abszolut semmi nem fáj! Én a vajúdás végén már majd meghaltam úgy fájtak az összehúzódások, már kértem a dokit hogy inább vágjon fel, mert már nem bírom annyira fájt! Amikor mondta hogy akkor császár én úgy megkönnyebbûltem hogy végre vége :) alig vártam hogy beadják a fájdalomcsillapítót és onnét vége nem fájt semmim! Kivették a babát betoltak az ágyamba, és tudtam egész éjjel aludni mert még hatott a fájdalomcsillapító, másnap meg már nem fájt semmim, olyan voltam mint régen. Ami rossz, de ez nem csak császárosoknál van, hanem aki simán szül annál is hogy ugye ott a nagy hasad majd üresen, és a szerveid rendezõdnek vissza, mikor felállsz, vagy csak picit hajolsz, már érzed hogy mineden belsõ szerved megy jobbra balra, na az kellemetlen érzés! De egy hét és vissza rendezõdik minden. A sebem nem fájt! És most már 15 hónapos a lányom, és csak egy vékony hajszálnyi fehér csík látszódik! Nekem is kijött az aranyerem már szülés elõtt kettõ is, de nem mondta a doki hogy ezzel nem lehetne természetesen szülni. Én megmondom õszintén, így hogy vajúdtam egy napot, meg császár is volt, ha mégegyszer szülök, én a császárt kérem az fix, azt a kínlódást sok fájást kihagynám, az százszor rosszabb mint a mûtét, ott mindent elvégeznek helyetted :) Az elsõ hét volt nehéz amikor rendezõdtek vissza bennem a dolgok, a felállás leülés volt nehéz mert borult a hasamban minden, addig itthon volt a férjem meg jött Anyukám segíteni, én csak feküdtem szoptattam, de utánna Anyu haza ment párom dolgozni járt maradtunk ketten lányommal, de simán elláttam egyedül, egész nap feküdtünk egymás mellett, ha éhes volt csak odafordultam megciciztettem, ha sírt kicsit ringattam, átpelenkázni ülve is tudtam, mindent magam mellé készítettem :) este megjött a férjem õ megfürdette, 2 hét után meg már minden a régi volt mostam fõztem vasaltam takarítottam sétáltunk a babával. Ne félj, gyorsan túl leszel rajta, utánna meg már nem magaddal foglalkozol, hanem a babával hogy neki jó legyen, elfelejted minden magaddal kapcsolatos gondod :) Elsõ voltam
Szia, bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de mit jelent az, hogy teljesen kizáródott az aranyered? Csak mert nekem is kitüremkedik, bár kezeltem, nem sokat javul. A dokinak mondtam a félelmemet, hogy szülésnél még jobban ki fog türemkedni, de nem igazán foglalkozott vele.
A kérdező hozzászólása: azt jelenti, hogy hetek óta kint van és nem is megy már vissza. vannak napok, amikor nem fáj, de a napokban egy picit keményebb széklet miatt egy másik is "kiült" a meglévõ mellé. jövõ héten újra megyek a proktológus doktornõhöz, elõre félek, mit fog mondani. 3 hete, az elsõ után azt mondta, hogy ilyen esetben, fõleg ha mégegy lesz mellette, akkor nem javasolja a normál szülést, mert "nagyon csúnya dolgok történhetnek ott lent". szóval eléggé félek a császártól.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek köszönöm szépen a választ! Mennyi ideig gyógyultál? A hasi vágás, fõleg.
Szia! Mindkét lányom a János korházban született, az elsõ 4 a második 1 éve. Az orvosok, szülésznõk, nõvérek nagyon rendesek. Egyáltalán nem szörnyû, ne félj! A mûtõben beszélgetnek veled, babádat megmutatják, apa bent lehet vele a szülõszobán, amíg téged "befejeznek". 12 orát kell fekve tölteni, fejet nem felemelni. Sok folyadékot kell mûtét után inni, szívoszálat vigyél. Babámat rögtön kihozhatták, mûtét után 1/2 orával már mellen volt. Reggel 6-22-ig veled lehet a babád, kis megszakításokkal(reggeli vizit, fürdetés). Van orvosod, szülésznõd? Szoval bátor legyél, nem kell félni, életed legszebb élménye vár rád....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok bíztatást, aranyosak vagytok!
A kérdező hozzászólása: Orvosom van, szülésznõm még nincs, de nõvérem tavaly ott szült egy nagyon kedves lánynál, Õt fogom megkérni, ha aznap bent lesz. Sõt, lehet, hogy bemegyek szülés elõtt pár nappal és megkeresem. Bár, ha császár lesz, akkor is van értelme? Nem hiszem, hogy egész nap hagynak vajúdni, ha úgyis vágni kell.
Nem ott fogok szülni ahol Te, de nekem 1 hét múlva lesz császárom. Csak ahhoz szólnék hozzá, hogy felesleges szülésznõt felfogadni császárhoz, úgyis az orvos csinál mindent. Sok sikert majd! :)
Tegnap 22.20-as vagyok.Ha programozott császárod lesz nem fogsz vajúdni. Nekem a méhlepény a méhszájnál tapadt, meg sem várták míg megindul, 39+3-nál császároztak.

Császár után 2, 5 évvel hogy zajlik egy sima szülés?

Úgy néz ki simán szülhetek császár után,ilyenkor engednek túlhordani,kaphatok eda-t,stb?nagyon félek,hogy szétnyílik az el?z? hegem....

Legjobb válasz: Én a császárom után 26 hónappal szültem természetesen úton. Semmilyen érzéstelenítõt nem kaphattam, mert ilyenkor a szülõ nõnek mindent éreznie kell, hogy tudjon szólni, ha gond lenne. A tolófájásokig gépre voltam kötve, így figyelték a baba szívverését és a méhösszehúzódásokat (a nõvérke azt mondta, ez is a császár miatt kell). Emiatt végig fekve kellett vajúdni, ami nem volt az igazi. A túlhordást nem nagyon engedik, max. 3-4 nappal. Nekem a doki nagyon alapos volt, a szülés után belülrõl megvizsgálta a heget, hogy biztosan nem nyílt-e szét. Ne izgulj, mert ha bármi gond lenne, azonnal tolnak a mûtõbe és akkor császárral hozzák világra a babát!

Én a császárom után 26 hónappal szültem természetesen úton. Semmilyen érzéstelenítõt nem kaphattam, mert ilyenkor a szülõ nõnek mindent éreznie kell, hogy tudjon szólni, ha gond lenne. A tolófájásokig gépre voltam kötve, így figyelték a baba szívverését és a méhösszehúzódásokat (a nõvérke azt mondta, ez is a császár miatt kell). Emiatt végig fekve kellett vajúdni, ami nem volt az igazi. A túlhordást nem nagyon engedik, max. 3-4 nappal. Nekem a doki nagyon alapos volt, a szülés után belülrõl megvizsgálta a heget, hogy biztosan nem nyílt-e szét. Ne izgulj, mert ha bármi gond lenne, azonnal tolnak a mûtõbe és akkor császárral hozzák világra a babát!
Szia en 3 hete szultem a masodik babamat!2, 8honap van a szulesek kozot ugy volt hogy rendesen szulom en is a masodikat!Fajdalom csilapitot nem kaphatsz semi felet, hogy erez mindent!En vegul ismet csaszaros lettem mert le valt a mehlepeny es nagyon vereztem!De ne agodj a dokid tudja majd hogy mit kell csinalnia es ha valamit nem talal rendben akkor mecsaszaroz!!!Es en 6 napal hortam tul a masodikat!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, igazából most is császárt szerettem volna, mert az elsõvel 17 óra kemény vajúdás után semmit nem tágultam, ezért lett császár, de a doki azt mondta meg kell próbálni simán :(

Vácon hogyan zajlik a programozott császár? Be kell előtte feküdni, vagy aznap mész be? A katétert csak érzéstelenítés után rakják fel?

Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Barátnõmnek volt programozott császárja Vácon, és õt pénteken befektették, majd hétfõn mûtötték. De dokifüggõ, hogy mikor fektetik be a kismamát. Nekem sajnos császárom lett (nem programozott), mert nem tudtam megszülni a lányomat, de még mûtét elõtt (érzéstelenítés elõtt) feltették a katétert.

Barátnõmnek volt programozott császárja Vácon, és õt pénteken befektették, majd hétfõn mûtötték. De dokifüggõ, hogy mikor fektetik be a kismamát. Nekem sajnos császárom lett (nem programozott), mert nem tudtam megszülni a lányomat, de még mûtét elõtt (érzéstelenítés elõtt) feltették a katétert.
A programozotthoz nem tudok hozzászólni de nekem is sürgõs császárom volt most 11-én a lányom nyakára tekeredett a zsinór mint kiderült de a katétert érzéstelenítõ nélkül kötötték be...mondjuk én nem éreztem h fájt volna kicsit kellemetlennek mondanám csak de lehet h a stressz miatt nem éreztem sok mindent belõle mert egyik pillanatról a másikra történt nálam minden reszkettem minden porcikámban szóval passz...de nekem az érzéstelenítés se fájt egyáltalán amit a gerincembe kaptam...de ami néha elõjön fejfájás császár után na az engem 3 napig kínzott...esküszöm az olyan kegyetlen fájdalom h soha még a legutálatosabb ellenségemnek se kívánnám borzasztó...ha legközelebb szülnék császárral is ettõl félnék a legjobban h újra át kellene élnem ezt a szönyû fejfájást... :/
Elsõ vagyok: a fejem nekem is fájt, de kegyetlenül. Soha olyan fejfájást nem éreztem még. Hányingerig fájt a fejem, nagyon rosszul voltam. "Vicces", mert én sem gondoltam volna, hogy ez lesz a legrosszabb, és nem is maga a mûtét... De legalább látom nem vagyok egyedül. Egyszer valakinek meséltem, és sík hülyének nézett, mert neki császár után nem fájt a feje, nem is értette mirõl beszélek.
Akkor tudod mi is az a fájdalom...hihetetlen komolyan azt leírni nem lehet h mennyire fáj és tényleg szó szerint annyira h legszívesebben hánynál de még ahhoz sincs semmi erõd...én ott voltam már h inkább akasszanak fel vagy vmi mert én ezt nem bírom tovább...hidd el én nem nézlek hülyének emiatt átéltem én is és soha többet nem akarom...és valóban a hasam feszülése a mûtét után járó dolgok nem voltak egyáltalán rosszak mint a fejfájás...van akinél ez kijön van akinél nem az a szerencsésebb akinek soha nem kell átélnie... második válaszoló voltam
Nekem elõzõ nap délben kellett befeküdnöm. Katétert elõbb tették fel az infúzióval együtt. jóval késõbb volt az érzéstelenítés fejem nem fájt
utolsó vagyok, bocsi nem figyeltem, hogy vác...

Debreceni klinikán hogy zajlik mostanság a programozott császár?

Be kell feküdni el?tte valamikor, vagy elég csak aznap bemenni? Van-e beöntés? Apuka bent lehet-e stb...? Ilyenek érdekelnének. Már volt egy császárom ott, de az sürg?sségi volt, és hetekig bent feküdtem el?tte már.

Legjobb válasz: Szia!!Nekem tavaly márciusban volt progis császárom.Aznap reggel mentünk be,nem kellett befeküdni elõtte.Reggel 8-ra mentünk,megtörtént az elõkészítés(beöntés,borotválás,zuhanyzás)majd bekötötték az infúziót,kaptam katétert.Aztán szóltak az addig kint várakozó páromnak,hogy most már bejöhet.Az élesztõben várta a kislányunk érkezését.Amikor kiemelték,rendbetették,és apa már foghatta is :-)Aztán engem is kitoltak a mûtõbõl,és együtt babázhattunk az õrzõben.Szóval igen,apuka végig bent lehet.A császárt követõ 12 óra múlva már keltenek is fel,mehetsz zuhanyozni,és irány le osztályra.Hirtelen ennyi jutott eszembe,de ha valami kimaradt volna,és érdekel,kérdezz nyugodtan:-)További boldog babavárást kívánok!!Üdv:Tamy

Szia!!Nekem tavaly márciusban volt progis császárom.Aznap reggel mentünk be, nem kellett befeküdni elõtte.Reggel 8-ra mentünk, megtörtént az elõkészítés(beöntés, borotválás, zuhanyzás)majd bekötötték az infúziót, kaptam katétert.Aztán szóltak az addig kint várakozó páromnak, hogy most már bejöhet.Az élesztõben várta a kislányunk érkezését.Amikor kiemelték, rendbetették, és apa már foghatta is :-)Aztán engem is kitoltak a mûtõbõl, és együtt babázhattunk az õrzõben.Szóval igen, apuka végig bent lehet.A császárt követõ 12 óra múlva már keltenek is fel, mehetsz zuhanyozni, és irány le osztályra.Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha valami kimaradt volna, és érdekel, kérdezz nyugodtan:-)További boldog babavárást kívánok!!Üdv:Tamy

Hétfőn be kell feküdnöm a kórházba, általában hogyan zajlik (adatfelvétel, ilyenek)? Úgy néz ki hogy császár lesz, de nem konkretizálta le, csak hogy feküdjek be. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Nekem császár elõtti napon délelõtt kellett befeküdnöm. Elõször adatfelvétel volt, aztán súly és vérnyomásmérés. Nõgyógyászati vizsgálat és Nst is volt. Elfoglaltam az ágyamat és aznap már nem történt semmi érdekes éjféltõl nem ehettem és nem ihattam. Császár napján hajnal 5-kor lementem a szülõszobára, megkaptam a beöntést, utána lezuhanyoztam, aztán feltették a katétert, lefektettek egy ágyra, rámtették az Nst-t, megkaptam az oxitocynos infúziót... Pár óra múlva pedig már a karomban tarthattam a kisfiamat. :)

Nekem császár elõtti napon délelõtt kellett befeküdnöm. Elõször adatfelvétel volt, aztán súly és vérnyomásmérés. Nõgyógyászati vizsgálat és Nst is volt. Elfoglaltam az ágyamat és aznap már nem történt semmi érdekes éjféltõl nem ehettem és nem ihattam. Császár napján hajnal 5-kor lementem a szülõszobára, megkaptam a beöntést, utána lezuhanyoztam, aztán feltették a katétert, lefektettek egy ágyra, rámtették az Nst-t, megkaptam az oxitocynos infúziót... Pár óra múlva pedig már a karomban tarthattam a kisfiamat. :)
A kérdező hozzászólása: Ha minden rendben hány napig kell bent lennünk?És ha esetleg a baba besárgulna, akkor meddig? Annyira izgulok, nem akarom, hogy a doki meggondolja magát és természetes szülés legyen, mert nem akarok kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Persze hogy írok!:-))) Már alíg várom, hogy itthon legyünk.
Ha téraránytalanság áll fenn, akkor nagyon valószínû hogy meg fognak császározni, mert ilyen esetekben nem tud beilleszkedni a baba a szülõcsatornába. Sok sikert! Majd írj, ha hazajöttetek a kórházból :)
A kérdező hozzászólása: ja és amúgy veszélyeztetett terhes vagyok..
Mi újság? Otthon vagytok már? :)
A kérdező hozzászólása: 25-re.De azt monda a doki, hogy nem várunk addig!!!!Amúgy téraránytalanság miatt....
csupán
Mikorra vagy kiírva? Lejárt már az idõd? Csupén az hogy nagy a baba még nem jelent biztosan császárt.
A kérdező hozzászólása: Köszi és gondolod, hogy már nem fog változtatni?Nagy a baba és ezért mondta a császárt.
Kedves elsõ, ez melyik kórházban volt így? Én nem szeretnék beöntést. Hogy kerülhetem el?

Angliaban milyen a csaszarmettszes? Csak erzestelenitenek vagy altatnak? Hany nap utan mehetunk haza? Fiam nem fordult meg, pedig probaltak megforditani is, ezert most elojegyeztek csaszarra es szeretnem tudni milyen, hogy zajlik!

Legjobb válasz: En Skociaban elek,es nemregen mondtak el hogy hogy is zajlanak a csaszarosoknak a dolgok a korhazban.Szulesfelkeszitod nem volt,vagy a midwife-ot nem kerdezted?Nekem azt mondtak ha nincs semmi baj akkor erzestelenitenek,de komplikacio adodik akkor altatnak,ill lehet kerni altatast is.Es 3-5 nap mulva ha semmi gond nincs akkor haza lehet menni.De ha van honlapjuk akkor ott is utana nezhetsz.32 hkm

En Skociaban elek, es nemregen mondtak el hogy hogy is zajlanak a csaszarosoknak a dolgok a korhazban.Szulesfelkeszitod nem volt, vagy a midwife-ot nem kerdezted?Nekem azt mondtak ha nincs semmi baj akkor erzestelenitenek, de komplikacio adodik akkor altatnak, ill lehet kerni altatast is.Es 3-5 nap mulva ha semmi gond nincs akkor haza lehet menni.De ha van honlapjuk akkor ott is utana nezhetsz.32 hkm
Szia. Engem altattak mert surgosen muteniuk kelett. A te esetedben, mivel csaszarra is keszulnek elvegzik Edaval(epidularis erzestelenites). Nem hiszem hogy feleslegesen altatnanak ha nem muszaj. 2nap utan hazaengedtek minket. Sok "szerencset" es villamgyors gyogyulast:)
A kérdező hozzászólása: Nem volt felkeszitom, a midwifehoz pedig hetfon van idopontom. azt mondta akkor mindent elmond! Csak szerettem volna elobb kicsit tudni rola, milyen is ez! Eddig vizben szerettem volna szulni de a fiam athuzta a szamitasaimat! :)
Remelem akkor elmond majd neked mindent!:) En is vizben fogok szulni, ha a kisasszony is ugy akarja majd..:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! Hat azert remenykedem egy kis csodaban, hatha megis megfordul a nagy nap elott! Felek a vagasoktol, meg hogy az egy hasi mutet, es hat olvastam (sajnos) remtorteneteket! De remelm minden rendben lesz!

Hogyan zajlik a programozott császár a Honvéd Kórházban (ÁEK)?

Legjobb válasz: Már hogy értve hogyan zajlik? Meg van beszélve az idõpont, és elvégzik a mûtétet. Vagy mire gondolsz?

Már hogy értve hogyan zajlik? Meg van beszélve az idõpont, és elvégzik a mûtétet. Vagy mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a beszámolót!:) Mostmár nem félek annyira, persze ez a félelem majd visszatér az utolsó hetekben úgy érzem..:D Amúgy a prog. császárokat a kiírt naphoz képest mikorra tûzik ki? Gondolom pár nappal hamarabbra, vagy ez butaság?
rám tették, igen :) csak egy icipicit, de igen, azt mondta a férjem.
Császár után rád tették a babát? de jó neked... nekem nem, hanem ahogy kivették, kivitték, ahol "ellátták", öltöztették, mérték, és ahol apa már várta... aztán hozták be nekem megmutatni :) kb. 1 percre :( Azután a folyosón voltunk, ahogy írtam kb. 2 órát, és én is azt éreztem, hogy remegek, és fázok... apa mellettem ült egy széken (beöltözve), és õ fogta a leányzónkat :) Remélem most is ilyen rapid gyorsasággal túl leszek a császáron! És kívánom neked is- kérdezõ!!!
2011ben mikor császároztak? A katétert mikor teszik fel? Én attól félek a legjobban... Én 2011 júniusában, szintúgy indítva lettem, aztán császárral végzõdött... valóban nem volt vészes. Az elõtte eltelt 4 óra jobban megviselt. Azt sem tudtam, hogy katéterem van, amíg az ápolónõ ki nem kísért tusolni, és azt nem mondta, hogy "akkor most kihúzom a katétert"... Én a szülészeten a folyosón voltam 2 órát, a párommal, és a lányommal, mert se szobába, se az osztályra nem tudtak vinni, mert nem volt hely :( aztán szintúgy 3 ágyas szobában voltam, ami jó volt! Most is császárom lesz, feltehetõen, nagy valószínûséggel, és én sem szeretnék beöntést... valahogy attól irtózom... Amúgy a katétert programozott császárnál mikor teszik fel? bocsánat, hogy én is kérdezek, de még 1 hónap, és mehetek...
ismét az 1. :) maga a mûtét nem tartott sokáig egyébként. A gyereket hamar kivették, hallottam, ahogy felsír :) A férjem mondta, hogy még így is, hogy császárral szültem, picit rám tették, miután kivették (én nem éreztem az érzéstelenítõ miatt). Aztán összevarrtak. Az egész mûtét kb. 30 percig tartott. Nálam kicsit betett az érzéstelenítõ mellékhatása, mert remegett kezem, lábam. Elõször azt hittem, hogy az izgalomtól, de azt mondták nem, hanem ez mellékhatás. A mûtét után betoltak vissza a szülõszobába, ott várni kellett 2 órát, hogy kimenjen az érzéstelenítõ. Közben behozták a babát, megszoptattam, aztán vittek a kórterembe. Ott egy kis alvás után ébresztettek, le kellett fürödni, és hozták be a babát, aki onnantól velem volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Elsõ válaszoló: megköszönném, ha leírnád te is a tapasztalataid, egyelõre minden új információnak örülök, eléggé be vagyok rezelve..
az 1. vagyok. A programozott császárt sajnos nem tudom.. de én is ott szültem, megindították (kérésemre), aztán császár lett. Ennek menetét el tudom mondani, ha érdekel.
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban kicsit részletesebb válaszok reményében tettem fel a kérdésem, mivel ahogy eddig hallottam, szinte minden kórházban más a protokoll a befekvés idejét, étkezést, elõkészületeket stb. illetõen. Ha van valakinek bármilyen tapasztalata, örömmel venném, ha megosztaná velem. Köszönöm szépen!:)
Jó a kérdés :) Ez engem is érdekelne :) Szerintem a kérdezõ úgy érti, hogy mi a pontos, részletes menete... meg van beszélve az orvossal, hogy x napon x idõben menjek be a kórházba, és gondolom ott megvizsgál a szülészeten, vagy az ambulancián, aztán NST (CTG), és utána? Mi a rendje, módja??? :)
5-ös voltam. Én 2011 jan-ban szültem. A katétert a császár után tehették be, mert egyáltalán nem éreztem, de amikor fel kellett kelni zuhanyozni, már bennem volt. Nekem csak odahozták a fejemhez a babákat és adhattam nekik egy puszit, utána vitték õket a PIC-re, ill. hallottam persze elõtte a sírásukat, de utána csak másnap, 24 órával a császár után találkozhattam a babáimmal (õk 1 hónappal korábban születtek, és megfigyelésre a PIC-re kerültek, ezért). A 3 ágyas szobák szerintem nagyon jók, saját fürdõ, zuhany van mindegyikhez, sõt a végén vannak 2 ágyasok is, 2-2 db, azt hiszem. Én olyanban voltam, a császár elõtt volt még velem egy lány, de utána õ mr hazament, így én egyedül voltam a 2 ágyas szobában.

Második gyereknél hogy zajlik a szülés ha az első császárral született? Mitől függ hogy sima szülés vagy az is császár lesz? Az anyuka kérheti bármelyiket?

Legjobb válasz: Orvos és kórház függõ. A dokidtól érdeklõdj. Ha esetleg a doki belemegy hogy megpróbáljátok hüvelyin akkor folyamatosan nézi a heg vastagságát ha megfelelõ marad akkor nincs baj.

Orvos és kórház függõ. A dokidtól érdeklõdj. Ha esetleg a doki belemegy hogy megpróbáljátok hüvelyin akkor folyamatosan nézi a heg vastagságát ha megfelelõ marad akkor nincs baj.
Függ attól hogy mennyi idõ telt el a két terhességed között illetve az elsõ baba miért született császárral. Ha a második terhességet problémamentes és a baba is úgy fekszik ahogy kell akkor van olyan doki aki ad neked lehetõséget a hüvelyi szülésre de császármetszést is minden további nélkül kérhetsz, kérdés nélkül megcsinálják neked ismét:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!