Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik a (1425 db)

Elmesélnétek, hogyan zajlanak a mindennapjaitok, és, hogy miért zajlanak így?

Gondolok itt arra, hogy haláleset, baleset vagy akár pozitív dolgok, mennyire voltak hatással az életetekre, és, hogy most milyen az életetek, mikor keltek, milyen munkába, mikor mit csináltok, szabadidős tevékenység, kor és nem. Ha van egy kis időd és rászánod a kérdésre azt megköszönném. :)

Legjobb válasz: -Reggel felkelek -Napközben semmi érdemleges -Este lefekszek aludni 18/F

-Reggel felkelek -Napközben semmi érdemleges -Este lefekszek aludni 18/F
A kérdező hozzászólása: Kösz.

Postai uton hogy zajlik a telefoncsere?

Lene egy személy akivel elcserélném a telom ,de nem tudom hogy is zajlik ez a postai uton ,meg nem szeretném hogy átvágjanak ,mert ha én elküldöm és ö nem akkor én cseszek rá .

Legjobb válasz: Na igen, ez van benne. Vagy elküldik, vagy nem. Szóval pont így zajlik: kockázatosan.

Na igen, ez van benne. Vagy elküldik, vagy nem. Szóval pont így zajlik: kockázatosan.
Ha már azon görcsölsz, hogy átvághatnak (vagyis bizalom nulla) akkor hagyd a fenébe. Ha meg nincs annyira messzi, akkor 1-2000 Ft vonatozást megérhet (vagy nem :) )
Amibe benne van a CSERE szó, már nem hangzik jól. pláne egy ismeretlennel... Adok egy jó tanácsot. inkább menj be a boltba és vegyél egy új/használt telefont személyesen...
hülyesèg fèlni! èn töbször cserèltem a postànak köszönhetöen + korekt embereknek! megkaptam idöben èn ugyanugy elküldtem, 0 akadàsal edig :) vègülis a postàn papirvan ki - hovà mikor mitküld , amit cimère szemèlyesen kèzbenkap! eltünik? az soha nekem nemvolt! ( posta ) kifizetné :) röviden ennyi.

Hogyan zajlik a rezidensképzés az orvosi egyetem után?

Orvosi egyetemre szeretnék jelentkezni, és szeretnék tisztában lenni a dolgokkal. Amikor valaki befejezi az általános orvosi tanulmányait, hogyan folytatódik a képzése, hogy szakorvos legyen?

Legjobb válasz: Ha tényleg orvos akarsz lenni, akkor elõször vegyenek föl, onnantól már tudni fogod hogy hogyan is zajlik ez az egész. Messze még a rezidensképzés.

Ha tényleg orvos akarsz lenni, akkor elõször vegyenek föl, onnantól már tudni fogod hogy hogyan is zajlik ez az egész. Messze még a rezidensképzés.
Megadott helyekre lehet jelentkezni, ahol általános orvosként lehet dolgozni egy nagyon alacsony bérért. Lehet ösztöndíjat is kapni, amihez meg kell ígérni, hogy itthon maradsz, és magyarokat gyógyítasz még elég hosszú ideig. Külföldön rezidensként is a többszörösét keresheted az itthoninak, de ha ingyen tanultál, akkor vagy neked kell kifizetned a képzésed árát, vagy a munkáltatódnak. Viszont õk át is szokták vállalni, mert mindenütt hiánycikk az orvos.
Pályázni kell a helyekre. Meg vannak hirdetve a rezidensi helyek (a kórház és a szakterület), ahová felvételizni kell. Beleszámít a diploma minõsítése, nyelvvizsgák, egyéb munkák (TDK), minden területnél ha jól emlékszem 5 szigorlati eredmény stbstb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Az elsõnek mondom, hogy azért kérdezem, mert a külföldi rezidensképzés különbözik a magyartól, de több információt találtam interneten más országok rendszerérõl. Szeretném átgondolni, hogy Magyarországon jelentkezzek-e általános orvosira...


Hogyan zajlik a programozott császár a Honvéd Kórházban (ÁEK)?

Legjobb válasz: Már hogy értve hogyan zajlik? Meg van beszélve az idõpont, és elvégzik a mûtétet. Vagy mire gondolsz?

Már hogy értve hogyan zajlik? Meg van beszélve az idõpont, és elvégzik a mûtétet. Vagy mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a beszámolót!:) Mostmár nem félek annyira, persze ez a félelem majd visszatér az utolsó hetekben úgy érzem..:D Amúgy a prog. császárokat a kiírt naphoz képest mikorra tûzik ki? Gondolom pár nappal hamarabbra, vagy ez butaság?
rám tették, igen :) csak egy icipicit, de igen, azt mondta a férjem.
Császár után rád tették a babát? de jó neked... nekem nem, hanem ahogy kivették, kivitték, ahol "ellátták", öltöztették, mérték, és ahol apa már várta... aztán hozták be nekem megmutatni :) kb. 1 percre :( Azután a folyosón voltunk, ahogy írtam kb. 2 órát, és én is azt éreztem, hogy remegek, és fázok... apa mellettem ült egy széken (beöltözve), és õ fogta a leányzónkat :) Remélem most is ilyen rapid gyorsasággal túl leszek a császáron! És kívánom neked is- kérdezõ!!!
2011ben mikor császároztak? A katétert mikor teszik fel? Én attól félek a legjobban... Én 2011 júniusában, szintúgy indítva lettem, aztán császárral végzõdött... valóban nem volt vészes. Az elõtte eltelt 4 óra jobban megviselt. Azt sem tudtam, hogy katéterem van, amíg az ápolónõ ki nem kísért tusolni, és azt nem mondta, hogy "akkor most kihúzom a katétert"... Én a szülészeten a folyosón voltam 2 órát, a párommal, és a lányommal, mert se szobába, se az osztályra nem tudtak vinni, mert nem volt hely :( aztán szintúgy 3 ágyas szobában voltam, ami jó volt! Most is császárom lesz, feltehetõen, nagy valószínûséggel, és én sem szeretnék beöntést... valahogy attól irtózom... Amúgy a katétert programozott császárnál mikor teszik fel? bocsánat, hogy én is kérdezek, de még 1 hónap, és mehetek...
ismét az 1. :) maga a mûtét nem tartott sokáig egyébként. A gyereket hamar kivették, hallottam, ahogy felsír :) A férjem mondta, hogy még így is, hogy császárral szültem, picit rám tették, miután kivették (én nem éreztem az érzéstelenítõ miatt). Aztán összevarrtak. Az egész mûtét kb. 30 percig tartott. Nálam kicsit betett az érzéstelenítõ mellékhatása, mert remegett kezem, lábam. Elõször azt hittem, hogy az izgalomtól, de azt mondták nem, hanem ez mellékhatás. A mûtét után betoltak vissza a szülõszobába, ott várni kellett 2 órát, hogy kimenjen az érzéstelenítõ. Közben behozták a babát, megszoptattam, aztán vittek a kórterembe. Ott egy kis alvás után ébresztettek, le kellett fürödni, és hozták be a babát, aki onnantól velem volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Elsõ válaszoló: megköszönném, ha leírnád te is a tapasztalataid, egyelõre minden új információnak örülök, eléggé be vagyok rezelve..
az 1. vagyok. A programozott császárt sajnos nem tudom.. de én is ott szültem, megindították (kérésemre), aztán császár lett. Ennek menetét el tudom mondani, ha érdekel.
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban kicsit részletesebb válaszok reményében tettem fel a kérdésem, mivel ahogy eddig hallottam, szinte minden kórházban más a protokoll a befekvés idejét, étkezést, elõkészületeket stb. illetõen. Ha van valakinek bármilyen tapasztalata, örömmel venném, ha megosztaná velem. Köszönöm szépen!:)
Jó a kérdés :) Ez engem is érdekelne :) Szerintem a kérdezõ úgy érti, hogy mi a pontos, részletes menete... meg van beszélve az orvossal, hogy x napon x idõben menjek be a kórházba, és gondolom ott megvizsgál a szülészeten, vagy az ambulancián, aztán NST (CTG), és utána? Mi a rendje, módja??? :)
5-ös voltam. Én 2011 jan-ban szültem. A katétert a császár után tehették be, mert egyáltalán nem éreztem, de amikor fel kellett kelni zuhanyozni, már bennem volt. Nekem csak odahozták a fejemhez a babákat és adhattam nekik egy puszit, utána vitték õket a PIC-re, ill. hallottam persze elõtte a sírásukat, de utána csak másnap, 24 órával a császár után találkozhattam a babáimmal (õk 1 hónappal korábban születtek, és megfigyelésre a PIC-re kerültek, ezért). A 3 ágyas szobák szerintem nagyon jók, saját fürdõ, zuhany van mindegyikhez, sõt a végén vannak 2 ágyasok is, 2-2 db, azt hiszem. Én olyanban voltam, a császár elõtt volt még velem egy lány, de utána õ mr hazament, így én egyedül voltam a 2 ágyas szobában.

Babások! Nálatok hogyan zajlanak a mindennapok? Onnantól, hogy apa hazajön a munkából és belép az ajtón.

Legjobb válasz: Nálunk mire apahazaér (hajnal 2 kb) addigra mindenki alszik..reggel van itthon fél órával indulás elõtt ébred..hogy zajlanak?jó gyorsan..de általában a gyerekkel foglakozik ebben az idõben..amit meg is értek és nem okoz problémát..én ez idõben csak nézem õket!

Apa hazaér 17:00-17:30 között minden hétköznap, kivéve szerda mert zenél és akkor próbálnak, olyankor este 10 körül ér haza. Szóval hazaér, letusol, én kirakom a vacsit, kislányunkat beteszem az etetõszékbe, megvacsizunk, megbeszéljük a napot, közben ha a kicsi is éhes akkor õt is megetetem, aztán átmegyünk a nappaliba és játszunk a lányunkkal. Ha szép idõ van , akkor van hogy elmegyünk sétálni vagy le a kertbe. De elég uncsi helyen lakunk szóval nem sokfelé lehet elmenni, régen mi is Bp-n laktunk akkor jobb volt, minden nap másfelé mentünk sétálni :-) 7-8 között a picinek odaadom a vacsit, utána levetkõztetem, addig a párom megengedi a fürdõvizet, utána megfürdeti a babát és letesszük aludni. Utána mi tv-zünk , netezünk vagy szex...Kicsit uncsi, most hogy így összeszedtem!
13-14 körül Apa belép, a fiunk ilyenkor általában már alszik. Mire Apa hazaér kész a kávéja, megisszuk, megbeszéljük mi újság, aztán mi is eldõlünk, míg a kicsi fel nem ébred, aztán vagy alszunk vagy nem ;) Délután ébredés, közös uzsonna és közös csavargás. Vagy csak a közelbe, játszótér ilyesmi, esetleg messzebb.. Kopaszi gát, Margit-sziget... fagyizás, biciklizés. Haza érve közös vacsi, aztán Apának szabad este, õ 7-tõl leül a géphez. Én fürdetek, kakaót csinálok, míg én is fürdök fiam mesét néz, Apa is fürdik, aztán fiunk ágyikóba, vagy kéri, hogy olvassak vagy nem, változó és az is, hogy ki olvas. Apa is szokott. Gyerkõc fél 9-kor ágyban és akkor jövök én és megnézem a Barátok Köztet, ha közben fiam megébred vagy kihív, akkor Apa megy, én filmet nézek. :) Közben Apa is betéved az ágyba este 9 körül.
Fél 5 körül ér haza! Igazából a heti két focin kívül, utána meg csak együtt vagyunk! 5 hónapos múlt a babánk! Ha apa hazaér, õ eteti, játszik vele. Utána közösen megfürdetjük, altatjuk! Ha a baba elaludt, akkor jövünk mi!:) Beszélgetünk, vagy fõzök valamit, borozunk néha, kiülünk a teraszra megnézni a naplementét!
17:30-ra lemegyünk Apáért az állomásra (így van napi 2 sétánk), majd együtt még elmegyünk a fõtérre - mert imád ott bandázni a kisfiú (szökõkút, sok gyerek, sok víz, lépcsõzés, harangjáték...stb.) 18.30 - 19.00 óra körül érünk haza. Ekkor a fiúk vacsoráznak, bohóckodnak + átbeszéljük a fontos és nem fontos dolgokat. Játszás, futkározás, kergetõzés a lakásban + vacsorából megmaradt lomok takarítása. Míg Apa zuhanyozik, addig én pakolom a játék csapdákat. 20 óra: fürdetés együtt, bohóckodással. 20:30 altatás (ezt csak én tudom megoldani a cicimmel) 21 óra körül alszik el a pici. Én ekkor mindig iszom egy kávét (3:1) :) ). - Most párom is ül a gép elõtt és öli a zombikat, én meg itt lazulok a neten. Ez változó, hogy 21 óra után miképpen lazulunk. :)
Befejezem... :) Tényleg mázlim van vele!
4-es vagyok. Tudom, szerencsére jó szakmája van a férjemnek, 7-tõl 4-ig irodában csücsül. Túlórája néha van. Az már grátisz, hogy szuper édesapa és szuper férj. :) Tényleg máz Ritkán külföldre kell mennie, na, olyankor szegény kicsi totál ki van borulva napokig és nem érti, miért nincs itthon, keresi.
4-es most sokan irigyelnek..többek közt én is:) jó azért hogy még vannak ilyen családok ahol igy müködnek a dolgok..és nem kerülitek el egymást a mindennapokban..2es voltam!
Apa hazaér 6-fél 7 között, vacsizunk együtt, kicsit még játszunk vagy skype-olunk mamáékkal, megfürdetjük együtt, aztán én fektetem. Utána mi még netezünk, tévézünk, aztán esetleg szexelünk :) , fürdünk, aztán alszunk.
Szegénynek esélye sincs belépnie az ajtón. :) Ha a gyerkõc meglátja az autót, rohan az ajtóhoz, topog, nevet, visong, várja, hogy apa megtegye azt a két métert. Ráugrik a lábára és le sem válik róla. Apa átöltözik, pusziváltások, nap elmesélése, kimennek a kertbe játszani, vagy megyek velük, vagy maradok benn és olyankor fõzök, beszedem a száraz ruhát, elõkészítem a vacsit, rendet rakok stb. Amikor bejönnek, vacsi, közös rendrakás, kis játék, utána irány a kád a gyerkõcnek, apa fürdet, öltöztet, õ adja az esti tejet is. Általában nyolc körül már édesdeden alszik a fiunk. Utána még dumálunk, elteszi a kaját másnapra, pakolgatunk, együtt tusolunk és irány az ágyikó.
Nálunk mire apahazaér (hajnal 2 kb) addigra mindenki alszik..reggel van itthon fél órával indulás elõtt ébred..hogy zajlanak?jó gyorsan..de általában a gyerekkel foglakozik ebben az idõben..amit meg is értek és nem okoz problémát..én ez idõben csak nézem õket!
Nálunk elég speciális a helyzet, mert apa nem jön haza minden nap. :( 4 teljes napot tölt Pesten, 3-at itthon. Amikor megérkezik, picit játszik a kislányunkkal (aki ilyenkor kibújik a bõrébõl örömében), aztán leülünk hármasban vacsizni. Utána apa fürdet, addig én elpakolom a romokat. Aztán játszunk még a picivel, majd kb. fél 9 körül megpróbáljuk lefektetni, ami ilyenkor elég lehetetlen küldetés, mert mint említettem rendkívül fel van dobva a babánk. Magunk közé vesszük az ágyba, és várunk amíg elcsendesedik. Ezután kilopózunk és van egy kis idõnk egymásra. :)
mindennapok???? hát mikor apa belép az ajtón akkor szedek neki vacsit, megdumáljuk a napunkat míg befalja, max. 10 perc, megy tusolni és már zuhan is be az ágyba. reggel 7 körül megy, este 10 körül ér haza... hétvégén is dolgozik... szóval a mindennapok erõs túlzás ;) viszont télen 3 hónapos csak velünk van :P

Győrben DR Busznyak Csabánál hogy zajlik a sima szülés császár után? Aki nála szült azok válaszát várom!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat,azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés,hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat, azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés, hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.
Igaz nem császár után, de két gyerekem született nála, hozzá jártam a sima sztk rendelésre, megbeszéltük, hogy nála szeretnék szülni, és mindkétszer szerencsém volt, mert sikerült. könnyû, komplikáció mentes, gyors szüléseim voltak, nem sürgette meg, a szülésznõvel megbeszéltük, hogy gátvédelmet szeretnék, és abszolult partner volt benne, engedte a szülésznõt, gyakorlatilag a szülés utáni vizsgálatokat végezte el, benézett hozzánk utána is, természetesen honoráltuk is. Nekem az volt a fontos, hogy ne legyek feleslegesen piszkálva...Nagyon kedves. Amikor a kisebbik fiam született ügyeletes volt, és a másik szobába szinte egyszerre velünk indult el kifelé a baba, felhívatott a másik kismamához egy orvost a szülészetrõl, és ott maradt velem, mert megbeszéltük, hogy õ lesz ott a szülésnél.Szóval nagyon rendes. Hogy császár után hogyan jár el, azt nem tudom, de szerintem nagyon rugalmas, és az ésszerûség határain belül enged a kismamák kéréseinek.
gyõrben nincs eda sima szülésnél

Hogyan zajlik a felvételi mesterképzésre?

Mik kellenek hozzá? Jöv?re lenne esedékes, de nem tudok róla semmit, hogy mire figyeljek már most? Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Jelenleg létezik tanári és diszciplináris mesterképzés. (Most fogják megváltoztatni a törvényt, ezért nem biztos, hogy minden így marad jövõre is.) Elsõ lépésként szükséged lesz egy BA/BsC dplomára, amely megalapozza a kívánt mesterszakot. A felvételi elbeszélgetés szaktudományonként eltérõ. Van, ahol motivációs beszélgetés zajlik, van, ahol szakmai felvételi. Ha megírnád, hogy milyen mesterképzésre készülsz tovább, talán jobban tudnánk segíteni...

Jelenleg létezik tanári és diszciplináris mesterképzés. (Most fogják megváltoztatni a törvényt, ezért nem biztos, hogy minden így marad jövõre is.) Elsõ lépésként szükséged lesz egy BA/BsC dplomára, amely megalapozza a kívánt mesterszakot. A felvételi elbeszélgetés szaktudományonként eltérõ. Van, ahol motivációs beszélgetés zajlik, van, ahol szakmai felvételi. Ha megírnád, hogy milyen mesterképzésre készülsz tovább, talán jobban tudnánk segíteni...

Hogyan zajlik a terheléses cukorbeteg vérvétel? Hogyan zajlik? Mikor adhatom be az inzulint? Az éhgyomori vérvétel után után? Mikor ehetek? Mikor veszik le újra a vért? 1.5 óra múlva?

Én cukros vagyok és 4 x adok inzulint, most megyek el?ször ilyen fajtára eddig evés utáni cukorszintet mértek, most evés el?ttit is kértek!

Legjobb válasz: Mikor nekem csinálták elõször (4 hónapja) akkor be kellett feküdnöm a korházba, reggel hatkor felkeltettek, gó labor.Be raktak egy kis csövet, már nem tudom mi a neve, ilyen kis csap:S ezek elõtt kellett egy nagyon-nagyon- NAGYON édes folyadékot inni.Maj vettek vért, és fél óránként volt vérvétel elég sokáig..azt hiszem így volt, nem is tudom, hogy erre voltál e kiváncsi.:) Nem ehettem elõtte se közbe, csak utána.

Mikor nekem csinálták elõször (4 hónapja) akkor be kellett feküdnöm a korházba, reggel hatkor felkeltettek, gó labor.Be raktak egy kis csövet, már nem tudom mi a neve, ilyen kis csap:S ezek elõtt kellett egy nagyon-nagyon- NAGYON édes folyadékot inni.Maj vettek vért, és fél óránként volt vérvétel elég sokáig..azt hiszem így volt, nem is tudom, hogy erre voltál e kiváncsi.:) Nem ehettem elõtte se közbe, csak utána.
A legegyszerûbb megkérdezni a lelkésztõl. Van honlapjuk: http://www.refobuda.hu
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, de amíg nem biztos hogy lesz addig nem akarom õket feltartani a kérdéseimmel, így gondoltam elõre tájékozódom, a honlapon meg nem volt errõl info.

Milyen egy szülés? Hogyan zajlik? A Császározás jobb? Az mennyivel zajlik másképp? Csak tapasztalt anyukák!

Legjobb válasz: Szia Kérdezõ! Bár én még elõtte állok és nem tudom mi lesz a vége. Viszont én gondolom hogy jobb a szülés,persze ez a babától és még sok mindentõl függ,vérnyomás,a baba súlya stb... Akár hogy is vesszük a császár csak egy mûtét,ami egy vágással jár és megmarad,fájhat ha idõváltozás van stb. Én remélem hogy szülni fogok,és hamar túl leszek rajta és a babát kezembe vehetem minél hamarabb :) Bocsi csak a véleményemet szerettem volna megosztani. Boldog babavárást! 31 hetes kismama

Szia Kérdezõ! Bár én még elõtte állok és nem tudom mi lesz a vége. Viszont én gondolom hogy jobb a szülés, persze ez a babától és még sok mindentõl függ, vérnyomás, a baba súlya stb... Akár hogy is vesszük a császár csak egy mûtét, ami egy vágással jár és megmarad, fájhat ha idõváltozás van stb. Én remélem hogy szülni fogok, és hamar túl leszek rajta és a babát kezembe vehetem minél hamarabb :) Bocsi csak a véleményemet szerettem volna megosztani. Boldog babavárást! 31 hetes kismama
Császár: hátránya:nem adják oda a babát azonnal ha kimegy az érzéstelenítõ, fájni fog, de gyógyszerrel ki lehet bírni nem bírsz felkelni egy darabig elõnye: nincsenek fájások, kiveszik a babát és kész tudod hogy mikor lesz vége Szülés: hátránya: fáj sokáig eltarthat elõnye: odaadják a babát azonnal utána nem fáj annyira már másnap "ugrálhatsz "
Azért ez nem ennyire egyszerû, nekem 2, 5 hónapja volt császáros szülésem: Császár: hátránya:nem adják oda a babát azonnal ha kimegy az érzéstelenítõ, fájni fog, de gyógyszerrel ki lehet bírni nem bírsz felkelni egy darabig Szerintem: de 2 óránként hozzák szopizni és közben tudsz pihenni, nem kell megvárni, amíg fáj, kérni kell fájdalomcsillapítót és kész, nem engednek felkelni gerincérzéstelenítésnél kb. 12 órát, utána viszont minimális odafigyeléssel minden megy, én 24 óra már szinte szaladtam és 12 óra után folyamatosan velem volt a Babám elõnye: nincsenek fájások, kiveszik a babát és kész tudod hogy mikor lesz vége Ez sem feltétlenül így van, csak ha programozott a császár. Én 9 órát voltam a szülõszobán, oxitocint kaptam, de nem tágultam, igaz, fájdalmam sem volt, szuper volt, de sokaknak bizony 8-12 órát kell vajúdni, amire császár mellett döntenek, ha nem úgy alakulnak a dolgok. Szülés: hátránya: fáj sokáig eltarthat elõnye: odaadják a babát azonnal utána nem fáj annyira már másnap "ugrálhatsz " Ehhez nem tudok hozzászólni, okoskodni meg nem akarok, de ha lenne második baba (de nem lesz) akkor is a császárt választanám.
Én 8 éve szültem az elsõ gyerkõcünket. Este 10-kor kezdõdtek a fájások, de másnap délután 1-ig nem voltak rendszeresek. Akkor aztán azok lettek és erõsebbek is, du. 3-kor feküdtem a szülõágyra, burkot is kellett repeszteni, errõl már hallottam elõtte, hogy nagyon fáj, na ezt ne hidd el feltétel nélkül, ha esetleg mondja valaki, mert én nem is éreztem, pedig semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam az egész vajúdás, szülés alatt. Este 6.15-kor született meg a kislányunk, nem mondom, hogy könnyû volt, de abban a pillanatban törlõdött minden fájdalom, ahogy megláttam Õt. :) Most 31 hetes vagyok a kistesóval, programozott császárom lesz, egy korábbi betegség miatt. Eléggé félek, de elsõ az, hogy minden rendben legyen a babával és velem is, ha így kell, hát legyen. Te mikorra várod? Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek fõleg akik részletesen elmesélték mer meg mondom õszintén nagyon félek, és rosszul levõ típus vagyok aki a tûtõl is fél.. köszi mindenkinek!
Csak természetes szüléseim voltak, probléma mentes terhességek után, probléma mentesen, és gyorsan szültem. Az elsõ szinte kipottyant, 1:57 perc alatt született meg az 1. "fájástól" (azért használtam a ""-t, mert nem fájt, pedig itthon voltam a "fájások" alatt, a mentõben semmit nem éreztem, mire felértünk, már jöttek a tolók). Annyi beavatkozás volt, hogy gátmetszést végeztek, utána 2 hétig alig tudtam leülni.Felszívódó varratom volt.Sokáig szédelegtem, inkább görbe háttal jártam, mert ha kiegyenesedtem, akkor megszédültem.Itthon, az 5. napon húztam ki magam, akkor már jó volt. A másodikkal eleve kórházban voltam, semmi probléma nem volt, csak félig már nyitva voltam, túl is léptük már a kiírt idõpontot, jobbnak látta a nõdoki, ha bezavar, nehogy itthon szüljek meg. Ezúttal sem úsztam meg a gátmetszést, a varrás volt ott a komplikáltabb, mert minden egyes mozzanatot éreztem. A 4. napon kiszedték a varratot, onnantól kutya bajom nem volt. A harmadikat itthon sikerült a világra hoznom, a mentõben a ház elõtt. Nem volt semmi gond, nem volt gátmetszés... Ez volt a legszebb szülésem!!! Mindegyik nagy elõnye, hogy a szülés utáni 2 órás megfigyelés elteltével betoltak a szobába, és mozoghattam, ahogy jól esett, mindenek elõtt lezuhanyozhattam!! Ez annyira jó volt!! Utána rögtön leszaladhattam a büfébe, vagy a szemközti boltba (liftet csak akkor használtam, ha nem voltam egyedül, a 3. emeletrõl mindig lépcsõn mentem-és vissza is). Hihetetlenül jó volt szabadnak lenni!! Nem kellett vigyáznom arra a varratra, amire a császárosoknak kell, nem kellett órákat feküdnöm-ahogy a császárosoknak kell, megkaphattam a babát hamar-ellentétben a császárosokkal (Nálunk a császárosokat hagyják x ideig, mosdatják, nem kelhetnek fel az ágyból sokáig...). Remélem, soha nem kerül sor császárra!! Bele bolondulnék!! Tartós hátulütõje a természetes szülésnek nálam annyi volt, hogy a méhem és a hüvely falam is megsüllyedt- de ez a Páromat nem zavarja! és a következõ baba összehozását- megtartását sem akadályozta! Boldog babavárást és egészséges kisbabát Minden babát várónak!! :-) Üdv: 3 lányos, 21hkm
Szia! Én csak a "sima" szülésrõl tudok nyilatkozni. Hogy milyen? Fájdalmas! Maga a szülés nem fájt, a kitolást egy jó erõs székrekedéshez tudnám hasonlítani, de a vajúdás az valami borzasztó, de ki lehet bírni, mert tudod, hogy elõbb-utóbb (de jobb ha elõbb) vége, és hamarosan a karodban tarthatod a gyermekedet. Nekem idõ elõtti burokrepedésem volt amnioszkópiás vizsgálat közben, de mivel nem tágultam kaptam méhszájérlelõ zselét, ami beindította a fájásokat. Mikor már kellõ képpen kitágultam bekötötték az oxitocin infúziót is, onnan 2-2, 5 óra múlva megszületett a kisfiam. Az egész a magzatvíz elfolyásától a születésig 12 óra volt. Ugyan azon a napon mikor én is szültem volt egy szekciós kismama is. Õ bement, elõkészítették, megkapta az érzéstelenítõt, vártak fél órát majd császármetszéssel megszületett a gyermeke. Összesen nem volt 2 óra az egész.
1. vagyok. Nekem a császár kb. 2 hétig fájt, ebbõl 5 napig fájt nagyon, ez idõ alatt gyógyszert kaptam. Nem programozott volt, elõtte 3 órát voltam szülõszobán, de elég is volt bõven. 6 hét múlva szülök újra, eddig még nem volt szó császárról (nincs fogadott dokim), de nem bánnám ha újra császár lenne. Persze ne azért mert a babámmal esetleg baj lenne. Az elsõnél sajnos baj volt. Nekem nem hozták a gyereket 2 óránként szoptatni sajnos. Reggel 7:50-kor lett meg a lányom, felvittek az õrzõbe, oda behozták 10 percre, vitték el. Majd legközelebb este hozták oda.
Nekem nem nem fájt, csak húzódott a sebem, azóta sem fáj, nem igaz, hogy fáj és érzékeny, legalábbis nem mindenkinél. Nekem a dokim annyira kitisztította a méhemet, hogy gyermekágyi folyásom is csak 1 hétig volt, utána elég volt a tisztasági betét. Amúgy mindegy, csak egészséges legyen a mama és a baba is. 2, 5 hónapos anyukája
köszönöm!
kedves 4-es válaszoló!nagyon remélem hogy így lesz! gratulálok a gyerekekhez :)
kedvse 5-ös válaszoló, nagyon jól teszed ha normálisan tudsz akkor szüljél ugy!
2-öt szültem normálisan egyet császárral, soha többé nem élném túl a császárt, mert utánna rohadt fájdalmas, idöváltozáskor is érzed a sebhely érzékenységét és a közvetlen napokban fájdalmaid lesznek, de a szüléseim csak addig fájtak amig kijött a baba utánna nem éreztem gyengeségen kivül semmi fájdalamat! 3 gyerkem van!
Mindenképpen jobb a szülés, mint a császár, mert a császár utánna akár hetegik fájdalmas lehet, a szülés meg csak addig fáj amig kijön a baba, és azonnal odaadják neked, de császár után ere várnod kell!!! Mindkettö fáj, de a szülés szerintem jobb!
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:) Én még nagyon az elején vagyok csak szeretnék elõre felkészült lenni, minden helyzetre tudom lehet kicsit túl aggodok de a félelmem miatt szeretném, elõre tudni mi vár rám a dokik egyszerüen nem mondanak nagyábból semmit:/ sok szerencsét a picihez:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!