Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik a (1539 db)

Elmesélnétek, hogyan zajlanak a mindennapjaitok, és, hogy miért zajlanak így?

Gondolok itt arra, hogy haláleset, baleset vagy akár pozitív dolgok, mennyire voltak hatással az életetekre, és, hogy most milyen az életetek, mikor keltek, milyen munkába, mikor mit csináltok, szabadidős tevékenység, kor és nem. Ha van egy kis időd és rászánod a kérdésre azt megköszönném. :)

Legjobb válasz: -Reggel felkelek -Napközben semmi érdemleges -Este lefekszek aludni 18/F

-Reggel felkelek -Napközben semmi érdemleges -Este lefekszek aludni 18/F
A kérdező hozzászólása: Kösz.

Postai uton hogy zajlik a telefoncsere?

Lene egy személy akivel elcserélném a telom ,de nem tudom hogy is zajlik ez a postai uton ,meg nem szeretném hogy átvágjanak ,mert ha én elküldöm és ö nem akkor én cseszek rá .

Legjobb válasz: Na igen, ez van benne. Vagy elküldik, vagy nem. Szóval pont így zajlik: kockázatosan.

Na igen, ez van benne. Vagy elküldik, vagy nem. Szóval pont így zajlik: kockázatosan.
Ha már azon görcsölsz, hogy átvághatnak (vagyis bizalom nulla) akkor hagyd a fenébe. Ha meg nincs annyira messzi, akkor 1-2000 Ft vonatozást megérhet (vagy nem :) )
Amibe benne van a CSERE szó, már nem hangzik jól. pláne egy ismeretlennel... Adok egy jó tanácsot. inkább menj be a boltba és vegyél egy új/használt telefont személyesen...
hülyesèg fèlni! èn töbször cserèltem a postànak köszönhetöen + korekt embereknek! megkaptam idöben èn ugyanugy elküldtem, 0 akadàsal edig :) vègülis a postàn papirvan ki - hovà mikor mitküld , amit cimère szemèlyesen kèzbenkap! eltünik? az soha nekem nemvolt! ( posta ) kifizetné :) röviden ennyi.

Hogyan zajlik a rezidensképzés az orvosi egyetem után?

Orvosi egyetemre szeretnék jelentkezni, és szeretnék tisztában lenni a dolgokkal. Amikor valaki befejezi az általános orvosi tanulmányait, hogyan folytatódik a képzése, hogy szakorvos legyen?

Legjobb válasz: Ha tényleg orvos akarsz lenni, akkor elõször vegyenek föl, onnantól már tudni fogod hogy hogyan is zajlik ez az egész. Messze még a rezidensképzés.

Ha tényleg orvos akarsz lenni, akkor elõször vegyenek föl, onnantól már tudni fogod hogy hogyan is zajlik ez az egész. Messze még a rezidensképzés.
Megadott helyekre lehet jelentkezni, ahol általános orvosként lehet dolgozni egy nagyon alacsony bérért. Lehet ösztöndíjat is kapni, amihez meg kell ígérni, hogy itthon maradsz, és magyarokat gyógyítasz még elég hosszú ideig. Külföldön rezidensként is a többszörösét keresheted az itthoninak, de ha ingyen tanultál, akkor vagy neked kell kifizetned a képzésed árát, vagy a munkáltatódnak. Viszont õk át is szokták vállalni, mert mindenütt hiánycikk az orvos.
Pályázni kell a helyekre. Meg vannak hirdetve a rezidensi helyek (a kórház és a szakterület), ahová felvételizni kell. Beleszámít a diploma minõsítése, nyelvvizsgák, egyéb munkák (TDK), minden területnél ha jól emlékszem 5 szigorlati eredmény stbstb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Az elsõnek mondom, hogy azért kérdezem, mert a külföldi rezidensképzés különbözik a magyartól, de több információt találtam interneten más országok rendszerérõl. Szeretném átgondolni, hogy Magyarországon jelentkezzek-e általános orvosira...


Hogyan zajlik a programozott császár a Honvéd Kórházban (ÁEK)?

Legjobb válasz: Már hogy értve hogyan zajlik? Meg van beszélve az idõpont, és elvégzik a mûtétet. Vagy mire gondolsz?

Már hogy értve hogyan zajlik? Meg van beszélve az idõpont, és elvégzik a mûtétet. Vagy mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a beszámolót!:) Mostmár nem félek annyira, persze ez a félelem majd visszatér az utolsó hetekben úgy érzem..:D Amúgy a prog. császárokat a kiírt naphoz képest mikorra tûzik ki? Gondolom pár nappal hamarabbra, vagy ez butaság?
rám tették, igen :) csak egy icipicit, de igen, azt mondta a férjem.
Császár után rád tették a babát? de jó neked... nekem nem, hanem ahogy kivették, kivitték, ahol "ellátták", öltöztették, mérték, és ahol apa már várta... aztán hozták be nekem megmutatni :) kb. 1 percre :( Azután a folyosón voltunk, ahogy írtam kb. 2 órát, és én is azt éreztem, hogy remegek, és fázok... apa mellettem ült egy széken (beöltözve), és õ fogta a leányzónkat :) Remélem most is ilyen rapid gyorsasággal túl leszek a császáron! És kívánom neked is- kérdezõ!!!
2011ben mikor császároztak? A katétert mikor teszik fel? Én attól félek a legjobban... Én 2011 júniusában, szintúgy indítva lettem, aztán császárral végzõdött... valóban nem volt vészes. Az elõtte eltelt 4 óra jobban megviselt. Azt sem tudtam, hogy katéterem van, amíg az ápolónõ ki nem kísért tusolni, és azt nem mondta, hogy "akkor most kihúzom a katétert"... Én a szülészeten a folyosón voltam 2 órát, a párommal, és a lányommal, mert se szobába, se az osztályra nem tudtak vinni, mert nem volt hely :( aztán szintúgy 3 ágyas szobában voltam, ami jó volt! Most is császárom lesz, feltehetõen, nagy valószínûséggel, és én sem szeretnék beöntést... valahogy attól irtózom... Amúgy a katétert programozott császárnál mikor teszik fel? bocsánat, hogy én is kérdezek, de még 1 hónap, és mehetek...
ismét az 1. :) maga a mûtét nem tartott sokáig egyébként. A gyereket hamar kivették, hallottam, ahogy felsír :) A férjem mondta, hogy még így is, hogy császárral szültem, picit rám tették, miután kivették (én nem éreztem az érzéstelenítõ miatt). Aztán összevarrtak. Az egész mûtét kb. 30 percig tartott. Nálam kicsit betett az érzéstelenítõ mellékhatása, mert remegett kezem, lábam. Elõször azt hittem, hogy az izgalomtól, de azt mondták nem, hanem ez mellékhatás. A mûtét után betoltak vissza a szülõszobába, ott várni kellett 2 órát, hogy kimenjen az érzéstelenítõ. Közben behozták a babát, megszoptattam, aztán vittek a kórterembe. Ott egy kis alvás után ébresztettek, le kellett fürödni, és hozták be a babát, aki onnantól velem volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Elsõ válaszoló: megköszönném, ha leírnád te is a tapasztalataid, egyelõre minden új információnak örülök, eléggé be vagyok rezelve..
az 1. vagyok. A programozott császárt sajnos nem tudom.. de én is ott szültem, megindították (kérésemre), aztán császár lett. Ennek menetét el tudom mondani, ha érdekel.
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban kicsit részletesebb válaszok reményében tettem fel a kérdésem, mivel ahogy eddig hallottam, szinte minden kórházban más a protokoll a befekvés idejét, étkezést, elõkészületeket stb. illetõen. Ha van valakinek bármilyen tapasztalata, örömmel venném, ha megosztaná velem. Köszönöm szépen!:)
Jó a kérdés :) Ez engem is érdekelne :) Szerintem a kérdezõ úgy érti, hogy mi a pontos, részletes menete... meg van beszélve az orvossal, hogy x napon x idõben menjek be a kórházba, és gondolom ott megvizsgál a szülészeten, vagy az ambulancián, aztán NST (CTG), és utána? Mi a rendje, módja??? :)
5-ös voltam. Én 2011 jan-ban szültem. A katétert a császár után tehették be, mert egyáltalán nem éreztem, de amikor fel kellett kelni zuhanyozni, már bennem volt. Nekem csak odahozták a fejemhez a babákat és adhattam nekik egy puszit, utána vitték õket a PIC-re, ill. hallottam persze elõtte a sírásukat, de utána csak másnap, 24 órával a császár után találkozhattam a babáimmal (õk 1 hónappal korábban születtek, és megfigyelésre a PIC-re kerültek, ezért). A 3 ágyas szobák szerintem nagyon jók, saját fürdõ, zuhany van mindegyikhez, sõt a végén vannak 2 ágyasok is, 2-2 db, azt hiszem. Én olyanban voltam, a császár elõtt volt még velem egy lány, de utána õ mr hazament, így én egyedül voltam a 2 ágyas szobában.

Babások! Nálatok hogyan zajlanak a mindennapok? Onnantól, hogy apa hazajön a munkából és belép az ajtón.

Legjobb válasz: Nálunk mire apahazaér (hajnal 2 kb) addigra mindenki alszik..reggel van itthon fél órával indulás elõtt ébred..hogy zajlanak?jó gyorsan..de általában a gyerekkel foglakozik ebben az idõben..amit meg is értek és nem okoz problémát..én ez idõben csak nézem õket!

Apa hazaér 17:00-17:30 között minden hétköznap, kivéve szerda mert zenél és akkor próbálnak, olyankor este 10 körül ér haza. Szóval hazaér, letusol, én kirakom a vacsit, kislányunkat beteszem az etetõszékbe, megvacsizunk, megbeszéljük a napot, közben ha a kicsi is éhes akkor õt is megetetem, aztán átmegyünk a nappaliba és játszunk a lányunkkal. Ha szép idõ van , akkor van hogy elmegyünk sétálni vagy le a kertbe. De elég uncsi helyen lakunk szóval nem sokfelé lehet elmenni, régen mi is Bp-n laktunk akkor jobb volt, minden nap másfelé mentünk sétálni :-) 7-8 között a picinek odaadom a vacsit, utána levetkõztetem, addig a párom megengedi a fürdõvizet, utána megfürdeti a babát és letesszük aludni. Utána mi tv-zünk , netezünk vagy szex...Kicsit uncsi, most hogy így összeszedtem!
13-14 körül Apa belép, a fiunk ilyenkor általában már alszik. Mire Apa hazaér kész a kávéja, megisszuk, megbeszéljük mi újság, aztán mi is eldõlünk, míg a kicsi fel nem ébred, aztán vagy alszunk vagy nem ;) Délután ébredés, közös uzsonna és közös csavargás. Vagy csak a közelbe, játszótér ilyesmi, esetleg messzebb.. Kopaszi gát, Margit-sziget... fagyizás, biciklizés. Haza érve közös vacsi, aztán Apának szabad este, õ 7-tõl leül a géphez. Én fürdetek, kakaót csinálok, míg én is fürdök fiam mesét néz, Apa is fürdik, aztán fiunk ágyikóba, vagy kéri, hogy olvassak vagy nem, változó és az is, hogy ki olvas. Apa is szokott. Gyerkõc fél 9-kor ágyban és akkor jövök én és megnézem a Barátok Köztet, ha közben fiam megébred vagy kihív, akkor Apa megy, én filmet nézek. :) Közben Apa is betéved az ágyba este 9 körül.
Fél 5 körül ér haza! Igazából a heti két focin kívül, utána meg csak együtt vagyunk! 5 hónapos múlt a babánk! Ha apa hazaér, õ eteti, játszik vele. Utána közösen megfürdetjük, altatjuk! Ha a baba elaludt, akkor jövünk mi!:) Beszélgetünk, vagy fõzök valamit, borozunk néha, kiülünk a teraszra megnézni a naplementét!
17:30-ra lemegyünk Apáért az állomásra (így van napi 2 sétánk), majd együtt még elmegyünk a fõtérre - mert imád ott bandázni a kisfiú (szökõkút, sok gyerek, sok víz, lépcsõzés, harangjáték...stb.) 18.30 - 19.00 óra körül érünk haza. Ekkor a fiúk vacsoráznak, bohóckodnak + átbeszéljük a fontos és nem fontos dolgokat. Játszás, futkározás, kergetõzés a lakásban + vacsorából megmaradt lomok takarítása. Míg Apa zuhanyozik, addig én pakolom a játék csapdákat. 20 óra: fürdetés együtt, bohóckodással. 20:30 altatás (ezt csak én tudom megoldani a cicimmel) 21 óra körül alszik el a pici. Én ekkor mindig iszom egy kávét (3:1) :) ). - Most párom is ül a gép elõtt és öli a zombikat, én meg itt lazulok a neten. Ez változó, hogy 21 óra után miképpen lazulunk. :)
Befejezem... :) Tényleg mázlim van vele!
4-es vagyok. Tudom, szerencsére jó szakmája van a férjemnek, 7-tõl 4-ig irodában csücsül. Túlórája néha van. Az már grátisz, hogy szuper édesapa és szuper férj. :) Tényleg máz Ritkán külföldre kell mennie, na, olyankor szegény kicsi totál ki van borulva napokig és nem érti, miért nincs itthon, keresi.
4-es most sokan irigyelnek..többek közt én is:) jó azért hogy még vannak ilyen családok ahol igy müködnek a dolgok..és nem kerülitek el egymást a mindennapokban..2es voltam!
Apa hazaér 6-fél 7 között, vacsizunk együtt, kicsit még játszunk vagy skype-olunk mamáékkal, megfürdetjük együtt, aztán én fektetem. Utána mi még netezünk, tévézünk, aztán esetleg szexelünk :) , fürdünk, aztán alszunk.
Szegénynek esélye sincs belépnie az ajtón. :) Ha a gyerkõc meglátja az autót, rohan az ajtóhoz, topog, nevet, visong, várja, hogy apa megtegye azt a két métert. Ráugrik a lábára és le sem válik róla. Apa átöltözik, pusziváltások, nap elmesélése, kimennek a kertbe játszani, vagy megyek velük, vagy maradok benn és olyankor fõzök, beszedem a száraz ruhát, elõkészítem a vacsit, rendet rakok stb. Amikor bejönnek, vacsi, közös rendrakás, kis játék, utána irány a kád a gyerkõcnek, apa fürdet, öltöztet, õ adja az esti tejet is. Általában nyolc körül már édesdeden alszik a fiunk. Utána még dumálunk, elteszi a kaját másnapra, pakolgatunk, együtt tusolunk és irány az ágyikó.
Nálunk mire apahazaér (hajnal 2 kb) addigra mindenki alszik..reggel van itthon fél órával indulás elõtt ébred..hogy zajlanak?jó gyorsan..de általában a gyerekkel foglakozik ebben az idõben..amit meg is értek és nem okoz problémát..én ez idõben csak nézem õket!
Nálunk elég speciális a helyzet, mert apa nem jön haza minden nap. :( 4 teljes napot tölt Pesten, 3-at itthon. Amikor megérkezik, picit játszik a kislányunkkal (aki ilyenkor kibújik a bõrébõl örömében), aztán leülünk hármasban vacsizni. Utána apa fürdet, addig én elpakolom a romokat. Aztán játszunk még a picivel, majd kb. fél 9 körül megpróbáljuk lefektetni, ami ilyenkor elég lehetetlen küldetés, mert mint említettem rendkívül fel van dobva a babánk. Magunk közé vesszük az ágyba, és várunk amíg elcsendesedik. Ezután kilopózunk és van egy kis idõnk egymásra. :)
mindennapok???? hát mikor apa belép az ajtón akkor szedek neki vacsit, megdumáljuk a napunkat míg befalja, max. 10 perc, megy tusolni és már zuhan is be az ágyba. reggel 7 körül megy, este 10 körül ér haza... hétvégén is dolgozik... szóval a mindennapok erõs túlzás ;) viszont télen 3 hónapos csak velünk van :P
A legegyszerûbb megkérdezni a lelkésztõl. Van honlapjuk: http://www.refobuda.hu
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, de amíg nem biztos hogy lesz addig nem akarom õket feltartani a kérdéseimmel, így gondoltam elõre tájékozódom, a honlapon meg nem volt errõl info.

Győrben DR Busznyak Csabánál hogy zajlik a sima szülés császár után? Aki nála szült azok válaszát várom!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat,azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés,hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalatodat, azért érdekelt volna hogy császár után hogy zajlik nála a rendes szülés, hogy oxitocynt ad e vagy edat lehet e kérni stb.
Igaz nem császár után, de két gyerekem született nála, hozzá jártam a sima sztk rendelésre, megbeszéltük, hogy nála szeretnék szülni, és mindkétszer szerencsém volt, mert sikerült. könnyû, komplikáció mentes, gyors szüléseim voltak, nem sürgette meg, a szülésznõvel megbeszéltük, hogy gátvédelmet szeretnék, és abszolult partner volt benne, engedte a szülésznõt, gyakorlatilag a szülés utáni vizsgálatokat végezte el, benézett hozzánk utána is, természetesen honoráltuk is. Nekem az volt a fontos, hogy ne legyek feleslegesen piszkálva...Nagyon kedves. Amikor a kisebbik fiam született ügyeletes volt, és a másik szobába szinte egyszerre velünk indult el kifelé a baba, felhívatott a másik kismamához egy orvost a szülészetrõl, és ott maradt velem, mert megbeszéltük, hogy õ lesz ott a szülésnél.Szóval nagyon rendes. Hogy császár után hogyan jár el, azt nem tudom, de szerintem nagyon rugalmas, és az ésszerûség határain belül enged a kismamák kéréseinek.
gyõrben nincs eda sima szülésnél

Hogyan zajlik a felvételi mesterképzésre?

Mik kellenek hozzá? Jöv?re lenne esedékes, de nem tudok róla semmit, hogy mire figyeljek már most? Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Jelenleg létezik tanári és diszciplináris mesterképzés. (Most fogják megváltoztatni a törvényt, ezért nem biztos, hogy minden így marad jövõre is.) Elsõ lépésként szükséged lesz egy BA/BsC dplomára, amely megalapozza a kívánt mesterszakot. A felvételi elbeszélgetés szaktudományonként eltérõ. Van, ahol motivációs beszélgetés zajlik, van, ahol szakmai felvételi. Ha megírnád, hogy milyen mesterképzésre készülsz tovább, talán jobban tudnánk segíteni...

Jelenleg létezik tanári és diszciplináris mesterképzés. (Most fogják megváltoztatni a törvényt, ezért nem biztos, hogy minden így marad jövõre is.) Elsõ lépésként szükséged lesz egy BA/BsC dplomára, amely megalapozza a kívánt mesterszakot. A felvételi elbeszélgetés szaktudományonként eltérõ. Van, ahol motivációs beszélgetés zajlik, van, ahol szakmai felvételi. Ha megírnád, hogy milyen mesterképzésre készülsz tovább, talán jobban tudnánk segíteni...
Nálunk egyesével kell bemenni, csak te és a tanár vagytok bent.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Hogyan zajlik a terheléses cukorbeteg vérvétel? Hogyan zajlik? Mikor adhatom be az inzulint? Az éhgyomori vérvétel után után? Mikor ehetek? Mikor veszik le újra a vért? 1.5 óra múlva?

Én cukros vagyok és 4 x adok inzulint, most megyek el?ször ilyen fajtára eddig evés utáni cukorszintet mértek, most evés el?ttit is kértek!

Legjobb válasz: Mikor nekem csinálták elõször (4 hónapja) akkor be kellett feküdnöm a korházba, reggel hatkor felkeltettek, gó labor.Be raktak egy kis csövet, már nem tudom mi a neve, ilyen kis csap:S ezek elõtt kellett egy nagyon-nagyon- NAGYON édes folyadékot inni.Maj vettek vért, és fél óránként volt vérvétel elég sokáig..azt hiszem így volt, nem is tudom, hogy erre voltál e kiváncsi.:) Nem ehettem elõtte se közbe, csak utána.

Mikor nekem csinálták elõször (4 hónapja) akkor be kellett feküdnöm a korházba, reggel hatkor felkeltettek, gó labor.Be raktak egy kis csövet, már nem tudom mi a neve, ilyen kis csap:S ezek elõtt kellett egy nagyon-nagyon- NAGYON édes folyadékot inni.Maj vettek vért, és fél óránként volt vérvétel elég sokáig..azt hiszem így volt, nem is tudom, hogy erre voltál e kiváncsi.:) Nem ehettem elõtte se közbe, csak utána.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!