Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik NST vizsgálat (4 db)

Hogyan zajlik és mennyi ideit tart egy nst vizsgálat? A ctg miben más? Egyiken sem voltam még.

Legjobb válasz: Egyszerre nézik a magzati szívmûködést és a méhtevékenységet. Ctg és nst nem más, különbözõ vizsgálatot jelent, hanem: Ezt találtam neked róla: CTG: cardiotokográfia NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában (lásd késõbb) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül. A CTG készülékrõl, a vizsgálat menetérõl: A CTG-nek két érzékelõje van. Az egyik a szívmûködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elõ. A mérést általában 20 percig végezzük ülõ, vagy féloldalt fekvõ helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen.

Egyszerre nézik a magzati szívmûködést és a méhtevékenységet. Ctg és nst nem más, különbözõ vizsgálatot jelent, hanem: Ezt találtam neked róla: CTG: cardiotokográfia NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában (lásd késõbb) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül. A CTG készülékrõl, a vizsgálat menetérõl: A CTG-nek két érzékelõje van. Az egyik a szívmûködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elõ. A mérést általában 20 percig végezzük ülõ, vagy féloldalt fekvõ helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen.
a ctg a gép neve (computer tomograf), amivel az nst-t végzik. Kb 20 perc, ha mozog a baba megfelelõen, két nagy kör alakú tappancsot raknak a pocakra, ezek mérik a baba szívhangját, a méhösszehúzódásokat és ha rendesen mûködik a gép, akkor adnak a kezedbe egy kis hengert is, amin van egy gomb. Akkor kell megnyomnod, amikor érzed a babát mozogni. Érdemes vinni üdítõt, csokit, mert a babák szeretnek mindig ilyenkor aludni, fel kell õket ébreszteni, hogy értékelhetõ legyen az eredmény. Betöltött 36. héttõl kell menni általában, de itt már olvastam 35. hetet is, kórháza válogatja.
Szia! Az NST vizsgálat úgy néz ki, hogy két kis tappancsot rátesznek a hasadra, az egyik a méhösszehúzódásokat, a másik a baba szívhangját figyeli.A vizsgálat kb.20-25 percig tart, de ez attól is függ, mennyire aktív a babád, mert ha épp alszik, és nem mozog, akkor tovább tart, vagy késõbb megismételtetik, ha nem sikerül felébreszteni:-)Egy vizsgálat alatt legalább 4-5 mozgást kell neki mutatni. A ctg-t nem tudom azon nem voltam sosem. Könnyû szülést, jó babázást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm szépen!

Milyen az NST vizsgálat? Hogyan zajlik?

Legjobb válasz: SZia! NST vizsgálatkor a pocidra egy tappancsot kapsz, amivel nézik a babád szívverését. Ezt a tappancsot az egyik kezeddel fognod kell a pocidon, a másik kezedbe kapsz egy kis kütyüt, amit meg kell nyomni ha mozog a picur. 20 percen keresztül csinálják, közben rajzolj a gép a görbéjét.

SZia! NST vizsgálatkor a pocidra egy tappancsot kapsz, amivel nézik a babád szívverését. Ezt a tappancsot az egyik kezeddel fognod kell a pocidon, a másik kezedbe kapsz egy kis kütyüt, amit meg kell nyomni ha mozog a picur. 20 percen keresztül csinálják, közben rajzolj a gép a görbéjét.
Így van de nekem nem kellett fogni mert körbe tekertek ilyen gumis anyaggal és az tartotta a tappancsot!! 4 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Mi van akkor, ha éppen nem mozog a Manó? Baj?

Hogyan zajlik az NST vizsgálat?

Azt tudom, hogy figyelik a baba szívhangját, mozgását, illeve a méhösszehúzódásokat? De mi van akkor, ha a babucim alszik, és mondjuk nem sikerül felkelteni?

Legjobb válasz: Két övvel két mûszert tesznek a pocidra, és figyeli azokat, amiket írtál. Barátnõm úgy járt, hogy nem mozgott a babája, ilyenkor visszarendelik. Ha pl tudod, hogy van olyan testhelyzet, amiben a baba mozog, használd ki:-)

Két övvel két mûszert tesznek a pocidra, és figyeli azokat, amiket írtál. Barátnõm úgy járt, hogy nem mozgott a babája, ilyenkor visszarendelik. Ha pl tudod, hogy van olyan testhelyzet, amiben a baba mozog, használd ki:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak azért érdekel, mert a 4D-s UH-n már tapasztalatam, hogyha az én babám alszik, akkor lehetetlenség felkölteni! :-)
Szopogass el a vizsgálat elõtt vagy alatt valami fini cukrot. Ismerõsömnek is mindig aludt a babája minden uh-alatt. Ajánlotta neki az uh-s orvos hogy vizsgálat elõtt egyen cukrot vagy beszéljen a babához.
A kérdező hozzászólása: Kipróbálom a cukrot, köszi, a beszélgetésre csak itthon reagál! :-))
Szia. Ha csokit eszek az én babucim felélénkül utána. Próbáld ki ezt is:)
A keserû csoki a legjobb, azt is szokták tanácsolni 4d-s uh elõtt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Boldog babavárást!


Győri kismamik! Hogy zajlik az NST vizsgálat?

Fájást is mérnek, vagy csak a baba szívverését és a mozgást figyelik?

Legjobb válasz: fájást is mérnek, kb 20 perceig hallgatnak és néznek

fájást is mérnek, kb 20 perceig hallgatnak és néznek
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm szépen! További szép estét Nektek!
Hát nekem itt Gyõrben nem néztek fájást, pedig elég sokszor voltam (túlhordtam a babámat). Csak szívhangot néznek meg vérnyomást! 30 perc kb. Nekem fájást csak akkor néztek mikor már szülõszobán voltam! 8 hónapos baba anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!