Találatok a következő kifejezésre: Hogyan zajlik NST (9 db)

Hogyan zajlik és mennyi ideit tart egy nst vizsgálat? A ctg miben más? Egyiken sem voltam még.

Legjobb válasz: Egyszerre nézik a magzati szívmûködést és a méhtevékenységet. Ctg és nst nem más, különbözõ vizsgálatot jelent, hanem: Ezt találtam neked róla: CTG: cardiotokográfia NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában (lásd késõbb) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül. A CTG készülékrõl, a vizsgálat menetérõl: A CTG-nek két érzékelõje van. Az egyik a szívmûködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elõ. A mérést általában 20 percig végezzük ülõ, vagy féloldalt fekvõ helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen.

Egyszerre nézik a magzati szívmûködést és a méhtevékenységet. Ctg és nst nem más, különbözõ vizsgálatot jelent, hanem: Ezt találtam neked róla: CTG: cardiotokográfia NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában (lásd késõbb) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül. A CTG készülékrõl, a vizsgálat menetérõl: A CTG-nek két érzékelõje van. Az egyik a szívmûködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elõ. A mérést általában 20 percig végezzük ülõ, vagy féloldalt fekvõ helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen.
a ctg a gép neve (computer tomograf), amivel az nst-t végzik. Kb 20 perc, ha mozog a baba megfelelõen, két nagy kör alakú tappancsot raknak a pocakra, ezek mérik a baba szívhangját, a méhösszehúzódásokat és ha rendesen mûködik a gép, akkor adnak a kezedbe egy kis hengert is, amin van egy gomb. Akkor kell megnyomnod, amikor érzed a babát mozogni. Érdemes vinni üdítõt, csokit, mert a babák szeretnek mindig ilyenkor aludni, fel kell õket ébreszteni, hogy értékelhetõ legyen az eredmény. Betöltött 36. héttõl kell menni általában, de itt már olvastam 35. hetet is, kórháza válogatja.
Szia! Az NST vizsgálat úgy néz ki, hogy két kis tappancsot rátesznek a hasadra, az egyik a méhösszehúzódásokat, a másik a baba szívhangját figyeli.A vizsgálat kb.20-25 percig tart, de ez attól is függ, mennyire aktív a babád, mert ha épp alszik, és nem mozog, akkor tovább tart, vagy késõbb megismételtetik, ha nem sikerül felébreszteni:-)Egy vizsgálat alatt legalább 4-5 mozgást kell neki mutatni. A ctg-t nem tudom azon nem voltam sosem. Könnyû szülést, jó babázást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm szépen!

Mi történik az után miután már nagyon erősek a fájások és beértetek a kórházba? Mi az az nst? Most vagyok 39 hetes, és már nagyon félek. Hogyan zajlik minden a kórházban mielőtt megszületik a baba?

És szülés után hány órával adják oda szoptatni?

Legjobb válasz: Az ügyeletes orvos megvizsgál, majd dönt arról, hogy szülõszoba vagy vajúdó. A szülésznõ megbeszélés ill. szokások alapján ad beöntést, borotvál, rácsatolja a pocakodra az nst tappancsait. (Nst, ugyanaz, mint a ctg, a magzat szívét nézi és a méhtevékenységet. Ha 39 hetes vagy, akkor már kellett, hogy legyél ilyenen.) Szopizás kórházfüggõ, ideális esetben szülés után azonnal.

Az ügyeletes orvos megvizsgál, majd dönt arról, hogy szülõszoba vagy vajúdó. A szülésznõ megbeszélés ill. szokások alapján ad beöntést, borotvál, rácsatolja a pocakodra az nst tappancsait. (Nst, ugyanaz, mint a ctg, a magzat szívét nézi és a méhtevékenységet. Ha 39 hetes vagy, akkor már kellett, hogy legyél ilyenen.) Szopizás kórházfüggõ, ideális esetben szülés után azonnal.
kapsz beöntést, elõkészítenek a szülésre, bemész a szülõszobába, vajúdsz, ha kitágultál meg jönnek a tolófájások, és megszületik életed értelme.Közben nst-vel nézik, hogy nem lassul-e a pici szívhangja, mert ha lassul, akkor megcsászároznak.Nekem mikor kibújt a drága, már adták is oda a mellkasomra, utána apa elvágta a köldökzsinórt, megmosdatták, megvizsgálták, én addig megszültem a méhlepényt, összevarrták a gátsebem, és már jött is vissza a drág kincsem apával, és mellre raktuk, és megvolt élete elsõ szopizása. Amugy 39 hetesen már rég kellene járnod nst-re.Én 39+5 hetesen szültem, de már a 37, vagy 38 héttõl jártam nst-re, pedig nem volt fogadott dokim.Ennek kérdezz utána mindenképp.MInden jót, és könnyû csodálatos szülést, és sok egészséget a bébidnek is meg neked is. Csodálatos élmény a szülés Üdv:21 hónapos kislány boldog anyukája
ja, és egy cseppet se fél.Nem olyan szörnyû, mint képzeled.Fáj, azt senki nem mondja, hogy nem, de ott olyan gyorsan fog minden történni körülötted, hogy nem igazán tudsz majd vele foglalkozni, és minden jön majd magától, csak az fog érdekelni, hogy már csak egy keveset kell kibírni, és a karodban lesz az életed értelme.És minden fájás csak közelebb segít hozzá.Ezt sose feledd(nekem a védõnõ mondta, és sokat segített, hozzátenném, teljesen igaza volt), hogy szülés közben a fájások a te igazi barátaid, és csak azok tudnak segíteni, hogy könnyen és gyorsan túl légy rajta te is és a drága is, és ne tégy semmit a fájások ellen(ne feszülj), hanem segíts neki(lazulj el a fájások közben teljesen).Én így csináltam, és 3 óra alatt meglett a kicsi mindennel együtt. Második voltam
A kérdező hozzászólása: Kszi a válaszokat! Persze már voltak ctg-n, csak (ne nevessetek) nem tudtam hogy van más neve is. Szerencsére minden rendben van, keddre vagyok kiírva, és éjjelente arra ébredek, hogy azt álmodtam hogy már szülök...
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is, boldog babázást! :)

A debreceni kenézy kórházban hogy zajlik az NST?

mindent tudni szeretnék

Legjobb válasz: Két tappancsot raknak 2 gumipánttal a pocakodra, leülsz egy fotelbe, és megy az nst. kb 20 perc:) idöpontra kell menni.

Két tappancsot raknak 2 gumipánttal a pocakodra, leülsz egy fotelbe, és megy az nst. kb 20 perc:) idöpontra kell menni.
A kérdező hozzászólása: nem pont erre gondoltam de azért köszi.. például ha rossz a szívhang akkor bent tartanak-e vagy nem.. ilyesmi..


Milyen az NST vizsgálat? Hogyan zajlik?

Legjobb válasz: SZia! NST vizsgálatkor a pocidra egy tappancsot kapsz, amivel nézik a babád szívverését. Ezt a tappancsot az egyik kezeddel fognod kell a pocidon, a másik kezedbe kapsz egy kis kütyüt, amit meg kell nyomni ha mozog a picur. 20 percen keresztül csinálják, közben rajzolj a gép a görbéjét.

SZia! NST vizsgálatkor a pocidra egy tappancsot kapsz, amivel nézik a babád szívverését. Ezt a tappancsot az egyik kezeddel fognod kell a pocidon, a másik kezedbe kapsz egy kis kütyüt, amit meg kell nyomni ha mozog a picur. 20 percen keresztül csinálják, közben rajzolj a gép a görbéjét.
Így van de nekem nem kellett fogni mert körbe tekertek ilyen gumis anyaggal és az tartotta a tappancsot!! 4 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Mi van akkor, ha éppen nem mozog a Manó? Baj?

Hogyan zajlik az NST vizsgálat?

Azt tudom, hogy figyelik a baba szívhangját, mozgását, illeve a méhösszehúzódásokat? De mi van akkor, ha a babucim alszik, és mondjuk nem sikerül felkelteni?

Legjobb válasz: Két övvel két mûszert tesznek a pocidra, és figyeli azokat, amiket írtál. Barátnõm úgy járt, hogy nem mozgott a babája, ilyenkor visszarendelik. Ha pl tudod, hogy van olyan testhelyzet, amiben a baba mozog, használd ki:-)

Két övvel két mûszert tesznek a pocidra, és figyeli azokat, amiket írtál. Barátnõm úgy járt, hogy nem mozgott a babája, ilyenkor visszarendelik. Ha pl tudod, hogy van olyan testhelyzet, amiben a baba mozog, használd ki:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak azért érdekel, mert a 4D-s UH-n már tapasztalatam, hogyha az én babám alszik, akkor lehetetlenség felkölteni! :-)
Szopogass el a vizsgálat elõtt vagy alatt valami fini cukrot. Ismerõsömnek is mindig aludt a babája minden uh-alatt. Ajánlotta neki az uh-s orvos hogy vizsgálat elõtt egyen cukrot vagy beszéljen a babához.
A kérdező hozzászólása: Kipróbálom a cukrot, köszi, a beszélgetésre csak itthon reagál! :-))
Szia. Ha csokit eszek az én babucim felélénkül utána. Próbáld ki ezt is:)
A keserû csoki a legjobb, azt is szokták tanácsolni 4d-s uh elõtt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Boldog babavárást!

A debreceni kenézy kórházban hogy zajlik az NST?

Mi van akkor ha egyáltalán nem mozdul meg a baba? mert nekem szinte este szokott mozogni napközben meg fel sem tudom kelteni

Legjobb válasz: Elõre be kell jelentkezni. Nekem is nyugis volt a babám napközben. Ettem elõtte csokit vagy ittam egy capuccinót. Elég ha éppen megmozdul az már jó. 7 hós Kisfiú Anyukája

Elõre be kell jelentkezni. Nekem is nyugis volt a babám napközben. Ettem elõtte csokit vagy ittam egy capuccinót. Elég ha éppen megmozdul az már jó. 7 hós Kisfiú Anyukája

Győri kismamik! Hogy zajlik az NST vizsgálat?

Fájást is mérnek, vagy csak a baba szívverését és a mozgást figyelik?

Legjobb válasz: fájást is mérnek, kb 20 perceig hallgatnak és néznek

fájást is mérnek, kb 20 perceig hallgatnak és néznek
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm szépen! További szép estét Nektek!
Hát nekem itt Gyõrben nem néztek fájást, pedig elég sokszor voltam (túlhordtam a babámat). Csak szívhangot néznek meg vérnyomást! 30 perc kb. Nekem fájást csak akkor néztek mikor már szülõszobán voltam! 8 hónapos baba anyukája

Debrecenben, a Klinikán hogy zajlik az Nst-re jelentkezés?

Hova kell menni ott, melyik ajtóhoz? Még csak 32 hetes vagyok, de nem jártam még ott, és magabiztosabban mennék, ha tudnám, hogy pontosan mit kell csinálnom,merre kell mennem. KöszI !

Lassan nst-re kell majd mennem. Hogyan is zajlik ez pontosan? Mit kell vinnem és mennyi időt kell ott lenni?

Kérlek írjátok le, hogy zajlik ez a vizsgálat és mire figyeljek. Köszönöm. :)

Legjobb válasz: Szia én csak azt tudom Gyõrben hogy zajlik: Betelefonálsz 1x és kapsz egy idõpontot,ami általában csúszik egy kicsit.Viszed a terhes kis könyved,leültetnek,vagy fektetnek,ahogy neked jobb...egy tappancsot raknak a pocakod bal alsó felére,a kezedbe meg adnak egy gombot,amit ha mocorog a baba megnyomod.Az egész kb 20-30 perc,attól függõen,mennyire izgága a babád.Enyém mindig bealudt :) majd mérnek egy vérnyomást és pulzust,és ha már a vége felé vagy akkor egy magzatvíz állapotot is néznek a kiértékelés során(na erre nálunk minimum fél/1 órát kellett várni,ha nem volt fogadott dokid) Remélem segítettem-boldog utolsó heteket :-)

Szia én csak azt tudom Gyõrben hogy zajlik: Betelefonálsz 1x és kapsz egy idõpontot, ami általában csúszik egy kicsit.Viszed a terhes kis könyved, leültetnek, vagy fektetnek, ahogy neked jobb...egy tappancsot raknak a pocakod bal alsó felére, a kezedbe meg adnak egy gombot, amit ha mocorog a baba megnyomod.Az egész kb 20-30 perc, attól függõen, mennyire izgága a babád.Enyém mindig bealudt :) majd mérnek egy vérnyomást és pulzust, és ha már a vége felé vagy akkor egy magzatvíz állapotot is néznek a kiértékelés során(na erre nálunk minimum fél/1 órát kellett várni, ha nem volt fogadott dokid) Remélem segítettem-boldog utolsó heteket :-)
Csak a terheskönyvedet kell vinned, és kb. 25 perces a vizsgálat.
Egyél elõtte csokit, vagy szõlõcukrot, akkor jobban mozog a baba, mert az NST-n a magzatmozgásokat nézik, nem lenne túl jó, ha alukálna!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!