Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vizsgál nőgyógyász ha meg (15 db)

Hogy vizsgál meg a nögyogyász ha még szüz vagyok?

Azt hallottam ha még szüz vagyok nem a hüvelyen keresztül vizsgál meg.Lehet hogy ez hülyeség?!Vagy várjak addig mig elveszitem a szüzességem?

Legjobb válasz: Ha valami probléma van, akkor mindenképp menj el orvoshoz. Nem érdemes húzni a dolgot. Én még szûz vagyok, és voltam már többször is nõgyógyásznál. Engem nem végbélen, hanem hüvelyen keresztül vizsgált meg. Kérdezte, hogy szoktam-e tampont használni, és hogy azt könnyen fel tudom-e helyezni. Mondtam, hogy igen. Aztán mondta, hogy akkor próbáljuk meg, mert valószínû menni fog a vizsgálat. Természetesen nagyon óvatos volt, csak egy ujját helyezte be. És kisméretû, szûz lányoknak való kacsát használt. Én azt mondom, ha van valami panaszod, akkor nem érdemes húzni-halasztani a dolgot. Jobb túlesni rajta. Én nem éreztem egyátalán cikinek, vagy rossznak. Persze szívesebben néztem volna egy vígjátékot, de nem éreztem azt, hogy ez megalázó lenne, hiszen ez az orvos dolga. És nekem egyátalán nem fájt a vizsgálat.

Ha valami probléma van, akkor mindenképp menj el orvoshoz. Nem érdemes húzni a dolgot. Én még szûz vagyok, és voltam már többször is nõgyógyásznál. Engem nem végbélen, hanem hüvelyen keresztül vizsgált meg. Kérdezte, hogy szoktam-e tampont használni, és hogy azt könnyen fel tudom-e helyezni. Mondtam, hogy igen. Aztán mondta, hogy akkor próbáljuk meg, mert valószínû menni fog a vizsgálat. Természetesen nagyon óvatos volt, csak egy ujját helyezte be. És kisméretû, szûz lányoknak való kacsát használt. Én azt mondom, ha van valami panaszod, akkor nem érdemes húzni-halasztani a dolgot. Jobb túlesni rajta. Én nem éreztem egyátalán cikinek, vagy rossznak. Persze szívesebben néztem volna egy vígjátékot, de nem éreztem azt, hogy ez megalázó lenne, hiszen ez az orvos dolga. És nekem egyátalán nem fájt a vizsgálat.
Az hogy szûz vagy, van ott nyílásod. A folyás különben nem távozhatna, meg a menstruáció. Csak szûkebb a nyílás. A dokiknak biztosan megvan az eszközük erre, hogy ne legyen fájdalmas. Biztosan.
Barátnõmet vébélen keresztül nyúlkálták meg, mikor mondta, hogy szûz... hát többet nem mondta meg... :)
A kérdező hozzászólása: szerencsére nincs semmien panaszom de 1 egyszerü kivizsgálásra elkéne mennem.végülis elkell kezdeni valamikor.csak nem mindeggy hogy mikor.mert ha nem hüvelyen vizsgál meg hanem végbélen azt azért nem szeretném.szóval inkább várok. köszii szépen a válaszokat!!!!!
Az én orvosom nem vizsgált amíg szûz voltam, csak ha panaszom lett volna, és akkor sem végbélen keresztül. Szerintem legjobb, ha elmész az orvoshoz és elõször csak beszélsz vele, úgysem történik olyan, amit te nem szeretnél.

Hogyan vizsgál a nőgyógyász ha meg akarom tudni, hogy nem történt e a tabletta mellett baj? (terhesség)

Legjobb válasz: Szia engem vérvételre küldött, abból egyértelmûen kiderül. Ez még SZTKban történt anno. Magánrendelõben nem tudom, mi a szokás ilyen esetben...

Szia engem vérvételre küldött, abból egyértelmûen kiderül. Ez még SZTKban történt anno. Magánrendelõben nem tudom, mi a szokás ilyen esetben...
Vegyél a gyógyszertárban egy tesztet! Gyors, egyszerû, és ritkán téved! Reggel egy pisi, és máris tudod hogy állsz! Persze a vérvétel a tuti.
Engem úgy, mint egy sima vizsgálaton. Rögtön látta, hogy ott a baba.
hüvelyi uh ha még korai a terhesség, vagy akár vérvétel.

A nőgyógyász hogy vizsgál meg, ha még szűz vagyok?

Anyukám elakar vinni, mert van egy pár menstruációs problémám. Viszont még sz?z vagyok, akkor hogyan vizsgál meg? Hallottam hogy van aki ilyenkor nem is vizsgál meg, de ha olyan a probléma hogy muszáj megvizsgálnia, akkor végbélen keresztül :S ha a végbelemen keresztül akar, akkor mondjam hogy akkor inkább szakítsa át a sz?zhártyámat? Vagy olyankor mi van? :S Nagyon félek! 15/L

Legjobb válasz: szia!:) ha megjött a menstruációd, akkor a szûzhártyádon amõgy is van egy kis rés, hogy a vér ki tudjon folyni. ezér használhatsz pl tampont is. én is hallottam, hogy ha szûz vagy, végbélen keresztül vizsgál meg a doki, és én is nagyon féltem emiatt, elõször. de aztán nem volt rá okom, óvatosan, hüvelyen keresztül vizsgált meg. szerintem ne parázz ezen elõre:) 17L

szia!:) ha megjött a menstruációd, akkor a szûzhártyádon amõgy is van egy kis rés, hogy a vér ki tudjon folyni. ezér használhatsz pl tampont is. én is hallottam, hogy ha szûz vagy, végbélen keresztül vizsgál meg a doki, és én is nagyon féltem emiatt, elõször. de aztán nem volt rá okom, óvatosan, hüvelyen keresztül vizsgált meg. szerintem ne parázz ezen elõre:) 17L
Nem csak akkor van rajta lyuk, ha már megjött a menzesze....de mindegy:D Általában megpróbálnak hüvelyen keresztül vizsgálni, és csak akkor végbélen keresztül, ha a hagyományos út nem járható. De az is lehet, hogy nem vizsgál meg, hanem elküld hasi ultrahangra:)
Ne parázz rajta. A dokinak minden képpen mondd meg, hogy még szûz vagy. Õ megnézi és eldönti, hogy melyik lyukon fog megvizsgálni. Miért irtózol annyira a végbélen keresztül történõ vizsgálattól? Mikor én még nagyon fiatal voltam akkor került sor az elsõ nõgyógyászati vizsgálatra -szintén menstruációs problémák miatt- végbélen keresztül vizsgált meg a doki, nem is engedtem volna neki, hogy benyúljon a puncimba. Ne félj nem fáj még csak nem is kellemetlen a végbélen át történõ vizsgálat. Kicsit szokatlan, de nem fáj. A szüzességedet inkább ne az orvos vegye el.
Ha látja, hogy nagyon parázol, akkor sehogy. Elvileg a végbeleden keresztül kéne.
Van olyan orvos aki puncin keresztül és van, aki végbélen keresztül.

Ha sürgős, hogy a nőgyógyász megvizsgáljon mert fennáll a veszélye a meddőségnek, a petefészek cisztának akkor menstruációval is meg vizsgál vagy úgy nem? FONTOS!

Legjobb válasz: A meddõség nem sürgõs eset úgyhogy,azért biztos nem most fog megvizsgálni. Petefészek cystákat általában UH-val vizsgálnak és azt menses mellett is lehet. Ha ezért mész a nõgyógyhoz. elõtte igyál meg legalább 1/2 l vizet és ne pisilj. Így nagyobb valószínûséggel lát valamit hasi UH-val.

A meddõség nem sürgõs eset úgyhogy, azért biztos nem most fog megvizsgálni. Petefészek cystákat általában UH-val vizsgálnak és azt menses mellett is lehet. Ha ezért mész a nõgyógyhoz. elõtte igyál meg legalább 1/2 l vizet és ne pisilj. Így nagyobb valószínûséggel lát valamit hasi UH-val.
UH-t biztos csinál így is.
Igen, ha baj van, menni kell. (pl ha nem áll el vérzés, nem kell megvárni, míg elvérzik valaki) Ha viszont csak pár napról van szó, érdemes kivárni.
A kérdező hozzászólása: Hasi uh-m már volt tegnapelõtt, de azt nem a nõgyógyász csinálta, hanem egy orvos, és õ javasolta, hogy sürgõsen elkell menni nõgyógyászhoz.
nekem megcsinálta a hüvelyi uh-t vérzés mellett is, mert nem múlt el és tenyérnyi alvadt vérek jöttek belõlem...
PCO-ra eddig egyetlen értelmes kezelés a nyugati étrend elhagyása volt tudtommal. Mindegy hogy diagnosztizálják-e, a nõk negyedét érinti tehát mindeninek úgy kell tennie, hogy ne legyen beteg mert 25% az bizony 25%. Például paleo mellett nagyon sokan gyógyulnak meg, meg eleve nem lesznek betegek.

Hogy vizsgál meg a nőgyógyász, ha szűz vagyok, és nem is akarom elveszíteni? (csak rutinvizsgálat lenne egyébként minden oké)

Legjobb válasz: Szüzen is megvizsgálhat hüvelyen keresztül csak sokkal óvatosabban csinálja, mint egy nem szûznek. Amúgy a szüzességedet nem fogod elveszíteni, attól, ha felnyúl a hüvelyedbe a doki (azt csak hüvelyi közösülés során veszted el). Ezt 22 évesen már tudhatnád. Rákszûrést is érdemes lenne csináltatnod. És amúgy teljesen mindegy, hogy nõ v férfi a doki. A lényeg, hogy te megbízz benne és a szakmai tudásával megelégedj. Régen jóformán csak férfi nõgyógyászok voltak és ha egy tini odakerült, nem okozott neki komoly lelki traumát a vizsgálat. Megrázóbb, ha nem készítik fel az embert, mi várhat rá.

Szüzen is megvizsgálhat hüvelyen keresztül csak sokkal óvatosabban csinálja, mint egy nem szûznek. Amúgy a szüzességedet nem fogod elveszíteni, attól, ha felnyúl a hüvelyedbe a doki (azt csak hüvelyi közösülés során veszted el). Ezt 22 évesen már tudhatnád. Rákszûrést is érdemes lenne csináltatnod. És amúgy teljesen mindegy, hogy nõ v férfi a doki. A lényeg, hogy te megbízz benne és a szakmai tudásával megelégedj. Régen jóformán csak férfi nõgyógyászok voltak és ha egy tini odakerült, nem okozott neki komoly lelki traumát a vizsgálat. Megrázóbb, ha nem készítik fel az embert, mi várhat rá.
Szerintem keress egy megbízható nõi orvost, fõként ha elsõ alkalommal mész. Sokkal elviselhetõbb a vetkõzés és a terpesztés is elõtte, mint egy idegen férfi elött, feltehetõleg könnyebb megbeszélni a "cikis" dolgokat is vele, hiszen nõbõl van, aki már átélte ezeket valószínûleg.
Puncin keresztül csak akkor ha nagyon muszáj, de a hüvelybemenetedrõl úgy is tud venni kenetet. Ahhoz nem kel felnyúlnia a hüvelyedbe.
Bízd az orvosra. Szûz lányoknál van ún. "szûztükör", ami nagyon vékony, abszolút fájdalommentes. Sajnos nem lesz elég az ultrahang, meg fog vizsgálni rendesen és lehet, hogy rákszûrést is levesz. 22 évesen már amúgy sem árt túl lenni az elsõ vizsgálaton. Nyugi, ezt is meg lehet szokni, ha muszáj, akkor muszáj.
Nem fog megesni. Amúgy maga a szûzhártya ezer dologtól átszakadhat. Semmi jelentõsége, hidd el! Az számít, hogy voltál-e pasival. Miután a szûzhártya valakinél tágul, nem vérzik az elsõ együttlétnél, ezért erre sem lehet apellálni.
A kérdező hozzászólása: utolsó, én is tudom mitõl veszíti el az ember a szüzességét. én inkább arra céloztam, hogy nem szeretném ha a nyúlkálásával elszakítaná a szûzhártyámat. (megeshet véletlenül, nem?) egyébként köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: igazából csak egy papír kéne egy (nem nõgyógyászati) kezeléshez arról hogy minden tekintetben egészséges vagyok. muszáj ahoz terpeszteni? nem elég ultrahang, és aláírja az igazolást hogy rendben vagyok?
A kérdező hozzászólása: 22
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: és ha valakinek aranyere van? lehet kérni hogy inkább ultrahanggal nézze meg?
A szûz lányokat végbélen keresztül vizsgálják meg.
Mindenképpen meg fog vizsgálni manuálisan is, és szerintem (saját tapasztalatok), a nõi doki elsõ alkalommal mindenképpen jobb. Van ott is elég izgalom, gátlásosság, stb, nem mindegy ki elõtt tudsz kicsit lazábban kitárulkozni!

Hogyan vizsgál meg a nőgyógyász ha szűz vagyok, és hogyan ha nem vagyok szűz?

Legjobb válasz: Ha szûz vagy, akkor nem nyúl fel a hüvelyedbe, csak ha nagyon muszáj!

Ha szûz vagy, akkor nem nyúl fel a hüvelyedbe, csak ha nagyon muszáj!

Igaz, hogy 18 alatt csak úgy vizsgál meg a nőgyógyász ha anyum is bent van? 15/L

Augusztusban megyek n?gyógyászhoz menstruációs problémák miatt (három és fél éve menstruálok de még mindig nagyon rendszertelen), és gondolkozom rajta, hogy írassak e fogamzásgátlót is, mert most már szeretnék lefeküdni a barátommal, és úgy nyugodtabb lennék, ha gyógyszert is szedek meg óvszer is van. De ha bent van anyum el?tte nem akarok err?l beszélni.

Legjobb válasz: Nem, bemehetsz nélküle is. Sõt, elmehetsz anyud tudta nélkül is. A dokinak meg titoktartási kötelezettsége van.

Nem, bemehetsz nélküle is. Sõt, elmehetsz anyud tudta nélkül is. A dokinak meg titoktartási kötelezettsége van.
Én anyum tudta nélkül mentem el, tehát egyedül. Fogamzásgátlót nem fog felírni neked, mert fiatal vagy, de tényleg nem ajánlatos ilyen korban. Mielõtt valaki beszólna, hogy osztom a bölcsességet, egy hozzá értõ személlyel beszéltem errõl. 15/L
Utolsó vagyok. Most látom, hogy csak 15 vagy. Eszedbe ne jusson a tabletta ilyen korban, ha jót akarsz magadnak. És ezt most a legeslegjobb szándékkal mondom. Ha le szeretnél vele feküdni, akkor óvszert használjatok.
Nem. Viszont ha rendszertelen, ráadásul nem vagy 18, akkor nem javaslom a tablettát, mert nagyon csúnyán ráfázhatsz.
CSAK akkor lehet benn anyukád, ha te KIFEJEZETTEN ragaszkodsz hozzá, söt a vizsgálat eredmeýnét sem közölheti vele az orvos, ha te nem egyezel bele. Viszont ha rendszertelen a menzeszed, akkor nagyon nem jó fogamzásgátlót szedned, mert az teljesen leállitja a hormonrendszeredet (mivel a gyógyszerben lévö hormonok veszik át az irányitást), és adott esetben eniatt nem lehet soha gyereket. Elöször rndbe kell hozni a hormonháztartásodat és csak utána lehet beleavatkozni. (Az nem végképp nem igaz, amit sokan állitanak, hogy a gyógyszer rendbehozza - NEM rendezi, söt telejsen kiiktatja)
Ha esetleg ragaszkodna hozzá anyud és te nem akarod, hogy benn legyen, mondj határozott nem-et.
így van:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi a válaszokat. :D Mindig tanul valami újat az ember.
A kérdező hozzászólása: Anyum kért idõpontot, mert az õ dokijához megyek, de oké akkor ha van rá lehetõség nélküle megyek el. Köszi. =)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen neked is, azóta azon gondolkozom, hogy inkább pharmatex krém + óvszer. (Lyfestyles skyn, ami alapból nem spermiciddel van síkosítva.)
Meg kell nézni a pharmatex leírásában, hogy károsítja-e az óvszer anyagát. Ha nem, akkor jó megoldás.

Ha szűz vagyok, akkor hogyan vizsgál meg a nőgyógyász?

Legjobb válasz: ilyankor ha lehet mindenképpen elkerülik a hüvelyi uh-t ált. elég hasi..esetleg végbélen keresztül.

ilyankor ha lehet mindenképpen elkerülik a hüvelyi uh-t ált. elég hasi..esetleg végbélen keresztül.
Atol fugg, mia panaszod. Vigyazni kell a nogyogyasszal, mert nagyon masok, mint a tobbi orvosi kaszt, sokkal nagyobb abeijesztés és a biznisz benne, mint amekkora szukseg van rájuk, hiszen valojaban a belso szervek problemaja tartozik rajuk. Ha abelso szervekkel van bajod, azok ki tudjak tapintani ugy is, ha a végbélen keresztul nyulnak be. Igy vizsgalnak meg. De ha egyeb panaszod van, fertozes, vagy diszkomfort-erzes, ilyesmi, akkor jobban teszed, ha azokra a szakrendelesekre mész, akikre ez jobban tartozik, ez az urologia és a bõrgyógyászaton az ún. STD-rendelés. Ott csak kenetet vesznek, senki nem tapogat semmit, és elotte felvilagositast kérhetsz, és megmondhatod, hogy most nem akarod a viszgalatot, elobb hazamesz es atgondolod. (35/L)
Végbélen keresztül. Bár olyan komoly megállapításokat ebbõl nem tud levonni. Nem derül ki, hogy van-e hüvelygombád vagy más fertõzõ betegséged. Ez is kissé kellemetlen vizsgálati mód, de ki lehet bírni.
Kedves 08:08-as: a fertozest nem a manualis vizsgalattal deritik ki.:) Kenetet vesznek, es azt nem csak nogyogyasz, hanem urologus es borgyogyasz is vesz. (35/L)
... és azt szuzektol is vesznek. (35/L)

A nőgyógyász ha megvizsgál akkor észre veszi, hogy terhes vagyok e egy átlagos vizsgálat során, vagy ezt külön kell kérni, hogy esetleg ultrahanggal nézzen meg?

Legjobb válasz: Ja és a terhességi tesztek pedig legkorábban 2 hát után mutatnak eredményt, egy 4 hetes terhességnél pedig szerintem maximum a megvastagodott méhnyálkahártya látható, legkorábban 5-6 hetesen kell menni akkor már az UH-n is kell hogy látszódjon.

Ja és a terhességi tesztek pedig legkorábban 2 hát után mutatnak eredményt, egy 4 hetes terhességnél pedig szerintem maximum a megvastagodott méhnyálkahártya látható, legkorábban 5-6 hetesen kell menni akkor már az UH-n is kell hogy látszódjon.
Szia! Nem feltétlenül veszik észre egy átlagos vizsgálaton, mondjuk rákszûrésen, de nem tudom mert én mindig magándokihoz járok, akinél alap dolog, hogy mindig, amikor megyek, akkor ultrahangot is csinál, megkérdezi az utolsó menstruáció idejét (ezt az SZTK-ban és megkérdezik) és ha esetleg nem oké a dátum akkor kérdezni fog a védekezésrõl és utána meg fogja csinálni a terhességi tesztet. Szóval szerintem mindenképpen érdemes megemlítened, ha esetleg terhességre gyanakszol, és ha az az ultrahangon nem látható, akkor kér vér vagy vizeletvizsgálatot.
Már a szemed csillanásából észreveszi, hogy járt-e nálad mostanában a burkuskirály...
Azért tanult szerinted tizenévekig, hogy ne vegye észre? Pfff... Értelmes kérdés...
Ha felnyúl akkor is meg tudják mondani általában.
Burkuskiráááááály !!!!! Legjobb, amit ma hallottam :D
Kb. a 4. héttõl érzi tapintással a terhességet az orvos, de a vizeletbõl hcg-t kimutató tesztek már kb. 1 héttel a fogamzás után (3-5 nappal a beágyazódás után) mûködhetnek.
Jó igen, azt hozzá kellett volna tennem, hogy nagy egyéni különbségek vannak, és nem mindig érezhetõ a 4. héten a terhesség, de személyes tapasztalatom szerint általában igen.
Neked már látták a 4. héten? Szerencsés vagy, egy csomó barátnõm sík ideg volt, mert azt hitte a pozitív teszt után kell mennie orvoshoz, az meg ugye semmit nem látott, azt hitték hazudnak a tesztek, persze a doki nyugtatgatta õket, de nem hitték :)

Ha 5-6 hetesen elmegyek nőgyógyászhoz hogyan vizsgál meg? UH vagy tapintással?

Legjobb válasz: Szerintem elõször manuális vizsgálatot fog végezni.

Szerintem elõször manuális vizsgálatot fog végezni.
Ez szerintem várostól és dokitól függ. Veszprémi vagyok és mikor én elmentem dokihoz és mondtam az asszisztensnek hogy kimaradt egybõl UH-ra küldött. Dokival még beszélni se beszéltem. Uh-n elõször hasit csinált ahol megállapította a terhességet de mivel "vastag a hasam doki mondta" így csinált hüvelyit. Ott többet látott és mondta hogy 7+3napos vagyok. Holnap megyek 12hetire kíváncsi vagyok hogy mit mond :)
Nekem mindig hüvelyit csináltak. Manuálisan egyszer sem vizsgált meg. És egy sztk-ról beszélek most. Normális doki uh-val néz meg. Így még a terhességi kort is meg tudja állapítani viszonylag pontosan.
A szûk családnak nyugodtan mond el, a babonákkal sem kell foglalkozni.Mi is a 6 hetes uh után monduk el, mikor már van szívhang.Nekem 6 hét 3 naposan már tökéletes szívhang volt.
A kérdező hozzászólása: ennek a dokinak tudom hogy van a rendelõben és dicsérik is hogy nagyon jo amugy meg azért is vagyok rápörögve a témára mert azt tanácsolták hogy addig ne is mondjuk el a családnak barátoknak mig doki nem látja hogy minden rendben én meg alig tudom magamban tartani az örömömet :)
Ja és ne így állj hozzá!ne olvass rémtörténeteket meg ne bújd a netet éjjel nappal.Ha magándokihoz mész akkor nem biztos h lesz uh a rendelõjébe, az én dokimnak pl nincs és ezért mindig a kórházba hív be.
Most vagyok 9 hetes terhes, 6 hetesen mentem vizsgálatra és az orvos egybõl hüvelyit csinált mert azt mondta, hogy mindenképp látni akarja h nem méhen kívüli terhesség e.Szerintem normális helyeken így csinálják.
A kérdező hozzászólása: de pl ha nem néznek meg Uh-n és elmegyek magán dokihoz, ott meg fog nézni UH-val is nem?vagy ott sem?nem tudom de én nagyon félek nehogy méhen kivüli legyen
1. vagyok. Itt úgy szokás, hogy elõször megvizsgál kézzel, ír beutalót uh-ra, (ált. pár nap múlva lehet menni)ami mindig hasi. Így is megtalálta a babát és a szívhangot 6+3hetesen.
ismerõsömmel egy idõs terhesek vagyunk, neki a 12.hétig nem csináltak UH-t. én nem értettem ezt, de mint elmondta, ez ott bevett szokás. a védõnõ adott neki beutalót a 12.héten UH-ra. addig csak kézzel vizsgálta a doki. én sem értettem hogyan állapítja így meg a méhen kívüli terhességet, vagy hogy van e szívhangja a a babának mondjuk már 8 hetesen. gondolom ezt is tanítják az egyetemen, hogy tapintással hogyan mondható meg (gondolok itt arra, hogy ha a méh megnagyobbodott, akkor nincs méhen kívüli) én 6hét 4 naposan mentem elõször, legelsõnek kézzel vizsgált, aztán rögtön UH-val (hüvelyi).
A kérdező hozzászólása: köszi a váalaszokat lehet buta kérdés volt de elsõ babám igy nem tudom mi a menete a dolognak
de utána ultrahangra is küld rögtön, ennyi.hüvelyi Uh.
Késõbb nézik meg UH-val, mikor már van/lehet petezsák.Sok esetben ilyenkor még semmi nem látszik, hiába hüvelyi UH-val nézik meg az elején.
Doktoronként változo az én dokim csak hüvely Uh 12 hétig majd normál vizsgálat +Uh mindneképp kérj hüvely UH hogy a méhen kivûli terhességet kizárják
A kérdező hozzászólása: es UH-n meg sem nezi hogy nem e méhen kivüli vagy ilyesmi?
Én 26. hetes vagyok, mindig hasi uh-t csinált, egy jó doki és egy jó gép kell csak. Ki is akadtam volna, ha állandóan manuálisan vizsgál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!