Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vihetem hogy olyan (8 db)

Nem lehet rovarcsípés (szúnyog, pók, stb.)? Szerintem igyál egy calcium-sandozt és tegyél rá egy kis hideg borogatást.
Egyszer én is úgy ébredtem h. be volt dagadva az ajkam.De akkor még gyerek voltam és a mamám adott egy kégkrémet h. tegyem rá, és elmúlt, de amit az 1.írt az is jó lehet.

Hogyan vihetem keresztül, hogy olyan nevet adjak a gyermekemnek, ami jelenleg M. o-on nem anyakönyvezhető?

A párom nem magyar, a hagyomány szerint a fiúgyermek a nagypapa nevét kapja, de ez itthon nincs bejegyezve. Hogy induljak neki az ügyintézésnek?

Legjobb válasz: Ha házasok vagytok, vagy apasági nyilatkozatot tesztek, ezzel igazoljátok a gyerek külföldi származását. Mint ilyen, nem kell végigjárnotok a hivatalos procedúrát, hanem a párodnak kell nyilatkoznia az anyakönyvvezetõ elõtt, hogy az õ országában a kívánt név hagyományos, bevett utónév. A magyar anyakönyvvezetõnek ilyen esetben kötelessége anyakönyvezni a kívánt nevet.

Ha házasok vagytok, vagy apasági nyilatkozatot tesztek, ezzel igazoljátok a gyerek külföldi származását. Mint ilyen, nem kell végigjárnotok a hivatalos procedúrát, hanem a párodnak kell nyilatkoznia az anyakönyvvezetõ elõtt, hogy az õ országában a kívánt név hagyományos, bevett utónév. A magyar anyakönyvvezetõnek ilyen esetben kötelessége anyakönyvezni a kívánt nevet.
ez abszolút így van. Egyébként ha nem lenne külföldi származású egyik szülõ sem, a Magyar Tudományos Akadémia egyik bizottsága foglalkozik ezzel, az egyik ismerõsöm keresztülvitte, hogy a lányát ne Kírának hívják (írják), mert ugye addig csak így lehetett írni, hanem Kyra legyen a leányzó. Nagyon sokáig tartott és sokba került, pedig van ismerõse az illetékeseknél a csajnak, szóval szerencse, hogy nem kell ezt a cécót végigjátszanotok :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnyugodtam, hogy akkor egyszerûbb, mint gondoltam :)
A kérdező hozzászólása: az égvilágon semmirõl nem kellett nyilatkozni, szó nélkül anyakönyvezték a választott nevet :)

Van olyan törvény (és melyik az) hogy ha az anyánál helyezik el a 3ÉV ALATTI gyermeket, akkor csak az anya felügyeletével viheti el az apa, vagy csak az anya lakhelyén láthatja a gyereket?

Legjobb válasz: ez nem törvény hanem bírói ítélet. a gyerekelhelyezési perben ahogy megállapodtok vagy megállapítja a bíró úgy csináljátok, ha azt kéred, hogy csak a te felügyeleted mellett látogathassa akkor általában ezt meg szokták ítélni 3 éves korig

ez nem törvény hanem bírói ítélet. a gyerekelhelyezési perben ahogy megállapodtok vagy megállapítja a bíró úgy csináljátok, ha azt kéred, hogy csak a te felügyeleted mellett látogathassa akkor általában ezt meg szokták ítélni 3 éves korig
Igen, ahogy az elsõ írta. Ez nincs törvénybe foglalva. Viszont ha az anya azt kéri, akkor csak az õ felügyelete mellett látogathatja a 3 év alatti gyereket az apa. Viszont 3 év fölött már köteles az anya odaadni az apának a gyereket, hogy az oda és és programot csináljon vele a saját ideje alatt, amilyet õ jónak lát, mármint nyilván a gyerek érdekeit és igényeit szem elõtt tartva.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm!
Tavaly õsztõl változott a helyzet. Nem bírósági azaz polgári peres a gyermekelhelyezés. Nem tartozik már jogi ügynek... Minden esetet a gyámhatóság vizsgál és az is hoz ítéletet. Elõbb a városi, majd azt lehet fellebbezni a megyeinél, és slussz, annál feljebb nincs semmi. Ügyvédet nem kell fogadni, sõt felesleges mert mindenki magát képviseli. 3 év alatti gyermeket nem kötelezhetnek a lakhelye elhagyására, tehát anyuka kérheti , hogy csak az otthonában legyen látogatható a pici. Persze ide kérhet az anyuka családsegítõ munkatárs jelenlétét is. Ha kérdeznél még valamit, priviben segíthetek, ha kell... Üdv.

18 vagy 19. kerületben hol van olyan uszoda ahová vihetem a babát babúszásra, és hogy működik, mennyibe kerül, mit vigyek?

Legjobb válasz: A kispesti usziban is van babauszi. Esetleg a 9.ben a Loboogó utcában. Kõbányán a Kösziben is van.aquakids.hu-n lerják hogy miket kell vinni.lobogo-tanuszida ez a 9.kerben van. 2200 tesóval,3000 egyedül,havi 5200 asszem Csak egy vizálló uszogatyát kérnek ami 3ezer.De nézegesd meg ezeket, Azt tudom még hogy min 3hósnak vagy 6kilósnak kell lennie.

A kispesti usziban is van babauszi. Esetleg a 9.ben a Loboogó utcában. Kõbányán a Kösziben is van.aquakids.hu-n lerják hogy miket kell vinni.lobogo-tanuszida ez a 9.kerben van. 2200 tesóval, 3000 egyedül, havi 5200 asszem Csak egy vizálló uszogatyát kérnek ami 3ezer.De nézegesd meg ezeket, Azt tudom még hogy min 3hósnak vagy 6kilósnak kell lennie.
mindenhova viszem magammal
én nem mertem eddig, csak családtagra bízni, úgyhogy õk is mindig jönnek velem mindenhova. volt, mikor 2 kicsivel (2 éves és 4 hónapos és a 2, 5 hónaposommal) mentem dokihoz, okmányirodába, mindenhova. A dokik, fõleg az asszisztensek nagyon-nagyon kedvesek, mindig vettek elõ játékot a nagyobbnak (valószínû, már fel vannak erre készülve a mai világban) az okmányirodán pedig rögtön a sor elejére vettek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Hát segítség nekem max a férjem, de ugyebár õ is dolgozik. Pár napja bekaptam valami vírusfélét, lázzal stb... Szerencsére addig meg tudta oldani a férjem, hogy 1 órára elszabadul a munkahelyérõl, hogy legalább orvos lásson engem. De ugye ebbõl nem csinálhatunk rendszert. csak ezen apropó kapcsán tettem fel a kérdést , hogy hogyan tudjátok megoldani a nem várt szituációkat.
Mindenhova viszem õket. Tõlem sokszor megkérdezték már, miért nem hagyom otthon meg hogy nincs kire bízni stb.? Mindig elmondom hogy nem, nincs (nem jókedvembõl viszem be mondjuk a sok beteg felnõtt közé gondolhatnák). Ja és pénzem nincs 1000-1500 ft óránként bébiszitterre (mivel minimum 2 óra ha el kell intézzek vmit kis faluban élünk, a városba kell bemenni intézkedni) ráadásul annyiszor meg pláne nincs, hogy még meg is szokják, meg is kedveljék a gyerekek (mert csak úgy merném ráhagyni õket).
Viszem magammal én is, 2 éves a legkisebb.
nekem nincs segítségem. senkire nem tudom bízni, mindenhova jön velem. az orvos nem néz hülyén, eddig még sehol nem szóltak miatta, egyébként pedig ha szólnának, akkor se tudnék mit csinálni, mert semmilyen rokonom nincs a városban, ahol lakom.
Én is mindenhova vittem. Orvoshoz, bíróságra, mindenhova.
egy leinformálható bébiszitterre, akit már meg is találtunk.nagyszerû ember és a baba is szereti
Szia! Egy babysitterre. Nem feltétlen kell leinformálható, babysitter- óvónõi képzettsége legyen. Az a lényeg, hogy neked szimpatikus legyen, illetve a baba is elfogadja. Én inkább fiatalabbra hagynám szivesebben a gyerekemet, bár az idõsebbnek több a tapasztalata.
A kérdező hozzászólása: És nem néztek "hülyén" rátok az orvosok, hogy mit keres ott a gyerek? Persze nyilván nem akaszthatod fel a szögre otthon...
utolsó vagyok: féltem, hogy gyors szülésem lesz és mi van, ha a férjem b.p másik végén dolgozik, így volt egy olyan B terv, hogy a "nagyobbik" gyerekkel és taxival megyek majd szülni, így neki is volt egy kis csomagja játékokkal, dobozos üdítõvel és zacskós croissent-al, csokival és egy karszalaggal, amin a neve és az én telefon számom volt. Bent a kórházban azt mondták, hogy addig majd a csecsemõsök vigyáznak a kisfiamra. Szerencsére a hugi éjjel jött, így mindenki a helyén volt és a nagyobbik gyerekem otthon aludhatott addig a nagymamájával :)
Velem egyszer olyan is volt, hogy terhes voltam a fiammal, s a lányom 2, 5 éves volt. Apuka dolgozott, másunk nem volt a városban. Vérzés miatt mentõ vitt be a kórházba, bent fogtak, akkor emlékszem egy picit hitetlenkedtek, hogy na most csináljak már valamit a gyerekemmel, nem feküdhet be velem. De megértették, hogy csak este fogja tudni apuka hazavinni, mert õ is éppen jó messze dolgozott, több órára a kórháztól. S míg én hálóingben a kórházi ágyon feküdtem, a lányom ott volt mellettem. Ha nincs megoldás, nincs megoldás. :) Bárkivel bármikor elõfordulhat. Általában megértõk az emberek.
Mindenhová viszem magammal, és még sehol sem okozott problémát, sõt, imádják, mert egy kis mosolygós diktátor.:-)
Mindenhova viszem magammal. De nincs egy barátnõféle, hasonló korú gyerkõccel a közelben?
Van állandó, megbízható bébiszitterünk, aki nagyon jól kijön a gyerekekkel, és vészhelyzet esetén bármikor bevetésre kész. :)
1. vagyok. Nekem nem volt ez miatt rossza tapasztalatom. Sõt, ahogy észrevettem imádnak az aszisztens nénik babázni, fõleg akik ritkán látnak babát.
Vittem mindenhova magammal. Az asszisztens nénik nagyon örültek neki, addig babáztak míg én intéztem a dolgokat.

Lányos anyukák! Ti mikor lövetéttek ki a kislányotok fülét? Ja és, hogy budapesten tudtok-e olyan helyet, ahova nyugodt szívvel vihetem a kislányom? Egy 2hónapos kislány anyukája!

Legjobb válasz: 6 hónapos volt a kislányom mire elhatározásra jutottam és kilövettem neki,egyébként fülenként kb 4-5 másodperces hiszti volt,szóval jól viselte.

6 hónapos volt a kislányom mire elhatározásra jutottam és kilövettem neki, egyébként fülenként kb 4-5 másodperces hiszti volt, szóval jól viselte.
Mi még 2 naposan megcsináltattuk a kórházban. Minél elõbb vidd el, mert még annyira nem tud kapálózni, mint mondjuk 1 évesen. Bármelyik kozmetikus belövi a kis fülbevalókat. A belõtt fülbevalót 5-6 hétig ne vedd ki, alkoholozd, és forgasd naponta többször. Utána már cserélheted a füliket.
6 hónapos volt a kislányom, és védõnõ szúrta a tûvel, nagyon gyorsan megvolt vele. Szerintem minél elõbb túlesik rajta, annál jobb. Esetleg a védõnõtök tudhat megbízható helyet, ahol belövik a fülbevalót.
én is a kórházban lövettem ki...jobban járt szegény mint késõbb amikor jobban fáj:S ^^
Nálunk 4 hónaposan a kórházba csinálták.
4 hónapos volt a lányom mikor kilövettük a fülét. Bár nem tudom merre laktok, az én védõnõmet nyugodt szívvel tudom ajánlani 2000ft-ért csinálja fülbevalóval együtt.
Bocsi, hogy nem mint szülõ válaszolok, hanem mint gyerek:D Anya nekünk -nekem és a húgaimnak- nem szúratott fülbevalót, mert úgy gondolta, hogy biztos fájni fog meg ilyesmi. Nem igazán hiányzott az életembõl, bár oviban meg áltsuliban én voltam az egyetlen, akinek nem volt. Végül 15 évesen szúrattam magamnak, az idõsebb húgom 13 volt, a legiftalabbnak pedig még nincs^^ 17L
1hete lövettük.Most 10hetes.
Mi most 1, 5 évesen, de vidékiek vagyunk.

Baj, ha nem akarom, hogy belenyúlkáljon majd a szülinapi tortájába? Ez miért olyan vicces? Az csak a gyereknek rossz, ha utána vihetem mosakodni és átöltöztetni, ami neki kellemetlen.

Igazából nem értem ezt a szokást és lehet,hogy furcsán fognak nézni rám a nagyszül?k,ha én nem szeretném,hogy szétmarcangolja a tortáját.

Legjobb válasz: Én is úgy gondolom, ahogyan Te. Nekem is furcsa ez a szokás. De hát mindenki úgy csinálja, ahogyan akarja..... Nálunk sem lesz ilyen. Egy 8 hós kisfiú anyukája.

Én is úgy gondolom, ahogyan Te. Nekem is furcsa ez a szokás. De hát mindenki úgy csinálja, ahogyan akarja..... Nálunk sem lesz ilyen. Egy 8 hós kisfiú anyukája.
Sztem arra gondolt a kérdezõ, h szoktak venni a gyereknek egy külön tortát, amit csak õ szétmócsingol-én se csinálnám, de ahány ház, annyi szokás
Én is mostanában hallottam cask errõl. De mi ezt úgy csináltuk, hogy eleve nem is volt torta, hanem kis muffinok voltak, az övében volt egy szál gyertya :) Azt a kezébe fogva ehette, na de azért volt ott is maszatolás, de nem bántam, gondoltam ez az õ napja, hadd csinálja. Na jó is volt, kb a felét ette meg, mire oda néztem azt láttam, hogy a másik felét próbálja a kutya torkán letuszkolni, a kutya meg olyan mámoros boldogságban úszott, hogy eszméletlen :D Vicces volt, na :D
Én saját készítésû tortára gondoltam elsõ szülinapra, amit õ is megkóstolhat. Cukrászdait elsõ szülinapra nem való még, az pedig luxus lenne, hogy pár fotó kedvéért legyen egy másik torta. Az elõzõekben olvasott muffinos ötlet is nagyon tetszik.
Egy gyereknek az a dolga, hogy felfedezzen, és igen, ebbe az is beletartozik, hogy ha teheti, akkor szétmarcangolja a tortáját, ugyanis ebbõl is tanul, még ha ez anyukának igen bosszantó is, neki akkor is örömet okoz. Egyszer van egy évben szülinapja, szerintem ki lehet bírni és az az õszinte kis mosoly és boldogság az arcukon igenis megéri a bosszúságot. Én rosszul vagyok azoktól a szülõktõl, akik például a kiránduláshoz ráadják a gyerekre a szép ruhát és egész végig üvölt vele anyuka a tûsarkúban, hogy vigyázzon és ne koszolja össze magát, mert megpofozza. Könyörgöm, akkor minek viszi oda. Ennek sajnos szemtanúja voltam már sokszor a Rám-szakadéknál. Ez nem a kérdéshez kapcsolódott és remélem nem veszi magára a kérdezõ. Amúgy tény, hogy nem vagyunk egyformák. Majd úgyis meglátod az adott helyzetben, hogyan fogsz reagálni. Az is lehet, hogy nem tudsz majd ellenállni a Csemetédnek.
Második vagyok. Én még ilyesmit nem hallottam. Micsoda baromság, azért pénzt adni, hogy a gyerek szétmócsingolja.
Semmi baja nem lesz, ha szakálkát adsz rá. Akkor max a kezét kell megtörölnöd. Miért amikor eszik, akkor nem lesz maszatos? Ha olyan tortája lesz amibõl õ is ehet, akkor hogy fogja megenni maszatolás nélkül. A joghurt vagy túrótorta szerintem tökéletes elsõ szülinapra. Mert elsõrõl van szó, ugye? Az én lányomnak anyósomék csokitortát csináltattak, de a gyereket nem is érdekelte. Bele sem nyúlt és nem is evett belõle. (szerencsére) De az én joghurttorámat imádta.
A kérdező hozzászólása: Igen én is azt hallom, hogy van egy tortája amit szétmaszatolhat.Remélem, hogy nem fognak megsértõdni a nagyszülõk, hogy nem engedem.Én hülyeségnek tartom és kész.Azt hittem, hogy csak én gondolom így, de akkor nem vagyok egyedül.
A kérdező hozzászólása: értem, hogy örül ha megfoghatja a tortáját, de ez természetes, mert egy gyerek mindent meg akar fogni, mivel így ismerkedik, de a szülõnek kell okosabbnak lenni.nekem akkor sem éri meg ha belegondolok utána az öltöztetésbe stb.Szerintem akkor is örülni fog ha nem kell beleugrania egy tortába.És ezt tényleg nem lehet összehasonlítani a kirándulunk, de nem szabad összekoszolni magad történettel, mert a kettõ különbözõ, de értelmetlen dolgokkal már ne szívassuk szegényt.
Babahordozó az teljesen jó.
Így van, a legjobb a baba-pihenõszék!
Mi a kicsinek vettünk babapihenöt amiben nagyon szeret.Önmagát birja hintáztatni és közben el is alszik.Állitható a szög, hogy milyen helyzetben feküdjön.Takaritás közben pedig oda viszem ahol én vagyok.És ez szerintem a kis gerincének sem árt mivel puha anyagból készül és sokkal könyebb mind a hordozó.
Az én apukám kerekeket szerelt fel a babaágyra, és azt tologattam ide-oda napközben. Persze ez csak akkor jó, ha nincsenek lépcsõk a szobák közt. A járókára is szerelt kerekeket (úgy tûnik kerék mániás a papám), mondván, hogy így a gyerek nincs a padló szintjén...
Én hordozóba tettem a fiam, amíg nagyon pici volt, akkor is. Sõt, most is szoktam, pedig már 10 hónapos. De mostmár inkább az etetõszéket szoktam erre használni. Viszont ha még nagyon pici babáról van szó, akkor vehetsz neki mózeskosarat is, nem kell a legdrágábbat, vannak nagyon jó fonott anyagú mózeskosara, mint egy fonott bevásárlókosár, csak matraccal az alján. Ezekeben nagyon jól elvannak az újszülöttek.
Igen, az anyaméhben is gömbölyû a gyerek, de ott van a magzatvíz is ami csökkenti a gravitációt és a csigolyákat nem éri nagy terhelés. Ha megdöntöd a babhordozót egy kicsit hárta akkor teljesen jó. Így az autóba is beköthetõ nyugodtan. Az a lényeg, hogy nem legyen összeesve a gerince és a csgolyák ne nyomják egymást. Remélem érthetõen írtam. Gyógytornász anyuka
A barátnõm a babakocsiba tolja oda maga mellé, és abban jól elvan. Egyébként nem értem a gerincproblémát, amikor a baba az anyaméhben sem egyenes gerinccel vár a születésre. A gerinc deformációját az allandóság és arendellenesség okozza, de nem hinném, hogy a babahordozó.
A babahordozó gerinc konfliktus örök lesz. Én azt mondom, hogy nem gyártanának olyat, ami nem jó a babának. Én is szoktam a hordozóba tenni a picit , imádja. Keresztlányom is abban nõtt fel... TEheted járókában is, az biztos egyenes:-) Vagy vehetsz hordozókendõt, sokan azt is szeretik... Amúgy én a kiságyában hagytam, csak sokszor ránéztem. Vegyél egy bébiörzõt, az helyettesíti a mellette ülést. És 3 hét alatt megszokod, akkor már nem fogsz izgulni rajta:-)
Én írtam a babahordozós kérdést kicsit lejjebb, azt írták, hogy nem tesz jót a gerincének, úgyhogy engem is érdekelne, hogy mi lenne a jó megoldás...
szerintem is mozeskosar, vagy babapiheno...a babahordozot én csak harom honapos kortol használtam, mert a kicsinek bár tetszett, de nyiklett-nyaklott benne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!