Találatok a következő kifejezésre: Hogyan veszem ha egy (588 db)

Fiúk! Hogy veszitek, ha egy csaj megy oda hozzátok imerkedni? Nem túl nyomulás? Mit tegyek?

Tetszik egy srác és még nem ismerem és nem tudom h. hogyan beszélhetnénk...Én szivesen beszélnék vele de h. kezdjem el ?És nem ciki...:S?

Legjobb válasz: van egy szint, ami már gáz, de amúgy szeretem, ha egy csajban van annyi kurázsi, hogy kezdeményezzen

van egy szint, ami már gáz, de amúgy szeretem, ha egy csajban van annyi kurázsi, hogy kezdeményezzen
Szerintem menj oda és kezdj el vele beszélgetni a többi meg majd alakul.Az is lehet ha megismered már nem is fog annyira tetszeni ha meg most nem teszed meg az elsõ lépést lehet hogy késõbb nagyon bánni fodod.
Szerintem egyáltalán nem ciki. Nyugodtan menj oda hozzá, én biztos örülnék neki :) Én egyszer ugyanígy odamentem egy lányhoz mindenféle ismeretség nélkül, le is lettem koptatva sajnos de legalább ledõlt 1 gát, rájöttem h nem is olyan vészes az ilyen:) Tudod hogy megy ez. Dupla vagy semmi :) 18/F

Lányok, ti bóknak veszitek, ha egy fiúnak feláll tőletek? Vagy egyből arra gondoltok, hogy csak a szexre kelletek neki?

Legjobb válasz: Hát én se bóknak nem veszem, se sértésnek, tök természetes, ha egy pasinak feláll egy nõ láttán. Nem az a lényeg, hanem hogy hogy viselkedik. Ha nem tud magán uralkodni, hanemnrögtön elkezd fogdosni, amint beindulnak a hormonjai, akkor biztos, hogy csak arra kellek neki.

Hát én se bóknak nem veszem, se sértésnek, tök természetes, ha egy pasinak feláll egy nõ láttán. Nem az a lényeg, hanem hogy hogy viselkedik. Ha nem tud magán uralkodni, hanemnrögtön elkezd fogdosni, amint beindulnak a hormonjai, akkor biztos, hogy csak arra kellek neki.
Engem teljesen beindít!
100%-ig bóknak!de persze számít hogy hol történik pl. kinn az utcán, buszon(ezen nevetvék egyet)...vagy flört közben ahol bulizunk...:P
Hát én meg bizony bóknak veszem! Nekem kifejezetten teszik tetszésük eme megnyilvánulása :)
Naná, hogy bók :) 22/L
Mindenképp bók, mivel ez nem egy olyan dolog, amit a férfiak tudnak befolyásolni. A férjem felpróbáltatta velem a szoptatós melltartómat, és totál beizgult tõle, felállt neki...Olyan aranyos volt.
Tuti élvezném, mindenféleképpen bók. És, hogy kapjon õ is bókot, szívesen odadörgölõznék hozzá.
Én is bóknak veszem.Tetszik ha valakinek ennyire felkeltem az érdeklõdését.. x)
második...
pfuuj perverz állat.
Minden képpen bók, mivel azért nem minden nõre áll fel a férfiak farka! Páromnak is volt már hogy nem állt készen, mert nem tetszett neki a csaj meztelenül...
ÉN mindenképpen örülnék neki..szal sztem is bók..jóérzés ^^:)
én mindig bóknak veszem:D néha meglepõdök, h milyen váratlan helyzetekben, de örülök neki. Az a rossz csak amikor utcán megyünk és nem tudom h most mien csajra.. tudom h természetes, meg örüljek amig áll neki, de kicsit féltékeny vok ilyenkor:$

Hogyan büntethető, ha egy ügyvéd útlevelet vesz át letétként és azt visszatartja? Tehetek-e rendőrségi feljelentést? Ha érvényteleníttetem az útleveleket, vagy meghiúsult egy utazás, külföldi munkavállalás, kérhetek-e kártérítést?

Az ügyvédi iroda letétként átvette gyermekeim útlevelét. Nekem, az édesapának sem adja oda, bár egy 1998-as törvény szerint útlevelet letétbe adni ill. letétként átvenni nem szabad.

Legjobb válasz: Hát mindenekelõtt tájékoztasd az ügyvédet, hogy ehhez nem volt joga. Kérd vissza az útlevelet, ha nem adja menj a kamarához és jelentsd be. A kamaránál a többi kérdésedre is választ fogsz kapni. Azt azonban nem értem, hogy miért írtad ki az ügyvédi iroda nevét ide. Ehhez neked nem volt jogod, ugyanis rossz hírét kelted az irodának, névtelenül lehet hogy valótlan állítással. Ha mindenki tisztára söpörné a saját portáját, rend lenne a világban.

Hát mindenekelõtt tájékoztasd az ügyvédet, hogy ehhez nem volt joga. Kérd vissza az útlevelet, ha nem adja menj a kamarához és jelentsd be. A kamaránál a többi kérdésedre is választ fogsz kapni. Azt azonban nem értem, hogy miért írtad ki az ügyvédi iroda nevét ide. Ehhez neked nem volt jogod, ugyanis rossz hírét kelted az irodának, névtelenül lehet hogy valótlan állítással. Ha mindenki tisztára söpörné a saját portáját, rend lenne a világban.
Tán kérdezd meg, hogy mit fogad el helyettük letétként. Ki adta oda letétként? Te ? Mert ugye valami miatt átvett letétet tõled az ügyvéd?
A kérdező hozzászólása: Már megtettem, tudja, hogy nem volt joga hozzá. A volt élettársam adta oda neki, utána elment külföldre. A címét nem adja meg, a gyerekeket viszont vinné. A kamarához holnap megyek.
Nem mert nemmletétbe hanem megõrzésre vette at az anyától hogy biztonságban legyen
A kérdező hozzászólása: Ahhoz sincs joga. Biztonságban? Kitõl? A gyerekek anyja Ozora fesztiválról jött haza. Ha biztonságban szeretné tudni az útleveleket, miért nem vitte magával?


Szerintetek, ha egy 23 éves lány bevallja egy 8 évvel idősebb férfinak, hogy vonzódik hozzá, azt a férfi félre érti? Hogy veszi ezt egy ilyen korú férfi?

Úgy értem nem tartja a lányt közönségesnek vagy valami? Én elkövettem ezt a hibát, és most félek, hogy könnyűvérűnek tart. Hasonló korú férfiak, ti hogyan vennétek ezt?

Legjobb válasz: Egy 23 éves lány azért már nem kislány. Szóval a korod az nem gáz semmilyen szempontból. Az, hogy most mit gondol az nagyban függ attól, hogy milyen szavakkal ill. milyen stílusban közölted a dolgot. Ha nem voltál közönséges, akkor a nyíltságod még imponálhatott is neki.

Egy 23 éves lány azért már nem kislány. Szóval a korod az nem gáz semmilyen szempontból. Az, hogy most mit gondol az nagyban függ attól, hogy milyen szavakkal ill. milyen stílusban közölted a dolgot. Ha nem voltál közönséges, akkor a nyíltságod még imponálhatott is neki.
Személye válogatja, nem ismerjük. A te ismerösöd, neked kell tudni hogyan értékeli.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen csak annyi, hogy nagyon megkedveltem és nem biztos , hogy jó ötlet találkozni, keresni egymást, mert nekem õ többet jelent egy barátnál. Szeretném kiverni a fejembõl, mert nem érzem a dolgot kölcsönösnek.
A kérdező hozzászólása: Továbbra is tartja velem a kapcsolatot, ez régebben volt. Nem érzem, hogy elítélne, de ki tudja, hogy mit gondol. Olyan velem, mint korábban, csak azt mondta ezt nem érti, én pedig nem kívántam elmagyarázni.
De hogy reagált amikor mondtad neki?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mivel nem szóban mondtam. Amikor találkoztunk, komoly volt, de õ szólított meg engem, én tovább mentem anélkül, hogy szóltam volna hozzá. Pár napig volt ez a komolyság, majd minden a régi lett. Nem beszélt különösebben egyikõnk sem róla.
A kérdező hozzászólása: Kétszer esett ez meg, elõször csak utaltam rá pár hónappal korábban, nem mertem elmondani. Akkor is és most is szomorúnak éreztem. Ahogy rám nézett, ahogy hozzám szólt. Pedig én kerülni próbáltam.
Hülye vagy?:) Most komolyan, szerinted egy lány az érzéseitõl lesz könnyûvérû???Hogy veszi?Mindenki másképp, nyilván.Egy 31 éves férfi korban tökéletesen illik hozzád. Minden a többin múlik.Tudod ez az élet.Ha "normális" a fazon akkor kapsz tõle vagy ilyen, vagy olyan választ.Ha nem tisztel meg a válasszal, akkor semmit sem vesztesz, mert a fickó vagy egy bunkó, vagy vmi baja van.Tehát nem vesztesz semmit. Írhatsz privit ha akarsz!
Ha fiatalos környezetben mozog, meg amúgy is.. Semmi gáz, ezért nem ítélhet el. Nem kemény ez a korkülönbség ha 23 vagy. Inkább az szokott baj lenni, ha egyidõsek, vagy a lány idõsebb. (Nem összejövéskor, hanem mondjuk család témánál)
Egyiknek sem. De bóknak biztos, hogy nem.
Pedig valamilyen szinten bók, mert azt jelenti, hogy tetszem neki. :D De én se igazán tudnám ezt ebben a formában bóknak venni, viszont nem zavar.
En nem ertem mi jar annak a fejeben, aki ezt sertonek veszi. Ha egy hontalan/apolatlan/iszakos suttyo mondja ezt, annak nem orulnek, de mondjuk ilyenekkel nem is allok szoba. Ha a rokonom mondana, akkor azt betegesnek talalnam, de nem vennem sertesnek. Ha barki mas mondja (kiveve a fonokom!), azt csak boknak lehet venni. Minden ferfi maszturbal. Mindig neznek valamit. Vagy valosagos kepet (ujsag, TV, net) vagy a fejukben kepzelnek el egy kepet. Ezen altalaban jo nok vannak, csinos, formas, kivannivalok. Ha egy pasi az en kepemre veri, az csak annyit jelent, hogy szamara vagyok en is eleg formas, csinos, kivannivalo, es en ebben az egvilagon semmi taszitot nem latok. Ha a ferfi szamomra vonzo es pl. ismerkedesi fazisban vagyunk akkor meg kulon imponalo a dolog. Nem vagyok szuzkislany, miert kene ezen megsertodnom? Felnott, ertelmes emberek vagyunk, vagy nem? 34/n
Meglepõdnék, de nem venném sértõnek (bóknak sem).:)
Megsértõdni nem sértõdnék ez biztos, mert már mondták nekem. De ha nekem nem tetszik az illetõ, akkor inkább elkerülném. Ha tetszik a pasi, (erre is volt példa) akkor olyan vegyes érzéseim voltak. Nem kifejezetten bók, de nem is taszít.
Teljes mértékben Veronikával értek egyet, nem mindegy hogy ki mondja :)
Nem sértõdnék meg, de biztos messzire elkerülném az illetõt késõbb
Vegyes érzéseim vannak... De inkább taszít. Kissé beteges.
Egyértelmûen sértõ.
Az a férfitól függ... Lenne, akin kiakadnék... és lenne, akitõl bóknak venném. :D
Lesz..rom.
Undorító.
Ha teljesítmény alatt azt érted, hogy tovább fogja bírni töltés nélkül, akkor javítasz rajta.
Hát utána tesztelésnél nem árt ha be tudja kapcsolni. Nekem mikor hûtõt cseréltek (akkor is újrapasztáznak) utána lefuttattak egy tesztet ami mesterségesen terhelte a processzort és nézték a hõvezetését, a processzor hõmérsékletét.
A kérdező hozzászólása: Nem azért. Csak ha tisztítani fogják és újrapasztázni akkor ahhoz nekik nem kell bekapcsolniuk, nem? ezt kívülrõl csinálják.
Lekódolhatod, de nem hiszem, hogy foglalkoznának vele. Idejük nincs rá túrkálni a gépeden, amikor napi több tíz gépet szervizelnek Meg egy szervizesnek azért nem akadály egy kódolás. De mondom, nemhiszem, hogy ezzel foglalkoznának. Nekem a régi sajna elég sokat volt szervizben akkor kérdeztem, hogy gond-e hogy nincs lementve, de mondta hogy nem õk azzal sem foglalkoznak ha nem eredeti a windows, mert nincs közük hozzá, õket nem érinti.
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Nekem is ez a bajom. A gépen 3 éves lesz majd csak tavasszal. Nincs vele gondom, csak ez, hogy hamar lemerülne töltés nélkül és nagyon felmelegszik. Amúgy ha elviszem kitisztítani meg hasonlók, lekódolhatom a gépem? Szóval nem fogják majd ott bekapcsolni? Tele van személyes dolgokkal, nem szeretném csak ezért lementeni õket..
"Töltés nélkül szerintem 20 perc alatt lemerülne." Hát ha olyan a gép, hogy megéri tenni bele, akkor igen. Nekem 4 éves gépem volt már és hiába vigyáztam rá, rengeteg üzemóra volt benne, nagyon el volt használódva. Ugyanígy jártam én is: töltésrõl levéve, szinte percenként ment el 2-3% majd 50 körül jelzés nélkül durr, kikapcsolt. De néha meg engedte lefogyasztani 10%-ig. De akkor sem bírt 20-25 percnél többet. Én vettem egy új gépet már. De a régi mûszakilag is kivolt már nagyon. Ebbe az újba tervezek majd venni újat, mert ez mûszakilag is olyan, hogy 3-4 év után is gép lesz. Legalábbis nekem :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi. De amúgy szerinted ha "javasolt a telepcsere" vegyek bele egy újat? Töltés nélkül szerintem 20 perc alatt lemerülne.
A melegedésnek az akkuhoz nincsen köze. Olyan mint fénykorában soha nem lesz... Egy tisztítással, újrapasztázással sokat segíthetsz rajta.
A kérdező hozzászólása: Részben igen. :) Mióta kiírta folyamatosan töltésen van, mert 2 perc alatt lemegy 5-10 %-ot. De gondolom ha kicserélem az akksit, nem is lesz ilyen meleg. Olyan lesz mint fénykorában? :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Akkor azért rendet rakok elõtte a gépembe ;) Újrapasztázás után neked jobb lett a géped? Nem melegedett fel olyan gyorsan?

Miert erzem azt, hogy leneznek, ha egy ruhat tobbszor veszek fel, mint 3-4 alkalom?

Legjobb válasz: Ezek az alkalmak közvetlenül egymást követik, vagy nem? Mert aki 3-4 napig jár ugyanabban, az azért nem túl jó, izzadás, testszag, stb.

Ezek az alkalmak közvetlenül egymást követik, vagy nem? Mert aki 3-4 napig jár ugyanabban, az azért nem túl jó, izzadás, testszag, stb.
Lehet hogy nem néz le senki, csak te érzed úgy, mert igazából téged zavar a dolog. Akkor változtass.

Ha a párotok szülei azt mondanák, hogy vesznek nektek egy házat mit szólnátok hozzá?

Legjobb válasz: Mit szólnék hozzá? Rohadtul boldog lennék :D De komolyan

Mi kaptunk anyósomtól. Megköszöntük ezerszer, örülünk neki, vigyázunk rá, becsben tartjuk.
Mit szólnék hozzá? Rohadtul boldog lennék :D De komolyan
Örülnék neki.
"Nagyon szépen köszönjük"
Megköszönnénk.
Ha ennyi pénzük van, amit már nem tudnak hova tenni, akkor nagyon szépen megköszönnénk.
Ha az én párom szüleibõl indulok ki, a földhöz verném a popsikámat örömemben és imába foglalnám a nevüket. De az exem szüleitõl egy fillért nem fogadtam volna el, fõleg nem egy házat. Így is épp eléggé beledumáltak az életünkbe, úgy meg aztán pláne megtették volna.
"Megkérdezném, hogy kiválaszthatom-e én, hogy melyiket szeretném." Nem neked hanem kettõtöknek.
Megkérdezném, hogy kiválaszthatom-e én, hogy melyiket szeretném.
Nem örülnék neki. Jobban szeretek megdolgozni a javaimért.
én nagyon örülnék neki
Nem örülnék, mert ismerem õket. A férjemnek még azt is a fejéhez vágták, mikor nem úgy gondolkodott, mint õk, hogy bezzeg õk segítenek rajta, meg örüljön, hogy nem kellett elmennie otthonról már 18 éves korában. Bár ez a veszély minket nem fenyeget, de a szülei borzasztó erõszakos, beleszólós, felhánytorgatós emberek, úgyhogy én is azt mondanám, hogy Isten ments! Az enyémektõl nem bánnám, tõlük sose hallani utána hogy õk milyen jók hozzánk.
Nem mondanának ilyet hisz a saját házukat, lakásukat és még más ingatlanokat veszítettek el saját ökörségük miatt... ha mégis mondanák, nem fogadnám el...ismerem õket...igy is próbál apósom beleszolni a dolgokba, nem jön össze...nem jo a kapcsolat a férjem igy is azt hallja, hogy egy évig nem volt meloja suli után anno, vettek neki reggelente zsemlét...ezért kellett 500ezret felvennie, amit nem fizettek..mára vonják a fizujából... áhh Isten ments....semmit nem akarok tõlük....még egy szelet kenyeret se... 24L
Normális esetben örülni kell, csak hogy ez nem lottó nyeremény, tehát van fonák oldala is. Adja isten hogy nem, de ha késõbb nem jön ki jól a lépés, akkor ilyen szavak röpködnek: semmi közöd a házhoz, te csak eltartott vagy és stb...Na ekkor már nem is örülnénk annyira.
Én biztos, hogy udvariasan, de visszautasítanám. Egy ház/lakás vásárlással, úgy érezhetik, hogy joguk van beleszólni az életetekbe. Én egész életemben mindent magam teremtettem elõ, pedig a gyermekemet, egy éves korától egyedül neveltem. Ha valamire nem tellett, megpróbáltam elõteremteni a rávalót, legfeljebb nem azonnal vettem meg, hanem halasztottam, míg összejött a vágyott dologra, utazásra, stb. a pénz. Így senki sem szólhatott bele az életünkbe, azon a címen, hogy én adtam, fizettem stb.
Megköszönném és visítanék örömömben!!!
Örülnék neki és megköszönném, de ragaszkodnék a házassági szerzõdéshez, ahol a ház kizárólag a jövendõbelim nevén van (merthogy össze kell házasodni, ha már ekkora vagyon van, ez jogilag tiszta helyzetet teremt, tapasztalatból beszélek, kétszer váltam, háromszor nõsültem) és benne van minden amit te hoztál a házasságba. Ez késõbbi fentebb idézett problémáknak is elejét veszi, a saját gyereküknek adták, nem te leszel a "haszonlesõ", "betolakodó" ha netán késõbb megromlik a viszony.
Kedves 26-os! Igazad van. Egy lakás nagy összeg, ezért a szülõk el fogják várni, hogy az összegnek megfelelõen bele isszólhassanak a pár életébe. De itt nem csak a a szülõk felöli kapcsolatról van szó hanem a pár is máshogy fog a dolgokhoz állni. A pár is könnyebben fog szivességeket teljesíteni a szülõk irányába. A szülõknek ez egyfajta befektetés, hogy késõbb õk beleszólhatnak vagy a gyerekek gondoskodhatnak róluk. Szerintem nem érdemes elfogadni.
Azt hogy Isten ment. Ismerve anyósékat ha így lenne még abba is bele szólnának mi van a kertbe. Én meg nem szeretem kiszolgáltatni magam senkinek.
:) ez tényleg kicsit olyan, mint a "Bazi nagy görög lagzi" c. film végén, amikor is lett nagy öröm, de mint kiderült, a mellettük levõ házról volt szó :) Egyébként csodálatos dolog, hogy nem kell egy életen át nyögni a lakás/ház törlesztõjét, hanem tudtok másra figyelni, takarékoskodni; azzal egyetértek, hogy a ház a párod nevére kerüljön a jövõbeni békesség kedvéért.
"csak akkor mennék bele, ha kizárólag a párom nevén lenne. nekem senki ne olvassa késõbb egy vita hevében a fejemre, h élõsködõ, stb vagyok. " Teljesen mindegy kinek mi van a nevén, házasság elõtti vagyona mindig is az illetõ külön vagyona marad, még akkor is ha a csak a párja nevén van. Ajándékozás szintén.
Örülnék neki. Bár nekem van egy lakásom, amit a szüleimtõl kaptam, így szerintem mondanám, hogy a házat a fiuk nevére irassák egy az egyben, így a késõbbiekben sem lehetne belõle gond.
Mikor mondták, hogy vesznek egyet, eléggé meglepõdtem, megköszöntem, és hálás voltam nekik érte, bár nekem csak az volt a fontos, hogy a párommal legyek. Egy évig voltam a lakásért cserébe a cselédjük. Az egy év elteltével pedig szó nélkül eladták a fejünk felõl. ( amit egyáltalán nem bántam, mert végre kikerültem a basáskodásuk alól, csak a módszer, ahogy intézték, fájt rettenetesen). Kívánom, hogy titeket ne érjen ezzel kapcsolatban csalódás! :) )
Ha jó velük a kapcsolat, akkor nagyon örülnék. Ha nem jó velük a kapcsolat, és esetleg ez egy eszköz lehet a késõbbi: ezzel tartozol nekünk hiszen megkaptad a házat, vagy ez meg kell hogy tedd, mert kaptál egy házat- és hasonló dumákhoz, akkor inkább aggódnék, és megpróbálnám elkerülni.
12. akkor nem nektek veszik, ha az õ nevükön van. minimum a gyerekükre kell iratni ahhoz, h arról beszélhessünk, h nektek vették. ellenkezõ esetben õk vettek egy házat, amiben ti meghatározatlan ideig lakhattok. nagy különbség, ahogy sajnos a saját bõrödön meg is tapasztalhattad :-(
Hát én zavarban lennék, de örülnék is egyben:)
Kedves 14.! A 12-es válaszoló vagyok. Nagy tévedésben vagy, a lakás 100 százalékban a párom nevére lett íratva, késõbb pedig terveztük együtt, hogy a fele megy az én nevemre. Szóval nem csak szívességi lakáshasználók voltunk vagy megtûrt személyek. Mivel nem írtam, hogy miért lett eladva és miért lett a lakás megvéve, felesleges azon töprengened, hogyan történtek a dolgok. Köszi :)
csak akkor mennék bele, ha kizárólag a párom nevén lenne. nekem senki ne olvassa késõbb egy vita hevében a fejemre, h élõsködõ, stb vagyok. amúgy nem lenne rá szükségem, mivel van saját lakásom a családomnak köszönhetõen. egy ingatlan mindig érték, szóval alapvetõen örülnék, max jó lesz a gyerekünknek késõbb.
Egy kis kertes háznak örülnék nagyon, vagy egy olyan lakásnak ahol jól besüt a nap. Erkély is jó. Szeretnék tartani sok növényt :)
Kedves 29-es ez egy feltételezés. Mondhatnám ki mint él úgy ítél. Én mindkét gyerekemnek adtam lakást és egyáltalán nem beszélek bele az életükbe. tanácsot is csak akkor adok ha kérik. Na?

4 hós kismama vagyok, minimálbéren. Régen volt olyan lehetőség, hogy ha egy hónap szünettel átjelentenek egy másik cégbe magasabb bérrel, akkor csak azt veszik figyelembe a GYED számításakor. Él még ez a lehetőség?

Januárban szülök.

Legjobb válasz: Szerintem nem kell 1 hónap különbség. Végülis ha másik munkahelyed lesz egyik nap még itt a másik nap már az újon dolgozhacc az nem befolyásolja a gyedet, fõleg mert folyamatos a munkaviszony. A gyed az elmúlt év átlagbérének az x %-a. Ha 2010 januárban szülsz akkor 2009 jan 1 - dec 31-ig veszik figyelembe a béred teljesen mindegy hogy azt milyen cégnél kerested. Ha netán hamarabb jön a baba pl. most dec végén akkor a 2008 évi fizudat veszik számítás alá. Én így tudom.

Szerintem nem kell 1 hónap különbség. Végülis ha másik munkahelyed lesz egyik nap még itt a másik nap már az újon dolgozhacc az nem befolyásolja a gyedet, fõleg mert folyamatos a munkaviszony. A gyed az elmúlt év átlagbérének az x %-a. Ha 2010 januárban szülsz akkor 2009 jan 1 - dec 31-ig veszik figyelembe a béred teljesen mindegy hogy azt milyen cégnél kerested. Ha netán hamarabb jön a baba pl. most dec végén akkor a 2008 évi fizudat veszik számítás alá. Én így tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de én nem tartok attól, hogy nem kapok GYED-et. :) Ha egy hónapig munkanélküli volt egy kismama, és utána talált egy olyan munkahelyet, ahol megkereste a minimálbér kétszeresét, akkor csak az új fizetését vették alapul, tehát megkapta a max. GYED-et, hiába volt azelõtt minimálbéren. Csak nem tudom, hogy létezik-e még ez, ilyen formában.
Elõzõ vagyok mégegyszer. Azt elfelejtettem, hogy fontos, hogy meglegyen az EGY HÓNAP SZÜNET!!! Különben csak simán átlagolják a fizud, így nem sokkal lesz magasabb.
Szia! én pont így jártam. Minimálbéren voltam bejelentve, és mikor megmondtam a munkahelyemen, hogy babát várok, egy hónapra megszüntettük a munkaviszonyt. Utána újra felvettek magasabb bérrel. Mindezt persze csak papíron. Nem volt belõle semmi gondom, pedig nagyon paráztam miatta. Még az elõzõ jövedelemigazolást sem kérték, csak az újat, ami nálam össz 3 hónap volt. Én tavaly szültem, azóta ez alapján kaptam a tgyás, és a gyedet. Szerintem ezen azóta sem változott semmi. Ja, és nem gond az sem, hogy így nem folyamatos a munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Remélem nem változott azóta, Az egy hónapot tudtam. :) A fõnököm beparáztatott, hogy megszûnt ez a lehetõség :( Már két órája bújom a netet, de semmit nem találok róla, a GYED-rõl szóló törvényt 2008-ban csak annyiban változtatták, hogy belekerült, hogy 5 Ft-ra, vagy 0 Ft-ra kerekítve fizetik, semmi egyéb...

Hogy éri meg jobban:ha részlet fizetéssel veszek egy telefont vagy ha egy összegben fizetem ki azt?

Legjobb válasz: Az attól függ hol veszed, ki ad hitelt és mennyi a THM. Ha megkérdezed biztosan elárulják. De magad is kiszámolhatod egy egyszerû szorzással

Az attól függ hol veszed, ki ad hitelt és mennyi a THM. Ha megkérdezed biztosan elárulják. De magad is kiszámolhatod egy egyszerû szorzással


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!