Találatok a következő kifejezésre: Hogyan veszem ha a babam (28 db)

Hogyan veszem eszre ha a babam ehezne? Honnan tudom eleg e neki az amennyiseg amit en "gyartok" neki?

Elkezdtem a hozzataplalast ma reggel 8kor tapszert kapott aztan elaludt mivel 11 kor ebredt ezert a tizorainak szant barackot 11 utan adtam neki(2barack).Igy az ebed is csuszott 2kor adtam neki tokot krumplival puresitve kb fel bebiuvegnyit evett belole.Most jaatszik de szerintem mindjart alszik is. Szoval a 12 orasi tapszert elhagytam igy neki de nem tudom eleg e igy. Vagy meg adjak ezekhez tapszert is de hat aza a lenyeg hog yel akarok mar neki hagyni egy etkezest. Mostmar csak este furdes elott adjak neki tapszert? Vagy meg hamarabb valami mast?Felek hogy a sulya igy nem gyarapszik.

Legjobb válasz: teljesen természetes hogy elsõ babánál bizonytalan vagy. hallgass az ösztöneidre! tudod te mi a jó a gyermekednek! ahogy leírtad látni hogy remekül megy is! ha éhes lenne nyugtalan lenne vagy sírna. de a te babád eszik alszik játszik! hol itt a gond? látod? tudod te ezt magadtól is! ha úgy látod jónak akkor most adj neki ébredés után valami könnyût pl gyümilevet de ha bealszik és közel lesztek a vacsihoz akkor nem is muszály! bizz magadban! olvasd el amit írtál! a kérdésedben benne van a válasz is! ügyi vagy te!!

teljesen természetes hogy elsõ babánál bizonytalan vagy. hallgass az ösztöneidre! tudod te mi a jó a gyermekednek! ahogy leírtad látni hogy remekül megy is! ha éhes lenne nyugtalan lenne vagy sírna. de a te babád eszik alszik játszik! hol itt a gond? látod? tudod te ezt magadtól is! ha úgy látod jónak akkor most adj neki ébredés után valami könnyût pl gyümilevet de ha bealszik és közel lesztek a vacsihoz akkor nem is muszály! bizz magadban! olvasd el amit írtál! a kérdésedben benne van a válasz is! ügyi vagy te!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom valaszod aranyos vagy!!!!!! Igyekszem:( :)

Üdvözlöm! 21 hetes terhes vagyok! Visszatérő hüvelyi fertőzésem van. A kérdésem az lenne, hogy árt-e a babának, és mit használjak a kezelésére? Mindenféleképpen el kellene mennem emiatt orvoshoz, vagy elég ha veszek a patikába erre megfelelő gyógyszert? V

Üdvözlöm! 21 hetes terhes vagyok! Visszatérő hüvelyi fertőzésem van. A kérdésem az lenne, hogy árt-e a babának, és mit használjak a kezelésére? Mindenféleképpen el kellene mennem emiatt orvoshoz, vagy elég ha veszek a patikába erre megfelelő gyógyszert? Várom mielőbbi válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt végképp nem célszerű olyan kezeléssel próbálkozni, amit nem szakorvos javasol. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt végképp nem célszerű olyan kezeléssel próbálkozni, amit nem szakorvos javasol. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Üdvözlöm! 21 hetes terhes vagyok! Visszatérő hüvelyi fertőzésem van. A kérdésem az lenne, hogy árt-e a babának, és mit használjak a kezelésére? Mindenféleképpen el kellene mennem emiatt orvoshoz, vagy elég ha veszek a patikába erre megfelelő gyógyszert? V

Üdvözlöm! 21 hetes terhes vagyok! Visszatérő hüvelyi fertőzésem van. A kérdésem az lenne, hogy árt-e a babának, és mit használjak a kezelésére? Mindenféleképpen el kellene mennem emiatt orvoshoz, vagy elég ha veszek a patikába erre megfelelő gyógyszert? Várom mielőbbi válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt végképp nem célszerű olyan kezeléssel próbálkozni, amit nem szakorvos javasol. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt végképp nem célszerű olyan kezeléssel próbálkozni, amit nem szakorvos javasol. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Hogy veszem észre ha a babám fogzik?

8 hónapos múlt,de még nincs foga.Pár napja jobban nyálazdik és gyakran piszkálja a szája szélével az inét,a cumit oldalra húzza és rágja.

Legjobb válasz: Ez már lehet annak a jele:-) A fokozott nyáltermelés, a fokozott rágás, enyhe nyûgösség, étvágycsökkenés, esetleg hõemelkedés, hasmenés, bõrpír, sokminden lehet.

Ez már lehet annak a jele:-) A fokozott nyáltermelés, a fokozott rágás, enyhe nyûgösség, étvágycsökkenés, esetleg hõemelkedés, hasmenés, bõrpír, sokminden lehet.

Nagyon karos a babara ha korulottem cigiznek es beszivom? Rosszabb tenyleg mintha cigiznek? Nemtom mit tegyek hogy diszkret legyek, mert o (ok) nem veszi eszre magat hogy en terhes vagyok! Nem akarok senkit megserteni!

Legjobb válasz: NYUGODTAN!! ha nem veszik eszre magukat nyugodtan szoljal rajuk hogy elotted meg ahol te vagy mellozek a cigit!!! es legyenek tekintettel arra hogy babat varsz!!!

NYUGODTAN!! ha nem veszik eszre magukat nyugodtan szoljal rajuk hogy elotted meg ahol te vagy mellozek a cigit!!! es legyenek tekintettel arra hogy babat varsz!!!
Szia! Káros hát, szólj nekik, hogy kisbabát vársz és kezeljék õk diszkréten a helyzeted!:D Sok sikert!
Én néhány alkalommal bocsánatot kértem, hogy arrébb megyek, mert terhesen zavar a cigifüst. Aztán már a többiek kérdezték meg, hogy zavar-e, arrébb menjenek-e, illetve figyeltek arra, hogy ne jöjjön rám a füst.
Én sem tudnám, hogyan kérjem õket. Inkább feltûnõen, nagyon sajnálatra méltón arrébb húzódnék (bocsánat, hogy élek-típusúan), elvileg egy-két ilyen eset után le kell, hogy essen nekik a húszfillér, és õk fognak bocsit kérve arrébb menni. Ha meg nem, hát az efféle bunkóságra nincs orvosság.
A kérdező hozzászólása: koszonomszepen a gyors valaszokat!!!
igen, a passziv dohanyzas artalmasabb. vagy menj arrebb, vagy szolj. batran. szegyelljek magukat, ez nem sertes nem sertes, ez egy igen fontos dolog, egeszsegugyi, es nem udvariassagi kerdes
A kérdező hozzászólása: igen igazatok van!!Szegyelhetnek is magukat sokan!!Na mindegy...(nem az en szuleim, es az en csaladom akik teszik)
Még ha nem vársz babát akkor is bunkóság más orra alá füstölni. Nyugodtan szólhatsz nekik, ha maguktól nem jönnek rá.

A fiam 12 éves fáj a torka és 38 fokos a láza én 22 hetes terhes vagyok. Tudok tenni valamit hogy ne kapjam el töle a betegséget? Magzatom elkaphatja ugy hogy én azt nem veszem észre? Mit tegyek ha esetleg belázasodnék? Mennyire árt a babámra?

köszi

Legjobb válasz: Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..

Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..
Használj maszkot, moss sûrûn kezet és szellõztess gyakran, szedj c vitamint, egyebet ellene nem igen tehetsz. Ha elkapnád a lázra ügyelj, nekem algopyrint adtak, mikor terhesen lázas lettem. Judy
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek sürün mosok kezet szellöztetek is de egész héten együtt voltunk mig lappangott nála ez a dolog.Szerintetek ugy nem lehet elkapni hogy én nem veszem észre csak a baba lesz beteg?

Hogyan veszem észre ha 6 hós babám tejérzékeny ( ha mondjuk bolti tejet iszik mennyi idö mire kijön és mik a tünetei? )

Legjobb válasz: Miért lenne vicces?? Az én babám 8hónapos már néha néha iszik bolti tejet. Anno én már pár hetesen azt kaptam mivel anyukám nem tudott szoptatni, Nem értem miert kell kiakadnia mindenkinek ha arról van szó egy éves kor elõtt tej.... Inkább ez a vicces!!!! Persze hogy a tápszert erõlteti/mindenki hisz az tripla annyiba kerül sõt...

Miért lenne vicces?? Az én babám 8hónapos már néha néha iszik bolti tejet. Anno én már pár hetesen azt kaptam mivel anyukám nem tudott szoptatni, Nem értem miert kell kiakadnia mindenkinek ha arról van szó egy éves kor elõtt tej.... Inkább ez a vicces!!!! Persze hogy a tápszert erõlteti/mindenki hisz az tripla annyiba kerül sõt...
Azt azért senki ne felejtse már el, hogy mindössze 20 éve is már totál más tej volt, mint most.Én 22éves vagyok, fél évesen kaptam már tejet, semmi ételallergiám nincs, mégse jut eszembe adni a majdnem 9hós lányomnak, mert ezek a mai dolgok életükbe nem láttak se tehenet, se tejet.És lányom 6hós korától csak estére fogadja el a tápszert, igy ha teljes áron kéne venni, se lenne akkora kiadás.Én nem adnék 6hósnak se bolti, se házi tejet.Nehogy már a tápszer összegén múljon az egészsége.A zöldségei, gyümölcsei, hús sokkal többet elvisznek, mint a tápszer.
Én is 650 körül veszem a tápszert 1 éves korig kiírja a doki. Eszembe se jutna azt a drága "tejet" adni a babának.
Hát nem azért de a tápszer olcsóbban jön ki mint a tej (nem a 1, 5%-osra gondolok)
6 hónapos babának ne adj tehéntejet.
bolti tejet 6 hós babának? vicces.
Lehet, hogy rögtön kiütéses lesz vagy hasmenése lesz. Esetleg véres széklet, hányás. De az is lehet, hogy sokkal késõbb jön ki. Lehet, hogy nem lesz semmi baja se most se késõbb, de én nem rizikóznék, 6 hónapos babának nem való a bolti tej.
Esetleg napok múlva hasmenése lesz, vagy véres lesz a széklete. Még ezek a lehetõségek is fennállhatnak (2. Voltam).
Lehet, hogy azonnal kiüti, lehet, hogy csak évekkel késõbb lesz tejallergiás, és lehet, hogy soha. Kb. ezek a lehetõségek.
17 hós a fiam és tejallergiás. Ekcéma foltok jöttek ki rajta, hasfájás fõleg esténként, napközben is sírt és alig lehetett megnyugtatni. Már a pukik is nagyon fájtak neki. Véres széklete volt. A "nagykönyvben" hasmenés társul hozzá, nekünk szörnyû székrekedés(4-5-6 napos kihagyások) és csak a kúp segített. A Te döntésed, hogy adsz-e babádnak tehéntejet, de én nem tenném 6 hónaposan. Nálunk nincs a családban tejallergiás, a fiam mégis az lett.

Milyen gyümölcsöket adjak a babámnak? Hogy gazdaságosabb, ha üvegeset veszek, vagy ha mirelitet? Elkészítése?

Legjobb válasz: Nem írtad mekkora a babád de adok néhány linket olvasgass utána itt bõvebben kifejtik. http://www.babanet.hu/faq/taplal13.php http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/391 http://www.babazo.hu/bebi/20060217gyumolcs.html

Nem írtad mekkora a babád de adok néhány linket olvasgass utána itt bõvebben kifejtik. http://www.babanet.hu/faq/taplal13.php http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/391 http://www.babazo.hu/bebi/20060217gyumolcs.html

Terhes leszek? Ha nem veszem észre hogy terhea vagyok lehet baja a babának a fogamzásgátlòtòl?

Nos a helyzet a következõ

Legjobb válasz: Nem árt a babának. De nem valószínû, hogy teherbe esel.

Nem árt a babának. De nem valószínû, hogy teherbe esel.

Ha a méhszáj kinyilik, akkor egyszer csak beindul a szülés, vagy miböl veszem majd észre hogy kinyilt? Ez okozhat kárt a babámban?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül indul be a szülés. Nekem az elõzõ terhességemnél a 30. héten kinyílt. Nekem úgy jelentkezett, hogy görcsölgetett a hasam, akkor felkerestem az orvosom, mikor megvizsgált, õ mondta, hogy nyitva van. Onnantól kezdve szigorú fekvés. A 37. héten szültem. A veszéyl annyi, hogy fertõzést sokkal könnyebben kapsz, ami miatt megrepedhet a burok és beindul a szülés és ha idejében nem veszik észre, akkor esetleg tovább tágul. Én kaptam hüvelykúpot is a fertõzés megelõzõsére, amit a szülésig folyamatosan kellett használnom. Biztos van olyan is, akit ezzel befektetnek kórházba, én megígértem (és be is tartottam) a szigorú fekvést (felkelni csak wc-re és fürdeni, enni).

Nem feltétlenül indul be a szülés. Nekem az elõzõ terhességemnél a 30. héten kinyílt. Nekem úgy jelentkezett, hogy görcsölgetett a hasam, akkor felkerestem az orvosom, mikor megvizsgált, õ mondta, hogy nyitva van. Onnantól kezdve szigorú fekvés. A 37. héten szültem. A veszéyl annyi, hogy fertõzést sokkal könnyebben kapsz, ami miatt megrepedhet a burok és beindul a szülés és ha idejében nem veszik észre, akkor esetleg tovább tágul. Én kaptam hüvelykúpot is a fertõzés megelõzõsére, amit a szülésig folyamatosan kellett használnom. Biztos van olyan is, akit ezzel befektetnek kórházba, én megígértem (és be is tartottam) a szigorú fekvést (felkelni csak wc-re és fürdeni, enni).
semmibõl nem veszed észre h nyílik.azt csak az orvos tudja megállapítani.van akinek a 20.héttõl nyitva van és túlhordja a babát... 37hkm
Nem veszed észre. A doki szokta észrevenni jó esetben. Nekem belülrõl nyílt ki, három szakember közül csak egy látta. Emiatt koraszülésem is volt, de mivel számítottunk rá, megtettük a szükséges óvintézkedéseket, hogy a baba egészségesen jöjjön a világra. Nekem már a 24. héten kinyílt részlegesen. 34. hétre szültem, a doki örült, hogy eddig húztam. A magzatvíz váratlanul elfolyt, de a fájások nem indultak be. Végül mesterségesen indították meg a szülést. Szóval ilyen is van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!