Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vehetném magam, (21 db)

Hogyan vehetném magamat rá a tanulásra?

Még durván egy 1 hét a szünetb?l, és nem akarok az utolsó napon is tanulni. A szüleim elég gyakran nyaggatnak azzal, hogy tanuljak. A tanulás az pedig jól megy (szinte színötös tanuló vagyok), ezzel nincs gond! Viszont képes vagyok mindent az utolsó pillanatra hagyni. Valami ötlet?

Legjobb válasz: Hagyjál csak mindet az utolsó pillanatra:) Egyszer el fog jönni az az idõ, amikor ezzel a módszerrel pofára esel (egyetemen pl:)), és akkor majd rá tudod magad venni:) Addig meg örülj, h ilyen könnyen megy:)

Hagyjál csak mindet az utolsó pillanatra:) Egyszer el fog jönni az az idõ, amikor ezzel a módszerrel pofára esel (egyetemen pl:) ), és akkor majd rá tudod magad venni:) Addig meg örülj, h ilyen könnyen megy:)
Nálam ugyanez a szitu, az 1.nek tök igaza van ált suli 6. osztályába járok, 6 napot hiányoztam ebbõl 2 nap volt lecke, meg tanulás a többin állítólag nem volt házi, mivel téli szünet elõtt volt ez. Egyébként a szünet a pihenésre van, nem arra h mindennap tanulj, na emg ha majdnem színötös vagy sztem egyáltalánb ne félj!!! rontasz a helyzeten, az agyad érezni fogja mikro a jó, mert ha erõlteted abból bizony nem sok jó sül ki... Ez nem vicc! Szóval semmi pánik!Ha rossz jegyet is kapsz ilyen eredménnyel mint amit írtál könnyen kijavítod!!! :)
javítok: mikor, meg

Hogyan vehetném rá a nimfámat, hogy megegyen többféle magot, és gyümölcsöket?

Nem kézzel nevelt madár, de már eszik a kezünkből, nagyon kíváncsi, de semmi sem érdekli a napraforgón kívül. Nem Õ az első papagájom, de ilyennel még nem találkoztam. Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: kevesebb napraforgó több másfajta mag/gyümölcs. minél kissebb adag napraforgót kell neki adni. mindig változatos étrendet kell nekik tartani!

kevesebb napraforgó több másfajta mag/gyümölcs. minél kissebb adag napraforgót kell neki adni. mindig változatos étrendet kell nekik tartani!
hát ha mindig "megsajnálod" akkor nem fogod rávenni hogy más magokat egyen.. de ha annyira kell megteheted azt is hogy a feltöröd/veszel feltört napraforgót és azt összekevered kevés gyümölccsel. itt is minél kevesebb napraforgót adsz a gyümölcsben így rászokhat arra a gyümölcsre.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már hogy csak nagyon minimális mennyiséget adtam, de egész nap úgy sírt, fel alá futkosott a kalitka alján és dobálta a héjakat, hátha talál még. Lehet, hogy csak hiszti volt, de úgy megsajnáltam :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot, majd igyekszem nem megsajnálni... Gondolom elõbb vagy utóbb megszokja, nem?

Hogyan vehetném rá magam a takarításra?

Sajnos nagyon rendetlen vagyok(valószínűleg depressziós is de erre most nem térnék ki.) és szeretnék ezen változtatni. Legtöbbször magam után sem pakolok el de mint mondtam szeretnék ezen változtatni. Mivel kellene kezdenem? Írjam föl egy papírra a házimunkákat és szépen sorban haladjak vele? Szeretném ha a lakásom olyan lenne ahová bármikor áthívhatok bárkit. Segítsetek kérlek! Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Mérd az idõt. Nekem ez segít mindig. Rekord idõ alatt tudok minden házimunkával végezni. Látni fogod te is, hogy pár perc, fél óra is elég idõnként a nagy rendrakáshoz. Csak el kell kezdeni. És ha megdöntöd a saját rekordodat, mindig jutalmazd magad, egy jó filmmel, vagy nasival.

Mérd az idõt. Nekem ez segít mindig. Rekord idõ alatt tudok minden házimunkával végezni. Látni fogod te is, hogy pár perc, fél óra is elég idõnként a nagy rendrakáshoz. Csak el kell kezdeni. És ha megdöntöd a saját rekordodat, mindig jutalmazd magad, egy jó filmmel, vagy nasival.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Ki is fogom próbálni :)
A lista jó ötlet. Én zenét szoktam kapcsolni, jó pörgõset. Táncikálva dalolászva gyorsabban eltelik az idõ, és észre sem veszed, hogy végeztél! :-)
rá kell világítani a mocsokra, az nagyon inspiráló tud lenni!
Meglepõ, hogy milyen gyorsan ki lehet takarítani egy házat. 110 nm-es a házunk, 2 gyerek, fiúk és begipszelt lábbal is 3 óra alatt végeztem. Pakolás, mosás, mosogatás, porszívózás, portörlés, felmosás és 2 ablak megpucolása. Nem volt kupi, de nagyon látványos lett. Idõmérés és ha inspirál, fényképezd le a lakást, ha kupis, rendetlen, majd akkor is amikor rendet raktál. Írj egy listát azokról a dolgokról, helyekrõl, amik könnyes rendetlenek lesznek, és nagyon hamar rendbe lehet tenni. Kipróbálhatod azt is, hogy 15 percig megcsinálsz valamit. Mondjuk mosogatsz, porszívózol, vagy portötlés, hajtogatás.


Hogy vehetném rá magam, hogy egyek?

Sziasztok!

Legjobb válasz: ajaj itt már nem csak a szerelmi csalódás a baj kezdesz anorexiássá válni csak nem tûnik fel 10 kilót mennyi idõ alatt adtál le és mennyi testsúlyból? 16 évesen ennyit fogyni egy kicsit sok próbáld akkor a tápértéket növelni annak amit eszel joghurtba tegyél olajos magot (nagy kcal tartalmú) mézet vagy lekvárt, hozzá szõlõ, banán és alma meg zabpehely vgagy korpa ezeket össze is turmixolhatod rendes kaja az mit takar nálad? rizs lencsével, kukoricába, vagy borsóval táplálbb gyümölcs vagy krémlevesek tejfölös, sajtos husik zöldségekkel sajtszósz húsgombóccal fõzelékek husival/hallal

ajaj itt már nem csak a szerelmi csalódás a baj kezdesz anorexiássá válni csak nem tûnik fel 10 kilót mennyi idõ alatt adtál le és mennyi testsúlyból? 16 évesen ennyit fogyni egy kicsit sok próbáld akkor a tápértéket növelni annak amit eszel joghurtba tegyél olajos magot (nagy kcal tartalmú) mézet vagy lekvárt, hozzá szõlõ, banán és alma meg zabpehely vgagy korpa ezeket össze is turmixolhatod rendes kaja az mit takar nálad? rizs lencsével, kukoricába, vagy borsóval táplálbb gyümölcs vagy krémlevesek tejfölös, sajtos husik zöldségekkel sajtszósz húsgombóccal fõzelékek husival/hallal
A kérdező hozzászólása: a rendes kaja az pl. hogy eszek 1-2 halrudacskát 1 kanál rizzsel. És az után is bûntudatom van. Már szendvicset sem merek suliba vinni, félek, hogy meghízok tõle :(
Sajnos, ez kezdõdõ anorexiának tûnik. Fordulj szakemberhez (pszichológus, pszichiáter), mert ha elhatalmasodik, nagyon nehéz legyõzni, és komolyan beteg lehetsz tõle fizikailag.
A kérdező hozzászólása: 3 hét alatt fogytam le ennyire...
hidd el nekem: NEM fogsz meghízni! Azt a 10 kilót fel kell szedned az egészséged érdekében, azután egyél napi 3x, attól nem hízol el!

Holnapután vizsgázom, és még mindig nem tudtam rávenni magamat, hogy elkezdjek tanulni. Nem érdekel az adott tananyag! Hogy vehetném rá magam mégis, hogy elkezdjem? Nektek milyen tanulási technikáitok vannak egyetemen?

Legjobb válasz: Érdekes, én biológiát tanulok SZTE-n (ami iszonyat nehéz, MO-on legjobb biológusképzés itt folyik, évi 30 ember diplomázik itt), de minden vizsgámnak elõtte nap álltam neki, és négyeseim ötöseim vannak két kettesem. Be kell járni órákra, figyelni kell, otthon nem tanultam semmit, csupán a tanárt figyeltem, aztán a kiküldött anyagokat megtanultam, rászántam 4-5 órát és no lám, sikerült. Nem a magolás a lényeg, a könyvek felett ülés, hanem az, hogy értsd meg és legyen egy alapmûveltséged, jó logikád. Enélkül tanulhatsz egy hetet is a vizsgáidra, a magolt tudás elvész.

Érdekes, én biológiát tanulok SZTE-n (ami iszonyat nehéz, MO-on legjobb biológusképzés itt folyik, évi 30 ember diplomázik itt), de minden vizsgámnak elõtte nap álltam neki, és négyeseim ötöseim vannak két kettesem. Be kell járni órákra, figyelni kell, otthon nem tanultam semmit, csupán a tanárt figyeltem, aztán a kiküldött anyagokat megtanultam, rászántam 4-5 órát és no lám, sikerült. Nem a magolás a lényeg, a könyvek felett ülés, hanem az, hogy értsd meg és legyen egy alapmûveltséged, jó logikád. Enélkül tanulhatsz egy hetet is a vizsgáidra, a magolt tudás elvész.
Semmi külön "taktikám" nem volt, egyszerûen rávettem magam, és foglalkoztam az anyaggal. De mondjuk nem ennyi idõ alatt... Nálunk ez nem mûködött volna, de persze nem tudom, hogy te hova jársz, mit tanulsz. Egyébként a lényeg az értõ tanulás, hogy ne magolni akarj, hanem tényleg odafigyelj, értsd meg, keress logikát... Úgy könnyebb megjegyezni, és utána sem felejted el a lényeget.
Nálam az a megoldás mûködik csak, hogy összeülök valakivel, aki szintén tanul, és az, hogy õt látom tanulni, engem is motivál. Átérzem a helyzeted, én is ugyanebben a cipõben járok, elképesztõ, de az e félévi anyagból semmi, de semmi nem érdekel. Már azon is gondolkoztam, hogy hagyni kéne a szakot a fenébe, de már mindjárt végzek :S
Kérdezd meg a haverjaidat, hogy hogy állnak és ha kiderül, hogy sokkal jobban az majd ösztönöz, legalábbis nálam ez így szokott lenni.
Már úgyis mindegy annak a vizsgának már lõttek, Találj ki valami jó programot, pl póker, 1-2 éjszakai pillangó meglátogatása, kaszinó, iylesmi.....
Leülsz egy asztalhoz, kinyitod a könyvet és OLVASOD!

Hogyan vehetném rá magam, h egyek?

a pszihológus szerint anorexiás vagyok, a bmim 16.9, és napról napra tovább fogyok. azt mondják, bele fogok halni. én nem akarok meghalni, félek a haláltól. de rettegek a hízástól is. még a sima salátát se tudom megenni lelkiismere-tfurdalás nélkül. a szüleim próbálnak tömni, de nem megy. akármit mondanak, nem hat rám. tudom mennyire önz? dolog ez és iszonyúan érzem magam miatta, de annyira félek a hízástól...

Legjobb válasz: Lõd tarkón magadat Vagy eszel vagy meghalsz.Hallottam már egyszer egy olyan csontsovány anorexiás modellrõl aki összeesett a szinpadon és soha nem ébredt fel.Az elhízástól meg nem kell félned.Azért vannak kövér emberek mert õk hajlamosak az elhízásra vagy túl sok zsíros ételt ettek.Attól hogy akármennyit eszel attól még nem fogsz hízni.A saláta,a hal,a csirke,egyéb zöldséges meg gyümölcsös dolgok egyáltalán nem hízlalnak szoval nyugodtan egyél.

Lõd tarkón magadat Vagy eszel vagy meghalsz.Hallottam már egyszer egy olyan csontsovány anorexiás modellrõl aki összeesett a szinpadon és soha nem ébredt fel.Az elhízástól meg nem kell félned.Azért vannak kövér emberek mert õk hajlamosak az elhízásra vagy túl sok zsíros ételt ettek.Attól hogy akármennyit eszel attól még nem fogsz hízni.A saláta, a hal, a csirke, egyéb zöldséges meg gyümölcsös dolgok egyáltalán nem hízlalnak szoval nyugodtan egyél.
Szia! Na ez már fél siker , hogy felismerted, hogy beteg vagy. Ha nem akarsz enni, mindig arra gondolj, hogy ez egyenes út a halálhoz, attól meg félsz. Szerintem ennél nagyon húzóerõ nincsen. Itt fogsz hagyni mindent és mindenkit, soha többet nem látod anyudat, bnõidet és õk meg szenvedni fognak. Elhízástól meg ne félj. Nem fogsz elhízni, elõször érd el a normális súlyodat, utána meg annyi, hogy egészségesen étekzel, és normális mozgásformát választasz. Salátától meg aztán fõleg ne legyen lelkifurdalásod. Lehet, hogy te eredetileg sem voltál kövér, lehet, hogy egyátalán nem is vagy hajlamos a hízásra. Nyomtasd ki a hozzászólásokat, és olvasgasd, ha megint nem akarsz enni. Arra gondolj, hogy mennyi mindenkinek hiányoznál. Ne hülyéskedj egyéééééél.
Miért félsz a hízástól? Döntsd el mitõl félsz jobban? Hízás vagy a halál? Ha nem eszel tuti meghalsz, de ha eszel nem biztos, hogy hízol!Élni akarsz? Boldog akarsz lenni? Gyerekeket akarsz? Családot akarsz? Dönts, és járj orvoshoz! Szorítok neked, mindent bele, légy erõs!!
szia! hány éves vagy? tudok Pesten egy helyet, tulajdonképpen "kórház" de nagyon családias, ott kikezelnek!vedd komolyan a helyzetet, mert ez már veszélyes! Kate
Elkell magadban határozni, mitõl félsz jobban: halál vagy a hízás. Ha én a te helyedben lennék biztos a b-t azaz a hízást választanám. vannak olyan dolgok, amikor az ember ránéz az ételre és máris hízott, de van olyan is amikor eszik-eszik és mindigcsak eszik, de nem tud meghízni. ha nem is sikerülne hízom elmennék egy orvoshoz, mert betegség is állhat a háttérben. összeszedném magam és leülnék egy kicsit gondolkodni mit kellene tennem. így talán sikerül, és sok-sok szerencsét kívánok!!!!
mindenképp látogass egy jó szakembert ez ügyben. teljesen feleslegesek a rábeszélési próbálkozások. esetleg egy jó pszichoterapeuta hatékonyan segíthet, talán meg is gyógyíthat. az anorexia nagyon komoly betegség, sok esetben halálos. ne legyen lelkiismeretfurdalásod, bízd rá magad egy szakemberre, komolyan. az anorexia mindig egy segítségért kiáltó hang.

Hogyan vehetném rá magam a fogyókúrára? Vagy életmódváltásra?

Tudom, hogy el vagyok hízva. Undorodom magamtól. De nem 2-3 napnál nem tudok csinálni egy fogyókúrát. Megeszek 2-3 sütit és azt mondom: " ez volt az utolsó, holnaptól minden másképp lesz". De nem lesz! Tudom, csak magamat csapom be. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Miközben eszed a sütijeidet, állj egy nagy tükör elé meztelenül, és képzeld el hogy kellene kinézned. Akár egy fotót is kirakhatsz, hogy így KELL kinézned, ez a célod, és MUSZÁLY elérned a célod. Különben szar vagy. Magaddal, fejben kell megvívnod az elsõ csatát, hogy megnyerd a háborút.

Miközben eszed a sütijeidet, állj egy nagy tükör elé meztelenül, és képzeld el hogy kellene kinézned. Akár egy fotót is kirakhatsz, hogy így KELL kinézned, ez a célod, és MUSZÁLY elérned a célod. Különben szar vagy. Magaddal, fejben kell megvívnod az elsõ csatát, hogy megnyerd a háborút.
http://www.shp.hu/hpc/web.php?a=receptverseny ezt az oldalt nézd meg! nekem sokat segített!!! de olvass el figyelmesen mindent!
Na? megnézted?
A kérdező hozzászólása: Igen, elolvastam. Köszönöm szépen a segítséget!
Szerintem ennek már lelki tényezõi is vannak. Sok kövér nõ megijed még attól is hogy le fog fogyni, az új helyzettõl, nem méltó rá, azaz igen, csak legtöbbjük gyáva mint a szar. Most pont ezzel foglalkozom, a fogyás pszichológiájával. amúgy mindenkinek más, van aki a fokozatosság, van a aki a változzunk de azonnal. El kell döntened magadban mi a fontos. Meddig akarsz élni, szeretnél e úgy lefeküdni este hogy egy akaratgyenge szar vagy aki nem képes betartani a maga elé kitûzõtt célt vagy sem. Ha pl férrekjálok este mikor lefekszem bûntudatom van, és egy akaratgyenge valakinek érzem magam emiatt. Viszont amikor betartom...... hát annál jobb érzés nincs, erõsnek érze magam. Van az a mondás, a legnagyobb hatalaom önnmagunknak parancsolni. Van benne igazság, nem is kicsi. Vagy drasztikusan változtass egyik napról a másikra, vagy fokozatosan apránként vedd rá magad.

Hogy vehetném rá magam, hogy rendesen igyak?

Ez most lehet bután hangzik, pedig komoly. Általában napi 3(!) dl iszom meg ami nagyon kevés. Sok a teend?m így napközben elfelejtek inni este pedig nem pótolhatok 2 litert. Attól tartok hosszú távon ez nagyon egézségtelen, hogyan segíthetnék magamon? El?re is köszi!

Legjobb válasz: Vigyél magaddal egy másfél literes, kát literes vizes palackot, aztán ha meglátod igyál belõle mindig pár kortyot..

Vigyél magaddal egy másfél literes, kát literes vizes palackot, aztán ha meglátod igyál belõle mindig pár kortyot..
... és reggel is igyál felkeléskor. Ez egyébként is hasznos.
Ezt hogyan tudod egyáltalán kibírni? Ezenkívül még hogyan viszel be folyadékot a szervezetedbe? (leves, gyümölcs-zöldség)
nemtom mennyire egészséges 1szerre sokat inni, mindenesetre én ezt csinálom: ezsem valami nagyon erõset v pocsékat, és utána literszámmal kell öntenem magamba az innivalót.
Érdekes, eddig azt hittem hogy velem van a gond, de ugyanez a helyzet :) Van hogy egész nap nem iszok semmit, de nem is kajálok nagyokat, viszont meg is van az eredménye mert folyamatosan hólyaghurutom van. Ha munkahelyen vagyok minden reggel veszek egy másfeles ásványvizet, de van hogy az is elfelejtõdik, ha nem erõltetem nem jut eszembe. Már gondoltam rá hogy veszek valami csipogót ami óránként jelez vagy nem tudom.. :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: Nekem mindig mondják, hogy állítsam be a telefonom, de akkor egész nap csipogna. Most jön a meleg és ilyenkor jobban érzem. Végre, tegnap már 1 litert ittam!!! Huhú

Mi motiválna a tanulásra, hogyan vehetném rá magam?

Nincs célom,és valószín?leg emiatt nincs kedvem a tanuláshoz.Fogalmam sincs mit szeretnék elérni,és már többen is mondták,hogy összekaphatnám magamat és lehetnének céljaim.De nem tudok dönteni,és emiatt a tanulás sem izgat.Hogyan találjak célokat? Mik legyenek azok?

Legjobb válasz: Így nem tudok sokat írni. Elõször is milyen szakra jársz, mert szerintem attól is függ vagy úgy vagy 15 éves, hogy nem rég töltötted be és még általánosba jársz? Idén mentem középiskolába és megmondom õszintén, semmi kedvem a tanuláshoz, pedig nekem azért vannak céljaim..amíg általánosba jártam mindig tanultam. Általános suliba az volt a célom vagyis azért tanultam, hogy felvegyenek oda ahova szeretnék menni, hát fel is vettek. Mosta azért kéne tanulnom, hogy fõiskolára vagy majd ahova szeretnék oda felvegyenek. Csak az a baj, ha kapok egy 1est vagy 2est már nem zavar, nem vagyok azon, hogy most mi lesz.

Így nem tudok sokat írni. Elõször is milyen szakra jársz, mert szerintem attól is függ vagy úgy vagy 15 éves, hogy nem rég töltötted be és még általánosba jársz? Idén mentem középiskolába és megmondom õszintén, semmi kedvem a tanuláshoz, pedig nekem azért vannak céljaim..amíg általánosba jártam mindig tanultam. Általános suliba az volt a célom vagyis azért tanultam, hogy felvegyenek oda ahova szeretnék menni, hát fel is vettek. Mosta azért kéne tanulnom, hogy fõiskolára vagy majd ahova szeretnék oda felvegyenek. Csak az a baj, ha kapok egy 1est vagy 2est már nem zavar, nem vagyok azon, hogy most mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Nyelvi elõkészítõs(angol, német), közgazdasági suli.Már engem sem zaklat fel, hogyha rossz jegyet kapok.. : /

Hogy vehetném rá tesómat, hogy kicsit többet gondoljon a kutyájára és ne csak saját magára?

Nekem is van egy kutyám és tesómnak is,mind2 kistest?..

Legjobb válasz: Sajnos mást nem tudsz tenni, foglalkozol az övével is. Én nem tudnám megtenni, amit az elsõ írt, hogy hagyjam az õ kutyáját. Szegény nem tehet róla, hogy csapnivaló gazdit kapott. Nevelgesd, és hozzád fog nõni. Milyen fajták egyébként?

Sajnos mást nem tudsz tenni, foglalkozol az övével is. Én nem tudnám megtenni, amit az elsõ írt, hogy hagyjam az õ kutyáját. Szegény nem tehet róla, hogy csapnivaló gazdit kapott. Nevelgesd, és hozzád fog nõni. Milyen fajták egyébként?
Gondolom kamaszfiúról van szó, velük sajnos sok mindent nem lehet kezdeni... Egy tipp, ne sétáltasd te az õ kutyáját, had kakáljon csak be, és ne is takaríts fel helyette, egy idõ után, szüleitek meg fogják elégelni ezt a dolgot, és vagy gatyába rázzák tesódat, vagy elajándékozzák a kutyát egy olyan gazdinak aki foglalkozik is vele...
biztos van oka ennek, pl. hogy a régi kutyust jobban szerette. én azért is kirángatnám az ágyából, vagy lelocsolnám egy liter hideg vízzel, hogy keljen már fel, és foglalkozzon a kutyájával...
Legyél egy kicsit agresszívabb. Ha azt mondja hogy fáradt, akkor mondd azt, hogy lehet hogy te fáradt vagy, de a kutyád mindjárt bepisil, és egész nap alig sétált valamit. Mit gondolsz, te hogy éreznéd magad, ha egész nap be lennél zárva egy szobába, és nem pisilhetnél egész nap? Fenyegesd meg, hogy szólsz a szüleidnek. Nyugodtan öntsd le egy kis hideg vízzel, rángasd ki, és add a kezébe a pórázt. Mondd el neki, hogy jó lesz ha összekapja magát, mert a kutya vagy el lesz ajándékozva, vagy te fogsz foglalkozni vele, és akkor õt már nem is fogja szeretni.
A kérdező hozzászólása: 17 éves lány, szóval a húgom :) anyuméknak már szóltam, hogy beszélgessenek el vele, meg is tették többször is..amikor beszélnek vele egy pár napig max egy hétig betart mindent, aztán minden kezdõdik elõröl.. mindig azt mondom, te akartad a kutyát, tied a felelõsség, ha lusta vagy vele foglalkozni akkor adjuk el, meg hasonlók.. de következõleg ezzel "nem szeret-es" dologgal fogok elõjönni :D ez mindig érzékenyebben érinti.. én sem akarom, hogy szegény kutya szenvedjen tesóm miatt.. egyszer tettem meg ezt, hogy itthon hagytam annyira akart jönni szegény, tesóm még aludt persze én fél óráig ébresztgettem , azt is mondtam, nem viszem le a kutyádat, de rá se bagózott, azt mondta jól van majd le lesz víve..mire haza értem, már a kutyus be is pisil, meg bekakilt.. olyan szomorúan nézett :( mondjuk most szept.-tõl õ gyakorlatra jár majd be Pestre én utolsó évemet nyomom majd a gimibe, de azon gondolkodtam, hogy teljesen átveszem a kutyája nevelését, a legtöbbször úgy is én viszem majd le, és akkor hozzám fog kötõdni jobban, mondjuk rám jobban hallgat, mert én nem kényeztettem agyon, hanem nevelem.. havanese-e van
A kérdező hozzászólása: nekem meg bichon frise-m lehet kistestûek , de az õ kutyájába azért van erõ , nem ránt el :D csak zavaró, hogy állandóan vissza kell húzkodni, az én kutyám meg szépen laza pórázzal sétál mellettem.. meg a mindenkit megugat az övé, és szinte leállíthatatlan..majd megpróbálom õket, külön sétáltatni amikor csak tudom, és nevelni az övét..
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket!! agresszívabb leszek :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!