Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vehetem hogy (650 db)

A kérdező hozzászólása: hozzáértõ választ kérek
Ha valóban igaz, hogy látod a halottakat, én azt ajánlom, ezen a területen indulj el. Vedd fel velük a kapcsolatot. Vagy ha nem tudod hogy kell, járj utána interneten. Olvass el mindent ezzel a témával kapcsolatban. A telihold engem is nyugtalanít. Olyankor kicsit agresszívabb, és érzékenyebb vagyok a külsõ hatásokra. 15 éves koromig én is láttam lelkeket ( nem szívtam, nem drogoztam) de szépen lassan elmúlt. Remélem sikerrel jársz. És ha majd sikeres szellemvadász leszel, keress meg, mert szükségem lesz rád. :)
Szia! Én bûvészkedem, és a szavaidból ítélve mentalista trükkök érdekelhetnek. Igen, ezek trükkök, de addig varázslás, amíg a többiek nem tudják, hogy csinálod! Én inkább close-up bûvészetben utazom, ha ilyen tüzes-gondolatolvasós mágus szeretnél lenni, akkor ott folytatjuk, csak pontosíts:)
>gyenge és tanulatlan mágus vagyok Lefordítom: egy unatkozó, önbizalomhiányos tini vagyok elfogadási kényszerrel és túl sok szabadidõvel, és szeretném, ha azt hinnék, hogy különleges vagyok vagy troll
Nyelvtan könyveket viszont nem ártana, ellopták a vesszõt a billentyûzetedbõl?
kedves kérdezõ! Ahogy rejtelmesrengeteg is írta, olyan nincs hogy "tanulatlan mágus". Az olyan lenne mint az "analfabéta irodalmár". Ha tanulni akarsz, tanulj. De kezd az alapoktól. Üdvözlettel, Ezalor
A tanulatlan, és a mágus szavak kizárják egymást. A régi irányzatok csak tanult személyeket fogadtak el egyáltalán, és csak újabb nagy adag tanulás után avatták õket be a titkaikba. vegyük példának az egyiptomi papságot. A ranglétra legmagasabb fokára, a fõpapi címre egy halálos próbán kellett átesni. A teszt az elmét tette próbára. Ha a pap nem volt elég tanult, hagyták meghalni, nem maradhatott meg sem az addigi pozíciójában, és a legmagasabb beavatási fokra sem léphetett. Egyszerûen hagyták szomjan veszni. Tanulatlan mágus nincs. Tanulatlan érdeklõdõ talán.
"gyenge és tanulatlan mágus vagyok" ezt te sem gondoltad komolyan hogy semmit nem tudsz de már mágusnak hívod magad.ha szellemet látsz max médium vagy azt annyi.
Elég érdekes.Valoszinüleg tul sok szellem történetett nézel és nagyon elengeded a fantáziádat, minden este villanyoltás után. Vannak szellemek körülötünk láttam már én is. De azért a fantáziálást nem kell ösze keverni a valos és nem valos látomásokal.
u.i.:egy hozzáértõ
Tanulság:gondolkozz józanul és állj le a drogról
Valószínûleg nincs képességed, és kevesebb füvet kéne szívni.
Ide csak ennyit: XDDDDDD
Szerintem válts dealert, ne szívj el akármilyen szart.
A kérdező hozzászólása: nem füvezek eddig sem tettem etéren tiszta vagyok és szellemes filmeket se nézek><

Ha valakit letartóztatnak, a pszichológusa hogyan veheti fel vele a kapcsolatot, vagy hogyan üzenhet neki, hogy kérje ő a kapcsolatfelvételt vele?

Legjobb válasz: A pszichológusnak titokban kell tartania, hogy ki jár hozzá terápiába. Ezért erõsen szabályozzák, hogy a pszichológus hogyan, mikor, milyen feltételek mellett veheti fel a kliensével a kapcsolatot. Ebben az esetben etikailag az a legtisztább, ha a kliens próbálja elérni a pszichológusát. Szerintem.

A pszichológusnak titokban kell tartania, hogy ki jár hozzá terápiába. Ezért erõsen szabályozzák, hogy a pszichológus hogyan, mikor, milyen feltételek mellett veheti fel a kliensével a kapcsolatot. Ebben az esetben etikailag az a legtisztább, ha a kliens próbálja elérni a pszichológusát. Szerintem.

Hogyan vehetem észre azt, ha tetszek egy lánynak? (lent)

Nos nekem nagyon megtetszett az osztálytársam... 14 éves vagyok, 7.es, ö 5 hónappal fiatalabb nálam nem nagyon merek a szemébe se nézni (nemtudom miért), és ha rá is nézek nem is birom sokiág... Nem merek kezdeményezni se. Elég sokat "marjuk" egymást.. meg kéne tudnom h tetszek e neki, mert ha nem és odaállitok neki azzal h tetszel nekem az elég égö lenne... Jöre ugy is elmegyek másik suliba.. Bringával kb 5 percre lakik tölem, a távval nem lesz gondom..

Legjobb válasz: ugy veheted észre a legjobban ha megfogja a ... na mit is...hát a kezedet XD

ugy veheted észre a legjobban ha megfogja a ... na mit is...hát a kezedet XD
Hát, szemezésbõl veheted leginkább észre. Meg abból, hogy elpirul, ha esetleg hozzászólsz. Meg szertintem, ha marjátok egymást, az is lehet a tetszés jele... :) De kezdeményezzél, és akkor jobban rá tudsz majd jönni :)
A kérdező hozzászólása: nem merek :/... igaz ha ránézek õ valamikor gyorsan elkapja a fejét... ha meg ha valaki elpirul az én vagyok :D
Nem kell feltétlen személyesen beszélned vele, beszélj meg vele a neten egy találkát és akkor az egy kis magabiztosságot. :) Sok sikert

Hogyan vehetek vagy hol vehetek kártyát, a neten? A többi lent :D

Uefa champions kártyát szeretnék venni a, neten de hogyan vagyis hol vehetek lécstiiiii segÍts nekem!!!!!

Hogyan vehetem rá a szüleimet hogy vegyenek karácsonyra egy laptopot? De amugy anyuék még mindig azt hiszik hogy én hiszek a jézuskába és valahogy rá akarom venniu őket hogy laptopot kapjak!

hosszú történet csak annyi hogy nem akarok össze veszni folyton a gépen az öcsémmel mert már idegesít?

Legjobb válasz: Hát ez attól is függ, hogy megengedhetitek-e magatoknak, ugyanis egy laptop nagyon drága mulatság... Ha úgy gondolod, hogy nem a pénz az oka annak, hogy nem akarják, akkor meg próbálj velük rendesen, "felnõttként" beszélgetni, elmondani, hogy miért szeretnéd, és hogy tudsz felelõsségteljesen bánni vele (magyarul nem beledilizni, és egész nap a gépen lógni csak)... De, ha anyagi okokból nem akarják, akkor nem tudsz mit tenni, és szerintem ne is nyavalyogj akkor érte, mert csak rosszul esik nekik...

Hát ez attól is függ, hogy megengedhetitek-e magatoknak, ugyanis egy laptop nagyon drága mulatság... Ha úgy gondolod, hogy nem a pénz az oka annak, hogy nem akarják, akkor meg próbálj velük rendesen, "felnõttként" beszélgetni, elmondani, hogy miért szeretnéd, és hogy tudsz felelõsségteljesen bánni vele (magyarul nem beledilizni, és egész nap a gépen lógni csak)... De, ha anyagi okokból nem akarják, akkor nem tudsz mit tenni, és szerintem ne is nyavalyogj akkor érte, mert csak rosszul esik nekik...
írj egy levelet a jézuskának és tedd a konyhaasztalra, hogy küldjék el neki. írd bele, hogy ez minden vágyad :D
Oké, de azt nem tudhatod, hogy az a pénz mire van félrerakva...
És van is rávaló? Mert egy laptop nem mindenkinél a "cukorka" kategória, hogy nyavalyogsz érte pár napot és már kapod is.
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy van rá mert pont ma láttam hogy félre van rakva sok pénz és megis számoltam 1oo ezer volt vagyis félre volt rakva vagyis van még több is úgy hogy amugy meg azért akarok laptopot mert az idióta öcsém ül mindig a gépnél és én is akarok a barátnöimmel beszélgetni valamin és ugye egy egész gép drágább mint 1 laptop.

Hogyan vehetem fel a zsidó vallást?

Családfakutatást végeztünk és kiderült hogy Édesanyám Nagymamája zsidó asszony volt, s?t az el?tte él? generációk szülöttei is mind azok voltak.

Legjobb válasz: Azt olvastam, hogy elég nagy próbatétel elé állítanak a zsidóvallás felvételekor, hiszen ez egy nem szokványos dolog, ide elhivatottság kell. Itt nem lehet elsumákolni a vallást, mint a katolikus életben. Tudod, nem mész, nem mész,de azért meg vagy keresztelve, bár fingod sincs mondjuk arról, hogy minek kell... (tisztelet a kivételnek) A zsidók sokkal vallásosabbak. Elõször el kell döntened, hogy ténylegesen akarod-e, aztán keresd fel zsidóközösséget, ismerkedj velük, meséld el, hogy miért akarsz az lenni, meglátod segíteni fognak, ha látják rajtad,hogy akarod

Azt olvastam, hogy elég nagy próbatétel elé állítanak a zsidóvallás felvételekor, hiszen ez egy nem szokványos dolog, ide elhivatottság kell. Itt nem lehet elsumákolni a vallást, mint a katolikus életben. Tudod, nem mész, nem mész, de azért meg vagy keresztelve, bár fingod sincs mondjuk arról, hogy minek kell... (tisztelet a kivételnek) A zsidók sokkal vallásosabbak. Elõször el kell döntened, hogy ténylegesen akarod-e, aztán keresd fel zsidóközösséget, ismerkedj velük, meséld el, hogy miért akarsz az lenni, meglátod segíteni fognak, ha látják rajtad, hogy akarod
Ezt olvasd el, itt választ kapsz: http://www.zsinagoga.net/node/904 De a lényeg az elsõ mondata: "A zsidó vallásba való betérés legelsõ lépése, hogy konzultáljon egy rabbival!"
Ha van zsidó felmenõd anyai ágon, akkor tanulás és "vizsgázás" nélkül betérhetsz, csak egy rabbival kell konzultálnod valójában. Ha nem lenne felmenõd, akkor kb. egy éves tanuláson majd vizsgázáson kellene átesned a betérés elõtt - persze erre így is van lehetõséged, csak nem kötelezõ.
Egyébként ez 100%, hogy úgy van, ahogy mondtam, az egyik barátnõm épp nemrég tért be, szintén azért, mert a felmenõi zsidók.
Mivel a zsidó egy nép is, amit anyai ágon számítanak, ezért igenis származás kérdése is.
Vagy lehet, hogy eddig is hitt istenben (a barátnõm is, akirõl beszéltem), de ezáltal találta meg a számára "igaz hitet". Vagy az is lehet, hogy kezdetben csak érdeklõdött a dolog iránt a családi múlt miatt, és egy idõ után elkezdett elgondolkodni rajta, vagy hinni istenben. Nem értem mi ezzel a probléma. Én mondjuk nem vagyok vallásos de számomra nem hoz fel kérdéseket az, hogy valaki milyen módon szeretné tisztelni az istenét és milyen vallással. Nem hiszem, hogy ezt racionálisan meg lehetne magyarázni.
Miért akarod felvenni, ha egyértelmûen szinte minden emberben ez ellenérzéseket kelt, még ha nem is mutatják ki?
Ez tiszta gáz! :D 1. Ha a felmenõid zsidók, akkor miért kellene betérned? 2. Attól mert felmenõid azok, attól akarsz betérni? Tehát azért mert kiderült számodra, hogy voltak közöttük zsidók, attól elkezdesz hinni Istenben, és imádkozni? :D Ez egy hit ember!
Nem minden zsidó izraelita, de minden izraelita-zsidó.Tehát: hanem születtél zsidónak, nem lehetel igazi izraelita.!!Csak goj.
"Mármint igen, nevezhetjük hébereknek is, de ettõl még az õ leszármazottaik azok, akiket ma zsidóknak nevezünk" Dehogy is! Nem minden héber volt zsidó vallású, és nem minden zsidó vallású volt héber. Ugyanakkor a ma magukat zsidó hitû felmenõktõl származtató emberek, valójában a Kaukázusban zsidó hitre betért, kazár néphez vezethetõk vissza. Tehát semmi közük a héberekhez.
Nem értem mi ezzel a gond. Mármint igen, nevezhetjük hébereknek is, de ettõl még az õ leszármazottaik azok, akiket ma zsidóknak nevezünk - és attól, hogy magyar, lengyel, vagy épp olasz az állampolgárságuk, vagy volt régebben, még származásilag zsidónak számítanak. És nem csak vallásilag.
Én történelmet, és teológiát tanultam, és pont ezért mondom, hogy a zsidóság az egy vallás. Te a héberekre gondolsz, akik Ábrahám leszármazottjai. De héberek már nem léteznek. Izrael is lengyel, magyar, orosz, stb... nációkból állnak, akik között vannak zsidó hitûek. De azok akik nem is hisznek Istenben, gyakorlatilag semmi közük nincs a zsidósághoz.
Te nem tanultál történelmet? A zsidó egy nép, amelynek ez a vallása. Nem egy vallás, amihez emberek tartoznak - a nem zsidó származású ember, ha betér a vallásba, akkor is csak zsidó vallású lesz és nem zsidó. A zsidó nép részének csak az számít, akinek anyai ágon zsidó felmenõi vannak. Mellesleg nem is tudom, hogy gondolod, hogy egy saját nyelvvel, történelemmel és kultúrával rendelkezõ csoport nem nép, nemzet. Akkor szerinted mi...?
A zsidó az nem származás kérdése, semmilyen szinten, mert az egy vallás, és nem nemzet.
Vagy az is lehet, hogy kiderült számára, hogy az xy rokona zsidó volt, és ezért most õ is az akar leni, mert az olyan cuki. De abba nem gondol bele, hogy ez hit kérdése, és nem származás.
Bocsi, de akkor ez alapon a magyar sem egy nép, mert itt is van ám mindenkinek mindenféle felmenõje. A zsidó nép megtartotta identitását, mert sosem volt divat velük keveredni. Azon kívül ha a zsidó csak egy vallás, akkor semmi értelme a sok zsidózásnak és negatív megjegyzésnek, hiszen a világuralomra törekvõ emberek csoportjában kevés a vallásos, pajeszos rabbi.

Hogyan vehetem észre hogy akar tölem valamit?

Van 1 lány aki be jön és szoktam látni hogy nézeget felém/ szemembe de valamikor nem teszi igy 1 kicsit zavaros :/ és amugy is kicsit félénkeb vagyok ismeretlenel szembe :$

Legjobb válasz: Ez így kevés. Csak akkor fogod megtudni, hogy akar-e valamit, ha beszélgetsz is vele. Beszélgetés közbe nagyon figyeld a testbeszédét, az sokkal több mindent elárul, mint hogy mit mond. Pl.: Említetted, hogy a szemedbe néz, mosolyog, hogyan reagál 1-1 pikáns kérdésre, tördeli-e az ujjait, vagyis ideges-e..

Ez így kevés. Csak akkor fogod megtudni, hogy akar-e valamit, ha beszélgetsz is vele. Beszélgetés közbe nagyon figyeld a testbeszédét, az sokkal több mindent elárul, mint hogy mit mond. Pl.: Említetted, hogy a szemedbe néz, mosolyog, hogyan reagál 1-1 pikáns kérdésre, tördeli-e az ujjait, vagyis ideges-e..
A kérdező hozzászólása: köszi még 1 x :D
huh nagyon, de nagyon örülök, komolyan mondom. szóval örülök h segíthettem, bár minden rajtad múlt. hát akkor nincs más hátra, minthogy minden jót kívánjak!!!!!! L/18
A kérdező hozzászólása: hali, kértem töle vonalzot és hát mikor oda adta be remegtek a lábaim meg köszöntem montam ora után hozom stb stb és utána beszélgetem vele meg hivtam 1 italra és a kövi szünetbe is együt voltunk rem lesz belöle valami a lány azt monta örül hogy meg ismert nem tom mire értete de van el képzelésem...:P 17/F És nagyon szépen köszönöm te kis rafkos :P
szia, én vagyok a rafinált. nah mizu? mi lett a dologból? ha semmi, az csak azért lehet, mert kell még idõ egy kis erõgyûjtésre, de ha pont az ellenkezõje... nah írjál, ahogy ígérted!!
szia:) én is ezt csinálom egy fiúval...csak én be is jelöltem myvipen:D de õ csak visszaigazolt..:(.és ennyi...:na szóval én mindig nézem és mosolygok rá és próbálok a közelébe menni:)
A kérdező hozzászólása: oh ezt meg probálom de látom te elég rafinált vagy :D mjad holnap meg probálkozom vele de számologép helyet valami mást kérek töle mert 9. es és sztem ott nem anyira használják én pl: vonalzo vagy körzöre gondoltam :P de gondolkodtam olyanon is pls látom hogy jön felém akor ugy teszek mint ha nem látnám és kicsit neki megyek és ot bocsánat véletlen volt nem fogyeltem bocsánat kérés érdekébe meg hivnám valamire :P de a tied hatásosabnak tünik köszi szépen majd irok holnap
nah szia 2. vagyok és látom nemigen jönnek az ötletek. szóval félénk vagy, akkor pedig nem szembõl támadunk, hanem lesbõl. (na jó ez kicsit gagyinak hangzik) tehát mondjuk mikor 1. beszélsz vele nem szeretnéd h egybõl leessen neki a dolog, hanem h felfigyeljen rád, szimpinek találjon, és semmiképp se tartson nyomulósnak. mondjuk olyan lehetne, h odamész hozzá, mert vmit kölcsön szeretnél kérni tõle. jaj matekdoga, megöl a tanár, számológép kellene stb. aztán nagyon szépen megköszönöd, mosolyogsz, megkérdezed mikor tudod neki visszahozni (és így megtudod mikor lesz lehetõséged újra vele dumálni) jaj és a hála. legyél a hálánál nagyon bõbeszédû, és mivel nagyon hálás vagy, ezért akár el is hívhatod a kávézni a büfébe. szerintem ebben nincs semmi tolakodó és így meg is ismerheted. nem olyan bonyolult. ha nem tetszik az ötlet, akkor majd kitalálok vmi mást. próbáld ki légyszi!!! tudok olyanról akinek ez bevált!! na sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: köszi utolso, csak félénk vok mert a barátait se ismerem és nem tom hogy hogyan közeledjek egy ilyen esetbe meg látom oda meek edig oke és utána ? valaki tud valamit?:P
Lehet, hogy én vagyok az a lány. Én is mindig ugyanezt csinálom :D Szóval amikor én nézek egy fiút én általában azért nézem: -mert bejön (az esetek 90%-ban) -vagy nézem, hogy néz-e (de akkor is bejön vmilyen szinten) Hha a kiszemeltet, csak látásból ismerem, akkor nem merek hozzá se szólni, mert én is elég félénk vagyok. És azért nem szoktam nézni, mert pl õ se néz engem vagy mert elbizonytalanodok, hogy úgy se tetszek neki és csak a szivemet fájdítom. Szerintem a legjobb megoldás az lenne, hha odamennél a lányhoz, és megkérdeznéd, hogy milyen órája lesz. A lánynak le fog esni, hogy mivan, de hha esetleg nem tetszenél neki, akkor uttána monthatod, hogy te csak meg akartad ismerni/barátkozni akartál. Ha a lány is elég félénk, akkor szerintem ez egy elég konkrét jel ahoz, hogy tetszel neki. Gyüjts bátorságot és beszélj vele! Sok sikert :D
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló remélem ugy lesz ahogy te mondod mer igaz szünetekbe mindig haverokal vok de mikor csak 1 van velem akor néz ink ha töben vagyuk akor nem igen :/de azért jo hogy itt lehet névtelenül kérdezösködni :P de ha valaki tudna esetleg valamit akor pls írja le kiváncsi vok
én is ugyanezt szoktam csinálni egy sráccal, aki bejön. néha nézem, néha nem. ez azért van mert néha már elkeseredek vagy pedig a barátai is ott vannak. szerintem ez lehet a te esetedben is.
Te tudsz, haver!

Postára érkező csomagot hogyan veheti át más helyettem?

Nem tudok elmenni a csomagért, milyen meghatalmazás szükséges a csomag átvételéhez?

Legjobb válasz: Most nem tudom, hogy az új szabályzat szerint is mûködik-e a sima teljes bizonyító erejû magánokiratos meghatalmazás, mert elvileg bevezették a saját formanyomtatványom, elõre bejelentett meghatalmazásokat... De szerintem esetiben azért mûködhet, tehát: két tanú legyen rajta, írd rá, hogy te (adataid), kit (adatai) meghatalmazod, hogy átvegye a nevedre érkezett csomagot az XY postán. Dátum, aláírások. Mindketten írjátok alá, õ is, akit meghatalmazol. És a két tanú. Hátha ez az új mizéria csak az állandó átvételekre van...

Most nem tudom, hogy az új szabályzat szerint is mûködik-e a sima teljes bizonyító erejû magánokiratos meghatalmazás, mert elvileg bevezették a saját formanyomtatványom, elõre bejelentett meghatalmazásokat... De szerintem esetiben azért mûködhet, tehát: két tanú legyen rajta, írd rá, hogy te (adataid), kit (adatai) meghatalmazod, hogy átvegye a nevedre érkezett csomagot az XY postán. Dátum, aláírások. Mindketten írjátok alá, õ is, akit meghatalmazol. És a két tanú. Hátha ez az új mizéria csak az állandó átvételekre van...
Töltsd le, nyomtasd ki, töltsétek ki: http://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_M11_Megha..

Hogy vehető rá egy lusta férfi, hogy kicsit segítsen a házimunkában?

Semmiben sem segít! Mind a ketten dolgozunk, és az egész házi munka, és a ház körüli teendők egyedül csak rám hárulnak a kert munkákig bezárólag! Fűnyírás, kocsi pucolás, fabehordás, hólapátolás stb. Mindketten otthon dolgozunk, különálló saját vállalkozásban. Mindent csak én rám vár a házban! Teljesen kiszolgáltatja magát! A családjukból jönnek vendégek akkor is egyedül szolgálok ki 4-5fős társaságot. 25éves háziasszony. Kíváncsian várom a véleményeiteket! Sziasztok!

Legjobb válasz: Durva, milyen "férfiak" vannak. Ilyenkor adok hálát az égnek, hogy az én párom mennyire házias és segítõkész. Még mosogatni is elmosogat, ha szépen megkérem rá, mert épp más dolgom akad, és nagyon szívesen megteszi, pedig kifejezetten nem szeret tányérokat súrolni meg pakolgatni. Aranyos is, mikor nagy férfi létére törölgeti a kis pohárkát, szoktunk is ezen nevetni. Mindketten dolgozunk, tehát a házimunkát is fele-fele arányban osztjuk el. Ha épp neki van több dolga, én fõzök, ha nekem, akkor õ. Hogy hogyan vehettek rá egy lusta férfit minderre? Sehogy. Aki több év vagy hónap közös együttélés után sem jön rá erre magától, vagy alapból nincs ezzel tisztában, azt az életben nem fogjátok befogni semmire, maximum ideiglenesen. Talán tényleg próbáljatok rájuk ijeszteni... más ötletem nekem sincs.

Én kitenném. Csak azért mert nekem is csak egy életem van. Meg rabszolga sem vagyok. Márpedig te az vagy. Engem nem érdekelne mit mondanak a rokonok stb. ha szólnának elmondanám, hogy a férjem nem segít semmiben sem, ezért olyan amilyen minden... Nem háziasszony vagy egyébként, hanem dolgozó nõ!
Durva, milyen "férfiak" vannak. Ilyenkor adok hálát az égnek, hogy az én párom mennyire házias és segítõkész. Még mosogatni is elmosogat, ha szépen megkérem rá, mert épp más dolgom akad, és nagyon szívesen megteszi, pedig kifejezetten nem szeret tányérokat súrolni meg pakolgatni. Aranyos is, mikor nagy férfi létére törölgeti a kis pohárkát, szoktunk is ezen nevetni. Mindketten dolgozunk, tehát a házimunkát is fele-fele arányban osztjuk el. Ha épp neki van több dolga, én fõzök, ha nekem, akkor õ. Hogy hogyan vehettek rá egy lusta férfit minderre? Sehogy. Aki több év vagy hónap közös együttélés után sem jön rá erre magától, vagy alapból nincs ezzel tisztában, azt az életben nem fogjátok befogni semmire, maximum ideiglenesen. Talán tényleg próbáljatok rájuk ijeszteni... más ötletem nekem sincs.
Nagyon egyszerû, a saját dolgaidat csináld meg, a saját cuccaidat mosd ki, csak magadra fõzzél, majd rájön...
Meg kell vele beszélni - bár gondolom, idáig már eljutottál, nyilván nem potyára írtad ki a kérdést. Ha nem hat a beszéd, akkor én azt csinálnám, hogy magam után rendet tennék, utána nem. Megnõ a fû? Akkor megnõ. Ha zavarja, majd lenyírja. Piszkos a kocsi? Majd lemossa, ha megunja. Nincs benn fa? ... Na az kényesebb kérdés. Ha nincs gyereketek, én egy-két napig jól felöltöznék, ha más nem, és csakazértse hordanék fát. Ha otthagyja maga után a piszkos tányérját, akkor te se pakolod el utána. Ha legközelebb enni akar, majd elteszi õ. Ha nem ágyaz be maga után, te megágyazol a saját feleden, a férjed/párod alatt meg maradjon csak a gyûrt lepedõ, meg a lapos párna. Ha nem dobja a ruháját a szennyesbe, nem mosod ki - esetleg durva helyzetnél eleve csak a sajátjaidat mosod, és slussz. És így tovább.
Pl.: "Szívem, nagyon fáradt vagyok, egész nap melóztam és még rengeteg dolgom van, segíts egy kicsit, légyszíves!" Aztán megmondod, mit csináljon.
Szerintem az a probléma, hogy a lányokat nevelik a takarításra általában, a fiúkat nem. Mivel a fiúk nincsenek rászorítva, ezért õ nem is "látja" hogy szemét, vagy kosz van, ezért lehet nem fogja érdekelni, hogy koszos a kocsi, vagy nagy a fû. Amíg mondjuk az egyik haverja, vagy a szomszéd megjegyzést nem tesz rá. Ezért kezdetként felhagyhatnál a kinti munkák végzésével, csak mert az a nehezebb, a neki való munka... Ha mindig megcsinálod gyorsan, mert a te szemedet zavarja, akkor õ sosem fogja azt érezni, hogy itt rá szükség van, hisz õt nem zavarja. És az is jó lenne, ha ráhagynád, hogy a saját tempójában végezze a kinti munkát, tehát ha csak két hetente nyír füvet, akkor két hetente nyír... Már miután belekezdett egyáltalán.
A vidéki, elmaradott nevelés átka.
Én ezt nem hagynám... Az elsõ adandó alkalommal raktam volna ki az ajtón, vagy pakoltam volna a cuccom és húztam volna el, amikor kiejti azt száján, vagy utal rá, hogy a házimunka nõi dolog. (Vagy bármi hasonló férfi-nõi általánosításra, amibõl az jön ki, hogy a férfiak többet érnek, értékesebbek, vagy akármilyen elõjog jár nekik egyszerûen nemi alapon.) Mi az, hogy megszégyeníted? Magát szégyeníti meg azzal, hogy képtelen minimális rendet tartani maga körül... Persze más helyzet, mert én nem vagyok anyagilag kiszolgáltatva neki és anyukám is segítene bármiben, ha ilyen szituba kerülnék... Mennyire vagy piacképes a pasi nélkül? A szüleidre számíthatsz? Az elvi lehetõséged megvan arra, hogy elhagyd, vagy ki vagy neki szolgáltatva? Ha ki vagy szolgáltatva, akkor meg is van a válasz, mivel a férjed is tisztában van azzal, hogy nincs hova menned, képes uralkodni fölötted.
9 év alatt nem tûnt fel, hogy egy lusta barom aki csak szolgának tart, és még meg is aláz? :) Most tényleg sajnálnunk kellene, hogy csak most tûnt fel?! Komolyan van ilyen?! Egyébként csak gratulálni tudok hozzá, hogy 16 évesen egy 30-assal kezdtél, apakomplexusod az van, meg neki is egy kis pedofil hajlama...
Ha nem változik, akkor valószínû, válás lesz a vége. Vagy boldogtalan házasság. De ezt igazából csak felfogni kéne, hogy ketten vagytok egy kapcsolatban, ketten cipelitek a terheket és az igazságtalan, hogy az egyik fél kétszer annyi munkát végez. Nekem nem lenne képem ahhoz, hogy amíg én dõzsölök, meg lógatom a lábam, a párom majd megszakad, mert minden feladat ráhárul. Ez bunkóság. És ehhez csak intelligencia kéne, hogy felfogja. Ha meg a hagyományos szerepkörökkel jönne...azok még az 1800-as években állták meg a helyüket, amíg otthoni gazdaságokban éltek az emberek...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy ezen mi a vicces? A szerelem nem korhoz van kötve?!
25 évesen egy 40es faszihoz mentél hozzá? :D :D LOL!
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszadók! Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Tudjátok az eleinte még besegített a házi munkában. Mikor megismertem (17évesen) összeköltöztünk, egy-pár évre rá közösen indítottunk egy vállalkozást, amit õ tanított meg nekem, számítógép kezelés, kapcsolattartás az ügyfelekkel, akkor még segített a házi munkában... Amikor önállóan végeztem az általa betanított munkát, érdekes mindig kevesebbet segített. Most semmit sem... Most õ külön vállalkozást indított, és csak azzal van elfoglalva a nap 24órájában, meg a kedvenc számítógép játékával.. és nem segít semmit sem a házban... Nem értem miért változott meg igy? De õ tagadja hogy megváltozott volna, azt mondja én vagyok kifordulva önmagamból... (férjem kb.40év körüli)És most tudta meg hogy cukorbeteg, de csak gyógyszert szed, nincsenek tünetei...
Teljesen kiszolgáltatja magát! Tudod miért? MERT HAGYOD! Hagyd a francba, majd megoldja, ha nem, és ilyen életképtelen akkor lapát!
Ha 9 év után nem lett rászoktatva, akkor sehogy. Ruháját nem kell kimosni, nem kell elõrakni mindent... El lett kényeztetve. 9 év után ne pattogj, mert a te kezed is benne van!
Ha én szépen megkérem valamire a párom, és nem teljesít, akkor bizony nem maradok mellette, mert ha ennyit nem kéeps megtenni, akkor mit?
Csak a saját részedet takarítsd ki. Például a dolgozószobájában (ha van ilyen) ne takaríts ki. Majd amikor jönnek a férjed barátai, te menj el otthonról, így nem tudja rád kenni.
A kérdező hozzászólása: Szia! Már 9éve vagyunk együtt (gyerek még nincs), más gond nem nagyon van vele.. Már többször ráijesztettem hogy ott hagyom... Jelenetet rendeztem.. De csak rosszabb lett... Mondtam neki menjünk el párterápiára, mert én nem a házi cselédje vagyok, hanem a felesége... de õ neki nincs gondja... menjek egyedül pszichológushoz mert nekem van egy enyhe durva beütésem... Biztosan a hormonok, mert pont megvan a havim! Minden hogy próbálom menteni a kapcsolatunkat, mert 9év az még is csak 9év! De lassan úgy érzem leszívja minden erõmet... és kezdek belefáradni...
A kérdező hozzászólása: szia! ezt már kipróbáltam de sajnos nem jól sült el a dolog... Max 1-2napig bírtam elnézni a kupit, ami körül öleli a lakást, és meg kellett csinálnom, mert a férjem úgy érvelt, idézem: "Mit szólnak majd a vendégek ha esetleg jönnek hozzánk, téged fognak csak egyedül lenézni, mert te vagy a házi asszony! :( Már a szomszédunknak is feltünt a férjem lustasága... És kérdezte miért nem a párom csinálja meg? Erre én ezt válaszoltam a szomszédnak: "szeretek mozogni, sportolni" ez nekem olyan mint a sport" Csak azért mondtam, mert nem akartam a saját férjemet égetni mások elõtt, mert õ lusta mint a dög... Nem elég hogy szenvedek a lustasága miatt, meg hogy nem veszi ki a részét semmilyen otthoni munkából, még én tartjam neki a gyertyát mások elõtt hogy ne szégyenkezzen a lustasága miatt...
Megszólalt a fõvárosi -.-'

Hogy vehetem rá a szüleim?

El szeretnék menni szombathelyre (Bükről) egy barátnőmmel,14 éves vagyok de nem engednek be..És tőlünk már mindenkit be engednek,sőt még fiatalabbakat is,és nincs olyan hú de messze egymástól a 2 város. Kérlek segítsetek!!

Legjobb válasz: Ajánlj fel mindenféle segítséget... Ha több napra mentek, akkor mutasd meg a helyet, ahol terveztek maradni... Vagy esetleg vedd rá az egyik barátodat, hogy mondjon egyet s mást arról, ahova mentek, és akikkel mentek... Bár, ha a szülõk eldöntötték, hogy nem, nagyon nehéz lesz rávenni õket...

Ajánlj fel mindenféle segítséget... Ha több napra mentek, akkor mutasd meg a helyet, ahol terveztek maradni... Vagy esetleg vedd rá az egyik barátodat, hogy mondjon egyet s mást arról, ahova mentek, és akikkel mentek... Bár, ha a szülõk eldöntötték, hogy nem, nagyon nehéz lesz rávenni õket...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!