Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vehetem a (421 db)

Ha papíron még házas vagyok, terhesség alatt hogy veheti a párom a nevére a babát? Nyilatkozattal?

Férjem nem akar elválni, folyamatosan húzza a dolgot, nincs megegyezés a közös gyerek kérdésében sem.

Legjobb válasz: Khm Én úgy tudom , h amíg férjezett valaki a születendõ gyerek automatikusan a férj nevére kerül, meg se kérdezik róla az érintetteket.Ha elválik vki, akkor kell nyilatkozni . De aztán lehet h tévedek, csak beugrott vmi ilyesmi.

Khm Én úgy tudom , h amíg férjezett valaki a születendõ gyerek automatikusan a férj nevére kerül, meg se kérdezik róla az érintetteket.Ha elválik vki, akkor kell nyilatkozni . De aztán lehet h tévedek, csak beugrott vmi ilyesmi.
ha jól tudom annyi még, hogy ha a vélelmezett fogantatás idõpontjában még férjnél vagy, akkor az õ nevére kerül a gyerek, tehát akkor is ha már elváltatok mire szülsz elmesélem a barátnõmék esetét õ papíron még férjnél volt a fogantatás idején, majd elváltak, de ugye ez így még nem volt jó, és hogy elkerüljék ezt, és a sok hercehurcát, a 9. hónapban össze akartak házasodni az új párjával, viszont volt (van?) a 30 napos várakozási idõ, és a helyi jegyzõ nem adott felmentést ez alól, így elmentek egy másik városba, ott a jegyzõ megadta az engedélyt, és összeházasodtak az utolsó pillanatban :) én voltam az egyik tanú :)
Ugyan ebbe a cipõbe járok ugyhogy tudok valamennyire segíteni! Szóval az a lényeg h hiába váltatok volna el a férjeddel mostanába a gyerek fogantatásától számított 300 napig automtikusan az õ nevére kerülne! Igy annyit tudsz tenni h bemész a legközelebbi gyámhivatalba és kérelmet írtok a gyámügyintézõvel az anyakönyvezetõ felé h kerüljön a te nevedre! Ha megszületett a baba akkor meg a férjedet bírósági uton kell felszólitani h nyilatkozzon h õvé-e a gyermek! Ha ez tisztázódik akkor kerülhet a jelenlegi párod nevére! Nagyon macerás ez az eljárás de sajna csak ez az út van! Remélem tudtam segíteni!
Nem mond le a gyerekrõl akkor mondjátok meg neki, hogy a fizetése 20% jár gyerektartásnak. Na ezek után tuti lemond róla majd.
Az egyetlen, ami megoldás, ha végre elváltok, és elvesz az új párod. Akkor kerül a nevére a gyerek. Amúgy marad a névváltoztatás, ami jó kis kör lesz, ha az exed ennyire nem hajlandó együttmûködni:( Ha nem mond le a gyerekrõl (akihez semmi köze), akkor eljárást kell indítanotok az apasági vélelem megdöntése iránt:(
mindenképp a férjed nevére kerül és utána kell nevet változtatni.hülye magyar törvények
Igen, annak kellee n utánajárni, ha baba kaphatja-e a te vezetéknevedet, (szerintem igen amúgy), mert az megkönnyítené.
Nem még ha elváltok akkor is a volt férjed nevére kerül, mert nem tudom pontosan de pár hónapnak el kell telnie a válás és a gyerek születés között, hogy a nevére vehesse. Ez volt a Bochkor és Várkonyi párnál is és a Várkonyi volt férje nevére került elõször a gyerek. Meg a Majka Dundika párnál is így volt
Én úgy tudom, hogy ilyenkor hiába nem a férjé a gyerek, akkor is az õ nevére kerül. Barátnõméknél volt így, aztán végül mégis elváltak, majd a kilencedik hónapban összeházasodott az új férfival. Úgy emlékszem, mintha azt mondta volna, hogy válás után még 9 hónapig az elsõ férj nevére került volna a gyerek. Azt nem tudom, hogy lehet -e, hogy te nyilatkozol, hogy a te neveden legyen a baba, de ha igen, még az sem lenne egy rossz megoldás sztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld. A fenébe, akkor ez sem lesz könnyû dolog :(
Na én átmentem ezen:) Még nem váltam el és már pocakos voltam, igy a baba a férjem nevét kapta. Hiába váltunk el a szülés után, a biróságon a volt férjem lemondott a gyerekrõl, de pert kellett inditani az apaság védelmérõl... Mire kijött ahatározat eltelt egy csomo idõ, a határozattal kellett mennünk apasági nyilatkozatott tenni. Jó kis tortúra na....
Ugyanebben a helyzetben voltam pár éve. Miután elváltunk a férjemtõl, tett a párom egy apasági nyilatkozatot, de nem fogadták el, a volt férjem nevére került a fiam. Nálunk együttmûködõ volt az ex, mégis 2 és fél éves korára sikerült elintéznünk a névváltoztatást. A bíróság 4-szer utasította el a kérelmünket! Minden stimmelt, mégis folyton elutasítottak. Mikor elõször beadtuk a kérelmet, a fiam 2 hónapos volt. Több mint két évig húzódott az egész macera.
persze hogy vehetsz, simán mehet bele erõsebb csak férjen be
A kérdező hozzászólása: Méreteket természetesen nézem, csak sokallottam a 420A helyett 540A-t.
azt úgy sem fogja neked le adni ha nincs rá igény. nekem a gyári valami 45Ah és 360 indító áramú volt, tavaly vettem bele 56Ah 420indítójút, most tervezem autóhifi miatt a 70-72Ahás 640es indító áramút. az önindító úgy is csak annyit vesz fel amennyi neki kell, nem tesz kárt az erõsebb aku semmiben.
Az, hogy 420 A-os, az olyan, mintha egy ember 420 kilót tudna maximálisan felemelni. Egy 540 A-os akksi olyan, mint egy olyan ember, aki 540 kiló felemelésére képes. Ettõl még az 540 kilót felemelni képes ember el tudja végezni probléma nélkül az összes olyan munkát, amit a 420 kilót felemelni képes ember is el tud. Fordított esetben már nem egészen így van. Ráadásul az autódat 420-as indítóáramra tervezték (ill. bõven alá). Tehát ha még nagyobb hidegben, kopottabb csatlakozásokkal, kopottabb motort is kell indítania, az 540-es nyilván jobban bírja a strapát, mint a 420-as. Az az 1-2 kilónyi plusz teher szerintem nem annyira számít, mint hogy lényegesen nagyobb üzembiztonságot kapsz indítás terén. Ráadásul várhatóan lassabban is kopik el a nagyobb akksi, mert arányában kisebb terhelést kap ugyanattól az autótól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Pontosan 3 percenként keményedek. Ezt már vehetem annak, hogy beindult a szülés?

Már 2 órája tart de fájás nincs.

Legjobb válasz: Igen veheted annak!!!! Ezt a jelenséget fájás gyengeségnek hívják. Írd le pontosan, hogy mit érzel.

Igen veheted annak!!!! Ezt a jelenséget fájás gyengeségnek hívják. Írd le pontosan, hogy mit érzel.
Hány hetes vagy pontosan? Nekem is volt ilyen de nekem csak jósló volt mert egy idõ után elmúlt. Attól még lehethogy neked itt az idõ.
ja nem írtam. Nekem 2, 5 órán át volt így és én is gondoltam hogy na talán most, de sajna még akkor nem.
szia.nekem is egyik éjjel ez volt aztán 2óra mulva elmúlt.sajdna.39+4
A kérdező hozzászólása: Teljesen bekeményedik a pocim és olyan 30-40 mp-ig tart.37 hétben vagyok de már 1 újnyira nyitva. Ráadásul koraszülött veszélyeztetett voltam és a gyogyszereket most hagytam abba 4 napja. " napja nyilt meg a belsõ méhszáj is.
A kérdező hozzászólása: 2 napja nyilt meg.
A valódi fájások rövidebbek és másképp fájnak. A védõnõm szerint ilyenkor érdemes lezuhanyozni és lepihenni. Ha nem múlik, akkor indulhatsz. De egyébként is bemehetsz, biztos, ami biztos.
A kérdező hozzászólása: fürdõre milyen lett??
Fürdõre elmúlt! Most mi újság? Ha megnézed írj! Akkor is ha egy hét múlva olvasod! Ha jön a babó akkor kitartás, sokkal könnyebb lesz int gondolnád csak ne sokkolj be!

Hogyan vehetek vagy hol vehetek kártyát, a neten? A többi lent :D

Uefa champions kártyát szeretnék venni a, neten de hogyan vagyis hol vehetek lécstiiiii segÍts nekem!!!!!

Az lene a kérdésem hogy nekem van A1-böl jogosítványom de a motorom meg pedig 250 ccm menyire büntetnek meg ha elkapnak vagy el e vehetik a jogsim?

Legjobb válasz: El e vehetik. Gratulálok. Elõször tanulj meg írni, utána kérdezz. Ha te nem tisztelsz meg minket azzal, hogy normálisan teszed fel a kérdést, akkor hogy várhatod el tõlünk, hogy segítsünk? 6 helyesírási hiba és egy teljesen értelmetlen kifejezés egyetlen mondatban. Köszönjük Emese.

El e vehetik. Gratulálok. Elõször tanulj meg írni, utána kérdezz. Ha te nem tisztelsz meg minket azzal, hogy normálisan teszed fel a kérdést, akkor hogy várhatod el tõlünk, hogy segítsünk? 6 helyesírási hiba és egy teljesen értelmetlen kifejezés egyetlen mondatban. Köszönjük Emese.
Pont annyira, mintha nem lenne jogosítványod. Sõt az A1 kategóriát is elveszítheted. Sok pénz, sok eltiltás az ára.

Ha valakit letartóztatnak, a pszichológusa hogyan veheti fel vele a kapcsolatot, vagy hogyan üzenhet neki, hogy kérje ő a kapcsolatfelvételt vele?

Legjobb válasz: A pszichológusnak titokban kell tartania, hogy ki jár hozzá terápiába. Ezért erõsen szabályozzák, hogy a pszichológus hogyan, mikor, milyen feltételek mellett veheti fel a kliensével a kapcsolatot. Ebben az esetben etikailag az a legtisztább, ha a kliens próbálja elérni a pszichológusát. Szerintem.

A pszichológusnak titokban kell tartania, hogy ki jár hozzá terápiába. Ezért erõsen szabályozzák, hogy a pszichológus hogyan, mikor, milyen feltételek mellett veheti fel a kliensével a kapcsolatot. Ebben az esetben etikailag az a legtisztább, ha a kliens próbálja elérni a pszichológusát. Szerintem.

Ha nem akarok többet olyan munkakörben dolgozni, amire a diplomáim feljogosítanak és nem értek máshoz, akkor tulajdonképpen úgy vehetem a munkakeresés szempontjából, hogy érettségim van, igaz?

Legjobb válasz: A versenyszférában nem jogosít magasabb fizetésre a diploma: van minimálbér és garantált bérminimum (ez utóbbi a legalább középfokú végzettséget, szakképzettséget igénylõ munkakörben) Az állami szektorban pedig pár éve (nagyon helyesen) csak a szakirányú diplomát vehetik figyelembe a bértábla szerinti besorolásnál. Ha te a versenyszférában keresel munkát olyan munkakörben amikhez nem passzolnak a diplomáid, olyan, mintha nem is lenne.

A versenyszférában nem jogosít magasabb fizetésre a diploma: van minimálbér és garantált bérminimum (ez utóbbi a legalább középfokú végzettséget, szakképzettséget igénylõ munkakörben) Az állami szektorban pedig pár éve (nagyon helyesen) csak a szakirányú diplomát vehetik figyelembe a bértábla szerinti besorolásnál. Ha te a versenyszférában keresel munkát olyan munkakörben amikhez nem passzolnak a diplomáid, olyan, mintha nem is lenne.
nem , a diplomád megléte magasabb bérkategoriába sorol
Ha nem kapcsolódik a munkakörhöz a diploma(szakma) akkor fölösleges megemlíteni is.

Hogyan vehetem rá a barátnõmet, hogy menjen el nõgyógyászhoz, mert valamiért nagyon fél tõle?

A legutóbbi szex során véres volt a péniszem töve, és már észrevettem 3-4 alkalommal pepecselt neki valami egy-egy csepp világos vér (genny?). Kértem, hogy nézesse meg magát, de õ folyton hárít. Valószínûleg fél, vagy szégyenlõs, rossz értelembe véve szemérmes. De nem érti meg, hogy ez így nekem is kellemetlen, hogy fogalmam sincs miért vérzik, milyen kárt teszek benne a szex során...

Legjobb válasz: kísérd el!

kísérd el!
Több mint valószínû, hogy HPV-s és meg lettél fertõzve+ van egy jóadag méhszájsebe is.Ezért sunnyog.
Nem lehet, hogy szimplán csak megvolt neki, de már nem erõsen vagy még nem erõsen?
Mert arra van agya, hogy megfertõzzön téged, arra már nincs, hogy normális emberhez méltóan a te egészségedre ügyeljen.
"Nem lehet, hogy szimplán csak megvolt neki, de már nem erõsen vagy még nem erõsen?" De.

Hogy vehetem rá a bnomet hogy megtapizzon meg minden? 19L

otletek ,... megkérjem hogy maszirozzon meg vagy hogy.. legyszi adjatok tanacsokat.. mar nagyon kivanom ot..

Legjobb válasz: ajajajajjaj. khmmm

ajajajajjaj. khmmm
fogd meg a kezét és mutasd meg neki mit érdemes megtapizni :)
én segíthetek ;)
küldesz privátba magatokról 1 képet?
Hívd be a zuhanyzóba, hogy mossa meg a hátadat ;)
elõbb még az pasid anyukájával akartad megtapiztatni magad.
Kérd meg, hogy masszírozzon meg, és kérdezd meg, hogy nem baj, ha levetkõznél.

Hogyan adjam a tudtára valakinek, hogy tetszik nekem és miből vehetem észre, hogy tetszem valakinek?

16 éves lány vagyok soha nem volt még barátom, de most tetszik egy srác és nem tudom, hogy tetszem-e neki esetleg. Hogy adhatnám finoman a tudtára, hogy bejön nekem?

Legjobb válasz: Egyszerûen. Szedd össze magad és mondd el. Valamint kérdezd. Ennél egyszerûbb nincs.

Egyszerûen. Szedd össze magad és mondd el. Valamint kérdezd. Ennél egyszerûbb nincs.
*kérdezd meg
írj rá Facebookon, mai világba másképp nemnagyon lehet sajna :D
A kérdező hozzászólása: De mit írjak neki? vagy mit mondjak neki?
hát egy a baráti köreitek? mert ha igen akkor csináljatok ilyen programokat.. hülyéskedj vele és ha egy kicsit jobban közeledsz hozzá észre fogja venni:) és ha tetszel neki õ is ad jeleket azt pedig biztos vagyok benne hogy te is észere fogod venni:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!