Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vehetek belgyógyászati rendelést Budapesten (1 db)

Hogyan vehetek igénybe belgyógyászati rendelést Budapesten itteni háziorvos nélkül?

Ugyanis beutalót nem tudok kérni,mivel messze van(150km)a háziorvosom,de ideiglenesen lakom itt,igy nem váltok háziorvost,de a vizsgálat fontos lenne.Válasszak magánrendelés?Hogy oldhatnám meg?

Legjobb válasz: szerncsére itt még nem tartunk, hogy csak a lakhelyed környezetében hajlandóak kezelni, simán menj be egy közeli háziorvoshoz, elmondod neki mi a helyzet, és el kell látnia, ha kell ad beutalót.

szerncsére itt még nem tartunk, hogy csak a lakhelyed környezetében hajlandóak kezelni, simán menj be egy közeli háziorvoshoz, elmondod neki mi a helyzet, és el kell látnia, ha kell ad beutalót.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

TB tartozás behajtása?

Bocs a pongyola cimért, de leirom miről is van szó:

Nincs TB-m, de most a munkaügyi központ megkért, hogy menjek el a közmunka programhoz szükséges orvosi vizsgálatra, hogy megnézzék milyen munkára vagyok alkalmas (pl hogy meg van e a két kezem, dolgozhatok e zajos helyen, szabad téren, alacsony hömérsékletben, stb, nagyon bagatel dolgok).

Na és bár a munkaügyi központ fizeti a vizsgálatot, mégis bekérték a TAJ számomat. És én meg félek, hogyha elmegyek erre a vizsgálatra, akkor a rendszerben ki fog tünni, hogy TB tartozásom van, amit jelentenek majd NAV-nak és jön majd a csekk...

Sok embertöl hallottam már, hogy nekik sem volt TB-jük, de ahogy lett munkájuk, a TB ellátásuk aktivizálódott, és nem baxtatta öket senki se visszamenöleg!

Na én ma voltam a kormányhivatalnál és kérvényeztem, hogy fizessék a TB-met. Ha megitélik nekem, akkor egy évig fizetik a mai naptól fogva.

Hétfön pedig megprobálnék elmenni a vizsgálatra, mert elvileg már folyamatban van a kérvényem.

De szerintem ugyis bekéri a TAJ számot és kötelességből majd jelenti, hogy nincs biztositásom :(

De ha meg nem megyek el a vizsgálatra, akkor törölnek a munkaügyi nyilvántartásból és nem fogják fizetni a TB-met, mivel az álláskeresői státusz feltétel ehhez.

Ja és ne itélj meg, egyetemet végeztem csak még nem tudtam munkát találni, mert bamba vagyok. És lejárt a TB-m, fizetni meg nem tudom miből.

36

Ha érvényes a tb kártyám, viszont elveszett és szeretnék urológiára menni elég a száma is és a személyim?

elég sürgős lenne a dolog, viszont nincs meg a tb kártyám. mit csináljak?

3

Kiugrott a térdkalácsom, mi a teendő?

Nem sportolok rendszeresen, ma tesiórán ugrott ki a térdkalácsom, azonnal vissza is ment a helyére, de eléggé fájt. Délután még úgy ahogy rendben volt de este, meg ma reggel már alig bírtam vele menni, és meg van dagadva. El ké ne mennem orvoshoz? vagy gyógyulóban van a lábam?

3

Melyiket válasszam? Magánfogorvos vagy sztk-t. A többit lent.

Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy Mindkét fajta rendelőben ugyanazok a technikai felszerelések és ugyan avval az anyaggal tömik be a lyukas fogat?

7

Mégis mit kell tennem a TB-mmel?

Állami gondozott voltam, most töltöttem a 18-at ebben a hónapban, egyedül élek a macskámmal, nem tanulok most mert nincs rá időm. Alkalmi munkavállalóként dolgozom, vagyis a munkahelyem sem fizeti. Akkor most ezzel mit csináljak?... 1 hete még elláttak a kórházban, de gyanítom, hamar fel fog tűnni nekik, hogy ha nem fizetem.

4

Garatmandula mütét után 3nappal lehet orrspray-t használni?

0

Mit tegyek? Nagyon fáj feldagadt és alig tudom mozgatni. Többi lennt 

Tesin floorballoztunk és az osztálytársam véletlenül ráütött egy nagyon nagyot a kézfejemre nagyon fájt orditottam fogtam meg minden feldagadt belilult a lilaság már elmult de nagyon fáj ott egy piros folt és alig tudom mozgatni nagyon fáj.

1

Hogy válthatnék orvost? 16/L

Eddig gyerekorvoshoz jártam, de nem vagyok megelégedve vele. Átmehetek a felnőtt háziorvoshoz, akinek a körzetébe tartozok? Mit kell ilyenkor mondani neki? Ha egy másik városban van a tartózkodási helyem, akkor oda is járhatok? (kollégium miatt)

5

Ha a kórház lezárja az osztályt, vagyis az ÁNTSZ és látogatási tilalom is van, hazaengedik-e apámat, ha lejár az ápolási osztályon a szerződése közben?

Ma mentem látogatni és meglepődve láttam, hogy nem lehet bemenni. Jövőhéten hoznám haza, mert addig volt szerződése és kifizetve az ellátása. Azt az információt kaptam csak, hogy hétfőn keressem meg a főnővért. De most addig is jó lenne tudnom, hogy ha valamilyen vírusos járvány van bent, akkor kiadják-e, vagy csak ha vége lesz és feloldják?

1

Szerintetek erre mit fog mondani az orvos?

Szeretném felkérni magánorvosnak /pszichiáter/, de úgy tudom, hogy nincsen magánpraxisa még (pályakezdő). Valahol el kell kezdeni...:) Szerintetek mit szólna, ha megkérdezném?
Eddig TB alapon jártam hozzá, ingyen, most terápiára szeretnék, persze nem ingyen.
Meg merjem kérdezni? Esetleg volt már valaki hasonló cipőben?
Most elmegyek dolgozni, de délután megnézem a válaszaitokat (és gyűjtök egy kis bátorságot is).

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!