Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem magam hogy egyek (53 db)

Az iskolánkban van egy tanár akit nagyon szeretek. Elég fiatal még, de dohányzik, magának tölti a cigit. Hogyan vegyem rá hogy hagyja abba a dohányzást?

Mikor rászólok hogy nem kéne látom a szemében hogy érzi hogy igazam van, mégsem hagyja abba, és nem szeretném, ha baja lenne. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Õszintén szólva szerintem nem sokat tehetsz és ez nem is igazán a te dolgod. Felnõtt ember, azt tesz, amit akar. Nyilván okkal dohányzik, mondjuk mert nem tud megbirkózni bizonyos feszültséget okozó helyzetekkel az életében. Tudom, milyen zavaró, amikor egy kivételes ember elõtted teszi tönkre magát és nem tudod megakadályozni, de mindenki maga dönti el, hogyan teszi tönkre magát. Valószínûleg csak a filmekben történik olyasmi, hogy a diák unszolására elkezdi a tapaszt vagy a rágót vagy pszichológushoz fordul és leáll a cigivel. Megpróbálhatsz vele beszélgetni, de rettentõ nehéz felfedni a cigizés valódi okát, ráadásul kétlem, hogy egy tanár megnyílna egy diáknak, pláne nem elsõre. Az is lehet, hogy még õ maga sem tudja mi az amit nem tud kezelni, mi miatt nyúl a cigihez.

Õszintén szólva szerintem nem sokat tehetsz és ez nem is igazán a te dolgod. Felnõtt ember, azt tesz, amit akar. Nyilván okkal dohányzik, mondjuk mert nem tud megbirkózni bizonyos feszültséget okozó helyzetekkel az életében. Tudom, milyen zavaró, amikor egy kivételes ember elõtted teszi tönkre magát és nem tudod megakadályozni, de mindenki maga dönti el, hogyan teszi tönkre magát. Valószínûleg csak a filmekben történik olyasmi, hogy a diák unszolására elkezdi a tapaszt vagy a rágót vagy pszichológushoz fordul és leáll a cigivel. Megpróbálhatsz vele beszélgetni, de rettentõ nehéz felfedni a cigizés valódi okát, ráadásul kétlem, hogy egy tanár megnyílna egy diáknak, pláne nem elsõre. Az is lehet, hogy még õ maga sem tudja mi az amit nem tud kezelni, mi miatt nyúl a cigihez.
Szerintem a piszkálás elõbb utóbb az agyára fog menni :D Inkább próbálj vele beszélgetni, a leírásodból arra következtetek, hogy talán az önbizalma is kicsit kevéske. Próbáld megtudni mik a problémái, próbáljatok megoldást találni rájuk és idõnként mondd el neki, hogy mennyire nagyra tartod. De csak óvatosan, mert ez elég komoly dolog, gondold át milyen terhet veszel a válladra és a tanár-diák kapcsolat sem túl elfogadott, szóval csak óvatosan a bókolással/önbizalom építõ megjegyzésekkel. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én is ettõl tartok, és tényleg nagyon fáj látnom ahogyan tönkre teszi majd magát. Õ nem is igazán , , tanár bácsi" mert még nagyon fiatal, szinte gyerek, nagyon aranyos , , srác", nyitott, és rettentõen intelligens, mûvelt. Sajnos nem tudom leszoktatni talán, de mindig piszkálom hogy nem kéne. Nagyon aranyos és el lehet vele beszélgetni. Majd megpróbálom valahogy, hátha legalább hatást gyakorlok rá. Köszönöm a válaszodat! :)
A kérdező hozzászólása: Ó, nagyon aranyos vagy, köszönöm a segítséget!:) Igen, ez talán tényleg jobb módszer, és vigyázok majd a tanár-diák kapcsolatot illetõen is! Köszönöm!!
Magánügye, meg tanárral összejönni nem ajánlatos, inkább a tanuláson járjon az eszed.
A kérdező hozzászólása: A tanár-diák kapcsolataimat korrekt módon ápolom, és nem engem betanító tanárról van szó. Szó nincs semmilyen összejövésrõl.

Hogyan érhetném el, hogy a szüleim megengedjék, hogy vegyek magamnak egy tabletet?

A pénzt összegyűjtöttem rá, nekik nem kellene beleadniuk semennyit, de nem engedik meg, mert szerintük fölösleges stb. hogyan tudnám őket rászedni, hogy megengedjék? légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Valószínûleg azért nem engedik, hogy rászoktassanak, hogy a félretett pénzt hasznosabb dologra érdemes költeni, és nem az egészet elkölteni kényelmi dolgokra. Szerintem azzal tudsz hatni rájuk, ha még gyûjtesz hozzá még legalább ennyit, és utána úgy adod elõ, hogy nem az egészet költöd rá, csak a pénzed felét.

Valószínûleg azért nem engedik, hogy rászoktassanak, hogy a félretett pénzt hasznosabb dologra érdemes költeni, és nem az egészet elkölteni kényelmi dolgokra. Szerintem azzal tudsz hatni rájuk, ha még gyûjtesz hozzá még legalább ennyit, és utána úgy adod elõ, hogy nem az egészet költöd rá, csak a pénzed felét.
Egyébként a tabletnek tényleg semmi, de semmi értelme nincsen.

Hogy vegyem magam rá arra, hogy ne egyek semmilyen édességet? Mert tudom, hogy letudnék fogyni ha nem ennék, még vagy 8kg-t kéne.180cm 78kg 16F.

ti hogy veszitek rá magatokat , hogy ne egyetek édességet?

Legjobb válasz: összeszorítjuk a fogunkat és nemet mondunk. elhatározás kérdése... minden fejben dõl el, van aki gyenge hozzá, az úgy jár ahogy, és van aki képes rá, az viszont eléri a célját. így mûködik az élet elõre szólok... elég sok dolog lesz még az életedben amit nem akarsz megcsinálni, azt hiszed hogy nem tudsz róla lemondani, aztán mégis meg kell tenni... egyébként meg állj át minimál gyümölcsre pl nasi helyett...a fruktózt még mindig könnyebben bontja a szervezet mint a sima cukrokat

összeszorítjuk a fogunkat és nemet mondunk. elhatározás kérdése... minden fejben dõl el, van aki gyenge hozzá, az úgy jár ahogy, és van aki képes rá, az viszont eléri a célját. így mûködik az élet elõre szólok... elég sok dolog lesz még az életedben amit nem akarsz megcsinálni, azt hiszed hogy nem tudsz róla lemondani, aztán mégis meg kell tenni... egyébként meg állj át minimál gyümölcsre pl nasi helyett...a fruktózt még mindig könnyebben bontja a szervezet mint a sima cukrokat
vagy egyél mentolos csokit. az olyan sz.ar, hogy nem bírsz sokat megenni belõle, és a mentol tényleg csökkenti az édesség utáni vágyat is.
Gondolj arra hogy a sok cukor mennyire károstitja az ereket, a hasnyálmirigyet, és candidagombát is okozhat, továbbá pattanásokat, táplálja a gyulladásokat, daganatokat-ezért a rákosok nem is ehetnek. Hogy mi a megoldás? 1. ne vegyél bolti édességeket, kekszeket, tortákat, csokikat, sütiket 2. kapj elõ egy turmixgépet és egy doboz joghurtot, natúrt keverj össze csak gyümölcsökkel és tedd bele a hûtõbe beleteszel egy kanalat, megfagy és kész a jégkrém 3. ismerd meg az izeket, másképp ott a fahéj, a kókusz, a vanilia, a kardemon, a mazsola, aszalt gyümölcsök-ezeket akár egy palacsinta tekercsbe is helyezheted a csoki a legkeményebb dió.
én úgy próbálkozok, h egy hónapra 2 tábla csokit engedek meg magamnak. Ha ez hamar elfogy, akkor megszívtam, és 2 hétig nem eszek csokit. De nekem is kell egy minimális adag, egyszerûen nem bírom nélküle, fõleg most, vizsgaidõszakban.
Én amikor édességet kivánok, bekapok egy orbitot, és kész. Nekem ez segít.
Sehogy. Napi egy csoki belefér. Vagy egy mars szelet, vagy egy-két kocka tálás csoki. Annyival kevesebbet eszem másból.
Tömd degeszre magad más kajával, akkor nem fogod kívánni. Max. következõ étkezéskor. :D Szerintem jó módszer, ha néha annyi édességet eszel, amennyitõl úgy érzed, hogy most legalább 1 hétig biztos nem fogod kívánni. Jól megcsömörlesz tõle egy idõre, másnap meg ledolgozod, pl. futóedzéssel.
Nem tudom, de én képes vagyok fizikai rosszullétet érezni, ha nem ehetek édességet. Szóval nem csak elhatározás kérdése. Általában semmiféle csokit, sütit nem veszek otthonra, hogy még alkalmam se legyen hozzányúlni, de volt, hogy majd elszédültem, fõznöm kellett egy pudingot, mert nem bírtam volna ki.
ne vigyél magaddal több pénzt, mint amennyi a napi ebédedhez (leves+második) kell... de vigyázz...azért ne csak húst meg zöldséget egyél...néha kell a szénhidrát is...
Ne tarts otthon csokit, ha a családodnak kell, akkor vedd rá õket, hogy olyat vegyenek, amit te nem szeretsz. :D Így könnyebb megállni, én ha meglátom a csokit máris megkívánom, szóval ez segít. Venni magadnak meg felesleges, gondolj arra ahogy ilyenre költenéd a pénzed?! Ha édesre vágysz, ott vannak a gyümölcsök, készíthetsz gyümölcsjoghurtot, krémtúrót, zabkását... Ezek is édesek, mégis egészségesek. :) Néha meg ha nagyon kívánod belefér egy kis csoki, fagyi, amit szeretsz. Csak mértéket kell tartani, a kakaóról mondják hogy egészséges is, vannak finom magas kakaótartalmú étcsokoládék, ezekbõl nyugodtan ehetsz 1-2 kockát.


Mit tehetnék ha a férjem egy züllött rokonát istápolja, támogatja anyagilag, kikéri magának, hogy vegyem tudomásul az õ családja fontos neki?

Hiába mondom neki ,hogy a családja én vagyok és a gyerekeink.A rokon egy kábítószeres ,italozó ,remisztõ külsejû illetõ,akit a férjem még a munkahelyére is beprotezsált,bár nem egy a munkakörük. Ma egy barátnõm jegyezte meg ,hogy egy gyanús külsejû emberrel látta a férjemet. Én szégyellem ezt a rokont nagyon,diplomás ,normális nõ vagyok.

Legjobb válasz: Ez azért már nem az elfogadható kategória. Szép dolog a segítség, de egy családos embernek a családja kell legyen az elsõ.

Ez azért már nem az elfogadható kategória. Szép dolog a segítség, de egy családos embernek a családja kell legyen az elsõ.
Ha a gyerekek elé helyezné az ilyen rokonát (akinek támogatja az életvitelét) én elválnék. Az nem lenne gond, ha segíti, de a gyerekek az elsõk.
Nem, szerintem ez nem normalis. Vagy eltulzod egy kisse, vagy vmi mas is van a hatterben, amirol nem tudunk. Mifele rokoni kapcsolatban vannak? Mert az sem mindegy, h a testvere vagy valami harmad unokatestver. Egyebkent nekem borzaszto ellenszenves, ahogy kihangsulyoztad, h diplomas vagy... De biztosan csak savanyu a szolo... :-/
Ha az apád lenne ilyen zülött, akkor õt sem segítenéd. Látszik, hogy diplomával nem adnak empátiát és segítõkészséget.
Örülj neki, hogy a férjednek fontos a családja. Családja nem szûnik meg egy házassággal gyerekkel.
züllött* mielõtt még belekötsz, te diplomás normális nõ...
Megértem a férjed, én is menekülnék tõled ha így állnál a rokonaimhoz.
Uff, te tényleg nem tudod, hogyan kell a vesszõt kitenni? Amúgy a visszafordíthatatlan kifejezést nem tilos itt magyarul mondani. Vagy nem csak a rokont szégyelled, de a magyar nyelvet is?
isten mentsen az ilyen feleségtõl :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !
Én a helyedben beszélgetnék a férjeddel. Elmondanám, hogy mennyire belefáradtál abba, hogy te vagy az egyedüli családfenntartó. Hogy nem az a bajod, hogy kisegíti az unokaöccsét, hanem az, hogy ezzel nem oldódik meg semmi. Ha te ne adj' Isten munkanélküli leszel, akkor ott vagytok egy púppal a nyakatokon pénz nélkül, mert gondolom egy fizetésbõl nem igazán lehet spórolni. Mondd el a férjednek, hogy szerinted jobb lenne, ha elvonóval és hasonlóval segítenének a srácon, ha megpróbálnátok egyenesbe hozni az életét. Lényegtelen, hogy mennyire lett dinka a drogoktól, meg kell próbálni. Mert így azt éritek el, hogy egy életen keresztül rá fog szorulni arra, hogy pénzeljétek. Azt meg te nem fogod bírni, már most kikészültél ettõl, stb. Szóval gondold át ezt az egészet és beszéld meg vele normálisan. Ha nem változik a helyzet, és megteheted, egy kis idõre menj el a szüleidhez, vagy más ismerõsökhöz a gyerekekkel, hogy kipihend magad. Idegileg biztos kimerítõ ez az egész. Ha ez után sincs változás, marad a válás felvetése, ha az se vezet eredményre, akkor a válás.
Nem akarlak megbántani, de a családja nem csak te és a gyerekek vagytok! A családjába tartoznak a szülei, a rokonai is, de abban igazad van, hogy egy szülõnek elsõsorban a gyerekeire kell gondolnia. Ha viszont neked kell eltartani magadat, õt és a gyerekeiteket is, akkor igenis van beleszólásod mire költi a pénzét. Vagy legalábbis adjon bele a rezsibe és az ételbe, akkor a maradékot költheti amire szeretné.
Igen, a családja már nem csak Te meg a gyerekek. De ahol már gyerek van, ott elsõdleges szempont a gyerekeket figyelembe venni. Még ha az apjáról van szó, azt mondanám, tegyen meg érte mindent. De egy 29 éves fiatalember, aki drogos és alkoholista NE élvezzen elsõbbséget a gyerekekkel-feleséggel szemben! Sokan annyira mondjátok, hogy a kérdezõ rosszindulatú, de nem tudom mit szólnátok, ha a ti férjetek szórná el a pénzt egy ilyen emberre. Mert ok, segít rajta egyszer, kétszer, de aztán legyen elég...aki nem él a segítséggel, az nem érdemli meg. És csak azon lehet segíteni, aki akarja, hogy segítsenek, és változni is akar.
Nehogy már a drogos alkesz unoka öcsikéje fontosabb legyen mint a családja.Azért dolgozik car jankó öcsikét eltartsa drogra valóval. Aki persze úgy sem fog megváltozni.Rokon ide vagy oda kitépném a férjem összes haját.Én nem tûrném, ha az öcsike kell neki költözzön hozzá!
Nem olvastam végig, csak az elsõ oldalt. Én kipenderíteném a férjemet, ha ilyen lenne. Mi az , hogy haza nem a keresetébõl, és abból támogatja a rokont? Ha a fölöslegbõl jótékonykodna, azt se nézném jó szemmel, mert azért valljuk be, segíteni is csak annak lehet, aki maga is tesz érte, és itt nem úgy tûnik, hogy errõl lenne szó...Szóval két kézzel szórja ki az eblakon. Enyhén szólva pofátlanság, hogy gyakorlatilag rád rakja a család eltartásával kapcsolatos összes terhet, fõként, hogy munkanélküli volt elõtte. Tett ki a szûrét, hogy tartsa el akkor legalább saját magát, annyival kevesebbet kell neked, hátha leesik neki, hogy ez így nem megy. Õk, az is a családja, de neki a gyerekeinek kellene az elsõ helyen állnia, értük vállalt felelõsséget, amikor vállaltátok õket. Utána jöhet a többi, ha van mibõl.
Tényleg igaz, hogy ebben az országban az írástudatlan emberek is szerezhetnek gond nélkül diplomát. Ez szomorú.
Az én párom is ilyen volt, a családjában mindenkit támogatott amíg le nem állítottam. Most én vagyok a szemét alak, pedig azok felnõtt emberek, könyörgöm, oldják meg. Vesszõ elõtt sosincs szünet, csak utána!!! Nagyon zavaró ha máshogy írsz.
A kérdező hozzászólása: Most telefonált a férjem, hogy balesetet szenvedett az unokaöccse, megszondáztatták és ittas volt, ez az állásába és a jogosítványába kerül.
A kérdező hozzászólása: Valóban illene jobban odafigyelnem a helyesírásomra, köszönöm, hogy erre nyomatékosan felhívtátok a figyelmemet. Mindig ötös voltam helyesírásból iskolás éveim alatt, magamnak is ciki vagyok, hogy hemzseg az írásom a hibáktól.
A kérdező hozzászólása: A legújabb, hogy ma elhozta a férjem a rokon ruháit, hogy mossam ki én.
A következõ az lesz, hogy fõzzél rá, aztán meg odaköltözteti...
A kérdező hozzászólása: Errõl is szó volt ma, hogy a férjem az üresen álló házába beengedi költözni.
- Mielõtt vagdalkoznék megpróbálnék megoldást találni.pl. elvonó (elhiszem, hogy a férjed segíteni akar, csak rossz módszert választott ezt kellene megértetni vele.A házasságotok is jobb lesz, ha nem az ellensége leszel, hanem a társa, aki segít megoldani egy hatalmas problémát) - Az üresen álló ház a férjedé, nektek nincs rá szükségetek, a srác nem mehet a híd alá, miért gond, ha odaköltözteti, persze ideiglenesen. Nagyon fontos, hogy a férjed megértse, ez a srác jelenleg nyeli a pénzt és így nem lehet egyrõl a kettõre jutni.De szerencsére a férjed nem lelketlen és segíteni akar, ezt tisztelni kellene benne és segíteni, hogy elérje a célját.A módszert kell megválasztani jól, mert most rosszul próbál jót tenni.Ne fordulj ellene, segíts neki!
Na, nálam itt telne be a pohár...Megmondanám a kedves férjemnek, hogy mostantól költözhet õ is az alkesz drogos mellé, mert én nem tartom el õt tovább, hogy a saját keresetét meg arra a züllött egyénre pazarolja, a válópert meg beadom. Ha neki az az emberiség szemete a legfontosabb, akkor éljen vele, te meg legalább gyerektartást látsz a férjed keresményébõl, és nem is kell attól rettegned mindennap, hogy milyen veszedelmet szabadít majd rátok egyszer az a lumpen senkiházi.
mond neki hogy elválsz...
Akkor, ha mentetetlennek iteled, akkor nem marad mas megoldas, mint a valaszut...
A kérdező hozzászólása: Nem látok reális esélyt arra , hogy rendezõdjön a sorsa , a drogok szerintem irreverzibilis nyomokat hagytak a gondolkozásában .
A kérdező hozzászólása: Másképp venné ki magát a dolog ha a férjem itthonra is hozzájárulna a kiadásokhoz. Például este 10-kor hívja részegen , hogy menjen érte a férjem 100km-re mert elköltötte a pénzét és a haverokkal nem tudnak hazamenni.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint ti helyénvalónak éreznétek ha a férjetek nem adna haza a keresetébõl egy fillért sem csak mert szegény rokonnak nagyon kellett a pénz az elmaradt számlákra, ahogy persze megkapta a pénzt azonnal elitta és kikötöttek nála mindent, a férjem ezért a következõ havi keresetét ismét odaadta neki
Én teljesen megértelek, ez tarthatatlan! Lehet kettõs életet él, lányokat futtat, technokolt árul ovisoknak. Nem csodálkoznék, ha katizna, vagy zsuzsizna is. Üdv, Egy szintén diplomás normális srác (de már tervezem a másodikat is!)
A kérdező hozzászólása: A testvére gyerekérõl van szó .
A kérdező hozzászólása: A férjem 41 éves , a testvére gyereke 29 éves.
Figyelj, te diplomás. Ha esetleg valahova egy szuper CV-t akarsz küldeni, akkor ügyelj arra, hogy a vesszõ/pont MÖGÉ kerül a szóköz, NEM pedig ELÉ.
Szóval az unokaöccse már nem is családtag? Szerintem aludj le, mert ez tuti eltúlzod.
Es mi van a testverevel? A srac szuleivel?
69-eskének milyen éles szeme van. Hát bizony, mit mondott erre anno a témafelelõs a diplomamunkánál? A kutya meg a macska rúgja meg azt a bölcsészdiplomát!
A kérdező hozzászólása: A fiatalember apja alkoholista , sorsára hagyta a gyerekét már kamaszként , az anyja is továbbállt az alkoholista férj és problémás kamaszfiú mellõl . Pár évig a dédnagymama vette magához aki elkövetett mindent érte , sajnos õ elhunyt .
Most ne piszkàljàtok màr a diplomàval, nem azèrt írta, mert fel akar vàgni vele, hanem rà akart mutatni, hogy normâlis csalàdi körülmènyek közt próbàlja eltartani a csalàdot. Igaza van èn sem tàmogatnàm egyik rokonomnak a szenvedèlyèt fõleg úgy hogy a saját csalàdomtól veszem el a pènzt. Ès ezt a fèrjemtõl is elvàrom. Màs az hogy segítek talpraàllni, meg màs az, hogy csak adlk adok, õ meg elpiàlja, meg drogozza. Teljesen egyetértek kèrdezõ, mondd meg neki, hogy amíg ezt csinálja nem fogod eltartani, mehet a rokonhoz lakni. Neked a gyerekek az elsõk.
Minden épezû ember belátja, hogy nem normális a narkós, alkoholista unokaöcsit pénzelni a család rovására. Bár megjegyzem én 1 ft-ot nem adnék neki. Aki hülye az haljon meg. A legjobb az lenne, ha kis idõre külön kassza lenne. Megmondod neki, hogy úgy adja oda a pénzét az unokaöccsének, hogy minden költséget feleztek.
Attól még, hogy hosszú haja, és szakálla van valakinek, még nem züllött. Szerintem inkább normális.
Bár nem tudom, hogy néz ki a szóban forgó személy.
Meg is vagyunk, szerintem innen fuj a szel. A sracnak nincs senkije, a ferjed felelosnek erzi magat erte (is). Ha ellene harcolsz, nem vele, akkor elveszitheted. Valahogy segits neki rendezni a srac sorsat, meg ha ellenerzesed is van vele szemben, addig nem lesz beke sztem.
A kérdező hozzászólása: A baj az , hogy teljesen természetes lett , hogy én mindig biztosítom a hátteret , befizetem a csekkeket , van mit ennünk , a férjem pedig megmentõt játszik nem törõdve azzal , hogy én mibõl fedezem a kiadásainkat .
A kérdező hozzászólása: A gyerekeink rovására támogatja, inkább haza nem ad a bérébõl, csak az illetõnek meg legyen mindene. Sajnos a férjem is elég sokáig volt munkanélküli ( évekig), mindig csak magamra szamithattam és most , hogy végre keres sem mi vagyunk az elsõk neki.

Hogy ijezhetnék rá egy kicsit a páromra? Hogy vegye magát észre hogy elveszít ha továbbra is ezt csinálja.

Tudnátok nekem segíteni? Most szarik rám nagy ívb?l mert a haverok és a meccs fontosabb neki,és szeretnék neki írni egy smst,de nem tudom mit vagy hogyan. van ötletetek?

Legjobb válasz: Lelki terror...sírj elõtte. Ha ennyire nem foglalkozik veled, akkor nem igazán szerethet téged:S Vágd be a durcit és ha erõlködik majd a kiengeszteléseddel, akkor szeret.

Lelki terror...sírj elõtte. Ha ennyire nem foglalkozik veled, akkor nem igazán szerethet téged:S Vágd be a durcit és ha erõlködik majd a kiengeszteléseddel, akkor szeret.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy õ egyszerûen nem veszi észre hogy ha van valami gond, vagy csak nem akarja észre venni!De nagyon idegesítõ!:S
hát mondod neki h ott bírod már hagyni azt a k* mecset meg a barátaidat és velem foglalkoznál enm foglalkozol velem , nem szeretsz szóval ez a híszti, és meg mondod neki h néha tõrödjön veled is ne csak a mecsel meg a haverokkal .....ha meg ezen felkapja a vízet akkor vgay hagydd ott azt utánnad megy azt bocsánatot kér, vagy te kérj bocsánatot h így felkaptadd a vízet (szerinttem nem nagyon fog haragudni ha kis sírással bocsánatot kérsz tõle lehett h kicsit furra amit írttam:)
kicsit hisztis lett :)

Szerintetek miért nem engedik, hogy vegyek magamnak egy Xboxot?

A szüleim nem engedik, hogy vegyek magamnak egy xboxot, pedig a saját pénzemböl venném meg és már rég óta is szeretnék egy ilyet, de nem engedik :( és amikor meg kérdezem, hogy miért nem engedik akkor csak azt a választ kapom, hogy hülyeség... -.- Szerintetek miért nem engedik meg?

Legjobb válasz: szerintem is hülyeség! vegyél inkább valami normálisabb PCt, amin tudsz netezni, chatelni, játszani, filmet nézni stb... Xbox 360 hoz egyébként nem árt egy szép nagy lcd tv és valami jó hangcucc (nem 5.1 ratyi)! Az sem 2 forintba kerül... Én laptopot vettem, mert kellett egyetemre tervezni és modellezni! Én sem ajánlom :) f21

szerintem is hülyeség! vegyél inkább valami normálisabb PCt, amin tudsz netezni, chatelni, játszani, filmet nézni stb... Xbox 360 hoz egyébként nem árt egy szép nagy lcd tv és valami jó hangcucc (nem 5.1 ratyi)! Az sem 2 forintba kerül... Én laptopot vettem, mert kellett egyetemre tervezni és modellezni! Én sem ajánlom :) f21
Szerintem azért, mert tényleg h*lyeség. Mármint jó te szeretsz rajta játszani, de ha belegondolsz tényleg h*lyeség:D Nem szeretnék h elkölts ilyenre a pénzed. Azt nem javaslom, h az engedéjük nélkül vedd meg, azzal nagyon eljátszanád a bizalmukat. NE TEDD! Vedd rá õket, h nagyon szeretnéd megvenni, ez minden vágyad stb. Ettõl még ugyan annyira fogsz tanulni, segíteni a házimunlába stb. Ha nem így lesz, nyugodtan elkobozhatják. Talán ez segít:)
Hány éves vagy?
Mert nem akarják, hogy ilyenre költsed el. Mondjuk én régen nagyon szerettem volna egy laptop-ot, rá is költöttem a pénzem. Akkor még nagyon jó ötletnek tûnt, de mostanra csak ott porosodik egy táskában. Most is a gépet használom. Szóval én már megbántam, mert azt a pénzt valami hasznosabbra költhettem volna.
Vagy azért mert túl fiatal vagy(bár a korod nem tudom), vagy mert sokat hallani h agressziót vált ki pl lövöldözõs játékok. Sztem ez butaság, csak annál okozhat ilyet aki amugy is hajlamos lehet ilyenre, sok ismerõsömnek van még 40 évesnek is és nagyon szeretik.
Rendeld meg titokban a netrõl innen: http://www.konzolstudio.hu intézd úgy, hogy akkor vigyék ki mikor a szüleid nincsenek otthon :D én robogót szeretnék, meg is kerestem rá a pénzt, de nekem is ugyanezt mondják a szüleim, de azért is megfogom venni :D 19/f
Bocs, h offolok, de nem értem, h az a pénz, amit rokonoktól/szüleitõl kapott születés napjára az miért nem az övé? Ha nem akarják hogy elköltse, akkor miért adták neki? Ez nem nagyon értem.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy az én apám lett volna, mert én szombaton mondtam meg nekik, hogy Xboxot akarok venni, amugy meg 14 éves vagyok és a pénzért pedig én dolgoztam meg, tehát nem értem miért nem engedik :/ pedig jók a jegyeim is és nem szokta semmi rosszat csinálni... Ja és köszi a válaszokat :D
Mi az az "xbox"? Gyanítom, ha a szüleid szerint hülyeség, akkor nem is nagyon van erre szükséged.
Semmi kozuk hozza, hogy mit csinalsz a sajat penzeddel, azert a tied. Ha elvered valami "hulyesegre", akkor megtanulod a sajat karodon, hogy mire koltsd a penzed.
Szerintem is te vagy az a gyerek. Nem engedték meg végül? Pedig megmondtuk, hogy az a te pénzed, azt csinálsz vele, amit akarsz. Minden esetre én is inkább horgászbotot meg horgászengedélyt vennék :)
Ha jól emlékszem, pár napja épp apád kérdezte, hogy mi megengednénk e, hogy a saját spórolt pénzedbõl megvehesd az xboxot. Tí vagytok ugye az a család, ahol még TV sincs, és nem is lesz. Hát amit én írtam neki, azt nem teszi zsebre...
19 évesen pedig robogót venni... ha van jogsid vezess kocsit, azzal nem vasalnak ki olyan könnyen :)
Ez legyen a legnagyobb problémád.

Szerintetek vegyek egy airsoftot nem űzném magát a játékot hanem csak időtöltésnek lenne jó, csak nemm tudom, hogy vegyek egy drágábbat vagy valami kínait. Ötlet?

Legjobb válasz: Szerintem ne vegyél, ha nem uzod magát a játékot. Ha lovoldozni akarsz akkor vegyél inkább egy szélpuskát. De ez milyen kérdés? Azt se tudod vegyél-e de már azon gondolkozol, hogy mennyiért? Ha mégis veszel JG G36c-t kezdoknek ideális (kínai, de jó).

Szerintem ne vegyél, ha nem uzod magát a játékot. Ha lovoldozni akarsz akkor vegyél inkább egy szélpuskát. De ez milyen kérdés? Azt se tudod vegyél-e de már azon gondolkozol, hogy mennyiért? Ha mégis veszel JG G36c-t kezdoknek ideális (kínai, de jó).

Hogy vegyem rá a férjemet, hogy magával is foglalkozzon egy kicsit?

Tudom, itt az szokott lenni az általános probléma, hogy a férj elhanyagolja a családját, de nekem inkább az a gondom, hogy az én férjem saját magát hanyagolja el. Munka után első kérdése, hogy mit tehetne itthon, játszik a gyerekekkel, velem is annyit foglalkozik, amennyit lehet, rengetegszer lep meg, valami apró figyelmességgel és ha bárki segítséget kér tőle, szó nélkül megy és segít. Hálát adok Istennek, hogy ilyen remek ember a férjem, de féltem is, nehogy a nagy hajtás az egészségére menjen.

Legjobb válasz: Az enyém is ilyen :) én néha "kötelezem" rá, hogy kapcsolódjon ki. Edzõtermi bérletet kap ajándékba, és heti 3x így eljár tornázni, amikor csak magával foglalkozik, este is, amíg elteszek a konyhában ezt-azt, arra kérem, hogy játsszon a számítógépen, stb. Igyekszem figyelni rá, hogy jusson ideje kikapcsolódni. Volt, amikor megtöltöttem neki elõre a kádat, és ha már készen van, akkor beleül, kapott egy könyvet is, és ott olvasott. De olyan ritkán figyelne magára alapból, hogy ezeket már magam találtam ki, nehogy baja essen, és legalább heti 1-2x legyen alkalma mással is foglalkozni, mint a családdal, munkával. Nagyon kötelességtudó ember õ is és nagyon szeret minket :)

Az enyém is ilyen :) én néha "kötelezem" rá, hogy kapcsolódjon ki. Edzõtermi bérletet kap ajándékba, és heti 3x így eljár tornázni, amikor csak magával foglalkozik, este is, amíg elteszek a konyhában ezt-azt, arra kérem, hogy játsszon a számítógépen, stb. Igyekszem figyelni rá, hogy jusson ideje kikapcsolódni. Volt, amikor megtöltöttem neki elõre a kádat, és ha már készen van, akkor beleül, kapott egy könyvet is, és ott olvasott. De olyan ritkán figyelne magára alapból, hogy ezeket már magam találtam ki, nehogy baja essen, és legalább heti 1-2x legyen alkalma mással is foglalkozni, mint a családdal, munkával. Nagyon kötelességtudó ember õ is és nagyon szeret minket :)
Ha keményen dolgozik, akkor biztosíts az otthoni rekreációjához nyugodt körülményeket. A keményen dolgozó biztos munkahellyel és családdal rendelkezõ férfiak általában jól viselik a terhelést, akkor szokott gond lenni ha a munkahely biztonságossága és az otthoni nyugalom kerül veszélybe.
Elõször is viszonozd a kedvességét. Te is kérdezd meg te miben tudsz neki segíteni. Vegyél le te is terhet a váláról, pl. ha készül elvégezni egy feladatot akkor csináld meg helyette. Viszonozd az apró figyelmességeit is, te is szerezz neki örömöt, lepd meg azzal, amit tudod hogy szeret. Szervezz neki kikapcsolódós programot (kedvenc focicsapatára jegy, belépõ egy kiállításra, jegy egy koncertre stb). Szervezz közös hétvégéket amikor ketten vagytok, kirándulás, wellnes. Mindegy mit, csak pihenjen, akár veled, akár nélküled.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz.Mutasd ki különbözõ meglepetésekkel, hogy értékeled és becsülöd a hozzáállását.

Mózeskosárról olvastam, hogy újszülöttek szeretik, mert egy babaágyban elveszve érzik magukat. Én láttam szépeket, de igen drága. Vegyek vagy ne vegyek?

Legjobb válasz: Nekünk sosem volt.De az igaz, hogy csak úgy beteszed a kisbabát a kiságyba, akkor van hogy eléggé kiakad.Én csak alvásidõben tettem be a lányomat régen.Én kaptam egy jó tippet.A lényeg az hogy a kis feje köré teszel valamit (én textilpelust használtam), amitõl neki olyan mint ha az anyaméhben lenne még mindig, és így nyugodtabban alszik.Heteken keresztül be vált módszerem volt.

Nekünk sosem volt.De az igaz, hogy csak úgy beteszed a kisbabát a kiságyba, akkor van hogy eléggé kiakad.Én csak alvásidõben tettem be a lányomat régen.Én kaptam egy jó tippet.A lényeg az hogy a kis feje köré teszel valamit (én textilpelust használtam), amitõl neki olyan mint ha az anyaméhben lenne még mindig, és így nyugodtabban alszik.Heteken keresztül be vált módszerem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Fejvédõt már vettem az jó puha, és tömött remélem érzi majd. Azért még hezitálok kicsit...
mi a babakocsi mózesébe tettük az elsõ hetekben, nekünk ez vált be.
Akkor vedd meg ha sok pénzetek van, mert kb 5 hónaposan ki fogja nõni, szóval ilyen szempontból nem éri meg. A babakocsi mózesét is használhatod ilyen célra, vagy valamit teszel a kiságyba, hogy szûkebb legyen. PL. szopipárna
Mi kaptunk egy kerekes bolcsot és imadtuk, foleg a kerekek miatt. Viszont nagyon nagy baba volt és 4 honapos is alig volt, mikor kinotte, ugyhogy nagyon orulok, hogy nem koltottem erre.

Hogy vegyek erőt magamon hogy ne egyek annyit?

Nem vagyok kövér de van feleslegem amit le szeretnék adni. Olyan típus vok akir?l nem könnyen mennek le a kilók és a sport önmagában nem elég...koplalni is kell.:(

Legjobb válasz: Én is két féle képpen ösztönzöm magamat. Az egyik hogy szerkesztettem magamról egy képet,egyik oldalán 90kg vagyok,másikon 60.Ezt szoktam nézegetni.:) A másik:Mikor tornázok mindig a vitrines szekrényünk elött csinálom,pólomat felhúzom,és igy közebn látom a még mindig lötyögö hájat a hasamon. Ja!Még van mégegy:D Elö kapom a mini szoknyámat és gyönyörködök benne:D Hogy Én aki majdnem 100kg-os volt és térd alatti szoknyát hordott még tavaly nyárom,most miniszoknyába jár!:D

Én is két féle képpen ösztönzöm magamat. Az egyik hogy szerkesztettem magamról egy képet, egyik oldalán 90kg vagyok, másikon 60.Ezt szoktam nézegetni.:) A másik:Mikor tornázok mindig a vitrines szekrényünk elött csinálom, pólomat felhúzom, és igy közebn látom a még mindig lötyögö hájat a hasamon. Ja!Még van mégegy:D Elö kapom a mini szoknyámat és gyönyörködök benne:D Hogy Én aki majdnem 100kg-os volt és térd alatti szoknyát hordott még tavaly nyárom, most miniszoknyába jár!:D
Elsõ vagyok. Téényleg még eszembe jutott, hogy én is szoktam ilyenekkel ösztönözni magam. Pl. fél éve kb. kaptam egy szoknyát ami nagyon feszült rajtam, és térdig ért, na kicsit átalakítottam, levágtam az alját annyira, hogy épp hogy csak a fenekemet takarja, és kitûztem magamnak azt a célt, hogy nyárra az legyen a kedvenc ruhadarabom! Mindig szem elõtt hagytam. És láááám jõõn a csoda!!! :D Egyik kedvenc szoknyám lett tényleg :) :) :) :) :) Vagy pl. vettem egy olyan topot ami úgy néz ki mint egy fürdõruha felsõ, pánt nélküli, és csak a mellet takarja, és megfogadtam, hogy addig nem veszem fel amíg nem leszek teljesen elégedett magammal. Na hát azt még nem vettem fel utcára :( De itthon már merek benne mászkálni. Ez nagyon jó ösztönzõ, tényleg csak ajánlani tudom :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!