Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem magam (370 db)

Hogyan vegyem magam rá, hogy el merjek menni pszichológushoz?

Nagyjából tisztában vagyok a problémáimmal és tudom hogy miért vagyok/lettem olyan ember, aki. Nagyon szégyellem a problémámat, és úgy gondolom nem biztos hogy egy pszichológus szemébe merném mondani. Viszont rájöttem hogy javítani, öner?b?l változtatni nem tudok rajta. Valahogy úgy érzem (vagy a körülettem lév? világ azt mondja nekem)hogy örüljek annak hogy van munkám, van hol laknom és nem vagyok beteg, és egy ilyen félénk, szar, gyenge ember vagyok aki nem érdemli meg hogy boldog lehessen.

Legjobb válasz: A pszichológus arra törekszik,hogy kialakítson egy olyan kapcsolatot,amiben egy bizalom jön létre iránta. Ezáltal meg tudsz nyílni elõtte és eltudod mondani a problémáidat és segít a gyógyulásodban,változásodban. Legalábbis az enyém ilyen. Menj el és próbáld elmondani. Semmi baj nincs ha nem sikerül az elején,de ha úgy érzed szükséged van rá végy erõt magadon és menj el egyhez. Esetleg érdeklõdj másnak milyen tapasztalata van a jelöltrõl. Ajánlom még neked a kineziológust is. Sok sikert és jobbulást!

A pszichológus arra törekszik, hogy kialakítson egy olyan kapcsolatot, amiben egy bizalom jön létre iránta. Ezáltal meg tudsz nyílni elõtte és eltudod mondani a problémáidat és segít a gyógyulásodban, változásodban. Legalábbis az enyém ilyen. Menj el és próbáld elmondani. Semmi baj nincs ha nem sikerül az elején, de ha úgy érzed szükséged van rá végy erõt magadon és menj el egyhez. Esetleg érdeklõdj másnak milyen tapasztalata van a jelöltrõl. Ajánlom még neked a kineziológust is. Sok sikert és jobbulást!
Meg szabad kérdezni mi az a probléma, amit annyira szégyellsz? Hátha leírni könnyebb! Egyébként, szerintem nincs olyan dolog, amin a pszichológus elcsodálkozik, hogy ilyet még nem látott/hallott. Ez ne akadályozzon!!
A kérdező hozzászólása: A problémám az, hogy 27 éves koromra egy nõnek a kezét sem fogtam még meg, és ahogy telnek az évek egyre zárkózottabb és bátortalanabb leszek...
Szerintem nem is gondolnád, hány embernek van hasonló problémája, pszichológus meg pláne nem fog erre fintorogni. Bátran menj el egyhez! Az egyébként meg problémától függetlenül terítéken lenne, hogy milyen a másik nemmel a viszony (így aki más gonddal megy, annál is gyakran kiderül, hogy nem teljesen kerek ezen a téren minden).
Kedves Kérdezõ! Nekem ugyanez a "problémám", csak én meg lány/nõ vagyok...még a kor is stimmel. Hm.
A kérdező hozzászólása: 68%-os, te hogy kerültél ebbe a helyzetbe? Azt hinné az ember hogy egy nõnek sokkal könnyebb a helyzete párkapcsolatok terén (már ha nem irreális igényei vannak). Engem a próbálkozásaim sikertelenségei törtek le, folyamatosan azt sugallva hogy én úgysem kellek senkinek. Meg hát nem is vagyok külsõleg az a nõknek bejövõs típus, mackós alkatú és szõrös vagyok.
Nõknek bejövõ tipus? Olyan nincs. Mindenki másra vagyik. Ha szerinted viszont az alkatod és a szõrzeted szerepet játszik a kapcsolat kialakításokban, hát tégy ellene. Bár a mackóság jó:) én a szõrt nem bírom csak.. de van, aki azt is.
Kérdezõ, jót fog tenni neked a pszcihológus! Majd akkor rájössz, hogy az ilyen apróságok, hogy testalkat, szõrösség (pláne férfiaknál) senkit nem érdekelnek. Vagy hát akit ez érdekel.. - inkább nem mondok semmit - de nyilván nem egymást keresitek. Biztos hallottál már rengeteg közhelyet, de van bennük igazság. Környezetemben pont van egy elég mackós (és szõrös!) férfi, olyan dumája, és kisugárzása van, hát mindenkit levesz a lábáról, mondjuk van felesége, gyerekei, de szerintem most is bárkit megkapna.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a biztató válaszokat, de érzem hogy nem lesz könnyû magamat rászánni! Utolsónak: kívánom, hogy hamar megtaláld azt akivel boldog lehetsz!

Hogy vegyek magamon erőt ilyen helyzetben, velük szemben?

Anyósjelölték pályáztattak engem és a páromat a fiatal gazdára,meg is nyertük mindketten. De igazából ezt az egészet leginkább ők akarták. A helyzet a következő lenne. Már több napja őrlődöm, hogy vissza szeretném mondani, nekem ebben semmi jó nincs. Õk gazdálkodnak,a gazdálkodásba szeretnék belefordítani ezt az összeget. Én semmiről semmit nem tudok,szó szerint én csak a nevemet adtak ahhoz,hogy boldoguljanak,akármilyen hivatalos levelet kapok semmit nem adnak ide. Én ezt így nem akarom. Nagyon nehéz eset anyósjelölt,és apósjelölt is. Sosem vitáztam még velük,de ők már többször megbántottak ok nélkül. Tegnap a páromnak említettem,hogy vissza szeretném adni ezt a pályázatot,és azt mondta nekem,hogy akkor így nem tudja,hogy a jövőben mi lesz velünk. Szerintem,ha igazán szeretne nem a pénzt nézné,hanem azt,hogy nekem ez így nem jó. Fiatal vagyok, és míg ez a pályázat van 5 évig nem is dolgozhatok sehol,és így is meg akarják szabni,hogy hová menjek,kivel állhatok szóba,nem is nagyon járok emberek közé. Teljesen irányítani akarják az életünket,és a párom ezt hagyja is. Nem sok jövőjét látom így ennek a kapcsolatnak(7 éve vagyunk együtt). Mindenbe beleszólnak. A párom biztos nem tesz említést a szüleinek erről,hogy én ezt vissza szeretném adni,úgy gondolja úgy sem merem magamtól megmondani a szüleinek,és ő meg nem említi meg. De olyan nagy elhatározás van bennem,ma elmegyek náluk és megmondom,tudom,hogy fel lesznek háborodva,és talán sok mindent megkapok majd szóban tőlük,ami sértő lesz számomra,de egyszer végre az életben ki akarok magamért állni,és megmutatni,hogy nem tesznek ide-oda úgy ahogy eddig azt tették. Nagyon csendes vagyok és visszahúzódó,eddig szinte mindenre rábólintottam minden úgy volt ahogy ők azt akarták. 24/N

Legjobb válasz: Szerintem ne hagy magad, lépj vissza amíg nem késõ! Hogy is tudtál ilyen h¨lyeségbe belemenni? Meg hogy még a leveleket sem mutatják meg, amit ez ügyben kapnak...itt nekik tényleg csak a neved kellett, beleszólni nem fognak engedni soha, aztán ha rosszul sül el a dolog, te szívsz! És hogy 5 évig nem dolgozhatsz sehol? Leszel majdnem 30, mire megszabadulsz ettõl a nyûgtõl? Na NE, ne hagyd magad, innen szorítok neked!:)

Szerintem ne hagy magad, lépj vissza amíg nem késõ! Hogy is tudtál ilyen h¨lyeségbe belemenni? Meg hogy még a leveleket sem mutatják meg, amit ez ügyben kapnak...itt nekik tényleg csak a neved kellett, beleszólni nem fognak engedni soha, aztán ha rosszul sül el a dolog, te szívsz! És hogy 5 évig nem dolgozhatsz sehol? Leszel majdnem 30, mire megszabadulsz ettõl a nyûgtõl? Na NE, ne hagyd magad, innen szorítok neked!:)
Egyébként Õk hogyan gondolják, hogy 5 évig Neked mibõl lesz pénzed/fizetésed, ha nem helyezkedhetsz el? Úgy gondolják, hogy majd megtûrnek és dobnak valami alamizsnát? Vagy? Ez annyira kiszolgáltatott helyzet számodra úgy, hogy Te segítesz rajtuk a saját nevedre felvett pályázattal :(
Nincs tesó, közeli rokon, anyukád, apukád, jó barát, akit magaddal vigyél, amikor mész hozzájuk? Kitartás, egyszer kell átesni rajta, inkább most legyen nehéz, amíg kimondod, minthogy 5 évig szívj!
Nem ismerem ezt a programot, de te most mit kellene, hogy csinálj 5 évig? A gazdaságban kellene dolgoznod, a pályázat szerint, igaz? És valójában mit csinálsz? Mármint besegítesz nekik? Tényleg hülyeség volt 5 évre így lekötni magad, ha nem is érdekel.
beszélj velük, hogy hogy gondolták te mennyi fizetést kapsz ha már pályáztattak téged és ha nem tetszik a válaszuk szó nélkül visszamondod a pályázatot!!!
A kérdező hozzászólása: Nem tartottak kést a torkomhoz, csak én bíztam bennük. Bíztam abban, hogy mindenrõl tudni fogok, beavatnak a dolgokba, de sajnos nem.
Az a része még oké, hogy a te nevedben õk csinálják, mert õk értenek hozzá. De azért az a 80.000 kevés, ami a párod keres. Ezen felül kaptok tõlük valamit? Te is ennyit kapnál tõlük? Mennyit keresel most? Mit dolgozol?
Mi lesz veled ha esetleg a kapcsolatod teljesen tönkre megy és mehetsz az utcára, se pénz se munka és õk meg boldogan élnek, mi lenne ha írásban megegyeznétek egy fix havi összegben amit te kapnál!! Valamit valamiért, ha õk ilyenek veled te mért ne lehetnél velük ilyen! És így legalább te is biztositva vagy arra az esetre ha az utcára raknak, hisz a havi fizetés végig járna neked az 5év alatt!! Ha ez nem jó nekik akkor a pályázatot szépen visszamondod, ja és mindenrõl tudni akarsz mire mennyi pénzt költenek és a leveleket is látni akarod! Én a pároet már rég elhagytam volna!
hát anyukám, ez jó nagy hülyeség volt. Fõleg, ha külön éltek, te mibõl éltél volna???? Add vissza, azt csõ. :( sajnálom, hogy így alakul, de ha a párod szeret, akkor megérti.
Na kérdezõ, van valami fejlemény??? Kiváncsian várjuk mire jutottatok.....
beszéltél velük?
" Szerintem, ha igazán szeretne " mondatkezdésed után nekem nem vagy szimpatikus. Sajnálom. Az ilyen szöveg általában olyasmit takar, hogy ezt igy akarom, bár érvem nincs. A párkapcsolat nem igy müködik. Mi az, hogy pályáztattak? Kést tettek a torkodra? Miért irtad alá azt a pályázatot, ha nem akartad? Nem igazán becsületes megoldás olyankor viszakozt kezdeni amikor már (esetleg?) az igéreted alapján már sok idöt, energiát, pénzt fektettek ebbe. Párod is és a szülei is. Most két kézzel kened rájuk a sz-rt, de magadat csak áldozatnak látod, láttatod.
A kérdező hozzászólása: Külön pályázatunk van. Ebbõl anyagilag mi semmit nem élvezünk. A támogatásokat amit a földek után kellene kapnunk a párom szülei vesznek fel, õk gazdálkodnak a pénzel. A párom havi 80.000Ft fizetést kap tõlük, de nagyon sokat dolgozik érte, és szerintem ez a 80.000Ft nagyon kevés, nem vagyok nagyra vágyó, de ha belegondolok, hogy õk az én pénzembõl terveznek, fejlesztenének és nekünk ennyibõl kell élnünk.
Mind a kettõtöknek volt külön pályázat, vagy együtt nyertétek, szóval párban? Mert ha külön, azaz te is, és a párod is, akkor te nyugodtan lépj vissza, 1 támogatás így is megmarad, te meg mondd meg, hogy nem adod fel a munkahelyed. De ebbõl azért nektek is van valami hasznotok? Szóval anyagilag mennyire éri meg nektek?
Szerintem zárd rövidre az egészet! Semmi értelme nincs az egésznek, beleértve a párodat is.
A kérdező hozzászólása: 7 éve vagyunk együtt. A szüleinél laktunk 1, 5 évig, de azóta már elköltöztünk. De a párom soha nincs otthon, se egy szombat, se egy vasárnap nincs otthon, csak aludni jár haza. A gazdaságban dolgozik, így állandó jelleggel a szüleinél tartózkodik.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg még dolgozom a munkahelyemen, de decembertõl már nem dolgozhatnék és egész 4 évig így lenne.
Akkor szedd össze a bátorságod, menj el hozzájuk és elõször is kérdezd meg tõlük, hogy hogyan gondolják, Neked mibõl lesz fizetésed, ha 5 évig nem helyezkedhetsz el. Ezek után mond el nekik bátran, hogy nem szeretnél kiszolgáltatott lenni és nem tetszik az sem, hogy a Te nevedre érkezõ leveleket nem láthatod. Ilyen elõzményekkel nem szeretnéd a pályázatot megtartani. Mióta vagytok együtt a pároddal? Ott laksz náluk?
A kérdező hozzászólása: A pályázatban vállalt dolgokat kellene teljesteni, pl: gyümölcsöst termeszteni, állatot, jószágot vásárolni. De! Nekem semmibe nincs beleszólásom, mindent úgy csinálnak ahogy õk azt akarják, igazából nem ebben nõttem, és nem is értek hozzá, de azért szerintem, ha már én ehhez hozzájárultam(sajnos), akkor annyit megérdemelnék, hogy elmondják mit hogyan akarnak.És legalább a hivatalos leveleket megkapjam. De õk semmibe vesznek e téren. Apósjelölt úgy gondolja mindent õ tud, hogy kell csinálni, én ezt nem kétlem, de csak azt nézi, hogy nekik jó legyen. Én ezt így nem akarom.
A kérdező hozzászólása: Tényleg fogalmam sincs arról, hogy õk ezt, hogy gondolták el. Véleményem szerint teljesen végig sem gondolták, csak azt látták maguk elõtt, hogy ez nekik így jó lesz, fejlesztik a gazdaságot, mással nem törõdve.
A kérdező hozzászólása: A párom sem áll ki mellettem soha. Ha belegondolok, hogy anyósjelölt, apósjelölt, a párom bátyja aki nagyon nagy okos, és õk hárman mindenben csak a hasznot akarják. És nagyon zokúl fog nekik esni, hogy ennyi pénztõl most elesnek. De! Ezt én így nem akarom. Nem akarok velük vitázni, de tudom, hogy a pénzért bármire képesek. Félek! Már most olyan gyomoridegem van, ha rá gondolok, hogy ott ülnek majd, és... de erõsnek kell lennem.
Semmi értelme nincs az egésznek, beleértve a párodat is. Válj el, kezdj tiszta lappal.

Hogyan vegyem magamat rá a fogyókúrára?

Sziasztok. 15 éves fiú vagyok. Szeretnék fogyókúrázni, minden álmom, hogy lefogyjak egy ideális, "álom" súlyhoz. Akkor egy kis beszélgetés, ismerkedés... 15 éves fiú vagyok, Miskolc mellett lakok. Szeretem a zenét, mindennap hallgatok, az ad nekem erőt legtöbbször amikor rosszul vagyok. Érzékeny fiú vagyok. Régebben elkezdtem fogyózni, csak valami miatt feladtam, pedig leadtam 10 - 15 kilót... Azóta 1 - 2 év telt el. Most azt hiszem 80 lehetek, amit nagyon szégyellek még leírni is. Sok ember kiközösít, mert már vagyok, mint Õ. Sok ember elítél, mert ilyen vagyok. Szeretnék rajta változtatni. Hogyan vehetem magamat rá, hogy fogyókúrázzak? Valami komoly választ akarok. A zene biztos mellettem lesz. Anélkül el se tudnám kezdeni. Profi embert kérek, aki tényleg tud ilyen módszereket ajánlani, hogy hogyan vehetném rá magamat a fogyókúrázásra. Agorafóbiás vagyok emiatt, régebben Pszichológushoz jártam problémákkal, csúcspontot ezzel. Rosszul érzem magam, önbizalom hiányban szenvedek.Igaz, hogy túlsúlyos vagyok kicsit, de sokan azt mondják, köztük lányok is, hogy szép arcom van, és nem látszik annyira kövérnek. Ami én szerintem igaz is, de szeretnék álom alakot, hogy ne legyen olyan hasam, illetve szépen ápolt felsőtest. Komoly válaszokat kérek, lehetnek benne gyógyszerek is , igaz hogy természetellenes, de egyszerűen mindent beakarok vetni, hogy VÉGLEG, ÖRÖKKÉ eltűnjön ez a test, és többé ne jelenjen meg. 8.-os vagyok, két évet késtem. Szeretnék középsuliba úgy menni, hogy a tesi könnyebben menjen, és ne legyen magyarul megmondva balf***

Legjobb válasz: Esetleg motiváljon az, hogy ha lefogysz, akkor tudsz edzõterembe járni, és nézd meg a body buildereket, neked nem muszáj olyannak lenned, de legalább egy kicsi izmot csinálsz és már büszke vagy magadra és azt gondolod, hogy: "De jó, ezt is végig csináltam!"

Esetleg motiváljon az, hogy ha lefogysz, akkor tudsz edzõterembe járni, és nézd meg a body buildereket, neked nem muszáj olyannak lenned, de legalább egy kicsi izmot csinálsz és már büszke vagy magadra és azt gondolod, hogy: "De jó, ezt is végig csináltam!"
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom. Az a gond, hogy a közelembe nincsen semmi edzõterem, egy faluban lakom, Bódvaszilason. Miskolcra meg gondolom a szüleim nem engednének el egyedül, persze a picifiát nem engedi el sosha, sehova. Meg a másik. Nem tudom magamat rávenni, nem tudom az Akaraterõmet felfedezni, pedig igen is AKAROM.


Hogyan vegyem magam rá a tanulásra?

Holnapra tanulni kellene fizikára, németre, meg irodalomra! De lusta vagyok tanulni! Ti hogyan veszitek magatokat rá a tanulásra?

Legjobb válasz: "Ti hogyan veszitek magatokat rá a tanulásra?" Nekem nem kell rávennem magamat. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarok az élettõl, a jövõmtõl, mit szeretnék csinálni. Tudom, hogy az odavezetõ út hosszú és az, hogy oda érjek felkell mennem a lépcsõn. /ha az a lépcsõfok az, hogy tanulni kell akkor tanulok/ Gondolj arra amit szeretnél úgy könnyebb. Vagy arra, hogy valaki /akit szeretsz/ büszke lesz rád

"Ti hogyan veszitek magatokat rá a tanulásra?" Nekem nem kell rávennem magamat. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarok az élettõl, a jövõmtõl, mit szeretnék csinálni. Tudom, hogy az odavezetõ út hosszú és az, hogy oda érjek felkell mennem a lépcsõn. /ha az a lépcsõfok az, hogy tanulni kell akkor tanulok/ Gondolj arra amit szeretnél úgy könnyebb. Vagy arra, hogy valaki /akit szeretsz/ büszke lesz rád
Én kiverem aztán jolesz minden!:) Fizikábol megszarok rá ha elbaszom mert haza megyek és ujbok kiverem

Hogyan vegyek magamon erőt? Mit tegyek? Ez az álmom!?

Kissé nehézkesen de rávettem magam arra, hogy ide írjak. Először is, nem vagyok ilyen téren valami magabiztos.. A helyzet az, hogy a zenével szeretnék foglalkozni. Zene csinálással azaz énekléssel. 16 éves vagyok és 2 éve gitározom, szóval nem áll messze tőlem a zene. Nem mondanám, hogy kicsi korom óta erre a pályára készülök. Olyan 4-5 éve jöttem rá, hogy az éneklés boldoggá tesz, és elhatároztam ezzel szeretnék foglalkozni. Gimnazista vagyok és néha-néha amikor jó kedvem van elkezdek énekelni de nem hangosan, csak úgy magamnak...olyankor megszoktak dicsérni, hogy szép, kicsit mélyebb-erőteljes hangom van, és fejlesztenem kellene, hogy még jobb lehessen de én nem vagyok magabiztos. A szüleim nem igazán támogatják ezt.. Azt hiszem ez a probléma, hogy úgy érzem ez lehetetlen mert nem támogatnak. Kértem anyát, hogy had mehessek el egy magán-énektanárhoz, hogy kiderüljön van-e értelme folytatnom ezt, és ha van segítsen. Anyukám azt mondta, hogy rendben van, majd megbeszéljük. Azóta is beszéljük...... Szeretnék elmenni akkor egyedül, külön tanárhoz de nem merek... félek a csalódástól,higgyétek el nehéz így. Nem tudom, hogy hogyan vehetnék magamon erőt. Több ember véleményére is kíváncsi lennék a hangomról...de nem tudom, hogyan mutassam meg magam. Úgy érzem tennem kell valamit.... mit tegyek? Hogyan kezdjek hozzá? Kérlek normális válaszokat adjatok ha lehet!:) Köszönöm Szépen! 16/L

Legjobb válasz: ja és még annyi, hogy én úgy vettem erõt magamon, hogy "na bakker. most itt állok a zeneiskola elõtt. akár be is mehetnék.. ha nem megyek, akkor bánni fogom. áá kitérdekel bemegyek és lesz ami lesz!" pedig ez elõtt kaptam már egy hatalmas pofont, amit másfél évig hevertem.. ha valaki tudja, hogy ez mennyire nehéz, akkor az én vagyok... na, szóval összbe remélem tudtam segíteni:) ha túl vagy rajta, írhatnál ide, hogy hogy sikerült!

ja és még annyi, hogy én úgy vettem erõt magamon, hogy "na bakker. most itt állok a zeneiskola elõtt. akár be is mehetnék.. ha nem megyek, akkor bánni fogom. áá kitérdekel bemegyek és lesz ami lesz!" pedig ez elõtt kaptam már egy hatalmas pofont, amit másfél évig hevertem.. ha valaki tudja, hogy ez mennyire nehéz, akkor az én vagyok... na, szóval összbe remélem tudtam segíteni:) ha túl vagy rajta, írhatnál ide, hogy hogy sikerült!
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm válaszod! Jól esnek nagyon:) Örülök neki, hogy te meg tudtad csinálni!! Anya nekem azt mondta, hogy ne akarjak nagyot álmodni.. De valamiért igen, bizonyítani szeretnék nekik, de elsõsorban magamnak, hogy semmi sem lehetetlen. Ahova én mennék, az egy magán énektanár . Nem zeneiskolában tanít, hanem van egy zeneboltja, és ott vállal még néhány embert. Ha bemegyek és megkérdezem, vállalna-e még valakit?:) Megkérdezhetem, hogy neked hogyan segített? Mit kell, hogyan javítja a hangod?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon rendes vagy! Az ember saját magától is tud fejlõdni? Én attól félek, hogy a hangommal nem tudok ujjat mutatni. Az alatt azt értem, hogy néha úgy érzem csak elénekelem a dalt, próbálok bele vinni érzést, de ÉN nyilván másképp hallom. A magas hangokat szeretném szebbé alakítani. Amit észre vettem, hogy ha van egy dal szövegében E betû, azt nagyon érdekesen énekelem ki, ezen változtatni lehet igaz?:) A másik dolog és amit "irigyelnek" az a rezgés a hangomban azaz a "vibrálás" amit sokak szerint nagyon ügyesen tudom csinálni, csak néha túlzásba viszem:) .. Ezért van szükségem szakember segítségére, aki megtudja mondani, mibõl kell több és mibõl kell kevesebb. Neten nézegettem skálázási gyakorlatokat, elég nehézkesen ment :S
A kérdező hozzászólása: Értem! Bearanyoztad a napomat :) ! Most újult erõvel folytathatom ! Ha ráveszem magam egy videóra, vennéd a fáradtságot és ha elküldöm neked levélbe meghallgatnád és véleményeznéd?:) Persze ha nem teher, csak kíváncsi vagyok más véleményére mielõtt elmennék egy tanárhoz!
örülök hogy sikerült jó kedvet varázsolnom neked:) persze, meghallgatom, de figyi: elõször is a legfontosabb, hogy Te mit gondolsz, az én véleményem nem ér fel egy tanáréval! a legfontosabb a Te elhatározottságod, és hogy bízz magadban + hogy legyél tisztában saját magaddal. ezt mindig tartsd észben mielõtt másoktól kérnéd, hogy véleményezzék a tehetséged - ez csak egy jó tanács:)
A kérdező hozzászólása: Rendben van, igyekezni fogok! Majd jelentkezem :)

Hogy vegyek magamon erőt, ha elkap a sírás? (bővebben lennt) Távkapcsolatos párok, ti hogy bírjátok?

távkapcsolatban élünk és mindig amikor hétvégenként elmegy és hazajövök az üres szobámba elkap a sírás.

Legjobb válasz: Olyankor sírd ki magad, az jót tesz. Fiú vagy, vagy lány? Mondtad neki, hogy nehezen bírod a távkapcsolatot? Mit mondott rá?

Olyankor sírd ki magad, az jót tesz. Fiú vagy, vagy lány? Mondtad neki, hogy nehezen bírod a távkapcsolatot? Mit mondott rá?
Kösd le magad, sportolj, tanulj valamit szabad idõdben. Talán egy lánynak nehezebb egy ilyen helyzetben, mert érzelmesebbek. Én is éltem távkapcsolatban, szûk egy évig, nekem ez a 2, 5 év még mérhetetlenül soknak tûnik.
Gondolom abból gondolta, hogy a középsuliból bõ 2, 5 éve van! Én is távkapcsolatban élek, és hát nem a legkönnyebb! Mikor kikísérem az állomásra, hazajövök, és olyan üres minden...! De aztán kezdõdik a hét, suli, délután tanulok, most fogok végezni, tehát szalagavató táncra járok, érettségi tételek kidolgozása, találkozni barátokkal néha, minden este beszélünk telefonon!Azt írod nincs idõd ismerkedni, akkor csak lefoglalod magad vmivel, ha nincs idõd! Kösd le magad vmivel! Ha pedig már annyira hiányzik, h nem birod írsz neki egy susmust, vagy felhívod, és máris könnyebb ha hallod a hangját!
14:36-os nyilván nem abból gondolom hgy hiányzik a barátja hanem abból hogy a középiskolának 2, 5 év múlva lesz vége.
09:59-es hozzászóló! Mibõl gondoltad hogy 15 éves? azért mert hiányzik a barátja szegénynek és magányosnak érzi magát amikro nicns vele?... Kedves Kérdezõ! Gondolj arra hogy milyen jó lesz újra látnotok majd egymást, újra odabújni hozzá és hasonlók!:) Meg az idõ is nagyon gyorsan telik, , az a 2 és fél is úgy el fog szállni hogy észre se veszed.Ez most így elég sablonosnak hangzik, de tényleg így van. És ahogy már leírták elõttem, tényleg kösd le magad valamivel. Sportolj valamit, vagy ha ez nem áll olyan közel hozzád, akkor olvass, menj könyvtárba, hallgass zenét, esetleg ha muzikális típus vagy, vegyél egy gitárt és tanulj meg rajta játszani. Én is ezt tettem, a zene nagyon sokat tud segíteni. Csak ne ilyen szomorú lehangoló számokat hallgass, mert akkor tényleg nem tudod majd abbahagyni a sírást. Vidáman, kösd le magad, és majd meglátod hogy milyen gyorsan eltelik az az 5 nap, és megint láthatjátok egymást!:) Puszi 17/L
Még csak kb 15 éves vagy.Korai még ásó-kapa-nagyharang kapcsolatba beleélned magad, fõleg ha a fiú is hasonló korú mint Te
A kérdező hozzászólása: lány vagyok. neki is nehéz , de mindig bátorítjuk egymást , hogy pár év és összeköltözünk:) csak így az elsõ 1-2 nap / óra nehéz ... furcsa felfogni, hogy nemrég ott volt és most nincs ... aztán kb a 2-3. napon meg már visszaszámolunk és örülünk, hogy nemsokára egymás karjaiban leszünk. csak tényleg az, hogy ilyenkor nagyon kitudok borulni, minden kijön belõlem a hiánya, a barátok hiánya, szülõk, szeretet stb...
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok...
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Hogyan vegyem magam rá a gyantára?

ma vettem gyantát, úgy volt hogy ma el is kezdem, ez lett volna az els? alkalom. kész gyantacsíkokat vettem. de mikor kinyitottam a dobozt akkor eltántorodtam t?le, megijedtem. eddig sz?rtelenít? krémet használtam, de sajnos nem tudom megengedni magamnak hogy minden 2. héten vegyek egy újabb tubust, ezért szeretnék rászokni a gyantára, mert az ha jól tudom tartósabb

Legjobb válasz: Menj el egy kedves kozmetikushoz, es kerd meg hogy gyantazza le a szemoldokodet pl. Kozepen. Ha azt kibirod a lab sem lesz baj. Egyebkent meg nem faj, ha jol csinaljak. Szerintem ne magadnak csinald. Csinalja profi, aki erre van szakosodva. Igy nekem sem faj. Nem kellemes, csak szimplan olyan mintha kapnal egy pofont, majd utana bizsereg egy kicsit. Egyebkent az normalis ha utana piros pottyos a labad, mert azert megiscsak tovestul huzza ki a szort. Amugy ha budapesten laksz, tudok mondani egy olyan kozmetikust, aki 5 perc alatt megcsinalja elfogadhato aron. (also labszar asszem 1400 egesz lab meg 2100 vagy valami ilyesmi)

Menj el egy kedves kozmetikushoz, es kerd meg hogy gyantazza le a szemoldokodet pl. Kozepen. Ha azt kibirod a lab sem lesz baj. Egyebkent meg nem faj, ha jol csinaljak. Szerintem ne magadnak csinald. Csinalja profi, aki erre van szakosodva. Igy nekem sem faj. Nem kellemes, csak szimplan olyan mintha kapnal egy pofont, majd utana bizsereg egy kicsit. Egyebkent az normalis ha utana piros pottyos a labad, mert azert megiscsak tovestul huzza ki a szort. Amugy ha budapesten laksz, tudok mondani egy olyan kozmetikust, aki 5 perc alatt megcsinalja elfogadhato aron. (also labszar asszem 1400 egesz lab meg 2100 vagy valami ilyesmi)
A kérdező hozzászólása: sajnos nem pesten lakom, de azért köszönöm :) . közben amugy már kipróbáltam, és igaz nagyon féltem tõle de végülis nem is volt annyira vészes (megjegyzem elég erõs szõrzetem van)
Miért kéne elûzni a gondolatot ami igaz? A gyantázás fáj, igen, na és? Nem annyira fáj mint ha kínoznának, épp csak a szõröd kerül kitépésre, attól meg csak jobb lesz neked. Ha esetleg annyira érzékeny, vékony, fehér bõrû vagy, akkor jobban fáj, megértelek és valószínûleg a gyanta nem is való neked mert csúnya lesz tõle a bõröd. Borotválás esetleg? Az elég olcsó és pont annyira tartós mint a szõrtelenítõ krém amit eddig használtál.
A kérdező hozzászólása: ma fogok bõrtesztet csinálnu hogy hogy bírja a lábam aztán meglátjuk mi lesz .. a borotvát azért nem akarom mert eléggé remegõs kezû vagyok még a szõrtelenítõ krémes spatulát se tudom egyenesen húzni :-(

Hogyan érhetném el, hogy a szüleim megengedjék, hogy vegyek magamnak egy tabletet?

A pénzt összegyűjtöttem rá, nekik nem kellene beleadniuk semennyit, de nem engedik meg, mert szerintük fölösleges stb. hogyan tudnám őket rászedni, hogy megengedjék? légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Valószínûleg azért nem engedik, hogy rászoktassanak, hogy a félretett pénzt hasznosabb dologra érdemes költeni, és nem az egészet elkölteni kényelmi dolgokra. Szerintem azzal tudsz hatni rájuk, ha még gyûjtesz hozzá még legalább ennyit, és utána úgy adod elõ, hogy nem az egészet költöd rá, csak a pénzed felét.

Valószínûleg azért nem engedik, hogy rászoktassanak, hogy a félretett pénzt hasznosabb dologra érdemes költeni, és nem az egészet elkölteni kényelmi dolgokra. Szerintem azzal tudsz hatni rájuk, ha még gyûjtesz hozzá még legalább ennyit, és utána úgy adod elõ, hogy nem az egészet költöd rá, csak a pénzed felét.
Egyébként a tabletnek tényleg semmi, de semmi értelme nincsen.

Ultrogestant kell szednem (3x1), de nem mondta a doki, hogy szájon át vagy hüvelyben. Ezek ilyen golyócskák és nincs a papíron, hogy hogy kell alkalmazni, hogy vegyem magamhoz? Itt olvastam, hogy hüvelyben is lehet-az ugyanaz a szer lehet?

Aki hüvelyben használja,úgy is álmosít ennyire?Hogy "jobb"szedni?

Legjobb válasz: Mi van ráírva a dobozra? Ha a hüvelyben kell alkalmazni, akkor az van ráírva, hogy hüvelykapszula, ha szájon át, akkor oral kapszula. Nem ugyanaz a kettõ, és nem lehet cserélgetni az alkalmazási módját. Ha álmosít, akkor valószínûleg neked a lágy kapszula van, a hüvelykapszula nem álmosít, beszélj a nõgyógyászoddal, hogy az álmosság neked gondot okoz, tud-e valami alternatívát ajánlani.

Mi van ráírva a dobozra? Ha a hüvelyben kell alkalmazni, akkor az van ráírva, hogy hüvelykapszula, ha szájon át, akkor oral kapszula. Nem ugyanaz a kettõ, és nem lehet cserélgetni az alkalmazási módját. Ha álmosít, akkor valószínûleg neked a lágy kapszula van, a hüvelykapszula nem álmosít, beszélj a nõgyógyászoddal, hogy az álmosság neked gondot okoz, tud-e valami alternatívát ajánlani.
Úgy van, ahogy az elsõ írta. Rá van írva a dobozára, nem Te döntöd el, hogy hogy szeded.
A kérdező hozzászólása: igen, köszönöm!!
igen, az elsõnek igaza van. én elõször a könnyebbség miatt szájon át szedtem, de rosszul is voltam tõle, meg aludtam fél napokat, úgyhogy hüvelykapszulára váltottam. az bejött. volt idõm feküdni vele reggel is 1-2 órát.

Hogy vegyek magamba erőt hogy rá merjek írni? Egyszerűen nem tudok neki írni remeg mindenem és azon jár az eszem hogy bunkó lesz velem. Ti hogy tudtok csak ilyen könnyen ismerkedni valakivel vagy csak szimplán ráírni?

Legjobb válasz: Ugye-ugye itt látszik hogy ki milyen erõs.Pedig ez csak egy levél. Elõször írd meg aztán már csak oda kell nagy levegõ hogy elküld. Fiu vagy lány vagy? (szerintem lány)

Ugye-ugye itt látszik hogy ki milyen erõs.Pedig ez csak egy levél. Elõször írd meg aztán már csak oda kell nagy levegõ hogy elküld. Fiu vagy lány vagy? (szerintem lány)
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok 24 éves és chaten akarok neki írni, de nem tudom valahogy rá venni magam.Félek hogy bunkó lesz vagy semleges velem.Máskor mondta(3 hete) hogy nem zavarja ha zaklatom.
Át tudom érezni szar dolog. Ha 3 hete nem beszéltetek akkor szerintem nyugodtan írhatsz neki.Ha meg õ mondta hogy nyugodtan akkor nyugodtan írj rá. Ha bunkó lesz az már az õ baja nem a tied.
A kérdező hozzászólása: Ezen agyalok hogy ha akarna úgyis rám írna, mert látja hogy fent vagyok.Eddig mindig õ irt rám.
Ez most komoly? Eddig írt neked, te meg nem mersz? Ha nem mersz, felesleges is, mert ha írni nem mersz neki, ha randira kerül a sor, meg sem mersz majd nyikkanni, és nem lesz folytatás. A kapcsolatok nem mûködnek egyoldalúan. Ha az egyik fél tesz valamit, a másiknak rá kell licitálnia, és erre majd az egyik licitál rá. Ha ez nincs meg, a kapcsolat nem fejlõdik, megreked, elhal. Megmondjam, mit lát belõled a másik? ELTÛRÖD, hogy rád írjon (tûröd=épp csak válaszolsz=de valójában közömbös vagy), de nem viszonzod az érdeklõdés, mert nincs egyetlen önálló lépésed sem irányába. Az emberek türelme pedig véges. Lesz olyan, akin érezni fogja, hogy kell neki, és akkor neked annyi, ezt garantálom. Olvass pszichológiai könyveket a kapcsolatokról (de ne szemetet és ne ezoteriát!), és ha azok után sem megy, akkor keress egy pszichológust, aki segít az önbizalomhiányodat meg az üldözési mániádat (biztos bunkó lesz - na és ha igen, akkor mi van? ez nem rád nézve széngyen, hanem arra nézve, aki bunkó) megváltoztatni.
Simán írj rá h. mi van vele.Én pl. facen írtam egy régi ismerõsömnek.Ezer éve nem láttam.Elöször én se mertem írni, h. biztos nem fog velem foglalkozni.Aztán mégis ráírtam, és majdnem fél órát leveleztünk.Tök normális volt.Szóval nem lesz semmi, ha bunkó lesz netalán tán akkor meg alapból nem éri meg foglalkozni vele és legalább megtudod milyen ember.Ha érett fiú akkor nyugi nem fog lenézni, max nem ír vissza(bár az is bunkóság), csak kérdés h. miért nem ír.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!