Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem hogy a WC-be végezze (2 db)

Hogyan vegyem rá, hogy a WC-be végezze el 3 éves kislányunk a nagydolgot?

Nincsen testvére, bölcsibe járunk, és eléggé kényelmes típus.

Legjobb válasz: En "megvesztegettem" a baratnom kisfiat lehetoseget sem adva arra, hogy a pelusba akarjon csinalni. Fruttival.... Valami apro edesseggel...tudom, hogy szemet dolog...persze nem mindig kapta csak ha eppen "nem felejtettem el"....vagy o eszembe jutatta... A kaki mindig nehezebb. En javaslom ezt a modszert annak ellenere, hogy tudom, nem helyes a gyermeknek edesseget adni...mondd el neki, hogy gondolkodtal. Hogyan kothetnetek uzletet. Mit szolna egy fruttihoz, ha belecsinal a klotyoba? (Van gyerekulesetek? Nem lehet, hogy attol fel a nagy preseles kozepette bele fog esni a klotyoba?) A pelusnak bucsut intessz ha meg van hasznald el de minden alkalommal mondd el neki, hogyha elfogy ez a csomag, mar nem lesz tobb probaljatok egyutt a klotyon a dolgot. A proba is nagy dicseretet erdemel de nem cukorkat!!! Azert "melozni" kell. A baratnom kisfiat en szoktattam klotyora. 2 het alatt kesz voltunk kakival egyutt....(ezalatt a kaki volt szonyegen, pizsigatyoban, Thomas alsogatyoban....)Egy honap utan este sem volt pelus, mert az anyja a gyermekkel este leult es elmondta neki, elfogyott, nincs tobb...ha pippantani kell ebressz fel...minden ejjel 3 korul ebresztette az anyjat a kicsi. Dani majus vegen toltotte a 3-at. Ovi kesz a gyermek. Legy eros es kovetkezetes. Te vagy a fonok nem a 3 eves hisztis korszakot elo gyermek. Ez nem az erok harca.

En "megvesztegettem" a baratnom kisfiat lehetoseget sem adva arra, hogy a pelusba akarjon csinalni. Fruttival.... Valami apro edesseggel...tudom, hogy szemet dolog...persze nem mindig kapta csak ha eppen "nem felejtettem el"....vagy o eszembe jutatta... A kaki mindig nehezebb. En javaslom ezt a modszert annak ellenere, hogy tudom, nem helyes a gyermeknek edesseget adni...mondd el neki, hogy gondolkodtal. Hogyan kothetnetek uzletet. Mit szolna egy fruttihoz, ha belecsinal a klotyoba? (Van gyerekulesetek? Nem lehet, hogy attol fel a nagy preseles kozepette bele fog esni a klotyoba?) A pelusnak bucsut intessz ha meg van hasznald el de minden alkalommal mondd el neki, hogyha elfogy ez a csomag, mar nem lesz tobb probaljatok egyutt a klotyon a dolgot. A proba is nagy dicseretet erdemel de nem cukorkat!!! Azert "melozni" kell. A baratnom kisfiat en szoktattam klotyora. 2 het alatt kesz voltunk kakival egyutt....(ezalatt a kaki volt szonyegen, pizsigatyoban, Thomas alsogatyoban....)Egy honap utan este sem volt pelus, mert az anyja a gyermekkel este leult es elmondta neki, elfogyott, nincs tobb...ha pippantani kell ebressz fel...minden ejjel 3 korul ebresztette az anyjat a kicsi. Dani majus vegen toltotte a 3-at. Ovi kesz a gyermek. Legy eros es kovetkezetes. Te vagy a fonok nem a 3 eves hisztis korszakot elo gyermek. Ez nem az erok harca.
Olvastam valahol, hogy ilyenkor kis idõre jegelni kell a témát, hogy elfelejtse, miért is akart ellenállni. Aztán olyan játékokat kell vele játszani (anélkül, hogy neki szóba hoznád a nagydolgot, vagy bármi ehhez köthetõt), hogy a kedvenc babáját/maciját/bármijét biliztetitek együtt (sõt, inkább õ bilizteti), neki sikerül ( cikkben, ahol olvastam, még azt is javasolták, hogy a maci alá kell rejteni egy só-liszt gyurma-kakit) és együtt örülni, hogy a maci milyen ügyes volt. A másik trükk, amit olvastam, hogy figyelni kell a gyereket és amikor látod, hogy kakilnia kell, ráültetni a bilire/wc-re és megkérni, hogy PISILJEN egy kicsit. Ha ügyes vagy és hajlandó teljesíteni a kérésedet és eléggé kell már neki kakilni (a kakilást nem szabad szóba hozni!), akkor úgyis "kicsúszik" a kaki is. Na és ilyenkor megintcsak dicsérni kell. A sikertelenséget pedig nem szabad "túlemlegetni", sõt, azt is inkább pozitívan kell kommunikálni: "legközelebb biztosan sikerül". Remélem, segítettem.
Második válaszoló vagyok. Azt még hozzá kell tennem, hogy ha csináltok "mûkakit" gyurmából, azt a gyerek segítségével ki kell önteni a wc-be, mint az igazit. Azért kell ezt, mert sok gyerek állítólag a kakihoz azért ragaszkodik (ezért akarja csak pelusba), mert úgy érzi, hogy az õ része és rossz érzés neki, hogy eltûnik a wc mélyén. De ha látja, hogy ez a macinál is így volt és ez nem baj, talán lassan megszokja a gondolatot.
A kérdező hozzászólása: A nasival történõ jutalmazást etéren nem alkalmaznám, mert szerintem már így is sokszor másból kifolyólag ezzel van megjutalmazva, mértékletesen, de az jó ötlet, hogy ha elfogy a pelus, akkor többet nem fogunk venni, és minden peluscserénél, mármint, ha kakil, akkor mondom neki, hogy nincs több pelenkavásárlás, ez az utolsó csomag. Fel fogja fogni, mert már nagyon jól lehet vele megértetni a dolgokat, csak ezt az egyet nem. Hisztizni hisztizik, de nagy türelemmel kell bánni ilyenkor vele, ami azért sikerül többé-kevésbé. De szerintem ez minden gyermeknél adott ebben a korban. Ami a gyurmából készült "nagydolgot" illeti, az is jó ötlet, azt is ki fogom próbálni, eszembe sem jutott volna, köszönöm a válaszokat!!!!!!
Nálunk egszerû volt.A lányom 2éves volt és imádta a mini légfrissítõt nyomkodni.Ez volt a kitétel.Ha kakil akkor "Höff"-ölhet.(Õ így hívja, mert ilyen hangja van a bries nek mikor kifúj)Aztán volt hogy csak azért erõltette a kakilást, hogy höffölhessen.De szépen megszokta a wc-t, és a bilit el is tettem.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: A légfrissítõs verziót is ki fogom próbálni. Köszönöm szépen a választ!
A kérdező hozzászólása: Aki azt írta, hogy ostorral, az inkább ne adjon senkinek tanácsot. És elmehet melegebb éghajlatra.

Ötletek kellenének, hogyan vegyem rá, hogy a nagy dolgát a bilibe/wc-be végezze?

25 hónapos a gyerkőcöm, most kezdett el szólni néhány napja, ha pisilni kell, balesetmentesen pisil a bilibe, wc-be, ezzel semmi gond, nagyon ügyes. Viszont egyik nap becsúszott a kaki a bugyiba, azóta nem akar sehova kakilni. :( Inkább tartogatja. Most két nap után a délutáni alváshoz feladott pelusba sikerült elvégezni a dolgát, de egész délelőtt tartogatta. :( :( Számtalanszor szólt, hogy pisi lesz (de láttam rajta, hogy ez nem pisi), de egyszerűen nem akarta végezni a dolgát...csak kínlódott. Volt valaki így? Mi vezetett eredményre? Köszi ha válaszoltok!

Legjobb válasz: 2-es, te nem vagy ép! Szerintem add rá vissza a pelust. Ha így is szól, hogy pisilni kell, vedd le róla, pisiljen, aztán add rá vissza. Szerintem ne erõltesd, hagyd a saját ütemében "kibontakozni".

2-es, te nem vagy ép! Szerintem add rá vissza a pelust. Ha így is szól, hogy pisilni kell, vedd le róla, pisiljen, aztán add rá vissza. Szerintem ne erõltesd, hagyd a saját ütemében "kibontakozni".
Megszégyeníteni???? SOHA!!! Mi is hasonló cipõben jártunk: se pelusba, se bilibe nem akart. Néhány napig próbáltam neki magyarázni, de attól csak még jobban akart 'teljesíteni' Aztán úgy döntöttem, hagyom. Ha szólt akkor mentem, ha nem, akkor hagytam hogy próbálkozzon egyedül. 2 nap után simán ment a dolog
idovel visszaszokik a picid nagy fejlodeseken megy keresztul...fedezi fel a vilagot h mit szabad mit nem mindent ki probal o sajat maga fog majd elindulni a WC-e fele.ra fog jonni idovel hogy mit hogyan kell csinaljon....megprobalhatod hogy mikor nem a WC-be vegzi a dolgat probald megszegyeniteni es idovel szegyelni fogja magat...egy-ket ilyen szegyenites utan o maga fog menni a wc-re!
A kérdező hozzászólása: Már ígértem neki mindenfélét, de az nem jött be.:(
A kérdező hozzászólása: Az a baj, a pelusba sem akar :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!