Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem hogy a WC-be (6 db)

Hogyan vegyem rá 28 hónapos kislányomat, hogy ha bilibe nem is, de legalább a wc-be pisiljen?

azért mondom, hogy ha bilibe nem is, mert azt kalapnak használja...

Legjobb válasz: Enyém is 28 hónapos, de sehogy se lehet (még) rávenni. Ruhástól büszkén ül a bilin és a wc-n is, de pucér hátsóval ha rá is ül, azonnal felpattan róla. Én nem veszem rá sehogy. Most fog jönni a jobb idõ, nem adok rá pelenkát,csak bugyit és nadrágot. Lehet, hogy egy teljes hetem rá fog menni, és meg fogok õrülni a ruhacserétõl, de én abban bízom, hogy utálni fogja ezt az állapotot, és elõbb utóbb rászokik a wc-re. A játszótéren mesélte egy anyuka, hogy tavaly a 2,5 éves lánya 3 nap alatt lett szobatiszta így, ezzel a módszerrel. Mentek mindenhova, sétálni, játszótérre, stb. Volt nála 2-3 váltás ruha, fehérnemû... A gyerek a 3. napon már kellemetlennek érezte az egészet, és a 4. nap reggelétõl már csak wc-be csinált :) Hát én is ebben bizakodom.

Enyém is 28 hónapos, de sehogy se lehet (még) rávenni. Ruhástól büszkén ül a bilin és a wc-n is, de pucér hátsóval ha rá is ül, azonnal felpattan róla. Én nem veszem rá sehogy. Most fog jönni a jobb idõ, nem adok rá pelenkát, csak bugyit és nadrágot. Lehet, hogy egy teljes hetem rá fog menni, és meg fogok õrülni a ruhacserétõl, de én abban bízom, hogy utálni fogja ezt az állapotot, és elõbb utóbb rászokik a wc-re. A játszótéren mesélte egy anyuka, hogy tavaly a 2, 5 éves lánya 3 nap alatt lett szobatiszta így, ezzel a módszerrel. Mentek mindenhova, sétálni, játszótérre, stb. Volt nála 2-3 váltás ruha, fehérnemû... A gyerek a 3. napon már kellemetlennek érezte az egészet, és a 4. nap reggelétõl már csak wc-be csinált :) Hát én is ebben bizakodom.
Az enyém 26 hónapos. Három hete wc-be kakil. Szól, hogy jön a kaki, s rohan a fürdõszobába. Viszont a pisiért nem szól, sõt ha kérdezem, hogy kell e pisilni, letagadja. Idõnként azért ráültetem a wc-re, s így abba megy a pisi is. Ha majd jobb idõre lesz, hagyom én is bepisilni, hátha.
24 hónapos mindig letagadja. Tudja mi mire való, de nem. Erõltetni nem akarom. Nekünk ez megy lassabban, viszont folyékonyan beszél. Kinek mi. De azért én is a nyárban bízom. :)

Hogy vegyem rá hogy a bili helyett a wc-be pisiljen?

csak itthon és csak bilibe pisil, oviban sem hajlando se bilibe se wc-be pisilni, sőt velem sem pisil sehol máshol csak itthon, itthon is csak velem, ha kell vár fél napot míg hazaérek, mit lehet tenni? itthon ráültettem a wc-re közli hogy kész a semmi után majd ráültettem a bilire ott azonnal pisilt. de oviban a bilibe sem...

Legjobb válasz: Örülj neki, ha legalább bilibe akar pisilni. Ne erõltesd a wc-t.

Örülj neki, ha legalább bilibe akar pisilni. Ne erõltesd a wc-t.
A kérdező hozzászólása: semmiképp nem erõltetni akarom de az oviban még bilibe sem ezért gondoltam ha megszokná a wc-t talán ott sem lenne annyira szörnyû élmény
dobd ki a bilit a szemétbe

Hogy vegyem rá 3 éves kisfiamat, hogy a "nagydolgát" is a wc-be intézze és ne a pelusba?

Kb. fél éve szobatiszta, csak alváskor kap pelust, de ha kakilnia kell, akkor megy a pelusér, hogy adjam rá. Nem hajlandó a wc-be intézni a dolgot.

Legjobb válasz: A lányom úgy hagyta el a pelust, hogy beígértem neki, hogy megkapja azt a Barbie-t, amit nagyon régóta szeretett volna megkapni. Érdekes, attól a naptól nem kellett pelus:) Mondtam, ha 3 napja nem kell pelus, és utána soha többé, akkor megyünk a játékboltba.:) Nem szép, de célravezetõ volt. Pont pelust kellett vennem , de így megúsztam.

A lányom úgy hagyta el a pelust, hogy beígértem neki, hogy megkapja azt a Barbie-t, amit nagyon régóta szeretett volna megkapni. Érdekes, attól a naptól nem kellett pelus:) Mondtam, ha 3 napja nem kell pelus, és utána soha többé, akkor megyünk a játékboltba.:) Nem szép, de célravezetõ volt. Pont pelust kellett vennem , de így megúsztam.
Én lányom is sokáig pelust kért a kakához. Ha nem adtam pelust, akkor visszatartotta akár napokig. Az oviban soha nem kakilt, ott ez nem volt gond (de õ amúgy sem kakil idegen helyen, mindig hazahozza). Végül addig duruzsoltam és magyaráztam neki, hogy milyen nagylány, milyen ügyes blablabla, amíg végre elhagyta a pelust. Nálunk az nem volt okés, hogy nincs itthon pelus, mert a kistesó miatt mindig van. Egyébként jobb szeret bilibe kakálni, mert ott kényelmesebb neki ülni mint a vécén. Esetleg válasszon valami frankó bilit magának a kisfiad, de ígértesd meg vele, hogy csak akkor veszed meg neki, ha tényleg belekakil. És ne erõltesd, csak néha említsd meg, de ne napi szinten, mert akkor meg csakazértse fogja csinálni.
Ugyanebben a cipõben járunk. A fiam 1 éve szobatiszta, alváshoz sem kell pelenka, de kakihoz kéri. Most 3, 5 éves. Amit nem javaslok, hogy "elvedd" a pelenkát. Sok bátorítás, beszélgetés után, hogy milyen nagyfiú stb semmi nem használt, ragaszkodott a pelushoz. Úgyhogy azt mondtam neki, hogy elfogyott a pelus és nem tudok adni, muszáj a wc-be kakilni. Három napig mûködött a dolog, aztán elkezdte visszatartani inkább a kakit. Annyira, hogy már pelenkába se akart kakilni, olyan szorulása lett, hogy kúppal és laevolac sziruppal is két napig sírt a kakilástól. Ezután úgy döntöttem, hogy békén hagyom, adom a pelenkát, aztán ha õ megérett rá, akkor megyünk a wc-be. Nem csak testileg kell megérnie rá, hanem lelkileg is. Sajnálom, ha érdemben nem tudtam segíteni, csak azért írtam le, hogy ne kövesd el ugyanezt a hibát.
Mi lenne, ha mondjuk egy meghajtósabb kaja után (paradicsomleves) hirtelen "nem lenne kéznél" a pelenka?
De õsztõl az oviban ki fog rá pelenkát adni? Épp ezért javasoltam, hogy a wc bevezetését kösd össze hashajtós kajákkal...
A kérdező hozzászólása: Köszi az ötleteket! A bölcsibe, ill. idegen helyen az én fiam is csak nagyon ritkán kakil. Reggel szokta intézni mielõtt elindulunk v. este mikor már itthon vagyunk. Viszont már tényleg jó lenne ha elhagyná.


Hogyan vegyem rá, hogy a WC-be végezze el 3 éves kislányunk a nagydolgot?

Nincsen testvére, bölcsibe járunk, és eléggé kényelmes típus.

Legjobb válasz: En "megvesztegettem" a baratnom kisfiat lehetoseget sem adva arra, hogy a pelusba akarjon csinalni. Fruttival.... Valami apro edesseggel...tudom, hogy szemet dolog...persze nem mindig kapta csak ha eppen "nem felejtettem el"....vagy o eszembe jutatta... A kaki mindig nehezebb. En javaslom ezt a modszert annak ellenere, hogy tudom, nem helyes a gyermeknek edesseget adni...mondd el neki, hogy gondolkodtal. Hogyan kothetnetek uzletet. Mit szolna egy fruttihoz, ha belecsinal a klotyoba? (Van gyerekulesetek? Nem lehet, hogy attol fel a nagy preseles kozepette bele fog esni a klotyoba?) A pelusnak bucsut intessz ha meg van hasznald el de minden alkalommal mondd el neki, hogyha elfogy ez a csomag, mar nem lesz tobb probaljatok egyutt a klotyon a dolgot. A proba is nagy dicseretet erdemel de nem cukorkat!!! Azert "melozni" kell. A baratnom kisfiat en szoktattam klotyora. 2 het alatt kesz voltunk kakival egyutt....(ezalatt a kaki volt szonyegen, pizsigatyoban, Thomas alsogatyoban....)Egy honap utan este sem volt pelus, mert az anyja a gyermekkel este leult es elmondta neki, elfogyott, nincs tobb...ha pippantani kell ebressz fel...minden ejjel 3 korul ebresztette az anyjat a kicsi. Dani majus vegen toltotte a 3-at. Ovi kesz a gyermek. Legy eros es kovetkezetes. Te vagy a fonok nem a 3 eves hisztis korszakot elo gyermek. Ez nem az erok harca.

En "megvesztegettem" a baratnom kisfiat lehetoseget sem adva arra, hogy a pelusba akarjon csinalni. Fruttival.... Valami apro edesseggel...tudom, hogy szemet dolog...persze nem mindig kapta csak ha eppen "nem felejtettem el"....vagy o eszembe jutatta... A kaki mindig nehezebb. En javaslom ezt a modszert annak ellenere, hogy tudom, nem helyes a gyermeknek edesseget adni...mondd el neki, hogy gondolkodtal. Hogyan kothetnetek uzletet. Mit szolna egy fruttihoz, ha belecsinal a klotyoba? (Van gyerekulesetek? Nem lehet, hogy attol fel a nagy preseles kozepette bele fog esni a klotyoba?) A pelusnak bucsut intessz ha meg van hasznald el de minden alkalommal mondd el neki, hogyha elfogy ez a csomag, mar nem lesz tobb probaljatok egyutt a klotyon a dolgot. A proba is nagy dicseretet erdemel de nem cukorkat!!! Azert "melozni" kell. A baratnom kisfiat en szoktattam klotyora. 2 het alatt kesz voltunk kakival egyutt....(ezalatt a kaki volt szonyegen, pizsigatyoban, Thomas alsogatyoban....)Egy honap utan este sem volt pelus, mert az anyja a gyermekkel este leult es elmondta neki, elfogyott, nincs tobb...ha pippantani kell ebressz fel...minden ejjel 3 korul ebresztette az anyjat a kicsi. Dani majus vegen toltotte a 3-at. Ovi kesz a gyermek. Legy eros es kovetkezetes. Te vagy a fonok nem a 3 eves hisztis korszakot elo gyermek. Ez nem az erok harca.
Olvastam valahol, hogy ilyenkor kis idõre jegelni kell a témát, hogy elfelejtse, miért is akart ellenállni. Aztán olyan játékokat kell vele játszani (anélkül, hogy neki szóba hoznád a nagydolgot, vagy bármi ehhez köthetõt), hogy a kedvenc babáját/maciját/bármijét biliztetitek együtt (sõt, inkább õ bilizteti), neki sikerül ( cikkben, ahol olvastam, még azt is javasolták, hogy a maci alá kell rejteni egy só-liszt gyurma-kakit) és együtt örülni, hogy a maci milyen ügyes volt. A másik trükk, amit olvastam, hogy figyelni kell a gyereket és amikor látod, hogy kakilnia kell, ráültetni a bilire/wc-re és megkérni, hogy PISILJEN egy kicsit. Ha ügyes vagy és hajlandó teljesíteni a kérésedet és eléggé kell már neki kakilni (a kakilást nem szabad szóba hozni!), akkor úgyis "kicsúszik" a kaki is. Na és ilyenkor megintcsak dicsérni kell. A sikertelenséget pedig nem szabad "túlemlegetni", sõt, azt is inkább pozitívan kell kommunikálni: "legközelebb biztosan sikerül". Remélem, segítettem.
Második válaszoló vagyok. Azt még hozzá kell tennem, hogy ha csináltok "mûkakit" gyurmából, azt a gyerek segítségével ki kell önteni a wc-be, mint az igazit. Azért kell ezt, mert sok gyerek állítólag a kakihoz azért ragaszkodik (ezért akarja csak pelusba), mert úgy érzi, hogy az õ része és rossz érzés neki, hogy eltûnik a wc mélyén. De ha látja, hogy ez a macinál is így volt és ez nem baj, talán lassan megszokja a gondolatot.
A kérdező hozzászólása: A nasival történõ jutalmazást etéren nem alkalmaznám, mert szerintem már így is sokszor másból kifolyólag ezzel van megjutalmazva, mértékletesen, de az jó ötlet, hogy ha elfogy a pelus, akkor többet nem fogunk venni, és minden peluscserénél, mármint, ha kakil, akkor mondom neki, hogy nincs több pelenkavásárlás, ez az utolsó csomag. Fel fogja fogni, mert már nagyon jól lehet vele megértetni a dolgokat, csak ezt az egyet nem. Hisztizni hisztizik, de nagy türelemmel kell bánni ilyenkor vele, ami azért sikerül többé-kevésbé. De szerintem ez minden gyermeknél adott ebben a korban. Ami a gyurmából készült "nagydolgot" illeti, az is jó ötlet, azt is ki fogom próbálni, eszembe sem jutott volna, köszönöm a válaszokat!!!!!!
Nálunk egszerû volt.A lányom 2éves volt és imádta a mini légfrissítõt nyomkodni.Ez volt a kitétel.Ha kakil akkor "Höff"-ölhet.(Õ így hívja, mert ilyen hangja van a bries nek mikor kifúj)Aztán volt hogy csak azért erõltette a kakilást, hogy höffölhessen.De szépen megszokta a wc-t, és a bilit el is tettem.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: A légfrissítõs verziót is ki fogom próbálni. Köszönöm szépen a választ!
A kérdező hozzászólása: Aki azt írta, hogy ostorral, az inkább ne adjon senkinek tanácsot. És elmehet melegebb éghajlatra.

Lassan 3 éves lányom csak a pelusba hajlandó kakilni. Hogyan vegyem rá, hogy a bilibe/wc-be kakiljon?

1 hónapja kezdtük a szobatisztaságra szoktatást. Itthon már bugyi van rajta és a pisi mindig bilibe megy. Kakinál viszont kéri a pelust. Ha nem adom és kérem, hogy bilire üljön, akkor inkább nem kakil. Volt valakinél ilyen? Mi volt a megoldás?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk az vált be, hogy pónis/hercegnõs/egyéb bugyipelust vettem neki, és amikor belement a kaka vagy a pisi, akkor látványosan sajnáltam a pónikat és a hercegnõket, hogy most sírnak mer belement a cucc. 1-2 hét alatt rászokott a bilire.

Szia! Nálunk az vált be, hogy pónis/hercegnõs/egyéb bugyipelust vettem neki, és amikor belement a kaka vagy a pisi, akkor látványosan sajnáltam a pónikat és a hercegnõket, hogy most sírnak mer belement a cucc. 1-2 hét alatt rászokott a bilire.
szia! az én kisfiam-aki már 7 éves- anno ugyan így volt. a pisi az nagyon hamar ment, eleinte a kakilás is, de valaki okos azt mondta neki hogy a wc-bõl kijön a klotyómanó és utána nem mert ráülni. Egy darabig én is vettem a pelust, aztán már közeledett az ovikezdés, és mit volt mit tenni: amikor befogtuk az utolsó pelust is megmutattam neki, hogy nincs több. Elvittem magammal a boltba, és mondtam neki, hogy a boltosnénik nem adnak több pelust az anyának, mert akinek már ilyen nagy és okos kisfia van, az már tud wc-be kakilni. Megértette, hogy egyrészt már nem adnak a boltban, másrészt meg nincs anyának pénze már pelusra. és onnantól kezdve a wc-be produkált.:)

Ötletek kellenének, hogyan vegyem rá, hogy a nagy dolgát a bilibe/wc-be végezze?

25 hónapos a gyerkőcöm, most kezdett el szólni néhány napja, ha pisilni kell, balesetmentesen pisil a bilibe, wc-be, ezzel semmi gond, nagyon ügyes. Viszont egyik nap becsúszott a kaki a bugyiba, azóta nem akar sehova kakilni. :( Inkább tartogatja. Most két nap után a délutáni alváshoz feladott pelusba sikerült elvégezni a dolgát, de egész délelőtt tartogatta. :( :( Számtalanszor szólt, hogy pisi lesz (de láttam rajta, hogy ez nem pisi), de egyszerűen nem akarta végezni a dolgát...csak kínlódott. Volt valaki így? Mi vezetett eredményre? Köszi ha válaszoltok!

Legjobb válasz: 2-es, te nem vagy ép! Szerintem add rá vissza a pelust. Ha így is szól, hogy pisilni kell, vedd le róla, pisiljen, aztán add rá vissza. Szerintem ne erõltesd, hagyd a saját ütemében "kibontakozni".

2-es, te nem vagy ép! Szerintem add rá vissza a pelust. Ha így is szól, hogy pisilni kell, vedd le róla, pisiljen, aztán add rá vissza. Szerintem ne erõltesd, hagyd a saját ütemében "kibontakozni".
Megszégyeníteni???? SOHA!!! Mi is hasonló cipõben jártunk: se pelusba, se bilibe nem akart. Néhány napig próbáltam neki magyarázni, de attól csak még jobban akart 'teljesíteni' Aztán úgy döntöttem, hagyom. Ha szólt akkor mentem, ha nem, akkor hagytam hogy próbálkozzon egyedül. 2 nap után simán ment a dolog
idovel visszaszokik a picid nagy fejlodeseken megy keresztul...fedezi fel a vilagot h mit szabad mit nem mindent ki probal o sajat maga fog majd elindulni a WC-e fele.ra fog jonni idovel hogy mit hogyan kell csinaljon....megprobalhatod hogy mikor nem a WC-be vegzi a dolgat probald megszegyeniteni es idovel szegyelni fogja magat...egy-ket ilyen szegyenites utan o maga fog menni a wc-re!
A kérdező hozzászólása: Már ígértem neki mindenfélét, de az nem jött be.:(
A kérdező hozzászólása: Az a baj, a pelusba sem akar :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!