Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem hogy a (3420 db)

Ha a kutyánk felugrál rám hogyan kezeljem, hogy vegyen vissza a játékából?

Fiatal német juhász keverék 3 éves, és úgy ugrál fel, mintha el akarna lökni és kicsit kellemetlen amikor a körmét belémakassza. Hogy kell a kutyát visszafogni úgy, hogy azt ne érezze bántásnak?

Legjobb válasz: Amikor felugrik kicsit lépj rá a hátsó lábára vagy a lábaddal lökd el, fordulj ki.

Amikor felugrik kicsit lépj rá a hátsó lábára vagy a lábaddal lökd el, fordulj ki.
Tobb fele mod van.. Leirom azt ami nalam bevalt. Ha felugrik a kutya nincsen simi, nincsen szida SEMMI, ha nagyon muszaj akkor max szo nelkul arrebb lokod. Ha lenyugodott es valahova lefekudt egy helybe akkor magadhoz hivod, NEM TE MESZ ODA es ha odament es szepen viselkedik akkor meggsimogatod. Ha. Kezdi az ugralast akkor kezd elorol ugyanezt. Ezt meg kell majd csinalnod egy parszor, de hidd el hatasos. Sokkal hatasosabb, mint a veres vagy a szidas...

Hogyan vegyem rá a szüleim h vegyenek 1 szibériai cicust?

A szüleim alergiásak a maskasz?rre de ezt halottam h ez a macska hipo alergén fajta és ebben a legkisseb mértékben van az a szer amit?l alergiásak rá.És még van 1 kutyánk aki kölyök korában 1 másik cicánkal nött fel de ö meghalt és azota nem birja annyira a macskákat de majd ugyis elkülönitem öket nah mind1 . segitsetek nekem h rá vegyem öket léci !!(azt isnirjátok le h lehet szobatisztává tenni léci) :)

Legjobb válasz: Ettõl a macskától is bármikor kijöhet valakinek az allergiája. Ha annyira akarod egy ilyen drága macskát nem rakhatsz ki a kertbe. Viszont ha tényleg ápolod nem lesz büdös, és az almot elég gyakran kell tisztítani. De abban nem tudok segíteni hogy hogyan vegyenek Neked. Viszont gyakrabban járj be nyelvtan órákra.

Ettõl a macskától is bármikor kijöhet valakinek az allergiája. Ha annyira akarod egy ilyen drága macskát nem rakhatsz ki a kertbe. Viszont ha tényleg ápolod nem lesz büdös, és az almot elég gyakran kell tisztítani. De abban nem tudok segíteni hogy hogyan vegyenek Neked. Viszont gyakrabban járj be nyelvtan órákra.
egy szülõ számára hatalmas öröm, ha gyermeke tud írni. helyesen. ajánlom neked, biztos megveszik
azért írják ezt, mert a fogalmazásmódod igazol. Látszik, hogy egy kisgyerek vagy, aki egy hirtelen fellángolásában macskát akar tartani.
A kérdező hozzászólása: + a szüleim azt mondják büdös a mecska de ha ápolod akor biztos h nem lehet büdös =/ de ne mondjátok ha ennyi a baj akor ne legyen cicusod mert én negyon szeretnék 1-et
A kérdező hozzászólása: jolvan inkább ne is válaszoljatok ha nem a kérdésre válaszoltok "-.- ez van igy irok fogadjátok el vagy ha nem akor meg ne irjatok vagy ez nehezetekre esik akik ijeneket irogatnak és csak ugy jo kedvükbõl bele szolnak?? xD szánalmas "-.-
Ahogy írsz, az szánalmas... Nem kéne kerülni az iskolát! Az ahogy írsz, téged minõsít! Lehetnél annyira igényes, hogy legalább leellenõrzöd amit írsz.
a helyesírásodból arra következtetek, hogy kb. 13 éves lehetsz, de azt írtad, hogy már csak 2 évig laksz otthon , tehát idõsebb vagy, ez így ne haragudj, de szégyen... 13:21es
vagyis 12:31
Kedves Gyermek, én is csatlakozom az elõbbiekhez: ha megmutatod otthon, hogy tudsz fejlõdni, van kitartásod pl. a magyar nyelv- és irodalomban elmélyülni, lehet, hogy meggondolnák magukat. A helyesírásodon egyébként sokat javítana, ha 1. olvasnál a tankönyveken kívül szépirodalmat is; 2. másoljál szövegeket, az is hasznos a javuláshoz.
Aki az "ilyet" 2x is pontos "j"-vel írja, meg a "helyesen"-t, az menthetetlen és nagyon súlyos:( Az én gyerekeim 10 és 11 évesek, kifogástalanul írnak helyesen, tehát ebbõl a kort nem lehet megítélni sajna:( De ha talált a 13, az nagyon szomorú... Sosem szoktam fórumokon a helyesírással piszkálni senkit, de ezt nem lehetett szó nélkül hagyni.
Én is vállalkozom a lehetetlenre :) "jo a helyes irást hagyuk 1 ideig .. am 1 másik kérdésben pont az volt h a szibériai cicusnak a szõrére nem lehet alergiásnak lenni mert hipoallergén és az 1-ik csaj aki ijen cicust tart és alergiás a cicaszörre enek a cicának a szõrére nem aergiás még akor is ha az orrához nyomja ! (ne helyes írásrol irjatok plz)" Jó, a helyes írást hagyjuk egy ideig. Amúgy egy másik kérdésben pont az volt, hogy a Szibériai Macskának a szõrére nem lehet allergiásnak lenni, mert hipoallergén. Az egyik lány, aki ilyen cicát tart és allergiás a macskaszõrre, nem észlel tüneteket, még akkor sem, ha az orrához tartja a kedvencét. Ne a (szörnyû) helyes írásomról írjatok, kérlek.
Köszi, utolsó hozzászóló. Eziáig filoztam, mi lehet az a "plz". Most megvan, hála Neked:) Hiába, haladnom kell a korral:) Bocs az OFFért.
12:31-es! Nem semmi! Én nem mertem neki állni, túl sokáig tartott volna :D Aki átfogalmazza normálisan szerintem még kitüntetetést is érdemelne...komolyan kíváncsi lennék hány éves a kérdezõ.
"jo a helyes irást hagyuk 1 ideig .. am 1 másik kérdésben pont az volt h a szibériai cicusnak a szõrére nem lehet alergiásnak lenni mert hipoallergén és az 1-ik csaj aki ijen cicust tart és alergiás a cicaszörre enek a cicának a szõrére nem aergiás még akor is ha az orrához nyomja ! (ne helyes írásrol irjatok plz)" Segítek :) Jó, a helyesírást hagyjuk 1 ideig, am 1 másik kérdésben pont az volt, h a szibériai cicusnak a szõrére nem lehet allergiásnak lenni, mert hipoallergén , és az egyik csaj aki ilyen cicust tart és allergiás a cicaszõrre, ennek a cicának a szõrére ... és ez még csak a helyesírás, a megfogalmazást hagyjuk inkább, úgy rossz ahogy van...
hány éves vagy? sajna, ha még kiskorú vagy és otthon laksz lehet nem lesz cicád, lehet hogy meg kell várnod míg egyedül fogsz lakni...
Ha tényleg allergiásak a szüleid a macsekszõrre, akkor én nem erõltetném. Egyébként a macskánál nincs tisztább állat, pláne ha rövidszõrû. Derítsd ki, hogy tényleg irritálja a szõr az õsöket, vagy csak azért mondták, mert nem szeretnének cicát. Ha nagyon szeretnél, akkor vigyél a menhelyrõl kérdezés nélkül egy sicc-t, hátha belenyugszanak!
A kérdező hozzászólása: én is ettõl félek és sjnos még a szüleimmel lakok de már csak 2 évig xD de segitsetek h tudom rá venni öket !! :( am 1. ember nem hiszem h érdeklik h hejesen irok-e vagy sem mert attol ugyse lessz cicám gondolkodj :DD
A kérdező hozzászólása: jo ötlet és lehet h belenyugszanak xD amugy a cicátol nem is tüszöktek amikor nem hipoalergén cicánk volt... de a kutyaszöre alergiásak mert kiüti öket ha a kutyánkhoz nyulnak... de mostanában már az sem :)
A kérdező hozzászólása: jolvan bejárok nyelvtanra csak ne irjatok már ijeneket XD
Lehetnél tekintettel szüleidre, hogyha allergiások nem akarj macskát tartani...majd ha elköltöztél, bár meg kell jegyeznem, hogy ilyen helyesírással elgondolkodtató, hogy mégis hány éves vagy, de persze nem ez a kérdés! A lényeg, hogy legyél tekintettel szüleidre!!!
A kérdező hozzászólása: jo a helyes irást hagyuk 1 ideig .. am 1 másik kérdésben pont az volt h a szibériai cicusnak a szõrére nem lehet alergiásnak lenni mert hipoallergén és az 1-ik csaj aki ijen cicust tart és alergiás a cicaszörre enek a cicának a szõrére nem aergiás még akor is ha az orrához nyomja ! (ne helyes írásrol irjatok plz)
Majd nem írunk a helyesírásodról, amint egy mondatot is le tudsz írni normálisan ;)
amúgy meg mutasd meg nekik a cicát, szép, elõre megfogalmazott és betanult szöveggel mond el nekik, hogy miért nem lépnek fel az allergiás reakciók és hogy megveszed te a zsebpénzedbõl, vagy megdolgozol érte (nem olcsó)

Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy engedjék meg hogy vegyek egy vizipipát?

kösz

Legjobb válasz: Elõször írd meg,hány éves vagy.17 éven alul ne is reménykedj.

Elõször írd meg, hány éves vagy.17 éven alul ne is reménykedj.
15.35 Gratulálok.Az ilyen felfogású emberek miatt ilyen ez a magyar társadalom.
A vizipipa sokkal károsabb mint a cigi nem tudom mit hülyítititek a csajt azzal h nem káros. A közhiedelemmel ellentétben a viz nem szûri meg a füstöt.
A kérdező hozzászólása: Na a fatert nagy nehezen rá vettem hogy vegyen, de azt mondta még utána néz na itt a gáz, mert ha netten utána nézz legtöbb helyen azt írják hogy károsabb a ciginél. HELP!
A kérdező hozzászólása: :) ) jogos
Szerintem sehogy. enyém sem tudja, de amit anyu nem tud, az nem fáj neki ^^ 14/L
Nálunk volt drogprevenció a suliba és a csávó aki tartotta mondta, hogy a vizipipa károsabb mint a cigi, szóval aki azt mondja, hogy nem az vagy nem tudja vagy hazudik, amúgy ez a tv-ben is volt.
Ha nem arra, hogy te is kipróbáld, akkor miért is? Csak, hogy legyen? Az akkor felesleges pénzkidobás. Vagy vegyél és próbáld ki, vagy ne vegyél és ne hazudj nekünk. Ez egy anonim oldal, nem tudjuk ki vagy, nem kell tenni a jókisfiút. :) Amúgy 14 évesen nem hiszem, hogy engednék a szüleid. Iskolaidõben miért nem mentél? Apud pedig téved, a vízipipa nem káros. És utána nem jön a cigi. Kipróbáltam, és érdekes, semmilyen kényszert nem érzek, hogy cigizzek.
A kérdező hozzászólása: Szülinapomra kérném.Hát igen, fater már egybõl mondta hogy szó se lehet róla, mert utána jön a cigi meg már ez is az.De köszi hogy írtatok még jöhetnek a válaszok.Ma még próbálkozok, mert anyu már engedi sõt õ is fizeti :D.
Hát ha esetleg dohányzol, és a szüleid tudják, akkor szerintem ez már nem oszt vagy szoroz. Abból gondoltam, hogy ezt elmondtad nekik mit szeretnél. Szerintem azért nem engedik, mert ált. a fûvel szokták összefüggésbe hozmi. Persze azt is lehet benne szívni, de abba illatos keleti dohányt szoktak rakni. :) Azt még sok nemdohányzó ember is kipróbálja. Hogy, hogy vedd rá õket? Mond meg, hogy nem füvet akarsz bele tenni.
14 évesen természetes, hogy nem engedik.Menj át a haverokhoz, náluk majd tudsz vizipipázni.
A kérdező hozzászólása: óó, 14 vagyok. A suliba már mindenki próbálta /most nem azért akarok venni, mert már mindenki próbálta, mondjuk úgy is azt fogjátok hinni :P / na mindegy, de mikor még suli idõ volt mindig hívtak de nem mentem.Na valaki ötlet hogy hogy vegyem rá õket?
sehogy... ne vegyél vizipipát :-)
ha fatert akarod meggyõzni mutass neki olyan honlapokat ami kimutatja h nem annyira káros ami igaz is!nincs benne kátrány ami amugy a papirból keletkezik nikotin alig van benne mindössze 0, 5% egy átlagos(nem magas) cigiben 2% van.egyedül szénmonoxid azaz co2 van benne szoval azért káros de csak annira amennyire egy fõút!
Attól függ, hány éves vagy?
ja hát ha nem vagy õszinte anyukáddal, mit vársz? mondj el neki MINDENT, utána már biztosan meg tudtok egyezni, hogy legalább hétvégén ott alhasson nálatok.
A kérdező hozzászólása: lécci segítsetek fontos lenne
Nagyon függ a szülõktõl, Te ismered igazán a szüleidet. Nemtudom én mennyire konzervativak, vagy nem...megtudsz beszélni dolgokat anyukáddal? Akkor nem lehet gond, ezt is megtudod. Ha nem beszéltek(beszéltek) a szexrõl akkor ez is kemény dió. Én pl meg sem kérdem anyumat, mert nem vagyok kiváncsi a nemleges válaszára, az utána következõ lelkiismeret-furdalás-keltésre...és az oktatóleckére... Pedig én már 18 múltam és másfél éve a párommal vagyok...
Úgy, hogy elmagyarázod neki, hogy nagylány vagy, komoly kapcsolatod van, és szeretnéd hazavinni éjszakára is a barátodat. jelezd neki, hogy (remélhetõleg) felelõsségteljes a szexuális része is a kapcsolatotoknak, tisztában vagy a védekezéssel, és alkalmazzátok is. viselkedj felnõtt ember módjára, lássa rajtad, hogy ez nem csak egy diákszerelem a részedrõl. ha így teszel, a világon semmi kifogása nem lehet a barátod ottalvása ellen.
A kérdező hozzászólása: mert én már aludtam ott de most szeretnénk ha õ itt aludhatna
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok nyáron leszek 18
A kérdező hozzászólása: Hát anya inkább a konzervatívabb anyukák közé tartozik de én már lefeküdtem a barátommal csak õ nem tudja.
A kérdező hozzászólása: hogy kérdezzek rá?
A kérdező hozzászólása: de õ az a típusu anyuka hogy házasság után ha megtudná oltári balhé lenne belõle

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy egy kocsit vegyenek nekem?

Nem egy szuperjó, bmw-t, vagy mercit szeretnék, hanem egy régire gondoltam, mondjuk suzuki swift 1.0. Ha megkapnám, akkor egy órával késõbb kelhetnék föl, hogy bemenjek a suliba, fölgyorsulna az életem. Természetesen azt szeretném hogy megengedjék, és támogassanak egy kis pénzzel.

Legjobb válasz: Szájjal...

Szájjal...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "ma 20:59" vagyok Nekem csak a kulcsszavak tetszettek, mint szülõ (kb a mi fiunk is így állt a dologhoz:) ****** Szerintem 1- 1, 5 misi alatt ne vegyél kocsit, mert sok lesz a szerviz költsége. Amennyi pénzed van abból maximum motort (robogó, kisebb motorokat) tudnál viszonylag jobbat venni, de szerintem gyûjtsed még, hiszen elõtted a nyár, újra lehet dolgozni, és közben beszélhetsz a szülõkkel- nagyszülõkkel- keresztszülõkkel is, és talán õk is tudnak ez idõ alatt félretenni a számodra. Továbbá kocsit, a piac alapján úgy tûnik télen érdemes venni, december és február/március között, akkor nagyon alacsony az ára, ezenkívül alkalmi vételeket találhatsz év közben. Nyáron kifejezetten drágák a gépkocsik, pláne a kis- közép kategóriás motorok. Még annyit, hogy egy jó suzuki sokáig fog téged szolgálni, szóval bár sokan lenézik, de az egy szuper kezdõ kocsi, ha jól bánsz vele. (azt remélem tudod, hogy a kocsinak fenntartási költségei is vannak- adók- biztosítás- üzemanyag- évszakos költségek, és egy téli+ nyári gumi kollekció kemény pénzekbe kerülhet még használtan is)
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM, egy válasz érkezett idáig: a 20:59-esé :)
500 ezerért lehet venni 2 autót is átírással, szóval nem értem a problémádat...van pénzed, vegyél ennek megfelelõen autót pl régi VW golf, Rabbit, Skoda Favorit, Opel Astra
Szerintem 200K-ból már lazán tudsz venni viszonylag normális autót kis szerencsével. Szóval nem értem a problémád.
Sehogy. Ha szükséged van kocsira, spórold össze magadnak a rávalót. Eszembe nem jutna kunyerálni a szüleimtõl, lesülne a bõr a képemrõl... pedig én messzire járok dolgozni és ellenkezõ irányba van a sulim is...
Vegyél magadnak ha van rá pénzed.
Én 270ért vettem az autómat Egy honda civic igaz 1993as, de máig tökéletesen mûködik (3éve járok már vele). Használtautó pont hu-n nézelõdj, és olyat vegyél amit megengedhetsz magadnak, persze jól nézd meg, hogy mire adsz ki pénzt.
Kedves kerdezo! Ugy tetted fel a kerdest, mintha egy 16 eves kisdiak lennel. Ellenkezo esetben nem ertem a problemad. Van osszesporolt penzed. Elvileg 19 evesen mar nem kell engedelyt kerned a szuleidtol. Vedd meg az autot, es ha epp nincs penzed benzinre, akkor kolcsonkersz vagy nem hasznalod. Most valami furfangos praktikat varsz, hogyan kell meggyozni oket? Ez olyan bonyolult? Ha ok nem akarnak beleadni, nem fognak. De kerdezd meg oke, hogy egy evig tudnanak-e segiteni a fenntartasban? Cserebe termeszetesen barmikor kolcsonadod nekik.
Es egyebkent javaslom, hogy Opelt vegyel. Az sosem hagy cserben.
Szia. 2 megoldás is van. Beszélsz szüleiddel, hogy szeretnél egy autót ezért meg ezért meg ezért és kellene egy kis segítség, hogy meg tudd venni, vagy veszel egy idõsebb autót, akkor japán és német típust érdemes belõlük. Illetve szerintem autót 1.4 alatt ne vegyél /ez az én véleményem/
Sehogy. Szerintem ne akarj kuncsorogni még a szüleidnél sem! Ha anyagilag gond nélkül megtehetik...akkor esetleg beszélhetsz velük a témáról, de konkrétan rávenni, meg ilyesmi ne akard õket. Az élet késõbb sem lesz ilyen egyszerû...hogy majd szólok anyucinak, hogy adjon pénzt, ha hó végére elfogyott a zsé...nõlj fel! Keresd meg magad a rávalót! Ezerszer jobb érzés úgy...mint így...
Dolgozz. Én azt mondtam a fiamnak, hogy ha fõiskolára / egyetemre megy, akkor veszek neki egy kocsit ( 400 000 alatt ) vagy ha drágábbat néz, akkor fizetem a felét ( max. 500 000-ig ).
Van egy ötletem:menj el dolgozni! Ėrettsėgivel már mehetsz a Tesco-ba, amellett tanulhatsz is.
Mért nem mész telekocsival? Az olcsóbb és kelhetsz is egy órával késõbb.:) Az autónk fenntartása 600 E Ft évente úgy, hogy ingyen van egy csomó minden, mert rokkantnyugdíjasé. Heti 1-2 szer használjuk 10 perces utakra és szervizelni sem kellett még soha. Szóval neked 1 misi fölött lenne az éves fenntartása.
A kérdező hozzászólása: a baj az hogy a 700k-ban benne kell lennie a legalább egy éves költségeinek, mert év közbe suli van és nem akarok még dolgozniis, meg egy kis pénznek bármi váratlanra
700 ezerért már egészen jó autókat lehet kapni. Ha tényleg összejön a hiányzó összeg diákmelóból, akkor még anyukádék támogatása sem kell. Az a baj, hogy kissé provokatív módon tetted fel a kérdést, erre bizony nem várhatsz elképzelésednek megfelelõ választ. Ha meg ez volt a célod, akkor lelked rajta.
A kérdező hozzászólása: Kiscsillag, drága mondják páran, erre eszembe jutnak ezek a szavak: ellenszenv, lenézés, más generáció, kapitalizmus, csak én ne legyek majd ilyen. 19 vagyok, érettségi után már volt nyári munkám, abból van meg az a rész amit én fizetnék, mert én nem buliztam el, emellett már azelõtt is volt megtakarított pénzem, így most közel 500 000 Ft-m van, és újra itt lesz majd a vizsgaidõszak utáni idõ, amikor fogok tudni dolgozni, tehát nyár végére összejön biztosan 700 000. Ehhez nekik nem kellene sokat hozzátenni. Azzal tisztában vagyok hogy vannak egyéb költségek, nem is hittem, hogy ti ezzel érvelnétek. A témát még fel sem hoztam, mert elõbb kíváncsi voltam a reakciókra. A fõprobléma, hogy az õ kenyerüket szem, tehát szót fogadok. A végére is megjegyzés: úgyérzem, hogy a kb. senki nem válaszolt a kérdésemre, és rögtön felkaptátok a vizet. 7-es válaszoló aki ilyen kérdést tesz fel mint én az vagy tud a mellékköltségekrõl vagy nem...
Szerinted ismerjük mi a szüleidet? Nekem például akár térden állva is könyöröghetnél egy hétig, akkor se vennék kocsit a (kiskorú?) gyerekemnek.
Lenne egyáltalán pénzük rá?
Tul fiatal vagy meg a felelossegteljes autovezeteshez. Majd sajat penzbol, ha felnott vagy.
Én sem vennék az iskolás gyermekemnek autót. Nem kell menni a nyájjal... Még nekem sincs autóm, bármennyire szeretném, pedig 24 éves vagyok. A gyermekemnek sem vennék annyi idõsen, mint amennyi Te vagy. Nem hiányozna, hogy felkenõdjön valahova. Csak azért hogy" felgyorsuljon" az életed meg pláne nem vennék. Ha dolgoznál és mondjuk a munkahelyedhez kellene, abban viszont támogatnálak. DE nem én vagyok az anyád-apád, úgyhogy a SZÁJADDAL mondd nekik. Még azt sem tudjuk anyagilag megtehetik-e. Egy kocsi fenntartása sem két garas.
Dolgozz meg érte!
Tudod egy kocsit kell tankolni, biztosítás, stb. Hogy gondoltad? Majd apuci meg anyuci ezt is finanszírozza neked, csakhogy te egy órával többet aludhass? Gondolkozz már kiscsilag..
*csillag
Nem megvenni sok egy autót, hanem fenntartani. Benzin kell bele, elromlik ez-az idõnként, kötelezõ, súlyadó, vizsgáztatás, stb. Ha mindezeket felajánlod, hogy állod, talán még vennének is neked autót.
Ha -tanító célzattal- csak úgy nem vesznek neked semmilyen autót, beszéld meg velük, hogy pl. a következõ szülinapodig x dologban segítesz nekik/megcsinálod helyettük, így kvázi megdolgozol érte, nem csak úgy odaadják a slusszkulcsot.. Persze segíteni amúgy is kell, csak úgy értem, hogy lássák rajtad, hogy van felelõsségtudatod, ami nem hátrány vezetésnél sem..;) Meg amiket ide is leírtál, azt mondd el nekik, hogy miért lenne fontos!
A kocsit nem csak megvenni kell ám. Fenntartani mibõl akarod...? Ja, hogy azt is perkálják neked? Meg csak azt hiszed, hogy sokkal hamarabb lennél vele. Reggel-este közlekedési dugók, balesetek, mire találsz egy parkolóhelyet... vagy a parkolást is fizeted minden nap...? Elég meggyõzõ érv lehet a szülõk szemében, ha leteszed a szükséges pénzt, meg persze stabil jövedelemmel rendelkezel a fenntartásra is. Esetleg keress egy munkahelyet, ha lesz napi 1-2 plusz órád a kocsinak hála, biztos belefér az idõdbe némi munka. Egy régi csotrogányt pedig nem éri meg megvenni. Hiába olcsó, ha kéthavonta ráköltheted az árát, mert tönkremegy benne minden.
Olyan jó, amikor az emberek mondják, hogy az ember 17 évesen csak a fának tud nekimenni. Az bezzeg sokkal jobb, ha 10 évig nem vezet vagy csak alig, aztán érett felnõttként kb. 0 rutinnal beül a volán mögé és azt hiszi õ az ász.
Persze torony óra láncostól?csak egy órával?ne má.A suliba esetleg wc-re nem azzal akarsz menni?Olyan világot élünk, böfög a gyerek anyaaa kõ egy járgány mert 1órával késõbb kell felkelni...feküdj le idõbe drága és feltudsz kelni.
Azért vannak dolgok, amiket szavakkal illetni nehéz, ez pont olyan: "Keress kérdéseket hasonló témákban: anya, apa, bizalom, iskola, pénz" :D Kezd szülõk lexikona 1.1 fejezet! :)
Egyáltalán hány éves vagy? Van pénzük a szüleidnek?
A kérdező hozzászólása: köszi, ez meggondolandó :)

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy vegyenek új mobilt nekem?

Két éves ami most van, de már a külseje nagyon csúnya mivel sokszor leejtettem és képernyoje is be van törve. Viszont nem kapok újat, mert "nem érdemlem meg".:(

Legjobb válasz: milyen fajta, ha lehet cseréltesd ki az elõlapt azt szerintem önerõbõl is megtudod oldani.

milyen fajta, ha lehet cseréltesd ki az elõlapt azt szerintem önerõbõl is megtudod oldani.
Én se vennék neked, ha nem tudsz rá vigyázni.
Szerintem kérj iphone 5-öt, azt biztosan megértik majd.
De miért nem vigyáztál rá?

Mit tegyek? Hogy vegyem rá a szüleimet, vagy ne vegyem rá? Feledjem el vagy ne?

Megnéztem a youtubeon egy videót amiben egy kislány karácsonyra kapott egy lovat. Ma a könyvtárban megláttam az egyik könyvben és elfogott a sírás még hozzá azért mert tudom , hogy én nem kaphatok. És én nagyon szeretem a lovakat és járok lovagolni de nagyon ritkán egész télen nem voltam és tavaly nyáon kezdtem és akkkor se voltam sokat. Szóval arról lenne szó, hogy én szeretnék még több időt tölteni lovakkal és szeretnék egy lovas kalandot meg egy nagybácsit vagy vkit a családból akinek van lova. És ha lenne olyan esélyem mint a könyvekben hogy haza jövök az iskolából meg csinálom a házim és már megyek is egy lóhoz de ez sajnos nem lehet. (itt jönne a kérdés csak nem íhatom ide)

Legjobb válasz: Majd ha felnõtt leszel, ehetsz magadnak. Addig nem várhatod el tõlük, hogy egy többszázezres hobbit pénzeljenek.

Majd ha felnõtt leszel, ehetsz magadnak. Addig nem várhatod el tõlük, hogy egy többszázezres hobbit pénzeljenek.
Én is 12 vagyok, nekem anyukám lovas oktató és én is ló mániás vagyok... Heti van, hogy 5x lovagolok... Versenyzek... De sajnos mi sem engedhetjük meg mangunknak a lótartást(albérletben lakunk):( Két lovardában lovagolunk az egyik ahol rendesen edzünk a másik pedig ahol anyukám oktat (hobby lovarda). Szerintem kérd meg az edzõdet, hogy egy bizonyos lovon lovagolj mindig, én is a hobby lovardában ezt teszem mert van ott egy ló amely kissé el van kanászodva, fél éve lovagolom... Elötte ugrást sem látott, most már 90 cm-s meredeket ugrunk és nem csak a lovaglásból áll ez, mindig én takarítom a boxát, leápolóm, legeltetem, idomítom... Néha úgy érzem mintha a sajátom lenne... Szerintem ez is fejlõdéshez vezet persze néha más lovon is kell ülni, hogy ne csak egy lovat szokj meg.Lovaglás elött és után tölts sok ídõt a lovakkal, figyeld meg õket néz haladó lovasok edzéseit ebbõl is sokat tanulsz. Néha játsz egy kicsit kedvenc lovaddal értékelni fogja, hogy nem csak a hátán szeretsz ücsörögni.Szerintem a önkéntes dolog is nagyon jó ötlet én is járok a sport lovardába , csak felhívom az edzõmet és kész, nem érdekel, hogy 1 órát kell buszoznom... Kiérek ad egy csomó feladatot és utána azzal jutalmaz, hogy ingyen lovagolhatok, szerintem az oktatód nem fogja leharapni a fejed, nyugodtan kérdezhetsz tõle bármit hisz ez a munkája. Amúgy milyen szinten lovagolsz? Megy az összes jármód szabadn? Tudsz kezelni nehezebb lovakat pl.:ijedõs, szórakozó stb? Mert ha ebbõl van olyan amit nem tudsz akkor még nem érdemes lovat venni... Összeségében szerintem kérd meg a szüleidet, hogy minimum hetente 1x hadd menj el lovagolni és ha pénztárcátok nem engedi a heti 1-nél több ídõt akkor csak kérd meg, hogy had menj le simán csak lovat látni :) ) Remélem hasznos volt az írásom... Lovakkal gazdag napokat kívánok:)
Hidd el én tudom a legjobban, milyen érzés...5 éves korom óta vágyók egy lora...most 14 vagyok...és csak most kaptam, tudod hány évig lovagolnak, szereztem tapasztalatot, amíg megengedtékva szüleim, h lovam legyen? A lényeg: szerintem még várj vele, gyakorolj és járj minnél több helyre lovagolni...sok sikert
Én is így vagyok :) csak én már 22 éves vagyok :D de egyetemre járok és tanulok mint az õrült hogy lehessen majd egy jó munkám és ha lediplomázok olyan állatot tarthassak amilyet csak akarok :)
Kérdezed meg a szüleidet, hogy mit szólnak hozzá? Vagy vesznek neked, vagy nem. Tõlük kérdezd, ne tõlünk.
Én világ életemben ingyen lovagoltam, 7 éves koromtól folyamatosan, télen-nyáron, egészen 20 éves koromig (utána Pestre költöztem és munka mellett már nem fért bele), úgyhogy nem lehetetlen megoldani, csak járni kell a lótartókat a környéken.
egész kiskamasz koromban rágtam a szüleim fülét, hogy vegyenek nekem lovat. anyagi akadálya nem lett volna, de mégse vettek, mindig azt mondták, hogy majd veszek magamnak, ha felnõtt leszek. nos jelentem felnõtt vagyok és vettem magamnak lovat. a saját keresetembõl. és abból tartom el. ki kell várni! 24 évesen vettem meg az elsõ lovam, és kb 12 éves koromban kezdtem el "hisztizni" érte, szóval csak 12 évet kellett várnom, hogy összejöjjön! :)
Én is pont úgy vagyokmint a 12 éves lány:) Én is most kezdtem lovagolni, heti 2x járok és én is 12 vagyok.Nagyon szeretem a lovakat, de nemvagxunk olyan anyagi helyzetben, hogy eltartsunk egy lovat.Azt tudom ajánlani, hogy elõsõsorban arra vedd rá az anyukádat, hogy rendszeresen járhass, legalább heti 1x lovagolni.:")Érdemes elõbb jól megtanulnod lovagolni, és csak aztán a saját lovon gondolkodni.Egyébként az önkéntes ötlet nagyon-nagyon jó ötlet, vagy ha nem is önkéntes, hanem egyszerûen csak sok idõt töltesz a lovardában, már az is nagyon jó!:) Ha szüleid làtják az igyekezetedet, biztos fognak valamit tenni!Ha a saját ló felejtõs is, esetleg a heti 2-3 lovaglás is jutalom vagy esetleg a lóbérlés is nagyon jó.:)
Nyugodtan menj oda hozzá, és mond meg, hogy szeretnél napi X idõt csak úgy kint lenni a lovak közt, megnézni, hogy és mikor etetik, almozzák õket, esetleg segíteni ha tudsz vmiben, stb. Az edzõ magától nem fog megkérni, hogy maradj már órákat ott, van általában elég ember, aki ott "lebzsel". :) Elküldeni nem fognak.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat annak a 12 eves lanynak.uzenem.h van vagy 4 lovas komybrm tele mindennel.szal eleg sok mindnett tudok es koszonom annak is akibazt mondta.h dolgozzak onkenteskent csak nem.merem megkerni az eddzot
Egy lovat nem megvenni sok, hanem eltartani - valószínûleg ezért nem lehet lovad, mert oké, hogy kifizetsz rá megvételnél 300 ezret, de utána havi 40 ezer a legalja, ha otthon tartod, akkor ráadásul kell neki egy társ, mert egyedül nem tartjuk, legelõ, széna-, szalma- és abraktároló, ezutóbbit ráadásul napi 3-5× kell etetni, tehát ráérés is kéne, na meg ugye ezeket védeni kell esõtõl és rágcsálóktól, télen az árak az egekben, minõség meg sokszor a béka hátulja alatt, szóval elõre célszerû megvásárolni... Kell egy beton trágyatároló, amit idõnként el kell szállíttatni, boksz a lovaknak, hogy ha lebetegszenek, tudd õket boksznyugalomra fogni, ráadásul egy ló napi 40-70 liter vizet simán megiszik, ami azért nem kevés... Plusz kell neki felszerelés, stb. Ha lovat tartasz, nincs olyan, hogy most karácsony van, most szilveszter, most hosszúhétvége, most nincs kedved/hangulatod, izomlázad van, buli van a barátokkal, most esik az esõ, a hó, vagy épp szélvihar van, meg vagy fázva, stb., a lóval foglalkozni kell... Az is tény, hogy a lovasoktatás drága, de amíg nem tudsz stabilan ülni mindhárom jármódban, addig nem is ajánlanám a saját lovat, onnantól lehet rajta gondolkodni, de még mindig ott tartasz, hogy állandó edzõi felügyelet kéne, mert a jármódok kiülése még nem lovastudás, csak annak megalapozása. Az edzõ + a tartás pedig ugye drága... De azért azt megmondhatod nekik, hogy szeretnél heti 1× fixen járni, mert hat havonta két alkalommal nem fogsz fejlõdni, az is tény. A másik, jó edzõhöz érdemes járni, akinél nem osztályban zötyög egymás után 6-8 ember, hanem 1 vagy max 2 ember tanul egyszerre, mert ezeknél sokkal-sokkal gyorsabban fejlõdsz, és ténylegesen tanulsz is.
Hát figyi nagyon sokba kerül a tartása majd ha felnõsz és dolgozol majd befizeted a számlákat és lesz pénzed lóra akkor vegyél de a szüleidtõl ne várd el.Inkább mondj le róla most, én is akartam lovat gyerekkoromban, papám mindyíg mondta hogy majd vesz nekem egyet ha nagyobb leszek.Papám azóta meghalt én felnõttem és nem lett lovam nem is lesz már sosem.Nagyon sokba kerül eltartnai.Van kutyám inkább:)
ha ennyire szeretnel valamit, szerintem ne a szuleidtol vard a megoldast, hanem te magad tegy dolgokat erte. ha lovakkal szeretnel foglalkozni, akkor kezdetnek esetleg onkenteskedhetnel a lovardaban, ahova jarsz. tudom, hogy ez nem ugyanaz, mintha kapnal egy lovat, de gondolj bele, ha a szuleid latjak, mennyire jol tudsz gondoskodni mas lovakrol, akkor szerintem ok is hajlandobbak lesznek rad bizni egy sajat lovat. szoval bizonyits, dolgozz kemenyen, mert annelkul nem lehet (vagy nem erdemes) elerni semmit sem. :)
Tudom milyen érzés!12 vagyok nekem se engedik...stb.Figyi!Most még (szerintem)nem vagy kész egy lóra akármennyire szereted õket!Én is imádom.Nekem mondjuk annyi szerencsém van hogy heti szinten mehetek lovagolni. Lehet hogy most azt gondolod hogy "jajj de jó lenne ha lenne lovam, csinálnék vele ezt azt"...stb.Mikor belegondolsz akkor egy "iszonyú jó álom", de ha télleg kapnál lovat rádöbbennél hogy túl korai volt ez a ló és nem bírod "eltartani".Végül a következménye az lesz hogy a pacit lehet eladni vagy mehet bértartásba. Amúgy hány éves vagy?Mit/Mennyit tudsz a lovakról és környezetükról?Tudod mit mikor hogyan kell csinálni?stb. Én se vagyok profi ebben.Én megtanultam/beletörõdtem hogy egyhamar nem kaphatok saját lovat és rádöbbentem hogy nem tudnám így jelenleg ellátni, ezért elkeztem tudásom fényezni a lovak terén.Tedd te is ezt!Ha már szüleidnek is tudsz bizonyítani(magadnak is) akkor szóba jöhet a lótartás.
Elözõ vagyok... Egyébként nem a ló megvétele a drág avgy a felszerelés, hanem a tartás. Nekünk adtak volna oda INGYEN lovat, még a felszerelést is egyszer kell venni jó minöségüt pl, :Stübben. És sajnos akár mennyire is fájt nem fogadhatuk volna el mert a tartás nem tudtuk volna kifizetni:(((

Hogy vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek nekem fogszabályzót? :O

Ugy szeretnék.!

Legjobb válasz: ami jó az min. 200 ezer ft (ami szuper az duplája sajnos) van ennyitek?

ami jó az min. 200 ezer ft (ami szuper az duplája sajnos) van ennyitek?
csakis a pénz az akadály?
szopogass egy teniszlabdát amikor csak teheted, és akkor muszáj lesz
Esetleg orvossal beszélj... ha tényleg szükséged van rá, majd õ beszél a szüleiddel.
A kérdező hozzászólása: Nem a pénz nem baj de nem akarnak venni a teniszlabda nem fér be a számba ......
húh .akkor nem irigyellek hogy ilyen szüleid vannak.. vhogy meg kell gyõznöd õket, vagy venned saját pénzbõl, az élet sajna igazságtalan , meg kell szokni , és személyiségfejlesztõ hatásként felfogni mindent ami szarul esik :D
De legalább kell is, vagy csak tetszik?

Hogy vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek egy új telefont?

Elösször is nem kell egyb?l ezt mondani hogy "miért nem elégszel meg azzal ami van,másnak még ilyen sincs"szóval lécci ezt a szöveget-meg hasonlót-ne írjatok lécci.Szóval 12éves vagyok 7.-es.A szüleimnek már 2éve könyörgök hogy had kapjak új telefont,d e?k nem vesznek.Félre ne értsetek nem kapok havonta új telefont(s?t még évente se!)de ez már olyan sz*r hogy az borzasztó.1.-be kaptam(amikor még csak 1-2 gyereknek volt az osztályba telója)akkor tök jó volt meg minden,de már 6éves(szülinapomkor lesz 7).Nincs rajt kamera(imádok fotózni telón különféle módokban)bluotooth és semmi!Szó szerint semmi(telefonkönyv,üzenetek beállítások,ébreszt? meg 2jték kb.ennyi,vagy kicsit b?vebb szóval az alapvet? dolgok)A barátn?im már sokadik telefonjaikat nyúzzák(a legjobb barátn?m a 2.-at,de ez a 2.telefonja és ? is sokáig nyúztas a régit,tavaly kapta az ujjat)a másik barátn?m is a 2.-at,kb.májusba kapta.A harmadik barátn?m pedig 3.-at kb.Az övé is 1éves kb.A legjobb b. súsztatós a másik kett?nek érin?s...A szüleim azzal jönnek hogy majd 8.-ba,de szerintem akkor se fogok újjat kapni.Azzal pedig már nyaggattam ?ket hohgy mert szükségemvan újra,meg a többieknek sokkal jobb van,meg ilyenekkel,de nem jött be.Valami elég nyomós ok kéne.Már kinéztem 2 telót a Samsung Divat és a Samsung Galasy S-t(de több telefon is tetszik),a galaxy kicsit drágább a diva olcsóbb.Nem is nagyon a pénzel van bajok szerintem mert szülinapomra majdnem megkaptam a telefont,de mégsem.Szóval hogy vegyem ?ket rá hogy ujjat vegyenek?

Legjobb válasz: "galaxy s pedig kicsit drágább" kicsit...csak 100000ft-al b+., amúgy az elsõ, második jó megoldás :D

"galaxy s pedig kicsit drágább" kicsit...csak 100000ft-al b+., amúgy az elsõ, második jó megoldás :D
Anya [email protected], ha szeretsz igazán megdobhatnál egy, szá[email protected] telefonál!A rák egye ki a beled! /és sírva bemész a szobádba, majd magadra csapod az ajtót/ Tuti módszer, nekem bevált!
úgy vedd rá õket hogy nem akarod azonnal meg h ez kell meg h újat akarom csak mutogasd eh ez olyan jól néz ki meg ez is ....én is így kaptam fényképezõt karácsonyra karácsony elõtt 2-3 hónapp elkezdetm ezt és í:D:D meglett amit akartam és pont jókor emmi plusz kiadás
nézd a gépen a telefon fotóját amikor anyud látja.. :D én így kaptam meg a samsung s 5230 (L) :D 2.-dik telefon.. 13/L
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket.Kipróbálom õket.A barátnõmnek is samsung s5230-a van csak neki la fleur
Hát igen.. Ez egy vicces helyzet.. Én például úgy kaptam meg az elsõ okostelefonom karácsonykor, hogy rengeteget /szinte csak arról beszéltem a szüleimnek minden egyes nap úgy 3 hónapon keresztül../ meséltem a telefonról.. Mindig mutattam képet a telefonról és karácsonyra csak azt kértem.. Végül meg is kaptam és nagy volt az öröm.. :) Samsung i8910 HD- ért "küzdöttem" ennyit.. :)
az s5230-as vagyok.. az enyém is la fleur.. :D
Elõbb vedd rá õket, hogy vegyenek neked egy helyesírási szótárt is! :S
én is 12 vagyok most megyek 7.-be és nekem is van zsebpénzem és anyuék se engedik meg, hogy vegyek szerintem ez már tök szar ..na mind1 valahogy próbáld meg az akciósat nézni vagy ilyesmi és mondd , hogy nézd anyu ez most akciós vagy valami ! :D

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy vegyenek nekem egy LG G2-t?

tudom, hogy most mindenki azzal fog jönni, hogy minek neked ilyen korban ilyen telefon, meg hogy nem fogom kihasználni. 12 éves vagyok, 6.-os és nagyon szeretnék egy LG G2-t. nem kell újan megvenni a boltokba mert ott nagyon drága, hanem használtan is jó lenne. max olyan 80.000 körül lenne. apukám olyan 120-at keres, és egy éve könyörgök neki, de nem. szinte minden nap ezért szoktam szomorkodni. amikor volt az elsõáldozásom, 150.000 forintot kaptam, és mindent eltettek, semmit nem adtak belõle. és ha felhozom a témát, és cirkuszolnak. egy fos samung galaxy ace telom van, amire 3 játék is csak húzósan fér rá. ráadásul egyke is vagyok. :'( pls ötleteket, hogy hogy vegyem rá õket.

Legjobb válasz: Alapvetõen ha apukádnak ilyen alacsony a fizetése nem csodálom hogy nem veszik meg, azt viszont felháborítónak tartom hogy elsinkófálták az ajándékba kapott 150 ezer forintodat.

Alapvetõen ha apukádnak ilyen alacsony a fizetése nem csodálom hogy nem veszik meg, azt viszont felháborítónak tartom hogy elsinkófálták az ajándékba kapott 150 ezer forintodat.
Igen, mindenki azzal fog jönni minek neked ilyen korban ilyen telefon. És igazuk van. Nem bírnád kihasználni. Amúgy is mire kell egy 12 éves gyereknek egy ilyen telefon? Játszani? Azért meg nem éri meg. Még okos telefont sem adnék egy 12 évesnek, nem hogy felsõbb kategóriásat.
Édesapád több pénzt keres, mint az anyukád? Ha igen, akkor örülnöd kéne, hogy van étel az asztalon. 120 ezer forint az semmi, akár bruttóban, akár nettóban nézzük. Egy ember eltartására is alig elég, nemhogy háromnak. Azt a Samsung telefont ami neked van nagyon is megbecsülném. Nekem ez évben, 19 évesen lett elõször olyan telefonom, amin van wifi. :) Hidd el, néhány év múlva örülni fogsz, hogy nem hagyták hogy eltapsold azt a 150 ezer Forintot.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); menyit változott a világ, nem semmi. nekem 12évesen 30ezer forintos telefon volt az álmom, késõbb egy addigra már sokkal jobbnak számító telefon volt a vágyam az is szintén ilyesmi árban. gondolni sem mertem volna olyan árazású telóra mint a G2. mondanám hogy gondolj csak bele hogy faterod mennyi energiát fektet bele mire meg lesz rá a pénz de 12évesen 0 melózással nem tudsz ebbe bele gondolni mert még nem élted meg. faterod 120ezres kereset kevés egy ilyen teló vételéhez, gondolom muterod nem melózik másként írtad volna. ha õ is keresne még vagy 100-120at akkor esetleg lenne rá esélyed hogy kapj rá pénzt de így szerintem ne sírj érte hanem add lejjebb a szintet és nézz olcsóbb telefont. az hogy a szüleid elvették a 150ezredet nem biztos hogy rossz dolog, szerintem csak elrakták neked késõbbre. 12évesen könnyû hülyeségre elverni a pénzt, késõbb ha mész tovább tanulni lehet még nagyon is jól fog az neked jönni, ha más nem akkor 17évesen jogsizni.
Megnyutlak, én 14 vagyok (már 2 napja ;)), és Galaxy Mini-m van. Sosem kaptam telefont, nem is terveznek venni, de nem zavar, mert jobb érzés úgy venni telefont, hogy 3 év alatt 2000Ft meg 1000Ft bankjegyekbõl jött össze az ára, mint hogy az elsõ nyögésre édesapád a kezedbe nyomja a telefont. Kitartás, inkább mosogass, segìts a nagyinak, nekem is úgy jött össze a pénz új gépre. Igaz 3 év alatt, de megérte.
Oda mész és elkezded ezeket a parancsokat irogatni a fejedbe : /me szépenj pislog /me szépen pislog a telfonért :D Bocs rá mragadt az rp :D Vagy odamész leülsz összekuncsolod akezedet és mondod hangosan:Légyszi hadj kapjam meg légyszi :D
Ennyi idõsen felesleges neked ilyen mobil, ha nagyobb leszel , akkor jobban fogod értékelni a pénzt, mert azt nem adják ingyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!