Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem hogy (5298 db)

Apám nem engedi hogy kontaktlencsére váltsak, mert szerinte egészségtelen. Azt mondta ha bebizonyítom, hogy nem károk a szemre (megkérdezek egy orvos) akkor megengedi, hogy vegyek. Hogyan tudnám rávenni?

Legjobb válasz: Õszintén való a szemre egy mûanyag lemezt tapasztani ami a levegõt is elzárja csak azért mrt rossz elképzelések vannak a szemüvegrõl?55 éve hordok szemüveget!

Õszintén való a szemre egy mûanyag lemezt tapasztani ami a levegõt is elzárja csak azért mrt rossz elképzelések vannak a szemüvegrõl?55 éve hordok szemüveget!
A kérdező hozzászólása: Jó, de én utálom a szemüveget. és rosszul is áll, nem bírom elviselni.
Te döntesz én elmondtam!
Rengeteg féle szemüveg van, valamelyik csak jól áll, nekem pl, a keret nélküli kimondottan jól áll, a keretes nem. Menj el vele egy szemorvoshoz, és kérjetek tõle tanácsot, amúgy esm biztos, hogy hordhatsz lencsét, ezt minden esetben orvosnak kell megállapítani. "Mivel a kontaktlencse közvetlenül érintkezik a szem felületével, így minden esetben szükséges egy alkalmassági vizsgálat, ami megmutatja, hogy valaki alkalmas-e annak használatára. "
Mész és megkérdezel egy orvost. A kontaktlencse nem káros. Speciális anyagból van, aminek nagyon nagy az oxigénáteresztõ képessége. Kényelmesebb, praktikusabb, mint a szemüveg. Természetesen sokkal nagyobb körültekintéssel kell használni, mint a szemüveget, rendszeresen kell cserélni, tisztítani, nem szabad dörzsölni stb. Én közel 20 éve viselek kontaktlencsét, semmi bajom nincs, a szemem ugyanolyan, mint amikor elõször elkezdtem hordani, nem rosszabb, nem jobb.
Olvastad már ezt a cikket a kontaklencsérõl? Érdemes elolvasnod, mielõbb belevágnál: http://www.webbeteg.hu/cikkek/szem_betegsegei/817/a-kontaktl..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Elolvastam :)
A lencse nem egészségtelen, ha betartod szabályokat. A levegõt meg átereszti kedves elsõ, nem viccbõl van oxigén áteresztõ képessége.
Hát apád a választ is megmondta... Elmész egy szemvizsgálatra, apukád elkísér, az orvos elmondja a lehetõségeket, kockázatokat, hogy egyáltalán te viselhetsz-e lencsét... utána eldöntitek. Olyan meg ne ossza az észt a témában, akinek nincs tapasztalata mindkettõvel. Ésszel használva, megfelelõ kontroll mellett nem károsabb a lencse, mint a szemüveg - persze van, aki nem alkalmas a viselésére, ez mindenképpen szakértõi kérdés. Nekem éppen egy orvos javasolta a lencsét, mert kevésbé romlik mellette a szemem, mint szemüveggel. Arról nem beszélve, hogy 10 év alatt sem tudtam megszokni, és zavar, hogy látom a keretet, utána meg a homályt. Lencsével nincs ilyen gondom.

Járok egy lányal de ö nem nagyon az a bujos csaj meg nem nagyon mutatja ki az érzéseit, mit tegyek hogy kimutassa? Hogyan vegyem rá?

Legjobb válasz: Nem tudod rávenni. Õ ilyen. Más meg másmilyen. Mindenesetre amikor majd szakítasz vele emiatt egyszer (mert a kérdésbõl látszik, hogy ez téged zavar), akkor említsd meg, hogy miért is történt.

Nem tudod rávenni. Õ ilyen. Más meg másmilyen. Mindenesetre amikor majd szakítasz vele emiatt egyszer (mert a kérdésbõl látszik, hogy ez téged zavar), akkor említsd meg, hogy miért is történt.
Elõször is tanulj meg normálisan írni.

Ha a kutyánk felugrál rám hogyan kezeljem, hogy vegyen vissza a játékából?

Fiatal német juhász keverék 3 éves, és úgy ugrál fel, mintha el akarna lökni és kicsit kellemetlen amikor a körmét belémakassza. Hogy kell a kutyát visszafogni úgy, hogy azt ne érezze bántásnak?

Legjobb válasz: Amikor felugrik kicsit lépj rá a hátsó lábára vagy a lábaddal lökd el, fordulj ki.

Amikor felugrik kicsit lépj rá a hátsó lábára vagy a lábaddal lökd el, fordulj ki.
Tobb fele mod van.. Leirom azt ami nalam bevalt. Ha felugrik a kutya nincsen simi, nincsen szida SEMMI, ha nagyon muszaj akkor max szo nelkul arrebb lokod. Ha lenyugodott es valahova lefekudt egy helybe akkor magadhoz hivod, NEM TE MESZ ODA es ha odament es szepen viselkedik akkor meggsimogatod. Ha. Kezdi az ugralast akkor kezd elorol ugyanezt. Ezt meg kell majd csinalnod egy parszor, de hidd el hatasos. Sokkal hatasosabb, mint a veres vagy a szidas...


Nem engedi a barátnőm hogy hozzányúljak, hogy vegyem rá?

Legjobb válasz: Jó tedd fel még egyszer, de véletlenül se válaszolj a kérdésünkre.

Jó tedd fel még egyszer, de véletlenül se válaszolj a kérdésünkre.
A kérdező hozzászólása: milyen kérdésetekre?
Minél többször felteszed a kérdést, annál többet fog engedni neked a barátnõd. http://www.google.hu/imgres?hl=hu&biw=1280&bih=675&gbv=2&tbm..
hány éves a lédi?
A kérdező hozzászólása: 18
itasd le a pics.ba!
A kérdező hozzászólása: nem iszik
tedd lapátra, ha egy normális kapcsolat lenne a tiétek, alig várná, hogy hozzányúlj...

Hogyan csináljam? Hogy vegyem magam rá?

Nos... Van egy lány aki nagyon tetszik... 2éve (állítólag) Tetszettem neki...

Legjobb válasz: ha pasija van minek rombolsz bele a kapcsolatba? amúgy meg 3 hónap nem a világ.

ha pasija van minek rombolsz bele a kapcsolatba? amúgy meg 3 hónap nem a világ.
A kérdező hozzászólása: Nem belerombolni akarok... csak ha szakítanak.. (ami ugyis meg fog történni) Akkor.. de ha akkor rámegy a "csajozógép" akkor nekem annyi
mit veszithetsz ha oda allsz ele es megkerdezed? ugye semmit. hajra! 18 f
A kérdező hozzászólása: de utána olyan kínos ha elküld melegebb éghajlatra... vagy azt mondja h legyünk barátok.. belehalok a szégyenbe
Jajj..komolyan...ez a baj a fiúkkal...könyörgöm, menj oda hozzá, de csak akkor hogyha nincs pasija!( mert ha van, akkor kb 0 % esélyed van nála...) és hívd el randizni!! legyél már férfi!!
A kérdező hozzászólása: de nem merem elhívni.. mit tegyek?
a csajok sem érzéketlenek:) biztos megmondja ha valami nemtetszik, vagy nem szeretne kapcsolatba kezdeni veled.de ha egy év múlva rájössz h basszus miért nem álltam oda elé...akkor már lehet hogy késõ lesz. semmit sem veszíthetsz :) soksiker
A kérdező hozzászólása: hát én nemtom h nektek hogy van ehhez merszetek:S nekem nincs...:SS
amugy a lányok szeretik a kicsit esetlen, srácokat.:) de legyél kicsit magabiztosabb..a kisugárzás a nyitja az egésznek :)

14 éves lányomnak kifordul a kaja a szájából! Undorodik, turkál az ételben soha nem volt jó evő . Más gyerköcnek is van ilyen? Hogy vegyemrá hogy jó ízüen egyen az asztalnál?

Legjobb válasz: Az én fiam 15 éves,és baromi rosszul eszik.Néha teljesen kikészít a "nem vagyok éhes"mondattal!Nekem azt mondta a dokinõ,hogy amíg nem kórosan sovány , az iskolában nem romlik a teljesítõképessége és nem beteg folyamatosan addig nincs baj! Esetleg meg lehet próbálni valamilyen vitaminkészítménnyt adni neki,amitõl étvágya lesz.

Az elmaradt az elõbb, hogy ebbõl következik, hogy dicsérni kell az alakját, hogy nincs semmi baja. És sose legyen olyan h az evés kényszer. Vmiért nem élvezi. Nincs kedvence sem?
Az én fiam 15 éves, és baromi rosszul eszik.Néha teljesen kikészít a "nem vagyok éhes"mondattal!Nekem azt mondta a dokinõ, hogy amíg nem kórosan sovány , az iskolában nem romlik a teljesítõképessége és nem beteg folyamatosan addig nincs baj! Esetleg meg lehet próbálni valamilyen vitaminkészítménnyt adni neki, amitõl étvágya lesz.
Szia, menjetek el együtt vásárolni és fõzzetek együtt... az meghozhatja az étvágyát... persze elsõre ne nyers húst adj a kezébe :O) közben van idõ a nagy beszélgetésre is... sokat ne kérdezz, azt nem szeretik a kamaszok...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat írjatok még
Beszélgess vele, de ne az evésrõl. Kérdezd meg bántja e valami, nincs e szüksége valamire, stb... Ez egy tünet, ami lelki problémára utalhat.
Igen ez tünet, lelki v. testi. Vmiért begörcsöl, talán már most fél a kövérségtõl, mert rossz mintát látott, pl. a kortársai kiközösítik a kövérebb gyerekeket. De lehet h otthon is van kövérebb ember, akire nem akar hasonlítani.
Lehet az is az oka, hogy nem mozog eleget a szabad levegõn.Ha nem sportol, legalább sétáljon, vagy biciklizzen! Vagy sokat ül a gép elõtt. Olyan a munkám, hogy egyszer a vidéket járom, egyszer egész nap a sz.gép elõtt ülök, s ilyenkor, fõleg, ha szemüveget sem viselek, estére émelygek, s nem tudok enni. Az is okozhatja, ha túl kevés vizet iszik. De lehet, hogy csak ilyen. Sok fiatal lány ilyen. Aztán idõnként meg rájuk jön a farkaséhség. Legjobb, ha elküldöd az asztaltól ilyenkor. Ha amúgy nem találtok okát.
Én is ugyan ilyen voltam, anyum elvitt orvoshoz kaptam étvágy javítót ilyen édes folyadékot azóta csak a gombát brokkolit meg 1-2kaját nem eszem meg:) nálunk bevált, szerintem vidd orvoshoz!
Vidd orvoshoz, nehogy baj legyen belõle.Sovány is? Ezek a tinilányok 40kg-an is kövérnek látják magukat, sokuk ezért nem eszik rendesen.
én is így vagyok ezzel, bár nem folyamatosan.néha meglátom a kaját és felfordul a gyomrom, de muszály ennem elkezdek enni és rögtön az az érzésem, hogy hányni fogok-_- ilyenkor inkább nem eszek csak gyümölcsöt attól nem vagyok rosszul...nálam ez nem köthetõ össze azzal, hogy kövérnek látom magam, ugyanis tudom, hogy nem vagyok az.csak néha rám jön és kész.ilyenkor van h nem eszek egy napig semmit. de ha biztos akarsz lenni, menj orvoshoz vele! /14 éves lány vagyok/
A kérdező hozzászólása: köszönöm
az én lányom is ilyen!!!nem eszik meg szinte semmit!de már rá jöttem , hogy eszik jó ízûen!!!vidd be a boltba magaddal és hagyd hogy õ válasszon ételt !amit szeret amit akar!remélem sikerülni fog ! nekem be vált :-)
Kimész a piacra és veszel te magadnak. Vagy a piacon is kérnek szülõi engedélyt? :D
Szia! Én is szerettem volna ennyi idõsen M kategóriát, nem engedték, akkor mérges voltam, ma már 23 évesen megértem a dolgot, kb 5 éve motorozom, de tudom, hogy annyi idõsen biztos csináltam volna sok baromságot. Ha autóval már megy a dolog, akkor jobban átlátod a közlekedést, egy egy elnézésnél nem az életedet, hanem a lökhárítót veszélyezteted. Nagyon nem mindegy.
Jól teszik, hogy nem "vesznek" neked jogosítványt! Tanulj, vizsgázz le! :D "Léccy" Ez különösen undorító írásmód!
Nem írtad az életkorod de szerintem 14 körül lehetsz. Az a baj hogy amikor valaki motoros jogsit akar az már ült motoron. Énis így voltam. Csak sokkal roszabb ha valaki tudás nélkül képzés nélkül motorozik. Ha meg valamit megtiltanak egy gyerektõl ugyis az ellenkezõjét csinálja. Ülj le velük és beszélgessetek el róla hogy te szeretnéd és sokkal jobb ha megvan hozzá a tudásod mintha a kertek alatt tudás nélkül motorozol. Emelett ha elkap a rendõr komoly pénzeket szednek be.

Hogy vegyem rá őket? Mennyibe kerül? és ezeket tényleg maguktól csinálják vagy betanítják őket?

ocsi h 3 kérdést irtam egybe! azt szeretném kérdezni hogy átlagosan mennyibe kerül egy kaméleon és egy akvárium hozzá? és hogy szeretnék egy kaméleont de szüleim nem engedig mert van már tegerimalacom (és azt mondták hogyha eladom a tengerimalacot akkor lehet kaméleonom de nem szeretném eladni!!) :/

Legjobb válasz: bocsi a hibákért! ja! és röviden: mennyibe kerül egy kamélon? és a felszerelése? a kaméleon magától változik át a videón? és hogy vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek egy kaméleont? (tudom nem rövid de azért ki irom!) ja és 11 éves lány vagyok!

A kérdező hozzászólása: bocsi a hibákért! ja! és röviden: mennyibe kerül egy kamélon? és a felszerelése? a kaméleon magától változik át a videón? és hogy vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek egy kaméleont? (tudom nem rövid de azért ki irom!) ja és 11 éves lány vagyok!
Soha nem láttam még ilyen pink színûre váltani egy kaméleont, pedig láttam már néhányat. Az elején nem könnyû beállítani a megfelelõ környezetet, szerintem kezdõ állattartóként nem tudnád õt gondozni. De ez csak az én véleményem:)
Sisakos kaméleon+etetõ, itató, terrárium legolcsóbban 10-20.000 között van.Ezt tényleg maguktól csinálják, ez azért van, hogy a természetben ne vegye észre õket senki olyan könnyen.
3. vagyok.Szerintem is igaz, várj még vele legalább 3-4 évet.De netrõl tanulj, és ha van idõsebb ismerõsöd, menj el hozzá, nézd hogyan tartja és kérdezõsködj.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! hát lehet hogy nem tudnám eltartani! :D de ott van az állatboltos!! XD meg az internet!! XD de amikor a tengerimalacot kaptam nem tudtam (az elsõ nap) gondozni de utána monda az állatboltos meg elolvastam pár cikket a neten és más nap már értettem hozzá!! XD
sajnálom azt a tengerimalacot
A kérdező hozzászólása: szoktam nézni gyakran a netet! :D :) ;)
A kérdező hozzászólása: de a kaméleonért nem dobnám ki a malacomat!! :D

Hogyan vegyem rá a szüleim h vegyenek 1 szibériai cicust?

A szüleim alergiásak a maskasz?rre de ezt halottam h ez a macska hipo alergén fajta és ebben a legkisseb mértékben van az a szer amit?l alergiásak rá.És még van 1 kutyánk aki kölyök korában 1 másik cicánkal nött fel de ö meghalt és azota nem birja annyira a macskákat de majd ugyis elkülönitem öket nah mind1 . segitsetek nekem h rá vegyem öket léci !!(azt isnirjátok le h lehet szobatisztává tenni léci) :)

Legjobb válasz: Ettõl a macskától is bármikor kijöhet valakinek az allergiája. Ha annyira akarod egy ilyen drága macskát nem rakhatsz ki a kertbe. Viszont ha tényleg ápolod nem lesz büdös, és az almot elég gyakran kell tisztítani. De abban nem tudok segíteni hogy hogyan vegyenek Neked. Viszont gyakrabban járj be nyelvtan órákra.

Ettõl a macskától is bármikor kijöhet valakinek az allergiája. Ha annyira akarod egy ilyen drága macskát nem rakhatsz ki a kertbe. Viszont ha tényleg ápolod nem lesz büdös, és az almot elég gyakran kell tisztítani. De abban nem tudok segíteni hogy hogyan vegyenek Neked. Viszont gyakrabban járj be nyelvtan órákra.
egy szülõ számára hatalmas öröm, ha gyermeke tud írni. helyesen. ajánlom neked, biztos megveszik
azért írják ezt, mert a fogalmazásmódod igazol. Látszik, hogy egy kisgyerek vagy, aki egy hirtelen fellángolásában macskát akar tartani.
A kérdező hozzászólása: + a szüleim azt mondják büdös a mecska de ha ápolod akor biztos h nem lehet büdös =/ de ne mondjátok ha ennyi a baj akor ne legyen cicusod mert én negyon szeretnék 1-et
A kérdező hozzászólása: jolvan inkább ne is válaszoljatok ha nem a kérdésre válaszoltok "-.- ez van igy irok fogadjátok el vagy ha nem akor meg ne irjatok vagy ez nehezetekre esik akik ijeneket irogatnak és csak ugy jo kedvükbõl bele szolnak?? xD szánalmas "-.-
Ahogy írsz, az szánalmas... Nem kéne kerülni az iskolát! Az ahogy írsz, téged minõsít! Lehetnél annyira igényes, hogy legalább leellenõrzöd amit írsz.
a helyesírásodból arra következtetek, hogy kb. 13 éves lehetsz, de azt írtad, hogy már csak 2 évig laksz otthon , tehát idõsebb vagy, ez így ne haragudj, de szégyen... 13:21es
vagyis 12:31
Kedves Gyermek, én is csatlakozom az elõbbiekhez: ha megmutatod otthon, hogy tudsz fejlõdni, van kitartásod pl. a magyar nyelv- és irodalomban elmélyülni, lehet, hogy meggondolnák magukat. A helyesírásodon egyébként sokat javítana, ha 1. olvasnál a tankönyveken kívül szépirodalmat is; 2. másoljál szövegeket, az is hasznos a javuláshoz.
Aki az "ilyet" 2x is pontos "j"-vel írja, meg a "helyesen"-t, az menthetetlen és nagyon súlyos:( Az én gyerekeim 10 és 11 évesek, kifogástalanul írnak helyesen, tehát ebbõl a kort nem lehet megítélni sajna:( De ha talált a 13, az nagyon szomorú... Sosem szoktam fórumokon a helyesírással piszkálni senkit, de ezt nem lehetett szó nélkül hagyni.
Én is vállalkozom a lehetetlenre :) "jo a helyes irást hagyuk 1 ideig .. am 1 másik kérdésben pont az volt h a szibériai cicusnak a szõrére nem lehet alergiásnak lenni mert hipoallergén és az 1-ik csaj aki ijen cicust tart és alergiás a cicaszörre enek a cicának a szõrére nem aergiás még akor is ha az orrához nyomja ! (ne helyes írásrol irjatok plz)" Jó, a helyes írást hagyjuk egy ideig. Amúgy egy másik kérdésben pont az volt, hogy a Szibériai Macskának a szõrére nem lehet allergiásnak lenni, mert hipoallergén. Az egyik lány, aki ilyen cicát tart és allergiás a macskaszõrre, nem észlel tüneteket, még akkor sem, ha az orrához tartja a kedvencét. Ne a (szörnyû) helyes írásomról írjatok, kérlek.
Köszi, utolsó hozzászóló. Eziáig filoztam, mi lehet az a "plz". Most megvan, hála Neked:) Hiába, haladnom kell a korral:) Bocs az OFFért.
12:31-es! Nem semmi! Én nem mertem neki állni, túl sokáig tartott volna :D Aki átfogalmazza normálisan szerintem még kitüntetetést is érdemelne...komolyan kíváncsi lennék hány éves a kérdezõ.
"jo a helyes irást hagyuk 1 ideig .. am 1 másik kérdésben pont az volt h a szibériai cicusnak a szõrére nem lehet alergiásnak lenni mert hipoallergén és az 1-ik csaj aki ijen cicust tart és alergiás a cicaszörre enek a cicának a szõrére nem aergiás még akor is ha az orrához nyomja ! (ne helyes írásrol irjatok plz)" Segítek :) Jó, a helyesírást hagyjuk 1 ideig, am 1 másik kérdésben pont az volt, h a szibériai cicusnak a szõrére nem lehet allergiásnak lenni, mert hipoallergén , és az egyik csaj aki ilyen cicust tart és allergiás a cicaszõrre, ennek a cicának a szõrére ... és ez még csak a helyesírás, a megfogalmazást hagyjuk inkább, úgy rossz ahogy van...
hány éves vagy? sajna, ha még kiskorú vagy és otthon laksz lehet nem lesz cicád, lehet hogy meg kell várnod míg egyedül fogsz lakni...
Ha tényleg allergiásak a szüleid a macsekszõrre, akkor én nem erõltetném. Egyébként a macskánál nincs tisztább állat, pláne ha rövidszõrû. Derítsd ki, hogy tényleg irritálja a szõr az õsöket, vagy csak azért mondták, mert nem szeretnének cicát. Ha nagyon szeretnél, akkor vigyél a menhelyrõl kérdezés nélkül egy sicc-t, hátha belenyugszanak!
A kérdező hozzászólása: én is ettõl félek és sjnos még a szüleimmel lakok de már csak 2 évig xD de segitsetek h tudom rá venni öket !! :( am 1. ember nem hiszem h érdeklik h hejesen irok-e vagy sem mert attol ugyse lessz cicám gondolkodj :DD
A kérdező hozzászólása: jo ötlet és lehet h belenyugszanak xD amugy a cicátol nem is tüszöktek amikor nem hipoalergén cicánk volt... de a kutyaszöre alergiásak mert kiüti öket ha a kutyánkhoz nyulnak... de mostanában már az sem :)
A kérdező hozzászólása: jolvan bejárok nyelvtanra csak ne irjatok már ijeneket XD
Lehetnél tekintettel szüleidre, hogyha allergiások nem akarj macskát tartani...majd ha elköltöztél, bár meg kell jegyeznem, hogy ilyen helyesírással elgondolkodtató, hogy mégis hány éves vagy, de persze nem ez a kérdés! A lényeg, hogy legyél tekintettel szüleidre!!!
A kérdező hozzászólása: jo a helyes irást hagyuk 1 ideig .. am 1 másik kérdésben pont az volt h a szibériai cicusnak a szõrére nem lehet alergiásnak lenni mert hipoallergén és az 1-ik csaj aki ijen cicust tart és alergiás a cicaszörre enek a cicának a szõrére nem aergiás még akor is ha az orrához nyomja ! (ne helyes írásrol irjatok plz)
Majd nem írunk a helyesírásodról, amint egy mondatot is le tudsz írni normálisan ;)
amúgy meg mutasd meg nekik a cicát, szép, elõre megfogalmazott és betanult szöveggel mond el nekik, hogy miért nem lépnek fel az allergiás reakciók és hogy megveszed te a zsebpénzedbõl, vagy megdolgozol érte (nem olcsó)

GOKART (házi) versenyre készülök, havernak nagy a szája, hogy legyek gyorsabb nála? Miért ugrálnak a gokartokban a gyors emberek? Hogy vegyem gyorsan a kanyarokat, mire kell odafigyelnem? Érdemes melegíteni a gumit? :-)

Legjobb válasz:
Milyen Gokart? Melyik kategória? "GOKART (házi) versenyre készülök, havernak nagy a szája, hogy legyek gyorsabb nála?" Mi azt honnan tudjuk, hogy nagy-e a szája? "Miért ugrálnak a gokartokban a gyors emberek?" -> Nem ugrálnak. "Hogy vegyem gyorsan a kanyarokat, mire kell odafigyelnem?" Hát ömmm, ha gyengébb gokarttal versenyzel, akkor nagyon számítani fog a tömeged, hisz tudod. Olyat már láttam, hogy valakinek lesúlyozták a gokartját pontosan emiatt. Gyerek meg görcsöt kapott (= sírva fakadt). "Érdemes melegíteni a gumit?" Ha van felvezetõkör, akkor berángathatod kicsit, igen. De ilyen nyüzüge járgányoknál (ha gyengébb kategóriáról van szó) nem nagyon fog számítani. A fiataloknak meg borzasztó problémái vannak azért.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Milyen Gokart? Melyik kategória? "GOKART (házi) versenyre készülök, havernak nagy a szája, hogy legyek gyorsabb nála?" Mi azt honnan tudjuk, hogy nagy-e a szája? "Miért ugrálnak a gokartokban a gyors emberek?" -> Nem ugrálnak. "Hogy vegyem gyorsan a kanyarokat, mire kell odafigyelnem?" Hát ömmm, ha gyengébb gokarttal versenyzel, akkor nagyon számítani fog a tömeged, hisz tudod. Olyat már láttam, hogy valakinek lesúlyozták a gokartját pontosan emiatt. Gyerek meg görcsöt kapott (= sírva fakadt). "Érdemes melegíteni a gumit?" Ha van felvezetõkör, akkor berángathatod kicsit, igen. De ilyen nyüzüge járgányoknál (ha gyengébb kategóriáról van szó) nem nagyon fog számítani. A fiataloknak meg borzasztó problémái vannak azért.
Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de sehol nem látok legalább 1 nick nevet. Na mind 1. Az elõttem válaszolóval sok kérdésben nem értek 1 -et, és pár válasza nem a kérdésre adódott. "hogy legyek gyorsabb nála..." Ez két kérdés 1-ben. 1 Úgy tudsz gyorsabb lenni, (és most nem nála) hogy megkeresed az általad elérhetõ sebesség alapján a leg ideálisabb íveket, ami nem minden esetben olyan egyértelmû. Függ a vezetési stílusodtól, az agresszivitásodtól, hogy nagy sebességgel mész e bele a kanyarba, vagy inkább a kanyar után "robbansz" ki, stb. 2 Nála meg csakis úgy, hogy 1 pár körön keresztül leköveted, hogyan vezet, kanyarban mely íveket használja, bírja e a nyomást, pl. ha szorosan követed sokat hibázik e, stb. és rájössz, hogy Te hol vagy jobb. Igen, "ugrálnak a gyors emberek" de gcsak bizonyos esetekben. Sebváltós gokartoknál nincs értelme, mert a motor megfelelõ fordulatát a jó sebességi fokozattal lehet megtalálni. Az ún bérgokartoknál, ahol röpsúlyos kuplung van, ott amikor "felugrik" a versenyzõ, akkor kisebb súlyt kell lendítenie a motornak, így 1 csöppet jobban gyorsul. Akkor "tökéletes" (ami szinte sosem az) 1 kanyarvétel, amikor a legnagyobb sebességgel, csúszás nélkül tudod bevenni. Ha kanyarban keményen fékezel, vagy "rúgod" a gázpedált, akkor szinte 100% hogy kifarolsz és minden megcsúszás idõveszteség. A gokart gumik kis felületûek, így - szerintem - értelmetlen melegíteni, hiszen 1 kör alatt üzemmeleg tud lenni, így csak az erõdet pazarlod.
A kérdező hozzászólása: Azért volt haszna a hozzászólásodnak, köszönöm :-) Tehát nem ugrálnak. :-) Talán rosszul fogalmaztam meg a kérdést, a verseny csak a barátaim közötti versenyzésrõl szól a G1 kart centerben, azokkal a gokartokkal, amik ott vannak. A tömegünk egy tized kg-al tér el, szóval ott nincs egyikünknek sem elõnye. Arra számít, hogy másodpercekkel gyorsabb lesz nálam (többször ment azon a pályán, ha mond valamit, 34.0xx-es kört futott a múlt nyáron). Én pár hete mentem ott elõször 37.7xx-et és nem tudom elhinni, hogy ennyivel gyorsabb lenne (hobbi gokartos). Azt mondja, számít az is, hogy õ melegben érte el ezt az idõt, én meg így a tél végén mentem, más gumik vannak a gokartokon.. Szóval a kérdést azért tettem fel, hogy mások tapasztalatait kihasználva gyorsulhassak és köszi, ha tudsz/tudtok segíteni!
A kérdező hozzászólása: 2-es, köszönöm a választ! Sok jó dolgot írtál, oda fogok figyelni ezekre!
amit írtál, az alapján nem úgy tûnik, hogy haverodnak nagy lenne a szája. amúgy nézz meg pár belsõ kamerás videót a pályáról, és próbálj azokon az íveken menni, mint amit a videóban láttál.
A kérdező hozzászólása: Ha valakit érdekel, megvolt a buli, nekem 36.8 sikerült, persze elvert a haverom :-) De legalább fejlõdtem minden körben. Köszi megint+amit privátban is kaptam!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!