Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem babámat hogy meg egye (8 db)

Marhaság... késõbb is lesz ilyen nálunk másfél évesen 10 foga volt most kettõ éves és 11 foga van....
Gátolni biztos nem gátolja!!!Én babaám 8 és fél hós, júl-ba jött ki alsó két foga, felül meg most két hete, majdnem egyszerre a 4.Ne izgulj, majd jönnek azok!
21:41 (ma), ott a pont!
A fiamnak 7 hónapos korára 8 foga volt. Aztán fél évig semmi, 14 hónapos koráig egy darab nem nõtt ki, de aztán egy hónap alatt újabb 8 bújt ki. Sosem használt borostyánláncot:)
te jó ég!Ha meg csiklandozod a talpát nem fog járni. Hülyeség.
Biztos nem gátolja.
A kérdező hozzászólása: én is tisztában vagyok vele mire jó a borostyánlánc!
uramisten, micsoda marhaság. a borostyánlánc nem gátolja a fogzást, nekünk is van, és már csak a 4 utolsó hiányzik. arra való, hogy a fogzási fájdalmakat csökkentse, ha nem is teszi, gátolni tutira nem gátolja. a fogak nem futószalagon jönnek, néha bizony várni kell rájuk!
Szerintem meg nem vagy tisztában azzal, hogy mire jó a borostyánlánc, sõt, szerintem azt sem tudod, hogy mi az. Ha megengeded, felvilágosítalak: a borostyánkõ megkövesedett fenyõgyanta, és testhõmérsékleten illóanyagok válnak ki belõle, amik idegnyugtató hatásúak. Mindössze ennyi a "titka". Nem segíti a fogzást, nem csillapít fájdalmat, nem csinál semmi mást azon kívül, mint amit az elõzõ mondat(ok)ban leírtam.
10 hónapos fiamnak 1 foga sincs. Nincs borostyánlánca. Akkor mitõl, he? Marhaság.
kkislányom 13hónapos.1éves koráig csupán 2foga nõt ki.azóta szinte egyszerre 3is kijött már, sõt, a következõ bizsikéje is készülõdik már.nyaklánca neki is van 4hós kora óta.hátráltatni biztos nem hátráltatja.
ha tisztaban vagy vele minek tetted fel a kerdest?
Biztosan nem gatolja!!Bar en abban nem hiszek, hogy segiti, de gatolni biztosan nem gatolja.Amennyiben Te hiszel benne hasznald!!! Lanyomnak 4.5 honaposan 1 nap elteressel jott ki az elso 2 foga.6.5 honapos koraig egy sem jott!!Akkor viszont 4 het alatt 5. Ez kiszamithatatlan!!Semmi baj nincs hidd el!!!

Hogyan vegyem rá 4 hónapos babámat hogy többet egyen? Tudom hogy a meleg meg minden, de teljesen kész vagyok tőle hogy 3 óránkét jó ha 60-at eszik.

Nem is lennék ennyire ideges de alapból kicsi a súlya,még csak most lett 5 kg.Nagyon félek hogy fogyni fog!Éjjel eszik rendesen most 2 napja felveszem hajnalba és megetetem mert legalább akkor eszik.Inni issza a vizet de hát az csak nem elég.Kikészülök....

Legjobb válasz: Ja és próbáltam ritkábban is etetni de az sem jön be.Egyszerûen nem éhes.

A kérdező hozzászólása: Ja és próbáltam ritkábban is etetni de az sem jön be.Egyszerûen nem éhes.
szia, ha aggódsz, akkor vidd orvoshoz. de sztem normális, hogy nem akar enni. arra fgyelj hogy eleget igyon, . az én másfél évesem tudod mit evett tegnap? reggel egy dl tápszer, pár falat felvágott kenéyr nélkül elalvás elõtt cici, ez nem jelentõs mennyiségû anyatej délben: két kanál borsóleves, utána 2 falat barack este: 10 kanál paradicsomos tészta, egy negyed palacsinta +fél dl tápszer amellett nagyon sok víz. szerinted?....
12:08-as vagyok ismét. Szóval a gond az, ha összemosod kié a probléma. A probléma most a te fejedben van, ezért ott kell valaminek változnia, nem a babád étkezésében. Elhiszem, hogy félsz, de tudd, hogy a kórház a múlt. Ne hagyd, hogy az agyad kicselezzen. A félelmed azért van, mert az agyad a múltat a jelennel azonosítja be. De tudd, hogy ez nem igaz, ez most a jelened, élvezd. Nagyon jó babázást neked!
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõttinek írnám, nem bántottál meg és igen félek.Több hétig kórházban volt miután megszületett és rettegek hogy valami miatt akár nem evés vagy akármi miatt ismét oda kerül.Tudom hogy túl aggódom de egyszerûen nem tudom elfelejteni azt a pár hetet.Hetekig gyomor szondán volt nehezen tanult meg enni, és azóta is kínlódunk, szerintem meg lehet érteni.Még ha tudom is hogy nem kellene, de nem megy sajnos.
Ja bocs, most látom, hogy valaki kérdezte, mialatt én írtam...a tápszeres babákat nem szabad túl gyakran etetni, mert nehezebben emésztõdik a tápszer, mint az anyatej, kell egy kis idõ a gyomrának. Szerinetm annyit adj neki, amennyit megeszik, ha éjjel/hajnalban eszik rendesen, akkor nem baj, ha ebben a melegben nem eszik sokat. A súlya miatt ne aggódj, ha fogyna, akkor a doki úgyis megmondja, mi a teendõ.
Ne haragudj, ha megbántalak, de miért nem bízol benne? A környezet nyomása vagy más az oka? Miért nem lehet elhinni, hogy õ tudja mennyire van szüksége? Nekem a gyermeknevelésben - már a szülésben is -a legfontosabba bizalom. Hiszem, hogy a természet - ez által a babám is - tudja a dolgát. Ha jókedvû, kiegyensúlyozott, akkor szerintem inkább a saját rossz érzéseddel foglalkozz, mint az õ táplálásával. Gondold át alaposan, hogy mitõl is félsz, és ismerõs-e valahonnan ez a rossz érzés? Esetleg hallottál régen valamit? A doki ijesztget? Tudd, hogy vele minden rendben. Teszi a dolgát. Te is tedd a tiéd, és tudd, hogy ez így rendben is van. (Bocs, egy kicsit lelkizõs lett a válasz, de ez van.)
Nyugodj meg, nem kell rávenni a kicsit, hogy többet egyen, nem is lehet. Õ érzi, hogy a kis gyomra mennyit képes befogadni, ha megtömöd, csak kihányja... anyatejes, vagy tápszeres a kisbabád?
A kérdező hozzászólása: Igen az.
Tápszeres?
Szia! Az en kisfiam 3 honapos es mar megkezdtem almalevel a hozzataplalast. Ma mar 6 kiskanallal kapott belole. A Te Piciked mar 4 honapos, probald ki! Ha pedig nagyon aggodsz erte, amit megertek, menj el vedonohoz, akkar tobbhoz is, es kerdd ki a tanacsat/tanacsukat! Sok sikert! Probalj megnyugdni!

Hogyan vegyem rá babámat hogy meg egye az ebédjét?

6 hos babám már egy ideje tizoraira és ebédre szilárd kaját kap.Nem rég bevezettük az uzsonnát is,de azota ebédet nem akar enni.A fözeléket egyáltalán nem eszi harcol a tápszerért.Hogy vegyem rá hogy fözeléket egyen? Nem baj ha még naponta 3szor kap tápszert?

Legjobb válasz: Én már 4 hósan adtam neki szilárdat ebédre fõzi uzsonnára desszert és 3 x tápszer is.Hajnalban és reggel és este kap tápszert.Mi repülõset játszunk, a kanál a repülõ és minden országból rakományt hoz ez a fõzi és lerakja a rakományt a hangárba ez a szája.Nekem nagyon bevállik ez a trükk és néha úgy csinálok mintha én is ennék belõle és jóízûen nyammogok,ilyenkor nagyokat mosolyog és nyitja a száját, hogy õ is kér.Így átverem, mégha nem is ízlik neki annyira a fõzi, és mindketten jókat szórakozunk.Beszélj hozzá folyamatosan és csinálj játékot az evésbõl!Sok sikert.

Én már 4 hósan adtam neki szilárdat ebédre fõzi uzsonnára desszert és 3 x tápszer is.Hajnalban és reggel és este kap tápszert.Mi repülõset játszunk, a kanál a repülõ és minden országból rakományt hoz ez a fõzi és lerakja a rakományt a hangárba ez a szája.Nekem nagyon bevállik ez a trükk és néha úgy csinálok mintha én is ennék belõle és jóízûen nyammogok, ilyenkor nagyokat mosolyog és nyitja a száját, hogy õ is kér.Így átverem, mégha nem is ízlik neki annyira a fõzi, és mindketten jókat szórakozunk.Beszélj hozzá folyamatosan és csinálj játékot az evésbõl!Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot de ebédnél nem válik be tizórai és az uzsi sikeres játék az evéssel, de az ebédnél nem segít
Szia! Hagyd ki az ebédet, és add uzsonnára a fõzeléket. Így kiderül, hogy a fõzelék ellen harcol, vagy csak egyszerûen nem éhes. A szilárd hamit hosszabb ideig emésztik, és lehet, hogy csak 1 óra csúsztatás kell, és meg fogja enni. Napi hat kaja kicsit sok, hacsak az elsõ tápszer nem hajnali 4-5 óra körül van, a második pedig 8-kor. Akkor 11 körül tízórai, és az enyémek olyankor csak két óra körül voltak éhesek, utána 5-fél6 körül uzsi, és este kilenckor az utolsó tápszer. Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: Nálunk 7-kor reggeli tápszer, 10-kor gyümölcs, kb 1-kor a problémás ebéd, 3-4 között tejpép, 6 után vacsi tápszer
Tényleg lehet, hogy nem éhes, nálunk nincs tízórai például. Ebéd után pedig akár 5-6 óra hosszat is elvan, nem kér kajcsit.
Nekem jövõ héten lesz hat hós a picim és õ is harcolt a fõzivel, a doki azt mondta biztos nem éhes próbáljam meg uzsonnára vagy vacsira a fõzeléket. Vacsira tényleg megette, azóta egy órával korábban kap tízórait (9-kor) és megeszi ebédre a fõzeléket(kivéve a sárgarépát).


Babát tervezünk a párommal de szeretnénk egy kutyát is. Golden retrievert. Akkor vegyük meg a kutyust amikor megszületett a baba hogy együtt nőjenek fel, vagy előbb a kutyus hogy már ne legyen olyan kajla mire jön a baba?

Volt már goldink nagyon gyerekbarát állatok de ebben a kérdésben nem tudom melyik lenne a jobb.

Legjobb válasz: Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.

Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.
tettesd át ezt a kérdést állatok-kutyák kategóriába mert itt sok a "burokba zárjuk a gyereket" Anyuka. Golden egy családi kutya amúgy, imádni fogja a picit de ehhez korán szocializáljátok. Mindenképp baba elõtt vegyétek meg, és vigyétek sokat gyerekek közé hogy szokja a nyúzást és hogy hogy kell viszonyulni a kisgyerekekhez. A falkavezérséget tartsátok be és olvass utána, hogy nehogy féltékeny legyen, és jó helyrõl vegyétek tenyésztõtõl hogy idegrendszeri rendellenességre le legyen szûrve! Ez nagon fontos!
Toxémia :DDD Toxémia = eclampsia, te mindenttudó :) )) Toxoplasmosist pedig egy életben egyszer lehet szerezni. Mivel a kérdezõ jó eséllyel olyan szülõkkel rendelkezett, akik nem úgy akarták megóvni az immunrendszerét, hogy mindentõl elzárták, nehogy véletlenül legyen ellenanyaga vagy erõsödjön kicsit, így valószínûleg már régen átesett rajta és immunis rá. A gyereknek pedig annál gazdagabb lelki világa és élete lesz, minél több olyan lény veszi körül, aki szereti, legyen az ember, vagy állat.
Nekem goldiem van és 4 hónapos terhes vagyok. Az enyém már felnõtt, tudom mire számítsak tõle, így nyugodt szívvel vállaltam a babát. Szerintem elõbb legyen a kutya, megtanítod arra a viselkedésre amit elvársz tõle, és akkor tudod majd mennyire engedheted a gyerekkel játszani. Ráadásul szerintem sok lenne egyszerre egy kölyök meg egy bébi, ha még nem volt kutyád és ráadásul kezdõ anyuka is vagy. Sokan mondják, amit még nem tudok saját tapasztalattal alátámasztani, hogy goldies családokban a gyerek a kutyába kapaszkodva tanul meg járni:)
1es: direkt rákérdeztem állatorvosnál, védõnõnél stb... és mindegyik azt mondta, hogy csak a macska veszélyes, a kutya nem toxoplazmozis szempontjából. Az állatorvosunk 6 hónapos terhes koráig dolgozott és nem lett semmi baja.
A goldi valóban az egyik leggyerekbarátabb kutya. Én viszont felcserélném a sorrendet, persze csak ha van két-három év türelmetek. A kutyu megszokná, hogy rengeteg idõtök van rá, ugye míg csak ketten vagytok õ egy amolyan "gyerekpótlék" is. És õ veszteségként fogná fel a pici születését, hisz utána kevesebb idõ jut rá. Fordítva viszont a pici imádná a kölyköt, a kutya már úgy ismerné meg a családot, hogy hárman vagytok, õ a negyedik a sorban. Bár még egyszer mondom, ez a fajta nem akarja a domináns szerepet betölteni, de ha az õ "lelkivilága" is fontos, akkor én így tennék. :)
Ha mindenképpen akartok kutyát most fogadjatok örökbe egy kölyköt. Addigra mindent megtanítotok neki, úgy ahogy mondod, nem lesz olyan kajla.
Minek a baba, ha a kutya a döntõ tényezõ?
2. vagyok. Elsõ válaszolóval annyiban értek egyet, ha panelházról van szó. Na oda nagy testû kutyát sose vinnék be. Kertesbe, miért ne lehetne? Ha a teraszt el tudjátok zárni elõle, a gyerek nem fog kapcsolatba kerülni a kutyával csak, ha Ti is akarjátok. Egyik családnál így van, a gyerek kb 3 éves korába simogatta meg elõször a kutyát, addigra a kutyának is benõtt a feje lágya. Az anyuka meg nem dajkálgatta annyit a kutyát hanem a férje foglakozott vele.
meg hogy nehogy toxémiát (betegség amit a toxoplazma , kutya macska terjeszt és ezt elkapd terhesen ha éppen érzékeny vagy rá. szerintem nem fér össze a terhesség és egy állat, sõt még egy kisbaba és egy állat sem... de biztos van ellenpélda. vagy elkapod vagy nem ! minden jót.
Hát az elsõ válaszolón nagyon jót röhögtem. Gondolom a toxoplazmózisról akart értekezni nagy tudományosan (amit egyébként csak a macskák terjesztenek, kutyák nem) :) Kérdezõ: mi is gondolkodtunk ezen a kérdésen, végül úgy döntöttünk, hogy elõbb a baba, és ha majd kicsit nagyobb lesz, és elég érett lesz hozzá, akkor fog kapni egy kiskutyát, akit õ nevelgethet, gondoskodhat róla, amennyire tud. Ez szerintem több szempontból is hasznos. Egyrészt szerintem nagyon sokkal gazdagodik egy gyerek, ha együtt nõ fel az állattal, másrészt pedig megtanul felelõsséget vállalni a kutya iránt. Persze ez csak akkor mûködik, ha a gyerek is akarja, tehát tényleg örül majd neki, és nem csak kötelességbõl gondozza, de ha állatbarát környezetben nõ fel, akkor szerintem ez magától jön majd.
Én is azt javasolnám, mint egy korábbi válaszadó, hogy elõször jöjjön a baba, utána 2-3 év múlva a kutyus! Nekem is goldim van, õ a család szemefénye! :) 1 éves volt, amikor megszületett az unokatesóm, õk itt laknak a szomszédban, azóta eltelt 2 év, de még a mai napig nem tudja elviselni a kutyus, ha nem õ az elsõ, ha nem õt simogatjuk meg elsõnek, hanem a gyerekkel foglalkozunk tiszta depressziós... Mert ugye azt szokta meg, hogy õ a "gyerek" a családban... (Amúgy tényleg olyan, mint egy gyerek...:) ) Szóval tényleg jobb lenne, ha abba csöppenne bele, hogy már 3-an vagytok, látja a sorrendet! Egy 2-3 éves gyereknek pedig külön nagy öröm lenne egy kiskutya, akkor már együtt tudtok vele játszani, együtt nõnek fel. Neked is több idõd van akkor már vele foglalkozni, terhesen nem hiszem, hogy egy kiskutya után tudsz majd rohangálni, visszatúrni a kiásott földet harmincadjára is, rohangálni a cipõid után stb... :)
Nekünk is goldink van, 7 éves, a fiam idén született. Iszonyat jó haverságban vannak :) Szerintem elõbb kutya legyen, tanítsátok be, legyen szófogadó mikorra jön a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Kedves gpotter. Hogy minek a baba??? Mert ez minden vágyam, és mert szeretnénk a férjemmel családot. A kutya pedig érzelmi okokból. Mindig is volt kutyánk. goldink 2x is és én elmondhatatlanul szerettem õket, a gyermekkorom fénypontja voltak. Csak én 5 éves voltam mikor lett kutyánk. Egyébként mindenképpen vinnénk kutyaiskolába megtanítani pár dologra. A kommenteket olvasva megerõsödött bennem hogy most veszünk kiskutyát hogy mire jön a baba már "érett" legyen. Kertes házunk van így ha kell eltudjuk különíteni majd. De amint lehet szeretném majd õket összebarátkoztatni . Nyilván errõl majd orvossal is fogok konzultálni, de most az is fontos hogy sikerüljön teherbe esnem :)
Hát ez embertõl függ. Jelenlegi élethelyzetemben én is többre tartok egy kutyát, hamarabb akarok kutyát, mint gyereket, jobban szeretem õket és kész, de ettõl még lehet józanul gondolkodni. Akinek pedig csak a gyerek az isten, még annak is illene gondolkodni.
Én nem tetetném át az állatok kategóriába, mert ott nagyon fanatikusak a kutyások! Többre tartják mint egy gyereket. Tapasztalat!!! Bár itt meg tényleg sok anyuka burokban tartaná a gyereket. Egyszer majdnem a fejemet szedték mert leírtam hogy miért kell a kutyát a játszótérre vinni [email protected], és még én voltam az idióta hogy minek viszem olyan játszóra a lányom...... A kérdésedre: Nekem elõször a gyerek született meg, és mikor 1éves lett akkor kapott egy keverék kutyust. De nekem nem volt segítségem így sok lett volna a kettõ egyszerre még ilyen pici volt a gyerek! Most 2, 5éves a kislányom és a legjobb haverok! Fel kell mérni hogy neked/nektek mi felel meg jobban!
Barátnõmnek is van, nagyon bírom, fõleg amikor röfög :DD Nekem berni pásztorom van, aki szintén angyal :) ))
Igen, tényleg aranyosak. Szerencsére ez is nagyon gyerekszeretõ fajta, az sem zavarta, mikor a fiam megcsavarta a fülét :)
Tök jól nézhet ki egy mopsz meg egy baba egymás mellett :D Az lehet a legjobb, amikor nincs méretbeli különbség :D
Szerintem elõbb a kutyus, kicsit komolyodjon meg, mire megérkezik a baba. Nálunk is így van, van egy 1, 5 éves mopszunk, kölyök kora óta nálunk van, a fiam pedig most 5 hónapos. Már kezdenek érdeklõdni egymás iránt, ezt mi egyáltalán nem akadályozzuk, természetesen felügyelet mellett.
Tavaly vettük meg a kölyökkutyusunkat, egy közép-ázsiai juhászt. Akkor még nem tudtam h babát várok. :-) Nem volt semmi probléma. Szerintem csak jót teszel azzal ha a gyerkõc hamar megismerkedik az állatokkal, nem csak mesekönyvben lát cicát, kutyát vagy nyuszit. Nem mellesleg normálisabb immunrendszere is lesz mint azoknak a gyerekeknek akiknek az anyja még a hypót is kidomestosozza :-)
Na mindegy, ha már szóba került a toxémia is, akkor elmondom, hogy annak az ég világon semmi köze az állatokhoz. Még a fertõzésekhez sem. Ez egy terhességi gond, súlyos esetben életveszélyes állapot. Görcsöket is okozhat. Családi halmozódás elõfordulhat, meg nyilván vannak rizikófaktorai, meg olyanok, akiknél sûrûbben elõfordul, de alapból nem tudni elõre, hogy ki lesz toxémiás és ki nem. Ennek 3 fõ tünete van, a baromi magas vérnyomás, az ödéma és a fehérjevizelés.
Nem keveredett volna meg, ha nem mondanának olyan dolgokat az emberek, amikhez nem értenek. A macskától sem lesz az ég világon semmi baja egy terhes nõnek, ha már régen átesett a toxoplasmosison. A toxoplasmosist jobb elkapni gyerekkorban, az esetek java részében még tünetet sem okoz, csakis és kizárólag akkor veszélyes, ha terhesen találkozol a fertõzéssel elõször és akkor sem rád, hanem a magzatra nézve, egyszóval teratogén. De ha már régen átestél rajta, akkor védett vagy, tarthatsz macskát is és annyit simogathatod, amennyit kedved tartja, semmi bajod nem lesz.
Na, kérdezõ, itt csak még jobban megkeverünk, nem hogy segítenénk. :) De nyugi, nem tudsz rosszul dönteni, mindkét eset megfelelõ.
Tényleg poén volt az elsõ :) )) Egyébként is maga az állat terjeszti, hanem annak az ürüléke. Nyers húsokban is elõfordulhat, tehát még állat sem feltétlenül kell ahhoz, hogy átessünk ezen.

Hogyan állapítsam meg, hogy egy babának mekkora lába van, milyen cipőt vegyek?

Legjobb válasz: Deichmannban van lábmérõ. Rá kell állítani a babát és látod milyen méretû. Ha ráadod a cipõt, a sarkánál dugd be az ujjad, ha befér, akkor jó! Vagy egy másik lehetõség, hogy otthon egy kartonpapírra állítod, körberajzolod a lábát, utána kivágod, ezt teszed a megvásárolandó cipõbe, ilyenkor azt kell figyelni, hogy kb. 1 cm-vel kell nagyobbnak kell lennie a cipõnek mint a baba lábának. Az is nagyon jó, hogyha a cipõbõl ki tudod venni a talpbetétet, mert akkor arra ráállítva is látod, hogy mennyivel nagyobb a gyerek lába. :) Most ezek a praktikák jutottak eszembe, amiket én használok cipõvásárláskor.

Deichmannban van lábmérõ. Rá kell állítani a babát és látod milyen méretû. Ha ráadod a cipõt, a sarkánál dugd be az ujjad, ha befér, akkor jó! Vagy egy másik lehetõség, hogy otthon egy kartonpapírra állítod, körberajzolod a lábát, utána kivágod, ezt teszed a megvásárolandó cipõbe, ilyenkor azt kell figyelni, hogy kb. 1 cm-vel kell nagyobbnak kell lennie a cipõnek mint a baba lábának. Az is nagyon jó, hogyha a cipõbõl ki tudod venni a talpbetétet, mert akkor arra ráállítva is látod, hogy mennyivel nagyobb a gyerek lába. :) Most ezek a praktikák jutottak eszembe, amiket én használok cipõvásárláskor.
Annyit tennék hozzá az elsõ válaszhoz, hogy van mérce a Deichmannban (és sok nagyobb cipõboltban is), de nem kell ráállni. Ez egy nagy, rovátkázott talpbetét, oda kell illeszteni a baba talpához, a sarkához igazítani, és így látod a lábának a méretszámát.
Én ugy veszek neki cipõt hogy fogtam egy hurkapálcát és akkora darabot törtem le ami a sarkától a nagy lábújáig ér. Ha ez pont belemegy a cipõbe akkor az jó és egy számmal kell neki nagyobb.
Belsõ talphossz + egy ujjnyival nagyobb cipõ legyen.
De jó tippek:) nekem is aktuális, köszi a kérdést!

Babám 3 és fél hetes.2880 grammal született, most 3, 5 kg. A védőnő szerint kevesebbet kéne hogy egyen. Van hogy 80akat, de van hogy 110-et megeszik. Mit csináljak, vegyem le hamarabb a ciciről? De akkor meg sírdogál.

Legjobb válasz: Szia! A kicsi tudja, mikor lakott jól, ezért szerintem ne vedd le hamarabb a cicirõl, fõleg, ha sírdogál. Max, ha nem jelez, hogy éhes, húzd el egy kicsit a két etetés közötti idõt. Lehet, hogy elég neki kevesebbszer is. Az én kislányom ugyan tápszeres és õ is jó húsban van. Többen mondták, hogy ne tömjem, de errõl szó sincs. Én is megpróbáltam elvenni a cumit tõle, de õ is sírt. Én viszont, ha jelzett, ha nem vittem neki 4 óránként a kaját. Most csak akkor kap, ha kéri.

Szia! A kicsi tudja, mikor lakott jól, ezért szerintem ne vedd le hamarabb a cicirõl, fõleg, ha sírdogál. Max, ha nem jelez, hogy éhes, húzd el egy kicsit a két etetés közötti idõt. Lehet, hogy elég neki kevesebbszer is. Az én kislányom ugyan tápszeres és õ is jó húsban van. Többen mondták, hogy ne tömjem, de errõl szó sincs. Én is megpróbáltam elvenni a cumit tõle, de õ is sírt. Én viszont, ha jelzett, ha nem vittem neki 4 óránként a kaját. Most csak akkor kap, ha kéri.
400gr=4000gr bocsi
A szpotatási tanácsadók azt mondják igényszerint etesd a babát:D Sztem teljesen jó sulyban vagytok. Az én fiam 400gr és 58cm-rel született. 3940gr volt mikor hazajöttünk. 4 hetesen 5180gr-ot mértek a védõben:D azt mondták hogy ej ha jó bõrben van és ez ránézésre is látszik:D etessem ahogy igényli:D Boldog babázást:D
Szia! Az én babám 3650-nel született, 3 hete 5 napja. Volt olyan a múlt héten, hogy 100-140 gr-okat evett és már 85 dkg-ot hízott, de azt mondta a gyerekorvos, hogy "biztos nem éhezik". Az utóbbi napokban viszont lecsökkent az adagja, már csak 70-100-akat eszik. Hidd el, tudják õk, hogy mennyi elég nekik, a felesleget ki fogja bukni és anyatejbõl nem lehet túletetni. Viszont nem tudom, hány óránként eszik a tiéd, de legalább 2, 5-3 óra teljen el a két szopi között - ezt javasolta a doki. Ne vedd el tõle a cicit, majd jelzi õ, ha már elég neki! Jó babázást!
szia, 2890 gr-mal született a fiam (2770-nel jöttünk haza). Három-négy hetesen 50-80 gr. között evett. Erre akkor azt mondták kevés. Most 7 hós és 7600 gr. Szerintem a babák tudják mennyi kell nekik. Az egyiknek jobban beépül, ezért kevesebbel is beéri, a másiknak több kell, mégse hízik sokat. A felesleget meg egyébként visszabukja. 4 hónapig használtam mérleget, kicsit függõ lettem és állandóan paráztam (egy idõ után nem is lehet rendesen mérni, mert mozok, két egymás követõ mérés is adott 20-30 gr eltérést). Szerintem ne mérd! Saját tapasztalat, úgysem fogsz többet/kevesebbet adni neki, tök mindegy mennyit mérsz, és csak elnyomod a természetes ösztönöket. Nálam ez volt, ha jól evett, és két óra múlva sírt, kizártam, hogy éhes, hiszen megette az adagját. Holott sokszor tényleg éhes volt. Sok sikert!
Ja még annyit.... teljesen jó súlyban van a babód!!! :)
A védõnõ le van ejtve! Nekünk is okoskodik. Én elhiszem, hogy csak jót akar, de tudja a te babád, hogy mi a jó neki! Nekünk is mondta a védõnõ, hogy ne egyen többet ennyinél meg ennyinél (tápszeres javarészt), na de ha kell neki... Nem kövér, abszolút formás baba, mindenki csak ájuldozik, hogy mennyire szép. Akkor most vonjam meg tõle? ÁÁÁÁ.....
Felejtsd el a védõnõket, tisztelet a kivételnek, de nagyon furcsákat mondanak!!! Én az enyémnek már csak bólogatok!! Szerintem teljesen rendben van a 80 g, ráadásul a 2880 az nem nagy születési súly, nõnie kell!! Amúgy pedig kibukja majd a felesleget, ha túl sokat enne.
Szia!A lányom 2830 grammal született 2680 grammal jött haza.Egy hét alatt visszaszedtük.Most voltunk a 8 hetes mérésen 5090 gramm.Engem is a sírba tett a védõnõ, négy hét után már nem voltam hajlandó mérni mennyit eszik.Jól érzi magát, a frontokat leszámítva kiegyensúlyozott:) ) Õ sokkal jobban tudja mikor és mennyit, mi csak találgatunk!!
Szia!Szerintem ne adj neki kevesebbet, tudja õ hogy mennyire van szüksége, nekünk is volt olyan, hogy 3hét alatt 90dkg-ot hízott, de a dokim egy szóval sem mondta, hogy adjak neki kevesebbet. 8.5hós baba anyukája
Jajj nehogy elvedd tõle a cicit. Adjáé neki amennyit csak kér. A védõnõ meg fejezze be az evést a leves után, félidõben, de ne a babád. Nálunk is ez volt, a védpnpm ugyan ezt mondta, majd beleõrütem mert a picim kérte volna még, de mindig ott csemgtek a védõnõ szavai a fülemben. Két napig bírtuk, azóta annyit eszik amennyit kér, 4 hónapos, tündér kicsilány, aki hol 220-at szopizik, hol csak 100-at, de mindig annyit amennyit kér. 7 kg, és 66 cm.

Ha az egy éves babám még nem jár, de már ha fogjuk a kezét, akkor nagyon lelkesen lépeget (és nem terhelem, mert már csak azért kell fogni, hogy ne boruljon meg), akkor már vegyek neki igazi cipőt/szandált? Vagy csak akkor kell, ha már magától jár?

Legjobb válasz: Vehetsz neki már most is, így kint is tudtok gyakorolni, lépegetni, sétálgatni, ahol esetleg egyenletlenebb a talaj, mint a lakásban. Így még inkább fejlõdik az egyensúlyérzéke, hamarabb kialakulnak a reflexek a talpacskájában. Mi puha talpú cipõvel kezdtünk, ha kinövi, már veszek neki rendeset.

Vehetsz neki már most is, így kint is tudtok gyakorolni, lépegetni, sétálgatni, ahol esetleg egyenletlenebb a talaj, mint a lakásban. Így még inkább fejlõdik az egyensúlyérzéke, hamarabb kialakulnak a reflexek a talpacskájában. Mi puha talpú cipõvel kezdtünk, ha kinövi, már veszek neki rendeset.
Mi már akor vettünk neki szandit, ami tartja a bokát stb amikor felállt és toyorásni kezdett h a 2 kezünket fogta!Elõször a puha talpút de arra azt mondta a neurológusunk h kicist laza a boka szalagja ezért adjunk rá szandit ami fogja a bokáját! Már a 2. szandiját koptatja rengeteget megy és néha már önállóan is totyorog!
Mi is 1 éves korában vettük az elsõ szandit és 15 hósan kezdett egyedül járni.

Hosszú autóút áll előttünk az 5 hós babámmal. Vigyem az útra a megszokott játékait/bár még nem ragaszkodik egyikhez sem/? Vagy vegyek teljesen újakat, hogy érdekesebb legyen, és lekösse? /13 órahossza lesz az út.

Legjobb válasz: A régieket vigyen a biztonságérzés kedvéért,s ha megunja akkor útközben majd veszel neki egy kis meglepetést.A csomagból ne feledd ki panadolt.

A régieket vigyen a biztonságérzés kedvéért, s ha megunja akkor útközben majd veszel neki egy kis meglepetést.A csomagból ne feledd ki panadolt.
Az én kisfiam ilyen idõs korában szerette a "régi" játékait, mert azt a biztonságérzést keltették benne, hogy õk már a "barátai". Szóval vidd el a régieket, esetleg egy-egy újat is lehet megismertetni vele, hogy ha már unatkozik, kösse le a figyelmét. És ha tudtok, álljatok meg sokszor egy pár percre, és sétáljatok egy kicsit a levegõn, hogy hadd nézelõdjön! Jó utazást!
A kérdező hozzászólása: ne haragudj, de mi az a panadol? külföldön élünk, igy nem tudom, hogy mi az . de adhatok vmit már efgy ilyen kicsi babának? amugy már voltunk otthon karácsonykor is autóval. nem volt gond. szerencsére szoptatok, ez praktikus.
A panadol láz és fájdalom csillapító.Gyógyszert vigyél magaddal mindenképpen.Legyen láz és fájdalom csillapíto és legyen hányás ellenni is.Ezek a legfontosabbak a gyógyszerek közül.
A kérdező hozzászólása: persze. a gyógyszeres-csomag már el van készitve. köszönöm a válaszokat
Mi is 5 honaposak vagyunk.1 hete jöttünk haza 1 hetes sielésünkrõl, a hegyekbõl.Vittem mindent amivel itthon õ kapcsolatba került.Játékait, ülését, utazóágyát, könyvecskéket.mindíg fokozatosan szedtem elõ neki valami ismerõs játékot, amint láttam, hogy unatkozik és bizony ha nem is ragaszkodott egyikhez sem, mindíg megmosolyogta õket.majd kiugrott a bõrébõl.Semmi gond nem volt.Az utat végig aludta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!