Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem babámat hogy meg (24 db)

A párom nem akarja, hogy elvetessem a babát, azt mondja, hogy ez a gyerek nem véletlenül fogant meg védekezés mellett hanem a sors akarta így. Hogyan vegyem rá, hogy egyezzen bele az abortuszba?

Legjobb válasz: Pedig valahogy meg kell egyeznetek, mert az nem oké ha egyikõtök nem akarja a gyereket, mert egy kapcsolatban vagy két ember várja, vagy egy sem. Szóval okosan kell döntened.

Pedig valahogy meg kell egyeznetek, mert az nem oké ha egyikõtök nem akarja a gyereket, mert egy kapcsolatban vagy két ember várja, vagy egy sem. Szóval okosan kell döntened.
Miért csak gyerek nélkül? Õ akarja a kicsit ... akkor mi a gond? Nem értem... :/
Nekem sajnos volt egy abortuszom mert nem volt lehetõség arra hogy megtartsam a picit. Azóta is mindennap rá gondolok megbántam nagyon.Számoltam a napokat a szülésig.Nagyon bele voltam betegedve. Azóta eltelt egy év, és a párommal elkezdtük a baba tervezést.
Mondjuk leülni megbeszélni, együtt döntést hozni, nem fafejûnek lenni :) Miért nem szeretnéd a babát, azon kívül, hogy sokba kerül?
Élet nagy igazságtalansága, hogy egy nõ apává tehet egy férfit az akarata nélkül míg, egy apa nem tehet anyává egy nõt azt akarata nélkül.
Mi ez az én már döntöttem? A párodnak beleszólása sincs? Szegény :/
Hány éves vagy? Miért szeretnél abortuszt?
saját élmény: 22 évesen elvetettem. ma lenne két éves. itthon ülök én meg egy üveg bor és abortuszos kérdéseket olvasgatok a neten. Az elmúlt idõszakot a kutyának nem kívánom. A gyerekem volt, az enyém, akiért nem tudtam kiállni. Senkinek nem ajánlom jó szívvel, tré megoldás. Én is azt hittem, h ok lesz, utána két három hónapig el is voltam, de azóta minden napom egy pokol... Ha megadja az Isten, vhogy lehet még babám, talán megnyugszom, de az nem õ lesz, szóval másrészt mindegy is. Ne légy egy szánalmas idegbeteg, mint én, ha boldog anyuka is lehetsz.... p.s.: elfogult, kétségbeesett válasz, szubjektív vélemény, de õszinte.
Nem neki nem kell hanem neked. Legalább ezt ismerd be. Nem lesz könnyebb attól a lelkednek mert másra hárítod a felelõsséget. Ez a te döntésed neked kell vele együtt élned. Az hogy neki van már kettõ annak semmi köze ahhoz hogy neked nem kell ez a gyerek. Neked és nem neki.
Kérdezõ (#20), egyszerû, kérdezd meg tõle. Mi nem fogjuk tudni kitalálni... szeretne egy közös gyereket Veled, tiltja a vallása az abortuszt, stb ... akármi lehet... Egyébként miért akarod rávenni, hogy úgymond "egyezzen bele az abortuszba"? Megbeszélni eszerint megbeszéltétek, hisz a véleményét tudod, Te meg ettõl függetlenül eldöntheted, hogy elveteted vagy megtartod, nem kell senkitõl se beleegyezés hozzá...
Szivesen segitek babaruhaval, babakocsival, vagy amire szukseged lesz az elejen. Az a pici baba mar el. Nem tudod meg nem tortentte tenni. A terhesseg elotti allapot mar nem fog visszaallni barhogy is donts. Es ez a parkapcsolatodra is igaz, az sem lesz mar sosem ugyanolyan. En a helyedben orulnek, hogy szeretne tolem egy gyermeket.
Bárcsak az én férjem is ennyire szerette volna, de nálunk pont fordítva volt, én akartam, õ nem, így sajnos nem tartottuk meg.
Kérdezõ, minek akarod rávenni, hogy egyezzen bele?! Mi jó származna neked ebbõl? Lelki nyugalom, hogy lám õ is belement? Vagy mi? Nem értem a célod. Ha a párod akarja a babát, te meg nem, akkor is te fogsz dönteni végül. Hiszen - fair, vagy sem - a te tested, a te döntésed. Én huszonhárom évesen simán vállaltam volna egy becsúszott babát. Igaz a nagy semmire, de családi hátterem legalább van/volt és maximális támogatást kaptam volna akkor is. Számomra valahogy magától értetõdõ, hogy ha nem jelent rám nézve életveszélyes állapotot egy terhesség, akkor akár tervezett, akár becsúszott, akkor sem szakítom meg. Nem lelkizek rajta, hogy van-e joga élni annak a magzatnak, hanem egyszerûen ez a természet rendje. Én meg az a típus vagyok, aki nem szeret ebbe feleslegesen beleavatkozni. 29/N
Úgy ne szülj, hogy nem akarod a gyereket. Késõbb neki lesz rossz, hogy úgy jött a világra, hogy nem is várta az édesanyja. Gondold át!
"Hogyan vegyem rá, hogy egyezzen bele az abortuszba?" Ez a kérdés... és hát kevéssé valószínû, hogy egy magzatvédõ szervezet beszélné rá erre a Kérdezõ párját, lássuk be... Õk azért valójában ilyen beállítottságúak: http://www.valsagterhesseg.hu/kiadvanyok.html szóval valószínû, hogy inkább a Kérdezõt akarnák meggyõzni a párja szándékairól, lássuk be...
Nézd meg ezt az oldalt: valsagterhesseg.org, tel: 70/2252525. Elmehetsz egyedül is, és a pároddal is, és megbeszélhetitek a dolgot egy képzett tanácsadó segítségével. (pro, kontra, stb) Hátha az rendbe tenné a dolgot mindkettõtökben!
A kérdező hozzászólása: A páromnak már van két gyereke. Minek neki egy harmadik?
Szíved joga úgy dönteni ahogy akarsz, de azért azzal számolnod kell hogy talán a párod e miatt nem marad veled. Igazából szerintem csak megijedtél a gyerekválallástól a felelõsségtõl ami normális. A döntés a tiéd senki nem szólhat bele és nem ítélkezhet feletted, ám azért arra számíts hogy elõfordulhat az hogy aki nem fog tudni megbocsájtani az talán te magad leszel.
Szerintem a kérdezõt ha a párja nem tudja meggyõzni, senki sem fogja itt közülünk.... elég tárgyilagosan ír errõl az egész helyzetrõl, nem igazán érdekli szerintem az a kicsi lélek a pocakjában, a saját kényelmét helyezi elõtérbe. Kérdezõ! Mondd meg a párodnak, meggyõzni úgy sem tudod, ha õ szeretné azt a picúrt, max kész tények elé állítani. A párod pedig ezek után eldönti hogy szüksége van erre a kapcsolatra egy olyan nõvel akinek fontosabb a saját kényelme anyagilag, mint a közös gyermek, akit inkább kikapartat :(.
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok. Szeretem a páromat de úgy érzem, hogy vele csak gyerek nélkül lehet élni.
A kérdező hozzászólása: Én már döntöttem. Amúgy is túl sokat kell egy csecsemõre költeni.
A kérdező hozzászólása: 7. Akkor szerinted mit tegyek????
10-es vagyok, Szerintem gondold át ezt egy életre megbánhatod.
Sehogy. Cselekedj belátásod szerint, de tudd: el fog hagyni, ha nem tartod meg. Akkor is, ha beleegyezik, mert addig gyötröd. (Záróljelben megjegyzem: igaza lesz.)
Nincs kizarva, hogy sosem bocsatja meg, hogy elvetted a gyereke eletet. Foleg, ha szeretne apa lenni.
Szerintem megváltozott a felállás. Vele nem csak gyerek nélkül lehet együtt élni. Vagy gyerekkel vagy sehogy, mert ha akarata ellenére elveteted, keresztet is vethetsz a kapcsolatra. Az, hogy te nem akarsz gyereket, elfogadható érv, de az, hogy rákened, hogy miatta nem tartod meg, már nem. Ha döntést hozol, vállald érte a felelõsséget is, és ne hárítsd át másra, fõleg, ha õ nyíltan állítja, hogy akarja. N29
Mibõl gondolod, hogy vele csak gyerek nélkül lehet élni?
Mit nem adtam volna azért h ha a Párom is így gondolkodott volna... :'(
beszéljétek meg közösen mert igazán ritka az a férfi aki bevállalja azt hogy õ igen is apa akar lenni, és mindenkinek áldozatot kell hoznia, és az elég nagy vétek lenne ha csak úgy ni meggondolatlanul eldobnál egy életet és még a párod is elveszítenéd gondold végig

Ugy tunik nem eleg a tejem, mert van hogy sir a szopi utan a 4 honapos babam, probalkoztam potlassal de egyszeruen nem issza meg csak ordit! Tanacstalan vagyok. Hogyan vegyem ra hogy elfogadja a tapszert?

Legjobb válasz: Szerintem sem a tápszer a megoldás rögtön. Egy tanácsadó egyszer ezt mondta: ha a baba egy nap x-et eszik, de másnak 2x-et szeretne, akkor bizony kicsit éhes marad, sokszor kell cicire tenni és 1-2 nap múlva már a cici 2x-et fog termelni. Õ szúrta el, õ fogja helyre hozni is. A fõ, hogy gyakrabban kerüljön cicire. Tej elfogyni nem tud, hiszen szopizás közben termelõdik. Azaz, ha pár csepp is, de annyi folyamatosan jön neki, ha ügyesen szívja. Olvasgasd az LLL füzeteket és akár egy tanácsadót is hívj fel, aki ingyenesen profi tanácsokkal ellát: www.lll.hu Kitartás és boldog babázást!

Szerintem sem a tápszer a megoldás rögtön. Egy tanácsadó egyszer ezt mondta: ha a baba egy nap x-et eszik, de másnak 2x-et szeretne, akkor bizony kicsit éhes marad, sokszor kell cicire tenni és 1-2 nap múlva már a cici 2x-et fog termelni. Õ szúrta el, õ fogja helyre hozni is. A fõ, hogy gyakrabban kerüljön cicire. Tej elfogyni nem tud, hiszen szopizás közben termelõdik. Azaz, ha pár csepp is, de annyi folyamatosan jön neki, ha ügyesen szívja. Olvasgasd az LLL füzeteket és akár egy tanácsadót is hívj fel, aki ingyenesen profi tanácsokkal ellát: http://www.lll.hu Kitartás és boldog babázást!
Én nem fejtem és nem szedtem semmilyen csodaszert, ha szaporítani kellett, hanem csak gyakrabban szoptattam és elég is volt. Pl. hétfõn elkezdtem gyakrabban szoptatni és szerdára már érezhetõen több lett a tejem. Mielõtt pénzt költenél és/vagy plusz munkát vennél a nyakadba, próbáld meg te is ezt az igen egyszerû, kézenfekvõ és gyors módszert, mert ennél hatékonyabb tejserkentõ mód nem létezik. Nem biztos, hogy önmagában használ, de enélkül szinte lehetetlen.

Hogyan állapítsam meg, hogy egy babának mekkora lába van, milyen cipőt vegyek?

Legjobb válasz: Deichmannban van lábmérõ. Rá kell állítani a babát és látod milyen méretû. Ha ráadod a cipõt, a sarkánál dugd be az ujjad, ha befér, akkor jó! Vagy egy másik lehetõség, hogy otthon egy kartonpapírra állítod, körberajzolod a lábát, utána kivágod, ezt teszed a megvásárolandó cipõbe, ilyenkor azt kell figyelni, hogy kb. 1 cm-vel kell nagyobbnak kell lennie a cipõnek mint a baba lábának. Az is nagyon jó, hogyha a cipõbõl ki tudod venni a talpbetétet, mert akkor arra ráállítva is látod, hogy mennyivel nagyobb a gyerek lába. :) Most ezek a praktikák jutottak eszembe, amiket én használok cipõvásárláskor.

Deichmannban van lábmérõ. Rá kell állítani a babát és látod milyen méretû. Ha ráadod a cipõt, a sarkánál dugd be az ujjad, ha befér, akkor jó! Vagy egy másik lehetõség, hogy otthon egy kartonpapírra állítod, körberajzolod a lábát, utána kivágod, ezt teszed a megvásárolandó cipõbe, ilyenkor azt kell figyelni, hogy kb. 1 cm-vel kell nagyobbnak kell lennie a cipõnek mint a baba lábának. Az is nagyon jó, hogyha a cipõbõl ki tudod venni a talpbetétet, mert akkor arra ráállítva is látod, hogy mennyivel nagyobb a gyerek lába. :) Most ezek a praktikák jutottak eszembe, amiket én használok cipõvásárláskor.
Annyit tennék hozzá az elsõ válaszhoz, hogy van mérce a Deichmannban (és sok nagyobb cipõboltban is), de nem kell ráállni. Ez egy nagy, rovátkázott talpbetét, oda kell illeszteni a baba talpához, a sarkához igazítani, és így látod a lábának a méretszámát.
Én ugy veszek neki cipõt hogy fogtam egy hurkapálcát és akkora darabot törtem le ami a sarkától a nagy lábújáig ér. Ha ez pont belemegy a cipõbe akkor az jó és egy számmal kell neki nagyobb.
Belsõ talphossz + egy ujjnyival nagyobb cipõ legyen.
De jó tippek:) nekem is aktuális, köszi a kérdést!


Kezdett valaki 5-6 honapos babaval babauszast? Meg volt meg a buvarreflexe? Ha nem, akkor hogy tanitottak meg neki, h ne vegyen levegot a viz alatt?

Legjobb válasz: Igaz, mi 3 hónaposan keztdük, de ahová járunk sokan vannak akik 5-6 hónaposan kezdik. Szerintem még megvan a búvárreflexe akkor is. Egyébként nem arra épül a merülés tanítása. Elõször csak locsolgatni kell a fejét és mondani, hogy jön a víz, meg merülés, és összekapcsolja elég hamar, hogy nem kell levegõt venni. Szerintem bátran menjetek, élvezni fogjátok!

Igaz, mi 3 hónaposan keztdük, de ahová járunk sokan vannak akik 5-6 hónaposan kezdik. Szerintem még megvan a búvárreflexe akkor is. Egyébként nem arra épül a merülés tanítása. Elõször csak locsolgatni kell a fejét és mondani, hogy jön a víz, meg merülés, és összekapcsolja elég hamar, hogy nem kell levegõt venni. Szerintem bátran menjetek, élvezni fogjátok!
Nagyon egyszerûen le tudod ellenõrizni. Fürdéskor mikor megmosod az arcát, a tenyeredbe több vizet téve simítod homloktól lefele. Aztán fogsz egy poharat, megmeríted vízzel (kb. 1, 5 dl elég) és zutty rá a fejére. Nem kell nagyon lassan önteni, hanem határozottan. Ha meg van a reflex, akkor látod ahogy becsukja a száját és fújja a levegõt az orrán. Persze utána mindenképpen simi meg puszi és dicséret! A búvárreflex 6-8 hós korig megmarad, de ez is babától függ! Kellemes lubickolást nektek!
Azt elfelejtettem írni, hogy vízszintes helyzetben öntsd a fejére a vizet, tehát a gyerek üljön és úgy a homlokára/fejtetõre öntsd. Meg egyszer elég, hogy lásd, majd az usziban úgyis elmondanak mindent.

Tényleg el kell, hogy vegyék a babámat vagy van esély, hogy születés után estleg műtéttel meggyógyíthatják? Azt mondták még, hogy ez a vízfejűség és hogy nem lenne életképes.

18hetesen az orvosom 11mm agykamrai tágulatott állapított meg akkor azt mondta hogy ez nem veszélyes, most 20 hetesen voltam Szegeden magzati szív UH-n ott a professzorn? hatalmasnak látta a tágulatott még úgy is hogy nem az ? szaktarülete és azt mondta hogy azzonnal el kell venni.

Legjobb válasz: Én még elmennék más orvos véleményét is meghallgatnám a te helyedben. Bízom benne, hogy minden rendben lesz!

Én még elmennék más orvos véleményét is meghallgatnám a te helyedben. Bízom benne, hogy minden rendben lesz!
Én is elmennék másikhoz mindenképp! Remélem minden rendben lesz!!!:)
Én is mindenképp kérnék másodvéleményt. Akár többet is. Esetleg az Istenhegyi központot tudnám ajánlani, ott vannak a legjobb genetikusok. http://www.gendiagnosztika.hu/ Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Menj mindenképpen másik orvoshoz is!Ilyen döntést nem lehet úgy meghozni, hogy csak egy orvos véleménye van a dologban.Tévedhet õ is.Ez meg nem játék.Reméljük nem lesz semmi gond sem!
Istenhegyi központot és onnét DR HAJDÚ KRISZTINÁT ajánlom!!!!!! MENJ EL HOZZÁ!!! igazi profi!!!! és tényleg maximálisan felvilágosít mindenrõl!
mindenképpen menj legalább két szakorvoshoz, viszont ha megegyezik a diagnózisuk akkor legyél erõs és vetesd el ... még akkor is, ha kegyetlenül hangzik ... a gyermeked és a saját életminõséged a tét, ha meg akarod szülni ....
Remélem minden rendben lesz a picivel!Én is azt tudom javosolni amit a többi válaszoló.
Nekem szinte ugyanez volt, egy évvel ezelõtt csak a has telt meg egyre jobban vízzel, nálam a 18. héten még makk egészséges volt. A 22. héten voltan 4D UH-n és ott mondták, rögtön menjek az orvosomhoz, egyedül senki nem dönthet, el kellett a sote-ra mennem ott 3 prof nézte, és õk is csak javasolhattak, nekem kellett döntenem. Azt el kell mondanom, h azóta sem tudtam feldolgozni, pedig van két egészséges gyerekünk és itt az új kis csoda már a pocakomban 21 hetes vagyok. Terhes depresszióm van, vajon mi lesz a következõ UH-n???? Nem genetikai probléma volt, valószínû egy új vírus, azt mondták ilyen 2X nem lehet, akkor is a tudat alattim nagyon izgul....
Szia! Mi újság veled és a babával?

Kész nem birom tovább.10hós babám cicin alszik el, éjjel 100x felkel cicizni, de nem eszik csak cumizza v még azt sem csak tartja. De ebből elég. Hogy vegyem el tőle?

totál kiborultam...én rontottam el ezt tudom,nem kell mondanotok. de egyszer?en nem birom ezt már. éjjel 100x felkel, addig üvölt mig mellre nem teszem meg oda magam mellé, de nem eszik, csak cicizik. rettent?en fárasztó, s már idegbajos vagyok t?le. nem akartam sirni hagyni,mert van egy nagytesó is (2,5éves) nem akarom h felüvöltse,de nincs más választásom már. akkor sem adom neki, inkább ne aludjon a család egy hétig...de mégis h csináljam, mit csináljak? ha enne, szopizna akkor ok,de ez a cumizás nem. vegyek tápszert s teljesen "zárjam el" a cicit?l? este szopik,éjjel folyamat rajta lóg igy eszeget is vmit, hisz a reflex jön, reggelre igy külön nincs is nagyobb szopi, meg ugyanez a cirkusz meg ebéd utáni alvásnál is...:((( segitsetek

Legjobb válasz: A cumival próbáltad már? Nem ajánlatos hogy egyik napról a másikra elzárd a cicit, mert megviseli a picit nagyon. Csak fokozatosan! Amikor éjjel cicire teszed és nem eszik, akkor gyorsan cseréld ki a cumira, úgy hogy melletted fekszik továbbra is. Érezni fogod hogy mikor mit kell csinálni!

A cumival próbáltad már? Nem ajánlatos hogy egyik napról a másikra elzárd a cicit, mert megviseli a picit nagyon. Csak fokozatosan! Amikor éjjel cicire teszed és nem eszik, akkor gyorsan cseréld ki a cumira, úgy hogy melletted fekszik továbbra is. Érezni fogod hogy mikor mit kell csinálni!
A kérdező hozzászólása: ja még valami ösztönzés! ma anyuméknál voltunk napközban..ott mindig a du-i alvás is cicizõs volt...na mondom most kiderül. szopizott kicsit mikor lefeküdtünk, majd elfordult, hasra vágta magát-nyünyögött...felvettem mentem vele egy kört a szobában, majd az ottani kiságyába letettem az oldalára s már szuszizott is, másfél orát nyikk nélkül:)
A kérdező hozzászólása: én sem hagytam ugy sirni hogy magára hagytam. végig ott voltam vele, igy nem találtam olyan drasztikusnak. persze ösztön hogy egy percet sem akarja az anya sirni hallani a gyermekét, de azt hiszem jol döntöttem hogy ebben a formában most kibirtuk ezt igy. meg se nyikkant még miota alszik most.a szopizást nem vonom meg tõle természetesen, nem adok neki tápit v ilyesmi, csak az állandó cicin lógást-alvást, nem evést szüntetjük be. sok sikert nektek is! majd ird meg hogy alakult...:)
Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalatodat.Sajnos hasonló itt is a szitu.A férjem sokat dolgozik ezért nem akarom sírni hagyni.De nemsokára elutazik 1 hétre.És ekkorra tervezem az átállást.Szeretném ha végre végigaludná a pici az éjszakát.
Nálunk két dolog "segített". 1. Külön szoba 2. Este tápi, éjjel csak víz Így is van, hogy megébred, mert csak velem tud elaludni, de ha épp nem fogzik, akkor - lekopogom - csak egyszer ébreszt, mikor megszomjazik. Kitartás!
Ja, még annyit, hogy elég tartalmas vacsit kap?
SZia!Ugyanez volt nálunk is. Aztán nagy merészen gondoltunk egyet, összeraktuk a két gyereket egy szobába, hogy talán a környezetváltozás is segít. Az elsõ napokban amikor ébredt a kicsi éjjelente, rohantam be, hogy gyorsan kihozzam, de vizet kapott csak cumisüvegbõl. Hát nem volt elragadtatva tõle, és egy kis idõ múlva rájött, hogy felesleges ezért felkelni. Du. pedig a nõvére minden altatási gondot levett a vállamról, együtt aludtak el, és álomba "beszélgették" magukat. (Ugyanennyi korkülönbség van, mint nálatok) Nem zárnám el én sem teljesen a szopitól, de az éjjelit törölném. Ez szokásává vált, biztos lesz egy kis elvonási tünet, de próbálj kitartani. Tápszert nem adnék neki éjjel, több anyukától hallottam, hogy arra úgy rászoktak a gyerekek, hogy késõbb tényleg éhesek lesznek éjjel, és pár évesen is még felkelnek éjjeli vacsira.
*rontottam el
csatlakozom a "táborhoz" én is.4 hónapos koráig teljesen szuper volt minden, beraktam a kiságyba este 8-kor 4 ig aludt utána szopizott, és aludt kb 7ig.Aztán elkezdett forogni, és azóta csak cicin alszik el de amikor már nem eszik, szintén csak cumizik tajta vagy csak fogja.Ha meg el akarom venni az ínyével ráharap.Most 6, 5 hónapos hát remélem változik majd a helyzet.Nekem is második gyerek, a nagynál én "rontottamel", mert õt úgy szoktattam, hogy cicin altattam el, 18 hónapos koráig ment ez...
A kérdező hozzászólása: van cumija, a babakocsiban vidáman nyammogja is. de éjjel ha át akarom tenni olyan keservesen kezd el üvölteni, mintha kb kinoznák. ilyenkor nem akarja elfogadni..nagyritkán van olyan h rákap s megnyugszik tõle, de sajnos nem ez a jellemzõ....:((
Az a helyzet hogy nálam is ez van.Éjjel felnyafog illetve addig áll a kiságyban míg ki nem veszem cicizni.De nem eszik csak cuminak használja.Nekik ez a bõrcumi az igazi :) Nem tudom leszoktatni.Én rontottam el, most már kivárom hogy megértse hogy éjjel alszunk és mindenki a saját helyén egyedül.Sajnos nem segítettem de vigasztalásul hogy nem vagy egyedül.
Szuper ezt olvasni! Ügyesek voltatok, csak így tovább!! :) ))

Hogyan vegyem rá 4 hónapos babámat hogy többet egyen? Tudom hogy a meleg meg minden, de teljesen kész vagyok tőle hogy 3 óránkét jó ha 60-at eszik.

Nem is lennék ennyire ideges de alapból kicsi a súlya,még csak most lett 5 kg.Nagyon félek hogy fogyni fog!Éjjel eszik rendesen most 2 napja felveszem hajnalba és megetetem mert legalább akkor eszik.Inni issza a vizet de hát az csak nem elég.Kikészülök....

Legjobb válasz: Ja és próbáltam ritkábban is etetni de az sem jön be.Egyszerûen nem éhes.

A kérdező hozzászólása: Ja és próbáltam ritkábban is etetni de az sem jön be.Egyszerûen nem éhes.
szia, ha aggódsz, akkor vidd orvoshoz. de sztem normális, hogy nem akar enni. arra fgyelj hogy eleget igyon, . az én másfél évesem tudod mit evett tegnap? reggel egy dl tápszer, pár falat felvágott kenéyr nélkül elalvás elõtt cici, ez nem jelentõs mennyiségû anyatej délben: két kanál borsóleves, utána 2 falat barack este: 10 kanál paradicsomos tészta, egy negyed palacsinta +fél dl tápszer amellett nagyon sok víz. szerinted?....
12:08-as vagyok ismét. Szóval a gond az, ha összemosod kié a probléma. A probléma most a te fejedben van, ezért ott kell valaminek változnia, nem a babád étkezésében. Elhiszem, hogy félsz, de tudd, hogy a kórház a múlt. Ne hagyd, hogy az agyad kicselezzen. A félelmed azért van, mert az agyad a múltat a jelennel azonosítja be. De tudd, hogy ez nem igaz, ez most a jelened, élvezd. Nagyon jó babázást neked!
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõttinek írnám, nem bántottál meg és igen félek.Több hétig kórházban volt miután megszületett és rettegek hogy valami miatt akár nem evés vagy akármi miatt ismét oda kerül.Tudom hogy túl aggódom de egyszerûen nem tudom elfelejteni azt a pár hetet.Hetekig gyomor szondán volt nehezen tanult meg enni, és azóta is kínlódunk, szerintem meg lehet érteni.Még ha tudom is hogy nem kellene, de nem megy sajnos.
Ja bocs, most látom, hogy valaki kérdezte, mialatt én írtam...a tápszeres babákat nem szabad túl gyakran etetni, mert nehezebben emésztõdik a tápszer, mint az anyatej, kell egy kis idõ a gyomrának. Szerinetm annyit adj neki, amennyit megeszik, ha éjjel/hajnalban eszik rendesen, akkor nem baj, ha ebben a melegben nem eszik sokat. A súlya miatt ne aggódj, ha fogyna, akkor a doki úgyis megmondja, mi a teendõ.
Ne haragudj, ha megbántalak, de miért nem bízol benne? A környezet nyomása vagy más az oka? Miért nem lehet elhinni, hogy õ tudja mennyire van szüksége? Nekem a gyermeknevelésben - már a szülésben is -a legfontosabba bizalom. Hiszem, hogy a természet - ez által a babám is - tudja a dolgát. Ha jókedvû, kiegyensúlyozott, akkor szerintem inkább a saját rossz érzéseddel foglalkozz, mint az õ táplálásával. Gondold át alaposan, hogy mitõl is félsz, és ismerõs-e valahonnan ez a rossz érzés? Esetleg hallottál régen valamit? A doki ijesztget? Tudd, hogy vele minden rendben. Teszi a dolgát. Te is tedd a tiéd, és tudd, hogy ez így rendben is van. (Bocs, egy kicsit lelkizõs lett a válasz, de ez van.)
Nyugodj meg, nem kell rávenni a kicsit, hogy többet egyen, nem is lehet. Õ érzi, hogy a kis gyomra mennyit képes befogadni, ha megtömöd, csak kihányja... anyatejes, vagy tápszeres a kisbabád?
A kérdező hozzászólása: Igen az.
Tápszeres?
Szia! Az en kisfiam 3 honapos es mar megkezdtem almalevel a hozzataplalast. Ma mar 6 kiskanallal kapott belole. A Te Piciked mar 4 honapos, probald ki! Ha pedig nagyon aggodsz erte, amit megertek, menj el vedonohoz, akkar tobbhoz is, es kerdd ki a tanacsat/tanacsukat! Sok sikert! Probalj megnyugdni!

Babám 3 és fél hetes.2880 grammal született, most 3, 5 kg. A védőnő szerint kevesebbet kéne hogy egyen. Van hogy 80akat, de van hogy 110-et megeszik. Mit csináljak, vegyem le hamarabb a ciciről? De akkor meg sírdogál.

Legjobb válasz: Szia! A kicsi tudja, mikor lakott jól, ezért szerintem ne vedd le hamarabb a cicirõl, fõleg, ha sírdogál. Max, ha nem jelez, hogy éhes, húzd el egy kicsit a két etetés közötti idõt. Lehet, hogy elég neki kevesebbszer is. Az én kislányom ugyan tápszeres és õ is jó húsban van. Többen mondták, hogy ne tömjem, de errõl szó sincs. Én is megpróbáltam elvenni a cumit tõle, de õ is sírt. Én viszont, ha jelzett, ha nem vittem neki 4 óránként a kaját. Most csak akkor kap, ha kéri.

Szia! A kicsi tudja, mikor lakott jól, ezért szerintem ne vedd le hamarabb a cicirõl, fõleg, ha sírdogál. Max, ha nem jelez, hogy éhes, húzd el egy kicsit a két etetés közötti idõt. Lehet, hogy elég neki kevesebbszer is. Az én kislányom ugyan tápszeres és õ is jó húsban van. Többen mondták, hogy ne tömjem, de errõl szó sincs. Én is megpróbáltam elvenni a cumit tõle, de õ is sírt. Én viszont, ha jelzett, ha nem vittem neki 4 óránként a kaját. Most csak akkor kap, ha kéri.
400gr=4000gr bocsi
A szpotatási tanácsadók azt mondják igényszerint etesd a babát:D Sztem teljesen jó sulyban vagytok. Az én fiam 400gr és 58cm-rel született. 3940gr volt mikor hazajöttünk. 4 hetesen 5180gr-ot mértek a védõben:D azt mondták hogy ej ha jó bõrben van és ez ránézésre is látszik:D etessem ahogy igényli:D Boldog babázást:D
Szia! Az én babám 3650-nel született, 3 hete 5 napja. Volt olyan a múlt héten, hogy 100-140 gr-okat evett és már 85 dkg-ot hízott, de azt mondta a gyerekorvos, hogy "biztos nem éhezik". Az utóbbi napokban viszont lecsökkent az adagja, már csak 70-100-akat eszik. Hidd el, tudják õk, hogy mennyi elég nekik, a felesleget ki fogja bukni és anyatejbõl nem lehet túletetni. Viszont nem tudom, hány óránként eszik a tiéd, de legalább 2, 5-3 óra teljen el a két szopi között - ezt javasolta a doki. Ne vedd el tõle a cicit, majd jelzi õ, ha már elég neki! Jó babázást!
szia, 2890 gr-mal született a fiam (2770-nel jöttünk haza). Három-négy hetesen 50-80 gr. között evett. Erre akkor azt mondták kevés. Most 7 hós és 7600 gr. Szerintem a babák tudják mennyi kell nekik. Az egyiknek jobban beépül, ezért kevesebbel is beéri, a másiknak több kell, mégse hízik sokat. A felesleget meg egyébként visszabukja. 4 hónapig használtam mérleget, kicsit függõ lettem és állandóan paráztam (egy idõ után nem is lehet rendesen mérni, mert mozok, két egymás követõ mérés is adott 20-30 gr eltérést). Szerintem ne mérd! Saját tapasztalat, úgysem fogsz többet/kevesebbet adni neki, tök mindegy mennyit mérsz, és csak elnyomod a természetes ösztönöket. Nálam ez volt, ha jól evett, és két óra múlva sírt, kizártam, hogy éhes, hiszen megette az adagját. Holott sokszor tényleg éhes volt. Sok sikert!
Ja még annyit.... teljesen jó súlyban van a babód!!! :)
A védõnõ le van ejtve! Nekünk is okoskodik. Én elhiszem, hogy csak jót akar, de tudja a te babád, hogy mi a jó neki! Nekünk is mondta a védõnõ, hogy ne egyen többet ennyinél meg ennyinél (tápszeres javarészt), na de ha kell neki... Nem kövér, abszolút formás baba, mindenki csak ájuldozik, hogy mennyire szép. Akkor most vonjam meg tõle? ÁÁÁÁ.....
Felejtsd el a védõnõket, tisztelet a kivételnek, de nagyon furcsákat mondanak!!! Én az enyémnek már csak bólogatok!! Szerintem teljesen rendben van a 80 g, ráadásul a 2880 az nem nagy születési súly, nõnie kell!! Amúgy pedig kibukja majd a felesleget, ha túl sokat enne.
Szia!A lányom 2830 grammal született 2680 grammal jött haza.Egy hét alatt visszaszedtük.Most voltunk a 8 hetes mérésen 5090 gramm.Engem is a sírba tett a védõnõ, négy hét után már nem voltam hajlandó mérni mennyit eszik.Jól érzi magát, a frontokat leszámítva kiegyensúlyozott:) ) Õ sokkal jobban tudja mikor és mennyit, mi csak találgatunk!!
Szia!Szerintem ne adj neki kevesebbet, tudja õ hogy mennyire van szüksége, nekünk is volt olyan, hogy 3hét alatt 90dkg-ot hízott, de a dokim egy szóval sem mondta, hogy adjak neki kevesebbet. 8.5hós baba anyukája
Jajj nehogy elvedd tõle a cicit. Adjáé neki amennyit csak kér. A védõnõ meg fejezze be az evést a leves után, félidõben, de ne a babád. Nálunk is ez volt, a védpnpm ugyan ezt mondta, majd beleõrütem mert a picim kérte volna még, de mindig ott csemgtek a védõnõ szavai a fülemben. Két napig bírtuk, azóta annyit eszik amennyit kér, 4 hónapos, tündér kicsilány, aki hol 220-at szopizik, hol csak 100-at, de mindig annyit amennyit kér. 7 kg, és 66 cm.

Hogyan vegyem rá babámat hogy meg egye az ebédjét?

6 hos babám már egy ideje tizoraira és ebédre szilárd kaját kap.Nem rég bevezettük az uzsonnát is,de azota ebédet nem akar enni.A fözeléket egyáltalán nem eszi harcol a tápszerért.Hogy vegyem rá hogy fözeléket egyen? Nem baj ha még naponta 3szor kap tápszert?

Legjobb válasz: Én már 4 hósan adtam neki szilárdat ebédre fõzi uzsonnára desszert és 3 x tápszer is.Hajnalban és reggel és este kap tápszert.Mi repülõset játszunk, a kanál a repülõ és minden országból rakományt hoz ez a fõzi és lerakja a rakományt a hangárba ez a szája.Nekem nagyon bevállik ez a trükk és néha úgy csinálok mintha én is ennék belõle és jóízûen nyammogok,ilyenkor nagyokat mosolyog és nyitja a száját, hogy õ is kér.Így átverem, mégha nem is ízlik neki annyira a fõzi, és mindketten jókat szórakozunk.Beszélj hozzá folyamatosan és csinálj játékot az evésbõl!Sok sikert.

Én már 4 hósan adtam neki szilárdat ebédre fõzi uzsonnára desszert és 3 x tápszer is.Hajnalban és reggel és este kap tápszert.Mi repülõset játszunk, a kanál a repülõ és minden országból rakományt hoz ez a fõzi és lerakja a rakományt a hangárba ez a szája.Nekem nagyon bevállik ez a trükk és néha úgy csinálok mintha én is ennék belõle és jóízûen nyammogok, ilyenkor nagyokat mosolyog és nyitja a száját, hogy õ is kér.Így átverem, mégha nem is ízlik neki annyira a fõzi, és mindketten jókat szórakozunk.Beszélj hozzá folyamatosan és csinálj játékot az evésbõl!Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot de ebédnél nem válik be tizórai és az uzsi sikeres játék az evéssel, de az ebédnél nem segít
Szia! Hagyd ki az ebédet, és add uzsonnára a fõzeléket. Így kiderül, hogy a fõzelék ellen harcol, vagy csak egyszerûen nem éhes. A szilárd hamit hosszabb ideig emésztik, és lehet, hogy csak 1 óra csúsztatás kell, és meg fogja enni. Napi hat kaja kicsit sok, hacsak az elsõ tápszer nem hajnali 4-5 óra körül van, a második pedig 8-kor. Akkor 11 körül tízórai, és az enyémek olyankor csak két óra körül voltak éhesek, utána 5-fél6 körül uzsi, és este kilenckor az utolsó tápszer. Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: Nálunk 7-kor reggeli tápszer, 10-kor gyümölcs, kb 1-kor a problémás ebéd, 3-4 között tejpép, 6 után vacsi tápszer
Tényleg lehet, hogy nem éhes, nálunk nincs tízórai például. Ebéd után pedig akár 5-6 óra hosszat is elvan, nem kér kajcsit.
Nekem jövõ héten lesz hat hós a picim és õ is harcolt a fõzivel, a doki azt mondta biztos nem éhes próbáljam meg uzsonnára vagy vacsira a fõzeléket. Vacsira tényleg megette, azóta egy órával korábban kap tízórait (9-kor) és megeszi ebédre a fõzeléket(kivéve a sárgarépát).

Babát tervezünk a párommal de szeretnénk egy kutyát is. Golden retrievert. Akkor vegyük meg a kutyust amikor megszületett a baba hogy együtt nőjenek fel, vagy előbb a kutyus hogy már ne legyen olyan kajla mire jön a baba?

Volt már goldink nagyon gyerekbarát állatok de ebben a kérdésben nem tudom melyik lenne a jobb.

Legjobb válasz: Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.

Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.
tettesd át ezt a kérdést állatok-kutyák kategóriába mert itt sok a "burokba zárjuk a gyereket" Anyuka. Golden egy családi kutya amúgy, imádni fogja a picit de ehhez korán szocializáljátok. Mindenképp baba elõtt vegyétek meg, és vigyétek sokat gyerekek közé hogy szokja a nyúzást és hogy hogy kell viszonyulni a kisgyerekekhez. A falkavezérséget tartsátok be és olvass utána, hogy nehogy féltékeny legyen, és jó helyrõl vegyétek tenyésztõtõl hogy idegrendszeri rendellenességre le legyen szûrve! Ez nagon fontos!
Toxémia :DDD Toxémia = eclampsia, te mindenttudó :) )) Toxoplasmosist pedig egy életben egyszer lehet szerezni. Mivel a kérdezõ jó eséllyel olyan szülõkkel rendelkezett, akik nem úgy akarták megóvni az immunrendszerét, hogy mindentõl elzárták, nehogy véletlenül legyen ellenanyaga vagy erõsödjön kicsit, így valószínûleg már régen átesett rajta és immunis rá. A gyereknek pedig annál gazdagabb lelki világa és élete lesz, minél több olyan lény veszi körül, aki szereti, legyen az ember, vagy állat.
Nekem goldiem van és 4 hónapos terhes vagyok. Az enyém már felnõtt, tudom mire számítsak tõle, így nyugodt szívvel vállaltam a babát. Szerintem elõbb legyen a kutya, megtanítod arra a viselkedésre amit elvársz tõle, és akkor tudod majd mennyire engedheted a gyerekkel játszani. Ráadásul szerintem sok lenne egyszerre egy kölyök meg egy bébi, ha még nem volt kutyád és ráadásul kezdõ anyuka is vagy. Sokan mondják, amit még nem tudok saját tapasztalattal alátámasztani, hogy goldies családokban a gyerek a kutyába kapaszkodva tanul meg járni:)
1es: direkt rákérdeztem állatorvosnál, védõnõnél stb... és mindegyik azt mondta, hogy csak a macska veszélyes, a kutya nem toxoplazmozis szempontjából. Az állatorvosunk 6 hónapos terhes koráig dolgozott és nem lett semmi baja.
A goldi valóban az egyik leggyerekbarátabb kutya. Én viszont felcserélném a sorrendet, persze csak ha van két-három év türelmetek. A kutyu megszokná, hogy rengeteg idõtök van rá, ugye míg csak ketten vagytok õ egy amolyan "gyerekpótlék" is. És õ veszteségként fogná fel a pici születését, hisz utána kevesebb idõ jut rá. Fordítva viszont a pici imádná a kölyköt, a kutya már úgy ismerné meg a családot, hogy hárman vagytok, õ a negyedik a sorban. Bár még egyszer mondom, ez a fajta nem akarja a domináns szerepet betölteni, de ha az õ "lelkivilága" is fontos, akkor én így tennék. :)
Ha mindenképpen akartok kutyát most fogadjatok örökbe egy kölyköt. Addigra mindent megtanítotok neki, úgy ahogy mondod, nem lesz olyan kajla.
Minek a baba, ha a kutya a döntõ tényezõ?
2. vagyok. Elsõ válaszolóval annyiban értek egyet, ha panelházról van szó. Na oda nagy testû kutyát sose vinnék be. Kertesbe, miért ne lehetne? Ha a teraszt el tudjátok zárni elõle, a gyerek nem fog kapcsolatba kerülni a kutyával csak, ha Ti is akarjátok. Egyik családnál így van, a gyerek kb 3 éves korába simogatta meg elõször a kutyát, addigra a kutyának is benõtt a feje lágya. Az anyuka meg nem dajkálgatta annyit a kutyát hanem a férje foglakozott vele.
meg hogy nehogy toxémiát (betegség amit a toxoplazma , kutya macska terjeszt és ezt elkapd terhesen ha éppen érzékeny vagy rá. szerintem nem fér össze a terhesség és egy állat, sõt még egy kisbaba és egy állat sem... de biztos van ellenpélda. vagy elkapod vagy nem ! minden jót.
Hát az elsõ válaszolón nagyon jót röhögtem. Gondolom a toxoplazmózisról akart értekezni nagy tudományosan (amit egyébként csak a macskák terjesztenek, kutyák nem) :) Kérdezõ: mi is gondolkodtunk ezen a kérdésen, végül úgy döntöttünk, hogy elõbb a baba, és ha majd kicsit nagyobb lesz, és elég érett lesz hozzá, akkor fog kapni egy kiskutyát, akit õ nevelgethet, gondoskodhat róla, amennyire tud. Ez szerintem több szempontból is hasznos. Egyrészt szerintem nagyon sokkal gazdagodik egy gyerek, ha együtt nõ fel az állattal, másrészt pedig megtanul felelõsséget vállalni a kutya iránt. Persze ez csak akkor mûködik, ha a gyerek is akarja, tehát tényleg örül majd neki, és nem csak kötelességbõl gondozza, de ha állatbarát környezetben nõ fel, akkor szerintem ez magától jön majd.
Én is azt javasolnám, mint egy korábbi válaszadó, hogy elõször jöjjön a baba, utána 2-3 év múlva a kutyus! Nekem is goldim van, õ a család szemefénye! :) 1 éves volt, amikor megszületett az unokatesóm, õk itt laknak a szomszédban, azóta eltelt 2 év, de még a mai napig nem tudja elviselni a kutyus, ha nem õ az elsõ, ha nem õt simogatjuk meg elsõnek, hanem a gyerekkel foglalkozunk tiszta depressziós... Mert ugye azt szokta meg, hogy õ a "gyerek" a családban... (Amúgy tényleg olyan, mint egy gyerek...:) ) Szóval tényleg jobb lenne, ha abba csöppenne bele, hogy már 3-an vagytok, látja a sorrendet! Egy 2-3 éves gyereknek pedig külön nagy öröm lenne egy kiskutya, akkor már együtt tudtok vele játszani, együtt nõnek fel. Neked is több idõd van akkor már vele foglalkozni, terhesen nem hiszem, hogy egy kiskutya után tudsz majd rohangálni, visszatúrni a kiásott földet harmincadjára is, rohangálni a cipõid után stb... :)
Nekünk is goldink van, 7 éves, a fiam idén született. Iszonyat jó haverságban vannak :) Szerintem elõbb kutya legyen, tanítsátok be, legyen szófogadó mikorra jön a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Kedves gpotter. Hogy minek a baba??? Mert ez minden vágyam, és mert szeretnénk a férjemmel családot. A kutya pedig érzelmi okokból. Mindig is volt kutyánk. goldink 2x is és én elmondhatatlanul szerettem õket, a gyermekkorom fénypontja voltak. Csak én 5 éves voltam mikor lett kutyánk. Egyébként mindenképpen vinnénk kutyaiskolába megtanítani pár dologra. A kommenteket olvasva megerõsödött bennem hogy most veszünk kiskutyát hogy mire jön a baba már "érett" legyen. Kertes házunk van így ha kell eltudjuk különíteni majd. De amint lehet szeretném majd õket összebarátkoztatni . Nyilván errõl majd orvossal is fogok konzultálni, de most az is fontos hogy sikerüljön teherbe esnem :)
Hát ez embertõl függ. Jelenlegi élethelyzetemben én is többre tartok egy kutyát, hamarabb akarok kutyát, mint gyereket, jobban szeretem õket és kész, de ettõl még lehet józanul gondolkodni. Akinek pedig csak a gyerek az isten, még annak is illene gondolkodni.
Én nem tetetném át az állatok kategóriába, mert ott nagyon fanatikusak a kutyások! Többre tartják mint egy gyereket. Tapasztalat!!! Bár itt meg tényleg sok anyuka burokban tartaná a gyereket. Egyszer majdnem a fejemet szedték mert leírtam hogy miért kell a kutyát a játszótérre vinni [email protected], és még én voltam az idióta hogy minek viszem olyan játszóra a lányom...... A kérdésedre: Nekem elõször a gyerek született meg, és mikor 1éves lett akkor kapott egy keverék kutyust. De nekem nem volt segítségem így sok lett volna a kettõ egyszerre még ilyen pici volt a gyerek! Most 2, 5éves a kislányom és a legjobb haverok! Fel kell mérni hogy neked/nektek mi felel meg jobban!
Barátnõmnek is van, nagyon bírom, fõleg amikor röfög :DD Nekem berni pásztorom van, aki szintén angyal :) ))
Igen, tényleg aranyosak. Szerencsére ez is nagyon gyerekszeretõ fajta, az sem zavarta, mikor a fiam megcsavarta a fülét :)
Tök jól nézhet ki egy mopsz meg egy baba egymás mellett :D Az lehet a legjobb, amikor nincs méretbeli különbség :D
Szerintem elõbb a kutyus, kicsit komolyodjon meg, mire megérkezik a baba. Nálunk is így van, van egy 1, 5 éves mopszunk, kölyök kora óta nálunk van, a fiam pedig most 5 hónapos. Már kezdenek érdeklõdni egymás iránt, ezt mi egyáltalán nem akadályozzuk, természetesen felügyelet mellett.
Tavaly vettük meg a kölyökkutyusunkat, egy közép-ázsiai juhászt. Akkor még nem tudtam h babát várok. :-) Nem volt semmi probléma. Szerintem csak jót teszel azzal ha a gyerkõc hamar megismerkedik az állatokkal, nem csak mesekönyvben lát cicát, kutyát vagy nyuszit. Nem mellesleg normálisabb immunrendszere is lesz mint azoknak a gyerekeknek akiknek az anyja még a hypót is kidomestosozza :-)
Na mindegy, ha már szóba került a toxémia is, akkor elmondom, hogy annak az ég világon semmi köze az állatokhoz. Még a fertõzésekhez sem. Ez egy terhességi gond, súlyos esetben életveszélyes állapot. Görcsöket is okozhat. Családi halmozódás elõfordulhat, meg nyilván vannak rizikófaktorai, meg olyanok, akiknél sûrûbben elõfordul, de alapból nem tudni elõre, hogy ki lesz toxémiás és ki nem. Ennek 3 fõ tünete van, a baromi magas vérnyomás, az ödéma és a fehérjevizelés.
Nem keveredett volna meg, ha nem mondanának olyan dolgokat az emberek, amikhez nem értenek. A macskától sem lesz az ég világon semmi baja egy terhes nõnek, ha már régen átesett a toxoplasmosison. A toxoplasmosist jobb elkapni gyerekkorban, az esetek java részében még tünetet sem okoz, csakis és kizárólag akkor veszélyes, ha terhesen találkozol a fertõzéssel elõször és akkor sem rád, hanem a magzatra nézve, egyszóval teratogén. De ha már régen átestél rajta, akkor védett vagy, tarthatsz macskát is és annyit simogathatod, amennyit kedved tartja, semmi bajod nem lesz.
Na, kérdezõ, itt csak még jobban megkeverünk, nem hogy segítenénk. :) De nyugi, nem tudsz rosszul dönteni, mindkét eset megfelelõ.
Tényleg poén volt az elsõ :) )) Egyébként is maga az állat terjeszti, hanem annak az ürüléke. Nyers húsokban is elõfordulhat, tehát még állat sem feltétlenül kell ahhoz, hogy átessünk ezen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!