Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem babámat hogy (115 db)

7 hós babámat hogy vegyem rá hogy mondokázzunk, énekeljünk?

nem érdekli

Legjobb válasz: szia!! ennyi idõsen még nagyon pici a babó, nem fogják nagyon ezek a dolgok lekötni...szerintem nyugodtan énekelgess neki, vagy mondjad a mondókát, de az egyáltalán nem baj ha nem legyökerezve ül és hallgatja :) ültessed az öledbe, ritmusosan mond a mondókát, közben a lábaddal kövesd a ritmust, szóval érted :D még az oviban, a kis 3 éveseket sem mindig lehet lekötni ezekkel a dolgokkal túl sokáig... várj türelemmel, gyorsan elrepül az idõ, és akkor nagyon fogja szeretni :)

szia!! ennyi idõsen még nagyon pici a babó, nem fogják nagyon ezek a dolgok lekötni...szerintem nyugodtan énekelgess neki, vagy mondjad a mondókát, de az egyáltalán nem baj ha nem legyökerezve ül és hallgatja :) ültessed az öledbe, ritmusosan mond a mondókát, közben a lábaddal kövesd a ritmust, szóval érted :D még az oviban, a kis 3 éveseket sem mindig lehet lekötni ezekkel a dolgokkal túl sokáig... várj türelemmel, gyorsan elrepül az idõ, és akkor nagyon fogja szeretni :)
Egy ekkora baba ritkán tud fél-egy percnél tovább egy dologra koncentrálni. Ahogy az elõzõ írta énekel, mondókázz neki, majd egy év múlva csinálja õ is veled. (Ha kedve van hozzá)
Szerintem is kicsike még hozzá. Énekelni kell hozzá, mondókát is lehet neki mondani, de még csak most fedezi fel a világot, lehet számára más érdekesebb. Az én kisfiamnak anno énekelhettem, látszott rajta, hogy nem érdekli. 2 évesen kezdte csak el érdekelni. Ha nagyon szeretnéd, vannak nagyon jó gyerekzenék, azokat is lehet hallgatni!
Az én fiam is most 9 hónaposan kezd el áhítattal figyelni a mondókákra, meg táncikálni a zenére. Még korai nálatok, de te attól függetlenül énekelj neki, mert az minden baba szereti, akkor is ha látszólag nem érdekli. Én már egész kicsi kora óta baba zenét hallgattattam vele, min gyerekek énekelnek. Akkor még csak 1 cdnk volt, mára már sok, de mivel azt hallotta a legtöbbet azt szereti a legjobban. Majd késõbb észre fogod venni:)
Szia, a mi kisfiúnk is 7 hónapos. Elég sok mondókát "kipróbáltunk" neten biztos, hogy találsz. És már azért most látom a reakcióján, hogy melyik az ami tetszik neki. :) Ha van hozzá kedved érdeklõdj utána, hogy a környéketeken van-e Ringató foglalkozás (ringato.hu). Ott találkozol más kismamákkal és kisbabákkal + megtanulhatsz olyan mondókákat amivel feltudod kelteni a pici érdeklõdését.
Én úgy szoktam csinálni, hogy az ölembe veszem és az egyenletes lüktetésre a babát mozgatom. Az én kislányom - de a nagyobb testvérei is régen- nagyon szereti. Próbálj kicsit nagyobb mozgásokat mutatni a babának, mint normálisan tennéd! Minden mondókát, éneket mozgásokkal kísérj neki, az biztosan tetszeni fog neki! Amikor énekelsz, mondókázol jó ha az öledben magad felé fordítod a babát, hogy lássa az arcodat is, igyekezz az arcoddal is játszani neki, ezt is szokták szeretni. Fontos, hogy ne tartsanak az ilyen monókázós, éneklõs játékok túl sokáig, mert egy idõ után elunják.Van egy nagyon jó könyv, ahol sok jó tanácsot, mondókákat, gyerekdalokat találhatsz. A címe : Ének a bölcsõdében, Forrai katalin szerkesztette. A másik kötete az Ének az óvodában, ebben már idõsebb gyerekeknek találsz mondókákat, gyerekdalokat. Én az oviban mindkettõt használtam. 4 gyerekes anyuka (volt óvónõ)

8 hónapos babát, hogy vegyek rá, hogy bent maradjon az etetőszékében és egyen?

Nem boldogulok a hozzátápival,? inkább csak cicizik,mikor mi eszünk abból mindig kér,de úgy,hogy közben az asztal körül álldogál és járja körbe,ahogy beteszem a székébe ordít. Nem eszik sokat bel?le csak míg kiváncsi rá. Fog majd normálisan enni?

Legjobb válasz: Persze, hogy fog enni, hiszen ahogy írod is, már most is kunyerál. :) Kisfiammal is ez a helyzet, nehéz rábírni, hogy megmaradjon az etetõszékben. :S Mindig be kell kötnöm, különben secperc alatt megfordul, feláll, és már csak a hátsójába tölthetném a kaját... :S :D Én ezért már csak a kanalas étkezéseknél rakom (és kötöm) be az etetõszékbe. Egyébként én is vele eszek (pl. szendvicset), kis katonákat a szájába adom, vagy a kezébe, vagy hagyom, hogy harapjon a szendvicsembõl. Bár, hogy saját magamat megcáfoljam, elõfordul az is, hogy pl. a pudingot mikor kanalazom, nem rakom be kisfiam az etetõszékbe, hanem mellé ülök a szõnyegre, és bekanalaztatom Vele.

Persze, hogy fog enni, hiszen ahogy írod is, már most is kunyerál. :) Kisfiammal is ez a helyzet, nehéz rábírni, hogy megmaradjon az etetõszékben. :S Mindig be kell kötnöm, különben secperc alatt megfordul, feláll, és már csak a hátsójába tölthetném a kaját... :S :D Én ezért már csak a kanalas étkezéseknél rakom (és kötöm) be az etetõszékbe. Egyébként én is vele eszek (pl. szendvicset), kis katonákat a szájába adom, vagy a kezébe, vagy hagyom, hogy harapjon a szendvicsembõl. Bár, hogy saját magamat megcáfoljam, elõfordul az is, hogy pl. a pudingot mikor kanalazom, nem rakom be kisfiam az etetõszékbe, hanem mellé ülök a szõnyegre, és bekanalaztatom Vele.
Ugyanez a helyzet nálunk is, bár már sokat javult. 9 hónapos és most tudtam kiváltani (úgy ahogy) 2 étkezést. Õ is anytejes nagy részben még mindig. 2 hónapig szinte hetente jött 1 foga - nálunk ez volt az ok. Most, hogy kint van a 8 db metszõje - elkezdett kanalazni jó étvággyal. Én is azt hittem, hogy az én kisfiam soha nem fog megtanulni enni. Ne erõltesd!

9 hónapos babámat hogy vegyem rá hogy másszon?

Ha akarna tudna mászni,mert pár lépést tesz el?re, de fel akar állni mindig.Ha vmibe megkapaszkodik fel is áll és el is indul ha nem vagyok ott akkor el is borul mert azt hiszi neki kapaszkodás nélkül is megy.A véd?n?m szerint a további tanuláshoz és fejl?déshez nélkülözhetetlen a mászás.Hogyan vegyem rá hogy másszon,ne lábon sétáljon?

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy ezt erõltetni kéne. És azt sem hiszem hogy lehet erõltetni. Van olyan gyermek aki nem mászik hanem egyszercsak feláll. Nem hiszem hogy ez fejlõdési rendellenesség lenne.

Nem hiszem hogy ezt erõltetni kéne. És azt sem hiszem hogy lehet erõltetni. Van olyan gyermek aki nem mászik hanem egyszercsak feláll. Nem hiszem hogy ez fejlõdési rendellenesség lenne.
Vannak gyerekek, akik sose másznak, hanem szépen elvannak addig, amíg fel nem tudnak állni, és meg nem tanulnak járni. Nem lesz ettõl semmi baja. Öcsém se mászott soha. Az én fiam mondjuk állandóan mászik, már körbemássza az egész lakást, de fel is áll folyton, szóval nagyon vegyes, hogy mit tudnak. Talán próbálhatod azt, hogy te is mászol mellette, úgy hogy lássa, mert már ilyen pici korban is sokat megtanulnak utánzással. Vagy húzz a padlón elõtte valami olyan tárgyat, ami érdekli, amit meg akar fogni, hátha az után elkezd mászni. De ha ezek nem jönnek be, akkor egyszerûen nem akar mászni és kész. Ez ellen nem lehet mit tenni. Tuti, hogy a fejlõdésében ez nem okoz gondot. Viszont szerintem hamar megtanul majd járni, talán pár hónap és önállóan totyogni is fog már egy kicsit. Polly
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Nem akar mászni, ha valamit el akar érni és közelébe van akkor kuszik ha távolabb akkor ugy megy érte hogy kiegyenesíti a lábát és ugy pakolja elörébb a kezeit.Nehezíti magának
Szerintem sem kell erõltetni és negatív következményei sem lesznek ha nem mászik. Vannak olyan kisbabák, akik nem akarnak mászni, egybõl felállni szeretnének. Viszont ha mászik, az valóban pozitívan hat a fejlõdésére, ezért nem kell feladni, mert soha nem késõ. Mikor már nagyobbacska lesz próbálhatsz olyan gyakorlatot, nem tudom mennyire van lehetõséged, hogy építesz akadályt, ami alatt át kell másszon, hogy vmit megkapjon vagy elérjen. Pl. két szék alatt, vagy két székre egy pokróc/deszka és azalatt, leszûkíteni a teret és másszon az között, stb. Nem rossz öltelt az együttmászás sem. Most neki az az érdekesebb, hogy felálljon, de még van ideje mászni is. Jó babázást!
Akkor én most lehet, hogy furcsát mondok: a fiad mászik! A mászásnak ugyanis rengeteg fajtája van. Valóban van összefüggés a késõbbi fejlõdésével, de ehhez mindegy, milyen formában mászik. Az az általános, hogy négykézláb, de vannak babák, akik nem a térdükön, hanem kinyújtják a lábukat, de ugyanúgy a kezük támasztékával jutnak elõre.(Ha jól olvastam, ilyen a Te babád.) Vannak olyanok is, akik ülnek és úgy tolják magukat elõre. Azt is lefogadják mászásnak, ha egy gyerek gurulva jut el oda, ahova akar. A lényeg: akaratlagosan változtatja a helyét, anélkül, hogy felegyenesedne és oda megy, ahova akar, nem pedig véletlenszerû, hogy hova jut. Nemrég olvastam egy ilyen irányú kutatásról, onnan tudom. A késõbbi fejlõdése szempontjából ez az összerendezett mozgás a fontos. Az, hogy õ milyen módon rendezi össze, az mindegy.Akkor van baj, ha egyik variációt sem csinálja. Van sok olyan baba is, aki tud ugyan mászni (tehát az agya kialakította az összerendezett mozgást, ezért a fejlõdésével nincs baj), de nem szeret, hanem menni akar. Ismerek ilyet, õ ma már 2 éves, okos kisfiú, mindent könnyen megtanul, semmi hátrányt nem okozott neki, hogy keveset mászott. Szóval nyugi, a fiad mászik, nincs semmi baj
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, megnyugottam


Hogyan állapítsam meg, hogy egy babának mekkora lába van, milyen cipőt vegyek?

Legjobb válasz: Deichmannban van lábmérõ. Rá kell állítani a babát és látod milyen méretû. Ha ráadod a cipõt, a sarkánál dugd be az ujjad, ha befér, akkor jó! Vagy egy másik lehetõség, hogy otthon egy kartonpapírra állítod, körberajzolod a lábát, utána kivágod, ezt teszed a megvásárolandó cipõbe, ilyenkor azt kell figyelni, hogy kb. 1 cm-vel kell nagyobbnak kell lennie a cipõnek mint a baba lábának. Az is nagyon jó, hogyha a cipõbõl ki tudod venni a talpbetétet, mert akkor arra ráállítva is látod, hogy mennyivel nagyobb a gyerek lába. :) Most ezek a praktikák jutottak eszembe, amiket én használok cipõvásárláskor.

Deichmannban van lábmérõ. Rá kell állítani a babát és látod milyen méretû. Ha ráadod a cipõt, a sarkánál dugd be az ujjad, ha befér, akkor jó! Vagy egy másik lehetõség, hogy otthon egy kartonpapírra állítod, körberajzolod a lábát, utána kivágod, ezt teszed a megvásárolandó cipõbe, ilyenkor azt kell figyelni, hogy kb. 1 cm-vel kell nagyobbnak kell lennie a cipõnek mint a baba lábának. Az is nagyon jó, hogyha a cipõbõl ki tudod venni a talpbetétet, mert akkor arra ráállítva is látod, hogy mennyivel nagyobb a gyerek lába. :) Most ezek a praktikák jutottak eszembe, amiket én használok cipõvásárláskor.
Annyit tennék hozzá az elsõ válaszhoz, hogy van mérce a Deichmannban (és sok nagyobb cipõboltban is), de nem kell ráállni. Ez egy nagy, rovátkázott talpbetét, oda kell illeszteni a baba talpához, a sarkához igazítani, és így látod a lábának a méretszámát.
Én ugy veszek neki cipõt hogy fogtam egy hurkapálcát és akkora darabot törtem le ami a sarkától a nagy lábújáig ér. Ha ez pont belemegy a cipõbe akkor az jó és egy számmal kell neki nagyobb.
Belsõ talphossz + egy ujjnyival nagyobb cipõ legyen.
De jó tippek:) nekem is aktuális, köszi a kérdést!

Alig mond pár szót másfél éves babám, vele egykorúak már érthetően kiejtik a szavakat, Õ pedig alig-alig mond valammit, hogyan vegyem rá, hogy többet beszéljen?

Itthon sokat olvasok neki, állatos könyvek, mondókák, ennek ellenére sokszor csak az els? szótagot, vagy még azt sem mondja. Hogyan tanítsam neki?

Legjobb válasz: Az én babám is másfél éves és még nem mond semmit,egyáltalán nem baj,hogy még nem beszélnek! Nem minden gyerek fejlõdik ugyanolyan ütemben!

Az én babám is másfél éves és még nem mond semmit, egyáltalán nem baj, hogy még nem beszélnek! Nem minden gyerek fejlõdik ugyanolyan ütemben!
Akkor nyugtassuk egymást! :) )))) Az én 16 hónapos kisfiam sem mond még semmit az apa, baba, papa szavakon kívül, de azokat is elég ritkán használja. Persze nyomaszt h nem akar még megszólalni, de ha a fejem tetejére állok akkor sem akar semmit mondani. Õ 8 hónaposan elindult, az nagyon korán volt, és én még ezzel magyarázom h késõbb kezd el beszélni. Nekünk azt mondta a védõnõ, h 2 éves koráig nincsen semmi baj, lehet h õ majd tisztán kezdi mondani a szavakat. ezt a 3 szót is gyönyörûen mondja. Viszont mindent megért, teljesen megérteti magát, az ismerõsök, családtagok azt mondják róla, h extra okos kisfiú annak ellenére, h nem beszél. szerintem Te se tartsd cikinek, hiszen erõltetni nem lehet. Biztos van olyan, ami a Te babádnak az erõssége, azt kell kiemelni, a beszédrõl meg el is fognak feledkezni, ha meglátják h miket tud. (nekem legalábbis ez a "fegyverem" és ismerõsök is csodálkoznak rajta....) remélem tudtam segíteni. kár még aggódni :) )))))
Ha 2 éves korában sem beszél, akkor vidd hallásvizsgálatra! Ez nem vicc vagy rosszindulat, sok babának felgyülemlik a zsír a fülében esetleg gyulladásból valami adódott és rosszabbul hall és nem tud érthetõen beszélni. Érdemes megcsináltatni.
Ne aggódj, 3 éves koráig kell beindulnia a tiszta beszédnek, minden gyereknek más és más a tempója, ne törõdj ezzel!
az én kislányom 25 hónapos volt tegnap, és nembeszél, pár szót mond , azt sem fényes kiejtéssel, és slussz. ugyanakkor nagyon okos, mindent megért, sokmindenben elõrébbb is van, mint a korosztálya, tehát nem aggódom. igaz, jó lenne már ha beszélne, de hát ha nem , akkor nem. erõltetni ezt nem lehet sehogy. már elõre "várom" a tavaszt, amikor a sok anyuka versenyiezni fog a játszón, hogy kinek fejlõdött többet a gyereke a télen.....tudod mit, engem nemérdekel a más gyereke. és amúgy nem hiszem hogy nálam többet bármelyikük is fglalkozik a gyerekével, mert én erre nagyon is odafigyelek. egyszerûen nekik szerencséjük van, hogy olyan típusú gyerekük van, aki hamarabb kezd beszélni. de ezen igazán nem múlik semmi.
Az én lányom már 21 hónapos és csak 18 hónaposan kezdett el szavakat mondani. Most olyan 10-nél jár de azt se tisztán mondja. Az apa és a Kata, annyit mond ki tisztán. A többi gyerek meg már mindent mond, de nem érdekel csak beteg ne legyen azt se bánom, ha ovis korába kezd el folyékonyan beszélni, ráér.
A kérdező hozzászólása: csak olyan furi, mikor egy társaságban vagyunk vele egykorú babákkal, és õk már érthetõen mondanak szavakat, õ pedig szinte semmit. nem vagyok írígy, csak mindig azt hiszem, valamit rosszul csinálok, nem foglalkozom vele eleget, pedig nem így van. sokat beszélek hozzá, ismétli is néha a szavakat, de valahogyan méegsem akaródzik neki a dolog...
Nekem ugyan még csak 14 hós a lányom, úgyhogy nem igazán tudom 18 hónapos korra mennyi értelmes szót fog mondani, de én így azt gondolom, hogy neked nincs aggódni valód. Ismertem olyan gyereket, aki 2 éves korában kezdett el beszélni és teljesen egészséges volt. Szerintem ezt nem nagyon lehet sürgetni, legalábbis én még nem hallottam róla. Azt nagyon jól teszed, hogy olvasol neki mesét és mondókáztok, ezek mind nagyon hasznosak és elõbb utóbb látszatja is lesz annak, hogy sokat foglalkozol vele, csak türelmesen ki kell várni és nem szabad sürgetni.
Nem tudod sehogy rávenni. Hagyd hogy a saját ütemében haladjon a beszédtanulással. Nincs lemaradva, és már nagyon jó úton halad. Arra is gondolj, hogy vannak olyan vele egykorúak is, akik még meg se szólalnak.
Nincs elkésve egyáltalán.Minden gyerek máskor kezd beszélni, egyik ebben ügyesebb, másik abban.Az én kisfiam másfél évesen még szinte semmit nem mondott, már közel 2 éves volt, mikor elkezdett szavakat mondani, sokáig csak 2 szavat kötött össze ragok nélkül, nemrég kezdett egyszerûbb mondatokat alkotni, 28 hónapos.
nincs semmi baja a fülének, most voltunk a 2 éves státuszon. meghallja még a légyzümmögést is a szomszéd szobából. ha nem jól hallana, akkor sztem értelmileg is lennének gondjai, mert nem értené, mit mondok, mit akarok tõle. de nála nicnsenek ilyen problémák. amúgy nagyon meg tudja magát értetni, de 85%-ban nem verbálisan.

Hogy vegyem rá, hogy többször üljön fel 9 hónapos babám?

Fel tud ülni, viszont csak napi néhányszor látom ülve. Többségében mászik fel-alá vagy ácsorog vagy kanapé mellett lépked. Ülni nem nagyon akar, inkább lehasal, ha talál valamit. Vagy ne akarjam, hogy üljön, jó ez így? Amúgy stabilan tud ülni.

Legjobb válasz: Ne erõltesd, hacsak orvos, véfõnõ nem mondja azt, hogy ültesd minél többet.

Ne erõltesd, hacsak orvos, véfõnõ nem mondja azt, hogy ültesd minél többet.
A kérdező hozzászólása: Nem mondtak rá semmi olyat, hogy ez baj lenne, hiszen fel tud ülni. Szeretném, ha ülve játszana többet, mint hasalva.
Neki kényelmesebb hasalva, ne piszkáld szegényt :D Tud ülni, csak nem akar.Lányom is vagy álldogál egész nap valahol, vagy mászik mint a kishangya megállás nélkül.Néha leül menet közbe, vagy felmegy az ágyra üldögélni, de mozgásban van mindig inkább.
Te mennyit állsz fél lábon naponta? Pedig tudsz, igaz? :) )) Ne, hari, muszáj volt :) Ha nem volt semmilyen mozgásfejlõdési problémátok, akkor ne számolgasd, ne nézegesd, hogy mikor mennyit ül. Tud ülni, az a lényeg, nincs vele semmi gond! Ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Védõnõ is mondta, hogy nagyon aktív baba. Úgyis fog még eleget ülni :) Csak olyan cukin ül és keveset mutatja :)
Hasalva jobban erõsödnek a hátizmai, valószínûleg még erre van szüksége. Jó ez így, ne erõltesd, hogy üljön.

A párom nem akarja, hogy elvetessem a babát, azt mondja, hogy ez a gyerek nem véletlenül fogant meg védekezés mellett hanem a sors akarta így. Hogyan vegyem rá, hogy egyezzen bele az abortuszba?

Legjobb válasz: Pedig valahogy meg kell egyeznetek, mert az nem oké ha egyikõtök nem akarja a gyereket, mert egy kapcsolatban vagy két ember várja, vagy egy sem. Szóval okosan kell döntened.

Pedig valahogy meg kell egyeznetek, mert az nem oké ha egyikõtök nem akarja a gyereket, mert egy kapcsolatban vagy két ember várja, vagy egy sem. Szóval okosan kell döntened.
Miért csak gyerek nélkül? Õ akarja a kicsit ... akkor mi a gond? Nem értem... :/
Nekem sajnos volt egy abortuszom mert nem volt lehetõség arra hogy megtartsam a picit. Azóta is mindennap rá gondolok megbántam nagyon.Számoltam a napokat a szülésig.Nagyon bele voltam betegedve. Azóta eltelt egy év, és a párommal elkezdtük a baba tervezést.
Mondjuk leülni megbeszélni, együtt döntést hozni, nem fafejûnek lenni :) Miért nem szeretnéd a babát, azon kívül, hogy sokba kerül?
Élet nagy igazságtalansága, hogy egy nõ apává tehet egy férfit az akarata nélkül míg, egy apa nem tehet anyává egy nõt azt akarata nélkül.
Mi ez az én már döntöttem? A párodnak beleszólása sincs? Szegény :/
Hány éves vagy? Miért szeretnél abortuszt?
saját élmény: 22 évesen elvetettem. ma lenne két éves. itthon ülök én meg egy üveg bor és abortuszos kérdéseket olvasgatok a neten. Az elmúlt idõszakot a kutyának nem kívánom. A gyerekem volt, az enyém, akiért nem tudtam kiállni. Senkinek nem ajánlom jó szívvel, tré megoldás. Én is azt hittem, h ok lesz, utána két három hónapig el is voltam, de azóta minden napom egy pokol... Ha megadja az Isten, vhogy lehet még babám, talán megnyugszom, de az nem õ lesz, szóval másrészt mindegy is. Ne légy egy szánalmas idegbeteg, mint én, ha boldog anyuka is lehetsz.... p.s.: elfogult, kétségbeesett válasz, szubjektív vélemény, de õszinte.
Nem neki nem kell hanem neked. Legalább ezt ismerd be. Nem lesz könnyebb attól a lelkednek mert másra hárítod a felelõsséget. Ez a te döntésed neked kell vele együtt élned. Az hogy neki van már kettõ annak semmi köze ahhoz hogy neked nem kell ez a gyerek. Neked és nem neki.
Kérdezõ (#20), egyszerû, kérdezd meg tõle. Mi nem fogjuk tudni kitalálni... szeretne egy közös gyereket Veled, tiltja a vallása az abortuszt, stb ... akármi lehet... Egyébként miért akarod rávenni, hogy úgymond "egyezzen bele az abortuszba"? Megbeszélni eszerint megbeszéltétek, hisz a véleményét tudod, Te meg ettõl függetlenül eldöntheted, hogy elveteted vagy megtartod, nem kell senkitõl se beleegyezés hozzá...
Szivesen segitek babaruhaval, babakocsival, vagy amire szukseged lesz az elejen. Az a pici baba mar el. Nem tudod meg nem tortentte tenni. A terhesseg elotti allapot mar nem fog visszaallni barhogy is donts. Es ez a parkapcsolatodra is igaz, az sem lesz mar sosem ugyanolyan. En a helyedben orulnek, hogy szeretne tolem egy gyermeket.
Bárcsak az én férjem is ennyire szerette volna, de nálunk pont fordítva volt, én akartam, õ nem, így sajnos nem tartottuk meg.
Kérdezõ, minek akarod rávenni, hogy egyezzen bele?! Mi jó származna neked ebbõl? Lelki nyugalom, hogy lám õ is belement? Vagy mi? Nem értem a célod. Ha a párod akarja a babát, te meg nem, akkor is te fogsz dönteni végül. Hiszen - fair, vagy sem - a te tested, a te döntésed. Én huszonhárom évesen simán vállaltam volna egy becsúszott babát. Igaz a nagy semmire, de családi hátterem legalább van/volt és maximális támogatást kaptam volna akkor is. Számomra valahogy magától értetõdõ, hogy ha nem jelent rám nézve életveszélyes állapotot egy terhesség, akkor akár tervezett, akár becsúszott, akkor sem szakítom meg. Nem lelkizek rajta, hogy van-e joga élni annak a magzatnak, hanem egyszerûen ez a természet rendje. Én meg az a típus vagyok, aki nem szeret ebbe feleslegesen beleavatkozni. 29/N
Úgy ne szülj, hogy nem akarod a gyereket. Késõbb neki lesz rossz, hogy úgy jött a világra, hogy nem is várta az édesanyja. Gondold át!
"Hogyan vegyem rá, hogy egyezzen bele az abortuszba?" Ez a kérdés... és hát kevéssé valószínû, hogy egy magzatvédõ szervezet beszélné rá erre a Kérdezõ párját, lássuk be... Õk azért valójában ilyen beállítottságúak: http://www.valsagterhesseg.hu/kiadvanyok.html szóval valószínû, hogy inkább a Kérdezõt akarnák meggyõzni a párja szándékairól, lássuk be...
Nézd meg ezt az oldalt: valsagterhesseg.org, tel: 70/2252525. Elmehetsz egyedül is, és a pároddal is, és megbeszélhetitek a dolgot egy képzett tanácsadó segítségével. (pro, kontra, stb) Hátha az rendbe tenné a dolgot mindkettõtökben!
A kérdező hozzászólása: A páromnak már van két gyereke. Minek neki egy harmadik?
Szíved joga úgy dönteni ahogy akarsz, de azért azzal számolnod kell hogy talán a párod e miatt nem marad veled. Igazából szerintem csak megijedtél a gyerekválallástól a felelõsségtõl ami normális. A döntés a tiéd senki nem szólhat bele és nem ítélkezhet feletted, ám azért arra számíts hogy elõfordulhat az hogy aki nem fog tudni megbocsájtani az talán te magad leszel.
Szerintem a kérdezõt ha a párja nem tudja meggyõzni, senki sem fogja itt közülünk.... elég tárgyilagosan ír errõl az egész helyzetrõl, nem igazán érdekli szerintem az a kicsi lélek a pocakjában, a saját kényelmét helyezi elõtérbe. Kérdezõ! Mondd meg a párodnak, meggyõzni úgy sem tudod, ha õ szeretné azt a picúrt, max kész tények elé állítani. A párod pedig ezek után eldönti hogy szüksége van erre a kapcsolatra egy olyan nõvel akinek fontosabb a saját kényelme anyagilag, mint a közös gyermek, akit inkább kikapartat :(.
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok. Szeretem a páromat de úgy érzem, hogy vele csak gyerek nélkül lehet élni.
A kérdező hozzászólása: Én már döntöttem. Amúgy is túl sokat kell egy csecsemõre költeni.
A kérdező hozzászólása: 7. Akkor szerinted mit tegyek????
10-es vagyok, Szerintem gondold át ezt egy életre megbánhatod.
Sehogy. Cselekedj belátásod szerint, de tudd: el fog hagyni, ha nem tartod meg. Akkor is, ha beleegyezik, mert addig gyötröd. (Záróljelben megjegyzem: igaza lesz.)
Nincs kizarva, hogy sosem bocsatja meg, hogy elvetted a gyereke eletet. Foleg, ha szeretne apa lenni.
Szerintem megváltozott a felállás. Vele nem csak gyerek nélkül lehet együtt élni. Vagy gyerekkel vagy sehogy, mert ha akarata ellenére elveteted, keresztet is vethetsz a kapcsolatra. Az, hogy te nem akarsz gyereket, elfogadható érv, de az, hogy rákened, hogy miatta nem tartod meg, már nem. Ha döntést hozol, vállald érte a felelõsséget is, és ne hárítsd át másra, fõleg, ha õ nyíltan állítja, hogy akarja. N29
Mibõl gondolod, hogy vele csak gyerek nélkül lehet élni?
Mit nem adtam volna azért h ha a Párom is így gondolkodott volna... :'(
beszéljétek meg közösen mert igazán ritka az a férfi aki bevállalja azt hogy õ igen is apa akar lenni, és mindenkinek áldozatot kell hoznia, és az elég nagy vétek lenne ha csak úgy ni meggondolatlanul eldobnál egy életet és még a párod is elveszítenéd gondold végig

SOS Hogyan vegyem rá, hogy szopjon a babám?

Már reggel írtam ki egy kérdést, hogy nem akar szopni, mert ugye tápszeres pótlást szoktam neki adni, ugyanis nincs elég tejem. Most viszont nem kell neki a cici és csak sír és sír, hiába adnám neki a cicit. 6 hetes lesz egyébként.

Legjobb válasz: Elképzelhetõ hogy cumizavaros lett. (Gondolom cumisüvegbõl adtad neki a pótlást, ezt nem minden baba bírja). A www.lll.hu oldalon olvashatsz a cumizavarról, és azt tanácsolom hogy hívj is fel egy tanácsadót, aki személyre szabottan elmondja, mit tegyél a továbbiakban. Legjobbakat!

Elképzelhetõ hogy cumizavaros lett. (Gondolom cumisüvegbõl adtad neki a pótlást, ezt nem minden baba bírja). A http://www.lll.hu oldalon olvashatsz a cumizavarról, és azt tanácsolom hogy hívj is fel egy tanácsadót, aki személyre szabottan elmondja, mit tegyél a továbbiakban. Legjobbakat!
Bimbóvédõvel próbáltad már?
A kérdező hozzászólása: Igen és nem tetszik neki..

Ugy tunik nem eleg a tejem, mert van hogy sir a szopi utan a 4 honapos babam, probalkoztam potlassal de egyszeruen nem issza meg csak ordit! Tanacstalan vagyok. Hogyan vegyem ra hogy elfogadja a tapszert?

Legjobb válasz: Szerintem sem a tápszer a megoldás rögtön. Egy tanácsadó egyszer ezt mondta: ha a baba egy nap x-et eszik, de másnak 2x-et szeretne, akkor bizony kicsit éhes marad, sokszor kell cicire tenni és 1-2 nap múlva már a cici 2x-et fog termelni. Õ szúrta el, õ fogja helyre hozni is. A fõ, hogy gyakrabban kerüljön cicire. Tej elfogyni nem tud, hiszen szopizás közben termelõdik. Azaz, ha pár csepp is, de annyi folyamatosan jön neki, ha ügyesen szívja. Olvasgasd az LLL füzeteket és akár egy tanácsadót is hívj fel, aki ingyenesen profi tanácsokkal ellát: www.lll.hu Kitartás és boldog babázást!

Szerintem sem a tápszer a megoldás rögtön. Egy tanácsadó egyszer ezt mondta: ha a baba egy nap x-et eszik, de másnak 2x-et szeretne, akkor bizony kicsit éhes marad, sokszor kell cicire tenni és 1-2 nap múlva már a cici 2x-et fog termelni. Õ szúrta el, õ fogja helyre hozni is. A fõ, hogy gyakrabban kerüljön cicire. Tej elfogyni nem tud, hiszen szopizás közben termelõdik. Azaz, ha pár csepp is, de annyi folyamatosan jön neki, ha ügyesen szívja. Olvasgasd az LLL füzeteket és akár egy tanácsadót is hívj fel, aki ingyenesen profi tanácsokkal ellát: http://www.lll.hu Kitartás és boldog babázást!
Én nem fejtem és nem szedtem semmilyen csodaszert, ha szaporítani kellett, hanem csak gyakrabban szoptattam és elég is volt. Pl. hétfõn elkezdtem gyakrabban szoptatni és szerdára már érezhetõen több lett a tejem. Mielõtt pénzt költenél és/vagy plusz munkát vennél a nyakadba, próbáld meg te is ezt az igen egyszerû, kézenfekvõ és gyors módszert, mert ennél hatékonyabb tejserkentõ mód nem létezik. Nem biztos, hogy önmagában használ, de enélkül szinte lehetetlen.

Nem engedi a babám, hogy megmossam a fogát. Hogyan vegyem rá, hogy hagyja?

Most 9 hónapos. Az alsó 2 fogacska kint van már a 6. hónaptól, azt engedte is megmosni. Most fent is kibújt 2, de nem tetszett neki a fogmosás. Most már odáig jutottunk, hogyha meglátja a fogkefét szorítja össze a száját és elfordítja a fejét. Egyébként is nagyon utálja, ha a szájában turkálnak. Amikor fájt a torka, hárman kellett lefognunk, hogy az orvos megnézze.

Legjobb válasz: add neki oda a fogkefét vagyis egyet a kezébe egyet a tiédbe s próbálkozni kell.

add neki oda a fogkefét vagyis egyet a kezébe egyet a tiédbe s próbálkozni kell.
A kisfiam mindig nézi ahogy én mosom a fogam és aztán már õ is kéri a kis szilikonos fogkeféjét. Kicsit dörzsöli, rágja ilyenkor még ez elég. Keltsd fel az érdeklõdését.
Mi mindig együtt mosunk fogat. Végignézi, ahogy én mosom a fogam, általában mire befejezem, addigra õ már rágicsálja a sajátját. Aztán ha engedi, megmosom neki sitty-sutty. Ilyenkor még elég ennyi is szerintem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!