Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem babámat (115 db)

Hogyan vegyem rá a babámat, hogy egyen?

Most 5 hónapos, és már több mint egy hónapja nap mint nap próbálkozunk az evéssel. Már rengeteg ízt ismer, de pár kanálnál többre semmivel nem jutunk. Egyszer?en nem hajlandó kinyitni a száját. Egyszer sikerült 50 g almát beleer?ltetnem, ez volt a max. Próbáltam keverve is. Próbáltam saját készítés?, és üveges kaját is, de egyik se kell neki.

Legjobb válasz: Dehogy megy diplomázni is cumisüveggel! Egyszerûen még nem mutat érdeklõdést az ennivalók iránt, ráadásul minél jobban akarod te, annál inkább õ nem akarja. Nem kell erõltetni, etesd tápszerrel, ha kíváncsiskodik az asztalnál a ti ennivalótok iránt, akkor érdemes megkínálni és örülni kell pár kanálkának is. Ha meg nem kell akkor ne erõltesd és ne is essél kétségbe. Ha az anyatejes babákat vesszük alapul õk szinte 1 éves korukig csak szopiznak és mellette egy-egy kanál mást kóstolgatnak. Egyszercsak minden babának az a legérdekesebb ami a felnõttek tányérjában van és ha eljön ez az idõ akkor már nagy kíváncsisággal eszegetnek mindenfélét. Légy egy kicsit türelmesebb, addig meg egye a korának megfelelõ tápszert.

Dehogy megy diplomázni is cumisüveggel! Egyszerûen még nem mutat érdeklõdést az ennivalók iránt, ráadásul minél jobban akarod te, annál inkább õ nem akarja. Nem kell erõltetni, etesd tápszerrel, ha kíváncsiskodik az asztalnál a ti ennivalótok iránt, akkor érdemes megkínálni és örülni kell pár kanálkának is. Ha meg nem kell akkor ne erõltesd és ne is essél kétségbe. Ha az anyatejes babákat vesszük alapul õk szinte 1 éves korukig csak szopiznak és mellette egy-egy kanál mást kóstolgatnak. Egyszercsak minden babának az a legérdekesebb ami a felnõttek tányérjában van és ha eljön ez az idõ akkor már nagy kíváncsisággal eszegetnek mindenfélét. Légy egy kicsit türelmesebb, addig meg egye a korának megfelelõ tápszert.
Egyet értek az elõttem szólóval, próbáld mindig megkinálni pár kanállal, egyszer rákap. De inkább párolj almát, keverd pl barackkal, mert ha mindig felbontasz egy bébi ételt az nagyon drága lesz :) saját tapasztalat. :) a fiam a gyümiket nagyon szereti a fõzeléket sokáig csak pár kanállal ette, most már szépen eszik mindent, kb 1 hónap alatt...
Ha nem mutat érdeklõdést, még nincs rá igénye, szüksége. Ha elérkezett az idõ, kérni fogja. A babák tudják, mi kell nekik. Erõltetni semmiképp nem kéne, nehogy jusztig se kelljen neki. Sosem tudni, hogy reagál, mi marad meg benne.

Hogy vegyem rá a babámat, hogy az egész mellbimbót (udvarral együtt) a szájába vegye?

Nem nyitja ki eléggé a száját, így csak a hegyére harap rá. Az egész bimbóudvar kint marad. Szívja így is, de nagyon fáj nekem, csócsálgatja a bimbót, ami kihorzsolódott.

Legjobb válasz: Várd meg ameddig akkorára nem nyitja a száját, mint egy kisfecske amikor éhes! Meg fogja tanulni, csak kitartás! Mondogads neki hogy nagyra nyissa! Mekkorák vagytok? Egyébként úgy tudod kivenni, hogy határozottan az egyik ujjaddal a szája szélénél a vákumot megtöröd, így elengedi! A mostani állás szerint ne folytasd sokáig, mert nagyon fog fájni! Ha sebes, a Garmastan nagyon jó rá! Boldog babázást! 3 hetes kismama

Várd meg ameddig akkorára nem nyitja a száját, mint egy kisfecske amikor éhes! Meg fogja tanulni, csak kitartás! Mondogads neki hogy nagyra nyissa! Mekkorák vagytok? Egyébként úgy tudod kivenni, hogy határozottan az egyik ujjaddal a szája szélénél a vákumot megtöröd, így elengedi! A mostani állás szerint ne folytasd sokáig, mert nagyon fog fájni! Ha sebes, a Garmastan nagyon jó rá! Boldog babázást! 3 hetes kismama
Nyomd össze úgy a bimbód, hogy könnyebben be tudja kapni, persze azért várd meg, hogy nagyra tátsa a száját, mintha ásítana. Nekem egyébként már a 2. nap kisebesedett, vettem rá krémet, de azóta is bimbóvédõbel szoptatok.
Nekem is ezt csinálta, születése után 2 hétig. Aztán fogtam a bimbóudvart a bimbó mellett oldalirányban, összecsíptem és húztam oldalra elfelé, mint a csúzligumit. :) Remélem, el tudtad képzelni. Így megnyúlt az egész bimbó és mikor ráharap, automatikusan többet vesz be a baba belõle. Hú, remélem érthetõ voltam. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egy hónaposak vagyunk, ikrek. :) Szóval dupla megerõltetés a bimbóimnak.. :( A Garmastant én is használtam, nem éreztem, hogy használt volna. Szerintem a nagy igénybe vétel miatt. Egyébként nincs a dobozra írva, én letöröltem szopi elõtt. Nem maradhat a bimbón a krémbõl szoptatáskor, ugye? Ha sokáig várok, hogy nagyra nyissa a száját, ideges lesz és bömbölni kezd, onnantól türelmetlenebbül próbálja bekapni... Utolsó: hosszirányban nyomod össze és az oldalad felé húzod a mellbimbót? Lehet nem jól értem...
A Garmastant le kell mosni, a Bepantent nem. Én 2 hétig úgy rohangáltam otthon, amikor sebes volt a cickóm, hogy egy pólót kivágtam elöl (hogy a hátam ne fázzon), hogy ne érje semmi. Annyira fájt, hogy nem bírtam volna elviselni, ha valami hozzáér.
Én is Bepantent használtam, nem mostam le. Most vagyunk két hónaposak, és már nem kell krémeznem, hiphopp elmúlt a bimbóérzékenység. Úgyhogy fel a fejjel! Nekem se nyitotta-nyitja ki a száját a baba rendesen, hiába várok én az ásításra, abból ordítás-stresszelés lesz, amúgy meg sokszor már akkor is jár a szája, mintha már szopna, mikor mellre rakom. Én bimbóvédõvel operáltam az elején, nekem a mellbimbóim se voltak tökéletesek. Aztán attól úgy kiemelkedtek, hogy utána jobban be tudta kapni a cicit védõ nélkül is. Aztán meg ha csak a bimbót kapja be, bele szoktam igazgatni neki az udvart is, néhány szívás után valahogy belekerül neki rendesen. A bimbóösszenyomás meg úgy megy, hogy a szabad kezed mutató- és középsõujja közé fogod a bimbóudvart, így összenyomódik, úgymond felveszi a kis szája formáját, ha már az õ kis szája nem veszi fel a bimbó kerek formáját :) (persze a szája vonalának és az összenyomott bimbónak párhuzamosnak kell lenni)
Én vagyok a "csúzligumis". :) A bimbót magát nem érinted egy pillanatig sem. A bimbóudvar bõrét a bimbó mellett megcsippented (a belülre esõt), és húzod a szegycsontod irányába. Így vízszintesen elnyúlik az egész bimbóudvar. És így tartva adod a szabadon levõ bimbót a szájába, amíg nem csinál vákumot. Nekem maga a bimbó összenyomása azért volt sikertelen próbálkozás, mert mindig útban voltak az ujjaim és így sosem tudta bekapni a fiam. Pedig a kórházban így mutatják. Aztán én magam rájöttem erre a B verzióra. Hát remélem, el tudtad képzelni... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már értem. Tegnap óta ezzel a technikával szopizunk. Így tényleg sikerül majdnem mindig bekapnia az udvart is. Még gyakorolni kell... De most meg a nagy vákumtól a bimbóm hegyét szívták sebesre... Na mindegy, több bajom már nincs, kenem a Garmastannal, remélem elmúlik.
Jaaaaj de örülök, hogy sikerült a technikám! :) Hát én is tudom, milyen érzés a sebesre szívott mellbimbó... Brrrr!!! Mintha kisollóval vagdosnák a bimbóidat! Nekem egyszer kettényílt a mellbimbóm és tele lett a fiam szája vérrel, csak úgy bugyogott kifelé! ÁÁÁÁÁ!!! Na, lényeg, hogy el fog múlni, megtanulja minden baba. Nekem már az sem fáj, ha ki-be szívogatja a bimbómat, akár egy spagettit! :) Üdv!

Hogy vegyem rá a babámat arra, hogy jobban kiszívja a tejcsit?

Minden evés után hagy benne, igaz nem sokat, de én azt kézzel kifejem. Ha már kevesebb benne a tej nem hajlandó szopizni, hanem nyöszörög, és ilyenkor átteszem a másik mellre, aztán vissza. De így sem szívja ki rendesen. Nem fog így csökkenni a tejem mennyisége ha ezt csinálja?

Legjobb válasz: szia, nálunk ugyanez van, 9hetes a kisfiam ,amikor beindul a reflexem és jön gyorsan a tejcsi,addig szívja.kb.5-10 perc szokott lenni. utána már csak játszik a mellbimbóval,forgatja a fejét és közben húzza,ami nem éppen kellemes..meg nyöszörög,hiába teszem én is át a másik mellre. nem tudom miért csinálja. gyerekorvos szerint csak lusta,nincs türelme kiszívni,de így meg mindig éhes marad.azt mondták,valahogy vegyem rá,hogy többet szopizzon. de hogyan?.. mindenesetre pótlást ne adj neki,mert akkor még kevésbé fogja kiszívni

szia, nálunk ugyanez van, 9hetes a kisfiam , amikor beindul a reflexem és jön gyorsan a tejcsi, addig szívja.kb.5-10 perc szokott lenni. utána már csak játszik a mellbimbóval, forgatja a fejét és közben húzza, ami nem éppen kellemes..meg nyöszörög, hiába teszem én is át a másik mellre. nem tudom miért csinálja. gyerekorvos szerint csak lusta, nincs türelme kiszívni, de így meg mindig éhes marad.azt mondták, valahogy vegyem rá, hogy többet szopizzon. de hogyan?.. mindenesetre pótlást ne adj neki, mert akkor még kevésbé fogja kiszívni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Jó volna tudni hogyan vegyük rá, hogy szopizza ki a maradékot!?


Hogyan vegyem rá a babámat arra, hogy szép nagyra tátsa a száját az etetésnél?

A kislányom 7 hónapos, 6 hónapig csak anyatejet kapott. A hozzátáplálásnál azonban a problémát nálunk nem is az ételek íze okozza, hanem az, hogy a szájával összezár. Hogyan csináljátok ti? Azt szeretném elérni, hogy ahogy közeledik a kanál a szájához, már nyissa is a száját. Próbáltam többféleképpen. A felső ajakhoz érintettem, adtam neki egy saját kanalat, mutattam a nagyra tátott szájat....

Legjobb válasz: Nálunk pont ugyanez volt a probléma annyi különbséggel, hogy tápszeres a babám. 6 hónapos kora után kezdtem a hozzátáplálást, és nem tudta sokáig rendesen kinyitni a száját, alig tudtam beledugni a kanalat. Pedig ízlett neki az étel és éhes is volt. Én minden falatnál megmutattam neki, hogy mit várok tõle: ÁÁÁ - HAMM :) Tetszett is neki, jókat nevetett, mire én bele tudtam tolni a kanalat a szájába :) Aztán idõvel egyre ügyesebb lett, most 10 hónapos és úgy tátog, mint egy kis halacska :) Úgyhogy én azt mondom, kitartás, pár hét, és belejön majd!

Nálunk pont ugyanez volt a probléma annyi különbséggel, hogy tápszeres a babám. 6 hónapos kora után kezdtem a hozzátáplálást, és nem tudta sokáig rendesen kinyitni a száját, alig tudtam beledugni a kanalat. Pedig ízlett neki az étel és éhes is volt. Én minden falatnál megmutattam neki, hogy mit várok tõle: ÁÁÁ - HAMM :) Tetszett is neki, jókat nevetett, mire én bele tudtam tolni a kanalat a szájába :) Aztán idõvel egyre ügyesebb lett, most 10 hónapos és úgy tátog, mint egy kis halacska :) Úgyhogy én azt mondom, kitartás, pár hét, és belejön majd!
Mondd neki, hogy a vonatnak bele kell mennie az alagútba... És te is mutasd neki, hogy hogyan kapod be a falatot. Sõt jobb, ha egy gyerek mutatja meg, mert ugyebár a kicsik utánozni akarják a náluk idõsebb gyerekeket. Ha egyszer már bekapja a falatot, akkor rájön utána, hogy jó dolog... :)
Mi is küszködünk ezzel. Majdnem csak az õszibaracknak nyitja a száját. Már kb 1 hónapja próbálgatom. Egyik nap jobb, másik nem. Én a nagyobbat kérem, hogy beszéljen hozzá vagy próbálom nevettetni, kanál ilyenkor készenlétbe és bedugom a szájába. Együtt érzek Veled!
Az en lanyom nagyon szereti a babakekszet (10hos) es a kenyeret...amikor adok neki pepet, es ha mar nem kellene neki, de tudom hogy nem lakott jol, mert nem evett eleget, akkor egy kis kenyerfalatot vagy kekszet kozelitek a szajahoz, erre o azt hiszi hogy azt kapja es kitatja a szajat...ekkor beleteszem a pepet, majd odaadom a kenyerdarabocskat is, hogy azert ne legyen csalodott ...nekem igy osszejon es mindig megeszi a fott etelt is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó érzés, hogy nem vagyok egyedül. Azt hittem, én csinálok valamit rosszul. Köszönöm a válaszokat, akkor folytatom türelmesen, majd belejön. :)

Hogyan vegyem rá a babámat, hogy elfogadja a pépest?

Kisfiam most töltötte a hat hónapot, mivel szép nagy, érett baba, ezért kb. már két hete kóstolgatunk. Amit eddig örömmel elfogad az csupán az almalé. Próbáltam f?zni az almát, anyatejjel kevertem, de semmi. Mindent kiköp, nem akarja lenyelni, bekapja az ujját, esetleg sír is közben. Egyébként csak anyatejes baba. Imád cicizni. Hála Istennek van tejem még b?ven. A gyerekorvos stresszel, hogy a gyereknek az már nem elég. Kell neki a pépes, meg a f?zelék. Így már én is elég stresszes vagyok, hogy a babám, hogy fogja elfogadni a pépet, mikor jutunk el odáig, hogy elfogad legalább hat kiskanállal egyszerre. Egyszer?en nem tudom mit csináljak. Legszívesebben nem er?ltetném, majd eljön mindennek a maga ideje. De mikor a gyerekorvosnál vagyunk a havi tanácsadáson úgy érzem magam, mint egy diák, akit elszámoltat a tanára és rosszallóan néz, ha nem feleltem meg.

Legjobb válasz: amikor a babam 4 honapos lett tapszerre kellett atalnoi, akkor megkezdtuk a hozzataplalast is. a gyumit tejpepbe keverve ette eleinte,3 het utan teljesen el tudtuk hagyni a tejpepet, de mivel 2 etkezest szerettem volna kivaltani, a gyumi utan kapta pepet amig el nem telt. a zoldsegekkel allt hadilabon, de azt is ki tudom jatszani ugy, hogy pl. a parolt repa pure melle kap tapszert is, 2 kanal pure, pici cumisuveg,es folyamatosan novelm a kanalak szamat, mig a vegere csak pure marad. nyilvan esetedben nehezebb a dolog ha cicirol es nem cumisuvegrol van szo, de azt megteheted, hogy a lefejt tejet poharbol adod a pure melle. de szerintem ne eroltesd. a doki nyilvan egy regebbi vagasu orvos, ha egy fiatalabb, pl most vegzett orvossal beszelnel nem eroltetne a hozzataplalast, foleg hogy anyatejes.

amikor a babam 4 honapos lett tapszerre kellett atalnoi, akkor megkezdtuk a hozzataplalast is. a gyumit tejpepbe keverve ette eleinte, 3 het utan teljesen el tudtuk hagyni a tejpepet, de mivel 2 etkezest szerettem volna kivaltani, a gyumi utan kapta pepet amig el nem telt. a zoldsegekkel allt hadilabon, de azt is ki tudom jatszani ugy, hogy pl. a parolt repa pure melle kap tapszert is, 2 kanal pure, pici cumisuveg, es folyamatosan novelm a kanalak szamat, mig a vegere csak pure marad. nyilvan esetedben nehezebb a dolog ha cicirol es nem cumisuvegrol van szo, de azt megteheted, hogy a lefejt tejet poharbol adod a pure melle. de szerintem ne eroltesd. a doki nyilvan egy regebbi vagasu orvos, ha egy fiatalabb, pl most vegzett orvossal beszelnel nem eroltetne a hozzataplalast, foleg hogy anyatejes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezek tényleg hasznosak voltak. Igen. Kb. 60 körüli a doktor nénink.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Köszönöm a kimerítõ és kedves választ. Nagyon jól esett. Azért annyira nem idegeskedem, mert még csak hat hós, van ideje hozzászokni a dologhoz. Inkább rábízom a dolgot, mint a dokira meg a védõnõre. Egyébként határozottan haladunk, mert evett "répafõzeléket"is már és "sütõtökfõzeléket" is már. Az a nyitja a dolognak, hogy jó folyósra kell csinálnom, sok anyatejjel hígítom, így jó pár kanállal megevett már. Nagyon büszke vagyok rá.:) És azért kis "átverés" is kellett hozzá, mert almalével kzdtem, majd hirtelen a fõzelék, amin meglepõdött, de azért lenyelte.:)
AZ én fiam 8 hós koráig nem evett semmit, csak anyatej volt a menõ. Nálunk az orvosnál nincs ilyen, mondtam, nem eszi meg, és kész. Õ rég nem stresszeli ilyenkkel az anyukákat.:) Türelem, és nem lesz gond.
5 hós babám tápszeres és horror a hozzátáplálás. sír forog köpköd bármit adok nem kell. minden bébiétel kikaparásra került, a gyümi még 2-3 kanál aztán köpi ki. Amikor vagy 40ml-t belelapátoltam nem tom mi volt vele hogy lenyelte egyszer csak gondolt egyet és kihányta. A tápszer már kevés volt neki szinte már óránként etettem és aztán azt találtam ki hogy keverek táphoz tejpépet így kibír 3 órát.
Engem is állandóan stresszelt a védõnõ és a doki is, hogy muszáj mást is enni, mint anyatej. Kb 7-8 hónapos koráig szó szerint szenvedtem azzal, hogy egyen pépeset (4 hónaposan kezdtük). Egy fokkal jobb helyzetben voltam mint te, 3-4 kanállal megevett, utána szoptatnom kellett. Hozzáteszem, "nem lett volna szabad", mondta a védõnõ, mert ha hozzászokatom, hogy nem muszáj ennie szilárdat, cicizhet is, akkor mindig ki fog használni és csak szopizni fog. Az idõ elteltével mindig több és több kanálkával evett. Most együtt érzek veled. Tiszta idegbeteg voltam, sírtam, volt hogy rákiabáltam szegény kislányomra. 9-10 hónapos volt amikor minden rendbe jött. Õ döntötte el, hogy megérett arra, hogy kevesebb legyen a szopi.Persze közben próbáltam rendesen kiváltani az étkezéseket ahogy "kellett"... Nem mindig jött össze. Most 12 hónapos, gyönyörûen eszik, de belefér az is ha néha kevesebbet, de nem válogat. Reggel és este van szopi, felfogta, hogy nappal nincs. Arra kérlek, hogy ne idegeskedj, nehogy elmenjen a tejcsid. Bízd a picidre, Õ fogja tudni, hogy mit akar és mikor. Tudom, hogy nehéz, mert megmondják, hogy mit tegyél, de Õ a Te babád, te vagy vele egész nap és BÍZZ BENNE! De azért kínálgasd mindig, úgyis el fogja fogadni. Ez persze az én tapasztalatom. Remélem, minden OK lesz. Ja és még valami. Én nem mondtam el mindent a dokinak. Kérdezte, hogy eszik? Mondtam, hogy persze... Csak azt nem mondtam, hogy mit és mennyit:-)
Nagyon szívesen! Mindig lesz ilyen ami nehezebben megy. Mi most a kenyérrel vagyunk úgy hogy kevésbé fogadja el, de ha fogpiszkálót szúrok bele, úgy már érdekesebb és eszik belõle:-) Igen, kell egy kis átverés:-)

Alig mond pár szót másfél éves babám, vele egykorúak már érthetően kiejtik a szavakat, Õ pedig alig-alig mond valammit, hogyan vegyem rá, hogy többet beszéljen?

Itthon sokat olvasok neki, állatos könyvek, mondókák, ennek ellenére sokszor csak az els? szótagot, vagy még azt sem mondja. Hogyan tanítsam neki?

Legjobb válasz: Az én babám is másfél éves és még nem mond semmit,egyáltalán nem baj,hogy még nem beszélnek! Nem minden gyerek fejlõdik ugyanolyan ütemben!

Az én babám is másfél éves és még nem mond semmit, egyáltalán nem baj, hogy még nem beszélnek! Nem minden gyerek fejlõdik ugyanolyan ütemben!
Akkor nyugtassuk egymást! :) )))) Az én 16 hónapos kisfiam sem mond még semmit az apa, baba, papa szavakon kívül, de azokat is elég ritkán használja. Persze nyomaszt h nem akar még megszólalni, de ha a fejem tetejére állok akkor sem akar semmit mondani. Õ 8 hónaposan elindult, az nagyon korán volt, és én még ezzel magyarázom h késõbb kezd el beszélni. Nekünk azt mondta a védõnõ, h 2 éves koráig nincsen semmi baj, lehet h õ majd tisztán kezdi mondani a szavakat. ezt a 3 szót is gyönyörûen mondja. Viszont mindent megért, teljesen megérteti magát, az ismerõsök, családtagok azt mondják róla, h extra okos kisfiú annak ellenére, h nem beszél. szerintem Te se tartsd cikinek, hiszen erõltetni nem lehet. Biztos van olyan, ami a Te babádnak az erõssége, azt kell kiemelni, a beszédrõl meg el is fognak feledkezni, ha meglátják h miket tud. (nekem legalábbis ez a "fegyverem" és ismerõsök is csodálkoznak rajta....) remélem tudtam segíteni. kár még aggódni :) )))))
Ha 2 éves korában sem beszél, akkor vidd hallásvizsgálatra! Ez nem vicc vagy rosszindulat, sok babának felgyülemlik a zsír a fülében esetleg gyulladásból valami adódott és rosszabbul hall és nem tud érthetõen beszélni. Érdemes megcsináltatni.
Ne aggódj, 3 éves koráig kell beindulnia a tiszta beszédnek, minden gyereknek más és más a tempója, ne törõdj ezzel!
az én kislányom 25 hónapos volt tegnap, és nembeszél, pár szót mond , azt sem fényes kiejtéssel, és slussz. ugyanakkor nagyon okos, mindent megért, sokmindenben elõrébbb is van, mint a korosztálya, tehát nem aggódom. igaz, jó lenne már ha beszélne, de hát ha nem , akkor nem. erõltetni ezt nem lehet sehogy. már elõre "várom" a tavaszt, amikor a sok anyuka versenyiezni fog a játszón, hogy kinek fejlõdött többet a gyereke a télen.....tudod mit, engem nemérdekel a más gyereke. és amúgy nem hiszem hogy nálam többet bármelyikük is fglalkozik a gyerekével, mert én erre nagyon is odafigyelek. egyszerûen nekik szerencséjük van, hogy olyan típusú gyerekük van, aki hamarabb kezd beszélni. de ezen igazán nem múlik semmi.
Az én lányom már 21 hónapos és csak 18 hónaposan kezdett el szavakat mondani. Most olyan 10-nél jár de azt se tisztán mondja. Az apa és a Kata, annyit mond ki tisztán. A többi gyerek meg már mindent mond, de nem érdekel csak beteg ne legyen azt se bánom, ha ovis korába kezd el folyékonyan beszélni, ráér.
A kérdező hozzászólása: csak olyan furi, mikor egy társaságban vagyunk vele egykorú babákkal, és õk már érthetõen mondanak szavakat, õ pedig szinte semmit. nem vagyok írígy, csak mindig azt hiszem, valamit rosszul csinálok, nem foglalkozom vele eleget, pedig nem így van. sokat beszélek hozzá, ismétli is néha a szavakat, de valahogyan méegsem akaródzik neki a dolog...
Nekem ugyan még csak 14 hós a lányom, úgyhogy nem igazán tudom 18 hónapos korra mennyi értelmes szót fog mondani, de én így azt gondolom, hogy neked nincs aggódni valód. Ismertem olyan gyereket, aki 2 éves korában kezdett el beszélni és teljesen egészséges volt. Szerintem ezt nem nagyon lehet sürgetni, legalábbis én még nem hallottam róla. Azt nagyon jól teszed, hogy olvasol neki mesét és mondókáztok, ezek mind nagyon hasznosak és elõbb utóbb látszatja is lesz annak, hogy sokat foglalkozol vele, csak türelmesen ki kell várni és nem szabad sürgetni.
Nem tudod sehogy rávenni. Hagyd hogy a saját ütemében haladjon a beszédtanulással. Nincs lemaradva, és már nagyon jó úton halad. Arra is gondolj, hogy vannak olyan vele egykorúak is, akik még meg se szólalnak.
Nincs elkésve egyáltalán.Minden gyerek máskor kezd beszélni, egyik ebben ügyesebb, másik abban.Az én kisfiam másfél évesen még szinte semmit nem mondott, már közel 2 éves volt, mikor elkezdett szavakat mondani, sokáig csak 2 szavat kötött össze ragok nélkül, nemrég kezdett egyszerûbb mondatokat alkotni, 28 hónapos.
nincs semmi baja a fülének, most voltunk a 2 éves státuszon. meghallja még a légyzümmögést is a szomszéd szobából. ha nem jól hallana, akkor sztem értelmileg is lennének gondjai, mert nem értené, mit mondok, mit akarok tõle. de nála nicnsenek ilyen problémák. amúgy nagyon meg tudja magát értetni, de 85%-ban nem verbálisan.

Hogyan állapítsam meg, hogy egy babának mekkora lába van, milyen cipőt vegyek?

Legjobb válasz: Deichmannban van lábmérõ. Rá kell állítani a babát és látod milyen méretû. Ha ráadod a cipõt, a sarkánál dugd be az ujjad, ha befér, akkor jó! Vagy egy másik lehetõség, hogy otthon egy kartonpapírra állítod, körberajzolod a lábát, utána kivágod, ezt teszed a megvásárolandó cipõbe, ilyenkor azt kell figyelni, hogy kb. 1 cm-vel kell nagyobbnak kell lennie a cipõnek mint a baba lábának. Az is nagyon jó, hogyha a cipõbõl ki tudod venni a talpbetétet, mert akkor arra ráállítva is látod, hogy mennyivel nagyobb a gyerek lába. :) Most ezek a praktikák jutottak eszembe, amiket én használok cipõvásárláskor.

Deichmannban van lábmérõ. Rá kell állítani a babát és látod milyen méretû. Ha ráadod a cipõt, a sarkánál dugd be az ujjad, ha befér, akkor jó! Vagy egy másik lehetõség, hogy otthon egy kartonpapírra állítod, körberajzolod a lábát, utána kivágod, ezt teszed a megvásárolandó cipõbe, ilyenkor azt kell figyelni, hogy kb. 1 cm-vel kell nagyobbnak kell lennie a cipõnek mint a baba lábának. Az is nagyon jó, hogyha a cipõbõl ki tudod venni a talpbetétet, mert akkor arra ráállítva is látod, hogy mennyivel nagyobb a gyerek lába. :) Most ezek a praktikák jutottak eszembe, amiket én használok cipõvásárláskor.
Annyit tennék hozzá az elsõ válaszhoz, hogy van mérce a Deichmannban (és sok nagyobb cipõboltban is), de nem kell ráállni. Ez egy nagy, rovátkázott talpbetét, oda kell illeszteni a baba talpához, a sarkához igazítani, és így látod a lábának a méretszámát.
Én ugy veszek neki cipõt hogy fogtam egy hurkapálcát és akkora darabot törtem le ami a sarkától a nagy lábújáig ér. Ha ez pont belemegy a cipõbe akkor az jó és egy számmal kell neki nagyobb.
Belsõ talphossz + egy ujjnyival nagyobb cipõ legyen.
De jó tippek:) nekem is aktuális, köszi a kérdést!

Hogyan vegyem rá 8 hónapos babámat hogy igyon? Mennyi egyébként egy ilyen idős baba folyadékigénye? Részletek lent.

Szépen lassan a babuka leszokott önmaga a szopizásról, egyébként nagyon jól szopó baba volt. Most kellene hogy igyon de a cumit, cumisüveget születése óta elutasítja, tanulópohár, kanál, pohár, mindent próbáltunk nem jött be. Kocogtatja a fogával, játszik, kiköpi amit inni adok. Próbáltunk 4-féle teát, ?szilevet, almalevet, vizet. Kanállal még csak-csak de azt is visszaköpi egy id? után, és élvezi hogy fröcsög, talán egy nap 3x20-30ml tudok leer?ltetni neki.

Legjobb válasz: Azt mondják a testsúlya 10%-át kell naponta folyadék formájában elfogyasztania, tehát egy ekkora babának kb 7-8 decit.

Azt mondják a testsúlya 10%-át kell naponta folyadék formájában elfogyasztania, tehát egy ekkora babának kb 7-8 decit.
hát igen ez nálunk is probléma az enyém 11-hónapos.amikor hazajöttünk a kórházból a doki is meg a védõnõ is azt mondta hogy nem kell itatni mert az anya tej elé folyadék a teától meg a víztõl csak a gyomra tágul.A mostani eszemmel már nem halgatnék rájuk mert ha idõbe elkezdtük volna itatni nem lenne probléma. nekem pohárból iszik de csak pár kortyot vagy ha meglátja hogy én iszok akkor nyarvog hogy õ is kér de akkor is az enyém a jó.amugy azt mondták hogy napi fél liter folyadék kellene nekik is.próbáld erõltetni naponta többször mást nem tudsz tenni.
Nagyon rossz, a fiam sem iszik. Napi max pár korty tea vagy viz. Volt, hogy egy hétig tápin kivül semmit nem ivott. Mégis van pisis pelus. Addig nincs gond. Csõrös pohárból kinálom. Ritkán iszik is, ha nagyon muszáj.
A kérdező hozzászólása: Semmi oka sincs csak úgy, ezt írta fel!Semmi baja a 7 hetes babámnak nem allergiás semmire!
Mi nestle bebat hasznalunk van kakija.Mikor az AR-est hasznaltuk akkor volt gond rendesen a kakilassal(ki s lett dobva, mert a bukasra sem volt jo)3-4hosan 2naponta volt kaki mert hasznositotta.Utana mar rendszeresen minden nap.Most 7hos.
a HA tápszer gyakran fogja a kicsik hasát, de ne válts, csak ha az orvossal megbeszélted. biztos megvan az oka, amiért hypoallergén tápit írt fel. viszont lehet, hogy már váltani is lehet (az én fiam 6 hónapig evett ha-tápit allergia megelõzés miatt). de fontos, hogy megbeszéld az orvossal!

7 hós babámat hogy vegyem rá hogy mondokázzunk, énekeljünk?

nem érdekli

Legjobb válasz: szia!! ennyi idõsen még nagyon pici a babó, nem fogják nagyon ezek a dolgok lekötni...szerintem nyugodtan énekelgess neki, vagy mondjad a mondókát, de az egyáltalán nem baj ha nem legyökerezve ül és hallgatja :) ültessed az öledbe, ritmusosan mond a mondókát, közben a lábaddal kövesd a ritmust, szóval érted :D még az oviban, a kis 3 éveseket sem mindig lehet lekötni ezekkel a dolgokkal túl sokáig... várj türelemmel, gyorsan elrepül az idõ, és akkor nagyon fogja szeretni :)

szia!! ennyi idõsen még nagyon pici a babó, nem fogják nagyon ezek a dolgok lekötni...szerintem nyugodtan énekelgess neki, vagy mondjad a mondókát, de az egyáltalán nem baj ha nem legyökerezve ül és hallgatja :) ültessed az öledbe, ritmusosan mond a mondókát, közben a lábaddal kövesd a ritmust, szóval érted :D még az oviban, a kis 3 éveseket sem mindig lehet lekötni ezekkel a dolgokkal túl sokáig... várj türelemmel, gyorsan elrepül az idõ, és akkor nagyon fogja szeretni :)
Egy ekkora baba ritkán tud fél-egy percnél tovább egy dologra koncentrálni. Ahogy az elõzõ írta énekel, mondókázz neki, majd egy év múlva csinálja õ is veled. (Ha kedve van hozzá)
Szerintem is kicsike még hozzá. Énekelni kell hozzá, mondókát is lehet neki mondani, de még csak most fedezi fel a világot, lehet számára más érdekesebb. Az én kisfiamnak anno énekelhettem, látszott rajta, hogy nem érdekli. 2 évesen kezdte csak el érdekelni. Ha nagyon szeretnéd, vannak nagyon jó gyerekzenék, azokat is lehet hallgatni!
Az én fiam is most 9 hónaposan kezd el áhítattal figyelni a mondókákra, meg táncikálni a zenére. Még korai nálatok, de te attól függetlenül énekelj neki, mert az minden baba szereti, akkor is ha látszólag nem érdekli. Én már egész kicsi kora óta baba zenét hallgattattam vele, min gyerekek énekelnek. Akkor még csak 1 cdnk volt, mára már sok, de mivel azt hallotta a legtöbbet azt szereti a legjobban. Majd késõbb észre fogod venni:)
Szia, a mi kisfiúnk is 7 hónapos. Elég sok mondókát "kipróbáltunk" neten biztos, hogy találsz. És már azért most látom a reakcióján, hogy melyik az ami tetszik neki. :) Ha van hozzá kedved érdeklõdj utána, hogy a környéketeken van-e Ringató foglalkozás (ringato.hu). Ott találkozol más kismamákkal és kisbabákkal + megtanulhatsz olyan mondókákat amivel feltudod kelteni a pici érdeklõdését.
Én úgy szoktam csinálni, hogy az ölembe veszem és az egyenletes lüktetésre a babát mozgatom. Az én kislányom - de a nagyobb testvérei is régen- nagyon szereti. Próbálj kicsit nagyobb mozgásokat mutatni a babának, mint normálisan tennéd! Minden mondókát, éneket mozgásokkal kísérj neki, az biztosan tetszeni fog neki! Amikor énekelsz, mondókázol jó ha az öledben magad felé fordítod a babát, hogy lássa az arcodat is, igyekezz az arcoddal is játszani neki, ezt is szokták szeretni. Fontos, hogy ne tartsanak az ilyen monókázós, éneklõs játékok túl sokáig, mert egy idõ után elunják.Van egy nagyon jó könyv, ahol sok jó tanácsot, mondókákat, gyerekdalokat találhatsz. A címe : Ének a bölcsõdében, Forrai katalin szerkesztette. A másik kötete az Ének az óvodában, ebben már idõsebb gyerekeknek találsz mondókákat, gyerekdalokat. Én az oviban mindkettõt használtam. 4 gyerekes anyuka (volt óvónõ)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!