Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem a szüleimet (305 db)

Hogyan vegyem rá az unokámat, hogy elmondja a szüleinek?

17 éves fiúunokám meleg. És sem vettem észre sokáig, "nem látszik" rajta. A fiam nem hinném hogy sejtené, a menyem úgy gondolom tudja, de hallgat. Alapvet?en nem az én dolgom felvilágosítania szül?ket, de az unokám nem akarja elmondani, fél attól hogy az apja nem fogadná el. Én úgy úgy hiszem, hogy beletelne egy kis id?be míg megemészti, de remélni tudom, hogy rájön hogy így kell szeresse. Hogyan értessem meg a fiúval, hogy beszéljen vele/velük?

Legjobb válasz: Légyszi ne! Ne beszélj senkivel és ne akard rávenni! Majd amikor elmegy otthonról és biztonságban érzi magát, akkor elmondja majd a szüleinek is! Meleg fiúként tudom, hogy milyen sok esetben szörnyû következményei vannak, hogyha a szülõk nem elég elfogadóak, és még otthon lakik az ember! Pokollá teszik az életét az embernek! Ezért tanácsos csak akkor elmondani a szülõknek, amikor az illetõ gyerek már nem otthon lakik, és nincs rászorulva a szüleire. Különben szenvedheti a szüleitõl a folyamatos feszültséget, elégedetlenkedést, esetleg utálatot, gyûlöletet! Elég nehéz egy melegnek még saját magát is elfogadnia, ne tetézd azzal, hogy még a szülei részérõl is szorongást okozol neki!

Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy még nem mondta el. Egyenlõre még nem felnõtt, lehet a szülei komolyan se vennék, hogy már kialakult a nemi identitása. Az hogy kivel létesít intim kapcsolatot, magánügy, ha akarja megosztja a szüleivel, ha akarja nem. Én arra kérném csak, hogyha lesz komoly párja, akit bemutatna a családnak, akkor elõször ne a pár jelenlétében közölje, hogy nem a klasszikus értelemben vett "meny" kerül a családba. Ez kicsit kellemetlen lenne mindenkinek, azért kell hagyni a szülõknek is hogy megemésszék a helyzetet, és ne az új párra vetítsék ki a kezdeti dühüket. Annyival mindenképp biztasd, hogy te mellette fogsz állni, bármikor is közli, és tiszteletdben tartod a párválasztását. Meg hívd fel a figyelmét, hogy lehet nem lesz könnyû, de az mindenképp jó lesz, hogy nem kell titokkal élnie.
Szerintem az unokádnak kellene elõször megmondania a szülõknek.Hogy kinek elõször azt úgy gondolom az írásodból, hogy az anyjának az majd beadagolja a fiadnak mi a helyzet.Úgy gondolom ilyen és ehhez hasonló esetekben egy anya máshogy áll a dolgokhoz mint egy apa.Könnyebb neki elmondania mint egy apának akitõl esetleg tart mit fog szólni stb...Az unokádnak magában kell ezt igazán letisztázni és kiállni magáért, hogy õ nem tud ez ellen mit tenni õ ilyen és akkor ha minden rendben van lelkileg akkor oda tud állni eléjük és megmeri mondani. Egyébként te, hogy vetted észre?Vagy hogy lehet ilyet észrevenni?
Légyszi ne! Ne beszélj senkivel és ne akard rávenni! Majd amikor elmegy otthonról és biztonságban érzi magát, akkor elmondja majd a szüleinek is! Meleg fiúként tudom, hogy milyen sok esetben szörnyû következményei vannak, hogyha a szülõk nem elég elfogadóak, és még otthon lakik az ember! Pokollá teszik az életét az embernek! Ezért tanácsos csak akkor elmondani a szülõknek, amikor az illetõ gyerek már nem otthon lakik, és nincs rászorulva a szüleire. Különben szenvedheti a szüleitõl a folyamatos feszültséget, elégedetlenkedést, esetleg utálatot, gyûlöletet! Elég nehéz egy melegnek még saját magát is elfogadnia, ne tetézd azzal, hogy még a szülei részérõl is szorongást okozol neki!
Szupi nagyi lehetsz. Szerintem semmiképp se beszélj a menyeddel. Várd ki türelemmel, amíg az unokád érettnek érzi a helyzetet arra, hogy beszéljen róla. Adj neki idõt. Talán ha határozottabb belül, akkor jobban és higgadtabban is tud érvelni.
Utolsó vagyok. Egyébként tényleg jó nagyi vagy, mert ennyire támogató vagy az unokáddal szemben. Ez sokat segít neki.
Szerintem se szólj, a srác érezni fogja, hogy mikor kell elmondania. De ha valami problémája van a fiúnak, akkor tudja, hogy rád számithat.
Naaaaa! Azért ez nem akármi. Szerintem nincs olyan jó szülõ, akinek könnyû ilyet bejelenteni.
Hagyd, majd elmondja, ha akarja. Meg aztán még gyerek, kinõheti ezt a divathóbortot.
A kérdező hozzászólása: Olyan szuper nagymama nem lehetek, ha elõfordul ilyen a családban. Mármint, hogy a gyerek úgy érzi nem lehet õszinte az apjával (akit én neveltem) Eddig vártam, hogy higgadjon az unokám, de már lassan egy éve, hogy magának beismerte, hogy meleg. Én 5 hónapja tudom, de addig is éreztem, hogy van valami vele, amirõl nem beszél, de azt hittem, hogy csak olyan kamaszos dolog. Tudom, hogy nehéz neki mikor faggatják, hogy mi van a lányokkal, stb
A kérdező hozzászólása: Azt vettem észre, hogy valami gondja van. Akkoriban ismerkedett meg valakivel, és túl sok volt neki az, hogy már konkrét a helyzet. Próbáltam vele beszélgetni, jó a kapcsolatunk, tudta hogy nem vagyok ítélkezõ, viszonylag hamar meg tudok emészteni bármit. Gondoltam én vagyok a próbaalany.
"Meg aztán még gyerek, kinõheti ezt a divathóbortot." Ezt nem lehet kinõni, ha valaki meleg, akkor az is marad. Ennyi idõsen már tudja az ember, hogy melyik nemhez vonzódik.
Ha nem akarja elmondain sehogy
Ne próbáld rávenni... Ha úgy gondolja, elmondja
Az én nagymamám miután elmondtam neki "finoman" érdeklõdni kezdett a szüleimnél, hogy hogy állnak ilyen téren (mmint elfogadásilag). ÁÁáááá, nem volt feltûnõ :D :D :D. Mindegy, végül késõbb elmondtam nekik, de akkor már tudták, mondjuk nem feltétlen csak emiatt. Mondd meg az unokádnak, hogy ha el akarja mondani meg egyébként is rád számídhat és segíthetsz neki. Addig meg felmérheted a terepet, de tényleg csak finoman (pl. mit szólnak egy melegekrõl szóló hírhez a tv-ben, stb.). Örülök, hogy vannak ilyen nagymamák :) .

Hogyan vegyem rá szüleimet hogy macskát engedjenek a szobámba?

Igazi állatbarát ember vagyok, ezért is szeretnék egy macskát a szobámba mihamarabb... Csak egy NAGY gond van! A szüleim nem akarnak beleegyezni mert azt mondják hogy nem takarítanám az almot, meg hogy büdös stb. stb. stb. A szülők már csak ilyenek... :) ja igen még egy gond akad... Most hogy én akarok már a kisöcsém is... Mindig utánoz mindenben, ezért is :/ anyám azt monta maximum egy macska legyen a házban. Apám azt hogy egy se :( Hogy rázzam le az öcsém ?? :/ plusz a szüleim hogy vegyem rá a házimacskára?? Kérlek mindenkit írjon választ, és segítsen nekem!! Előre is köszönöm...

Legjobb válasz: Ha már egy szülõ hajlandó rá akkor a másik is belefog menni:) Amúgy meg annyira rossz testvéri viszonyba nem lehettek, hogy: "egy macskán ne tudjatok osztozni"... Szóval ne sajátítsd ki a cicát ha beengedik a szüleid, s akkor nem kell külön cica tesódnak (ami alapból értelmetlen, mármint hogy külön személyre bontva) egy cica is elég lesz nyugi:DD

Ha már egy szülõ hajlandó rá akkor a másik is belefog menni:) Amúgy meg annyira rossz testvéri viszonyba nem lehettek, hogy: "egy macskán ne tudjatok osztozni"... Szóval ne sajátítsd ki a cicát ha beengedik a szüleid, s akkor nem kell külön cica tesódnak (ami alapból értelmetlen, mármint hogy külön személyre bontva) egy cica is elég lesz nyugi:DD
A hörcsögöket elajándékoztam, bizonyos okok miatt:D Az egér 2 éves korában elpusztult. A süniket a denevért elengedtük a teknõsöket is (mocsári tekik voltak) A macskákkal nem tudom mi lett csak párra emlékszek. kölyköket mindig elajándékoztuk:D Azokat is beleszámoltam kb-re:D Hattyú az 1 hétig volt mert gondoztam, baj volt a csõrével aztán átvették szakértõk. A spánielemet ellopták kölyök korában:S Nem kell elõítélettel lenni olyanokról akiket nem ismertek. lehet hogy fura, hogy ennyi állatom volt, de ha belegondolok nem sok. az egész életemben mindig volt valami. Pl a 21 höri 3 hörcsögbõl lett. a teknõsök.. meg találtunk egy teknõst a fûútról mentettük meg aztán rá 1 hétre lerakott 7 tojást, kikeltettük õket. Szóval a "vad" állatokat el kellet engedni:S De akik hosszútávra voltak tervezve azok hosszú évekig megvoltak. Az anya cicák mindig megmaradtak, a kicsikbõl egyet-egyet néha megtartottunk, de el lettek ajándékozva.
A kérdező hozzászólása: xD kösz a választ
"21 hörcsög, 3 egér, volt denevérem, patkányom, 11 teknõsöm, volt 5 sünim (1 most is van téli álmot alszik a padláson), volt régen egy spánielem, volt vagy 30 macskám (kölykökkel együtt, hattyúm, sirályom, voltak halaim, most egy Bichon Havanese kutyus. Most így hirtelen ennyi jutott eszembe:D " Ezek szerint nincs hosszú életük melletted az állatoknak...
Nekem van szobacicám meg szobakutyám is már xD A Cicát apuval hoztuk anyu háta mögött:D "Ha már itt van nem tud vele mit csinálni" címszóval:D A kutyust meg anyuval hoztam apu háta mögött xD Nekem is van egy öcsém aki utálja az állatokat, mivel anyu is utálja õket. Apu meg elviseli. Én vagyok az egyetlen állatszeretõ a házban. Kb 10 évig könyörögtem kutyáért most van meg 2 hónapja:D Macskám meg mindig is volt. 2 macskám van egy 7 éves kandúr és egy 5 éves nõstény mind2 ivartalanított. Egy ideig mind2 cica az ágyamban aludt de mindig csak 1 volt mellettem. De anyu mindig is ellenezte, hogy állattal aludjak, és kivitte a macskákat, aztán én meg visszacsempéztem. Aztán 3 éves volt a csajszi mikor már nem aludtak velem. És kb 1 évig így volt aztán 1-2 éjszakára magamhoz vettem:D A kutyust amikor hazahoztuk anyu mondta, hogy legyen saját helye, nem vihetem az ágyba.. Van helye.. De láss csodát az elsõ naptól kezdve velem alszik:D Attõl független, hogy anyuék utálják az állatokat, sok állatom volt. 21 hörcsög, 3 egér, volt denevérem, patkányom, 11 teknõsöm, volt 5 sünim (1 most is van téli álmot alszik a padláson), volt régen egy spánielem, volt vagy 30 macskám (kölykökkel együtt, hattyúm, sirályom, voltak halaim, most egy Bichon Havanese kutyus. Most így hirtelen ennyi jutott eszembe:D Szóval a lényeg csak a jó meg gyõzõ képesség. Amúgy meg ha már ott van a cica akkor tudsz belõle szobacicát csinálni könnyen.
A kérdező hozzászólása: Nem kérek flegmákat!! Ha nem tetszik valami el lehet húzni innen! -.-
És ki fogod fizetni évente a többezres oltásokat, az almot, a tápot, legalább 15 évig??? Ja és ha az öcséd majd játszik a macskával, akkor a nyakára csapsz, vagy mi? Nem azért, de nem csoda, hogy a szüleid nem engedik meg a macskát, ilyen felfogású gyereknek én sem engedném.
Csak úgy tudod bebizonyítani nekik, hogy gondját viseled, ha adnak neked egy esélyt, nem? Az alomnak nincs semmi szaga ha rendszeresen cseréled és a lakásban tartott cica nagyobb biztonságban van a kijárós társainál: nem kap el betegségeket más állatoktól, nem verekszik, nem üti el az autó, stb. Hajrá, ne add fel! Tavasszal rengeteg árva cica keres gazdát!
am írj ha megvan és azt is majd hogy milyen fajta
am én most nem általába mondtam õk az én tesómék ink kutyáznak :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy általában a fiúk kutyáznak, lányok cicáznak xD mondjuk kutyám már van udvaron, de nekem házba (szobámba) kéne állat. Szobába szerintem cica illik, kutya nem... :) a cicával jobban lehet szórakozni, többet simizni stb. minthogy egy kutyával
A kérdező hozzászólása: Köszí a választ! Hát remélem meg lesz az a cicaaa!!! :) nagyon örülnék neki!!!!!
az elõzõ válaszoló vagyok am 2 lány tesóm van bocsi az elírást :) csõ heló szasztok szeva csá csáó hello
én is így vagyok ahogy te csak a tesóm nekem nem szól bele mivel lány a lányok kutyáznak meg a hörcsöggel játszanak de én szeretnék cicát anyám nekem azt mondja hogy nem kel mert valami betegség stb.... de lesz majd mert mamámék ha ideköltöznek tavasszal akkor lesz ott de nem ugyanolyan mintha otthon lenne nah mind1 sok sikert hozzá neked max nagyon sokáig mond nekik nekem van kutyám mert anyámnak 1 hónapig mondtam hazajöttem és már megvolt a kiskutyám :) nAH heló
A kérdező hozzászólása: 1000 kösz a választ! :) Hát igazából saját cicát szeretnék, ami csak az enyém... :/ hát a viszonyokról inkább ne beszéljünk :( mind1, kösz a választ!
Mi a helyzet, lett végül cicád?

Hogyan vegyem ra szüleim, hogy a barátomnál aludhassak?

2 hónapja vagyunk együtt barátommal, és nagyon szeretnék nálaaludni. Komolyan gondolom a kapcsolatunkat, és nem azért szeretnék nála aludni, hogy sexeljünk, de szüleim ezt nem fogják fel, és nem is akarnak hallani az ottalvásról. Valaki valami ötlet??? L/17

Legjobb válasz: Nem tartom valószínûnek, hogy el fognak engedni.. Elõbb vidd fel magadhoz, lehetõleg sokat, akkor amikor a szülõk is otthon vannak, mutasd be nekik.. ha komolyan gondolok akkor ennek meg kell történnie. 18 éves vagyok, de ha majd egyszer csak lesz egy lányom, addig én sem fogom elengedni a barátjához, addig ameddig meg nem ismertem azt rendesen. (elsõ alkalommal teheti a szépet.. másodikkal is.. de egy idõ után már szarni fog az illemre és önmaga lesz.. ha úgy szimpatikus lesz a szüleidnek 100% h elengednek majd hozzá, addig ne is reménykedj)

haha :D Ha a saját szüleimbõl indulok ki, hát.. ne reménykedj akkor tényleg. :D 18 vagyok, de még most is ujjal mutogat apum, ha esetleg mondom neki h átjön (de nincs itthon senki) nem rég pl az ország másik végébe kellett mennie dolgozni, 2 napra, és azzal a címszóval hagyott itthon, hogy "akármikor hazajöhetek.. semmi sunnyogás.!" :D:D Szóval. õszintén, ezek után ötletem sincs, hogy vehetnéd õket rá.
Nem tartom valószínûnek, hogy el fognak engedni.. Elõbb vidd fel magadhoz, lehetõleg sokat, akkor amikor a szülõk is otthon vannak, mutasd be nekik.. ha komolyan gondolok akkor ennek meg kell történnie. 18 éves vagyok, de ha majd egyszer csak lesz egy lányom, addig én sem fogom elengedni a barátjához, addig ameddig meg nem ismertem azt rendesen. (elsõ alkalommal teheti a szépet.. másodikkal is.. de egy idõ után már szarni fog az illemre és önmaga lesz.. ha úgy szimpatikus lesz a szüleidnek 100% h elengednek majd hozzá, addig ne is reménykedj)
NE HAZUDJ A SZÜLÕKNEK.. ha kiderül utána baszhatod majd ha nem fognak megbízni benned.. mert hát.. ha egyszer megtörtént, többször is megfog.. utána meg majd csodálkozol h apácazárda lesz a szobádból.
"áadásul nem is náluk (családjánál), hanem a lakásában aludnánk (mert lakótársa elutazik egy hétre)." Hát szerintem ezt ne dobd be érvként mert ezzel csak rontasz a helyzeten:D
Lehet, hogy Te nem azért akarsz ott aludni, de úgyis meg leszel [email protected] Ezen nincs mit szépíteni.
Szerintem várj még vele. Nem két hónap után fordul komolyra egy kapcsolat... Engem sem engednének el a szüleim tökre jogosan.
engem 17 évesen 6 hónap után engedtek el, hogy ott aludjak (hivatalosan :) )) amúgy már az elsõ hónap után átjártam ott aludni. nem kell mindenrõl tudniuk :) )
na velem meg a párom nem akar aludni.. szal neked még jobb is...
ennyi idõ után még ne nagyon akarjál ott aludni. amíg velük laksz, õk parancsolnak!
A kérdező hozzászólása: ismerik a barátomat, nagyon sokszor találkoztak már vele, látják, hogy szeret engem, apukám is nagyon kedveli. ráadásul nem is náluk (családjánál), hanem a lakásában aludnánk (mert lakótársa elutazik egy hétre).
mond h bnõdnél alszol :)
és 7 hónap után szerintetek mi lehet az ok, azon kívül hogy a szüleim vallásosak és prûdek... barátom 18, én 17 vagyok

Mit tegyek, hogy megengedjék a szüleim? Hogy vegyem rá õket? Tényleg nem értem, miért nem engedik, hogy sportoljak!

Szóval nem engedik, hogy sportoljak, vagyis edzésre járjak! Tesitanárom "ajánlott be" edzésre, ês csodálkozott hogy semmit nem sportolok, mégis jó futó vagyok. (<-- szerinte) igen, a korosztályom átlagánál tényleg jobb vagyok belõle (osztàlyelsõ), viszont sok-sok másik 14 éves vagy annál fiatalabb lány van aki sokkal jobban tud futni nálam! Ês én is szeretnék közéjük tartozni! Viszont nem tudom feltornázni erre a szintre magamat egyedül, segítség nélkül. Igen, próbáltam már, de sikertelen volt, ês nincs is ami motiváljon rá, edzõ nélkül nem megy, ebben biztos vagyok!! Sajnos másik városban van a sulim és az edzés egy tök más helyen lenne (de ugyanabban a városban, mint a suliban) lenne tartva, én meg túl messze lakom ahhoz, hogy késõ délután (este) még ott legyek, viszont ahhoz meg túl közel, hogy kolis legyek (25 km) Egy héten háromszor lenne, ebbõl maximum egyre engednének el, (akkor is csak azért, mert órák után van, közvetlen). A másik ok talán az, hogy kötelezõ zenét tanulnom, ês pont azokra a délutánokra esik. Ez utóbbit a hátam közepére se kívánom, egyszerûen gyûlölöm! Már így is ez lesz 7. évem, hogy járok, ês rengeteget költöttek, pedig felesleges, úgy sem ebbõl fogok megélni, hisz utálom! Az edzés ingyenes, ês szerintem imádnám!! Ráadásul egy cél lebeg elõttem, amit edzõ nélkül soha nem fogok elérni.. néha szoktam magamtól sportolni, de tényleg sokkal rosszabbul teljesítek olyankor.. Képtelen vagyok egyedül jó eredményt elérni, ahhoz egyszerûen látnom kell, hogy rajtam kívül a többi gyerek is mozog, ês látnom kell egy tanárt, aki miatt képes vagyok jobban futni. Nekem az egy nagy motiváció! Valaki azt mondja, csak féltenek (este végig sétálni a városon ês utazni egy kiscsajnak egyedül sötétben), hát akkor miért tiltják a koleszt?! de nem, nem hiszem, hogy csak ez (+zene) az oka ennek. Hogyan tudnám õket rábírni?? Nem értem, miért nem engedik!! Segítsetek, ötletek?? 14/L

Legjobb válasz: Szia! A szüleid valoszinû a tanulmányi eredményed elöbre tartják mint a sportot biztos azt gondolják hogy ha edzésekre fogsz járni nem tudsz úgy teljesiteni az iskolában ahogy kéne,köss egyezséget velük hogy engedjenek el edzésre és ha romlik az átlagod akkor pedig nyugodtan eltilthatnak. Sok sikert! Biztos nemhiába ajánlottak! Ne add fel az álmaid.

Szia! A szüleid valoszinû a tanulmányi eredményed elöbre tartják mint a sportot biztos azt gondolják hogy ha edzésekre fogsz járni nem tudsz úgy teljesiteni az iskolában ahogy kéne, köss egyezséget velük hogy engedjenek el edzésre és ha romlik az átlagod akkor pedig nyugodtan eltilthatnak. Sok sikert! Biztos nemhiába ajánlottak! Ne add fel az álmaid.
Egy ismerõsömet azért nem engedték sportolni, mert a szülei nem tudták volna finanszírozni a versenyekre járást, ruhákat stb. (pl. aerobicnál minden versenyre másik fellépõ ruha kellett, mikor másik városba volt a verseny akkor a szállást is a szülõk állták, az iskolának erre nem volt pénze)
Kérd meg anyukádékat, hogy menjenek el érted edzés után, vagy derítsd ki, hogy lakik-e másik lány az edzésrõl a te városodban, és akkor mehetnétek haza együtt. Mekkora városban jársz iskolába? Én a helyedben kezdetben megelégednék a heti egy alkalommal, abból is látni fogod, hogy szívesen csinálod-e, vagy annyira mégsem tetszik az egész. Ha pár hónap után még szívesen csinálod, és többet szeretnél járni edzésre, akkor még mindig visszatérhettek rá a szüleiddel. Szerintem is az az ok, hogy féltenek, nem jó késõ este buszozni egy 14 éves lánynak, én sem engedném a sajátomnak.
A kérdező hozzászólása: A tanulmányi átlagom sajnos így a gimi elején tényleg romlott egy kicsit:( De ezzel még nem indokolták. Itt csak egyféle sport"egyenruha" kellene, a versenyek nem tudom, ingyenesek e (a múltkori az volt) A heti egy alkalomnak is örülök, csak valaki azt mondja (ês kezdem en is úgy gondolni), hogy felesleges, ha nem tudok úgy igazán belevágni:( Mások meg azt mondják, butaság elkezdeni 14 évesen, ês úgyse lehetek már élsportoló, max egy kicsivel lennék jobb, azt pici korban elkellett volna kezdeni (Anyaêk szerint) Tényleg, hát úgy hallottam csak helyiek vannak (este van vége) de nem tudom:( hát eddig köszönöm a válaszokat, ha valaki tud még vmit, kérem írjon!
Talán az a bajuk vele, hogy a futás "élsport". Vagyis nagyon jó teljesítménnyel lehet versenyeken szerepelni, de a legtöbben késõbb abbahagyják. Egyelõre te sem tudod, mit akarsz vele - úgy értem, az lenne az egészséges cél, hogy megtanulj ezáltal magadtól sportolni, mert hosszútávon egész éveket és sok boldogságot nyer az életed azzal, ha rendszeresen futsz. A zenetanulással mit akarnak elérni a szüleid? Ha van egy álmuk (mondjuk már anyukád is csellista szeretett volna lenni, de amikor kicsi volt, nem volt pénzük taníttatni), akkor úgy érzik, ha már beleöltek 7 évet és rengeteg pénzt, kár lenne abbahagyni. Csak azt nem ismerik fel, hogy ez a te életed, és nem élvezed a zenetanulást. Szerintem próbáld meg megértetni velük, hogy: a, A zenét mindenképpen abbahagyod elõbb vagy utóbb, mert nem szereted mûvelni, és ennek nincsen köze a futáshoz (máris nem probléma, hogy ütköznek a programok) b, A futás egészséges. Tarts nekik kiselõadást, keress róla könyveket vagy böngészd át a netet, milyen egészségügyi javulást jelent a futás az emberi szervezetre hosszútávon. Magyarázd el nekik, mit profitálnál belõle. Ha most elkezded és rászoksz, valószínûleg 30+ évesen is karcsú leszel, és örök életedre elkerül a depresszió (azok, akik nem mozognak, sokkal hajlamosabbak rá), stb. Akkor talán megengedik.
Miért nem engedik? Talán kérdezd meg tõlük... És ha már úgyis beszélgettek, közölheted velük, hogy nem szereted a zenét, inkább sportolni szeretnél zene helyett is. Az is segithet, ha olyan emberrel osztod meg ezt a problémát, akit magad mellé tudsz állitani és õk is hallgatnak rá, pl. nagyszülõ, nagy bácsid-nagynénid, szomszéd stb. Õk talán jobban tudnak hatni rájuk.

14-15 éves lányokat elengedtek házibuliba? Hogy vegyem rá hogy elengedjenek a szüleim?

Már tettem fel egy hasonló kérdést, csak mindenki a DISCOval jön...az meg engem nem vonz, csak a házibulik.Szüleim max 10 ig engednek el.De én titokban mindig visszamek.és annyira rossz h mindig én lépek le el?ször....na meg igazán nem is élvezem a partyt:( utána meg másfél óra után visszanézek..és akkor az igazi

Legjobb válasz: hát tegnap nekem is volt egy ilyenem hogy hazahoztak aztán fogtam magam és visszasétáltam a buliba nem a legjobb érzés mond el a szüleidnek hogy ez egy házibuli nincsenek 50 éves pedofil bácsik sem AIDS-es tûvel szurkáló emberkék hanem ez egy haveri társaság akikkel lehet beszélgetni

hát tegnap nekem is volt egy ilyenem hogy hazahoztak aztán fogtam magam és visszasétáltam a buliba nem a legjobb érzés mond el a szüleidnek hogy ez egy házibuli nincsenek 50 éves pedofil bácsik sem AIDS-es tûvel szurkáló emberkék hanem ez egy haveri társaság akikkel lehet beszélgetni
figyelj, ezt mondd el a szüleidnek : mikor biztonságosabb hazamenni, este 10kor, a sötétben, vagy másnak 12körül, amikor semmi veszély nem fenyeget?
Szia! (sajnos:) 15 éve voltam 15 éves és akkor is voltak házibulik, de elmehettem rájuk. Ha megbízható vagy, el fognak engedni, de ha tiltás ellenére kiszöksz, akkor az már más kategória, nem szabad a szülõt átverni! Nekem mindig tudták, hogy hol vagyok, mikor jövök haza. Esetleg rendezz te is egy bulit, hogy a szüleid lássák, hogy normális keretek között is lehet szórakozni. (Minket nem zavart, hogy egy-egy esetben szülõ is volt a környéken, hagytak minket bulizni) Persze alkohol, cigi, ilyesmi nem volt (nálam)ennyi idõsen. Egy házibuli sokkal jobb, mint a diszkó, gyerekek esetében jobban kontrollálható, hogy mi történik. A diszkóban "felnõttek" is vannak és elég durva dolgok is történhetnek. Mi sokat buliztunk, nem kallódott el senki a társaságból, a többség komoly, diplomás ember lett, a házibuli megmaradt :)
Az utolsó két válaszra reagálva: Bocsikaa, de nem mindeki olyan, mint a sok K.! Szerintem a kérdezõ se az, mert normálisnak tûnik. Ha meg valami nem tetszik, nem kell írni! ENNYI! :@
Hát tapasztalom, hogy a mai kis szarosok nem birnak a vérükkel!!!!!!
Maradjato otthon mesét nézni, ráértek még elribancosodni!!!!!!
Na igen, én is hasonló gonddal küzdök...Csak az a baj h engem házibuliba sem engednek el...:@ és mellesleg 30-án leszek 14éves és tudják, hogy a házbuli nem = a discoval...és oda nem is mennék.házibuli sokkal jobb...És még ismernek is, tudják, hogy nem gyújtanék rá, nem rúgnék be semmi rosszat nem csinálnék csak jól érezném magam, ha megengednék...
Légy logikus! Kérdezz rá: Anya, miért fáj neked, hogy én jól érzem magam? Vagy kamuzd azt, hogy a buli késõbb kezdõdik, kb olyan 9-kor. És akkor csak lesz annyi logika az õsökben, hogy nem csak 1 órára engednek el. Ha ez se válik be, akkor próbáld az engedékenyebb félt(anyut vagy aput) a magad oldalára állítani, neki biztos sikerül meggyõzni a másikat. Akár mondd azt, hogy segítesz itthon egy csomó mindenben, de cserébe engedjenek el! De ha ez az alku, tényleg segíts is! :)
A kérdező hozzászólása: ez az ottalvásos dolog nem a legjobb.Mert külön ház van ahol lehet bulizni és pár utcával arrébb meg lakunk mi:) + a többi bulizó fiatal...
A kérdező hozzászólása: :) ha úgy lenne h tovbb engednének talán még nem is innék..és gyülölöm h állandóan fikázzák a haverjaimat:@
Legyél megbízható, és meg fognak benned bízni... És inkább beszéld meg velük, hogy õk jöjjenek érted mondjuk éjfélkor... vagy elõször csak 11-re... aztán két-három hónappal késõbb már lehet éjfél is... hidd el, nem (csak) rajtuk múlik, hanem leginkább rajtad. Sücy
Próbáld meg úgy kérdezni, hogy maradhatsz-e éjszakára XY-nál. (akinél a buli van) Ne a bulit kérdezd, hanem az egész éjszakás ottmaradást.
A kérdező hozzászólása: talán tapasztalat? nem mindenki dugatja meg magát az elsõ házibulin....:@

Van ötletetek hogy mit vegyek a szüleimnek karácsonyra?

Úgy kb. 10.000 forint-ig.

Legjobb válasz: Ne vegyél csinálj valami... süss finomat, díszítsd fel a fél házat ilyesmi. Csinálj kupon zacskót amibe bele irod ingyen ölelés stb beváltható "neved" stb de ha idõsebb vagy és sok a pénzed akkor azt ami tudod hogy a szüleid arcára mosoly-t csal.

Ne vegyél csinálj valami... süss finomat, díszítsd fel a fél házat ilyesmi. Csinálj kupon zacskót amibe bele irod ingyen ölelés stb beváltható "neved" stb de ha idõsebb vagy és sok a pénzed akkor azt ami tudod hogy a szüleid arcára mosoly-t csal.
A kérdező hozzászólása: 13 éves vagyok, és igazából nem csak én hanem a testvéremmel közösen vennénk vmit( õs is 13 éves)tehát 5-5 ezer ft.
nincs... :(
mondj már valamit szüleidrõl!!!! ha ennyire nem tudsz semmit akkor biztos hogy a gyereke vagy? ha nekem ilyenek lennének a gyerekeim... na mindegy... de ha fontos nektek kérdezni nem bûn! én régen azt csináltam hogy kidíszítettem egy papírt és ráírtam hogy "amit a télapótól szeretnék" és olyan helyre tettem ahol szüleim látták raktam mellé egy tollat és ráírtam a becenevüket hogy tudják hogy ki melyik papírra írja.. másnapra eltüntettem a lapokat megnéztem elkészítettem vagy megvettem és örültek neki!azt kapták amire vágytak! és mindegy volt hogy nagy ölelést írtak megkapták! tényleg azt amire vágytak! na pusszantalak remélem segítettem majd még késõbb benézek de írd le hogy mire jutottál! ;)
A kérdező hozzászólása: Anyukám szeret mûkörmözni, apukám pedig szeret horgászni. de már midenféle horgászcucca van.(tehát az nem kell)valami közöset szeretnék nekik vennni.
Egy ágyban alszanak? mert akkor selyemágytakaró az is kb. 4000 FT és jól is néz ki!

Hogy vegyem rá szüleimet hogy elmehessek a buliba hétvégén?

Elég sok helyen voltam most az elmúlt 1-2 héten, szüleim ma már kiakadtak, amiért holnap is mennék, hogy miért találok ki minden hülyeséget. Pedig nem én találom ki, ezen a héten még vannak mindenféle programok gólyáknak. Nos mindegy, a holnapira akkor nem megyek el, viszont a hét végén, pénteken vagy szombaton lesz egy buli, erre mindenképpen szeretnék elmenni még. Hogy adjam elő, hogy ne akadjanak ki megint?

Legjobb válasz: "Igérem kedves family hogy nem hernyózok be nagyon, és nem fekszek le sok emberrel"

"Igérem kedves family hogy nem hernyózok be nagyon, és nem fekszek le sok emberrel"
Hány éves vagy?
Fõsulira jársz? Engedély kell?
hogy ez az utolsó hétvége a bulizáshoz mert hétfõtõl kezdõdik a tanulás :)

Nem tudom hogy vegyek rá szüleimet a hullámos papagáj eldöntöttek hogy nem engednek meg semmi kis kedvencet. Nem tom mit csináljak szerintetek?

azt mondja anyukám hogy hangos.de amikor elkezdenék magyarázkodni hogy ha letakarom nem rikácsol északa de amikor elkezdem ezt mondja NEM már a keresztapámat is bevontam de sehogy se sikerül elöre is kössz a válaszokat

Legjobb válasz: sehogy... majd lesz kisállatod ha felnõttél

sehogy... majd lesz kisállatod ha felnõttél
A papagájok tényleg zajosak tudnak lenni (egy-két kivétellel, de azok nem kezdõknek ajánlott fajok) és sok törõdést igényelnek, ha nincs párjuk. Valami nyugodtabb kisállat lehet jobb lenne.
Az aranyhal egy sajnálatos baleset volt. De ez egyáltalán nem ok arra hogy most miért nem lehet állatod. Most már idõsebb vagy és felelõsségteljesebb így jobban utánanézel a dolgoknak, nem felejtesz el, hagysz ki semmit és nem leszel lusta éveken keresztül megfelelõen gondozni, tartani(legalábbis remélem hogy nem). Most 15 vagyok tehát a hullámosomat 10 évesen kaptam mégse volt semmi probléma, problémám. Tehát tényleg nem értem a szüleidet.
Én 11 vagyok nem rég kaptam egy Idei kelésû nagy sándor papagájt. ÉN azt csináltam hogy minden állathoz ami jó lenne felírtam a jót és a rosszat. Anyukám fél a szõrös állatoktól ezért a rágcsáló nem jó a kutya ugat a papagáj volt a legjobb
A kérdező hozzászólása: köszönök mindent
mutasd meg hogy felnõttél a feladathoz és MIELÕTT belevágnál a kérlelésbe olvad el Bíró Bálint Emberképzés papagájokhoz címû könyvét én a másikat az Idomítás mûvészetét is ajánlom, nekem kékhomlokú amazonom lesz és eszembe sem jutna a megfelelõ tájékozódás nélkül állatot tartani . amúgy megértelek az enyém is olyan hogy ha nem akkor nem, erre az a legjobb ha inkább bizonyítasz neki , én egy évvel ezelõtt kutyát szerettem volna mindent elolvastam róla stb. de akkor se engedte meg aztán közölte velem hogy papagájom viszont lehet felõle akár arát is tarthatnék bár az kicsit húzós lenne panelban , miután megvettem Bíró Bálint könyveit és jobban beleástam magamat a témába rájöttem hogy sokkal jobb mint egy kutya és jobban illik hozzám na mind1 tehát az a lényeg hogy ha ezzel nem jön össze a dolog akkor se aggódj hanem keress valami mást amit megengednek és tényleg hozzád való :) remélem segítettem 13/L
A kérdező hozzászólása: anyukám nem oyan ha egyszer nem akkor nem
Addig könyörögj nekik amíg azt nem mondják hogy jó! :) reméllem segítettem.
A kérdező hozzászólása: van egy tenyésztö barátom az utána nézésel nem lenne gond. azt hisz anyukám hogy egyböl megfogom unni.pedig nem
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm nde én 12 éves vok és mindig az 5évvel ezelötti arany halamat hozák fel és nem volt olyan körülmények között így meghalt nem volt viztisztító
A kérdező hozzászólása: de hallene valami kereativ jó ötletek még azt is meghalgatnám
A kérdező hozzászólása: höri nem a tengerimalacot se amugy párba vettem volna öket
várj még pár évet , nekem volt egy hörcsögöm és ahogy hazahoztuk a boltból egybõl játszani akartam vele így egész életében félt tõlem. most 15 évesen kaptam egy hullámos papagájt és szerintem most már elbírok vele

Hogy vegyem rá szüleimet hogy engedjék meg a fültágítót?

13 éves fiú vagyok,és nagyon tetszik a fültágesz.nem akarok nagyot max 5mm-eset,de nem tudom hogy gy?zzem meg anyuékat :/ Légyszives kiméljetek az olyan válaszokkal hogy minek kell nekem,meg hogy hülye vagyok,fiatal,stb.. Ha meg megengedik szerintetek jobb vagy ball fülembe rakjak? Fülem nincs még átszúrva.Egybéként azért nem engedik mer azt mondják hogy a suliba nem lehet.mért ne lehetne? meg hogy fiúnak hogy néz ki...mondtam hogy kicsi,és ha kiszedem összeforr de nem engednek :S segítsetek légyszi.köszi el?re is.

Legjobb válasz: 13évesen üljé meg magadnak általános iskolás vagy ember!!!!!!meg bolondultáááá??majd ha idösebb leszel még csajozni se kéne nem még fültágító kajak bolond

13évesen üljé meg magadnak általános iskolás vagy ember!!!!!!meg bolondultáááá??majd ha idösebb leszel még csajozni se kéne nem még fültágító kajak bolond
szerintem undorítóak a fültágítók.. fiúknak üzenem. a lányoknak nem jön be ha: -bunkók vagytok -cigiztek -káromkodtok -isztok -tetoválásotok van -fültágítótok van -pc-tek van -a fülbevaló sem jön be(legalábbis nekem, és a bnõimnek..) szóval..lehet a fiúknál ez a menõ...de nekünk nem jön be.. persze lehet van kivétel 1%.. 14/L
13évesen ne is engedjék! majd ha 16-17évesen is akarod :] 16/L
De szeretem, amikor a kis gyerekek vitatkoznak.:) Drága "14/L"! Szerintem inkább ülj le, és tanulj, ahelyett, hogy marhaságokat találnál ki. Vagy kérj apucitól pénzt, és menj vásárolni tündérem.:) Drága kérdezõ: Én is most kezdtem el tágítani a fülem, igaz, én már 14 vagyok. A suliban biztos, hogy fognak érte szólni, és szerintem is hülyeség 13 évesen fültágítót csinálni. A tágesz nem csak arról szól, hogy "júúj, mindenkinek ilyen van, én is akarok, mert rohadtul divatos!". Szerintem várj még vele 1-2 évet, és ha még mindig akarod, hozd fel újra a szüleidnél, pl. egy jó bizonyítványért cserébe.:) Hozzáteszem: Nekem sem engedték, vagyis fogalmam nincs, hogy engedték-e volna, én csak simán bementem az apacsba, és vettem tágítót. 4 nap alatt 6 milis, és be is van gyulladva, de nem vették észre.;) 14/L
A kérdező hozzászólása: Ja boccss :'D Szánaloom :DDDD :D:D
Ó, bocs, hogy leírtam a véleményemet.akkor ne kérdezz ha nemtetszik-_- mellesleg szívesen megnéznék róllad egy képet.. és te meg mire fel találgatsz??XD és nincs igazad.:D ennyi.:) 14/L
13 évesen? szerintem sehogy.
A kérdező hozzászólása: *Általánosítasz
A kérdező hozzászólása: 20.28-as. Te mire fel áltílánosítgatsz?Ki tudja hogy te lehet hogy egy féltékeny kiközösített csúnya lány vagy és azért haragszol arra aki jól néz ki? Én a helyedben befognám és mivel 13 vagyok beis fogom.
ugy értettem, h ilyen korban, mint amilyenben mi vagyunk:)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló bekaphatja :D direkt szóltam hogy nem a véleményedre vagyok kiváncsi hanem értelmes válaszra.elõzöknek köszönöm.
Nekem sem engedik meg a 2miliset, pedig az tényleg nagyon kicsi. Anyum szerint gusztustalan, hogy egy nagy luk van a fülembe meg, hogy ha kiveszem lógni fog a fülem. Nem fogja fel, hogy összeforr és egyáltalán nem fog lógni 2milis után.. Én vettem fake fültágítót, már nem is nagyon vágyom igazira. Ha nem sikerül rábeszélni a szüleidet, akkor javaslom neked is azt.:D 14/L
Szerintem is várj vele még. Addig figyelmedbe ajánlom ezeket a hamis fültágítókat :) http://www.extremesilver.hu/es/hun/product/cl.php?oid=54&pid.. 18/L
szerintem 13évessen tényleg feleslges még várj vele párévet... 18L
nemtom én is 13 vagyok de nekem megengedik. :DDD 10mmig :pp de nálam az van, h nemtom honnan szerezzek xxddd

Vissza akarok menni a régi iskolámba! Hogy vegyek rá szüleimet, hogy visszamehessek?

4. osztályos korom óta járok abba az iskolába amibe most.Kiskorom óta ismertem akikkel ez el?tt jártam, és sok barátn?m volt. Ma már egy sincs, folyamatosan bántanak és piszkálnak. Anyukámat hogy vegyem rá hogy visszamenjek? Én csepelen lakok de az a suli meg valahol Pesten

Legjobb válasz: Ja és most vagyok 7.-es

A kérdező hozzászólása: Ja és most vagyok 7.-es
Mind ezt el neki , meg fogja érteni
A kérdező hozzászólása: próbáltam, de nem megy
Hát mi azt nem tudhatjuk, hogy a te szüleidet mivel lehet, vagy nem lehet meggyõzni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!