Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem a páromat, hogy rendes (2 db)

Hogyan vegyem rá a páromat, hogy "rendes" esküvőnk legyen?

Hogyan magyarázzam meg a páromnak, hogy nem csak azért kell az esküv?, hogy egy papírt adjanak róla, aztán kész? Én nagyon szeretném, ha ez egy emlékezetes, szép alkalom lenne, szertnék szép menyasszonyi ruhát, fátylat, ami kell, szeretném, ha lenne legalább 20-30 vendég. Nem akarok persze olyan hatalmas felhajtást, nem kell hintó meg limuzin, csak egy szép, átlagos költségvetés? esküv?t szeretnék. Nem is lesz templomi, mert más a vallásunk, csak polgári. De a párom szerint ez fölösleges pénzkiadás, szerinte elég, ha csak bemegyünk az anyakönyvvezet?höz két tanuval és a szüleinkkel, aztán valahol koccintunk egyet. Tudom, hogy amit én szeretnék, az sokkal többe kerül, de akkor inkább vállalnám, hogy még egy évig spórolunk rá, csak tegyük emlékezetessé. Tudnátok valami tanácsot adni?

Legjobb válasz: szia nálunk pont fordítva volt a helyzet. A párom akart 80-100fõs esküvõt, én meg ilyen 2tanúsat. Aztán kiegyeztünk 20-25emberben. De ez is 400ezer körül lesz. Mond meg a párodnak, hogy a holtomiglan-holtodiglan azt jelenti, hogy nem valószínû, hogy mégegyszer férjhez akarsz menni, vegye megtiszteltetésnek, hogy neki mondod ki az igent. És egy nõnek igenis fontos, hogy emlékezetes legyen és szép. ha nem akar 30embert, alkudj vele, legyen mondjuk 15, de meg kell találnotok azt ami mindkettõtöknek jó. Mondjuk én azt mondtam a páromnak, ha komolyan gondolja a 80fõt, nem megyek hozzá.

szia nálunk pont fordítva volt a helyzet. A párom akart 80-100fõs esküvõt, én meg ilyen 2tanúsat. Aztán kiegyeztünk 20-25emberben. De ez is 400ezer körül lesz. Mond meg a párodnak, hogy a holtomiglan-holtodiglan azt jelenti, hogy nem valószínû, hogy mégegyszer férjhez akarsz menni, vegye megtiszteltetésnek, hogy neki mondod ki az igent. És egy nõnek igenis fontos, hogy emlékezetes legyen és szép. ha nem akar 30embert, alkudj vele, legyen mondjuk 15, de meg kell találnotok azt ami mindkettõtöknek jó. Mondjuk én azt mondtam a páromnak, ha komolyan gondolja a 80fõt, nem megyek hozzá.
meg kell mondanod neki kerek perec hogy ez neked a nagy álmod mint sok sok lánynak, ha ez nem teljesül egy egész életen át csak eészteni fogod magad hogy miért is nem.... nálunk is fogdítva van a párom akarna rendes partys esküvöt. én már voltam férjnél nagy esküö pont ahogy álmodtam, aztán jött a párom és elcsábított. nagyon szeretem, mert valahol az elözö esküvökor a ruha túl fehér volt és vakított. de én nem szeretném a családom megint egy ilyen herce hurcába bele vinni. ö nagyon szeretne esküvöt, de nekem ez túl furi lenne. ha hozzá is mennék akkor is max ilyen tanus. na pont egy barátjának az esküvöjén voltunk és utánna valamin össze vesztünk és a fejemhez vágta mert ö abba is belement hogy lemondjon az esküvöröl miattam. szar érzés hogy miattam nem lesz meg az ö álma.
Pont ezt kell neki elmondanod, amit leírtál. Anyagilag nem engedhetitek meg magatoknak a szertartást, vagy a párod nem akarja erre szánni a pénzt? A költségvetésbe bele lehet kalkulálni a nászajándékokat ami visszahoz valamit a kiadásokból. Ha kiadhattok egy listát, h mire van szükségetek. (Nekem ez futra, de mindenkinek jó.)
Szerintem ne próbáld meg rávenni, mert ha nem akarja nem is fogja magát jól érezni, sõt kellemetlen lesz neki, és ebbõl lehet még probléma is köztetek.
De ebbõl is probléma lehet, ha a menyasszony nem érzi jól magát a két tanús esküvõn... na mind1. Szerintem is mond el ezt a párodnak így , ahogy itt leírtad, hogy nekedez az álmod, és inkább spórolsz még, ha kell, de eggyezzen ki a 20-30 fõvel. Nálunk egy 100 fõs lagzi több mint egy misibe került volna, úgyhogy inkább elmentünk a Karib szigetekre nászútra. Gondold meg nem többet érne egy ilyen út, minthogy körbeeteted a rokonságot?
A dolognak van egy pszichológiai aspektusa is, amint nem árt megemlíteni. Akár akarja az esküvõt, akár nem, (utóbbi esetben inkább) esélyes hogy mint a sok embernek, a házasság tényétõl bekattan valami és megváltozik. Ez tudatalatti alapú dolog és nyilván gyermekkori élménnyel kapcsolatos. Tehát szerintem ne erõltetsd, mert lehet hogy olyasmit kapcsol be benne, amit nem tud kezelni. Mi pontosan ezért gyûrût hordunk, de nem házasodtunk össze, és még nem döntöttük el, talán fogunk, de nem valószínû, mégis boldogok vagyunk. Szeressétek egymást. Tegyetek fogadalmat, de ne hívjátok esküvõnek, házasságnak, ez lehet egy középút.

Szeretnék szilvát adni a babámnak. Adhatom úgy mivel már evett almát, hogy kap egy üveges alma-szilva desszertet pár kanállal? Vagy vegyek rendes szilvát? Ugyanez a kérdésem a barackkal, mert nem lehet finomat kapni.

Legjobb válasz: Javaslom, hogy ne keverj két féle gyümölcsöt, mert könnyen megterhelheti a pici hasát! Minden gyümölcs megemésztéséhez másféle körülmények kellenek a gyomorban. Ha összekevered akkor lehet hogy nem lesz jó! A szilva egyébként egy nehezen emészthetõ gyümölcs. Javaslom a sárgabarackot, vagy valami ahhoz hasonlót.

Javaslom, hogy ne keverj két féle gyümölcsöt, mert könnyen megterhelheti a pici hasát! Minden gyümölcs megemésztéséhez másféle körülmények kellenek a gyomorban. Ha összekevered akkor lehet hogy nem lesz jó! A szilva egyébként egy nehezen emészthetõ gyümölcs. Javaslom a sárgabarackot, vagy valami ahhoz hasonlót.
Mennyi idõs a babád? Pont pár napja kérdeztem, hogy adjak-e 4 hósomnak szilva pürét, mert a HIPP szerint már lehet 4 hósan, de nem javasolták a többiek, és én is azért bizonytalanodtam el, mert a szilva egy felnõttet is megkínozhat, hát még egy épp csak kóstolgató babát! Én egyébként a sárgabarackról is azt hallottam, hogy görcsöt okozhat... nem tudom. Nem merem kipróbálni még õket. Egyébként én az õszibarackot úgy vezettem be az étrendbe, hogy almával kevertem 1:3 2:3 arányban, másnap fordítva, és utána adtam csak ah õszibarackot. Almával kezdtük ugye a kóstoltatást, és azt szerette. Én úgy vettem barackot... Az alma pedig tavalyi saját termés volt... Hát, legalább az egyikben biztos lehetek, hogy bio...
A kérdező hozzászólása: 5, 5 hós a babám, és már szinte minden gyümit kapott, csak pont barackot nem. Mert hogy még nincs olyan igazi. Azért gondoltam üveges formában. A szilvával ugyanez a helyzet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!