Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem a kislányomat, (32 db)

Tippeket szeretnék kérni, hogy mit vegyünk a kislányunk első szülinapjára?

Legjobb válasz: Én nem értek egyet azzal, hogy felesleges a szülinapi felhajtás, de persze minden ember másképp gondolja. Én úgy gondolom, hogy ha feldíszíted lufuval a lakást, meg egyebekkel, sütöd a tortát, szól a zene, mindenki ott van aki a babának számít ill aki közel áll hozzá, akkor csak érzi õ is azt a bizsergést a dologban. Csak jó kedve van még ha nem is tudja pontosan mi az. Egy 1 éves kislányt sok mindennel meglehet lepni, én valószínû valami kézségfejlesztõ kreatív dolgot vennék. Ruhát én alapból nem vennék ünnepre ajándékként, mert én sem örültem soha amikor gyerekként ruhát kaptam és nem játékot. Bármit lehet ilyenkor, ha elmész egy játékboltba millió játék áll a rendelkezésedre. Voltál már a REGIO játékáruházba? Érdemes elmenni.

Én nem értek egyet azzal, hogy felesleges a szülinapi felhajtás, de persze minden ember másképp gondolja. Én úgy gondolom, hogy ha feldíszíted lufuval a lakást, meg egyebekkel, sütöd a tortát, szól a zene, mindenki ott van aki a babának számít ill aki közel áll hozzá, akkor csak érzi õ is azt a bizsergést a dologban. Csak jó kedve van még ha nem is tudja pontosan mi az. Egy 1 éves kislányt sok mindennel meglehet lepni, én valószínû valami kézségfejlesztõ kreatív dolgot vennék. Ruhát én alapból nem vennék ünnepre ajándékként, mert én sem örültem soha amikor gyerekként ruhát kaptam és nem játékot. Bármit lehet ilyenkor, ha elmész egy játékboltba millió játék áll a rendelkezésedre. Voltál már a REGIO játékáruházba? Érdemes elmenni.
Egyévesen még semmit sem fog fel az egészbõl, nem tudja, mi az, hogy szülinap, satöbbi, így én valami praktikus dolgot vennék, pl. ruhát, vagy új játékot esetleg. Felesleges szülinapi partit tartani neki.
Az egyes remekül leírta, pont így kell tenned!
Apasagi pert kell indítani. Mondjuk ha nem akarja, hogy a nevedet viselje, arra nem lehet kényszeríteni, de minden egyéb jogod meg lesz a gyerekhez- ha valóban te vagy az apja- akar el is helyezhetõk nálad.
A törvény szerint, ha a szülõk nem tudnak a gyermek nevérõl megegyezni, akkor a biróság dönt.
Nos, ha nem tudtok megegyezni, név ügyben is lehet kérni a biróság ítéletet.
lehet nem töled van..erre nem gondoltál?
Figyelj már..jogilag neked a gyerekhez semmi közöd nincs!!!!amennyiben apasági vizsgálat során 99%ban igazolják hogy a tiéd, akkor sem veheti fel a neved az anyja engedélye nélkül!!!!Mit nem értesz ..ez törvény hogy Te mit akarsz az meg egy dolog...
Szia kedves apuka! A hölgy nélkül semmit nem tehetsz, elõször is neked bizonyítanod kell apasági teszttel, hogy te vagy a vér szerinti apa. És ha ez megvan, akkor fordulhatsz ügyvédhez, mik a jogaid, lehetõségeid. Ez a jogi útja, de szerintem az anyukát kell elsõsorban meggyõznöd. Nõi sõt anyai lélekkel gondolkozva én azt hiszem, az a hölgy nagyon haragszik rád valamiért, ha nem akarja, hogy lásd a gyermekedet. Vizsgáld meg mi volt szakításotok oka, miért haragszik rád, és ezt a helyzetet kell valahogy rendezni. Ha nem is vagytok együtt, meg lehet beszélni a sérelmeket. Mert ha emberileg elfogad téged, csak akkor van esélyed, hogy apaként tudjon rád tekinteni. Tehát meg kell, hogy változzon a véleménye rólad: a nõknek egy felelõsségteljes, megbízható, példamutató apára van szükség, ezt kell, hogy lássa benned. Lehet, hogy ez hosszú idõbe telik, hogy elnyerd újra a bizalmát. A támadás, a fenyegetés, a zsarolás nem jó taktika! Csak óvatosan! És adj idõt neki, most lett egyedülálló anyuka, próbálj meg neki segíteni, ha engedi, küldj csomagot a babának, vásárolj be neki stb. Az apasági teszthez az õ beleegyezése is kell, úgyhogy mindenképp õt kell megnyerned elõször. Sok sikert!
nem
Köszönöm! Ez nekem is új! :-)
ma 08:32-es: ez azért nem stimmel, ugyanis a gyerek nevének megváltoztatásához MINDKÉT szülö beleegyezése szükséges, minden más esetben szabálytalan és tilos. Azt nem vonom kétségbe, hogy a te esetedben megcsináltatta, de az ügyintézö szabálytalanul járt el és adott esetben emiatt bejelentheted a felsöbb szerveknél, ami komoly büntetést von maga után.
Apaságit csináltattatok? Mert ha igen nyert ügyed van! Bemész oda ahol csináltattátok és beviszed az anyakönyvi hivatalba, megybõl a neven lesz a Pici! Ha nincs akkor marad a bíróság. Nem itélkezem, mert én sem adtam az apuka nevére, de õ így elintézte... Nálunk nagy gondok voltak, mielött valaki lehurrogna...
Undorítónak tartom, hogy egy nõ gondol egyet, és -Megtagadja az apától a gyereket vagy -fogja magát és elviszi otthonról mert az "enyém a gyerek" stb..
tegnap 10:15-ös: "kb ott vagy mintha bármelyik nemzöképes férfi bemenne egy szülészetre rámutatna egy gyerekre és azt mondaná ez a gyerek az enyém legyen a neve Kis, Nagy, Lovász, vagy akármi, ez szerinted igy müködik?" Szerintem komoly gondjaid vannak a szövegértelmezéssel!!!! A kérdezö az APA, nem pedig egy idegen. Ezen kivül ha netán valaki ragaszkodna is ahhoz, hogy egy gyerek az övé (mégha ez nem is igaz), abból mi elönye származna? Elárulom, hogy semmi, SÖT, attól kezdve, hogy ö lesz apának minösítve, fizethet a gyerek után. Mielött abszolut hülyeségeket irsz, nem ártana megtanulni olvasni meg gondolkodni.
Igy érthetö a helyzet, te nem vagy benne hibás. A kérdésedre: 1. Az apaság megállapitását kérheted, ha beigazolódik, akkor attól kezdve jogod van a láthatásra meg kapcsolattartásra, és kötelességed fizetni utána a gyerektartást nagykorúságáig, illetve amig befejezi a tanulmányait. 2. A gyerek nevét megváltoztatni nem tudod, az anyát arra nem lehet kötelezni, hogy a gyerek a te nevedet viselje. De ennek nem sok jelentösége van eleve, ha tartod a kapcsolatot a gyerekkel, mellette állsz, amig felnö, akkor a neved nélkül is a te gyereked lesz, ha meg nem foglalkozol vele, akkor a neveddel is csak idegenek lennétek egymásnak.
a barátnõd házasságban él-e, mert akkor nem tudsz az életükbe jogilag belepiszkálni, mégha a biológiai apa is vagy !
Kérdezõ, mesélj már kicsit arról, miért nem vagy együtt ezzel a nõvel, akitõl a gyerek született? Hol voltál a terhesség ideje alatt? Miért nem engedi az anyuka, hogy lásd a gyereket?
Szerintem az anyukának a családtagjait keresd fel és beszélj velük. Én ezt tenném, hátha tudnak hatni rá és talán meggondolja magát, ami ahhoz vezet, hogy leültök szépen mindent megbeszélni. A kislánynak is szüksége van az apára akármennyire nem éltek együtt.
Ha a névrõl nem tudtok megegyezni, a bíróság szokott dönteni. Mivel gondolom az anyuka vezetéknevét kapta, hacsak nem tudod megindokolni, miért lenne a gyerek számára elõnyösebb a te vezetékneved (márpedig miért is lenne?), a bíróság jóvá fogja hagyni a jelenlegi nevét. Szabad megkérdezni, miért olyan fontos, hogy a neveden legyen? Viszont az elsõnek igaza van abban, hogy a bíróság az apaságot el fogja ismerni, a láthatást el fogod tudni intézni.
Egyetértek a 12-essel, és nem ítélkeznünk kell, hanem tanácsot adni. Egy kapcsolat elromlásához két ember kell. Szerintem próbáld meg az anyukával rendezni a viszonyodat, ez a gyerek érdeke is. És kérd az apasági tesztet, csak annak birtokában vannak jogaid(és kötelességeid). Úgy gondolom a kérdés kiírásából, hogy felelõsségteljes apuka szeretnél lenni.
Bocsánat, de nem láttam sehol leírva, hogy a kérdezõ lenne a szar alak. Mi van, ha a nõ hagyta el? Mi van, ha "véletlenül" lett terhes- "én szedem a fogamzasgatlot, ne aggódj". Ráadásul a kérdezõ felelõsséget akar vállalni a gyerekért. Nyilván tisztában van vele, hogy jogai ÉS kötelességek is lesznek onnantól, hogy a gyerek hivatalosan is az öve.
A kérdező hozzászólása: Ez mind oké!!!!!!és köszönöm!!!de valahogy csak el lehet érni hogy a nevemen legyen a gyerek, az anya beleegyezése nélkül.
8:40-es: ne legyél benne biztos, mert megint nem derül ki, hogy mit értenek ezen a hülye "nevén van" kifejezésen. Ha nem volt apasági nyilatkozat, akkor igenis rá tudja kényszeríteni az apa az anyát, hogy aláírhassa a nyilatkozatot, és ezután együtt döntenek a gyerek vezetéknevérõl. Magáról a névrõl persze nem tud dönteni egyedül.

Elég lesz? A kislányom egy elég drága játékbabakocsit kért Karácsonyra! Van már egy pici póni. Nem kevés ez? Vegyek még valamit hozzá? Kicsit költséges lenne nekem. Ti hogy oldjátok meg?

Legjobb válasz: Nem haragszom és szó sincs toronyóráról meg aranyláncról.A kislányom erre vágyik tavasz óta,minden gyermekemre egyenlõ összeget szánunk,nem vagyunk gazdagok,lemondok mindenrõl,hogy nekik legyen de az árakkal vannak a gondok.A másik gyermekem többet kap ebbõl az összegbõl,ezért volt a kérdés,mert egy gyermek nem tudja felmérni,hogy miért hozott kevesebbet neki.

Hm, érdekes. Mi 9en voltunk/ vagyunk testvérek, de anyumék sem a darabot sem az árat nem néték, h ki mennyiért kap. Örültünk annak, h sok kis apróságot kapunk. A kicsik nálunk amúgy is többet kaptakPL: mikor az öcsémék már kis motoros korúak voltak, mind a ketten azt kaptak karácsopnyra, én meg könyvet, vagy pulcsit. Na már most sem méretben sem árban nem egyezik. Szerintem valahogy nem kéne erre nevelni a gyerekeket.
Szerintem is fontos a kisgyereknek a mennyiség is. Õ még picike, nem érti hogy a póni, meg a babakocsi ugyanannyiba került, mint a testvérének az ajándékai. Szerintem ezek mellé vehetsz még neki ajándékot. Nem kell drágának lenni, bemész egy 100 forintosba, és veszel neki apróságokat, csattot, hajgumit, ilyesmit, amik tényleg filléres ajándékok, nekik még az is élvezet, hogy kibonthassák õket. Minden jót!
Szia, A gyereket nem az fogja érdekelni, hogy hány darabot kapott, hanem, hogy mit. Ha egy pónit kért aminek fésülheti a farkát-sörényét, meg a játék babakocsit és megkapja nem is fogja más érdekelni. A vegyél még valamit, na az kicsit túlzás... Nem ezzel adsz meg neki mindent... Ne így. Hozzászokik és csak neked lesz macera az életed. Nekem még nincs karácsonyi gondom, csemete pociban ünnepel, de párom családjában megoldják, 4tesó van...ott mindenki egy valamit kap. Amire szüksége van... de picit feltúrbózva... Náluk inkább a hangulat az amit megélnek, együtt a család...
A kérdező hozzászólása: Na ez az!Darabnál itt kettõrõl van szó és 4 éves, a másik (nagy már mindent tud)12 éves olyanokat kért, amibõl darabra 6 lenne.Most mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: Nem haragszom és szó sincs toronyóráról meg aranyláncról.A kislányom erre vágyik tavasz óta, minden gyermekemre egyenlõ összeget szánunk, nem vagyunk gazdagok, lemondok mindenrõl, hogy nekik legyen de az árakkal vannak a gondok.A másik gyermekem többet kap ebbõl az összegbõl, ezért volt a kérdés, mert egy gyermek nem tudja felmérni, hogy miért hozott kevesebbet neki.
És ismét én, elsõ válaszoló. Nem így tetted fel a kérdést. Némi adalékinfo azért hiányzott.... Nem hinném, hogy egy kisgyerek fel tudja mérni egyébként, melyik játék mennyibe került. Nekik inkább darab-darab. vagyis szerintem ha ugyanannyi játékot kap ( darabra ) egyik is, másik is, nem hiszem, hogy fogják tudni, valójában melyikükre költöttél többet. Ja, és persze a gyermeki lélekben a darabszámon kívül tapasztalatom szerint az számít még, hogy melyik milyen nagy. :-D
Érdekes volt az elsõ válasz...bár szerintem értelme nem volt... Az ember azért jön ide, hogy kérdéseket tegyen fel, sokszor olyat, amit máshol nem tud megkérdezni, azért itt teszi. És mindenkinek mások az igényei. Nem mindenki csóró. ha megteheti, akkor miért ne? Kérdezõ:ha csak azt kérte, õrülj neki :D
Figyelj, ne haragudj, de szerintem más is hasonlóan fel lesz háborodva a kérdéseden, mint én, hogy ilyen viszonyok között, mikor az ember a rezsit alig tudja kifizetni sokszor, te azon agyalsz, hogy megvedd-e a toronyórát láncostól, fõleg meg, hogy te magad írod, igazán nem engedheted meg magadnak! A gyerek felé érzett szeretetet nem azzal kell kimutatni, hogy mennyi katrancot tudsz összevásárolni neki, amivel aztán jó, ha három hétig játszik! És a karácsony szentségét meg fõleg ne tekintsd versenynek, amit a szomszéd asszonnyal vagy az ovistárs anyukájával ûzöl!
Elsõ vagyok: mivel kérdezõ azt írta, kicsit költséges lenne neki, így feltételezem, nem engedheti meg magának. A karácsony pedig nem arról szól, hogy felesleges költségekbe verd magad, ha nem teheted meg, mert szerinted mi ez, ha nem rongyrázás???? Ha valaki úgy vesz meg mindent, hogy alapvetõen megteheti, akkor vegye, bár én arra is azt mondom, értelme egy szál se, mert ha a gyerek mindent megkap, amire csak kitátja a száját, másokon átgázoló, az anyagi javakon kívül mindent semmibe vevõ felnõtt válik belõle. De tudod mit? A kérdezõ azt is kérdezte, hogy mások hogy oldják meg. Hát elmondom, sokan hitelbõl. Ha ezen az áron is meg akarsz venni mindent, rajta. Ezért tart most itt a világ...
Utolsó elõtti vagyok. Mi még anno írtunk a Jézuskának is. És akkor én pici babát kértem, cumival. Erre a nõvérem meg a hugaim is azt kapták. Ja és még a bátyám is jól eljátszott vele. Alényeg, h 1 dolgoban járj a kedvében, nem tudsz mindenben és nem is kell.
Az utolsó válaszolónak, ez tényleg jó 5let:) És azt még használja is:) Az a baj, hogy pontos részleteket nem tudok... mivel is egészítik ki az ajándékokat...
A kérdező hozzászólása: Juj köszike, ez a bolt eszembe sem jutott nagyon jó ötlet!
A kérdező hozzászólása: Köszi :-) Mivel tudnám felturbózni egy picit? Valami olcsóbbra gondolok
kevés? kevés?????!!!! sok!! elég a póni!! van fontosabb is mint a játék!!! sõt a játéknál minden fontosabb de sokkal!pl.:étel ruha, villany, gáz/távfûtés!! ezeket sokkal fontosabb befizetni mint kidobni a pénzt egy darab mûanyagra!! meg kell értenie a gyereknek hogy nem kaphat meg mindent a mire "vágyik" (vagyis amit követel!!!) szabjunk már határt a vágyainak!!


Hogy vegyem rá a 17 hónapos kislányomat hogy rászokjon az itatópohárra?

Sajnos mivel nem hajlandó se cumisüvegböl se iitatópohárból inni kénytelen vagyok kanállal adni neki.De nem értem miért nem fogadja el az itatópoharat

Legjobb válasz: Ennyi idõsen már nyugodtan itathatod normál pohárból. Én már nem szórakoznék itatópohárral. Mondjuk, az enyém rögtön sima pohárból kapott inni, ahogy itatni kezdtem (6 hónapos korától), csak az elsõ 1-2 nap volt nehezebb, utána szépen rájött, hogy is megy ez. 15 hónapos kora óta egyedül iszik kispohárból.

Ennyi idõsen már nyugodtan itathatod normál pohárból. Én már nem szórakoznék itatópohárral. Mondjuk, az enyém rögtön sima pohárból kapott inni, ahogy itatni kezdtem (6 hónapos korától), csak az elsõ 1-2 nap volt nehezebb, utána szépen rájött, hogy is megy ez. 15 hónapos kora óta egyedül iszik kispohárból.
Sehogy! Miért szoktatnád olyanra, amirõl majd le kell szoktatnod. Fogjátok együtt a kis poharat/nem csõrõset/, boldog lesz hogy foghatja. Tegyél rá vizhatlan elõkét , hogy ne kelljen izgulni ha nem sikerül rögtön. Jó együttmüködést és sikert:Sokgyerekes Anyuka
Adjad neki rendes pohárból, ha látja, hogy ti is azt használjátok, akkor neki is az fog kelleni. Az itatópohár jó kereskedelmi fogás, de a legtöbb gyerek nem szereti, hanem "nagyosat" akar ö is.
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem irni hogy a kislányom corpus callosum hiánnyal született igy még nehezebb megtanitani neki
Még így is azt javaslom, hogy pohárból tanítsd meg inni. Lehet kapni kifelé hajló peremû (mokkás) poharat, abból még az újszülötteket is meg lehet itatni. Sok kórházban cumisüveg helyett ilyenbõl adják a pótlást, ha szükséges.

Hogy vegyem rá a kislányom, hogy normális időközönként szopizzon?

A bal mellemben több tej van mint a jobban és laktatóbb is mert,ha a jobb mellemb?l eszik akkor rá 1 órájára már megint sír és 4-5 óra alatt óránként eszik utána meg elaludna 5-6 órákat!A fiamnál nem volt ilyen problémám,? nagyon rendesen evett annak idején és akkor a ciciimben is sok volt a tej,nem volt olyan,hogy egyikben kevesebb mint a másikban,mit?l van ez??

Legjobb válasz: Könyörgöm, másfél HETES babát akarsz rávenni, hogy úgy szopjon, ahogy te elképzeled? Azért ez nem így megy. Másrészrõl meg szoptass két mellbõl, ha az egyikben nincs elég. Amúgy meg erre pont jó, hogy ilyen gyakran szopik.

Könyörgöm, másfél HETES babát akarsz rávenni, hogy úgy szopjon, ahogy te elképzeled? Azért ez nem így megy. Másrészrõl meg szoptass két mellbõl, ha az egyikben nincs elég. Amúgy meg erre pont jó, hogy ilyen gyakran szopik.
A kérdező hozzászólása: Ne is haragudj, de inkább tartottad volna magadban a nyers válaszodat, minek nézel te engem egy kis csitrinek? Képzeld el a fiamnál már 3 napos korától kezdve beállt a szopizási idõérzéke és percre pontosan felkelt enni mindig! Lehet, hogy ez neked hihetetlennek hangzik, de van ilyen!!
Nyugi...! Sajnos, nincs két egyforma gyerek. Elõfordulhat, hogy a kicsid nem tud ilyen gyorsan beállni. Türelem és kitartás! Minden elismerésem egyébként. Nekem a fiam volt ilyen... A lányom meg vekkertnyelt kisbaba lett, ennek örültem. :) Érdemes tényleg két mellbõl szoptatnod, az nekem pl. bejött, mert nekem is "egyformátlan" a tejleadás a cicikbõl. Így mindig tudok egyensúlyozni az "adagokkal". Szóval kitartás! Az elsõ hónap a legnehezebb, de ezt tudod úgyis, nem okoskodom. Ilyenkor nem segít más, csak az igény szerinti szoptatás. Ami persze sokszor szívás az ember lányának, de ilyenkor gondolj arra, ez is el fog múlni... Drukkolok!!!

Hogyan vegyem rá a kislányomat, hogy szót fogadjon?

Tudom, még nagyon kicsi (16 hónapos),így nem várhatok t?le csodákat,de egy-másfél hónappal ezel?tt megértette, hogy pl. gyere ide, hozd ide, nem szabad...stb., most meg csak néz, s?t el is szalad ha rászólunk.

Legjobb válasz: Ennyi idõsen, tényleg ne várj sokat, de mindenre rájön majd, csak sokat foglalkozz vele.

Ennyi idõsen, tényleg ne várj sokat, de mindenre rájön majd, csak sokat foglalkozz vele.
Nagyon érdekes, ez a szót fogadjon dolog, azt olvastam, hogy 7(!) éves kor elõtt nem várható el, hogy elsõre megcsinálja a gyerek, amit kérünk. A másfél éves gyerek még nem képes cselekedetei következményét mérlegelni, vagyis hiába bünteted is akár, nem fog rá emlékezni, újra és újra megcsinálja, amit nem szabad. Kétéves kor felett raktározódnak el a szabályok a fejükben, de csak 3-4 éves kortól kezdenek el együttmûködni. Szóval türelmesen ismételgesd, tanítgasd, aztán majd beérik a dolog :) Nekem van egy 5, 5 évesem, egy 4 évesem és egy 1 évesem, így tapasztalatból is írom ezt.
Csak türelem, ne siettesd!
pofozd meg!
nos az a " pofozd meg" válasz kinyitott egy bicsakot a zsebemben..... még nagyobbat se... nem, hogy egy ekkora csöppet..
Nem szabad bántanni, hanem egy 16 hónapos kisgyerek ebben a korban tanulja a szótfogadást. Türelmesnek kell lenni és szépen elmagyarázni mit kell tennie. Ha tovvábbra sem fogad szót 2 éves kor után akkor lehet rálegyintenni esetleg a popsijára.
Nekem is 16 hónapos a lányom, és kövezzetek meg, de néhányszor már rávertem a kis popsijára, természetesen nem annyira, hogy fájjon, hanem inkább rosszul esett neki, érdekes, utána már tudta (miután kiordította magát :) , hogy mit szabad és mit nem... Azt, hogy nem szabad (pl. a telefonhoz/tévéhez nyúlni, lépcsõre felmászni) magától is tudja, ezt szép szóval elértem, sõt, ha rászólok, hogy nem szabad, érti is. A gyere ide nekem sem megy, a hozd ide is kiválóan mûködik...Órákat foglalkozom a kiscsajszimmal naponta (gyakorlatilag mindig, ha nem dolgozom vagy nem alszik), folyamatosan beszélek hozzá, minden nap tanul vmi újat, hihetetlen fogékony, és ÉRZEM, hogy mire nem képes még... Bocs, remélem nem voltam túl OFF. Egy apuka.
Hogy tudtok megütni egy gyereket? Normálisak vagytok? Egyszerûen el nem tudom képzelni hogy élhetnek ilyen emberek mint ti, akik bántják a gyerekeiket. Idióták. Van más módszer a büntetésre, de NEM ÜTNI KELL. Normálisak vagytok? Minden ilyen embert a pokolra kívánok. Undorító népség! Süllyedjetek el! F

Ha kullancs ment a kislányomba, hogyan vegyem ki, ?

van esetleg valami tippetek,hogy hogyan vegyem ki űgy hogy nelegyék semmi baja utána a lányomnak.

Legjobb válasz: Kullanccsipesszel.

Kullanccsipesszel.
Egyszerûen megfogod egy csipesszel és kihúzod. Nem kell tekergetni semerre, csak fölfele húzni. Ne kenj rá elõtte semmit! Egy szemöldök csipesz is megfelel a célnak, de ha kicsit hosszabb a körmöd akkor még az sem kell. Megszívta már magát, vagy még egész kicsi?
A kérdező hozzászólása: valószinüleg nemvettem észre az esti fürdésnél mert biztos tegnap mehetett bele mert már eléggé megvolt dagadva a kullancs
Oké, nincs gond. A kicsilány bõre fölött, tehát amilyen közel csak tudod a bõrhöz közel fogd meg a kullancsot és egy határozott mozdulattal kihúzod. Egy dologra vigyázz, hogy azt a nagyra nõtt potrohát ne nyomd meg, ne nyomd vissza a kicsibe amit szívott.
Na mizu, kint van?
A kérdező hozzászólása: ok.kivettem és most piros a heje, kell esetleg fertõtleniteni és figyelni, hogy lessz e valami gond
Nem javasolják a ferõtlenítést, csak a sima szokásos tisztálkodást rá, és jó ha feljegyzed melyik testtájról és mikor vetted ki. Idõvel az ember elfelejti. A korai pirosodás semmit sem számít, de a hetek alatt növõvel orvoshoz kell menni. Természetjárók vagyunk, az öttagú csládból rengeteg kullancsot szedtünk már ki, sose lett Lyme-os bõrtünete nálunk senkinek, de a gyerekeket amikor akkorák lettek, hogy hetes erdei táborba is elmentek, beoltottuk FSME ellen ( kullancs közvetítette vírusos agyhártyagyulladás )

Milyen méretű overállt vegyek, hogy kényelmes legyen a kislányomnak? Bővebben lent.

8,5 hónapos a kislányom. 72 cm és 9250 gramm. A 74-es ruhák kicsik, most jön a 80-as méret. Attól félek, hogy ha 80-as overállt veszek és aláöltözik nem lesz jó. Ráadásul olyat szeretnék (hogy bonyolítsam), aminek a láb része együtt van az overállal, tehát nem hozzá csatolható és nem levehet?. Esetleg olyan anyukák, akiknek hasonló korú, méret?, súlyú a babájuk tanácsát várom. Számomra elég butaságnak t?nik, hogy ilyen kis dologban nem tudok dönteni, de már annyit mértem és néztem, hogy nem tudom mit csináljak. Vagy kicsit veszek, vagy nagyot. Soha nem találom el. Segítenétek?

Legjobb válasz: Szerintem menjetek el, és próbáld rá, mi legalábbis ezt szoktuk kabátnál, overálnál.

Szerintem menjetek el, és próbáld rá, mi legalábbis ezt szoktuk kabátnál, overálnál.
Biztos, hogy ilyen egybelábas overált akarsz? Mi van, ha elindul a kislányod még a télen? Akkor mit fogsz csinálni? Én egyébként 86-os méretet néznék...
86-ost.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is arra gondoltam, hogy 86-os méretût veszek. Tényleg jobb, ha nem egybelábast veszek, hátha elindul hamar a kisasszony! Szép napot Nektek! És még egyszer köszönöm a válaszokat!
Szerintem még nyugodtan vehetsz olyat aminek egybe van a láb része, nem gondolom, hogy a télen el fog indulni.ha el is indul kint a hóban, meg utcán még akkor sem fog sétálni. Én a 10 hós kislányomnak is egybe részeset vettem. Én lemértem a kislányom overálját amit kinõtt és attól 5-6 centivel nagyobbat vettem. Én így csináltam. Szerintem aminek a lábrésze is egybe van még praktikusabb.
Szerintem is nyugodtan vehetsz olyat is aminek egyben van még a lábrésze, mert ha el is indul a kislányod, az utcán egy darabig úgysem fog még közlekedni, fõleg nem a téli idõszakban. Szerintem a 86-os méret az még nagyon nagy lesz neki én 80-as méretet vennék. 86-os méretû overall még a 18 hónapos fiamra is jó, pedig nem egy kisnövésû gyerek.
Annyit megjegyeznék, hogy az idei tél elég enyhe lesz a meteorológusok szerint, nem hiszem, hogy hónapokon keresztül gázolnánk derékig érõ hóban. És például az én kisfiam ahogy megtette az elsõ bizonytalan lépteit bent a lakásban, rá két hétre már kint is lépkedett séta közben cipõben. Errõl ennyit. Úgyis azt csinál a kérdezõ, amit akar. Én csak felhívtam erre a lehetõségre is a figyelmét. Mert ha egybe talpasat vesz, a gyerek meg járkálna kint is, akkor mit csinál? Szétvágja az overált???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még mindig tanácstalan vagyok, vaterán szerettem volna venni, de a méretezésben bizonytalan vagyok, hogy 80 vagy 86 legyen. Ezért marad a bolti változat.
Én jelenleg is úgy oldom meg az ilyesmi vásárlást, hogy egy most használt ruhájához mérek mindent. Overálnál például belsõ szárhossz, és válltól teljes hossz számít, illetve még a mellkörfogat és a válltól számított ujjhossz a lényeg. Ezeket kérdezd meg az eladótól, és a most használt ruháihoz képest tudsz viszonyítani. Hagyj rá pár centit minden méretre, hogy ki tudjátok húzni vele a telet.

Vegyek mérleget a kislányomnak, hogy tudjam mennyit eszik majd?

Hagyjam rá és ne méregessem?Sok mindent hallottam már.Csak stresszelnék ha nem annyit szopizik mint kéne?Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Lehet bérelni is, egy hónapra én fél éve 2000 Ft-ért béreltem. Elsõ-második hónapra bõven elég kölcsönözni.

Lehet bérelni is, egy hónapra én fél éve 2000 Ft-ért béreltem. Elsõ-második hónapra bõven elég kölcsönözni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm a válaszokat.Tudom , hogy ha esetleg még éhes marad majd akkor úgyis szól.Munkahelyemen megszoktam , hogy folyton mérni kell a babákat és parázok egy kicsit.Tudom csak aggódnék hogy ha nem eszik majd annyit amennyit kéne.A legjobb az lenne ha nem vennék mérleget.Ismerõseim is azt mondják ne vegyek.Még sok idõ van míg megszületik a picikém csak nehéz jól dönteni.Ma megyünk a védõnõhöz majd megkérdezem a véleményét.Köszönöm a válaszokat.Minden jót kívánok mindenkinek és szép napot.
Szia! Én béreltem egyet 1 hónapig. Amikor elõször megmértem a babát, szopi után kevesebbet mutatott , mint elõtte. Akkor pánikba estem, sírtam, hogy nincs tejem. Többet nem is mértem . Az elsõ hónapban kizárólag anyatejjel 1200 grammot hízott a kisfiam. Szerintem nem kell mérleg, mert csak felidegesíted magad, és ettõl elapadhat a tejcsi.
Szia! Nekem volt és én csak néha tettem rá kiváncsiságból hogy mennyit evett így nem idegesitettem magam! De viszont hetente mértem a súlyát és arra viszont imádtam!! 2 havanta jártunk tanácsadásra és addig meg evett volna a fene hogy szépen gyarapszik-e!!
Ha nem szeretnél azon idegeskedni folyton, hogy most épp kevesebbet evett a babád a szokottnál akkor ne vegyél!az orvosi tanácsadásokon úgyis figyelemmel kísérik babád fejlõdését, súlyát.Csak idegesítenéd vele magad!Sok sikert, jó babázást!:-)
Szia.Nekem elsõbabaám van, és én kölcsönöztem.Azért jó, mert láttam, hogy mennyit eszik.Meg késõbb mikor hozzá kellett táplálnom, tudtam h mennyi tápszert keverjek ki neki.Engem nyugtatott a tudat:)
Én nem vennék. Most két hónapos a második kislányom, sosem mértem a súlyát, nem tudom mennyit eszik, de klasszul hízik, úgyhogy nem foglalkozok azzal, hogy mennyit is eszik egy-egy alkalommal.
szia! nekünk volt mérlegünk 2 hétig, úgy béreltem, de visszavittem, mert össze-vissza mért. volt hogy a babum szopi után bukott, és jóllakottan kiterült, rátettem(közvetlen elõtte és közvetlen utána), na -mondom- most tuti evett vagy 80g-ot, erre kiírta mínusz 10g. :) azóta sok hasonlót hallottam. engem csak idegesített.
Szia! Nekem 4 gyerekem van és egyiknél se volt mérlegünk. A nagyok idejében még nem is nagyon lehetett kapni, így nem is volt ekkora "divat" az állandó méregetés. Mindenkinek a maga döntése, hogy vesz-e vagy esetleg bérel-e ilyen dolgokat (mérleg, légzésfigyelõ stb) Az állandó mérgetésnek egyébként valóban angy hátránya az, hogy ha esetleg a baba nem szopik "elõírt" mennyiséget, az anyuka csak idegeskedik, hogy szegény baba talán éhezik. Ha megkéred a védõnõt, hetente 1 alkalommal biztosan tud vini 1 mérleget, amivel meg tudod mérni az elsõ hetekben, amíg nem mentek ti magatok tanácsadásra. Azt, hogy eleget eszik-e a babád, nem csak a mérleg tudja megmutatni, hanem az is, hogy van-e elegendõ pisis-kakis pelusa, szoptatás és megfelelõ büfizés után alszik-e. Ha a picit az igényei szerint szoptatod, biztosan eleget fog szopizni és nem biztos, hogy az pontosan 3 óránként lesz, akkor meg ugye nem is érvényesek még megközelítõleg sem a "nagy könyvben"szereplõ adatok... Persze, ha úgy érzed, hogy Téged megnyugtatna, kölcsönözz egyet, mert ha közben mégis kiderül, hogy fölösleges, csak kidobott pénz és az ára a mérlegeknek elég borsos...
Az én lányomnak az elõírt szerint 750 grammot kéne ennie, mert 5 kiló, mégsem eszik 630-nál többet napi szinten. Mindig mérem, de nem vagyok ideges, mert szépen fejlõdik, neki ennyi elég. Azért jó a mérleg, hogyha látod hogy bepuszil 130-at, akkor ha egy órán belül sír, biztos nem azért, mert még éhes, hanem mert más baja van. Nekem a kezdetekben nagyon sokat segített a mérleg, most meg már csak a statisztika végett mérem, viszont egyre nehezebb, mert ficánkol :D Most 2 hónapos. Reggel 9kor 220 grammot nyomott be, ez egyéni rekord. Nem tudhattam volna, ha nincs mérlegem :D
Mi vettünk használtan a neten. Evések után csak ritkán mértem, kíváncsiságból. Viszont feljegyeztem minden hónapban, hogy mekkora, és beleírtam a könyvecskéjébe. :) Jó játék! És a háziorvosok külön szeretik, amikor látogatni jönnek és jajj de jó, hogy lehet mérni a babut!

Hogyan vegyem rá a kislányomat hogy rendesen egyen itthon is?

Kislányom pár honapja kezdte a bölcsit.Eleinte a beszoktatásnál gond volt az evès bent se nem evett se nem ivott igy hoztam haza itthon meg meg mèg mèg a darabosat is megette.Amióta elkezdett enni a bölcsibe turmixolt fözelèkeket azóta itthon alig eszik.Ma pl reggel egy szelet lekváros kenyeret evett dèlután szinte semmit.Mit csináljak tanácstalan vagyok?

Legjobb válasz: Ne erõltesd, kínáld ha eljön az ideje, de csak egyfélével, amit te döntöttél el , hogy mi legyen. Ha nem kéri, jöhet egy pohár víz, és játék. Nasi, jutalomfalat ne legyen. Idõvel be fog állni. Fõ hogy megnyugodj. Terített asztal mellett gyerek még nem halt éhen, de ha folyton az evés körül forog minden, akkor a maradék étvágya is elmegy szegénykének, nemhogy megjönne. Nem akkor vagy jó anya, ha megtömöd, hanem ha nyugodtan rábízod, éhes-e, szomjas-e, fázik-e stb. Ezt senki helyett nem tudjuk megállapítani.

Ne erõltesd, kínáld ha eljön az ideje, de csak egyfélével, amit te döntöttél el , hogy mi legyen. Ha nem kéri, jöhet egy pohár víz, és játék. Nasi, jutalomfalat ne legyen. Idõvel be fog állni. Fõ hogy megnyugodj. Terített asztal mellett gyerek még nem halt éhen, de ha folyton az evés körül forog minden, akkor a maradék étvágya is elmegy szegénykének, nemhogy megjönne. Nem akkor vagy jó anya, ha megtömöd, hanem ha nyugodtan rábízod, éhes-e, szomjas-e, fázik-e stb. Ezt senki helyett nem tudjuk megállapítani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!