Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vegyem 17 (30 db)

Gyermekem 17 hónapos. Nem "hajlandó" még darabosat enni, így turmixolok mindent. Hogy vegyem rá, hogy most már itt az ideje, hogy rágni tudjon?

Most bújtak ki alul a rágófogak,és a szemfogak is most jönnek,összesen van 10 foga eddig.Persze nagyon szívesen f?zök Neki,turmixolok Neki,nem esik nehezemre.Csak ugye jó lenne már ha tudna rágni.próbáltam már,de "jobb" esetben öklendezik,rossz pedig mikor ki is jön :( Tanácsokat kérnék T?letek! Köszönöm. :) Sz.

Legjobb válasz: de jó olvasni hogy nem vagyunk egyedül:) igaz kisfiam eszi a darabosat de msstanában valahogy megváltozott. eddig szívesen ette a mi kajánkat de azért minden héten szoktam neki fõzeléket csinálni még. most a mi kajánkból alig eszik:( de ha fõzeléket adok neki már azt sem nagyon. amúgy meg õ akar enni egyedül. a fõzelékbe is beletenyerel, falatokat nem engedi hogy én adjam. imádja a virslit de nem eszik hozzá mostanában kenyeret. tehát tényleg nem egyszerû. bocsi hogy nem igazán a kérdésre válaszoltam. de itt már olvastam hogy másnak a gyereke is ilyen volt mint a tied és kb két éves korára fogadta el a darabos ételeket. próbálj neki kiflit kenyeret adni had rágcsálja. vagy almát szeletelve

de jó olvasni hogy nem vagyunk egyedül:) igaz kisfiam eszi a darabosat de msstanában valahogy megváltozott. eddig szívesen ette a mi kajánkat de azért minden héten szoktam neki fõzeléket csinálni még. most a mi kajánkból alig eszik:( de ha fõzeléket adok neki már azt sem nagyon. amúgy meg õ akar enni egyedül. a fõzelékbe is beletenyerel, falatokat nem engedi hogy én adjam. imádja a virslit de nem eszik hozzá mostanában kenyeret. tehát tényleg nem egyszerû. bocsi hogy nem igazán a kérdésre válaszoltam. de itt már olvastam hogy másnak a gyereke is ilyen volt mint a tied és kb két éves korára fogadta el a darabos ételeket. próbálj neki kiflit kenyeret adni had rágcsálja. vagy almát szeletelve
14:40 es vagyok amúgy kisfiam 16 hós és 15 foga van
Amugy 18 hós:) eszik még kölesgolyót, amit még két hónapja meg sem kostolt. Kenyérvéget, de csak ha magos:) fornettit is szereti, kakaóscsiga, túrós mini táska. Más hirtelen nem jut eszembe. Majd írj ide, ha van kedved, hogy haladsz, mikkel próbálkozol, jó lenne olvasni a tapasztalataid, mert én is nagyon el tudok emiatt kenõdni:( amúgy 16 foga van:(
Elsõ vagyok, a fiam sem eszik kenyeret a virslihez, csak fél órára rá rágcsál egy kenyérvéget:) ha többféle cucc van elötte, akkor is többnyire egyfélét választ ki, vagyis csak husit eszik, semmi köret, vagy csak kukoricát eszi ki a rizs közül, semmi másegyéb...jajj!

Hogyan vegyem rá 17 hós kisfiamat a kanállal és villával való étkezésre?

Hiába adom neki az evőeszközt ledobja és kézzel eszik. Már segítettem neki és mutattam is hogyan kell enni evőeszközzel,de nem érdekli.

Legjobb válasz: Sokkal korábban kellett volna adnod neki kanalat, mindjárt, amikor kezdted a hozzátáplálást. Akkor ugyan még nem evett volna vele rendesen, de megszokta volna, hogy próbálkozik vele. Mostmár kényelmes lett, egyszerübb ha te eteted, ezért nem is kisérletezik vele. Most már több szigorral lehet csak rászoktatni: egyrészt NE etesd, hanem neki kelljen ennie, másrészt elöre mondd meg, hogy kézzel NEM lehet enni, harmadszor, ha ledobja a kanalat (mert villát egyelöre értelmetlen adni neki) és kézzel akar enni, vedd el elöle az ételt. Ilyekor 5-10 perc múlva még EGYSZER odaadhatod neki, hogy eszik-e rendesen, ha nem, akkor várd ki a következö evési idöt. NEM fog éhenhalni, és rövidesen megtanul rendesen enni.

Sokkal korábban kellett volna adnod neki kanalat, mindjárt, amikor kezdted a hozzátáplálást. Akkor ugyan még nem evett volna vele rendesen, de megszokta volna, hogy próbálkozik vele. Mostmár kényelmes lett, egyszerübb ha te eteted, ezért nem is kisérletezik vele. Most már több szigorral lehet csak rászoktatni: egyrészt NE etesd, hanem neki kelljen ennie, másrészt elöre mondd meg, hogy kézzel NEM lehet enni, harmadszor, ha ledobja a kanalat (mert villát egyelöre értelmetlen adni neki) és kézzel akar enni, vedd el elöle az ételt. Ilyekor 5-10 perc múlva még EGYSZER odaadhatod neki, hogy eszik-e rendesen, ha nem, akkor várd ki a következö evési idöt. NEM fog éhenhalni, és rövidesen megtanul rendesen enni.
Szia! Eddig hogy etettek? Etetted? Ha korábban adtál a kezébe kanalat próbálkozott saját maga enni vele? Én a fiamat etettem. Mikor elkezdtük a hozzátáplálást nem sokkal késõbb õ is kapott kanalat, de a hadonászáson meg a bohóckodáson kívül nem volt jó semmire. Ha nem volt nála semmi, szépen evett, etettem. Közel két éves volt, amikor egyik nap kivette a kezembõl a villát, és elkezdett önállóan enni. Teljesen jól eszik azóta kanállal és villával, sõt már kéri a kis kését is, mert ugye a nagyok azzal esznek (ezt csak fogja a másik kezében). Szerintem itt is kell, hogy megérjen a dologra. Egyetek együtt, hogy lássa, ti is evõeszközzel esztek.
Ne aggódj, nem dõl össze a világ. Kezd el mutogatni neki az evõeszközöket, milyen szép színes, hogy kell vele enni, mama és papa is ezt teszi stb. Valahogyan fel kell kelteni az érdeklõdését. Ha nem megy, hát nem megy. Majd eljön az az idõ, amikor megérik rá. Emiatt egyáltalán ne aggódj, nem olyan drasztikus ez a helyzet, mint ahogy egyesek lefestik. Az én másfél évesem most kezd el érdeklõdni az evõeszköz iránt...
kislányom 18 hós és õ se tud evõeszközzel enni, nem tragédia, õk még kicsit szerintem ehhez, nincs még olyan kézügyességük. A villával kezd egész ügyesen bánni, de a kanalat csak beledugdossa az ételbe és lenyalja.
Sehogy. Add neki oda az evõeszközt, és etesd közben te. Ha bölcsis lesz, ott pikk-pakk meg fogja tanulni, egyébként pedig bõven van idõtök. Az én kislányom 3 éves, én nem tanítgattam az önálló evésre, mégis 2, 5 éves kora körül elkezdett egyedül próbálkozni, és most már nagyon ügyesen eszik kanállal. Eljön az ideje egyébként magától is, a lehetõséget add meg neki, de ne ijedj meg, ha nem érdekli. Nem láttál még egészséges kiskamaszt vagy 18 évest, akit az anyukája etet, gondolom. :-)
Vegyetek neki valami jópofa evõeszközt. A mi lányunk azóta hajlandó egyáltalán megfogni az evõeszközt, hogy vettünk neki Micimackósat. Az evés még nem nagyon megy, csak nézegeti, mutogatja rajta a képeket és hadonászik vele, meg néha belemártja az ételbe és egy-egy falatot eszik vele. A sima evõeszköz õt sem érdekelte, a micimackósat viszont mindig kéri, és szívesen eszik vele.
úgy írod, mintha már el lenne bármivel is késve. Meg a sok hozzászólót sem értem. Jó, hogy nem várjuk el, hogy egy 17 hónapos késsel-villával egyen, netán kristálypohárból igyon, és utána megtörölje a száját!!! Ennyi idõs korban még bõven elég, ha néha meg akarja fogni a kanalat, és próbálkozik az egyedül evéssel. Én legfeljebb mûanyag kanalat adok a 19 hónapos kisfiam kezébe, de még nem tudja vele felszedni az ételt, csak túrja. Szoktam segíteni neki úgy, hogy egy másik kanállal rátolom az ételt az õ kis kanalára, és hagyom, hogy egyedül tegye a szájáda, de így is sokszor leesik a falat. Szerintem ne erõltessed még. Legyen kéznél az evõeszköz, vagy etessed kanállal, aztán majd egyszer csak érdekelni fogja a dolog.

Eltiltottak a pasimtól. Hogy vegyem rá anyukámat, hogy engedje meg, hogy együtt legyünk? 17/L

Egyik este részegen mentem haza,a pasim haza kísért és anyukám meglátta az ablakból,hogy adott nekem egy doboz piát.Erre anya elkezdett üvöltözni,a pasim hazament engem viszont eltiltott t?le.Egész nap figyel rám nehogy kitudjak szökni.Hogy mondjam meg neki,hogy ne parancsoljon nekem?

Legjobb válasz: HOgy ne parancsoljon? Majd ha 18 leszel és elköltöztél és eltartod magad akkor azt csinálsz amit akarsz. Addig pedig hagyd inkább hogy neveljenek hátha lesz valami belõled.

HOgy ne parancsoljon? Majd ha 18 leszel és elköltöztél és eltartod magad akkor azt csinálsz amit akarsz. Addig pedig hagyd inkább hogy neveljenek hátha lesz valami belõled.
Kata, te vagy az?
A kérdező hozzászólása: De anyukám semmit nem tud rólam.És csak én voltam részeg.. Azt meg kétlem, hogy anyukámnak megjött volna az esze.
Én egy ittas embernek sem adnék piát, nemhogy a barátnõmnek. Jobb kocsmákban részegeket sem szolgálnak ki. Maradj a seggeden, és hallgass anyádra, lehet neki (veled ellentétben) megjött az esze... F17
A kérdező hozzászólása: negyedik!!Azért kísért egészen hazáig, hogy hazajussak.Piát meg azért adott mert kértem.
A kérdező hozzászólása: Igen nekem ne parancsoljon mert eddig sose érdekelte, hogy mitcsinálok most meg hirtelen játssza a jó anyát!!
Semmit, ezt jól elszúrtad: -ha már részeg voltál miért mentél haza? -miért ment veled egészen hazáig a pasid, így õt azonosítja anyukát a részegséggel -minek adott neked piát ha részeg voltál 17 éves részeg lányoknak alkoholt adni, az ilyen pasik mennyenek a fenébe majd találsz mást. Maradj kicsit nyugton, örökre nem fog anyukád sem szobafogságban tartani
Ja, ha már dolgozol és eltartod magad, akkor majd mondhatod, hogy ne parancsoljon neked. Addig meg pofa lapos.
Sehogy. Részegen mentél haza, és még a ház elõtt is jól megmutattad, Te kis lázadó tinédzser, hogy lám, a pasidtól kaptad a piát. Anyukád meg félt. Ennyi. Én sem engednélek még a közelébe sem.
A kérdező hozzászólása: Nem nem Kata vagyok.!


Szerintetek hogy vegyem rá, hogy ne üssön meg engem? (17 hónapos)

Időnként püföl a kisfiam, minden ok nélkül. Rámcsap, vagy egy játékkal, kanállal üt meg. Õ nevet rajta. Én próbálom rábírni, hogy ne tegye: jó szóval, határozottan, de semmi eredmény...

Legjobb válasz: Amikor látod, hogy rád akar ütni, akkor még mielött elérne téged, a mozgás közben fogd meg a kezét és határozottan jelentsd ki, hogy nem szabad. Ha kovetkezetesen MEGELÖZÖD az ütést, akkor kialakul a reflex, hogy mielött ütne, meg lesz állitva a keze.

Amikor látod, hogy rád akar ütni, akkor még mielött elérne téged, a mozgás közben fogd meg a kezét és határozottan jelentsd ki, hogy nem szabad. Ha kovetkezetesen MEGELÖZÖD az ütést, akkor kialakul a reflex, hogy mielött ütne, meg lesz állitva a keze.
A kisfiam is püfölt, de mikor láttam hogy emeli a kezét , mondtam neki hogy csak puszilni és simogatni szabad! Anya is szeret és nem bánt téged akkor te sem! És bevált, már nem püföl, 2 nap alatt megtanulta! 20 hónapos
Az elsõ tanács nagyon jó, de ha mégsem sikerült idõben leállítanod, nagyon komolyan közöld vele, hogy "nem szabad". Ha ölben volt, tedd le. Ha fájt az ütés, azt is lássa az arcodon. Nem kell órákra haragot tartani, de vétesd észre vele, hogy bántott, és ilyenkor mosolyszünet következik.
8:40-esnek igaza van. Mindenképpen jelezni, és éreztetni kell a gyerekkel, hogy ilyet játékból sem tehet a szüleivel. Ilyenkor a határozott hang, és mozdulat, és az addigi játék azonnali abbahagyása, (nem órákra persze) többet ér a hosszas magyarázatnál. El lehet mondani, hogy ilyet miért nem szabad tennie, de ebben a korban ennek még nincs olyan visszatartó hatása.

Hogy vegyem rá anyát hogy elengedjen holnap barátnőmhöz aludni szomszéd városba? 17/L

nem szeretne elengedni mert keveset segítek a házimunkában

Legjobb válasz: Esetleg igerhetnel heti 3 mosogatast, 2 porszivozast, 1 furdoszobatakaritast es persze a sajat szobad tetotol talpig alap. Ha latja rajtad, hogy mindig rendesen elvegzed a dolgodat, akkor nem csak holnap, de maskor is konnyebb egyezkedni.

Esetleg igerhetnel heti 3 mosogatast, 2 porszivozast, 1 furdoszobatakaritast es persze a sajat szobad tetotol talpig alap. Ha latja rajtad, hogy mindig rendesen elvegzed a dolgodat, akkor nem csak holnap, de maskor is konnyebb egyezkedni.

Holnap szeretnék barátnőmmel elmenni bulizni és naluk is aludnák. Hogy vegyem rá anyát? Elég szigorú 17/L

Legjobb válasz: beszelgess el vele, ha ismerik, akkor nagyobb az esely... tobb tenyezotol is fugg, pl, megbiznak benned szuleid? erett vagy arra, hogy buliba menj? ha igen, es semmi okuk nincs az aggodalomra, mond meg, hogy szeretnel kicsit bulizni, kossetek alkut, es mond meg nekik, hogy ha szukseges, valakit beszerveztek (szuloket, ismerosoket) hogy hozzanak/vigyenek

beszelgess el vele, ha ismerik, akkor nagyobb az esely... tobb tenyezotol is fugg, pl, megbiznak benned szuleid? erett vagy arra, hogy buliba menj? ha igen, es semmi okuk nincs az aggodalomra, mond meg, hogy szeretnel kicsit bulizni, kossetek alkut, es mond meg nekik, hogy ha szukseges, valakit beszerveztek (szuloket, ismerosoket) hogy hozzanak/vigyenek
azért 17 évesen elengedhetnének nyugodtan :/ nem vagy már kislány :-) 18f
ha még nincs férje akkor még az
látom kicsit elkéstem az idõponttól:S de én azt mondanám neked, h ha az anyukád ismeri ezt a barátnõdet és a szüleit max. õk tudnának vele beszélni, hogy ha 1-szer, 2-szer elmész bulizni abban még nincs semmi. + ha megbíznak benned és tudják h nem fogod leinni magad a sárga földig és nem keveredsz szóba kétes alakokkal, pláne, ha nem egyedül mész..szerintem meg fogják engedni

Hogyan vegyem rá a 17 éves barátnőmet, hogy ússzon, ha fél a víztől?

Egy tó mellett lakunk, de nekünk el nem mondott (kiskori traumára gyanakszunk)ok miatt nagyon fél a vízt?l ezért bele se megy. (kádban is csak akkor fürdik ha nincs lehet?sége zuhanyra) A baráti társaságunk elhatározta, hogy idén nyáron végre berángatjuk a vízbe, mert eddig is mingid lejött velünk a tóhoz, de kizárólag csak napozni és a partról nézni hajlandó. Nem akarjuk elrettenteni az egészt?l és durvák lenni vele, hogy a stégr?l bedobjuk a vízbe, de ha szép lassan bevonszoljuk el?bb-utóbb úgyis kirohanna és berágna ránk... Légyszi segítsetek, adjatok valami jó ötletet, mert már itt nyár közepe és nekünk nincs használható tervünk! El?re is nagyon hálás vagyok a normális ötletekért! 17/L

Legjobb válasz: Ha fél, semmivel nem fogjátok tudni rávenni. Hagyjátok.

Ha fél, semmivel nem fogjátok tudni rávenni. Hagyjátok.
semmiképpen nem tó, hanem medence uszógumi, karúszó és ne legyen ott sok ember, akik titeket bámulnak ja és lépcsõ, nem létra és akkor nagyon óvatosan, mondd hogy mindig fogod bizzon benned, lassan bementek vele a vízbe de kb ez egy hónap elsõre az is nagy dolog, ha leül a medence mellé egy nyugágyba vagy késõbb belelógatja a lábát semmiképpen ne lökd bele rengeteg türelem és idõ kell hozzá, ha neked erre nincs, akkor vannak szakemberek akik kifejezetten ezzel foglalkoznak, érdemes õket megkeresni
Vízbe menni nem kötelezõ. Áruld el milyen fölötted álló erõ kényszerít arra, hogy bevidd õt a vízbe ? Nem tudnád egyszerûen azt mondani ennek az erõnek, hogy nem ? Nem lehet az a megoldás, hogy nem szenvedsz ezen hanem mást csinálsz az életben, mondjuk fagyit nyalsz ? Elég bátornak tartod magadat ahhoz, hogy bármennyire is félsz nemet mondani ennek az erõnek, de leküzdöd a félelmed, és ténylegesen azt kezdesz az életeddel, amihez kedved van és nem hagyod h felsõbb erõk irányítsanak ?
A kérdező hozzászólása: Kedves dezsokeokos! Engem (minket a barátaimmal) nem egy erõ késztet arra, hogy berántsuk õt a vízbe, csak sajnáljuk, hogy nem hülyül velünk együtt, nem száll be a vízicsatákba stb. Nem akarjuk annyiban hagyni, mert tudjuk hogy képes lenne lekûzdeni a félelmét, és lehet, hogy tényleg csak idõ kell hozzá. Kedves másik válaszoló! Köszönöm a tippet, próbálunk majd türelmes lenni hozzá és a medencével próbálkozni! ;)
Ha már a kádtól is fél, akkor ez orvosi eset. Tartok tõle, hogy itt csak orvos segíthet. Te viszont sokat ronthatsz rajta (és a kapcsolatotokon), ha nem profi módon intézed.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem hinném, hogy rá tudnánk beszélni, hogy orvoshoz menjen, de azért megpróbálkozunk vele. Köszönöm a válaszokat!

Hogy vegyem rá a 17 hónapos kislányomat hogy rászokjon az itatópohárra?

Sajnos mivel nem hajlandó se cumisüvegböl se iitatópohárból inni kénytelen vagyok kanállal adni neki.De nem értem miért nem fogadja el az itatópoharat

Legjobb válasz: Ennyi idõsen már nyugodtan itathatod normál pohárból. Én már nem szórakoznék itatópohárral. Mondjuk, az enyém rögtön sima pohárból kapott inni, ahogy itatni kezdtem (6 hónapos korától), csak az elsõ 1-2 nap volt nehezebb, utána szépen rájött, hogy is megy ez. 15 hónapos kora óta egyedül iszik kispohárból.

Ennyi idõsen már nyugodtan itathatod normál pohárból. Én már nem szórakoznék itatópohárral. Mondjuk, az enyém rögtön sima pohárból kapott inni, ahogy itatni kezdtem (6 hónapos korától), csak az elsõ 1-2 nap volt nehezebb, utána szépen rájött, hogy is megy ez. 15 hónapos kora óta egyedül iszik kispohárból.
Sehogy! Miért szoktatnád olyanra, amirõl majd le kell szoktatnod. Fogjátok együtt a kis poharat/nem csõrõset/, boldog lesz hogy foghatja. Tegyél rá vizhatlan elõkét , hogy ne kelljen izgulni ha nem sikerül rögtön. Jó együttmüködést és sikert:Sokgyerekes Anyuka
Adjad neki rendes pohárból, ha látja, hogy ti is azt használjátok, akkor neki is az fog kelleni. Az itatópohár jó kereskedelmi fogás, de a legtöbb gyerek nem szereti, hanem "nagyosat" akar ö is.
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem irni hogy a kislányom corpus callosum hiánnyal született igy még nehezebb megtanitani neki
Még így is azt javaslom, hogy pohárból tanítsd meg inni. Lehet kapni kifelé hajló peremû (mokkás) poharat, abból még az újszülötteket is meg lehet itatni. Sok kórházban cumisüveg helyett ilyenbõl adják a pótlást, ha szükséges.

Hogy vegyem rá, hogy ismét egyen rendesen? Kb. két hete nem eszik a 17 hós gyermekem főtt ételt. Csak kent kenyér és péksüti, gyümölcs, keksz, amiket elfogad.

Néha napján egy-egy üveg bébiétel, de abból is csak egy féle. Eddig tökéletesen evett, s?t, levest+másodikat is körülbelül 1 éves korától. Besokallt? A foga épp nem jön, de már kinn van 4 ?rl?je is. Mióta azok kijöttek, nem eszik rendesen. Összefügghet? Volt már valakinek ilyen? Az els? gyerk?cöm is sztrájkolt néha, no de nem két hétig...:)

Legjobb válasz: Sajnos az én fiamnál is ez a helyzet egy ideje,teljesen megváltozott az ízlése,így visszagondolva talán azóta mióta beteg volt.December óta havonta beleesett valami járványba,a hányásos hasmenéses volt a legdurvább,akkor semmit nemevett meg,csak a kukit pár nap múlva.Azóta nemeszi meg azokat amiket addig szeretett,viszont a keksz és társai jöhetnek!Tehát én a betegségre vezetem vissza,de már a fogára is gondoltam,a hátsó négy hiányzik.

Sajnos az én fiamnál is ez a helyzet egy ideje, teljesen megváltozott az ízlése, így visszagondolva talán azóta mióta beteg volt.December óta havonta beleesett valami járványba, a hányásos hasmenéses volt a legdurvább, akkor semmit nemevett meg, csak a kukit pár nap múlva.Azóta nemeszi meg azokat amiket addig szeretett, viszont a keksz és társai jöhetnek!Tehát én a betegségre vezetem vissza, de már a fogára is gondoltam, a hátsó négy hiányzik.
A kérdező hozzászólása: Lehet valami baja ettõl? Jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel a gonddal. :) Köszi, hogy írtál.
Nemhinném hogy lenne ebbõl nagyobb baja!Nekem a védõnõ mondta hogy próbálgassam mindíg a fõtt ételt adni egyszer úgyis elfogja fogadni valamelyiket.Ma pl zöldbabfõzeléket csináltam amit elvileg szeret a fiam, de ma hozzásem nyúlt így kénytelen voltam üveges kaját adni neki(sonkás tészta) mivel nemkészültem B verzióval.Nagy meglepetésemre jóízûen megette!Remélem énis hogy minél hamarabb rendezõdik ez a helyzet!

Kisfiam 17 hónapos, nagyon cumifüggő éjszaka! Hogyan vegyem el tőle, hogy ne sérüljön?

1 éves korától csak alváshoz vagy a kocsiban kapja meg,kivéve ha fogzik,vagy ny?gös,akkor napközben is. Idáig mindent hamar megszokott(a poharat cumisüveg helyett,a nagy ágyra átszokást kiságyból),de ez kemény menet lesz. Milyen módszer a megfelel?,hogy ne legyek drasztikus???

Legjobb válasz: Egyik gyerekem sem cumizott, de a nagy még szopja az ujját, pedig sulis már. Én nem venném el a cumit õszintén szólva. Még elég pici, ha kell neki, biztos, hogy ráhagynám még.

Egyik gyerekem sem cumizott, de a nagy még szopja az ujját, pedig sulis már. Én nem venném el a cumit õszintén szólva. Még elég pici, ha kell neki, biztos, hogy ráhagynám még.
A kérdező hozzászólása: igen, én is várnék még, csak a beszéd miatt aggódom:(
Szia. Ha csak alváshoz kell a cumi, akkor a beszédben semmit sem befolyásol. Az én fiam 18 hós és csak alváshoz kell neki is vagy ha nagyon nyûgös vmiért. Egyáltalán nem zavaró, persze az más lenne ha pl. az utcán is a szájában lógna, de én hagyom ameddig akar cumizzon.Sokkal jobb minha az újját szopná.
17 hós fiam is borzasztó nagy cumimester. Teljesen függõ. Ha kell neki, bemászik a kiságyba érte és ennyi. Ha elteszem onnan, szívszaggató sírásba kezd. Amugy teljesen nyugis gyerek. Ezért nem veszem el tõle, még kicsinek tartom, nagyon sír érte. A fogai kiállnak:( ezért kellene csökkentenem a cumis órák számát... Nekem ez egy komoly kihívás lesz, de most még nem akarok harcolni vele emiatt.
Ne haragudj, de miért vennéd el, vagy szoktatnád le róla, ha õt ez megnyugtatja. Az én kisfiam 18 hós lesz, és imádja a cumiját, és eszem ágában sincsen az, hogy elvegyem tõle. Sõt, õ még csõrös cumiból iszik, egyedül reggelizéshez iszik pohárból, de napközben marad a cumisüveg, és azt sem akarom elvenni tõle. Nem értem azokat az anyukákat, akik ezeket a nyugatató dolgoktól meg akarják vonni a gyereket. Ha meg elvennéd, sirna, akkor meg az lenne a baj. Állandóan a mostani anyukáktól csak azt hallani, hogy el kell venni a cumit, a cumisüveget, mert a fogára káros. Érdekes, én még ovis koromban is cumiztam, barátnõm hat éves koráig cumizott, és semmi baja sem õ, sem az én fogaimnak. Az hogy a fog, hogy romlik genetika, és nem a cumi fogja elrontani. A mi gyerekkorunkban miért nem voltak ezek a dolgok bajok, csak most ebben a "nagy modern világban"? MInden kismama felteszi mig pici a baba, hogy hogy szoktassa rá a cumira a gyereket, hogy ne sirjon, aztán meg már azon aggódik, hogy hogy fogja elvenni tõle. Ne haragudj ezzel nem bántani akartalak3. Jó babázást!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!