Találatok a következő kifejezésre: Hogyan van hogy az (55756 db)

Hozáértö embert szeretnék megkérdezni hogy van hogy van 2fúrokalapács az egyik SKIL MASTER a másik HUNDAY nem tudok dönteni hogy mejik a jobb minöségben?

Legjobb válasz: Volt HYUNDAI fúrokalapácsom az elsõ 5 percben eltörött a vésõ 30 perc múlva a másik a fúrok használhatatlanok legfeljebb ytong téglába lehet vele fúrni. Egy fürdõben véstük le a csempét tégláig illetve volt egy kis beton vésés és utána elromlott! A rotor és a hajtomû között megszûnt a kapcsolat így csak pörgött a motor de semmit nem csinált!A fogaskerekeken jelentös kopás nem látszik csak egyszerûen eltávolodtak egymástól. Ettõl csak jobb lehet a skil ! Skilre 2 év gari van.

Volt HYUNDAI fúrokalapácsom az elsõ 5 percben eltörött a vésõ 30 perc múlva a másik a fúrok használhatatlanok legfeljebb ytong téglába lehet vele fúrni. Egy fürdõben véstük le a csempét tégláig illetve volt egy kis beton vésés és utána elromlott! A rotor és a hajtomû között megszûnt a kapcsolat így csak pörgött a motor de semmit nem csinált!A fogaskerekeken jelentös kopás nem látszik csak egyszerûen eltávolodtak egymástól. Ettõl csak jobb lehet a skil ! Skilre 2 év gari van.

Szerintetek miért van az, hogy egy lány szakítás után (õ akart szakítani) azt is elutasítja, hogy emberileg tartsuk a kapcsolatot. Kivel mi van, hogy van, hogy mennek a dolgai, stb?

A szakítás után még 2,5 fél hétig próbálkoztunk az én javaslatomra és végleg le lett zárva. Utána mondtam, hogy beszélhetnénk néha, ha nem is személyesen vagy telefonon, de azon a .... facebook-on (mivel azóta mindig ott lóg) lehetne hetente 1-2 normális üzenetet váltani. Nem volt a válasz. Ha én ráírtam általános témában, hogy megy az új munka, hogy érzi magát, jött néha egy pár szavas válasz, de néha az sem. Azt írta végül, hogy ezt így nem lehet csinálni, hogy írogatok neki, pedig tényleg nem akartam gyõzködni, csak beszélgetni. Nekem fura, hogy elõtte hónapokig mindig volt kihez szólnom, most meg a nagy üresség. Ugyanez lehet nála is, mert amíg együtt voltunk alig volt face-s aktivitása, azóta meg legalább 10 poszt egy pár nap alatt, szóval õ is oda menekül a magány elõl, akkor meg azt nem értem, hogy miért nem lehet egymáshoz szólni. Az, hogy bekattant és egyik napról a másikra rájött, hogy ez a kapcsolat nem pálya neki, még lehetne jó emberi-baráti kapcsolatunk szerintem....Lányok, mi a véleményetek? (Úgy szakítottunk, hogy õ még mindig szeret, csak össze van zavarodva. Talán ez a magyarázat?)

Legjobb válasz: Velem is volt ilyen és direkt utáltam, amikor tovább erõltette a srác a maradjunk barátok témát. Nem szeretem, amikor nem hagynak békén, pláne, hogy direkt megmondtam, hogy nem kívánatos számomra a társasága.

Velem is volt ilyen és direkt utáltam, amikor tovább erõltette a srác a maradjunk barátok témát. Nem szeretem, amikor nem hagynak békén, pláne, hogy direkt megmondtam, hogy nem kívánatos számomra a társasága.
Barátnõm is zsibbaszt ilyesmivel, mivel nagyon úgy tûnik, hogy a végét járja a kapcsolatunk. Kérdeztem is tõle, hogy õt komolyan érdekelné, hogy én kivel hányszor mennyit? Mondta, hogy õt érdekelné, de mondtam, hogy én sajnos tudni se szeretnék róla, ha esetleg szakítanánk.
Épp ebben a helyzetben vagyok, csak én vagyok a lány. Egy hete szakítottunk, borzasztó érzés azóta is, mert szeretem. Õ hangoztatta már a szakítás alatt is , hogy azért maradjunk barátok, meg vegyük egymást emberszámba, mert 2 év azért nem kevés. Aztán a héten én írtam neki, mivel nálam maradt pár cucca.Aztán elkezdtünk beszélgetni, s újra ez jött fel, hogy idõvel talán minden rendbejön, csak kell egy kis szünet, és hátha rendbe jönnek a dolgaink, de addig is néha dumálhatunk. Hidd el, ez így a lánynak nagyon rossz!Mi az, hogy nem vagyunk együtt, de beszélgetünk, mint addig? Ezzel azt éred el, hogy nagyobb sebeket okozol, nehezebben felejt el, esetleg olyan kép alakul ki benne is, mint bennem, hogy nem szállsz le róla, nehezíted azt a dolgot, hogy végleg lezárjátok, közben meg te vígan éldegélsz és csinálsz amit akarsz, barátként kezeled õt. Ebbõl meg az jöhet le, hogy nem is táplálsz érzelmeket már iránta.Õ tudja, hogy még szereted? Egy ideig ne beszélj vele. És kb egy hónapon belül, gondold át a dolgot, és ha tényleg szereted keresd fel és mond el neki, hogy mit érzel iránta, mennyire szeretnéd vele folytatni. Én is erre várok. Egy hónapot kb fogok várni rá, ha ennyi idõ alatt rájött, hogy újrakezdené oké, ha nem, minden kapcsolatot megszakítok vele. Ez így nem mûködik, hogy hiteget, hogy beszéljünk és hátha(!) lesz valami, közben én meg nem tudom elfelejteni.
Nem értelek kérdezõ. Nem értem miért szólnál bele a kövekezõ kapcsolatába, nem értem miért erõlteted rá magad, ha õ nem akarja. Miért érzed, hogy jogod van beleszólni az õ életébe? Értem az elveidet, de egy igazi férfi azt is belátja, ha éppen veszített és méltósággal tûri azt. Nekem volt ilyen exem, mint te és a végére az ilyen viselkedése miatt megutáltam és tiltottam minden honnan, mert úgy éreztem, hogy megfojt. És ha a kapcsolat is ilyen akaratos voltál, akkor mostmár tudod miért lett vége.
A kérdező hozzászólása: Õ akarta ezt a kapcsolatot ennyire komollyá tenni, én az elején sodródtam, de annyit változtam jellemben általa, hogy a végére már teljesen átszellemültem és tényleg házasság, család volt a fejemben. Az elején részérõl volt komolyabb a kapcsolat, õ várt rám az ismerkedés szakaszában másfél hónapot, amíg bele vertem a fejembe, hogy nincs több csajozás, hanem megvan az igazi, aki életem végéig... stb, stb. Ehhez képest pár nap alatt kidob mindenféle értelmes, elfogadható indok nélkül, veszekedés, vita nélkül, mert egyszerûen csak bekattant neki valami vagy megijedt vagy nem tudom, de egyszerûen egy szót sem tudtam kihúzni belõle. A szakítás idõszakában én beszéltem órákat, hogy hogyan látom, hogy miben hibázhattam. Semmit nem mondott, csak ennyiket, hogy "lehet", "talán ez is benne volt", de egy értelmes mondatot nem tudott összerakni, sõt beszélni sem akart az egészrõl, csak vége és kész. Szerinted tudja, hogy mit csinál és hogy miért? Mert szerintem nem. Õ maga is mondta, hogy ne akarjam megérteni, mert jelenleg õ sem érti saját magát. Ezért formálok jogot, hogy beleszóljak...
Szerintem meg egyedül õ tudja, hogy neki mi a jó. Te nem vagy az. Elmondta. Ne vergõdj tovább, hanem lépj túl az egészen. A zaklatást büntetik, csak szólok.
A kérdező hozzászólása: Minden egyes szavadat értem, kijózanító és ezt köszönöm, de ettõl függetlenül nem leszünk barátok. Egy pár ellenvélemény. 1. nem zaklatom, mert tudom, hogy hol a határ 2. nem mondott el semmit sem, csak makogott végig, "nem tudom", "nem érzem", "nem látom", ... A szakítást se bírta kimondani, végigsírta, nekem kellett kimondani. 3. Hónapokig jó voltam neki, a szakítás elõtt két héttel még annyira várta, hogy összeköltözzünk, a szakítás elõtt egy héttel még napi kétszer vallott szerelmet. Õ maga mondta el többször (nem én akaratoskodtam ki), hogy fényévekkel jobb ez a kapcsolata, mint eddig bármelyik és olyan magasra tettem a lécet, hogy nem tudja, valaha valaki más át tudja-e ugrani. Továbbra is mondom, minden egyes szavadat értem, felfogom a logikáját, de továbbra is az a kérdés, hogy egy ennyire értelmetlen dolgot hogy lehet feldolgozni?
A kérdező hozzászólása: 13-as, Neked sajnos nincs idõm válaszolni, mert lépnem kell, de reflektálni fogok az általad felvetett dolgokra is, amint gép elé kerülök.
Az elsõ gondolatom az volt, hogy mert ezt még neki is fel kell dolgoznia, le kell tisztulniuk az érzelmeknek, addig meg jobb nem is tudni a másikról. Legalábbis nálam így szokott lenni, mégha én szakítok is (mert szakítani is nehéz, fõleg komoly kapcsolatot). Utána egyébként több exemmel is jóba lettem, csak kellett ez az x hónap. Ahogy olvastalak, akkor meg az jutott eszembe, hogy talán te jársz utána túl sokat, és ezért (meg ezzel együtt az elõbbi miatt) tiltott el teljesen. Talán tényleg terhes vagy neki, talán csak látja, hogy te ezt nehezen dolgozod föl, és így akar könnyíteni a helyzeteden (ha állandó kapcsolatba maradtok, akkor sose tudod/tudjátok ezt lezárni).
A kérdező hozzászólása: Kizárt. Az elõttem lévõ exe iszonyatosan átvágta, az az elõtti már családapa. Megkérdeztem, nyilván hazudhat is, de azt a hazugságot nem sírva mondaná el, a másik, hogy nagyon hülyének kellett volna lennem, hogy ne vegyem észre, amikor állandóan együtt voltunk ha én vagy õ nem dolgozott. Nekem más elméletem van, amit elõször tagadott, majd részben elismert, mégpedig a "fej-tele-beszélés" az anyja és a nõvére részérõl, akik végig túlságosan kedvesek és túl jó fejek voltak és ez nem szúrt szemet, csak így utólag.
Nincs véletlen másik pasi a háttérben? Vagy esetleg egy ex, aki újra jelentkezett a lánynak? Nekem tisztára ez ugrott be a szöveg alapján, de lehet tévedek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem! Itt csak az a fura, hogy a legnagyobb szerelembõl 6 nap alatt jutott el a szakításig, de ez már más téma, szóval hogy nem kívánatos lennék, azt soha sem mondta, sõt még szeret állítólag...
Egyik exemmel sem beszéltem mióta szakitottam velük....hála az égnek mindegyik megutált amiért véget vetettem a kapcsolatnak. nem is bánom mert szerintem nem lehet normálisan lezárni ugy egy kapcsolatot h még mindig beszélgettek
Felesleges erõltetni a beszélgetést. Ha nem megy, nem megy. Én sem szeretem, ha nyaggatnak. Lehet, hogy õ is magányra vágyik, szeretne kicsit egyedül lenni a gondoltaival. Majd õ keres ha akar. :) 21/L
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy taktikailag ez a helyes (érzelmi ügyekben taktikázni, ettõl egyébként hányingerem van), de ez sajnos ellentétben áll az "egy igazi férfi az utolsó leheletéig harcol a szerelméért" elvvel, ami lehet, hogy nõi szemmel nevetséges, de sajnos vagy nem sajnos, így van. Legalább is az én értékrendem szerint, ami valószínûleg így 30 évesen túl romantikus és már maradi és a mai értékrenddel szemben.
Ez teljesen normális dolog, az exekkel nem tartjuk a kapcsolatot! Ez egy szabály ami sok fejfájástól megszabadíthat. Nincs semmi közötök már onnantól kezdve egymáshoz. Te csak azért akarod vele tartani mert abban reménykedsz hogy visszamegy hozzád. De ha neki lesz ujj pasija akkor te beleszólnál... ezért sem akarja, másrészt mert már nincs értelme hogy dumcsizzatok. Évente egyszer még azt mondom talán vagy ha valami olyan van amit õ tud, de amúgy semmi.
A kérdező hozzászólása: Ez õszinte válasz volt, köszönöm! Egyetlen egy dolog miatt nehéz megemészteni és elfogadni, hogy nem tudta megmagyarázni értelmes kézzelfogható indokkal. Még csak veszekedés sem elõzte meg. Hogy hogyan tud egy-két hét alatt egy ekkora érzelmet úgy kivenni magából, hogy hozzá sem szól a másikhoz és magasról le...ja, hogy akit elõtte szeretett-imádott, nem is tudja, hogy mi van vele, hogyan élte túl. De mindegy, ez már tényleg más kérdés lenne.
A kérdező hozzászólása: (Csak zárójelben jegyzem meg már így teljesen szétcsúszva, hogy igazad van, bele is fogok szólni a kapcsolatiba, mert az hogy tõlem akart gyereket, velem akart összeházasodni és együtt élni és minden indok nélkül eldobja magától a felépített jövõképét, az nem teljesen normális, akárhogy próbálom megérteni, elfogadni.)
A kérdező hozzászólása: ....miközben az elõttem lévõ exének mindig széles vigyorral integetett az utcán, miközben velem sétált kézenfogva....
Azért mert így képtelenség lezárni a kapcsolatot és az érzelmeket.... Én is minden kapcsolatot megszakítottam mindig az expasijaimmal, mert nekem így könnyebb volt. Valószínûleg az exed is ilyen típus.

Ez hogy van? Hogy van az, hogy TAYLOR Swift, meg TAYLOR Lautner?

Hogy van az,hogy mind2-nek Taylor a kereszt neve??mert Amerikába nem úgy van,hogy az első a keresztnév??HA igen akk ez hogy van??mert Lautner-fiú,Swift-lány...

Legjobb válasz: szerintem a Taylor az fiú, és lány név is egyben. ez olyan, mint nálunk az Alex, nálunk fiú név, de külföldön meg van ilyen lány név is :D

szerintem a Taylor az fiú, és lány név is egyben. ez olyan, mint nálunk az Alex, nálunk fiú név, de külföldön meg van ilyen lány név is :D
Taylor lehet férfi és nõi név is.
Taylor Dayne is van meg Taylor Negron:) :) :)
Ugyanolyan mint a Ryan... Uniszex név, ennyi.
A Jamie is ilyen, lehet fiú és lány név is. Olyan mint nálunk becenév ként a Gabi az lehet fiú és lány név is.
A Taylor fiú és lánynév is lehet. És amúgy igen, a keresztnév van náluk elöl, de a Taylor vezetéknévnek is használható. :)


Az hogy van hogy van olyan hogy családi csomag vagy mi mikor veszel egy telefont, hogy hívhatod ingyen a család tagjaidat?

De azt kérni kell, mikor veszed a telefont, vagy valami kell hozzá, és megvan szabva hogy milyen telefont lehet ugy venni, vagy mind1??

Legjobb válasz: Pannonál vegyél ott teljesen karlátlanul beszélhetsz az egy ügyfélszámhoz tartozó számokkal plussz 3 feltöltõkártyásat is hozzá lehet csatolni. És telefonszámonként nincs 1000 ft az elõfizetése.

Pannonál vegyél ott teljesen karlátlanul beszélhetsz az egy ügyfélszámhoz tartozó számokkal plussz 3 feltöltõkártyásat is hozzá lehet csatolni. És telefonszámonként nincs 1000 ft az elõfizetése.
A kérdező hozzászólása: Igen, cska amit én akarok venni telefon az a t-mobilenél van...pannonál nincs :S De egyébként ezt kérni kell ott mikor veszem a telefont, vagy hogy van?:D:)
Nem a Vodafonnál van ilyen?
A kérdező hozzászólása: T-mobilnál is írták hogy van ilyen. De nem értem hog ezt ott kell mondani mikor veszem meg a telefont, hogy én úgy kérem?:)
Bemész a boltba. Mikor sorrakerülsz, elõször köszönni kell. Amikor megkérdezik hogy miben segíthetnek, akkor azt kell mondani: Két kívánságom van. Az egyik egy telefonkészülék (és itt mondod a nevét, típust, színt, stb ...), a másik pedig egy olyan megoldás, amely lehetõvé teszi hogy a családtagjaidat díjtalanul hívd. Erre különféle ajánlatokkal fognak elhalmozni, kiválaszthatod közülük amirõl úgy érzed hogy neked megfelelõ, de lehet az is hogy nem lesz számodra optimális megoldás. Pénzt feltétlenül vigyél.
A kérdező hozzászólása: Jajj jólvan ennyire tudatlan nem vagyok:D Csak azt nem tudtam hogy azt küldön mondani e kell :D de most már tudom;) köszi :D

Az hogy van hogy van egy csaj akire irigykedik a többi de amúgy meg lenézik?

Van egy csaj akinek elvileg tök sármos a barátja és van pár lány ismer?söm aki a csaj háta mögött irigykedik rá, hogy "hogy lehet ilyen barátja, nem hiszem el, tuti kamu" de amúgy meg lenézik a csajt folyton. Mindenben.

Legjobb válasz: Ez szimpla irigység. Neki miért lehet, nekem meg miért nem? Én megérdemlem, õ nem. Irigység által kiváltott utálat. Nem tudja elfogadni a saját életét, és sorsát, és vágyódik a másiké iránt.

Ez szimpla irigység. Neki miért lehet, nekem meg miért nem? Én megérdemlem, õ nem. Irigység által kiváltott utálat. Nem tudja elfogadni a saját életét, és sorsát, és vágyódik a másiké iránt.

A gépemben van egy 500GB hdd, és vettem még egy 500GB-os hdd. amelyiket utólag vettem az időnként lefagy, nem lehet rá letölteni, nem lehet rá frapssal videót menteni, és van hogy teljesen eltűnik. Az a baj, hogy 2 satás hdd van?

mindkét hdd sata kábellel van csatlakoztatva, de van egy ide hdd is meg egy dvd író ami szintén ide csatlakoztatóval van az alaplaphoz csatlakoztatva. A két sata kábeles hdd közül az szokott lefagyni amelyiken nincs windows, amelyiken a windows van az tökéletesen működik. Azt szoktam csinálni ha lefagy, hogy leszedem a gépház oldalát, és a sata kábelt kihúzom majd visszadugom, ez általában segít, de 2-3 nap múlva megint lefagy az a hdd. És mielőtt kérdeznétek.... igen a satás kábelek sorba vannak bedugva-az a hdd amelyiken van a windows az van az egyes csatlakozón a másik hdd meg a kettes csatlakozón, a bios-ban is így vannak sorba. alaplapom asrock n68c-s ucc memória 4GB videókáryta evga gtx-650 táp 400 wat remélem tudtok segíteni

Legjobb válasz: Nekem egyetlen egy Winchester van bent, és ugyanez a problémám van mint neked, idõnként (van hogy pár óra, de van hogy több nap) lefagy, újraindítom, és a boot elõtt az alaplap képénél lefagy. Ekkor kihúzom, és átdugom másik csatlakozóba, és megy tovább. Ismerõsömmel beszéltem errõl, és azt mondta, hogy lehet az a gond, hogy az alaplaphoz kapott DVD-rõl nem telepítettem fel a cuccokat, csak amit a Windows automatikusan felpakol, és az nem biztos hogy jó. Még nem próbáltam, de lehet hogy ez a gond.

Nekem egyetlen egy Winchester van bent, és ugyanez a problémám van mint neked, idõnként (van hogy pár óra, de van hogy több nap) lefagy, újraindítom, és a boot elõtt az alaplap képénél lefagy. Ekkor kihúzom, és átdugom másik csatlakozóba, és megy tovább. Ismerõsömmel beszéltem errõl, és azt mondta, hogy lehet az a gond, hogy az alaplaphoz kapott DVD-rõl nem telepítettem fel a cuccokat, csak amit a Windows automatikusan felpakol, és az nem biztos hogy jó. Még nem próbáltam, de lehet hogy ez a gond.
A kérdező hozzászólása: hát neked fel kell rakni a cuccokat a driver lemezrõl amit kaptál az alaplaphoz mert a nélkül nem fognak rendesen mûködni a dolgok rajta. De én mindig felteszem a drivereket ha windowst cserélek, és mégis lefagy az egyik hdd.
Lehet nem 100%-os SATA vagy táp kábeltõl is, és ez adat vesztéssel is járhat. Vagy túlmelegedés, de attól a legtöbb HDD magától lekapcsol azt meg hallani lehet.

Feleségem bejelentette, hogy "lehet hogy van valaki aki kezd számára fontossá válni". Én nem szeretnék e mellé asszisztálni. Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történő elhelyezésre?

A nevelt nagyfiát már elküldte az édesapjához, mert én nem úgy szoltam a hozzá, ahogy ? szerette volna. Nem tettem különbséget a nevelt fiam és a sajátjaim között. Kijelentette, hogy ? saját vagyont akar (jelenleg a közös vagyon 1/2-1/2-a tul.lapon). A gyerekeket is el akarja vinni ( 2 közös 6, és 9 éves). eddíg f?állású anyaként m?ködött, a gyerekek egész nap oviban és suliban voltak, ? f?iskolára és tanfolyamokra jár. A gyerekeket én vittem reggelente. Velem meg az a baja /mint egy keres? a családban/, hogy keveset vagyok otthon és kevés a pénze. Mindennel elégedetlen ez nincs az nincs. Képtelen belátni, hogy egy keresetb?l nem lehet többet kihozni. /Én meg néha hulla fáradtan esek haza és nem mindíg tudtam a nyakába borulni. Beadta a válókeresetet, saját jövedelme nincs.

Legjobb válasz: Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású,ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.

Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású, ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.
"Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történõ elhelyezésre?" A kérdés végülis ez volt. Nem értem miért van lepontozva az egyetlen kérdést megválaszóló. A kérdezõ végülis nem lelkisegélyt kért, hanem egy kérdésre egy választ, de mindegy, ezen nem fogok vitázni... Azt, hogy mennyi az esélye, nagyon sok dologtól függ, nem utolsó sorban a gyerekektõl is. És az ügyvédtõl. DE! Az esély mindenképp meg van rá. Viszont azt Neked kell bizonyítani, hogy az anya alkalmatlan a nevelésre. Üdv!
A magyar válási jogesetek kb. 90%ában az anyának ítélik a gyereket, ha szól ellene érv, ha nem!
Nagyon nehéz helyzetben vagy. Nem értem a feleséged. boldognak kéne lennie, hogy nem kell egész nap otthon lennie kifizeted neki a fõsulit, meg a tanfolyamokat és közben rendezed a gyereketek. Kevés a pénz? Ez nincs az nincs? Miért nem dolgozik???? Akkor lenne pénze. Õszintén szerezz egy jó ügyvédet rakd össze az összes érvet amellett, hogy jó apa vagy és a gyerekek veled jobban járnak. S ha tudsz járj pontosan annak is utána, hogy a nevelt fiával, vagyis az elsõ válásakor ez hogy is zajlott. Sok érvet és bizonyítékot kell felhoznod amellett, hogy neked ítéljék a gyerekeket. Egy ilyen asszony nem érdemel sem családot sem téged.
Szia, én ugyan nem sokat tudok errõl, de szerintem egy jó ügyvéddel sikerülni fog. Végülis õ az aki "felrúgta" a házasságot, te minden tõled telhetõt megtettél. Nagyon sok szerencsét kívánok, és remélem boldog leszel, nem akarom csúnya jelzõkkel illetni a feleséged, de... te is tudod. Szép napokat kívánok a gyerekeiddel :) u.i.: teljesen igazad van, egy kereset kevés fõleg ha neki ilyen igényei vannak. Továbbá a pénzért dolgozni kell és ha dolgozol nem vagy otthon, világos. :)
Egyik ismerõsöm is pont így járt. Ott a ribinek még fizuja is volt, de szerencsére az édesapának ítélték a gyerekeket.
vagyis nem mki, csak páran, bocs!
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki aki segített gondolataival! Lezárult válásunk. A gyermekek apai elhelyezésbe kerültek, jól vannak... Üdv. Mindenkinek! ui.: Kedves hasonló cipõben járó Apukák! Ne adjátok fel! Nem lehetetlen az apai elhelyezés.
A kérdező hozzászólása: Üdv Mindenkinek! Köszönöm Mindenkinek a gondolatát és a bíztatást! Elsõ körben a bíróság elutasította a feleségem igényét, hogy elköltözzön a gyerekekkel, és új iskolába irathassa õket. Ennek a gyerekek is örültek és én is, mert legalább nem lehet õket ide-oda rángatni. Ez egy kis megnyugvást hozott nekünk. Itt tartunk jelenleg. Mégegyszer köszönöm a bíztatásokat, sokat segítettek a gondolatok rendezésében és átláthatóságában. Üdv. Mindenkinek
Gondolom ismered a népi bölcseletet, miszerint "a kutya is jó dolgában vesz meg". Szerintem a te feleségeddel is ez történt. Az én férjem is rengeteget dolgozik, sokat vagyok egyedül a kisbabánkkal, és valóban egyedül, mert a férjem szülei régen meghaltak, az enyémek meg hétszáz kilóméterre laknak innen. De igyekszem nem nyûgölõdni rajta, mert értünk dolgozik látástól vakulásig, nem jókedvébõl. Én nem merek jóslatokba bocsájtkozni azzal kapcsolatban, hogy hogyan ítél a bíróság, de neked drukkolok! Harcolj értük, hiszen lagalább annyira a tiedek is, mint amennyire az õvéi. Ráadásul veled ellentétben, õt ezek szerint nem nagyon érdekli, hogy a gyermekeknek jó-e amit tesz, önzõ módon csakis saját magára gondol. Ha menni akar, hát menjen egyedül - hamar rájön, hogy nem sokan vannak azok a férfiak, akik ezt eltûrik neki! Azt gondolom, jót is tenne neki néhány pofon az élettõl!
Sajnos mivel te magad mondtad, milyen sokat dolgozol, nem sok esélyt látok arra, hogy a gyerekeket te kaphasd meg :( A bíróság amúgyis leginkább az anyánál szereti tudni a kicsiket. Tény, hogy ebben a helyzetben nem lenne tiszta és sajnos az ilyen korú gyerekeket nem szokták megkérdezni, kivel szeretnének maradni. Leginkább az anyagi helyzetet és a családi körülményeket nézik (mennyit vagy otthon, mennyit érsz rá törõdni a csöppségekkel, stb.), majd ott helyezik el, ahol az említett két tényezõ jobb. Amennyiben a feleséged nem tudná megfelelõen eltartani, nevelni a gyerekeket, nagy az esély, hogy te nevelheted õket. Remélem, tudtam segíteni.
Szia! Két magyar jogász nemrég készített egy felmérést, hogy a válásoknál hány százalékban ítélik a gyermeke(ke)t az édesanyának, és hány százalékban az édesapának. A válások 90 (!) %-ánál az apák nem is harcolnak azért, hogy náluk helyezzék el a gyereket, hanem beleegyeznek, hogy az édesanyánál történjen az elhelyezés. A maradék 10 %-nál pedig, amikor perre kerül a dolog, az arány 60%-40% az anya javára, ami még mindig nem egyenlõ esély, de jelentõs! Ha úgy gondolod, hogy a gyerekeknek valóban nálad lenne jobban biztosítva a testi, lelki, szellemi fejlõdése, akkor harcolj! Ha tényleg szeretnéd õket szépen felnevelni, és nem csak az édesanya elleni bosszú hajt, akkor ne törõdj bele, ne gondold, hogy a bíróság úgyis neki ítéli, mert igenis van esélyed. A két jogász által készített tanulmányról a cikk: http://nol.hu/archivum/archiv-424775 Olvasd el!
Azt nem ertem, hogy az anya hogy gondolja, mibol fogja eltartani a gyerekeket? Eddig csak foallasu anya volt, tehat 9 evig otthon volt. Hat 9 ev otthonlet utan munkat talalni, olyat amibol a 2 kiskorut el is tudja tartani????!!! Eleg bator es annal felelotlenebb no a feleseged, bar en kivanom talalja meg almai munkahelyet! Vagy talan ugy gondolja hogy az uj apuka fogja eltartani az o ket csemetejet?! Nem ertem, de par mondatbol, abbol amit te leirtal nem lehet eldonteni sok mindent, az hogy hogy eltetek, mi az igazsag, azt csak TE es O tudjatok. Szerintem o a gyerekek elol is menekul, hiszen normalis esetben ha o otthon van, nem hagyja 4 es 5 oraig a gyerekeket az oviban, suliban. Talan, ha edesanya 3 muszakban dolgozna, a ket gyerekkel foglalkozna es rendezne a haztartast, akkor elfaradna, es nem lenne mar ereje, ideje arra, hogy egy masik ferfi kezdjen a szamara fontossa valni. A birosag szerintem megkerdezi majd azert azt is, hogy miert valnak el? Es az anya mit fog mondani? Azert mert bepaliztam? Azert valunk el, mert valaki kezd az eletemben fontossa valni, FONTOSABBA MINT A KET GYONYORU GYEREKEM ES AZ EDESAPJUK! Szerintem anyuka probalja meg csak egyedul nevelni a gyerekeket, valoszinu vissza sirja o meg ezeket az eveket! Es most ki marad a hazban? A gyerekek az anyjukkal, es netalantan jon az uj szereto is? Vagy hogy mukodik ez Magyarorszagon? Azert eleg felhaborito. Mama elmegy felrekefel, es o visz mindent a vegen? Nem tudok neked mit mondani, talan azt hogy sajnallak (pedig nem vagyok ffi parti, mert szerintem a csaladok 99% -at a ffi-ak teszik tonkre)de tudom ez enyhe vigasz szamodra. A gyerekeket nagyon szeresd, es ne felejtsd el, hogy ha nem is most (mert a birosag az anyanak iteli oket), de par ev mulva lehet hogy a gyerekek onkent fognak HOZZAD koltozni(az anya eletmodja miatt). Lehetne-e hogy te vidd el az egyik gyereket, a masik pedig maradna az anyanal? Nem tudom, sajnos. Angliaban elek, es itt is rengeteg a valas. De itt nem egyertelmuen kapja meg az anya gyereket, hallottam peldaul olyat, hogy 2 het apanal, 2 het anyanal van a gyerek. Mivel a birosag ugy itelte meg, hogy mindket szulo alkalmas a gyereknevelesre! Es persze a szulok meg tudtak egyezni. Tobbet mar nem irok, majd esetleg kesobb!
"..Az édesanya amint lehetett oviba vitte a gyerekeket és mint a fõállású el kellet volna hoznia õket az oviból délben, de soha nem hozta el õket, merthogy otthon unatkoznak a gyerekek..." Szerintetek tényleg jó anya az ilyen??? Nekem nincs gyerekem, de nem az lenne az elsõ, h oviba meg bölcsibe dugjam õket. És ha már háztartásbeli vagyok, biztos nem akarnék "megszabadulni" a gyerekeimtõl, h maradjanak csak bent az oviban, suliban stb. minket öcsémmel anyukám egyedül nevelt fel, apukám 2és fél éves koromban meghalt, anyu 21éves volt 2gyerekkel özvegyen, de soha nem pattintott le minket. Nem jártunk bölcsibe, oviba is egy évet mert inkább õ foglalkozott velünk. Pedig neki százszor nehezebb helyzete volt. Ha én annyira törõdöm a gyerekeimmel, akkor az a normális, h alig várom, ha hazahozzam õket és nem úgy állok hozzá h unatkoznának, hanem hogy kitalálok nekik olyan dolgokat, amik lekötik õket. Persze más lenne a helyzet, ha dolgozott volna, de így... Sztem ez a nõ csak önmagával van elfoglalva. Hogy neki jó legyen, h ne dolgozzon, de legyen pénz, h ne legyenek otthon a gyerekek, addig sem zavarják õt. Túl nagy volt neki a szabadság... De ha meg dolgoznia kellett volna, az lenne a baja. És most lehet lepontozni, de ez a véleményem.
Nagyon örülök ( de úristen, milyen régen is írtad ki a kérdést. én voltam az 1. válaszoló)! Így lesz a legjobb, s remélem a karácsonyotok is nagyon boldogan telik majd!

Hogy van spanyolul az én vagyok, te vagy, ő van stb?

Sziasztok! :) Eddig angolt tanultam, most fogtam hozzá a spanyolhoz. Azt szeretném kérdezni, hogy spanyolul hogy van hogy: én vagyok, te vagy, ő van, mi vagyunk, ti vagytok, ők vannak? Köszönöm előre is a válaszokat!!

Legjobb válasz: Két létige van (vagyis igazából három, sõt, van aki a birtoklást kifejezõ igét is idesorolja, de itt most csak kettõ jön szóba), mert nem u.a. igével mondod pl. azt, hogy magyar vagyok, híres vagy, okosak vagyunk, tanárok vagytok; illetve azt, hogy itt vagyok, szomjas vagy stb. Úgy szokták szétválasztani, hogy a 'ser' az állandó(bb) dolgokat fejezi ki, az 'estar' meg az átmeneti(bb)eket - persze ez leegyszerûsítés, de valamerre el kell indulni. Itt le van írva a ragozás, és példákat is találsz: http://www.langschool.eu/textbook/intermediate-es/grammar.hu..

Két létige van (vagyis igazából három, sõt, van aki a birtoklást kifejezõ igét is idesorolja, de itt most csak kettõ jön szóba), mert nem u.a. igével mondod pl. azt, hogy magyar vagyok, híres vagy, okosak vagyunk, tanárok vagytok; illetve azt, hogy itt vagyok, szomjas vagy stb. Úgy szokták szétválasztani, hogy a 'ser' az állandó(bb) dolgokat fejezi ki, az 'estar' meg az átmeneti(bb)eket - persze ez leegyszerûsítés, de valamerre el kell indulni. Itt le van írva a ragozás, és példákat is találsz: http://www.langschool.eu/textbook/intermediate-es/grammar.hu..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Miért van ez? Barátnőm és én 13 évesek vagyunk (pubertás kor). Én vagyok 172 cm ő volt 170. De miért van hogy "nagyot nőtt" és most 178 cm magas? Ciki hogy magasabb nálam? Mitől van hogy magasabb mint az egykorú fiúk/lányok?

Legjobb válasz: Heló! Ahány ember, annyiféle test, mûködés... Miért így van? Mert így alakult, a növekedése így ment végbe a biológiai folyamatokon keresztül. Pont, ennyi, kész. Lehet, hogy majd tovább is nõ, lehet, hogy nem. Továbbá, 13 évesek vagytok! 13! Azt firtatod, hogy ciki, hogy magassabb lett? Látszik, hogy még éretlen vagy - valószínáleg õ is. És az is, hogy niylván erõl nem beszéltél vele - nem mitnha bármi kifogásolható lenne, vagy bármi olyan, aminek zavarnia kellene téged...

Heló! Ahány ember, annyiféle test, mûködés... Miért így van? Mert így alakult, a növekedése így ment végbe a biológiai folyamatokon keresztül. Pont, ennyi, kész. Lehet, hogy majd tovább is nõ, lehet, hogy nem. Továbbá, 13 évesek vagytok! 13! Azt firtatod, hogy ciki, hogy magassabb lett? Látszik, hogy még éretlen vagy - valószínáleg õ is. És az is, hogy niylván erõl nem beszéltél vele - nem mitnha bármi kifogásolható lenne, vagy bármi olyan, aminek zavarnia kellene téged...
én is 13 éves, vagyok (lány). nem (annyira) gáz, én nem tudom pontosan milyen magas vagyok, de kb olyan magas mint a barátnõd. amúgy ez azért van mert a lányok hamarabb kezdenek el "fejlõdni" mint a fiúk. nálam 1 kivételével minden fiú fél fejjel kisebb.:)
A kérdező hozzászólása: köszi, az ismerõsök körébõl meg én vagyok a legmagasabb xD kivéve õt :)
Ha szereted akkor nem ciki, ha nem szereted, akkor ciki. Nehogy már a divat, mások véleménye diktálja a párkapcsolatod! Azt szeretsz, aki bejön neked. Nem azt akit a haverjaid, fórumozók, válaszolók elfogadnak!
A kérdező hozzászólása: # 1/4 köszi, de tanulj meg írni ;) amúgy kajak köszi :D

Lg telefonom van, hogy lehet megcsinálni azt, hogy ha vki hív, annak mindig foglaltat jelezzen vagy valami?

Mai nap legalább 20szor felhívott egy személy, és félek hogy nem fogja abbahagyni, számot tudom, de mivel vannak akikkel beszélni akarok ma, nem kapcsolhatom ki a telefonom, de irritál a sok nemfogadott hívás.

Legjobb válasz: Most akkor már csak azt kéne elárulnod, hogy milyen az az LG. Mert van egy csomó belõle. Ha a típusát nem is tudod de legalább azt leírhatnád, hogy milyen oprendszer van rajta. Azért LG és LG között is vannak különbségek. Nem ugyan az a rendszer van egy KP500-on mint egy Optimus One-on vagy egy Optimus 7-en.

Most akkor már csak azt kéne elárulnod, hogy milyen az az LG. Mert van egy csomó belõle. Ha a típusát nem is tudod de legalább azt leírhatnád, hogy milyen oprendszer van rajta. Azért LG és LG között is vannak különbségek. Nem ugyan az a rendszer van egy KP500-on mint egy Optimus One-on vagy egy Optimus 7-en.
A kérdező hozzászólása: lg gs290


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!