Találatok a következő kifejezésre: Hogyan van hogy (117925 db)

Szerintetek miért van az, hogy egy lány szakítás után (õ akart szakítani) azt is elutasítja, hogy emberileg tartsuk a kapcsolatot. Kivel mi van, hogy van, hogy mennek a dolgai, stb?

A szakítás után még 2,5 fél hétig próbálkoztunk az én javaslatomra és végleg le lett zárva. Utána mondtam, hogy beszélhetnénk néha, ha nem is személyesen vagy telefonon, de azon a .... facebook-on (mivel azóta mindig ott lóg) lehetne hetente 1-2 normális üzenetet váltani. Nem volt a válasz. Ha én ráírtam általános témában, hogy megy az új munka, hogy érzi magát, jött néha egy pár szavas válasz, de néha az sem. Azt írta végül, hogy ezt így nem lehet csinálni, hogy írogatok neki, pedig tényleg nem akartam gyõzködni, csak beszélgetni. Nekem fura, hogy elõtte hónapokig mindig volt kihez szólnom, most meg a nagy üresség. Ugyanez lehet nála is, mert amíg együtt voltunk alig volt face-s aktivitása, azóta meg legalább 10 poszt egy pár nap alatt, szóval õ is oda menekül a magány elõl, akkor meg azt nem értem, hogy miért nem lehet egymáshoz szólni. Az, hogy bekattant és egyik napról a másikra rájött, hogy ez a kapcsolat nem pálya neki, még lehetne jó emberi-baráti kapcsolatunk szerintem....Lányok, mi a véleményetek? (Úgy szakítottunk, hogy õ még mindig szeret, csak össze van zavarodva. Talán ez a magyarázat?)

Legjobb válasz: Velem is volt ilyen és direkt utáltam, amikor tovább erõltette a srác a maradjunk barátok témát. Nem szeretem, amikor nem hagynak békén, pláne, hogy direkt megmondtam, hogy nem kívánatos számomra a társasága.

Velem is volt ilyen és direkt utáltam, amikor tovább erõltette a srác a maradjunk barátok témát. Nem szeretem, amikor nem hagynak békén, pláne, hogy direkt megmondtam, hogy nem kívánatos számomra a társasága.
Barátnõm is zsibbaszt ilyesmivel, mivel nagyon úgy tûnik, hogy a végét járja a kapcsolatunk. Kérdeztem is tõle, hogy õt komolyan érdekelné, hogy én kivel hányszor mennyit? Mondta, hogy õt érdekelné, de mondtam, hogy én sajnos tudni se szeretnék róla, ha esetleg szakítanánk.
Épp ebben a helyzetben vagyok, csak én vagyok a lány. Egy hete szakítottunk, borzasztó érzés azóta is, mert szeretem. Õ hangoztatta már a szakítás alatt is , hogy azért maradjunk barátok, meg vegyük egymást emberszámba, mert 2 év azért nem kevés. Aztán a héten én írtam neki, mivel nálam maradt pár cucca.Aztán elkezdtünk beszélgetni, s újra ez jött fel, hogy idõvel talán minden rendbejön, csak kell egy kis szünet, és hátha rendbe jönnek a dolgaink, de addig is néha dumálhatunk. Hidd el, ez így a lánynak nagyon rossz!Mi az, hogy nem vagyunk együtt, de beszélgetünk, mint addig? Ezzel azt éred el, hogy nagyobb sebeket okozol, nehezebben felejt el, esetleg olyan kép alakul ki benne is, mint bennem, hogy nem szállsz le róla, nehezíted azt a dolgot, hogy végleg lezárjátok, közben meg te vígan éldegélsz és csinálsz amit akarsz, barátként kezeled õt. Ebbõl meg az jöhet le, hogy nem is táplálsz érzelmeket már iránta.Õ tudja, hogy még szereted? Egy ideig ne beszélj vele. És kb egy hónapon belül, gondold át a dolgot, és ha tényleg szereted keresd fel és mond el neki, hogy mit érzel iránta, mennyire szeretnéd vele folytatni. Én is erre várok. Egy hónapot kb fogok várni rá, ha ennyi idõ alatt rájött, hogy újrakezdené oké, ha nem, minden kapcsolatot megszakítok vele. Ez így nem mûködik, hogy hiteget, hogy beszéljünk és hátha(!) lesz valami, közben én meg nem tudom elfelejteni.
Nem értelek kérdezõ. Nem értem miért szólnál bele a kövekezõ kapcsolatába, nem értem miért erõlteted rá magad, ha õ nem akarja. Miért érzed, hogy jogod van beleszólni az õ életébe? Értem az elveidet, de egy igazi férfi azt is belátja, ha éppen veszített és méltósággal tûri azt. Nekem volt ilyen exem, mint te és a végére az ilyen viselkedése miatt megutáltam és tiltottam minden honnan, mert úgy éreztem, hogy megfojt. És ha a kapcsolat is ilyen akaratos voltál, akkor mostmár tudod miért lett vége.
A kérdező hozzászólása: Õ akarta ezt a kapcsolatot ennyire komollyá tenni, én az elején sodródtam, de annyit változtam jellemben általa, hogy a végére már teljesen átszellemültem és tényleg házasság, család volt a fejemben. Az elején részérõl volt komolyabb a kapcsolat, õ várt rám az ismerkedés szakaszában másfél hónapot, amíg bele vertem a fejembe, hogy nincs több csajozás, hanem megvan az igazi, aki életem végéig... stb, stb. Ehhez képest pár nap alatt kidob mindenféle értelmes, elfogadható indok nélkül, veszekedés, vita nélkül, mert egyszerûen csak bekattant neki valami vagy megijedt vagy nem tudom, de egyszerûen egy szót sem tudtam kihúzni belõle. A szakítás idõszakában én beszéltem órákat, hogy hogyan látom, hogy miben hibázhattam. Semmit nem mondott, csak ennyiket, hogy "lehet", "talán ez is benne volt", de egy értelmes mondatot nem tudott összerakni, sõt beszélni sem akart az egészrõl, csak vége és kész. Szerinted tudja, hogy mit csinál és hogy miért? Mert szerintem nem. Õ maga is mondta, hogy ne akarjam megérteni, mert jelenleg õ sem érti saját magát. Ezért formálok jogot, hogy beleszóljak...
Szerintem meg egyedül õ tudja, hogy neki mi a jó. Te nem vagy az. Elmondta. Ne vergõdj tovább, hanem lépj túl az egészen. A zaklatást büntetik, csak szólok.
A kérdező hozzászólása: Minden egyes szavadat értem, kijózanító és ezt köszönöm, de ettõl függetlenül nem leszünk barátok. Egy pár ellenvélemény. 1. nem zaklatom, mert tudom, hogy hol a határ 2. nem mondott el semmit sem, csak makogott végig, "nem tudom", "nem érzem", "nem látom", ... A szakítást se bírta kimondani, végigsírta, nekem kellett kimondani. 3. Hónapokig jó voltam neki, a szakítás elõtt két héttel még annyira várta, hogy összeköltözzünk, a szakítás elõtt egy héttel még napi kétszer vallott szerelmet. Õ maga mondta el többször (nem én akaratoskodtam ki), hogy fényévekkel jobb ez a kapcsolata, mint eddig bármelyik és olyan magasra tettem a lécet, hogy nem tudja, valaha valaki más át tudja-e ugrani. Továbbra is mondom, minden egyes szavadat értem, felfogom a logikáját, de továbbra is az a kérdés, hogy egy ennyire értelmetlen dolgot hogy lehet feldolgozni?
A kérdező hozzászólása: 13-as, Neked sajnos nincs idõm válaszolni, mert lépnem kell, de reflektálni fogok az általad felvetett dolgokra is, amint gép elé kerülök.
Az elsõ gondolatom az volt, hogy mert ezt még neki is fel kell dolgoznia, le kell tisztulniuk az érzelmeknek, addig meg jobb nem is tudni a másikról. Legalábbis nálam így szokott lenni, mégha én szakítok is (mert szakítani is nehéz, fõleg komoly kapcsolatot). Utána egyébként több exemmel is jóba lettem, csak kellett ez az x hónap. Ahogy olvastalak, akkor meg az jutott eszembe, hogy talán te jársz utána túl sokat, és ezért (meg ezzel együtt az elõbbi miatt) tiltott el teljesen. Talán tényleg terhes vagy neki, talán csak látja, hogy te ezt nehezen dolgozod föl, és így akar könnyíteni a helyzeteden (ha állandó kapcsolatba maradtok, akkor sose tudod/tudjátok ezt lezárni).
A kérdező hozzászólása: Kizárt. Az elõttem lévõ exe iszonyatosan átvágta, az az elõtti már családapa. Megkérdeztem, nyilván hazudhat is, de azt a hazugságot nem sírva mondaná el, a másik, hogy nagyon hülyének kellett volna lennem, hogy ne vegyem észre, amikor állandóan együtt voltunk ha én vagy õ nem dolgozott. Nekem más elméletem van, amit elõször tagadott, majd részben elismert, mégpedig a "fej-tele-beszélés" az anyja és a nõvére részérõl, akik végig túlságosan kedvesek és túl jó fejek voltak és ez nem szúrt szemet, csak így utólag.
Nincs véletlen másik pasi a háttérben? Vagy esetleg egy ex, aki újra jelentkezett a lánynak? Nekem tisztára ez ugrott be a szöveg alapján, de lehet tévedek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem! Itt csak az a fura, hogy a legnagyobb szerelembõl 6 nap alatt jutott el a szakításig, de ez már más téma, szóval hogy nem kívánatos lennék, azt soha sem mondta, sõt még szeret állítólag...
Egyik exemmel sem beszéltem mióta szakitottam velük....hála az égnek mindegyik megutált amiért véget vetettem a kapcsolatnak. nem is bánom mert szerintem nem lehet normálisan lezárni ugy egy kapcsolatot h még mindig beszélgettek
Felesleges erõltetni a beszélgetést. Ha nem megy, nem megy. Én sem szeretem, ha nyaggatnak. Lehet, hogy õ is magányra vágyik, szeretne kicsit egyedül lenni a gondoltaival. Majd õ keres ha akar. :) 21/L
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy taktikailag ez a helyes (érzelmi ügyekben taktikázni, ettõl egyébként hányingerem van), de ez sajnos ellentétben áll az "egy igazi férfi az utolsó leheletéig harcol a szerelméért" elvvel, ami lehet, hogy nõi szemmel nevetséges, de sajnos vagy nem sajnos, így van. Legalább is az én értékrendem szerint, ami valószínûleg így 30 évesen túl romantikus és már maradi és a mai értékrenddel szemben.
Ez teljesen normális dolog, az exekkel nem tartjuk a kapcsolatot! Ez egy szabály ami sok fejfájástól megszabadíthat. Nincs semmi közötök már onnantól kezdve egymáshoz. Te csak azért akarod vele tartani mert abban reménykedsz hogy visszamegy hozzád. De ha neki lesz ujj pasija akkor te beleszólnál... ezért sem akarja, másrészt mert már nincs értelme hogy dumcsizzatok. Évente egyszer még azt mondom talán vagy ha valami olyan van amit õ tud, de amúgy semmi.
A kérdező hozzászólása: Ez õszinte válasz volt, köszönöm! Egyetlen egy dolog miatt nehéz megemészteni és elfogadni, hogy nem tudta megmagyarázni értelmes kézzelfogható indokkal. Még csak veszekedés sem elõzte meg. Hogy hogyan tud egy-két hét alatt egy ekkora érzelmet úgy kivenni magából, hogy hozzá sem szól a másikhoz és magasról le...ja, hogy akit elõtte szeretett-imádott, nem is tudja, hogy mi van vele, hogyan élte túl. De mindegy, ez már tényleg más kérdés lenne.
A kérdező hozzászólása: (Csak zárójelben jegyzem meg már így teljesen szétcsúszva, hogy igazad van, bele is fogok szólni a kapcsolatiba, mert az hogy tõlem akart gyereket, velem akart összeházasodni és együtt élni és minden indok nélkül eldobja magától a felépített jövõképét, az nem teljesen normális, akárhogy próbálom megérteni, elfogadni.)
A kérdező hozzászólása: ....miközben az elõttem lévõ exének mindig széles vigyorral integetett az utcán, miközben velem sétált kézenfogva....
Azért mert így képtelenség lezárni a kapcsolatot és az érzelmeket.... Én is minden kapcsolatot megszakítottam mindig az expasijaimmal, mert nekem így könnyebb volt. Valószínûleg az exed is ilyen típus.

Hozáértö embert szeretnék megkérdezni hogy van hogy van 2fúrokalapács az egyik SKIL MASTER a másik HUNDAY nem tudok dönteni hogy mejik a jobb minöségben?

Legjobb válasz: Volt HYUNDAI fúrokalapácsom az elsõ 5 percben eltörött a vésõ 30 perc múlva a másik a fúrok használhatatlanok legfeljebb ytong téglába lehet vele fúrni. Egy fürdõben véstük le a csempét tégláig illetve volt egy kis beton vésés és utána elromlott! A rotor és a hajtomû között megszûnt a kapcsolat így csak pörgött a motor de semmit nem csinált!A fogaskerekeken jelentös kopás nem látszik csak egyszerûen eltávolodtak egymástól. Ettõl csak jobb lehet a skil ! Skilre 2 év gari van.

Volt HYUNDAI fúrokalapácsom az elsõ 5 percben eltörött a vésõ 30 perc múlva a másik a fúrok használhatatlanok legfeljebb ytong téglába lehet vele fúrni. Egy fürdõben véstük le a csempét tégláig illetve volt egy kis beton vésés és utána elromlott! A rotor és a hajtomû között megszûnt a kapcsolat így csak pörgött a motor de semmit nem csinált!A fogaskerekeken jelentös kopás nem látszik csak egyszerûen eltávolodtak egymástól. Ettõl csak jobb lehet a skil ! Skilre 2 év gari van.

Eltudnátok nekem magyarázni hogy az hogy van hogy mondjuk egy teljes azonos áttételû autó/motor de mondjuk az egyik kisebb a másik nagyobb köbcenti akkor azonos fordulaton mért a nagyobb köbcenti megy többet? Hiszen ugyan akkor a fordulatszám

Legjobb válasz: Teljesen azonos, nagyjából azonos, vagy csak hangra nagyjából azonos a fordulatszám? Na ugye mégis van különbség, csak mûszerrel kellene mérni.

Teljesen azonos, nagyjából azonos, vagy csak hangra nagyjából azonos a fordulatszám? Na ugye mégis van különbség, csak mûszerrel kellene mérni.
"Forgósabb a henger" ami annyit tesz hogy magasabb fordulatszámon fog pörögni a motorod. Ha magasabb a fordulat, akkor azonos áttételekkel nagyobb végsebességre képes.
Fizika könyvet, azon belül a mechanikát nézd át! Azonos fordulatszám, de nagyobb lökettérfogat mellett ahogy írták, több benzin-levegõ keverék ég el, ami nagyobb robbanáshoz vezet, ami (konyhanyelven szólva) az adott idõegység alatt nagyobbat, erõsebbet "lök" a dugattyún. Gondolj bele, melyik kisautó fog gyorsabban menni? Amelyiket mondjuk 100 ms idõtartam alatt X erõvel löksz meg? Vagy amelyiket 100 ms alatt 2X erõvel? Persze feltételezve, hogy minden más körülmény azonos, és változatlan a kísérlet alatt.
mondjuk mer 70 köbcentin több benzin-levegõ keveréket lehet beerobbantani, mint 50en?
Ha tényleg azonos az áttétel - beleértve a differenciál mûvet, vagy motoroknál a lánc áttételt is - akkor már csak a kerekek eltérõ mérete miatt lehet sebesség különbség. Bár általában a nagyobb, erõsebb motoroknak kisebb az áttétele.
A kérdező hozzászólása: Hát én például most a simsonkra gondolok amiket itthon építettem, van egy 50ccm 3gangos annak kb 60km/h a végsebessége rá tettem 70es hengert és az közel 90km/hval ment pedig a fordulatszám nagyjából ugyan akkor volt 7700-8000között
A kérdező hozzászólása: de ha a fordulatszám azonos, akkor miért megy többet?
Jo hosszu valaszt irtal "oldm4n", most olvasd el ujra a kerdest es utanna olvasd ujra a valaszod. Meg ez a "valamoka" sem gondolta at a dolgot mert ha az a kisauto gyorsabb amin nagyobbat loksz, akkor az a dugattyu is gyorsabb lesz amin nagyobbat loknek nem? De ha a dugattyu gyorsabban mozog akkor a fotengely is gyorsabban forog nem? Gondoljatok bele: ha egy motorkerekparon a fotengely fogaskerekekkel es lancal van kotve a kerekhez, lehetseges a kerek fordulszamat novelni ugy hogy a fotengely fordulatszama ne novekedjen?? Meg lehet azt csinalni hogy pl a fotengely all, a kerek meg forog?? Nem!! Mert a ketto kozott "kenyszerkapcsolat" van, es a fordulatszamaik az attetelek viszonylataban aranyosak! Tehat, ha a kerdezo csak a hengert cserelte le, a valto es a vegso attetel ugyanaz maradt akkor csakis a motor fordulatszamanak novekedese kovetketeben tud novekedni a sebesseg!! Ami logikus is mert nyilvanvalo hogy a nagyobb henger miatt a motor nagyobb teljesitmenyt es nyomatekot ad le, es kepes gyorsabban forgatni a kereket ugyanakkora attetel mellet....szerintem.
Ezt írtam én is, de valami barom jól lehúzta a válaszom.

Ez hogy van? Hogy van az, hogy TAYLOR Swift, meg TAYLOR Lautner?

Hogy van az,hogy mind2-nek Taylor a kereszt neve??mert Amerikába nem úgy van,hogy az első a keresztnév??HA igen akk ez hogy van??mert Lautner-fiú,Swift-lány...

Legjobb válasz: szerintem a Taylor az fiú, és lány név is egyben. ez olyan, mint nálunk az Alex, nálunk fiú név, de külföldön meg van ilyen lány név is :D

szerintem a Taylor az fiú, és lány név is egyben. ez olyan, mint nálunk az Alex, nálunk fiú név, de külföldön meg van ilyen lány név is :D
Taylor lehet férfi és nõi név is.
Taylor Dayne is van meg Taylor Negron:) :) :)
Ugyanolyan mint a Ryan... Uniszex név, ennyi.
A Jamie is ilyen, lehet fiú és lány név is. Olyan mint nálunk becenév ként a Gabi az lehet fiú és lány név is.
A Taylor fiú és lánynév is lehet. És amúgy igen, a keresztnév van náluk elöl, de a Taylor vezetéknévnek is használható. :)

Az hogy van hogy van olyan hogy családi csomag vagy mi mikor veszel egy telefont, hogy hívhatod ingyen a család tagjaidat?

De azt kérni kell, mikor veszed a telefont, vagy valami kell hozzá, és megvan szabva hogy milyen telefont lehet ugy venni, vagy mind1??

Legjobb válasz: Pannonál vegyél ott teljesen karlátlanul beszélhetsz az egy ügyfélszámhoz tartozó számokkal plussz 3 feltöltõkártyásat is hozzá lehet csatolni. És telefonszámonként nincs 1000 ft az elõfizetése.

Pannonál vegyél ott teljesen karlátlanul beszélhetsz az egy ügyfélszámhoz tartozó számokkal plussz 3 feltöltõkártyásat is hozzá lehet csatolni. És telefonszámonként nincs 1000 ft az elõfizetése.
A kérdező hozzászólása: Igen, cska amit én akarok venni telefon az a t-mobilenél van...pannonál nincs :S De egyébként ezt kérni kell ott mikor veszem a telefont, vagy hogy van?:D:)
Nem a Vodafonnál van ilyen?
A kérdező hozzászólása: T-mobilnál is írták hogy van ilyen. De nem értem hog ezt ott kell mondani mikor veszem meg a telefont, hogy én úgy kérem?:)
Bemész a boltba. Mikor sorrakerülsz, elõször köszönni kell. Amikor megkérdezik hogy miben segíthetnek, akkor azt kell mondani: Két kívánságom van. Az egyik egy telefonkészülék (és itt mondod a nevét, típust, színt, stb ...), a másik pedig egy olyan megoldás, amely lehetõvé teszi hogy a családtagjaidat díjtalanul hívd. Erre különféle ajánlatokkal fognak elhalmozni, kiválaszthatod közülük amirõl úgy érzed hogy neked megfelelõ, de lehet az is hogy nem lesz számodra optimális megoldás. Pénzt feltétlenül vigyél.
A kérdező hozzászólása: Jajj jólvan ennyire tudatlan nem vagyok:D Csak azt nem tudtam hogy azt küldön mondani e kell :D de most már tudom;) köszi :D

Ha 9 hónapig tart a terhesség (mert mindenki ezt mondja), akkor hogy van, hogy van aki 38-40 hetet ír?

Mert a 9hónap az 36 hét. Lehet hogy butának t?nik a kérdés, mondjuk elég fiatal is vagyok, csak ezt nem értem és zavar.

Legjobb válasz: Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart,mert nem teljesen 4 hétbõl áll minden hónap,és így jön ki a 40 hét.

Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart, mert nem teljesen 4 hétbõl áll minden hónap, és így jön ki a 40 hét.
Nem minden hónap 28 napos!!! Számolj utánna.
Szerintem a 9 hónap, csak általánosítás, ugye amikor ezt elkezdték számon tartani, még nem volt ilyen fejlett az orvos tudomány, és így talán az menzesz kimaradásától valóban kb 9 hónap telik el. (akkor már a magzat 2 hetes volt elvileg + erre jött rá a 36 hét. De a terhesség az 40 hét normál, átlag esetben. Ezt az utolsó menzesz elsõ napjától számolják. De normál (28 napos ciklus esetén) ugye a baba 2 héttel a vérzés után fogan, azaz a baba konkrétan 38 hetet tölt a méhben a fogantatástól a szülésig. De az orvosok 40 héttel számolnak, tehát az utolsó menzesz dátumától 40 hét. De nem minden baba jön idõre, van amelyik korábban, és van akit túl hordanak, úgy tudom a 42. hét betöltésekor viszont mindenképp megindítják a szülést.
Szia...eloszor is a 9 honap az nem 36 het...szamolj utanna:-)..minden honap 30, 31 napos..kivetel a februar.....38 het korul van a 9 honap...masreszt meg a terhesseget az utolso menszi elso napjatol szamoljak de tulajdonkeppen ra 2 hetre van peteeresed es ajkkor eshettel teherbe. senki nem tudja a pontos teherbeses datumat( kivetel a lombik es mas programok).Kiszamitva...a tehessegi ido 38+2 het....mindjart megvan a 40:-)
A 9 hónap nem 9X 4 hét, még ha 4 héttel is számoljuk az 1 nónapot, mindig 4, 5 vagy 5 hét majdnem egy hónap. A terhesség 40 hét, ott hetekben számolnak, nem hónapokban. Én szeptember 1-én estem teherbe, és júni 7-re vagyok kiírva, ha megnézed, az pont 9 hónap és 6 nap, de pont 40 hét:-)
1 hold hónap = 28 nap számold ki ha hozzáadod a "lemaradt" napokat ami már nem holdhónaphoz tartozik akkor jön ki a 10 hold hónap és 9 naptári hónap.
Legegyszerûbben: a 9 hónap 9 belöltött hónapot jelent szóval belépés a 10. hónapba. Pl. Mikor 16hetes vagy 4hónapos, de kezded a 5.et szóval már az 5. hónapba vagy, mert azt megkezded. 9*4=36 de ez a megkezdett 9. hónapot jelenti. 10*4=40 pedig a betöltött 9 hónapot és megkezdett 10.-et. Nekem így magyarázták mikor megértettem.

Az hogy van hogy van egy csaj akire irigykedik a többi de amúgy meg lenézik?

Van egy csaj akinek elvileg tök sármos a barátja és van pár lány ismer?söm aki a csaj háta mögött irigykedik rá, hogy "hogy lehet ilyen barátja, nem hiszem el, tuti kamu" de amúgy meg lenézik a csajt folyton. Mindenben.

Legjobb válasz: Ez szimpla irigység. Neki miért lehet, nekem meg miért nem? Én megérdemlem, õ nem. Irigység által kiváltott utálat. Nem tudja elfogadni a saját életét, és sorsát, és vágyódik a másiké iránt.

Ez szimpla irigység. Neki miért lehet, nekem meg miért nem? Én megérdemlem, õ nem. Irigység által kiváltott utálat. Nem tudja elfogadni a saját életét, és sorsát, és vágyódik a másiké iránt.

AElvileg rá vagyok szokva a cigire. De akkor hogy lehet, hogy van, hogy egyszerűen nincs kedvem kimenni cigizni?

Nem sokat dohányzok, heti pár szál, de elvileg rá vagyok szokva, mert szoktam venni cigit ha elfogy. De hogy lehet, hogy van, hogy otthon vagyok 1-2 napot, és van cigim, és úgy érzem, hogy jó lenne kimenni rágyújtani, de nincs kedvem... És akkor 2 napig nem cigizek. De rá vagyok szokva. Miért nem erősebb az inger, hogy kimenjek, mint hogy ne menjek? Lakásba nem gyújtok rá... :D

Legjobb válasz: miert is vagy raszokva?attol, hogy veszel?:D

miert is vagy raszokva?attol, hogy veszel?:D
A kérdező hozzászólása: Ja. Ha már veszel, az az jelenti, hogy akarsz is cigizni...
megsugom, ugyis ra lehet szokni, hogy nem veszel
akkor vagy rászokva ha természetesebb érzés szívni mint nem ha akkor rossz a közérzeted ha nem gyújtasz rá furcsa érzésed van mikor nem cigizel bizonyos idõközönként lehet ez egy nap egy óra vagy 20 perc de nagyjából egyenletes idõközönként. amúgy leszokni nem elég az akaraterõ kell valami amivel lefoglalod magad helyette

Ez hogy lehet hogy van 7.1 hangzás?

Van egy új gépem és tud 7.1-et de van egy fülesem ami nem tud 7.1-et de mégis megy rajta hogy van ez Elég csak a gépnek 7.1-et tudnia

Legjobb válasz: Ejj. A 7.1 hangzás azt jelenti, hogy 7 sattelite hangszóró és 1 mélynyomó van. Általában 4 hátsó, 4 elsõ és egy középsõ. A legtöbb alaplap el tud hajtani 7.1-es rendszert, de elég ritkán van rajta, mert akinek ilyen hangcucca van az vesz rendes erõsítõt és/vagy hangkártyát is hozzá. Nincs olyan füles ami tudna 7.1-et, ez egyértelmû. Fejhallgatóból van olyan ami "7.1", de abban is úgy van hogy 4 hangszóró van mindkét fülében, tehát valójában 2x 4.0. Ezek olyan 70 ezer körül vannak. Attól hogy a lap tud 7.1-et, tud az monót, 2.0-t, 2.1-et, 4.0-t, 5.1-et is hajtani.

Ejj. A 7.1 hangzás azt jelenti, hogy 7 sattelite hangszóró és 1 mélynyomó van. Általában 4 hátsó, 4 elsõ és egy középsõ. A legtöbb alaplap el tud hajtani 7.1-es rendszert, de elég ritkán van rajta, mert akinek ilyen hangcucca van az vesz rendes erõsítõt és/vagy hangkártyát is hozzá. Nincs olyan füles ami tudna 7.1-et, ez egyértelmû. Fejhallgatóból van olyan ami "7.1", de abban is úgy van hogy 4 hangszóró van mindkét fülében, tehát valójában 2x 4.0. Ezek olyan 70 ezer körül vannak. Attól hogy a lap tud 7.1-et, tud az monót, 2.0-t, 2.1-et, 4.0-t, 5.1-et is hajtani.
A kérdező hozzászólása: LoL 7.1 fejhallgató 70kból kiugrok az ablakon márt van 15-20kba
A kérdező hozzászólása: de am nekem van 7.1 rendszer a gépemen

Feleségem bejelentette, hogy "lehet hogy van valaki aki kezd számára fontossá válni". Én nem szeretnék e mellé asszisztálni. Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történő elhelyezésre?

A nevelt nagyfiát már elküldte az édesapjához, mert én nem úgy szoltam a hozzá, ahogy ? szerette volna. Nem tettem különbséget a nevelt fiam és a sajátjaim között. Kijelentette, hogy ? saját vagyont akar (jelenleg a közös vagyon 1/2-1/2-a tul.lapon). A gyerekeket is el akarja vinni ( 2 közös 6, és 9 éves). eddíg f?állású anyaként m?ködött, a gyerekek egész nap oviban és suliban voltak, ? f?iskolára és tanfolyamokra jár. A gyerekeket én vittem reggelente. Velem meg az a baja /mint egy keres? a családban/, hogy keveset vagyok otthon és kevés a pénze. Mindennel elégedetlen ez nincs az nincs. Képtelen belátni, hogy egy keresetb?l nem lehet többet kihozni. /Én meg néha hulla fáradtan esek haza és nem mindíg tudtam a nyakába borulni. Beadta a válókeresetet, saját jövedelme nincs.

Legjobb válasz: Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású,ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.

Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású, ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.
"Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történõ elhelyezésre?" A kérdés végülis ez volt. Nem értem miért van lepontozva az egyetlen kérdést megválaszóló. A kérdezõ végülis nem lelkisegélyt kért, hanem egy kérdésre egy választ, de mindegy, ezen nem fogok vitázni... Azt, hogy mennyi az esélye, nagyon sok dologtól függ, nem utolsó sorban a gyerekektõl is. És az ügyvédtõl. DE! Az esély mindenképp meg van rá. Viszont azt Neked kell bizonyítani, hogy az anya alkalmatlan a nevelésre. Üdv!
A magyar válási jogesetek kb. 90%ában az anyának ítélik a gyereket, ha szól ellene érv, ha nem!
Nagyon nehéz helyzetben vagy. Nem értem a feleséged. boldognak kéne lennie, hogy nem kell egész nap otthon lennie kifizeted neki a fõsulit, meg a tanfolyamokat és közben rendezed a gyereketek. Kevés a pénz? Ez nincs az nincs? Miért nem dolgozik???? Akkor lenne pénze. Õszintén szerezz egy jó ügyvédet rakd össze az összes érvet amellett, hogy jó apa vagy és a gyerekek veled jobban járnak. S ha tudsz járj pontosan annak is utána, hogy a nevelt fiával, vagyis az elsõ válásakor ez hogy is zajlott. Sok érvet és bizonyítékot kell felhoznod amellett, hogy neked ítéljék a gyerekeket. Egy ilyen asszony nem érdemel sem családot sem téged.
Szia, én ugyan nem sokat tudok errõl, de szerintem egy jó ügyvéddel sikerülni fog. Végülis õ az aki "felrúgta" a házasságot, te minden tõled telhetõt megtettél. Nagyon sok szerencsét kívánok, és remélem boldog leszel, nem akarom csúnya jelzõkkel illetni a feleséged, de... te is tudod. Szép napokat kívánok a gyerekeiddel :) u.i.: teljesen igazad van, egy kereset kevés fõleg ha neki ilyen igényei vannak. Továbbá a pénzért dolgozni kell és ha dolgozol nem vagy otthon, világos. :)
Egyik ismerõsöm is pont így járt. Ott a ribinek még fizuja is volt, de szerencsére az édesapának ítélték a gyerekeket.
vagyis nem mki, csak páran, bocs!
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki aki segített gondolataival! Lezárult válásunk. A gyermekek apai elhelyezésbe kerültek, jól vannak... Üdv. Mindenkinek! ui.: Kedves hasonló cipõben járó Apukák! Ne adjátok fel! Nem lehetetlen az apai elhelyezés.
A kérdező hozzászólása: Üdv Mindenkinek! Köszönöm Mindenkinek a gondolatát és a bíztatást! Elsõ körben a bíróság elutasította a feleségem igényét, hogy elköltözzön a gyerekekkel, és új iskolába irathassa õket. Ennek a gyerekek is örültek és én is, mert legalább nem lehet õket ide-oda rángatni. Ez egy kis megnyugvást hozott nekünk. Itt tartunk jelenleg. Mégegyszer köszönöm a bíztatásokat, sokat segítettek a gondolatok rendezésében és átláthatóságában. Üdv. Mindenkinek
Gondolom ismered a népi bölcseletet, miszerint "a kutya is jó dolgában vesz meg". Szerintem a te feleségeddel is ez történt. Az én férjem is rengeteget dolgozik, sokat vagyok egyedül a kisbabánkkal, és valóban egyedül, mert a férjem szülei régen meghaltak, az enyémek meg hétszáz kilóméterre laknak innen. De igyekszem nem nyûgölõdni rajta, mert értünk dolgozik látástól vakulásig, nem jókedvébõl. Én nem merek jóslatokba bocsájtkozni azzal kapcsolatban, hogy hogyan ítél a bíróság, de neked drukkolok! Harcolj értük, hiszen lagalább annyira a tiedek is, mint amennyire az õvéi. Ráadásul veled ellentétben, õt ezek szerint nem nagyon érdekli, hogy a gyermekeknek jó-e amit tesz, önzõ módon csakis saját magára gondol. Ha menni akar, hát menjen egyedül - hamar rájön, hogy nem sokan vannak azok a férfiak, akik ezt eltûrik neki! Azt gondolom, jót is tenne neki néhány pofon az élettõl!
Sajnos mivel te magad mondtad, milyen sokat dolgozol, nem sok esélyt látok arra, hogy a gyerekeket te kaphasd meg :( A bíróság amúgyis leginkább az anyánál szereti tudni a kicsiket. Tény, hogy ebben a helyzetben nem lenne tiszta és sajnos az ilyen korú gyerekeket nem szokták megkérdezni, kivel szeretnének maradni. Leginkább az anyagi helyzetet és a családi körülményeket nézik (mennyit vagy otthon, mennyit érsz rá törõdni a csöppségekkel, stb.), majd ott helyezik el, ahol az említett két tényezõ jobb. Amennyiben a feleséged nem tudná megfelelõen eltartani, nevelni a gyerekeket, nagy az esély, hogy te nevelheted õket. Remélem, tudtam segíteni.
Szia! Két magyar jogász nemrég készített egy felmérést, hogy a válásoknál hány százalékban ítélik a gyermeke(ke)t az édesanyának, és hány százalékban az édesapának. A válások 90 (!) %-ánál az apák nem is harcolnak azért, hogy náluk helyezzék el a gyereket, hanem beleegyeznek, hogy az édesanyánál történjen az elhelyezés. A maradék 10 %-nál pedig, amikor perre kerül a dolog, az arány 60%-40% az anya javára, ami még mindig nem egyenlõ esély, de jelentõs! Ha úgy gondolod, hogy a gyerekeknek valóban nálad lenne jobban biztosítva a testi, lelki, szellemi fejlõdése, akkor harcolj! Ha tényleg szeretnéd õket szépen felnevelni, és nem csak az édesanya elleni bosszú hajt, akkor ne törõdj bele, ne gondold, hogy a bíróság úgyis neki ítéli, mert igenis van esélyed. A két jogász által készített tanulmányról a cikk: http://nol.hu/archivum/archiv-424775 Olvasd el!
Azt nem ertem, hogy az anya hogy gondolja, mibol fogja eltartani a gyerekeket? Eddig csak foallasu anya volt, tehat 9 evig otthon volt. Hat 9 ev otthonlet utan munkat talalni, olyat amibol a 2 kiskorut el is tudja tartani????!!! Eleg bator es annal felelotlenebb no a feleseged, bar en kivanom talalja meg almai munkahelyet! Vagy talan ugy gondolja hogy az uj apuka fogja eltartani az o ket csemetejet?! Nem ertem, de par mondatbol, abbol amit te leirtal nem lehet eldonteni sok mindent, az hogy hogy eltetek, mi az igazsag, azt csak TE es O tudjatok. Szerintem o a gyerekek elol is menekul, hiszen normalis esetben ha o otthon van, nem hagyja 4 es 5 oraig a gyerekeket az oviban, suliban. Talan, ha edesanya 3 muszakban dolgozna, a ket gyerekkel foglalkozna es rendezne a haztartast, akkor elfaradna, es nem lenne mar ereje, ideje arra, hogy egy masik ferfi kezdjen a szamara fontossa valni. A birosag szerintem megkerdezi majd azert azt is, hogy miert valnak el? Es az anya mit fog mondani? Azert mert bepaliztam? Azert valunk el, mert valaki kezd az eletemben fontossa valni, FONTOSABBA MINT A KET GYONYORU GYEREKEM ES AZ EDESAPJUK! Szerintem anyuka probalja meg csak egyedul nevelni a gyerekeket, valoszinu vissza sirja o meg ezeket az eveket! Es most ki marad a hazban? A gyerekek az anyjukkal, es netalantan jon az uj szereto is? Vagy hogy mukodik ez Magyarorszagon? Azert eleg felhaborito. Mama elmegy felrekefel, es o visz mindent a vegen? Nem tudok neked mit mondani, talan azt hogy sajnallak (pedig nem vagyok ffi parti, mert szerintem a csaladok 99% -at a ffi-ak teszik tonkre)de tudom ez enyhe vigasz szamodra. A gyerekeket nagyon szeresd, es ne felejtsd el, hogy ha nem is most (mert a birosag az anyanak iteli oket), de par ev mulva lehet hogy a gyerekek onkent fognak HOZZAD koltozni(az anya eletmodja miatt). Lehetne-e hogy te vidd el az egyik gyereket, a masik pedig maradna az anyanal? Nem tudom, sajnos. Angliaban elek, es itt is rengeteg a valas. De itt nem egyertelmuen kapja meg az anya gyereket, hallottam peldaul olyat, hogy 2 het apanal, 2 het anyanal van a gyerek. Mivel a birosag ugy itelte meg, hogy mindket szulo alkalmas a gyereknevelesre! Es persze a szulok meg tudtak egyezni. Tobbet mar nem irok, majd esetleg kesobb!
"..Az édesanya amint lehetett oviba vitte a gyerekeket és mint a fõállású el kellet volna hoznia õket az oviból délben, de soha nem hozta el õket, merthogy otthon unatkoznak a gyerekek..." Szerintetek tényleg jó anya az ilyen??? Nekem nincs gyerekem, de nem az lenne az elsõ, h oviba meg bölcsibe dugjam õket. És ha már háztartásbeli vagyok, biztos nem akarnék "megszabadulni" a gyerekeimtõl, h maradjanak csak bent az oviban, suliban stb. minket öcsémmel anyukám egyedül nevelt fel, apukám 2és fél éves koromban meghalt, anyu 21éves volt 2gyerekkel özvegyen, de soha nem pattintott le minket. Nem jártunk bölcsibe, oviba is egy évet mert inkább õ foglalkozott velünk. Pedig neki százszor nehezebb helyzete volt. Ha én annyira törõdöm a gyerekeimmel, akkor az a normális, h alig várom, ha hazahozzam õket és nem úgy állok hozzá h unatkoznának, hanem hogy kitalálok nekik olyan dolgokat, amik lekötik õket. Persze más lenne a helyzet, ha dolgozott volna, de így... Sztem ez a nõ csak önmagával van elfoglalva. Hogy neki jó legyen, h ne dolgozzon, de legyen pénz, h ne legyenek otthon a gyerekek, addig sem zavarják õt. Túl nagy volt neki a szabadság... De ha meg dolgoznia kellett volna, az lenne a baja. És most lehet lepontozni, de ez a véleményem.
Nagyon örülök ( de úristen, milyen régen is írtad ki a kérdést. én voltam az 1. válaszoló)! Így lesz a legjobb, s remélem a karácsonyotok is nagyon boldogan telik majd!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!