Találatok a következő kifejezésre: Hogyan van hogy (112734 db)

Ez hogy van? Hogy van az, hogy TAYLOR Swift, meg TAYLOR Lautner?

Hogy van az,hogy mind2-nek Taylor a kereszt neve??mert Amerikába nem úgy van,hogy az első a keresztnév??HA igen akk ez hogy van??mert Lautner-fiú,Swift-lány...

Legjobb válasz: szerintem a Taylor az fiú, és lány név is egyben. ez olyan, mint nálunk az Alex, nálunk fiú név, de külföldön meg van ilyen lány név is :D

szerintem a Taylor az fiú, és lány név is egyben. ez olyan, mint nálunk az Alex, nálunk fiú név, de külföldön meg van ilyen lány név is :D
Taylor lehet férfi és nõi név is.
Taylor Dayne is van meg Taylor Negron:) :) :)
Ugyanolyan mint a Ryan... Uniszex név, ennyi.
A Jamie is ilyen, lehet fiú és lány név is. Olyan mint nálunk becenév ként a Gabi az lehet fiú és lány név is.
A Taylor fiú és lánynév is lehet. És amúgy igen, a keresztnév van náluk elöl, de a Taylor vezetéknévnek is használható. :)

Az hogy van hogy van olyan hogy családi csomag vagy mi mikor veszel egy telefont, hogy hívhatod ingyen a család tagjaidat?

De azt kérni kell, mikor veszed a telefont, vagy valami kell hozzá, és megvan szabva hogy milyen telefont lehet ugy venni, vagy mind1??

Legjobb válasz: Pannonál vegyél ott teljesen karlátlanul beszélhetsz az egy ügyfélszámhoz tartozó számokkal plussz 3 feltöltõkártyásat is hozzá lehet csatolni. És telefonszámonként nincs 1000 ft az elõfizetése.

Pannonál vegyél ott teljesen karlátlanul beszélhetsz az egy ügyfélszámhoz tartozó számokkal plussz 3 feltöltõkártyásat is hozzá lehet csatolni. És telefonszámonként nincs 1000 ft az elõfizetése.
A kérdező hozzászólása: Igen, cska amit én akarok venni telefon az a t-mobilenél van...pannonál nincs :S De egyébként ezt kérni kell ott mikor veszem a telefont, vagy hogy van?:D:)
Nem a Vodafonnál van ilyen?
A kérdező hozzászólása: T-mobilnál is írták hogy van ilyen. De nem értem hog ezt ott kell mondani mikor veszem meg a telefont, hogy én úgy kérem?:)
Bemész a boltba. Mikor sorrakerülsz, elõször köszönni kell. Amikor megkérdezik hogy miben segíthetnek, akkor azt kell mondani: Két kívánságom van. Az egyik egy telefonkészülék (és itt mondod a nevét, típust, színt, stb ...), a másik pedig egy olyan megoldás, amely lehetõvé teszi hogy a családtagjaidat díjtalanul hívd. Erre különféle ajánlatokkal fognak elhalmozni, kiválaszthatod közülük amirõl úgy érzed hogy neked megfelelõ, de lehet az is hogy nem lesz számodra optimális megoldás. Pénzt feltétlenül vigyél.
A kérdező hozzászólása: Jajj jólvan ennyire tudatlan nem vagyok:D Csak azt nem tudtam hogy azt küldön mondani e kell :D de most már tudom;) köszi :D

Ha 9 hónapig tart a terhesség (mert mindenki ezt mondja), akkor hogy van, hogy van aki 38-40 hetet ír?

Mert a 9hónap az 36 hét. Lehet hogy butának t?nik a kérdés, mondjuk elég fiatal is vagyok, csak ezt nem értem és zavar.

Legjobb válasz: Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart,mert nem teljesen 4 hétbõl áll minden hónap,és így jön ki a 40 hét.

Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart, mert nem teljesen 4 hétbõl áll minden hónap, és így jön ki a 40 hét.
Nem minden hónap 28 napos!!! Számolj utánna.
Szerintem a 9 hónap, csak általánosítás, ugye amikor ezt elkezdték számon tartani, még nem volt ilyen fejlett az orvos tudomány, és így talán az menzesz kimaradásától valóban kb 9 hónap telik el. (akkor már a magzat 2 hetes volt elvileg + erre jött rá a 36 hét. De a terhesség az 40 hét normál, átlag esetben. Ezt az utolsó menzesz elsõ napjától számolják. De normál (28 napos ciklus esetén) ugye a baba 2 héttel a vérzés után fogan, azaz a baba konkrétan 38 hetet tölt a méhben a fogantatástól a szülésig. De az orvosok 40 héttel számolnak, tehát az utolsó menzesz dátumától 40 hét. De nem minden baba jön idõre, van amelyik korábban, és van akit túl hordanak, úgy tudom a 42. hét betöltésekor viszont mindenképp megindítják a szülést.
Szia...eloszor is a 9 honap az nem 36 het...szamolj utanna:-)..minden honap 30, 31 napos..kivetel a februar.....38 het korul van a 9 honap...masreszt meg a terhesseget az utolso menszi elso napjatol szamoljak de tulajdonkeppen ra 2 hetre van peteeresed es ajkkor eshettel teherbe. senki nem tudja a pontos teherbeses datumat( kivetel a lombik es mas programok).Kiszamitva...a tehessegi ido 38+2 het....mindjart megvan a 40:-)
A 9 hónap nem 9X 4 hét, még ha 4 héttel is számoljuk az 1 nónapot, mindig 4, 5 vagy 5 hét majdnem egy hónap. A terhesség 40 hét, ott hetekben számolnak, nem hónapokban. Én szeptember 1-én estem teherbe, és júni 7-re vagyok kiírva, ha megnézed, az pont 9 hónap és 6 nap, de pont 40 hét:-)
1 hold hónap = 28 nap számold ki ha hozzáadod a "lemaradt" napokat ami már nem holdhónaphoz tartozik akkor jön ki a 10 hold hónap és 9 naptári hónap.
Legegyszerûbben: a 9 hónap 9 belöltött hónapot jelent szóval belépés a 10. hónapba. Pl. Mikor 16hetes vagy 4hónapos, de kezded a 5.et szóval már az 5. hónapba vagy, mert azt megkezded. 9*4=36 de ez a megkezdett 9. hónapot jelenti. 10*4=40 pedig a betöltött 9 hónapot és megkezdett 10.-et. Nekem így magyarázták mikor megértettem.

Eltudnátok nekem magyarázni hogy az hogy van hogy mondjuk egy teljes azonos áttételû autó/motor de mondjuk az egyik kisebb a másik nagyobb köbcenti akkor azonos fordulaton mért a nagyobb köbcenti megy többet? Hiszen ugyan akkor a fordulatszám

Legjobb válasz: Teljesen azonos, nagyjából azonos, vagy csak hangra nagyjából azonos a fordulatszám? Na ugye mégis van különbség, csak mûszerrel kellene mérni.

Teljesen azonos, nagyjából azonos, vagy csak hangra nagyjából azonos a fordulatszám? Na ugye mégis van különbség, csak mûszerrel kellene mérni.
"Forgósabb a henger" ami annyit tesz hogy magasabb fordulatszámon fog pörögni a motorod. Ha magasabb a fordulat, akkor azonos áttételekkel nagyobb végsebességre képes.
Fizika könyvet, azon belül a mechanikát nézd át! Azonos fordulatszám, de nagyobb lökettérfogat mellett ahogy írták, több benzin-levegõ keverék ég el, ami nagyobb robbanáshoz vezet, ami (konyhanyelven szólva) az adott idõegység alatt nagyobbat, erõsebbet "lök" a dugattyún. Gondolj bele, melyik kisautó fog gyorsabban menni? Amelyiket mondjuk 100 ms idõtartam alatt X erõvel löksz meg? Vagy amelyiket 100 ms alatt 2X erõvel? Persze feltételezve, hogy minden más körülmény azonos, és változatlan a kísérlet alatt.
mondjuk mer 70 köbcentin több benzin-levegõ keveréket lehet beerobbantani, mint 50en?
Ha tényleg azonos az áttétel - beleértve a differenciál mûvet, vagy motoroknál a lánc áttételt is - akkor már csak a kerekek eltérõ mérete miatt lehet sebesség különbség. Bár általában a nagyobb, erõsebb motoroknak kisebb az áttétele.
A kérdező hozzászólása: Hát én például most a simsonkra gondolok amiket itthon építettem, van egy 50ccm 3gangos annak kb 60km/h a végsebessége rá tettem 70es hengert és az közel 90km/hval ment pedig a fordulatszám nagyjából ugyan akkor volt 7700-8000között
A kérdező hozzászólása: de ha a fordulatszám azonos, akkor miért megy többet?
Jo hosszu valaszt irtal "oldm4n", most olvasd el ujra a kerdest es utanna olvasd ujra a valaszod. Meg ez a "valamoka" sem gondolta at a dolgot mert ha az a kisauto gyorsabb amin nagyobbat loksz, akkor az a dugattyu is gyorsabb lesz amin nagyobbat loknek nem? De ha a dugattyu gyorsabban mozog akkor a fotengely is gyorsabban forog nem? Gondoljatok bele: ha egy motorkerekparon a fotengely fogaskerekekkel es lancal van kotve a kerekhez, lehetseges a kerek fordulszamat novelni ugy hogy a fotengely fordulatszama ne novekedjen?? Meg lehet azt csinalni hogy pl a fotengely all, a kerek meg forog?? Nem!! Mert a ketto kozott "kenyszerkapcsolat" van, es a fordulatszamaik az attetelek viszonylataban aranyosak! Tehat, ha a kerdezo csak a hengert cserelte le, a valto es a vegso attetel ugyanaz maradt akkor csakis a motor fordulatszamanak novekedese kovetketeben tud novekedni a sebesseg!! Ami logikus is mert nyilvanvalo hogy a nagyobb henger miatt a motor nagyobb teljesitmenyt es nyomatekot ad le, es kepes gyorsabban forgatni a kereket ugyanakkora attetel mellet....szerintem.
Ezt írtam én is, de valami barom jól lehúzta a válaszom.

Az hogy van hogy van egy csaj akire irigykedik a többi de amúgy meg lenézik?

Van egy csaj akinek elvileg tök sármos a barátja és van pár lány ismer?söm aki a csaj háta mögött irigykedik rá, hogy "hogy lehet ilyen barátja, nem hiszem el, tuti kamu" de amúgy meg lenézik a csajt folyton. Mindenben.

Legjobb válasz: Ez szimpla irigység. Neki miért lehet, nekem meg miért nem? Én megérdemlem, õ nem. Irigység által kiváltott utálat. Nem tudja elfogadni a saját életét, és sorsát, és vágyódik a másiké iránt.

Ez szimpla irigység. Neki miért lehet, nekem meg miért nem? Én megérdemlem, õ nem. Irigység által kiváltott utálat. Nem tudja elfogadni a saját életét, és sorsát, és vágyódik a másiké iránt.

AElvileg rá vagyok szokva a cigire. De akkor hogy lehet, hogy van, hogy egyszerűen nincs kedvem kimenni cigizni?

Nem sokat dohányzok, heti pár szál, de elvileg rá vagyok szokva, mert szoktam venni cigit ha elfogy. De hogy lehet, hogy van, hogy otthon vagyok 1-2 napot, és van cigim, és úgy érzem, hogy jó lenne kimenni rágyújtani, de nincs kedvem... És akkor 2 napig nem cigizek. De rá vagyok szokva. Miért nem erősebb az inger, hogy kimenjek, mint hogy ne menjek? Lakásba nem gyújtok rá... :D

Legjobb válasz: miert is vagy raszokva?attol, hogy veszel?:D

miert is vagy raszokva?attol, hogy veszel?:D
A kérdező hozzászólása: Ja. Ha már veszel, az az jelenti, hogy akarsz is cigizni...
megsugom, ugyis ra lehet szokni, hogy nem veszel
akkor vagy rászokva ha természetesebb érzés szívni mint nem ha akkor rossz a közérzeted ha nem gyújtasz rá furcsa érzésed van mikor nem cigizel bizonyos idõközönként lehet ez egy nap egy óra vagy 20 perc de nagyjából egyenletes idõközönként. amúgy leszokni nem elég az akaraterõ kell valami amivel lefoglalod magad helyette

Feleségem bejelentette, hogy "lehet hogy van valaki aki kezd számára fontossá válni". Én nem szeretnék e mellé asszisztálni. Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történő elhelyezésre?

A nevelt nagyfiát már elküldte az édesapjához, mert én nem úgy szoltam a hozzá, ahogy ? szerette volna. Nem tettem különbséget a nevelt fiam és a sajátjaim között. Kijelentette, hogy ? saját vagyont akar (jelenleg a közös vagyon 1/2-1/2-a tul.lapon). A gyerekeket is el akarja vinni ( 2 közös 6, és 9 éves). eddíg f?állású anyaként m?ködött, a gyerekek egész nap oviban és suliban voltak, ? f?iskolára és tanfolyamokra jár. A gyerekeket én vittem reggelente. Velem meg az a baja /mint egy keres? a családban/, hogy keveset vagyok otthon és kevés a pénze. Mindennel elégedetlen ez nincs az nincs. Képtelen belátni, hogy egy keresetb?l nem lehet többet kihozni. /Én meg néha hulla fáradtan esek haza és nem mindíg tudtam a nyakába borulni. Beadta a válókeresetet, saját jövedelme nincs.

Legjobb válasz: Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású,ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.

Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású, ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.
"Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történõ elhelyezésre?" A kérdés végülis ez volt. Nem értem miért van lepontozva az egyetlen kérdést megválaszóló. A kérdezõ végülis nem lelkisegélyt kért, hanem egy kérdésre egy választ, de mindegy, ezen nem fogok vitázni... Azt, hogy mennyi az esélye, nagyon sok dologtól függ, nem utolsó sorban a gyerekektõl is. És az ügyvédtõl. DE! Az esély mindenképp meg van rá. Viszont azt Neked kell bizonyítani, hogy az anya alkalmatlan a nevelésre. Üdv!
A magyar válási jogesetek kb. 90%ában az anyának ítélik a gyereket, ha szól ellene érv, ha nem!
Nagyon nehéz helyzetben vagy. Nem értem a feleséged. boldognak kéne lennie, hogy nem kell egész nap otthon lennie kifizeted neki a fõsulit, meg a tanfolyamokat és közben rendezed a gyereketek. Kevés a pénz? Ez nincs az nincs? Miért nem dolgozik???? Akkor lenne pénze. Õszintén szerezz egy jó ügyvédet rakd össze az összes érvet amellett, hogy jó apa vagy és a gyerekek veled jobban járnak. S ha tudsz járj pontosan annak is utána, hogy a nevelt fiával, vagyis az elsõ válásakor ez hogy is zajlott. Sok érvet és bizonyítékot kell felhoznod amellett, hogy neked ítéljék a gyerekeket. Egy ilyen asszony nem érdemel sem családot sem téged.
Szia, én ugyan nem sokat tudok errõl, de szerintem egy jó ügyvéddel sikerülni fog. Végülis õ az aki "felrúgta" a házasságot, te minden tõled telhetõt megtettél. Nagyon sok szerencsét kívánok, és remélem boldog leszel, nem akarom csúnya jelzõkkel illetni a feleséged, de... te is tudod. Szép napokat kívánok a gyerekeiddel :) u.i.: teljesen igazad van, egy kereset kevés fõleg ha neki ilyen igényei vannak. Továbbá a pénzért dolgozni kell és ha dolgozol nem vagy otthon, világos. :)
Egyik ismerõsöm is pont így járt. Ott a ribinek még fizuja is volt, de szerencsére az édesapának ítélték a gyerekeket.
vagyis nem mki, csak páran, bocs!
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki aki segített gondolataival! Lezárult válásunk. A gyermekek apai elhelyezésbe kerültek, jól vannak... Üdv. Mindenkinek! ui.: Kedves hasonló cipõben járó Apukák! Ne adjátok fel! Nem lehetetlen az apai elhelyezés.
A kérdező hozzászólása: Üdv Mindenkinek! Köszönöm Mindenkinek a gondolatát és a bíztatást! Elsõ körben a bíróság elutasította a feleségem igényét, hogy elköltözzön a gyerekekkel, és új iskolába irathassa õket. Ennek a gyerekek is örültek és én is, mert legalább nem lehet õket ide-oda rángatni. Ez egy kis megnyugvást hozott nekünk. Itt tartunk jelenleg. Mégegyszer köszönöm a bíztatásokat, sokat segítettek a gondolatok rendezésében és átláthatóságában. Üdv. Mindenkinek
Gondolom ismered a népi bölcseletet, miszerint "a kutya is jó dolgában vesz meg". Szerintem a te feleségeddel is ez történt. Az én férjem is rengeteget dolgozik, sokat vagyok egyedül a kisbabánkkal, és valóban egyedül, mert a férjem szülei régen meghaltak, az enyémek meg hétszáz kilóméterre laknak innen. De igyekszem nem nyûgölõdni rajta, mert értünk dolgozik látástól vakulásig, nem jókedvébõl. Én nem merek jóslatokba bocsájtkozni azzal kapcsolatban, hogy hogyan ítél a bíróság, de neked drukkolok! Harcolj értük, hiszen lagalább annyira a tiedek is, mint amennyire az õvéi. Ráadásul veled ellentétben, õt ezek szerint nem nagyon érdekli, hogy a gyermekeknek jó-e amit tesz, önzõ módon csakis saját magára gondol. Ha menni akar, hát menjen egyedül - hamar rájön, hogy nem sokan vannak azok a férfiak, akik ezt eltûrik neki! Azt gondolom, jót is tenne neki néhány pofon az élettõl!
Sajnos mivel te magad mondtad, milyen sokat dolgozol, nem sok esélyt látok arra, hogy a gyerekeket te kaphasd meg :( A bíróság amúgyis leginkább az anyánál szereti tudni a kicsiket. Tény, hogy ebben a helyzetben nem lenne tiszta és sajnos az ilyen korú gyerekeket nem szokták megkérdezni, kivel szeretnének maradni. Leginkább az anyagi helyzetet és a családi körülményeket nézik (mennyit vagy otthon, mennyit érsz rá törõdni a csöppségekkel, stb.), majd ott helyezik el, ahol az említett két tényezõ jobb. Amennyiben a feleséged nem tudná megfelelõen eltartani, nevelni a gyerekeket, nagy az esély, hogy te nevelheted õket. Remélem, tudtam segíteni.
Szia! Két magyar jogász nemrég készített egy felmérést, hogy a válásoknál hány százalékban ítélik a gyermeke(ke)t az édesanyának, és hány százalékban az édesapának. A válások 90 (!) %-ánál az apák nem is harcolnak azért, hogy náluk helyezzék el a gyereket, hanem beleegyeznek, hogy az édesanyánál történjen az elhelyezés. A maradék 10 %-nál pedig, amikor perre kerül a dolog, az arány 60%-40% az anya javára, ami még mindig nem egyenlõ esély, de jelentõs! Ha úgy gondolod, hogy a gyerekeknek valóban nálad lenne jobban biztosítva a testi, lelki, szellemi fejlõdése, akkor harcolj! Ha tényleg szeretnéd õket szépen felnevelni, és nem csak az édesanya elleni bosszú hajt, akkor ne törõdj bele, ne gondold, hogy a bíróság úgyis neki ítéli, mert igenis van esélyed. A két jogász által készített tanulmányról a cikk: http://nol.hu/archivum/archiv-424775 Olvasd el!
Azt nem ertem, hogy az anya hogy gondolja, mibol fogja eltartani a gyerekeket? Eddig csak foallasu anya volt, tehat 9 evig otthon volt. Hat 9 ev otthonlet utan munkat talalni, olyat amibol a 2 kiskorut el is tudja tartani????!!! Eleg bator es annal felelotlenebb no a feleseged, bar en kivanom talalja meg almai munkahelyet! Vagy talan ugy gondolja hogy az uj apuka fogja eltartani az o ket csemetejet?! Nem ertem, de par mondatbol, abbol amit te leirtal nem lehet eldonteni sok mindent, az hogy hogy eltetek, mi az igazsag, azt csak TE es O tudjatok. Szerintem o a gyerekek elol is menekul, hiszen normalis esetben ha o otthon van, nem hagyja 4 es 5 oraig a gyerekeket az oviban, suliban. Talan, ha edesanya 3 muszakban dolgozna, a ket gyerekkel foglalkozna es rendezne a haztartast, akkor elfaradna, es nem lenne mar ereje, ideje arra, hogy egy masik ferfi kezdjen a szamara fontossa valni. A birosag szerintem megkerdezi majd azert azt is, hogy miert valnak el? Es az anya mit fog mondani? Azert mert bepaliztam? Azert valunk el, mert valaki kezd az eletemben fontossa valni, FONTOSABBA MINT A KET GYONYORU GYEREKEM ES AZ EDESAPJUK! Szerintem anyuka probalja meg csak egyedul nevelni a gyerekeket, valoszinu vissza sirja o meg ezeket az eveket! Es most ki marad a hazban? A gyerekek az anyjukkal, es netalantan jon az uj szereto is? Vagy hogy mukodik ez Magyarorszagon? Azert eleg felhaborito. Mama elmegy felrekefel, es o visz mindent a vegen? Nem tudok neked mit mondani, talan azt hogy sajnallak (pedig nem vagyok ffi parti, mert szerintem a csaladok 99% -at a ffi-ak teszik tonkre)de tudom ez enyhe vigasz szamodra. A gyerekeket nagyon szeresd, es ne felejtsd el, hogy ha nem is most (mert a birosag az anyanak iteli oket), de par ev mulva lehet hogy a gyerekek onkent fognak HOZZAD koltozni(az anya eletmodja miatt). Lehetne-e hogy te vidd el az egyik gyereket, a masik pedig maradna az anyanal? Nem tudom, sajnos. Angliaban elek, es itt is rengeteg a valas. De itt nem egyertelmuen kapja meg az anya gyereket, hallottam peldaul olyat, hogy 2 het apanal, 2 het anyanal van a gyerek. Mivel a birosag ugy itelte meg, hogy mindket szulo alkalmas a gyereknevelesre! Es persze a szulok meg tudtak egyezni. Tobbet mar nem irok, majd esetleg kesobb!
"..Az édesanya amint lehetett oviba vitte a gyerekeket és mint a fõállású el kellet volna hoznia õket az oviból délben, de soha nem hozta el õket, merthogy otthon unatkoznak a gyerekek..." Szerintetek tényleg jó anya az ilyen??? Nekem nincs gyerekem, de nem az lenne az elsõ, h oviba meg bölcsibe dugjam õket. És ha már háztartásbeli vagyok, biztos nem akarnék "megszabadulni" a gyerekeimtõl, h maradjanak csak bent az oviban, suliban stb. minket öcsémmel anyukám egyedül nevelt fel, apukám 2és fél éves koromban meghalt, anyu 21éves volt 2gyerekkel özvegyen, de soha nem pattintott le minket. Nem jártunk bölcsibe, oviba is egy évet mert inkább õ foglalkozott velünk. Pedig neki százszor nehezebb helyzete volt. Ha én annyira törõdöm a gyerekeimmel, akkor az a normális, h alig várom, ha hazahozzam õket és nem úgy állok hozzá h unatkoznának, hanem hogy kitalálok nekik olyan dolgokat, amik lekötik õket. Persze más lenne a helyzet, ha dolgozott volna, de így... Sztem ez a nõ csak önmagával van elfoglalva. Hogy neki jó legyen, h ne dolgozzon, de legyen pénz, h ne legyenek otthon a gyerekek, addig sem zavarják õt. Túl nagy volt neki a szabadság... De ha meg dolgoznia kellett volna, az lenne a baja. És most lehet lepontozni, de ez a véleményem.
Nagyon örülök ( de úristen, milyen régen is írtad ki a kérdést. én voltam az 1. válaszoló)! Így lesz a legjobb, s remélem a karácsonyotok is nagyon boldogan telik majd!

Miért tapasztaljuk, hogy van, hogy minden megy, mint a "karikacsapás", máskor meg minden olyan nyögvenyelős, mesterkélt, erőltetett és "mörfitörvényes"?

Nem biztos, hogy jó a kategória, de a karma a reinkarnációval van együtt, ehhez annak nincs köze. Olyasmire gondolok, hogy biztos érezte mindenki, hogy szinte maguktól jól mennek a dolgok, máskor meg szinte minden, ami rossz el?fordulhat, el? is fordul (Murphy) és szinte kezdi magát úgy érezni az ember, hogy minden összeesküdött ellene. Bármit teszel, nehéz, nem ad sikerélményt, nyögve nyelve, nagyon mesterkélten és folyamatos beavatkozásokkal tudsz csak eredményt elérni. Máskor meg van, hogy szinte "magától" jól megy minden. Miért van ez így?

Legjobb válasz: Én úgy vettem észre, hogy a hozzáállásom ezt nagyban befolyásolja.Ha jól érzem magam, optimista vagyok, akkor sokkal több dologban van sikerélményem, egyszerûbben megy minden.Ha pedig rossz a hangulatom eleve, pesszimista idõszakom van, akkor semmi sem halad, semmi nem sikerül. Talán a környezetem is hozzátesz ehhez valamelyest, ha jó szándékú, pozitív emberekkel vagyok többet, akkor több esélyem van, hogy jól alakulnak a dolgaim, de ha van valami károgó ember a közelemben, akkor képes annyira elvenni a kedvem, hogy végül biztos a kudarc.

Én úgy vettem észre, hogy a hozzáállásom ezt nagyban befolyásolja.Ha jól érzem magam, optimista vagyok, akkor sokkal több dologban van sikerélményem, egyszerûbben megy minden.Ha pedig rossz a hangulatom eleve, pesszimista idõszakom van, akkor semmi sem halad, semmi nem sikerül. Talán a környezetem is hozzátesz ehhez valamelyest, ha jó szándékú, pozitív emberekkel vagyok többet, akkor több esélyem van, hogy jól alakulnak a dolgaim, de ha van valami károgó ember a közelemben, akkor képes annyira elvenni a kedvem, hogy végül biztos a kudarc.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez hasznos, jó válasz volt. A vonzás törvényét is szokták emlegetni, ami voltaképpen majdnem ugyanaz, mint amit Te is írsz elsõ válaszoló. (Már ha pont a komment írása alatt születne újabb válasz) Az viszont újabb kérdést nyit az emberben, hogy lehetünk TUDATOSAN optimisták? Lehetünk TUDATOSAN és döntés alapján vidámak, nyitottak, pozitívak?
Szerintem igen, lehetünk tudatosan optimisták, én is ezen vagyok egy ideje, de nem mindig egyszerû.Mindennap próbálkozni kell és egyszer talán a szokásunkká válik.Olyasmit kell olvasni, hallgatni, ami jó , pozitív érzéseket, gondolatokat ébreszt bennünk, Ügyelni kell rá, hogy a gondolataink is nyugodtak, pozitívak legyenek, ebben segít, ha szeretettel, türelemmel próbálunk gondolni mindenre és mindenkire. Lehetõleg minél kevesebbet lenni olyan emberek közt, olyan helyen, ami rossz hatással van ránk, ha csak lehet, kerülni az ilyeneket. Nekem van egy füzetem, amibe szép idézeteket gyûjtöttem, amik pozitívan, lelkesítõen hatnak rám, ezeket gyakran olvasgatom, vagy mondogatom magamban ezeket, ha ne, érzem jól magam.Van néhány bibliai idézet, amiben sok a bölcsesség, és nagyon sok pozitív energiát nyerek általuk.
Talán nem tõlem hallod elõször, az embernek van biológiai órája.Amikor lelassul bennünk minden. Talán ez szervezetünk pihenõ idõszaka, hogy ne hajtsuk magunkat túl. Nagyon fontos dolog törõdni lelkünkkel, szellemünkkel. Ez nagyon is hozzátartotik az egész-ségse életvitelhez. A különösen sikeres smbereket szabad csodálni, de egyáltalán nem muszály lemásolni akarni. Nem akarlak lebeszélni a törekvésrõl, de mikor tudod, hogy mindent bedobtál mégsem sikerült, ne vádold magadat. Jó dolog a pozitiv gondolkodásra ráhangolódni.A Bibliában is sok hasznos ismernivaló van. Jó dolog, ajánlatos a relaxáció, vagyis a lazítás is.

Az hogy lehet, hogy van kórház, ahol nincs lehetőség EDA-t kérni? Egyformán fizetünk tb-t nem? Ez felháborító!

Én kapok, ingyen, nem magam miatt vagyok felháborodva, de sajnálom a kismamatársaimat. Nem kéne, hogy mindenkinek jogában álljon ezt a fajta fájdalomcsillapítást is kérni. Vagy el vagyok "tévedve" és ez nincs szabályozva?

Legjobb válasz: Szerintem meg igen is szomorú, hogy nem mindenhol elérhetõ. Az más kérdés, hogy nem kell mindenkinek kérnie, lehet valaki kemény és kibírja és lehet valaki gyenge és kell a fájdalom csillapító, de ne az determinálja már a dolgot, hogy van-e ember aki "ért" hozzá vagy nincs, illetve, hogy van-e a kórházban cucc vagy sincs. A felszereltség és a szakember igenis legyen adott, az hogy utána elmondják anyukának, hogy nem ajánlják vagy már késõ az egy dolog, de az, hogy nincs vagy nincs aki be TUDNÁ adni az nagyon gáz.

Tõlem kérdezte már meg a fogorvosom, hogy kérek-e érzéstelenítõt, vagy kibírom-e anélkül:) Amúgy szerintem gáz, hogy valamelyik kórházban nem lehet kérni edát.
Szerintem meg igen is szomorú, hogy nem mindenhol elérhetõ. Az más kérdés, hogy nem kell mindenkinek kérnie, lehet valaki kemény és kibírja és lehet valaki gyenge és kell a fájdalom csillapító, de ne az determinálja már a dolgot, hogy van-e ember aki "ért" hozzá vagy nincs, illetve, hogy van-e a kórházban cucc vagy sincs. A felszereltség és a szakember igenis legyen adott, az hogy utána elmondják anyukának, hogy nem ajánlják vagy már késõ az egy dolog, de az, hogy nincs vagy nincs aki be TUDNÁ adni az nagyon gáz.
Szerintem ez nem olyan nagy tragédia. Én a tb fizetéséért egyszerûen tisztességes bánásmódot és normális ellátást szeretnék, sok helyen még ez sem biztosított, nem csak az eda! ÉS szerintem sem a kismamának kellene döntenie, hogy kéri-e vagy sem, ha a nõkön múlna, pl sokkal több császár lenne, mert azt is sokan szeretnék...
Nincs szabályozva szerintem, orvos és kórház függõ, tudtommal. De egy kicsit afelé hajlok, hogy nekik van igazuk. Jó mondjuk megértem, azt is aki kér. (fájdalomküszöb, meg ilyesmi). De így visszagondolva sokan csak félelembõl kérnek ilyet. Két szülésem volt. Elsõnél úgy álltam neki, hogy teljesen természetes szülést szeretnék. De a végén már szinte könyörögtem, hogy adjanak valamit. Mire mondta a szülésznõ, na akkor most már nem ad, mert már úgyis késõ lenne. Ez annak a jele, hogy mindjárt vége. Dühömben felültem, hogy elküldjem oda, és hogy nyomatékosabb legyek, de a mozdulattól megszûnt minden és jöttek a tolófájások. Nagyon örültem, hogy nem kaptam semmit. A másodiknál, meg épp, hogy beértem a kórházba, majdnem a kocsiban szültem (meg a folyosón). Szóval utólag örülök és ezért nem is engedném, hogy a kismama döntse el, hogy kapjon-e. Sokan végig tudnák csinálni anélkül is. De mondom, nem pálcát török mások fölött. Teljesen megértem õket, csak sajnos sokan kényelembõl kérik.
Ez azért van, mert az adott kórházban dolgozó orvosok nem támogatják. Lehet, hogy elvbõl, de az is lehet, hogy pénz miatt. Ha jól tudom, elég sokba kerül a kórháznak. Emellett pedig az is szempont, hogy olyan orvos dolgozzon a szülészeten, aki jól, kockázatmentesen be tudja adni. Nem mindegyik orvos vállalja.
Azért az durva, hogy ha nem kérsz edát, méltósággal szülj, ne ordítva...gondolom a férfi orvos már több gyereket szült méltósággal... Nekem pl meg sem fordult a fejemben, hogy kérjek, de ha valaki ilyet szól, hogy ne ordítsak...hát kösz. A tolófájásoknál is tiszta vörös volt a fejem, rám is szólt egy szülésznõ, hogy ne arcra nyomjak...most két tolás közben kezdjek el vitatkozni, hogy nem oda nyomok? Komolyan, néhány eü dolgozónak valami empátia-tanfolyamot kellene elvégeznie.
2. vagyok. Azért tudnék vitatkozni. Igaz, hogy a nõk egy bizonyos részének igenis szüksége van eda-ra. De ahogy többen is írták, ezzel a "kérheted" lehetõséggel olyanok is kérik akik kibírnák, ahogy igen a császárt is sokan kérik. Látod a válaszolók között is volt, hogy csak most fog szülni, de már tudja elõre hogy kérni fogja. Ha azt is választani lehetne, még ennél is többen kérnék. Egy ismerõsöm volt aki avval is szült és anélkül is, és bizony mondta, hogy ég és föld a két szülés. És bizony maga a tolás sokkal könnyebb volt, jobban érezte, hogy jól nyom-e, oda-e mint edaval (három szülése is volt). Ez az õ tapasztalata, de nem egy ilyet hallottam. És a fájdalom ellenére pár héttel a szülés után sokkal nagyobb, pozitívabb élménynek nevezte a sima szülést. Szóval ezért nem engedném, hogy a nõ döntsön így röviden. Remélem érthetõ volt, és nem bántottam meg senkit. De aki, nagyon érzi, hogy szüksége van rá, az kérje.
Én is felháborítónak tartom, a 21. században élünk. Nekem is a fogorvosos példa jutott egybõl az eszembe, ha ott nagyobb beavatkozásra kerül sor akkor egybõl kapod a fájdalomcsillapítót, szülésnél (ami pedig jóval nagyobb fájdalom) nem kérhetsz? Én tuti nem szülnék ilyen kórházban csak ahol alap az EDA. Könnyû azt mondani hogy bírd ki, végülis az ember mindent kibír, de minek ha van lehetõség megkönnyíteni a dolgot. Aki szenvedni akar és nem akar semmilyen fájdalomcsillapítást annak hajrá, szíve joga, de aki akar annak biztosítani kell rá a lehetõséget.
Vidéki vagyok, nálunk sincs. Sõt más sincs, kéjgáz van, elvileg kérni lehet, csak nem adnak :D EDA orvoshiány miatt nincs. Elsõ szülésemnél kértem fájdalomcsillapítót, sõt inkább könyörögtem, hogy adjanak már valamit...kaptam két Nospa-t :D Annyit ért mint [email protected] a pofon.
Utolsó vagyok :) A ne ordítson a kismama...hát az ilyen utasításokat nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. Második lányomat három hete szültem, szintén fájdalomcsillapítás nélkül, ráadásul annyira gyorsan jött a baba, hogy az orvos nem ért vissza az osztályról, csak mikor már a gyerek a szülõcsatornában volt...az eredménye az lett, hogy még érzéstelenítõt sem kaptam, mert arra sem volt idõ. aztán a doki megszólalt, hogy ne visítsak...:) )) AKADÁLYOZZA MEG!!! :D Nem volt gátmetszésem, nem vettek vért, nem kaptam érzéstelenítõt, az infúziót is csak szülés után kaptam meg, és akkor õ odajön kipihenten, és azzal indít hogy ne visítsak? Mibõl gondolta hogy kíváncsi vagyok a véleményére?
Péterffys vagyok. Igen elõre tudom, hogy kérni fogom, és nem érzem ettõl kevesebbnek magam. Azért kérek fájdalom csillapítást, mert kaptam a fogászaton, a mandula mûtétnél, és bármilyen orvosi beavatkozásnál is. Sõt boldog vagyok, hogy kérhetem, nekem ez megnyugvást biztosít tehát maga a tudat, hogy lehetõségem lesz rá. Az orvos sztem nem arra értette, hogy hang nélkül kell nyomni, vagy szülni, de mesélte, hogy volt egy anyuka aki a több órás vajúdás ordította végig, de õ neki semmi fájdalom csillapítás nem kell hiába ajánlották fel, kihallatszott a visítás a folyosóra stb.... ezért írtam, hogy ha nem kérnek akkor nem szabadna visítani, már vajúdásnál hanem igénybe venni annak lehetõségét, hogy enyhítsék a fájdalmát. Persze, hogy valamilyen szinten mindenkii "hangos" ne is hiszem, hogy ezzel van "baja" a dokiknak.
Engem nem zavar, hogy ha valaki kiabál, sokat hallottam amikor bent feküdtem a kórházban, ezt csak azért írom, hogy félre értés ne essék csak az utolsónak reagálnék a mondatára, hogy"valamilyen szinten mindenki hangos" , hát én 53órás vajúdást egy hang nélkül csináltam végig, egy hangos jaj nem hagyta el a számat!
Nálunk nemhogy EDA de semmilyen fájdalomcsillapításra nincs lehetõség!
Péterfyben fogok szülni, ott 0-24-ig van EDA. Az orvosok 90%-a vizsgázott bekötésbõl, és nem anesztes köti, hanem az orvos. Elsõ szülésem lesz, és igen szeretnék majd kérni, nekem biztonság érzetet ad, hogy ha arra kerül a sor kérhetek. Szülésfelkészítõn, mikor elõadást tartottak róla kérdezte egy kismama, hogy de ugye nem kötelezõ? Mondta a doki nem kötelezõ, de egyébként 98% kéri a kórházban, de ha nem kéri méltósággal viselje, ne ordítozva stb... Valahol egyet értettem ezzel a válasszal, mert ha van lehetõség élni kell vele. Egyet értek azokkal akik azt mondják semmivel se leszel jobb anya, mert érzéstelenítõ nélkül szülsz. Kéne minden szülészeten lehetõséget adni arra, hogy választhassunk. Ismerõsöm is a Péterfyben is szült volna, de elment a dokija a Sote II-re. Ott hiába volt a dokijának vizsgája és adott edát az elõzõ kórházban a Sotén már 25 ezre kellett fizetni, külön anesztesnek, mert ott ez a "szokás".
Hát nem igazán értem, miért az orvosnak kéne eldöntenie hogy nekem mi mennyire fáj??? Fõleg ha pasi...mintha már annyi gyereket szült volna... Ahol én szültem, na ott sem lehetett SEMMILYEN fájdalomcsillapítót kérni. Konkrétan "nem fért bele" a kórház politikájába. Hát én majd' elájultam. Még jó, h a végén a császárhoz kaptam érzéstelenítést... Mellesleg azt sem értem, hogy ott pl CSAK állni lehetett, hiába szülõágy, azt a vizsgálatnál lehetett használni. Nem mondom, h heverésztem volna, de állni már alig bírtam. Szóval ez így is úgy is mindenkinél más, mindenki mást érez, más elveket vall. Hagyni kéne azért az embereknek épp emiatt választási jogot. Hogy mikor jut ide az ország???
A kérdező hozzászólása: Most nem szeretném szítani a vitát, de pl. manapság már nem mindenhol "kötelezõ" hanyatt fekve vajúdni. Úgye, hogy ti is felálltok EDA ellenesek, hogy könnyebbé tegyétek a szülést? Ez kicsit olyan, mintha anyáink, nagyanyáink azt mondanák, hogy feküdjetek csak, mi is úgy szültünk, had döntse már el az orvos, hogy ne állhassatok fel...
Tõlem is mindig megkérdezte a fogorvos az érzéstelenítést.... Lehet, hogy az unokáinknak már a szüléshez is rutinból adják az érzéstelenítõt.
A fogászaton tõlem még sosem kérdezték, hogy ÉN szeretnék-e érzéstelenítõt, rutinból adtak. Nekem ezek a dolgok nem természetesek, igenis döntse el a doki, szükséges-e vagy sem. Nem azért, mert én kibírtam, más is kibírja alapon, és azt nem hiszem el, hogy nem tompít, nem megy át a keringéssel a babába, de érzéstelenít. Tõlem kérje aki akarja, de a meglátásom miatt mondom, hogy SZERINTEM nem tragédia, hogy nem mindenhol elérhetõ.
Az elsõ szülésem EDA-s volt, a második nem. A kettõ számla között 20eFt-os különbség volt, úgyhogy biztos, hogy nem 7500 Ft-ot számol el a kórház az EDA-ért. Kórháza és orvosa válogatja. Amikor én szültem, akkor az én dokimnak nem volt meg (most állítólag már megvan) az anesztes vizsgája, így csak anesztes adhatta be. Az meg nem mindegyik kórházban van (elegendõ fõ), napi 24 órában.
Úgytudom EDA-t csak altatóorvos adhat be, és a kórház is csak 7.500Ft körül kap egy beadott EDA után...nem olyan nagy buli nekik.
szt istvánba szültem. ott 15 ezret kellett volna kifizetni ha kérek edát. elég felháboritó igen... valahol mondjuk be sem adják ha nincs orvos aki megcsinálná...
Én már csak az ultolsó lehetõségnél kértem edát, addig kibírtam valahogy. (de 1/2 11-kor kezdõdött a "buli" és este 9:10-kor született meg a kisfiam) Ez a Margit K-ban volt, most viszont az Uzsokiban fogok szülni, és az utolsó pillanatban szeretnék kérni edát, csak azt nem tudom, hogy lehet-e. Nem tudja valaki, hogy hogy megy ott ez? Persze majd jövõhéten megyek a dokimhoz, és megkérdezem tõle, csak hátha tud valaki valamit errõl.

Folyasom van szúrós érzéssel jár és van hogy van kívül bereped a bõröm. Orvosnál kaptam kupot többször és krémet is de nem használt. Elzavart menjek a magánrendelésre mert a további vizsgálatokat nem támogatja a tb . mit csináljak?

Nincs pénzem drága vizsgálatokra nem tudom mit csináljak? Mi van ha súlyos bajom van. Ha nincs pénzem akkor így kell éljek? 28 évesen?

Legjobb válasz: ez nem iagz hogy ezeket nem támogatja a tb.... ha van rendesen fizetve a tb-d akkor erre tuti van keret, csak beprobálkozott hátha elmész a magán rendelsésére. kererss egy másik lelkiismeretes nögyógyászt. Sima tenéysztés kell és akkor kiderül mi okozza aszerint adnak rá kezelést.

ez nem iagz hogy ezeket nem támogatja a tb.... ha van rendesen fizetve a tb-d akkor erre tuti van keret, csak beprobálkozott hátha elmész a magán rendelsésére. kererss egy másik lelkiismeretes nögyógyászt. Sima tenéysztés kell és akkor kiderül mi okozza aszerint adnak rá kezelést.
Menj el egy normális orvoshoz, aki végez hüvelykenet tenyésztést, mert abból kiderül, hogy van-e kórokozó és ha igen, akkor milyen a hüvelyedben. De egyébként bõr és nemi beteg gondozóba is mehetsz ezzel a problémával, ha a nõgyógyászaton ilyen orvosok vannak. Én is ilyenhez jártam privátba, egybõl vett kenetet, megnézte mikroszkóp alatt, hogy mi a probléma és nem kúpokkal, meg kenõcsökkel kezelt, ugyanis az nem a legjobb kezelési módszer, hanem szájon át szedhetõ gyógyszerrel, ami a húgyutakba is kijutott, mivel nagyon sokszor a hüvelybõl feljutnak a kórokozók a húgyutakba is, amire a kúpok nem jók és a gyógyszer helyileg nem tette tönkre a hüvelynyálkahártyámat, mint a sok kúp, amit a nõgyógyászaton kaptam. És engem a bõrgyógyász tett rendbe. Ja, és az ilyen jellegû vizsgálatokat állja a TB, amennyiben természetesen van TB jogosultságod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!