Találatok a következő kifejezésre: Hogyan vészeljem a (39 db)

Hogyan "vészeljem át" a következõ 1 évet?

A barátom hétfõn megy ki Ausztráliába egy évre tanulni és dolgozni. Sajnos hazajönni nem tud közben, mivel a tanulás és a munkagyakorlat folyamatos - talán 2x1 hét szabadsága lesz, de a repjegy nem olcsó.

Legjobb válasz: Húha, hát nem akarlak elkeseríteni, de gondolod hogy ki fogjátok mindketten bírni egy évig testi-lelki társ nélkül?

Húha, hát nem akarlak elkeseríteni, de gondolod hogy ki fogjátok mindketten bírni egy évig testi-lelki társ nélkül?
A kérdező hozzászólása: Bevállalom, mert sajnos nem hiszek a sírig tartó szerelemben... Nem ezt a példát láttam. :-(
"Én nem szívesen mennék ki, inkább vagyok nagyszüleimmel, amíg lehet. Persze, szeretetbõl nem lehet megélni, és lehet, hogy rámegy a kapcsolatom, de addig vagyok velük, amíg lehet. Ez biztos hülyén hangzik, de megszakadna a szívem, ha itt kellene hagynom õket..." Valamilyen szinten megértelek, de akkor végülis neked a nagyszüleiddel tölthetõ idõ fontosabb, mint a 7 éves párkapcsolatod. Akkor viszont erõsen benne van a pakliban, hogy egy év múlva már nem lesztek együtt. Ezt is bevállalod? Lehet, hogy nem bírja ki a párkapcsolatotok ezt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyelõre nem tudna kint maradni, mert az a cég küldi ki, ahol dolgozik. Õk fizetnek mindent (tanulás, munka, szállás stb.), és olyan szerzõdést írattak alá, amiben leírják, hogy hazaérkezése utáni 3 évben nem mondhat fel, különben minden fillért vissza kell fizetnie x határidõn belül. Ez elég sok pénz (több milliós tétel), barátom biztos nem vállalná be, plusz õ szeret is itt dolgozni, és nem is vágyódik külföldre - most sem szívesen megy, de sikerült rábeszélnünk, hogy ekkora lehetõséget kár lenne kihagynia. Én nem szívesen mennék ki, inkább vagyok nagyszüleimmel, amíg lehet. Persze, szeretetbõl nem lehet megélni, és lehet, hogy rámegy a kapcsolatom, de addig vagyok velük, amíg lehet. Ez biztos hülyén hangzik, de megszakadna a szívem, ha itt kellene hagynom õket...
És mi lesz ha õ nem fog hazajönni egy év után? ha kap egy jó állást, bolond lesz hazajönni. Ebbe belegondoltál?
Mi két évig éltünk távkapcsolatban, de maximum 4 hétig nem találkoztunk. Általában minden 2. hétvégén együtt voltunk. Nekem túl soknak tûnik az egy év külön. Én a helyedben abban gondolkodnék, hogy kimenni, és ott elkezdeni dolgozni. Ha angolul tudsz, akkor menni fog.
Miért nem mész ki te is dolgozni és nyelvet tanulni? Szerintem így ennek nincs értelme, nem hiszem, hogy ha egy évig kint lesz, a nyelvtudásával és a munkagyakorlatával majd hazajön. Mi vár itt rá rajtad kívül?
Elõször is, csak rajtatok múlik, hogy átvészelitek-e ezt az idõszakot. :) Ha igazán akarjátok, akkor sikerülni fog. Egyébként itthon együtt éltetek? És akkor a jó tanácsok. Elõször is próbálj nem gondolni rá, nem beszélni arról, hogy 1 évre megy ki, mert ez így tényleg soknak tûnik leírva-kimondva. Inkább úgy fél év után érdemes arra gondolni, hogy "már túl vagyunk a felén", aztán "már csak a harmada van hátra" "már csak 2 hónap". Skype (vagy azzal ekvivalens) mindenképpen, lehetõleg naponta. Bár nagy az idõeltolódás, de gondolom egyik helyen este, másik helyen reggel felosztásban megoldható. Próbáljatok ugyanúgy és ugyanazokról beszélgetni, mint egyébként, továbbra is megbeszélni a problémákat, stb. Így a visszatérés sem lesz olyan fura. Te pedig foglald le magad minél jobban a köztes idõben. Remélem van munkahelyed/tanulsz valamit, az már önmagában is sokat jelent, belemélyedhetsz abba is, de azon kívül barátokra, családra szánj több idõt, sportolj, olvass, fess, amit szeretnél. Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha esetleg lesz még valami, akkor azt is leírom. :) Az elsõ pár hét, 1-2 hónap biztos nehéz lesz, de bizonyos mértékig ehhez az állapothoz is hozzá lehet szokni. Ha ezt is átvészeli a kapcsolatotok, akkor már szinte biztos, hogy jó lóra tettetek. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Skype menni fog, bár az idõeltolódás miatt nem lesz egyszerû. Én júniusban végzek a sulival, akkor állok neki melót keresni, és ugye ha a szakmámban nem találok, akkor marad a 3 mûszak, ami még nehezebbé teszi a dolgokat. Tudom, hogy egy hajszálon fog függni a kapcsolatunk, de szeretném/szeretnénk azt hinni, hogy átvészeljük valahogy. Átbeszéltük a dolgokat, és kölcsönösen elvárjuk a másiktól, hogy ha valamelyikünk úgy érzi, hogy nem bírja tovább, esetleg más került a képbe, akkor szóljon a másiknak, hiszen így fer és tiszta a dolog. Nyáron megpróbálok kijutni, de 2-3 hétnél tovább nem tudok maradni - a drága szállás (õ koleszban lesz, nem vihet fel oda senkit), és amiatt, hogy nekem is munkát kell keresnem. 1 évre nem igazán szeretnék és tudnék kimenni nagyszüleim (már idõsek) és a kistesóim (2 és 6 évesek) miatt, plusz most már 22 évesen dolgoznom is kellene.
És mi lenne, ha te is mennél vele? Ha van egy jól mûködõ kapcsolat, akkor én bizony nem válnék meg tõle egy évre. Simán tönkreteheti a távolság és a minimális kontaktus.
1 év nagyon sok csak facebook-kal. Szerintem elég nagy az esély arra, hogy vége legyen. Esetleg a nyarat nem tudnád ott tölteni?
Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam, de az esetek többségében ez a kapcsolatok végét jelenti. Az embereknek vannak testi, lelki igényeik és ezek bizony elnyomják a erkölcsi tartást is olykor. Ez a legrosszabb eshetõség, de elég valószínû. Nem leírni akarom a kapcsolatotokat, ne érts félre! Szerintem ne engedjétek el úgy egymást, hogy errõl nem beszéltek.
Skype? Facebook? :)
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék, nem rossz a kapcsolatunk, nem tervezzük, hogy szakítunk, sõt. Csak az õ szülei is csúnyán váltak, az enyémek is, és bennünk van az, hogy bármilyen kapcsolat megromolhat véglegesen...
A kérdező hozzászólása: Mondjuk azt, hogy jelen pillanatban úgy érezzük mindketten, hogy igen, kibírjuk, de mindketten tudjuk, hogy benne van a pakliban a mégsem....
Sírig tartó szerelem valóban nincs, kb 2-3 év után elmúlik a szerelem, helyette lesz egy nagyon erõs mély szeretet. Én sajnállak, mert én biztosan a párkapcsolatomat választottam volna, de te már döntöttél: a nagyszüleidet választottad a barátod helyett.

Tanacsok, hogy hogyan veszeljem at a szakitas utani idoszakot?

Parom es en 4 evig eltunk egyutt. En nagyon szeretem ot. Eletemben eloszor talaltam valakit, akivel el tudom kepzelni a jovot (hogy egyutt oregedunk meg, gyerekek stb... pedig eddig meg a gyerekvallalas gondolatatol is irtoztam). Minap mondta, hogy szeret engem, de mar nem erzi azt a langolo szerelmet amit eddig, es ez hianyzik neki, ezert szakitani akar. Megkert, hogy maradjunk baratok, mert en vagyok a legjobb baratja es nem akar elvesziteni. Termeszetesen ez igy szamomra nem mukodik igy szepen elvaltak utjaink. Majd bele halok a fajdalomba + meg a munkamat is most vesztettem el + parom orokolt lerobbant lakasat ujitottuk fel es ott laktunk, de most koltozom (nincs hova mennem). Sajnos a barataim mar mind elkoltoztek az orszagbol (akikkel igazan jol ereztem magam). Csak a parom maradt nekem. Csaladom se tartja a kapcsolatot se velem se egymassal. Egyedul erzem magam es nem tudom, hogy mihez kezdjek. Aki jart mar ilyen cipoben... Te hogy oldottad meg? 30/N

Legjobb válasz: Messze tõle egy teljesen új élet majd segít.Ha csak egy kis albérletben tudod meghúzni magad,és kicsit lesz idõd egyedül gondolkodni,feltöltõdni,már az is egy jó kiindulási alap.

Messze tõle egy teljesen új élet majd segít.Ha csak egy kis albérletben tudod meghúzni magad, és kicsit lesz idõd egyedül gondolkodni, feltöltõdni, már az is egy jó kiindulási alap.
Csak elõre lehet nézni, vissza felé nem . Majd egy új kapcsolat mindent helyre billent. Leszel még szerelmes csak az idõbe telik. Az idõ majd minden sebet begyógyít.
Idõ... nekem is mindig azt segített.. :) kitartás *megölel*
A kérdező hozzászólása: Koszonom az eddigieket! Az ido majd segit, azt tudom, de addig mit tegyek. + en mar 30 vagyok... Ugy erzem becsaptak. Mire rendbejovok (amit jelenleg nem erzem, hogy ez valaha is bekovetkezhet, de megis tudom, hogy igy lesz...) addigra mar senkinem kellek majd.
Ezerrel elkezdtem "épitkezni" munkával, és kb. 5x-ösen vállaltam túl magam, mint egy normál emberke. 3 évvel voltam fiatalabb mint te.+a nyakamba volt egy albérlet fizetés is.
és egyedül voltam mint az ujjam-nõként.
Miért ne kellenél azért mert 30-vagy? Sokan jóval idõsebb korukban találják meg a nagy õt. Becsaptak? Nincs olyan ember a világon akit ilyen formában ne csaptak volna be. Minden ember átéli életében legalább egyszer azt, hogy elhagyják. Tereld el a gondolataidat róla, valamivel foglald el magad.
Menj ki valamelyik barátod után külföldre. Sokkal hamarabb rendbe jönnél és a munkahely is megoldódna , na meg a lakhatás is.
30 évesen azért már megértem, hogy mennyire a padlóra küldött ez a dolog. Nem értem, hogy Õ miért nem veled képzelte el az egész életet, hiszen a szerelem elmúlik, és egy idõ után marad a szeretet.

Hogyan vészeljem át hogy itt fog hagyni a párom?

Május közepén megy el dolgozni Németországba és lehetséges hogy szeptemberben jön haza (bár ez változhat persze hogy hamarabb) nagyon félek hogy mi lesz velem vele velünk :( hogyan vészeljem át a hiányát szinte csak ő van nekem! Volt már valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Szia Bordás Kitti barátnõm:) Ki fogod bírni,itt leszünk neked:)

Szia Bordás Kitti barátnõm:) Ki fogod bírni, itt leszünk neked:)
Pl. menj el utána és látogasd meg.
A kérdező hozzászólása: 1. Tessék?????Bordás Kitti????Nem vágom ezt hogy mire érted.... 2. Sajnos ez nem könnyû sõt semennyire nem lehetséges...
itt az ido tanulni egy kis turelmet es megtartast! na meg a bizalmatok is probara lessz teve. :P nehez de annal tanulsagosabb es jot tesz az embernek!
Kedves Kérdezõ! Azt elárulod, hogy miért nem lehetséges? Mert hirtelen csak egyetlen ok jut eszembe: nagyon beteg rokonodat egyedül ápolod és nem hagyhatod itt 3 napra sem.
Bordás Kitti ugyanezt írtad ki facebook-ra, hogy mi lesz veled nélküle.+ a barátnõm vagy nem itt kéne kérdzegeti hanem velünk beszélgetni..

Nagybátyám megakar látogatni a kórházban, és tartok tőle, hogy vészeljem át?

Legjobb válasz: lehet hogy buta vagyok, de nem értem...talán nem vagytok jóban? súlyos bajod van és nem akarod h betegen lásson? Vagy mi????

lehet hogy buta vagyok, de nem értem...talán nem vagytok jóban? súlyos bajod van és nem akarod h betegen lásson? Vagy mi????
Ha megakar látogatni, reméljük hogy együtt érzésböl teszi nem pedig arra készül, hogy most õ mondogasson oda neked. Neked kell ismerned melyik illik rá, és aszerint fogadni, ha az elsõ -Kedvesen, és megköszöni hogy eljött-Ha a második akkor kérheted a korház személyzetét, hogy az illetõt nem szeretnéd a közeledbe látni, mert a viselkedésével árthat a légkörnek.(hangos, és ezzel megijesztheti a többi beteget, és a korháznak sem tesz jót) De egyszerûen meg is üzenheted neki, nem szeretnéd hogy meglátogasson, hivjon fel telefonon.
Elõszõr is kítartást, és minélkevesebb szenvedést. Másodszor meg szerintem ne utasisd vissza bármenyire is hülye modon viselekedet. Valószinûleg tart tõle hogy megtörnéik a legrosszabb és még szeretne látni.
hát így értem. mondd meg neki h ne menjen be, nem vagy rá kíváncsi. ha értelmiségi, akk or veszi annyiba az illemet, hogy ezt tiszteletben tartsa...más ötletem nincsen. jobbulást, kitartást!
Ha nem bírod elviselni, és magától nem megy el, behívod a nõvért, és megmondod, hogy küldjék el.
Egyszerûen csak mosolyogj, bólogass, hallgasd végig, aztán majd csak elmegy. Nem tarthat tovább egy napnál, ne félj. Nekem szociálfóbiám van, senkivel sem szeretek beszélgetni, mindenkitõl tartok, de azért én is túlélem a napjaimat valahogy.
Szia! A legegyszereûbb ha azt mondod h átettek egy másik kórterembe te pedig elbújsz kint az udvaron, ugy h ne lásson.Megis van oldva :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem ilyen család összeépítõs izé miatt jönne. Áttétes rákom van, de akkor is.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk jóban, legutóbb, Nagymamám halálos ágyánál sértegetett minket, majd alkoholistáztuk le õt (tényleg iszik, de az az értelmiségi alkesz doktorizált féle).
A kérdező hozzászólása: Nem ilyen óvodás szinten van a kommunikációm, és a problémamegoldó szokásaim, hogy mint egy idióta elbújok. Csak hirtelen nem értem, minek akar jönni látogatni, közös témánk sincs.
A kérdező hozzászólása: Szociálisfóbiásként meg megint más, mikor az ember már mindenki elõl elzárja magát. Én nyitott személyiség vagyok, voltam erõsen szociálisfóbiás de azon túltettem magam, de ez a látogatás nekem kicsit fura. Gyógyítható féle bajom van, bár arra is van esély, hogy meghalok.
Szia, szerintem megbánta az összezördülést, ami miatt ilyen helyzet alakult ki és szeretné jóvá tenni, szörnyû azonban, hogy ezt ilyen alkalomra tartogatja, mert nem kellene ahhoz halál közeli állapotba kerülni, hogy kibéküljetek.Megértelek, és azért is bosszús lennék, mert nekem úgy jönne le, hogy azt hiszi meghalok és a saját kis lelkén akar könnyíteni.Pont, hogy neked most bátorításra lenne szükséged.Kitartást Neked és gyógyulj meg mielõbb, sikerülni fog!!!!Örülök, hogy gyógyítható fajtád van!
A kérdező hozzászólása: hála az égnek nem látogatott meg, pedig az lett neki mondva, hogy jöhet.
Szia, a hozzászólásod elõtti utolsó válaszadó vagyok.Örülök, hgoy írtál!!!Jobban vagy már, hogy állsz a kezelésekkel???

Hogyan vészeljem át ezt az időszakot a házasságomban?

Nem régen n?sültem meg és máris úgy érzem, hogy a fejemre omlik az életem!

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, hogy mennyi ideig voltatok együtt házasság elõtt?

Nezd, mivel elvetted, most szerintem nem lenne szep, ha csak lelepnel, mint [email protected] a divanyrol, viszont az sem jo, h ennyire boldogtalan vagy. Az lenne a legtisztabb, ha leulnel vele beszelni, mondd el az erzeseid neki es azt is, h te azonnali valtozast szeretn4el vagy igy, vagy ugy. Ha szeret, akkor kicsit vissszavesz es a tarsadkent probal a megoldasra torekedni, ha pedig nem igy tesz, akkor elgondolkoznek a valason.
Kedves kérdezõ, nem akarlak megbántani, de szerintem nem vagytok egymáshoz valók. Elsietted a házasságot, valószínûleg a környezeted nyomására, illetve a megfelelés kényszere miatt. Ha ez a lány ebben a kérdésben (nem is mellékes dolog) nem volt hozzád õszinte, akkor mibõl gondolod, hogy késõbb majd más kérdésekben õszinte lesz? Ha most bánt, akkor késõbb is bántani fog. Nem érzem, hogy szeretnétek egymást. Hogy õ nem szeret téged, az szinte biztos. Gondold át. Még fiatal vagy. Én menekülnék a helyedben.
Megkérdezhetem, hogy mennyi ideig voltatok együtt házasság elõtt?
te is érzed, hogy ez így nem a legjobb. nekem alapvetõen az a véleményem, hogy az ember megérdemli a boldogságot. és a saját boldogságáért igenis küzdenie kell és meg kell tenni érte mindent. remélhetõleg nálatok ez most csak átmeneti, rajtad is nagyobb a nyomás. próbálj beszélni a feleségeddel, elvégre a feleséged, ha cirkuszolni fog, hát tegye, sértõdjön meg, de így ne éljetek, mert megutálod végképp. egy próbát megér és hátha megérti, mi a gondod, talán tud õ is változtatni. próbáld az õ szemszégébõl is nézni a dolgokat, neki sem lehet könnyû. nem merte elmondani a nyelvvizsgát? miért? lehet ennek is oka van. megkérdezted? talán ha többet kommunálkot, megtanuljátok közösen kezelni a közös problémákat. nálunk eddig mûködik másfél év házasság után..... sok sikert!
Mi lenne, ha mégiscsak összeszednéd a maradék férfiasságodat és mégis elmondanád ezt neki, így, ahogy leírtad? (Az elejét hagyd ki, miszerint õ csak egy megbízható parti volt :-)) Hogy próbáljon figyelni a hangulatváltozásaira, ne rajtad vezesse le a feszültséget, te dolgozol, eltartod õt, nem érdemled meg, hogy a hisztijeit is neked kelljen elviselni. És tanuljon, tanuljon! Ha már ennyire átvágta a fejedet! Vagy fizess neki nyelvtanárt, de SOS tempóban! Ha nem kommunikálsz vele, mert "félsz tõle", akkor ez a házasság nagyon nagyon nagyon rövid életû lesz, mert meg fogod gyûlölni õt rövid úton. Úgyhogy ha úgy döntesz, hogy nem beszélsz vele, akkor egy jó tanácsom van: védekezz gumival és közöld, hogy most nem jókor jönne a baba, várjatok még (akkor is, ha ez neki nem tetszik). Manapság nem nagy anyagi biztonság, hogy neki nincs munkája, baba mellett a következõ 3 évben havi 25.000 Ft-ot hozna haza. Ami, valljuk be: semmi... Mondd neki, hogy akkor jöhet a baba, ha újra van munkája 1 év hosszan... És TE védekezz, mert õ lehet, hogy "elfelejtene".
Muszáj fenntartani ezt a házasságot, ha már most így érzed magad? Inkább váljatok el most, mint egy-két gyerek után.
kicsit sokat panaszkodsz....kissé hihetetlennek tûnik. szerintem érzi, hogy nem szereted, ezért ilyen labilis a hangulata. érthetõ. egyébként pedig, nem kellett volna összeházasodnotok, az pedig a Te hibád, hogy elvetted így, hogy nem szereted. nézz mélyen magadba, és ülj le vele ÕSZINTÉN beszélni. de az is lehet, hogy neked vannak túl nagy igényeid. nem akarlak megbántani:)
kérdés hogy át akarod e vészelni egyáltalán... most nem foglak leba szni hogy miért házasodtál meg mert én is voltam olyan helyzetben mint te csak én utánna nem házasodtam össze a másikkal, de ugyan eza helyzet volt, persze könnyebb volt kilépni nekem belõle mert nem volt közös hitel, meg házasság, de szerintem egy 'kis" macerát megér, biztos, hogy most sokkal nehezebb lenne a sarkadra állni és a magad útját járni, de szerintem mindenkinek joga van a boldogságra, 30éves vagy nem élheted le az életed több mint felét biztonságot nyújtó borzalomban, és a párodnak is joga van a valódi szerelemre ezt halkan megjegyzem... sérült lélekkel sokkal de sokkal nehezebb újra bízni, szerintem is egyedül kéne lenned, és nem külsõ nyomásra kéne találnod idõvel valakit, hanem mikor te úgy érzed hogy készen állsz, és találsz valakit, aki tényleg hozzád illik..mert ha mersz változtatni akkor megtalálod idõvel az igazi szerelmedet is....sok sikert:)
Igen egy alapos kibeszélés talán használna, de szerintem nem fog. Vagy adj neki egy akkora sallert, hogy a takony menetet vágjon a nyakán (csakhogy úriember ilyet nem tesz), vagy tényleg hagyd ott a fenébe. Ez egy "beteg" nõszemély (már bocs), az ilyennel nem sokat tudsz tenni. Azonkívül mindig kiszolgálod, ez a baj, csicskának néz, mert te úriember vagy, és õ kihasználja ezt. Óvakodj az ilyen nõtõl, válj én azt mondom.
ohh, te magasságos! már bocs, de az írásodból az jön le, h te sosem szeretted ezt a lányt, csak a szüleid nyomására házasodtál össze vele. egy dolgot kell eldöntened? tönkre akarod tenni az életét, valamint a sajátodat, vagy nem??? innentõl egyszerû. bár az a közös hitel volt a lehetõ legnagyobb hiba, amit elkövettél...
Nem olvastam el a hozzászólásokat, de csak a szülõk miatt megnõsülni, nem volt egy bölcs dolog, de ha már benne vagy, akkor ez van... Szóval..egyáltalán nem védem a feleséget, de szerintem kisebbségi komplexusa van, ezért van így elborulva az agya...mint mondtad, nem is túl szép, nincs melóhelye, nem megy neki a nyelv, nincs meg a fõsuli...ez bõven elég h szarnak érezze magát és ezt rád vetíti ki... Sztem ha azt akarod h változzon próbáld vhogy az önbecsülését tuningolni. Egyébként ha egyedül akarsz lenni kicsit, nem lehet emgoldani h õ az õ szüleihez, te meg a tieidhez elmész pár napra látogatóba? 21/L
Ne hagyd hogy ez a csaj a fejedre nõjön. Váljatok el egyáltalán nem illetek össze!
Mar komolyan ne is haragudj, de azt hiszem Te cseszted el az egeszet avval, hogy elvedted azzal a cellal, hogy egy "lagymatag "eleted lehet mellette.nem szep, nem gazdag, de nyugott eleted lehet mellette.Hat azert alljon meg a menet.Azzal, hogy elvedted az o eletet is elcseszted szerintem, mert nem vagyok jos, de nincs nagy jovotok.Es ha meg baba is lessz, na akkor meg inkabb.En a te helyedben, hogy rendbe tegyem amit lecsesztem, elvalnek addig mig nincs gyerek.Es mig fiatalok vagytok.Mind a kettotoknek meg elottetek az elet.Ugy erzem, hogy a felesegednek elodted nincs onbizalma, tul sokat varsz el tole, amit o igy mutat ki, egyszer hiszti egyszer nyugi.Beszeljetek el, hogy hogyan tovabb.stb...de babat nem ajanlok.Az mar Nagy Feleloseg.Hidd el..
ÉS, amikor jó hangulata van, boldog vagy vele? Mert egy nõ nem hülye. Megérzi, tudja, ha nem szereti az ember, akivel eggyütt él, még ha nem is vallja be magának, és ettõl felkorbácsolodhatnak az indulatok. Beszélj vele, és ha ennyire nem érti meg, nem hiszem, hogy van visszaut, föleg ha nem szereted. Én alapjáraton eléggé hisztis vagyok, de mikor szól a párom, nem megsértõdök, hanem probálok változtatni.
Miért vagytok együtt??? Mi a fõ oka? Meg akarsz felelni másoknak? Anyagi biztonság? Másféle biztonság? Ahogy leírtad, nem látom, hogy a helyedben miért maradnék vele? Amikor gyereketek lesz, akkor sokkal nehezebb lesz elválni, mert ott van még egy szempont, egy ok, amiért együtt kellene maradnotok. Én abban hiszek, hogy az ember folyton tanul. Tanul és alkalmazkodik. Mit tanulsz te ebben a kapcsolatban? Valami oka biztosan van, de én azt innen nem látom.Túl sok lehetõség és túl kevés információ. Lehet, hogy azt kell megtanulnod, hogy a végtelen türelem sem jó mindenre. Lehet, hogy azt, neked kell változtatni, ha a körülményeid maguktól nem változnak és te nem vagy elégedett velük. Egy tuti biztos. A Jóisten még soha nem jött le az égbõl, és nem adott külön engedélyt senkinek a boldogságra. Akik erre vártak, azok boldogtalanul haltak meg. Szerintem ne kövesd õket! De a döntés joga a tied.
Ülj le vele mond el neki hogy nem érzed jól ebbe a házasságba és nem látod a reményt arra hogy ez változni fog!Mond meg neki h el akarsz válni békességbe!Hidd el így nem lehet leélni egy életet, fõleg ha még baba is lenne!
Az éremnek két oldala van, érdemes lenne tudni az õ nézõpontját is ahhoz, hogy válaszolni lehessen. Próbálj meg õszintén beszélni vele, de ha ez a kapcsolat neked ennyire nem kellemes és kényelmes, még inkább a gyerekvállalás elõtt váljatok el, mert késõbb a gyereketek életét is tönkre tehetitek ezzel.
egy biztos. te nem szereted ezt a nõt. csak magadnak okoztál problémát azzal, hogy elvetted. csak azért mert elvárták tõled.gyereket is csinálsz neki, csak azért mert ugye ezt is elvárják (nem azért mert te nagyon szeretnél babát) aztán most elvárod , hogy sajnáljunk. szerintem a gyerek dolgot felejtsétek el, és ha ennyire szenvedsz ebben a kapcsolatban akkor váljatok el!
Igen elsietted, de ezt már te is tudod. Sajnos jártam ebben a cipõben, csakhoyg én nõ vagyok, de menj már férjhez.... stb. stb átvészelni?? de meddig, ha tudnád, hoyg egy gyerek mellett majd normális lesz, akkor érdemes, de hát pont ez az , hoyg ki tudja?? meddig kell nyelned?? én nem túl szépen oldottam meg, elváltunk. néha bánom miért nme voltam kitartó, pláne gyerek is van és nehéz ám jobbat találni, fõleg, hogy a koral egyre kevésbé vagyunk alkalmazkodóak. aztán volt titkos kapcsolatom is, egy darabig jó volt, nem feküdtem le vele, csak flört volt, de jólesett, kibeszéltem a bajomat, aztán amikor a hódolónak lett másik nõje aki lefeküdt vele, akkor megint egyedül maradtam. Képzeld most újból írt... levelezünk. hát én így vészelem át. próbáld meg. vannak praktikáim egyébként arra is, hogy mint írod görccsel mész haza vajon milyen a hangulata... de ez hosszú és lehet, hoyg nem is érdekel, nem szimpatikus a hangvételem. ha érdekel ríj egy e-mailt.
Biztosan a párod sem érzi jól magát a bõrében a munka elvesztése miatt, és ez csak egyre rosszabb lesz. Mindenképp ülj le vele beszélni, mert el fog mérgesedni a helyzet. Még rágondolni is rossz, mi lesz, ha összejön az a baba? Akkor jönnek ám még igazán a hangulatváltozások és az édesség/vagy savanyúság megkívánások. Az ingatag házasságokat, ahol nincs már szerelem, mind tönkreteszi a baba érkezése. Sajnos ezt tapasztalatból tudom. Felelõtlenség lenne bevállalni. Ha csak a közös hitel az összetartó erõ, akkor inkább váljatok el. Menjen el egy nyelvtanfolyamra, aztán diplomázzon le. Hogy akar így gyereket? Aztán évek múlva majd könnyebb lesz befejezni gyerek mellett az iskolát? Ott fog hisztizni a nyakadon, az ilyenek szoktak GYes szindrómát kapni. Te meg egy keresõ létedre járj dolgozni, és vágj hozzá jó pofát. Ezt akarod?

Hogy vészeljem át a Valentinnapot?

Nekem túl sok az a rengeteg piros szív, mackó stb.

Legjobb válasz: Igyá'.. Én is azt teszem ilyenkor! :DD

Igyá'.. Én is azt teszem ilyenkor! :DD
Aludj jo sokat! Gepezz! Valszolj itt kerdesekre!
A kérdező hozzászólása: Há már csak öt óra és vége.Jeeeeee!!!!

A nekem teremtett személy rákos lett. Hogy vészeljem át?

10 éves korunk óta együtt vagyunk, mindenhova kézen fogva és ölelkezve járunk, már azóta. NEm telt el egy nap, hogy ne találkoztunk volna. Most terhes vagyok az első gyerekünkkel és most lett rákos.. NEm sok esélye van azt mondták.. Tényleg állandóan együtt vagyunk, szinte sosem veszekszünk és nem megyünk sehova, csak itt vagyunk bent és éljük az életünket. Egy helyen is dolgozunk, ott is mindig együtt vagyunk, sehova nem utazunk a másik nélkül.. Mit csináljak??? 24/N

Legjobb válasz: Állj mellette, és tegyél meg mindent, ami boldoggá teszi.

Állj mellette, és tegyél meg mindent, ami boldoggá teszi.
Nagyon sajnálom. Nem szabad soha feladni a reményt! Ne engedd, hogy elhagyja magát! Nagyon nehéz lesz számodra ez az idõszak, fõleg, hogy terhes is vagy! Meg azért is mert ennyire össze vagytok nõve. Kellene neked is egy barátnõ akinek ki tudod néha sírni magad! Sok erõt kívánok!
Én is nagyon sajnállak... töltsetek együtt minél több idõt!! Tudod, a szeretetnek és a szerelemnek gyógyító ereje van!
Hol is van ilyenkor az igazság ? Nos ez egy elég kellemetlen helyzet, próbáljatok meg minden lehetséges gyógymódot és rúgás gondoljátok rá, hogy biztos meghal , õ se... És NE reménykedhetek az csak több fájdalmat okoz, döntsétek el, hogy megpróbáljalegyõzni és teygetek érte . Egyébként milyen típusú daganat?áttétes már?
Szeresd, kényeztesd mást nem tudsz érte tenni. Érezze, hogy szereted, mosolyogj sokat, hogy ne gondoljon egyfolytában arra, hogy meg fog halni. Tervezgessetek, beszéljétek meg, a gyerek jövõjét is, hogy úgy menjen el, hogy mindent meg tett.
:( Nagyon sajnállak. Milyen rák? Mert nekem keresztapámnak szívbetegsége volt, többször is újraélesztették, félévet töltött az intenzívem...már ideges voltam mindig, amikor megcsörrent a telefon, azt hittük, nincs esély...erre hosszú idõ után megtudtuk, hogy van szív, és azóta is mûködik. :) Akkor õ volt a rekorder, aki a legtöbb idõt gépen töltötte. Szurkolok neked azért, hátha van még remény. 18/L
Töltsetek együtt annyi idõt amennyit csak lehet. Támogasd, segítsd. És ne adjátok fel a reményt. Kérjétek ki más orvos véleményét is. Kezelés...gyógyszerek...bármi...ami segíthet.

Nagy szerelem, Nagy távolsággal, hogy vészeljem át a távkapcsolatot ilyen fiatalon? . :O

A Barátommal 7 honapja vagyunk együtt és sajnos 2hete kiment külföldre, előreláthatolag mistanában haza sem jön, és elégritkán beszélünk... 17éves lányvagyok, nekem ő az első barátom 23éves megéri bizonytalanul várni?:O vagy hagyjam magam sodrodni az árral.:S?

Legjobb válasz: Ne trõdjél semmivel egyél tejet kiflivel!

Ne trõdjél semmivel egyél tejet kiflivel!
nem fog tetszeni a válaszom de azért leírom. Nagyon fiatal vagy még ( nem azt mondom hogy gyerek). A pasid még jó ideig nem jön haza ahogy írod. Lassacskán rövidülni fognak a beszélgetések a személyes találkozások hiánya miatt kevesebb inger fog érni. Egy idõ után lecsökkenek az érzelmek is és szép lassan vége lesz. Talán õ is talál kint egy másik lányt. Téged pedig itthon fedez fel egy pasi. Persze írhatod hogy nem mert szereted meg minden de hidd el hogy így lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen én is igy érzem hogy így lesz föleg hogy itt a nyár, csak még ugy nem igen törödtem bele
Értelmes lánynak tûnsz, majd idõvel bele fogsz törõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, titkon remélem minden rendben lesz és hazajön mielõbb
Ismerõs szitu .:) az én barátom próbált velem foglalkozni, sok idõt rám fordítani, amikor tudtunk találkoztunk és mindennap beszéltünk .. kibírtuk .:) ) 2éve vagyunk együtt :D
A kérdező hozzászólása: Jo nektek, amugy kiváncsian várom ki a.végét, föleg hogy.itt a.nyár:)

Hogyan vészeljem át ezt a korszakot?

Mondják állandóan, hogy a kamaszkor a legrosszabb, meg ehhez hasonlók, de nem értem, hogy miért. Miben más ez a korszak, mint a többi? Miért rosszabb? Mindig azt mondják "majd kinövöd" stb sőt néha hallok "én is így voltam ennyi idősen" dumát is, de ez olyan homályos nekem... 15/F

Legjobb válasz: Majd egy jó tíz év múlva már nem lesz homályos.

Majd egy jó tíz év múlva már nem lesz homályos.
A kamaszokat beskatulyázzák kb, de komolyan. xD Én is folyton ilyesmiket hallgatok. 16/L
majd kinövöd a faszségot
Változó gondolkodásmódod Ha nehézséget jelent az összpontosítás, több mint valószínû, hogy csak a felnõtté válással járó gyötrelmektõl szenvedsz. Pál apostol ezt írta: „Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illõ dolgokat” (1Korinthus 13:11). Igen, ahogy a felnõttkor felé haladsz, változik a gondolkodásmódod. Az Adolescent Development címû könyv szerint „a kamaszkor elején . . . a fiatal új felismerésekre lesz képes”. Kifejlõdik az a képességed, hogy felfogj és elemezz elvont gondolatokat meg fogalmakat. Kezdesz jobban megérteni erkölcsi, etikai és más általános kérdéseket. Felnõtt módjára kezdesz gondolkodni a jövõdrõl. Mi lehet akkor a baj? Nagyon zavaró lehet, hogy mindezek az új gondolatok, elképzelések és fogalmak ott kavarognak az elmédben. Többé már nem a gyermekek egyszerû alapszintjén gondolkodsz. Agyad most arra ösztönöz, hogy elemezd azt, amit látsz és hallasz, s hogy kérdéseket vess fel a látottakkal és hallottakkal kapcsolatban. A tanárod vagy egy elõadó egyik megjegyzése izgalmas képzeletbeli utazásra indíthat. De ha nem tanulod meg kordában tartani elkószált gondolataidat, értékes információkról maradhatsz le. Érdekes módon a Biblia azt mondja, hogy az igazságos Izsák idõt szánt a csendes elmélkedésre (1Mózes 24:63). Talán máskor jobban tudsz majd összpontosítani, ha minden egyes nap idõt tartalékolsz a lazításra, elmélkedésre és gondolataid rendezésére. Érzelmek és hormonok Érzelmeid is a figyelemelterelõdés forrásai lehetnek. Próbálsz összpontosítani arra, amit olvasol vagy hallgatsz, de egyszer csak azt veszed észre, hogy máson jár az eszed. Hol unatkozol, hol izgatott vagy, hol depresszióba esel, hol pedig túláradó jókedved van. Nos, nyugodj meg! Nem õrültél meg. Minden valószínûség szerint csak a hormonjaid rakoncátlankodnak. Serdülõkori változásokat tapasztalsz. Kathy McCoy és Charles Wibbelsman ezt írják: „ A kamaszkor évei alatt nagyon sok érzést tapasztal egy fiatal . . . Ez a változékony hangulat bizonyos fokig hozzátartozik a serdülõkorhoz. A változékony hangulat részben abból a stresszbõl adódik, melyet a változások miatt éppen most tapasztalsz.” Ezenkívül közeledsz a „fiatalkor virágzásához”, ahhoz az idõhöz, amikor a szexuális vágyak a tetõfokukra hágnak (1Korinthus 7:36,  NW ). Ruth Bell írónõ ezt mondja: „ A serdülõkorban tapasztalt testi változások gyakran erõteljes szexuális érzéseket váltanak ki. Talán azon kapod magad, hogy többet gondolsz a szexre, könnyebben kerülsz szexuális izgalomba, sõt idõnként úgy érzed, belemélyedsz a szexbe.” A cikk elején idézett Jánosnak is elkalandoznak a gondolatai, s ez nagyon gyakori a tizenévesek között. „Néha a lányok vagy a gondjaim járnak az eszemben, illetve az, hogy mit fogok csinálni késõbb.” Az érzelmek vihara végül lecsendesedik majd. Addig is dolgozz az önfegyelmen. Pál apostol ezt írta: „megsanyargatom testemet és szolgává teszem” (1Korinthus 9:27). Minél jobban megtanulod megfékezni az érzelmeidet, annál jobban tudsz majd összpontosítani. Alvási szokásaid Fejlõdõ testednek elegendõ alvásra van szüksége, hogy fizikailag fejlõdhess, és hogy elméd rendezhesse azt a sok új gondolatot és érzést, mellyel naponta szembekerülsz. Sok tizenévesnek azonban olyan idõterve van, amely mellett csak kevés idõt tud az alvásra fordítani. Egy ideggyógyász megjegyzi: „ A szervezet nem felejti el a testnek járó alvás óráit. Ellenkezõleg, mindig emlékezni fog rá, és hirtelen benyújtja a számlát, amely emlékezetkiesésben, összpontosítási nehézségben és a lassú gondolkodóképességben mutatkozhat meg.” Néhány kutató úgy véli, hogy már attól is nagyban javulhat valakinek a koncentrálóképessége, ha egy-két órával többet alszik. Igaz, a Biblia elítéli a lustaságot és az alvás szeretetét (Példabeszédek 20:13). Józan észre vall azonban eleget pihenni, hogy a test megfelelõen mûködhessen (Prédikátor 4:6). Az étrend és az összpontosítás Egy másik gond az étrendeddel lehet. A tizenévesek körében népszerûek a zsíros és édes ételek. A kutatók azt mondják, hogy a tápanyagokban szegény gyorsételek ízletesek lehetnek ugyan, de úgy tûnik, hogy csökkentik a szellemi frissességet. Ehhez hasonlóan a tanulmányok azt mutatják, hogy az elme teljesítõképessége csökken az olyan szénhidrátban gazdag ételek elfogyasztása után, mint a kenyér, gabonapelyhek, rizs vagy tészta. Ez azért lehet, mert a szénhidrátok növelik az egyik vegyület, a szerotonin mennyiségét az agyban, s ettõl az ember álmosnak érzi magát. Így hát néhány élelmezési szakértõ fehérjében gazdag ételek fogyasztását javasolja az elmebeli éberséget igénylõ tevékenységek elõtt. A tévés és számítógépes nemzedék A pedagógusok évek óta úgy érzik, hogy a tévé gyorsan mozgó képei miatt a fiatalok rövidebb ideig tudnak figyelni, s néhány tanár most ugyanúgy hibáztatja a számítógép képernyõjét is. Bár a szakértõk sokat vitatkoznak arról, hogy a modern technika pontosan milyen hatással van a fiatalokra, aligha lehet egészséges, ha valaki túl sok idõt tölt tévénézéssel vagy számítógépes játékokkal. Egy fiatal beismeri: „ A videojátékokkal, számítógépekkel és az Internettel mi, fiatalok hozzászokunk, hogy gyorsan megkapjuk azt, amit akarunk.” A baj az, hogy az életben sok mindent csak erõfeszítések, kitartás és a divatjamúlt türelem árán lehet elérni. (Vesd össze: Zsidók 6:12; Jakab 5:7.) Tehát sohase feltételezd, hogy a dolgoknak gyorsnak és szórakoztatónak kell lenniük ahhoz, hogy értékesek legyenek. Bár a tévénézés és a számítógépes játékok szórakoztatóak lehetnek, miért ne festenél, rajzolnál, vagy miért ne tanulnál meg játszani valamilyen hangszeren? Növelheti az összpontosító képességedet, ha járatos vagy az ilyesmiben. Vajon vannak más módok is, ahogyan fejlesztheted koncentrálóképességedet? Ami azt illeti vannak, s egy jövõbeni cikk megvizsgál majd ezek közül néhányat.

Hogy vészeljem át ezt a traumát?

21 éves fiú vagyok és még mindig sz?z. Véleményem szerint és a küls? visszajelzésekb?l ítélve a kinézetemmel sincs baj. Csak sajnos elég különc típus vagyok. Mindig ilyen számkivetett voltam minden társaságba. Sose volt barátn?m és a társaim mindig szivattak. Próbálkozni se mertem lányoknál. Úgy éreztem az életem nem ér semmit. Eljutottam arra a pontra ,hogy az életemet adtam volna egy barátn?ért vagy egy szexuális együttlétért. ... és ekkor egy Isteni csoda történt. Pont haza felé tartottam a vonattal az egyetemr?l és a pályaudvaron láttam egy leányzót aki régóta nézett és szemkontaktus is volt köztünk. Felszállásnál elvesztettem. De ahogy mentem a folyosón láttam ,hogy van egy üres kabin. Benéztem és mit ad az Isten pont ott ült az a leányzó. Nagyon megörültem, megkérdeztem t?le ,h foglalja e a helyet. Mondta ,h nyugodtan leülhetek. Szembe ültem vele és gondolkodtam ,hogy mit kellene csinálnom. Hogy szólítsam meg?! Egy led-es karóravolt rajta és egy füzet volt nála. Valami orvosi anyag. Azt hiszem a marihuánáról szólt. Szóval gondolkodtam mit mondjak neki de nem jutott semmi az eszembe. Közbe folyamatosan nézte a füzetet és id?nként rám pillantott. Egyszer amikor rám nézett gyorsan támadt egy ötletem és megszólaltam: "Úgy látom nem tudom ,hogy kivel van dolgom , elvágom a torkom így megoldom a dolgom." El?kaptam a katonai késem a zsebemb?l és megvágtam a nyakam. Persze pont üt?eret kaptam ami elkezdett spriccelni. A lány felsikított aztán hozzám térdelt. Elkezdte a ment?ket hívni. Erre én lehúztam a sliccem és mondtam neki ,hogy: Pattanj fel gyorsan! Szerezz utoljára 1 jó pillanatot az öregnek! - de én hülye elfelejtettem ,hogy a gyors vérveszteségt?l nem lesz erekcióm. Erre a kellj fel Jancsi bszott felállni. - A csaj erre kirohant a kabinból ,de kutya futtában hívott segítséget. A vonatot vészfékkel leállították. Az eret elszorították a nyakamba ,majd vártunk a ment? megérkezéséig. Szerencse ,hogy túléltem. Tudom ,hogy ?rültnek néztek, szerintem is az vagyok. De ha reménytelen az ember elképeszt? dolgokra képes. Ez körülbelül egy hónapja történt és olyan traumát okozott ,hogy képtelen vagyok magamat túl tenni rajta. A szüleim is elfordultak t?lem és pszichológushoz járatnak. Mi tév? legyek, van még visszaút?

Legjobb válasz: hát,ezt még gyakorolnod kell.mármint az írást.elég béna :)

hát, ezt még gyakorolnod kell.mármint az írást.elég béna :)
kényszerzubbonyt neki xD
na asszem te sem vagy százas! ez nagyon beteges! a pszichodoki nem rossz ötlet, apám!!! nem tudnál esetleg vmi értelmes horror sztorit kitalálni? ami eladhatóbb! szomszéd zombikkal meg mutáns katicabogarakkal stb??!!!
szerintem vetesd ki a bordádat és sz*pd le magad Rambo -.-"
:DDD szárnyal a fantáziád...inkább aludj
Hát ekkora kamu szöveget! A kamu kérdések helyett menny inkább csajozni!
amugy ez hogyhogy nem volt benne a hírekben ha megtörtént??
:D:D:D:D:D:D ennyi mára holnap suli...matekból megcsináltad a leckét?
Fantáziád, az van.
Te balf*sz! Kesobb ugyis megd*ghattad volna! Aaa hadjuk , inkabb tenyleg rendelek netrol egy kenyszerzubbonyt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!