Találatok a következő kifejezésre: Hogyan védhetném az (8 db)

Mivel és hogyan védhetném az akváriumom élét?

vmi műanyag élvédőre gondoltam, amit (lehet h nem jól írom, sőt...) sziloplaszttal ragasztanék oda segítenétek?

Legjobb válasz: tedd fel a kérdést az állatok-halak részben, ott biztos tudják!

tedd fel a kérdést az állatok-halak részben, ott biztos tudják!
A kérdező hozzászólása: feltettem ott is, hátha... :) csak gondoltam van vmi jó kis ötlet, h üvegre mit lehetne...
OBI-ban létezik olyan részleg, ahol rengeteg mûanyag, aluminium és réz profilléc található sõt még fából is létezne saroklécek ahol biztos találsz valami kedvedre valót! A szilós rögzítés mindegyikre stimmel, mert it nincs igazán terhelésnek kitéve.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen !! :)
Üdv! Én vagy egy gazdaboltban vagy hasonló boltban vennék vagy fából készült éltakaró lécet, vagy szaniterboltba vennék élvédõt csempéhez és arra még néznék valami plusz díszítést, vagy nézek olyan élvédõt amit csak fel kell ragasztani A kövi link segíthet hogy hol keress ilyeneket. http://www.cylex-tudakozo.hu/%C3%A9lv%C3%A9d%C5%91.html
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen kedvem utolsó válaszoló! mindenképp azt fogom tenni, hogy nézek vmi ilyesmit, aztán a helyszínen is rákérdezek, h sziloplaszttal üvegre jó lesz-e :)
Szilóval bármit az üvegre ragaszthatsz, talán kivétel a simafelületû fémek de ebben nem vagyok biztos. Üdv!
miért szeretnéd letakarni?
A kérdező hozzászólása: mert az arcom elég szeplõs, és már ígyis eléggé kijöttek rajta a szeplõk.
Szia! miért nem próbálod ki akkor a fekvõ szolit? nem szereted? csakmert ott nem olyan komplikált a letakarás... fogod is kikapcsolod az arcbarnítót. de ha az állóhoz ragaszkodsz, akkor nincs más választásod..minthogy eltakard az egész arcodat egy türcsivel :) viszont akkor már a kezeid sem barnulnak normálisan, mivel a türcsit fognod kell :) szóval szerintem próbáld meg a fekvõt! sziaa

üdv, 38 éves 2 gyerekes anyuka vagyok. Elváltam. Megismerkedtem egy 10 évvel fiatalabb férfival. Mindenben közösek vagyunk a gyerekeimmel is jól kijön. A gond az anyja. Hallani sem akar a kapcsolatról. Hogyan védhetném ki, h szakítás legyen a vége?

már 1 éve együtt vagyunk és még mindig nem fogadta el az anyja a fia döntését. mindent elkövet h szakítson velem a párom, érzelmileg zsarolja a,betegséget szimulál, amit szerinte a kapcsolatunk okoz. úgy itél el engem és a gyerekeimet, h nem is ismer, soha nem is találkoztunk vele, nem is akar. A közös képeinket is fikázza, van egy kedves, aranyos puszis képünk, arra is az mondta h közönséges és h ez miatt kirúgják majd a fiát a munkahelyéről. A barátom elég jó pozícióban van és ez miatt is aggodalmaskodik, h én majd elszedem a pénzét, azt sem akarja h a gyerekeimmel beszéljen, képes naponta azért hivogatni a fiát h miattam csesztesse. Elmond mindennek, azt mondta h ez nem normális kapcsolat, mert 10 év van köztünk és h tönkreteszi a fia az életét mellettem, nem ilyen jövőt képzelt a fiának. Azt mondta h ezt a kapcsolatot el kell titkolni a rokonok előtt. Pedig mindenki tud már róla és senkinek nem okoz problémát. nagyon szeretjük egymást és már mindketten ki vagyunk borulva a zaklatásaitól. A barátom már 5 hónapja nem látogatta meg az anyját az ellenséges viselkedés miatt, és azért is engem okol az a nő, pedig magába kéne néznie. Azt mondta soha nem fogja elfogadni a kapcsolatunkat és mindent elkövet hogy szakítsunk.

Legjobb válasz: Szerintem az a lényeg, hogy ti szeretitek egymást. Ha ez megvan, nem hiszem, hogy õ tud ellene tenni. Az már gáz ilyen korban, ha egy anyuka miatt szakítotok. Szóval emiatt ne aggódj. Amúgy meg én sem tartanám vele a kapcsolatot...

Szerintem az a lényeg, hogy ti szeretitek egymást. Ha ez megvan, nem hiszem, hogy õ tud ellene tenni. Az már gáz ilyen korban, ha egy anyuka miatt szakítotok. Szóval emiatt ne aggódj. Amúgy meg én sem tartanám vele a kapcsolatot...
Nagyon sok olyan pár ismerek, ahol a férfi a fiatalabb, sokuknál ugyanaz a helyzet mint nálad, a nõ gyereket is vitt a kapcsolatba. Szerintem egy 28 éves felnõtt férfi már el tudja dönteni mit szeretne. Az anyukával sokat nem tudtok tenni, és ahogy látom a párod sem akarja hagyni hogy rámenjen a kapcsolatotok. Gondolom nem elõször játssza ezt el az anyukája. Ha fiatalabb lennél a srácnál, valószínûleg akkor is találna kivetnivalót a kapcsolatban. Ha a párod elég kitartó és nem hagyja eltántorítani magát, akkor valószínûleg egy idõ után az anyuka is abbahagyja a hisztériát, mert rájön, hogy éppen ezzel taszítja el magától a fiát.
Heló, nos szerintem hatalmas nagy butaság, hogy a korkülönbség miatt ilyen veled, az egy olyan dolog amirõl nem tehet egyikõtök sem és ha szeretitek egymást és jól kijöttök, az anyjának inkább örülnie kéne, hogy boldog a fia, az pedig, hogy nem ilyen jövõt képzelt a fiának, sajnálom, de ez nem az õ élete, rosszindulatúan ne szóljon bele. Aszerint amit írtál már a párodat is zavarja, hogy ilyen az édesanyja, úgy, hogy ez pozitív, hogy õ nem az anyjának ad igazat veled szemben, és sok boldogságot :)
ez meg a másik, a párod elég idõs ahhoz, hogy saját döntéseket hozzon, és ne pedig az anyjára hallgasson
Azért anyukát is meg lehet érteni, bár rosszul kommunikálja le. Gondolom szeretne unokákat, ami azért nálatok már nem biztos, hogy lesz. Gondolom elképzelte, hogy lesz egy fiatal menye, aki szül majd neki 1-2 unokát stb.
Valószínûleg az õ elképzeléseiben nem az szerepelt, hogy a jó pozícióban lévõ fia egy nála idõsebb, két gyermekes nõt válasszon társának, ezért a konfliktus. Az a gond, hogy meg sem akar ismerni benneteket, esélyt sem ad az elfogadásra. A rokonoknak nyilván azért nem okoz gondot, mert nem az õ fiukról van szó. Talán ha majd több évet kibír a kapcsolatotok, megenyhül kissé, bár ahogy írtad, mintha szent bosszút esküdött volna.:) Anyaként valószínûleg nehéz ezt lenyelnie és azt is, hogy a fia Téged választott, õt nem látogatja. Téged mi zavar ebben az egészben ? Miért tetted fel a kérdést ? Szeretnéd, ha elfogadna ? Vagy számodra mindegy ? Félsz, hogy a párod elõbb-utóbb meginog és az anyjára fog hallgatni ?
Igy jart! Fogadja el h a szerelem utjaba nem lehet allni azert kicsiz sok az a tiz ev;)
Egy 38 eves no miota kozepkoru?! Szerintem a kozepkorig van meg egy par ev. Kerdezo: probald meg figyelmen kivul hagyni az anyost. Mast nem tehetsz. A parod melletted all, az anyja lathatoan nem tudje befolyasolni. Legyen eleg ennyi, probalj lazitani. Egy pozitiv tortenet neked: Egy volt kolleganom 7 evvel idosebb a parjanal, 2 gyermeke volt, amikor osszeismerkedtek. (Kb. 30 eves volt a kollegano) Azota osszehazasodtak, a parkapcsolatuk jol mukodik, kozos lanyuk mar 7 eves, egyutt nevelik a 3 gyermet szeretetben. Teny, a kolleganom nagyon csinos, nem latszik kozottuk a 7 ev korkulonbseg. A szulok elfogadtak. Neked is sikerulhet!
A fia 28 éves nem hiszem hogy bele kéne szóljon abba kivel járjon és kivel nem. Az ilyen anyucik azok akik azt hiszik a kicsi fiúk nélkülük nem tud megállni a lábán. Azt javaslom hogy cseréljétek le a számotokat vagy ha hív ne vegyétek fel. Ha nem kap észbe az õ baja. Majd elveszíti a pici fiát.
A férjemnek az elõzõ barátnõje egy elvált több gyerekes anya volt. Végül szétmentek. Néhány hónappal késõbb találkozott velem egy 10 évvel fiatalabb nõvel. Aztán el is vett. Magától lépett túl a nõn, bár kijött a gyerekeivel, de rájött, hogy õ még most kezdi építeni az életét, majd gyereket akar, és egy komplett családdal a nyakán ez nem valami könnyen megy, meg az a nõ már nem is szült volna neki. Persze ettõl még nektek mûködhet. Valahol megértem az anyját is, most ez nagyon csúnya lesz, de senki nem az képzeli el a fiának, hogy más borjait nevelje ráadásul egy olyan idõs nõ mellett, aki már szinte biztos, hogy nem is fog neki szülni sajátot. Egyszerûen azt látja, hogy na az õ családjuk vonala, csak huss megszakadt, mert jött ez a nõ a kölykeivel és behálózta a fiát, aki elõtt még annyi minden állt volna.
27 vagyok, ja, kihagytam bocsánat az elsõ mondatból, hogy ugyanígy vagy 12 évvel idõsebb volt az a nõ.
Ha szeretem a gyerekem, elfogadnom a választottját. Itt nem egy anyagyilkos, sorozatgyilkos, szadista állatról van szó. Õt választotta és kész. Vele marad vagy sem, azt az idõ dönti el. Ha anyuka meg azért szült gyereket, mert unokára vágyott, akkor meg szégyellje össze magát!
Hahó, itt vagyok! :) 50-es nõként még nem 40-es pasival! Én nem dolgozom és sosem dolgoztam azon, hogy jól nézzek ki, mert nem érdekel! Sajnos ráadásul idõsebbnek is nézek ki a koromnál, de ez van! A pasim nem az a sármos tipus, de azért jól néz ki! Igenis látszik a korkülönbség, igenis néztek már többször az anyjának és igenis kaptunk rosszalló megjegyzéseket anno! Nem élnek már a szüleink, de nem voltak elragadtatva akkor amikor összejöttünk! Én se lennék, ha a gyerekeimmel történne, de mint anya kijelenthetem, hogy ha bármelyik fiamat is ennyire szeretné a párja mint én az enyémet akkor nem érdekelne, hogy sokkal idõsebb! Ja amúgy mellékesen 17 éve élünk együtt szeretetben és hûségben, ezzel is bebizonyítva mindenkinek, hogy nem a korkülönbség számít!:)
"Egy 38 eves no miota kozepkoru?! " Miért? Te minek neveznéd? Talán tinédzsernek??! Majd a sráctól kérdezik, hogy miért jár mindenhová a "mamájával"??!
A kérdező hozzászólása: bocs, de nem az volt a lényeg h hány éves vagyok..itt az anyós volt a téma...
Helló! Szerintem határozottan megkéne mondani nyugodtan, nem csúnya szavakkal, a barátod jelenlétében hogy ti akkor is szeretni fogjátok, ha õ piszkál titeket, és ezzel a viselkedéssel csak a saját fia életét keseríti meg. Mond meg neki hogy ha a fia nem szeretne akkor nem lenne veled.
"Ha anyuka meg azért szült gyereket, mert unokára vágyott, akkor meg szégyellje össze magát!" Mivel anyuka már tapasztalt idõsebb asszony, akinek van gyereke, így tudja milyen az, és valószínûleg azt is tudja, hogy a fia lassan abba a korba ér, mikor már "ideje lenne" gyereket vállalni neki és késõbb a férfiakban is szépen elõjön, hogy hát saját családot szeretnének. Õ nem magának akar unokát, hanem attól félti a fiát, hogy ez a nõ elveszi tõle a lehetõséget rá és mire a fia rájön, már majdhogynem késõ lesz. Ugye a nõnek is vannak saját gyerekei, az persze normális, de a férfinak minek az? Felesleges? Nevelje csak más kölkeit, jó az neki? Nem csodálom, hogy az anyjának fáj a szíve a fia miatt.
Hát ez van, ha a szülõ meg akarja mondani a gyerekének milyen legyen, nem pedig annak fogadja el aki valójában, és csak simán abban támogatná. Ezért csalódott az anyós, a saját maga elvárásainak a foglya lett. Kicsit a társadalmunk is hibás a sztereotípiáival, ugye sose házasodott (szûz) nõt vegyen el a férfi, ne legyenek elõzõ házasságból gyerekek, a férfi legyen az idõsebb, bla, bla, bla. Mi emberek pedig behódolunk minden elvárásnak, és sokkal fontosabb mit szól a szomszéd, mint hogy mennyire boldog a fiam. Szörnyû. Ha meg sem akar téged és a gyermekeidet ismerni, még akkor sem ha emiatt elviszíti a fiát, aki 5 hónapja nem volt ott, akkor nincs mirõl beszélni. Csukott szemmel és lélekkel van felétek a párod anyja ha az sem érdekli, hogy a fia egy éve boldog melletted. Csak akkor lesz változás ha anyós rendet tesz a fejében is és a lelkében is.
Anyuci féltékeny. Betegesen. Van ilyen sajnos.
."és nem értem mért nem lehet ezt elfogadni." Ne haragudj, de alapesetben senki sem egy 10 évvel idõsebb, 2 gyerekes, egyszerû nõt képzel egy a magasan kvalifikált, jól keresõ, fiatal fia mellé. Ezt beláthatod. Más kérdés, hogy intelligens ember ezt elfogadja, mert felismeri, hogy mindenki a saját boldogságáért felelõs, és ha a fia történetesen épp veled boldog, akkor ebbe szépen belenyugszik. Mondjuk az ilyen mértékû elfordulás tényleg döbbenetes. Azért én meghallgatnám anyukát is.
21-es, te nem vagy százas. Szerinted egy 38 éves nõhöz hány éves pasi illik? Tegyük fel hogy 40. Azt hiszed 40 éves pasit, csak huszonéves csitri tud megfogni. (bocsánat fiatalok, nem az értelmes gondolkodású és értékrendû fiatal lányokra gondolok)Vannak olyan 40-es férfiak, akik eljutnak arra az értelmi szintre, hogy nem a 20 éves korosztállyal kezdenek, mert õszintén, nekik általában mire kell a 20 évvel idõsebb pasi? De persze vannak kivételek, ez is mûködhet. Ugyanúgy, ahogy két elvált többgyerekes negyvenes is tud újra családot alkotni, és ahogy fiatalabb pasi is szerethet idõsebbet. Vakolat? Ismerek olyan ötven fölötti nõt, aki 15 évet lazán letagadhatna. Szeretnék úgy kinézni annyi idõsen. Meg egyáltalán, ha nekik ez most így jó, milyen jogon akar belekavarni bárki?
Annyit tehetsz hogy soha nem szidod az anyját, nem teszel semmit ellene. Ezzel érsz el a legtöbbet, bebizonyítod hogy te különb vagy.
Szóval a 28 éves férfinak egy 18 éves kis csajjal kéne járnia? Kedves utolsó, ez enyhe túlzás! Egy 28 éves már gyereket akar, családot, megállapodni, míg egy 18 éves megy még fõsulira/egyetemre, bulizni, élni!
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat és jó kívánságot! én biztos nem leszek ilyen a gyerekeimmel :)
Sajnos az anyukák ilyenek. Az én párom is fiatalabb 4 évvel. Az elején az anyukájának nem tetszett a dolog, de utána már megkedvelt.. Nálunk ezt az apukám csinálja.. Állandóan beszól, piszkál és mindent mond már a barátomról.. Sajnos nálunk egy 2 után is problémát okoz.. Szóval szerintem sok idõre van még szükség ahhoz, hogy elfogadjon..
Ismerek hasonló párt, igaz õket elfogadta az anyuka. Kb. 15 éve vannak együtt.
A kérdező hozzászólása: igen attól nagyon félek, h elveszítem..és nem értem mért nem lehet ezt elfogadni..csak a rosszat látja, azt nem veszi észre, hogy jó sora van mellettem a fiának..pl..nem züllik minden hétvégén a haverokkal, ahogy eddig, fõtt kaja van elõtte, életvidámabb is...stb..
Valószínû más párt képzelt el a drága kicsi fiának, de hát nem az õ élete. Nem értem, hogy a szülõk mi a francnak ütik bele a független felnõtt gyerekük életébe az orrukat. Igazából a párodnak kellene helyre tennie anyukát!
A kérdező hozzászólása: szeretnék majd gyereket, de természetesen anyukának az az unoka nem fog kelleni akit én szülök, mert azt mondta csak azért fogom magam teherbeejtetni , hogy megfogjam a párom.azt hiszem elõbb-utóbb én fogom helyretenni anyukát, csak félõ, h annak nem lesz jó vége.
Bocs, hogy kicsit offolok, valaki ismer olyan part, akik kozott kb ennyi a korkulonbseg (pasi joval fiatalabb) es a no 50 korul jar, a ferfi pedig 40 vagy annyi sem? Azon filozok, hogy egy negyvenes ferfi meg tenyleg jol nez(het) ki, egy otvenes no pedig... Haaat, rajta mar latszik, hogy nem mai csirke. Tehat a kerdezo helyeben en nem a jelentol felnek, hanem a jovotol :( Bocs, hogy kicsit elkedvetlenitettelek, nekem ez jutott most az eszembe. (En egy evvel vagyok idosebb a ferjemtol, es neha ezt is soknak erzem :) )
A kérdező hozzászólása: aki minket lát, azt hiszi a párom az idõsebb..nagyon sokat dolgozom azon, h jól tartsam magam 2 gyerek után is..egyszer a vonaton a kalauz nem hitte el, h a 15 éves lányom nem a hugom, úgyhogy errõl ennyit..de szerintem a kor nem számít..már nem az ókorban élünk ahol a férfi az idõssebb és anyuci választ párt a fiának.. :)
Most, hogy jelenleg jól tartod magad ok, de én a helyedben nem szülnék gyereket neki. Egy 40-es nõ még igen, lehet kívánatos, de leszel 50, amikor még ha bomba is vagy, de ez a jó nõ lehetett kategória leszel, a párod pedig egy 40 éves jó formában lévõ pasi lesz, aki akkor, fõleg ha már kicsit uncsi is lesz a kapcsolat, észreveszi a fiatalabb nõket. Ismerõsi körben is van ilyen, hatalmas szerelem, most a pali meg fújjog.
A kérdező hozzászólása: a lényeg, tök mindegy hány éves a pasi, ha 10 évvel idõsebb is megnézi a fiatal pipiket..de már jócskán elkanyarodtunk az anyós témától, pedig itt ez volt a lényeg..azért köszi a választ.. :)
Ezen te nem tudsz változtatni, nem hiszem, hogy elfogadna. Hagyd figyelmen kívül. Azért a párod látogassa.
Off: ismerek olyan pár, ahol 14 évkorkülönbség van, a nõ javára, mégsem mondanám meg, hogy hány éves, nem tûnik öregebbnek, fiatalos! Pedig 60 fölött van! On: anyuka max megbékél, vagy elveszti a fiát :)
Én 12 és fél évvel vagyok idõsebb a páromnál, 6 éve együtt élünk, soha semmilyen gond nem volt a kapcsolatban. 46 N
Ma több idõõm van, így végigolvastam a kommenteket. Többen azért nem tartják helyesnek az ilyen kapcsolatot, mert a nõ külseje idõvel kívánnivalót hagy maga után. Jelentem, a probléma nem itt gyökerezik, (bár ennek is van igazságtartalma), hanem a libidóban. Egy 55 éves, jó karban levõ pasi még igencsak megkívánja a magáét, míg mondjuk a feleségem (bár remekül néz ki) a maga 52 évével sokszor szívesebben foglalkozna mondjuk az unokával, mint a bránerrel. Van egy barátom, aki a kérdezõéhez hasonló cipõben jár. Tíz évvel ezelõtt, amikor 45 évesek voltunk, nagyon sokat szenvedett, míg végül talált egy barátnõt, akivel azóta is össze-összejárnak. Ezzel nem akarok elõrevetíteni semmit, kedves kérdezõ, csak a véleményemet mondtam el. Én mindenesetre szorítok nektek.


Vegyél egy gázpisztolyt.
a kést valóban ellened fordíthatják. ezt minden tapasztalat és szakember így gondolja. zárt térben a leghatásosabb önvédelmi eszköz a paprika hab spray. nem a gáz, mert zárt térben te ugyanúgy be fogod szívni, és rosszul leszel tõle. a másik, ami legalább annyira fontos, hogy megtanuld használni. ugyanis a legnagyobb probléma nem az, hogy az áldozatnak nincs önvédelmi eszköze, hanem hogy leblokkol, vagy ügyetlenül próbálja használni. azt tanácsolom, hogy kérd meg az egyik fiú ismerõsödet, hogy gyakoroljon veled. kérd meg, hogy lassan csináljon úgy, mintha megtámadna, több helyzetet is kipróbálhattok, és felfedezheted, hogy mikor hogyan érdemes használni ezt a habspray-t.
Paprika spray. Ha nem talál a szemébe, akkor is csípi a bõrét. És üvölts, mint a fába szorult féreg.
Kedves kérdezõ, az sem mindegy, hogy hölgy vagy-e vagy férfi. Mert lehet pl. acélbetétes bakancsot hordani (nekem már bevált), meg egy nagyobb kulcscsomó is csúnya sérülést tud okozni az arcon, egyszerûen belevágod a képébe. Még az is megoldás, hogy megpróbálsz olyan helyre ülni, ahol viszonylag nehezen észrevehetõ vagy, kabátot nem felakasztani a fogasra, meg táskát se feltenni, mert abból már a fülkeajtóból lehet látni, hogy ott ül vki, így a potenciális rosszakarónak van ideje tervezni. Ilyenkor az idõt is a saját oldaladra kell állítani. Amúgy szerintem is barátkozz össze a kalauzokkal.
Olyan helyre szállj, ahol többen vannak!
Keress olyan másik utast, aki megbízhatónak tûnik, és ülj közel hozzá. Ha ilyen nincs, akkor szólj a kalauznak, hogy maradhass a közelébe. Gondolom hajnalban még nincsenek sokan a vonaton, hamar végigjárja. Én is ezt tettem anno...
Debrecen nagy város, sokan utaznak arra, nem hiszem, hogy egyedül lennél majd a fülkében. Ha félsz, ne üres fülkébe ülj be, hanem olyanba, ahol szimpatikusnak tûnõ emberek vannak.
És kit érdekelnek a "szakemberek"? Okoska, nem gondolod, hogy ezzel csak a lovat adod a rablók alá, akik ettõl mégnyugodtabban fognak rabolgatni, hiszen megtehetik? Kívánom vegyék el mindened. De, hogy segítsek is, kést valóban ne hordj, bármelyik fél olyan sérülést okozhat, amibõl nagy baj lehet. Gázpisztoly a legjobb, harcképtelenné tesz, de nem okoz maradandó sérülést. Bár egy vonatfülkében mindketten beszívnátok. Van olyan viszont, amibe tehetsz gumilövedéket is...
Szakemberek szerint a legrosszabb, amit tehetsz, ha kést vagy fegyvert rántasz támadás esetén!!! Tudnillik, lehet, hogy a rablónál nincs is fegyver, de mivel te azzal fenyegeted, hát kicsavarja a kezedbõl és azt fogja használni (pedig lehet nem támadott volna meg). Szóval : támadás esetén vita nélkül add át a pénzed!!! (Javasolt több helyen tartani a pénzedet, így marad tartalékod, csak a kisebb részt veszted el.) Inkább a pénzed add oda, minthogy az életed legyen az ára a rablásnak! A mindennapos hajnali utazgatás helyett nem lenne ésszerûbb Debrecenben albérletet bérelni és csak hétvégén hazautazni?
hát én mikor discoba mentem és jötetm az 5ös vonattal haza Debibõl, hát majd összefostam magam és az a baj hogy nincsenek ám emberkék a vonaton reggel. Inkább kocsival megyek buliba :D amugy este is veszélyes , olyan 7körül, akkor is vannak olyan emberek, én mindig sok ember mellé ülök, fõleg sötétben.
Melyikkel mész reggel ha szabad tudni, és honnan? Én 6ossal járok :)
A kérdező hozzászólása: holnap megyek, Debrecenben kb. 8:31-re lesz ott, és Ceglédtõl utazok. Eddig szerencsére nem támadott meg senki, nem is próbálkoztak, de én azért félek.
jah nyugi, olyankor már nem rabolgatnak Ebesnél :D már akkor világos van. én azt hitem olyan 5körül vonatozol Db körül. Akkor olyan 6kor szállhatsz fel Ceglédnél, sztem az már teli van azért munkába járókkal nem?
A kérdező hozzászólása: Ezen a vonaton raboltak ki vkit. Hát, igaz, hogy világos van, de kevés az ember, aki Debrecenig megy, sokan leszállnak Szolnokon, meg aki felszáll, az útközben vhol le is száll. Egyszer este utaztam haza, és akkor teljesen egyedül voltam a kabinban, az olyan egybenyitott volt. 1 kis falunál felszállt néhány furcsa alak, akkor féltem is, hogy kirabolnak, de szerencsére nem tették, és hamar le is szálltak, meg Szolnokon szálltak fel 1-2-en a kabinba. Már csak az öregekben bízom, azok tuti, nem rabolnak ki. :D
A kérdező hozzászólása: szerintem én is ic-vel fogok járni, legalábbis reggelente, visszafelé már nem félek annyira, akkor többen utaznak.
A kérdező hozzászólása: köszi a sok tanácsot! Tényleg jó ez az önvédelmi blog, olvasgatom is. :D
utolsó vagyok.. átgondolva a dolgot érthetõ hogy nem mehet az ember minden nap IC-vel, mert az napi 1100ft plusz.. és nagyon sajnálatos az is, hogy félnie kell a rendes magyar embernek az indiánoktól..
erre az a megoldás ha IC-vel mész. Amúgy én is járok ezen a vonalon.. vannak érdekes dolgok..
http://onvedelem.blog.hu/ NAGYON hasznos és érdekes blog, van benne rész külön a vonatozásra is...
Hugom is így vonatozik, és nagyon szokott félni, fõleg mióta az egyik osztálytársát orkok kirabolták. Mindig keress embereket akikkel együtt utazhass vagy kalauz.Paprika spray nem rossz megoldás+a torkod!! Visíts ahogy bírsz:) )
Így van, vannak olyan nagyon nagy hangot adó személyi riasztók, amik a kezebe zárva is elférnek, vagy a zsebedben, és ha gond van, megnyomod! És emellé visíts!!Húzd meg a vonaton a vészféket! Hidd el, mindenki oda fog csõdülni! Ne használj fegyvert, mert ha ne adj isten kiszedi a kezedbõl, vagy te sérted meg õt, akkor bizonygathatod, hogy önvédelembõl csináltad!
A kérdező hozzászólása: mindig örülök, amikor normálisnak kinézõ emberek ülnek be a fülkébe, de útközben sok a nagyobb város, ahol le is szállnak. És hétköznap hajnalban nagyon kevesen utaznak. Egyébként mostanában bicskát hordok magamnál :D
igen, az öregek e szempontbõl jók :D

Hogyan védhetném ki az influenzát?

Itt a járvány, és jan. 2-án vissza kell mennem dolgozni. A 17 hétben vagyok. Nagyon félek, hogy tömegközlekedés közben (hihetetlenül bunkó módon tudnak a leveg?be köhögni, tüsszenteni az emberek), vagy a munkahelyemen elkapom az influenzát. Már az is eszembe jutott, hogy megel?z? jelleggel kiiratom magam az orvossal,de ez nem lenne túl sportszer? a munkatársaimmal szemben.

Legjobb válasz: Az Oscillococcinum nevû homeopátiás szer, amit az elõzõ válaszoló említett, valóban segíthet a megelõzõsben és terhesen is szabad szedni. Megelõzésre hetente 1 tubus tartalmát kell elszopogatni, ha mégis megbetegednél, akkor napi 2-3 tubust kell szedni és sokkal gyorsabban gyógyulsz. Mellette természetesen vitamin, sok gyümölcs, zöldség. Ami még homeopátiás (és ezért szabad terhesség alatt is) : immunerõsítésre Echinacea 5CH (vigyázz, a 9ch már nem biztos, hogy jó!) Ezt úgy kell szedni, hogy napi 1x5 golyócskát elszopogatsz 1 hétig, aztán 1 hét szünet, majd elõlrõl. Tavaszig, vagy a betegségszezon végéig nyugodtan szedheted mind a két szert. Jó egészséget kívánok!

Az Oscillococcinum nevû homeopátiás szer, amit az elõzõ válaszoló említett, valóban segíthet a megelõzõsben és terhesen is szabad szedni. Megelõzésre hetente 1 tubus tartalmát kell elszopogatni, ha mégis megbetegednél, akkor napi 2-3 tubust kell szedni és sokkal gyorsabban gyógyulsz. Mellette természetesen vitamin, sok gyümölcs, zöldség. Ami még homeopátiás (és ezért szabad terhesség alatt is) : immunerõsítésre Echinacea 5CH (vigyázz, a 9ch már nem biztos, hogy jó!) Ezt úgy kell szedni, hogy napi 1x5 golyócskát elszopogatsz 1 hétig, aztán 1 hét szünet, majd elõlrõl. Tavaszig, vagy a betegségszezon végéig nyugodtan szedheted mind a két szert. Jó egészséget kívánok!

Én szeretnék igazi állatvédő lenni mert imádok az állatokat de szerintetek hogyan védhetném őket?

Legjobb válasz: Szerintem úgy védheted meg legjobban az állatokat, ha nem eszed meg õket.

Szerintem úgy védheted meg legjobban az állatokat, ha nem eszed meg õket.
Vegetarianizmussal mégis mitõl védi meg õket? Ez csak egy beteg felfogás.
Igazi állatvédõ az aki tisztelettel tud bánni az állatokkal, az aki elõbb útánaolvas majd csak ezútán cselekszik az állatok jólétéért, félretéve pillanatnyi érzéseit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat megf azért sem nem szabad felvenni erdõbenn kiscicátvagy bármilyen állatot mert akkor az anyukája nem fogadja vissza ember meg nem tudja felnevelni
Például úgy, hogy ha az erdõben járva "elhagyott" õzgidát, kiscicát stb. látsz, akkor nem "mented meg", nem viszed haza, hanem békén hagyod. Mert nemsokára visszajön az anyja, aki ennivalóért ment, és nem tudta magával vinni a kölykeit. Csak éppen nem tudta a szomszédasszonyra bízni, mint az ember anyja, amikor a Tescoba megy.
Sok állatot azért tenyésztenek hogy megegyük õket.Ez természetes.Mégis mit kezdenénk pl sok millio sertéssel baromfival stb.Gyönyörködjünk bennük? Amúgy én is szeretem az állatokat.
Ne edd meg õket illetve ne edd meg elõlük az ételt! :D:D:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válasdzt be is tartom õket!
Tanulj jogásznak, majd amikor itt az ideje akkor szakosodj az állatvédelemre. Ennél jobban nem állhatsz ki az állatok védelme mellett.
kedves 5.-ik hozzászóló: mondjuk a haláltól. A kínszenvedéstõl, ami egy nagyipari húsfeldolgozóban megy...de hosszan lehetne még sorolni. Egy "beteg felfogású" vegetáriánus. A kérdezõnek még ajánlom, hogy ne vásároljon olyan termékeket, amelyeket állatokon tesztelnek. Ezzel is véded õket többek között. Sok sikert, kitartást!

Hogyan védhetném meg magam, ha szükséges? Már lassan félek egyedül kimenni az utcára.

Kis termet?, vékony alkatú fiatal lány vagyok, beteg is vagyok, emiatt elég gyenge. Egyre több olyan sztorit hallok, hogy ilyen lányokat kirabolnak, meger?szakolnak, megölnek stb. Legutóbb pl. annak a pécsi fiatal lánynak a sztoriját hallottam a tévében, és egyre jobban félek, ha egyedül kell mennem valahova, f?leg kés? délután, estefelé, akkor pánikolok, alig tudom megnyugtatni magam, és csak olyan helyen érzem magam jobban, ahol rajtam kívül sok ember van, f?leg ha vannak rend?rök vagy közterület-felügyel?k. Ma délután kellett mennem tanfolyamra, és teljesen görcsben volt a gyomrom, néha leveg?t is alig kaptam, amikor egyedül kellett az utcán sétálnom, eddig is görcsöltem ilyen helyzetben, de ennyire durva még sose volt. Egy kb. 150cm magas, 42 kilós, gyenge lány egyedül hogyan védhetné meg magát, ha esetleg megtámadják?

Legjobb válasz: 2. vagyok további élményeim privátban. és amiket leírtam velem is fényes nappal trténtek

2. vagyok további élményeim privátban. és amiket leírtam velem is fényes nappal trténtek
Az nagyon hasznos, ha óvatos az ember, meg fel van készülve az ilyesmire, de azért a te esetedben ez már túl megy a normális határán, fõleg, ha fényes nappal ennyire pánikolsz attól, hogy egyedül kell közlekedned. Nagyon szörnyû dolog, ami Bándy Katával történt, de gondolj abba bele, hogy hány ember közlekedik egyedül az utcán (pláne nappal!) és ebbõl hányat támadnak meg. Amúgy, ha valaki megtámad, a leghatásosabb, ha elfutsz, és hangosan segítségért kiabálsz. Mondanám, hogy legyen nálad valami önvédelmi eszköz, de bármi ilyet nagyon könnyen ellened is fordíthatnak, ezért a leghasznosabb ha elfut az ember és segítséget kér.
hali. én 148 cm 40kg-os lány vagyok. hidd el ha az utcán megbámulnak és beszolnak én is pánikot kapok. de egy a bibi, hogy engemet már raboltak ki és egyszer meg is erõszakoltak majd nem, mert szp lány vagyok azért is.probálj meg nem egyedl menni az utcán én is mindig igyekszem, hogy legyen velem valaki, de nincs senki akkor így jártam sajnos 16L
Csak annyit tudsz tenni, hogy lehetõség szerint nem sétálsz egyedül, kerülsz bizonyos helyeket és óvatos vagy, körülnézel, mikor milyen ember van körülötted, ha gyanússá válik valaki, akkor ne menj a közelébe. Pénzt, értékes dolgokat ne nagyon vegyél elõ nyilvánosan. Szokták javasolni, hogy legyen nálad könnygáz, de ha hirtelen megtámadnak, fõleg hátulról, nehéz elõkapni. Talán zsebben érdemes hordani, ha elég kicsi. Nem írtad, hol laksz, de Budapesten vannak bizonyos utcák, amiket nappal is érdemes elkerülni, aluljárókat meg pláne (mármint ezeket éjjel, bár akad egy-kettõ, ahová nappal se szívesen megyek le). Engem egyszer egy õrült nõ kezdett el rángatni hátulról a villamosról fényes nappal. Már a megállóban gyanús volt, nem is kellett volna felszállnom arra a villamosra (hallgatni kell az ösztöneidre). Végülis ettõl durvább nem történt, meg az utasok közül is megvédtek páran, de különben is tele volt a jármû. Pár hete meg egy "kisebbségi" kezdett el követni egy forgalmas helyen. Ezt is megúsztam, de ha ez olyan helyen történik, ami nem ennyire zsúfolt, vagy este-éjjel van épp, nehezebb dolgom lett volna...Mindkét eset Budapesten történt, fényes nappal. Szóval én egy kicsit paranoiás lettem azóta. Mindig körül kell nézni, hogy milyen emberek vannak körülöttünk és kerülni kell a sötét helyeket, vagy azokat, ahol kevesen vannak. Legalábbis akkor mindenképp, ha az ember alacsony, gyenge csontú és nõ.
paprika spray és ha baj van kiabálj!
láttad már a paprika spray-es telefontokot?szerintem az neked tökéletes lenne, de csak simán a spray is a zsebedben!

Hogyan védhetném meg a a pólóimat az összemenéstől?

Anyám sose nézi mosásnál, hogy mit hány fokon kell mosni, csak szín szerint válogat.

Legjobb válasz: mossál te...

mossál te...
csak a fehér és erõsen szennyezett ruhákat kell 60 fokon mosni, ja és abból is csak azt, amire rá van írva a címkéjére, hogy lehet 60 fokon mosni. ilyenek a vászon anyagok, a mûszálast nem szabad magas hõfokon, csak max 40 fokon. Vagy tanítsd meg anyádnak, vagy mossál te, mert tényleg nem nagy cucc..csak be kell lökni a gépbe, meg kiteregetni. 18L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!