Találatok a következő kifejezésre: Hogyan váltunk mi a (89 db)

Egyedülálló anyának hivatalosan csak akkor számíthatok ha már el is váltunk vagy elég hogy elhagyott minket a férjem?

Anyagi szempontból (családi, ...) érdekelne most leginkább.

Legjobb válasz: Szerintem elég, ha kitöltesz eny nyilatkozatot miszerint a férjeddel külön éltek, egyedül neveled a gyermeked X idõ óta. Nekem legalábbis ez elég volt a rendszeres gyermekvédelmihez, mert ugyan férjnél vagyok, de én se élek már együtt a férjemmel.

Szerintem elég, ha kitöltesz eny nyilatkozatot miszerint a férjeddel külön éltek, egyedül neveled a gyermeked X idõ óta. Nekem legalábbis ez elég volt a rendszeres gyermekvédelmihez, mert ugyan férjnél vagyok, de én se élek már együtt a férjemmel.
Én írtam a MÁK nak, hogy válófélben vagyok (de még házas), a férjem elköltözött, bár a bejelentett lakcíme maradt, ilyenkor mi van? Azt válaszolták, hogy egyedülállónak számítok amíg nincs élettársam. Mivel azt írtam márciusban, hogy januárban költözött el a férjem, még visszamenõleg 2 hónapra megkaptam a sima család és az emelt közötti különbséget. Plusz küldtek egy nyilatkozatot, hogy kijelentem, hogy ez meg az, meg hogy nincs élettársam.
Utolsó, hogy írtál a MÁK-nak? Van email címük, vagy postai úton kell? A MÁK-nál kell intézni ha emelt családit szeretnék igényelni? 1. voltam

Mi a különbség a dupla kuplungos váltás és a között, hogy a kuplung benyomása mellett adok egy kis gázfröccsöt és úgy váltok (vissza)?

Legjobb válasz: Azért kellett kitenni üresbe, mert kinyomott kuplung mellett hiába adtál gázt, a váltó bemenõtengelye nem pörgött fel, a fogaskerekek fordulatszáma nem emelkedett. Az a váltó, amelyikre gondolsz, a tolókerekesnek nevezett, valójában kapcsolókörmös váltó. Itt nincsenek szinkrongyûrûk, ezért felfelé kuplungolás nélkül, gázelvétellel lehet kapcsolt, visszafelé viszont kötelezõ a dupla kuplung. A mai, szinkronizált váltós autókban annyiban kedvezõ visszakapcsolásnál a dupla kuplung, hogy a szinkrongyûrûk nem dolgoznak (helyettük tornázol a lábaddal), ezért késõbb fognak elkopni. Viszont túl sok értelme nincs, hacsak nem valami vészesen szétgyilkolt váltójú autóban ülsz, aminél sosem lehet tudni, mikor döntenek úgy a szinkrongyûrûk, hogy õk bizony nem dolgoznak tovább. Visszakapcsolásnál bõven elég az egyszerû gázadás kinyomott kuplung mellett, hogy a motorfék kellemetlen hatását kiiktasd.

Ha jól tudom, a Csepel-teherautókban (D350, D344) aszinkron váltó volt és a korai ZiL-ek is hasonlóval készültek, de ott nem tudok típust mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a kielégítõ válaszokat! :) Esetleg tudnál írni 1-2 régebbi teherautókat, ahol aszinkron váltó van?
Azért kellett kitenni üresbe, mert kinyomott kuplung mellett hiába adtál gázt, a váltó bemenõtengelye nem pörgött fel, a fogaskerekek fordulatszáma nem emelkedett. Az a váltó, amelyikre gondolsz, a tolókerekesnek nevezett, valójában kapcsolókörmös váltó. Itt nincsenek szinkrongyûrûk, ezért felfelé kuplungolás nélkül, gázelvétellel lehet kapcsolt, visszafelé viszont kötelezõ a dupla kuplung. A mai, szinkronizált váltós autókban annyiban kedvezõ visszakapcsolásnál a dupla kuplung, hogy a szinkrongyûrûk nem dolgoznak (helyettük tornázol a lábaddal), ezért késõbb fognak elkopni. Viszont túl sok értelme nincs, hacsak nem valami vészesen szétgyilkolt váltójú autóban ülsz, aminél sosem lehet tudni, mikor döntenek úgy a szinkrongyûrûk, hogy õk bizony nem dolgoznak tovább. Visszakapcsolásnál bõven elég az egyszerû gázadás kinyomott kuplung mellett, hogy a motorfék kellemetlen hatását kiiktasd.
1 Benyomott kuplungnál szétkapcsolod a motort a váltótól, tehát nem forgatja a váltót a motor. A gázfröcsel az a cél, hogy a hajtó, és a hajtott fogaskereket egy fordulatra hozzuk a váltáshoz. 2 Az úgynevezett "tolókerekes" váltónál lehetett felfelé váltani kuplung nélkül, de csak versenycélokra használták. 3 Egy mai szinkronizált váltónál semmi értelme, csak a kuplungszerkezetet terheled jobban a kétszer annyi kuplungolással.
Nem kell. Felkapcsolásnál hosszabb fokozatot kapcsolsz, ez azt jelenti, hogy adott sebesség mellett a hajtó fogaskerék kisebb fordulaton fog pörögni (no meg a motor is). Ha felkapcsolásnál dupla kuplung mellett gázt adnál, azzal felpörgetnéd a hajtó fogaskereket, aminek pont lassulnia kell, hogy kapcsolni tudd a magasabb fokozatot. Ennek az eredménye nem sebességváltás, hanem fogköszörülés lesz. Olyankor elég elvenni a gázt, ettõl csökken a hajtó fogaskerék fordulatszáma, majd kapcsolni a kívánt fokozatot, még kuplung sem szükséges, mert a fordulatszám-különbség ki tud egyenlítõdni.
nem. 1. kuplung be, 2. sebességbõl ki 3. kuplung ki 4. kuplung be 5. sebességbe be 6. kuplung ki.
A kérdező hozzászólása: És az aszinkron váltoknál felfelé váltáskor nem kell a dupla kuplungkor gázfröccs?
A kérdező hozzászólása: -És miért kell kitettni üresbe és gázfröccsöt adni, miért nem jó kinyomott kuplungnál, nem ugyan azt érjük el vele? -És akkor melyik váltónál van az, hogy a felfelé kapcsolgatásoknál nem kell kuplungolni? -Egy mai szinkronizált váltójú autónál a visszaváltáskor miért jó a dupla kuplung?
Nem szinkronizált váltóknál volt jelentõsége. Felfelé váltásnál mint felettem leírták. Visszaváltásnál: Kuplung kinyomás, sebbességbõl ki, üresbe. Kuplung felenged, gázfröccs. Kuplung kinyomás, sebbességbe be, kuplung felenged. Az egész mûvelet célja, a váltóban a fogaskerekek egyforma sebességre hozása. Röviden: Felváltásnál simán duplakuplung, visszaváltásnál duplakuplung gázfröccsel.
szia, , , Skoda és a késõbbi változata a "turbós" LIAZ.

Elmagyarázná nekem valaki hogy hogyan működik a DSG váltó? Mik az előnyei?

Azt tudom hogy két kuplung van benne és a váltó valahogy máshogy működik.De mit tud?Hogyan kell kezelni?

Legjobb válasz: Két db sebváltó van egy házban. Egyik csak az 1-3-5 sebességet kapcsolja,a másik csak a 2-4-6-ot. A kettõ váltóhoz két kuplung (duplakuplung) is tartozik. Menet közben mindig csak egy sebesség van bekapcsolva,a másik csak elõ van készítve. Tehát ha pl 2.fokozatban megyünk és gyorsítunk,akkor a másik váltó a 3. sebességi fokozatot elõkészíti/bekapcsolja és vár a parancsra,hogy mikor engedheti rá a motorra. Amikor megjön a parancs akkor a 2.sebesség kuplungja hirtelen leold ,ugyanekkor összezár a másik kuplung ,ami eddig várt a bekészített 3.sebbel.így szinte egy pillanat alatt másik fokozatban is van az autó. Vezetni ugyanúgy kell mint a másik autómatásokat,csak a fék és a gáz van . http://s17.postimage.org/ajxapzrgd/elv02.jpg

Két db sebváltó van egy házban. Egyik csak az 1-3-5 sebességet kapcsolja, a másik csak a 2-4-6-ot. A kettõ váltóhoz két kuplung (duplakuplung) is tartozik. Menet közben mindig csak egy sebesség van bekapcsolva, a másik csak elõ van készítve. Tehát ha pl 2.fokozatban megyünk és gyorsítunk, akkor a másik váltó a 3. sebességi fokozatot elõkészíti/bekapcsolja és vár a parancsra, hogy mikor engedheti rá a motorra. Amikor megjön a parancs akkor a 2.sebesség kuplungja hirtelen leold , ugyanekkor összezár a másik kuplung , ami eddig várt a bekészített 3.sebbel.így szinte egy pillanat alatt másik fokozatban is van az autó. Vezetni ugyanúgy kell mint a másik autómatásokat, csak a fék és a gáz van . http://s17.postimage.org/ajxapzrgd/elv02.jpg
A kérdező hozzászólása: Tehát nincs benne kuplung pedál és úgyis kézzel lehet kapcsolgatni a sebességet?Akkor ez olyan mint valami fél-automata.
Én azt nem értem , honnan tudja mi lesz a következõ fokozat , mit kell bekészíteni. Mert ha gyorsítani akarok és ahhoz visszaváltás kell akkor nem 4-bõl 5-be kell váltani hanem 4-bõl 3-ba.De õ az 5-öst készítette be.
Nekem a sima geatronic váltóm kb fél másodperc alatt rak vissza 2 fokozatot, ha lelépem padlóig a gázt. Gondolom az elõkészítés módosítása (tehát az egyik váltót 56bõl 3ba dobni) a váltóba érkezõ infó alapján kb szintén ennyi lehet.
11:28-nak Ha nagyot akarsz gyorsítani , akkor ahhoz nagyon le kell nyomnod a gázpedált, és ezt fölismeri a kompjutere az autónak, és a beprogramozásnak megfelelõen egyet, vagy kettõt vissza is vált a gép.

Mi a különbség a golf4 1.9tdi ben amiben 5illetve 6 sebességes váltó van? Honnan tudhatom hogy pdtdi is az autó?

Legjobb válasz: sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-bõl van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-tõl van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-bõl az erõsebb ugye 110 lóerõ, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerûen az még kevesebb. A 130lóerõs PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az elsõ PD TDI-k között volt talán 115 lóerõs, kb. egy évig max, illetve késõi évjáratokban volt 150 lóerõs is, de ezek ritkák... A váltón kívül egyébként mûszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.

sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-bõl van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-tõl van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-bõl az erõsebb ugye 110 lóerõ, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerûen az még kevesebb. A 130lóerõs PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az elsõ PD TDI-k között volt talán 115 lóerõs, kb. egy évig max, illetve késõi évjáratokban volt 150 lóerõs is, de ezek ritkák... A váltón kívül egyébként mûszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.
A kérdező hozzászólása: http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/982462_VW_Golf_4_20.. én erre az autóra gondoltam, akkor ez biztos pdtdi?mert 116lóvas és 6sebességes.mert ha az akkor szerintem keressek másikat.az eladó azt mondja hogy nem az de nekem gyanús kicsit.
szerintem ez az! Ez pont az a ritka 115 lóerõs, amit még a 130 lovas elõtt csináltak, ez az évjárat alapján is stimmel, mert 2000-es, tehát még épp 2001 elõtti
A kérdező hozzászólása: hát ez kár de azért köszi a választ :D
Hello! Mivel nagyon hajszoltam PDTDI motorral felszerelt Golfot így észrevettem egy detailt, ami alapján a legegyszerûbben, az elsõ ránézésre(anélkül hogy levedd a motortakaró fedelet) meg tudod különböztetni a dízelmotrokat, hogy az most PDTDI vagy sima TDI.Ez a rész pedig az olajbeöntõ nyílás.Ha felnyitod a motorháztetõt akkor, ha jobb oldalon van az PDTDI, ha pedig bal oldalon akkor sima TDI.Passatoknál más a helyzet mert ott nem keresztben van elhelyezve a motor, hanem hosszában van, de ez alapján logikusan kikövetkeztetheted, csak fordítsd meg a felyedben 90 fokkal :D

Hogyan éltétek meg a szüleitek válását? Mi okból váltak el?

Apukám most fog elköltözni...El?ször azt hittem,hogy vicc az egész és ez nem velem történhet meg.Úgy állapodtak meg anyukámmal,hogy most pár hónapig külön élnek,de anya ma mondta,hogy ez lehet,hogy végleges lesz...Egyenl?re még csak a \'nevet?s\' fázisban vagyok,tehát,bármit mond err?l anyukám,zavaromat azzal leplezem,hogy nevetek(és nem direkt,ez jön magától :S).Sírni nem tudok...15/L . A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Én 13 voltam akkor és apukám iszákos volt, ezért váltak el. Akkor is azt mondtam, hogy ez a legjobb, amit tehetnek. Most is azt mondom, hogy életük legjobb döntése volt. Nem nagy tragédia, legalábbis nálunk nem volt az. Nem kell depressziósnak lenni emiatt, mindketten adnak esélyt a másiknak a boldogsághoz.

Én 13 voltam akkor és apukám iszákos volt, ezért váltak el. Akkor is azt mondtam, hogy ez a legjobb, amit tehetnek. Most is azt mondom, hogy életük legjobb döntése volt. Nem nagy tragédia, legalábbis nálunk nem volt az. Nem kell depressziósnak lenni emiatt, mindketten adnak esélyt a másiknak a boldogsághoz.
rossz ezt mondani, de én örültem, hogy elváltak, mert folyton csak veszekedtek, minden kis hülyeségen aztán egy idõ után rájöttek, hogy egymás nélkül még rosszabb, úgyhogy újra együtt élnek, jobban tolerálják a másik dolgait, de zsörtölõdések még mindig vannak azért
Én 16 voltam akkor. Apukámnak lett más. De békességben váltak el, semmi veszekedés nem volt, a szüleim a mai napig barátok, mindkettejüknek évek óta tartó kapcsolata van azóta. Abban a pár hétben, amikor megmondták, hogy elválnak, de apukám még ott lakott, elég nyomasztó volt a hangulat, de ezen kívül semmi extra nem volt. Engem nem zavart a dolog, akkor amúgy se sokat voltam otthon, suliba jártam, ezen kívül meg a pasimmal voltam éjel nappal, szóval nem igazán érintett engem ez semmiben.
Mi hárman vagyunk testvérek.Akkor váltak el a szüleink amikor a húgom 5 éves volt, én 10 a nõvérem 11 éves..Egy nap mi álltunk oda édesapánk elé, és kértük, hogyha szeret minket akkor váljon el anyutól.Ennek az volt az oka, hogy anyánk agresszív alkoholista.A húgom annyira félt tõle, hogy ha látta, hogy részegen jön(józanul soha nem látta) akkor az ágy alá bújt, és addig nem jött ki alóla amíg apu haza nem jött(volt amikor csak estére ért haza, mert 3 mûszakban dolgozott, mert anyánk a pénzét is ellopta)De az utolsó csepp az volt amikor a nõvéremet úgy megverte, hogy eltört a keze...Apánk a kérésünkre elvált, (ez se érdekelte, sõt el se ment a bíróságra, csak egyszerûen visszaküldte a lemondó nyilatkozatot amit kipostáztak neki).Apánk nem kérte a gyerektartást, de cserébe végleg el kellett mennie...Azóta eltelt több mint 20 év, és azóta se keresett minket...De a válóper után végre nyugodt, békés gyerekkorunk lett..
7 éves voltam mikor anyuék elváltak, és így jobb mindenkinek.Apám sokat ivott meg vert minket. nem tartom vele a kapcsolatot. 20/L
Hát akkor én is mesélek :) Apuék hitelt vettek fel, mert a család elég rossz helyzetbe került anyagilag.(kb 4 éve) Nem OTP, ERSTE stb.. bankoknál hanem egy magánbefektetõnél érdeklõdtek. Na most belevágok a közepébe. Ez a magánbefektetõ 1 év jogi csatározás után elvitte a 20 millás házunkat. Egy ideig a város biztosított lakást számunkra. Anya egy félreértésbõl adódóan hívta a hugát, hogy segítsen, mert azt vette észre, hogy apu ismét iszik. Átköltöztünk az unokatestvéremékhez. (anyu, én, öcsém) Itt anyu huga sürgette anyut, hogy minél elõbb váljon el aputól, hami szembeszálltunk anyu hugával , hogy milyen alapon készteti anyát erre, mondtuk neki , hogy félreértés történt akkor, de le sem szarta. Na szóval ha szembeszálltunk addig ordibált velünk míg mind 2-3-an elkezdtünk sírni. Ez idõ alatt rengeteg minden történt.. Végül a váló pert visszamondták. A család újra "összejött". Ezt követõen kaptunk egy levelet az önkormányzattól , hogy x idõre költözzünk ki. A lakásból. Apum, anyum idegileg összetört. Mind2-en öngyilkosságba akartak menekülni. A család egyik régi barátjától kaptunk egy lakást. Rendesen költöttünk a pénzünkbõl a felújítására. Azóta ez a ház már a mi tulajdonunk, megvettük. Összefoglalva anno nem volt megélhetési problémánk, jól megvoltunk, 20 milliós házunk volt , boldog család voltunk, de jött ez a zsidó kúrva és a jövõnk képe szertefoszlott. Könyvet lehetne írni errõl a történetrõl, ami tuti bestseller lenne. Amit most mind leírtam, ez a történtek 5 2-3%-át fedi le. Ma újra együtt a család. Véleményem szerint ha az én történetem és a válásos történetek közül kellene választanom egyértelmûen lennék a te cipõdben. Ezt ami megtörtént csodálkozok, hogy nem roppantam össze idegileg 18 éves fejjel. Kitartás.. Ha nekem ennyi mindent sikerült kibírnom ez nem okozhat problémát neked.
Szia ha megadod az e-mail címed vagy az msned ha van szerintem azzal többre megyünk ha ott beszélünk!:)

Hogyan váltunk át, mi a váltó szám a lóerő és a watt között?

Azt szeretném megtudni hogy mi a váltószám a lóer? és a watt között. Mindkett? teljesítményt jelöl, de valahol láttam egy ilyen táblázatot, már nem emlékszem igazán hol...

Legjobb válasz: 1 HP = 0.745699872 kilowatts ezt a google mértékegység átváltója dobta. beírod, h 1HP=?kW, és már köpi is. (HP=Horse Power, azaz lóerõ) egyébként gugli ilyet szinet bármilyen mértékegységgal tud, sõt pénzzel is, stb. próbáld ki. okos kis számológép, tud sokmindent. 1EUR=?HUF 1cm=?inch sin 30= ... kísérletezz

1 HP = 0.745699872 kilowatts ezt a google mértékegység átváltója dobta. beírod, h 1HP=?kW, és már köpi is. (HP=Horse Power, azaz lóerõ) egyébként gugli ilyet szinet bármilyen mértékegységgal tud, sõt pénzzel is, stb. próbáld ki. okos kis számológép, tud sokmindent. 1EUR=?HUF 1cm=?inch sin 30= ... kísérletezz
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Mi váltja ki a terhesség alatt a hányingert, émelygést? Hogy lehet csillapítani ezeket a tüneteket?

Legjobb válasz: a hanyingert foleg a hormon szint novekedese majd csokkenese váltja ki általába, csillapitani nemigazan lehet ,esetleg azzal hogy reggel mar az agyban elkezdesz rágcsálni száraz kekszeket, nemtul zsiros kajákat eszel sok gyumolcsot es zoldseget ez valamit segit:)

a hanyingert foleg a hormon szint novekedese majd csokkenese váltja ki általába, csillapitani nemigazan lehet , esetleg azzal hogy reggel mar az agyban elkezdesz rágcsálni száraz kekszeket, nemtul zsiros kajákat eszel sok gyumolcsot es zoldseget ez valamit segit:)
Én homeopátiás szert szedtem rá és nekem bevált.Nekem a védõnõm ajánlotta.Mivel csak természetes anyagokból van így nem ártassz vele a picinek.

Kaptam egy órát amire rá van irva hogy 10 ATM-ig vizálló de nem tudom hogy az mit jelent pontosan vagyis mi a válto és kb. az mit jelent hogy meddig mehetek vizbe vele?

Legjobb válasz: Az atm (atmoszféra) nyomás mértékegység. 1 atm megfelel kb 1 barnak, azaz kb 100.000 pascalnak. 10 atm nyilván 1.000.000 Pa Ha ebbõl métert akarsz számolni, akkor vedd elõ a hidrosztatikai nyomás képletét: p = rho*g*h Ahol neked a "h" kell, mint magasság. h = 1.000.000 / (9,81*1000) Így kb h = 100 méter.

Az atm (atmoszféra) nyomás mértékegység. 1 atm megfelel kb 1 barnak, azaz kb 100.000 pascalnak. 10 atm nyilván 1.000.000 Pa Ha ebbõl métert akarsz számolni, akkor vedd elõ a hidrosztatikai nyomás képletét: p = rho*g*h Ahol neked a "h" kell, mint magasság. h = 1.000.000 / (9, 81*1000) Így kb h = 100 méter.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!