Találatok a következő kifejezésre: Hogyan váltunk mi (109 db)

Elmagyarázná nekem valaki hogy hogyan működik a DSG váltó? Mik az előnyei?

Azt tudom hogy két kuplung van benne és a váltó valahogy máshogy működik.De mit tud?Hogyan kell kezelni?

Legjobb válasz: Két db sebváltó van egy házban. Egyik csak az 1-3-5 sebességet kapcsolja,a másik csak a 2-4-6-ot. A kettõ váltóhoz két kuplung (duplakuplung) is tartozik. Menet közben mindig csak egy sebesség van bekapcsolva,a másik csak elõ van készítve. Tehát ha pl 2.fokozatban megyünk és gyorsítunk,akkor a másik váltó a 3. sebességi fokozatot elõkészíti/bekapcsolja és vár a parancsra,hogy mikor engedheti rá a motorra. Amikor megjön a parancs akkor a 2.sebesség kuplungja hirtelen leold ,ugyanekkor összezár a másik kuplung ,ami eddig várt a bekészített 3.sebbel.így szinte egy pillanat alatt másik fokozatban is van az autó. Vezetni ugyanúgy kell mint a másik autómatásokat,csak a fék és a gáz van . http://s17.postimage.org/ajxapzrgd/elv02.jpg

Két db sebváltó van egy házban. Egyik csak az 1-3-5 sebességet kapcsolja, a másik csak a 2-4-6-ot. A kettõ váltóhoz két kuplung (duplakuplung) is tartozik. Menet közben mindig csak egy sebesség van bekapcsolva, a másik csak elõ van készítve. Tehát ha pl 2.fokozatban megyünk és gyorsítunk, akkor a másik váltó a 3. sebességi fokozatot elõkészíti/bekapcsolja és vár a parancsra, hogy mikor engedheti rá a motorra. Amikor megjön a parancs akkor a 2.sebesség kuplungja hirtelen leold , ugyanekkor összezár a másik kuplung , ami eddig várt a bekészített 3.sebbel.így szinte egy pillanat alatt másik fokozatban is van az autó. Vezetni ugyanúgy kell mint a másik autómatásokat, csak a fék és a gáz van . http://s17.postimage.org/ajxapzrgd/elv02.jpg
A kérdező hozzászólása: Tehát nincs benne kuplung pedál és úgyis kézzel lehet kapcsolgatni a sebességet?Akkor ez olyan mint valami fél-automata.
Én azt nem értem , honnan tudja mi lesz a következõ fokozat , mit kell bekészíteni. Mert ha gyorsítani akarok és ahhoz visszaváltás kell akkor nem 4-bõl 5-be kell váltani hanem 4-bõl 3-ba.De õ az 5-öst készítette be.
Nekem a sima geatronic váltóm kb fél másodperc alatt rak vissza 2 fokozatot, ha lelépem padlóig a gázt. Gondolom az elõkészítés módosítása (tehát az egyik váltót 56bõl 3ba dobni) a váltóba érkezõ infó alapján kb szintén ennyi lehet.
11:28-nak Ha nagyot akarsz gyorsítani , akkor ahhoz nagyon le kell nyomnod a gázpedált, és ezt fölismeri a kompjutere az autónak, és a beprogramozásnak megfelelõen egyet, vagy kettõt vissza is vált a gép.

Hogyan váltunk át, mi a váltó szám a lóerő és a watt között?

Azt szeretném megtudni hogy mi a váltószám a lóer? és a watt között. Mindkett? teljesítményt jelöl, de valahol láttam egy ilyen táblázatot, már nem emlékszem igazán hol...

Legjobb válasz: 1 HP = 0.745699872 kilowatts ezt a google mértékegység átváltója dobta. beírod, h 1HP=?kW, és már köpi is. (HP=Horse Power, azaz lóerõ) egyébként gugli ilyet szinet bármilyen mértékegységgal tud, sõt pénzzel is, stb. próbáld ki. okos kis számológép, tud sokmindent. 1EUR=?HUF 1cm=?inch sin 30= ... kísérletezz

1 HP = 0.745699872 kilowatts ezt a google mértékegység átváltója dobta. beírod, h 1HP=?kW, és már köpi is. (HP=Horse Power, azaz lóerõ) egyébként gugli ilyet szinet bármilyen mértékegységgal tud, sõt pénzzel is, stb. próbáld ki. okos kis számológép, tud sokmindent. 1EUR=?HUF 1cm=?inch sin 30= ... kísérletezz
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Kaptam egy órát amire rá van irva hogy 10 ATM-ig vizálló de nem tudom hogy az mit jelent pontosan vagyis mi a válto és kb. az mit jelent hogy meddig mehetek vizbe vele?

Legjobb válasz: Az atm (atmoszféra) nyomás mértékegység. 1 atm megfelel kb 1 barnak, azaz kb 100.000 pascalnak. 10 atm nyilván 1.000.000 Pa Ha ebbõl métert akarsz számolni, akkor vedd elõ a hidrosztatikai nyomás képletét: p = rho*g*h Ahol neked a "h" kell, mint magasság. h = 1.000.000 / (9,81*1000) Így kb h = 100 méter.

Az atm (atmoszféra) nyomás mértékegység. 1 atm megfelel kb 1 barnak, azaz kb 100.000 pascalnak. 10 atm nyilván 1.000.000 Pa Ha ebbõl métert akarsz számolni, akkor vedd elõ a hidrosztatikai nyomás képletét: p = rho*g*h Ahol neked a "h" kell, mint magasság. h = 1.000.000 / (9, 81*1000) Így kb h = 100 méter.

Annak mi értelme, hogy egymás mellett van az úttesten átvezető zebra + kerékpáros átkelő saját lámpákkal, amik nem szinkronban váltanak? Mikor szabályos az átkelésem?

Tehát: úttest, rajta átvezető zebra, gyalogos lámpával, és átvezető kerépáros átkelő, közvetlenül mellette, szintén saját lámpával. A gyalogos lámpa zöldre vált, a gyalogosok elkezdenek átözönleni. Majd kb, 30 mp múlva vált a kerékpáros lámpa zöldre. Elvileg én akkor mehetek? De miért csak akkor mikor az autók már állnak, a gyalogosok meg özönlenek rég? Szabályos-e ha a gyalogos zöldre átmegyek, még ha a kerékpáros pirosat is mutat?

Legjobb válasz: Ha nem lenne kulon gyalogos es kerekparos sav, akkor le kellene szallnod a kerekparrol, hiszen a kresz szabalyai szerint a zebran, csak tolhatod a kerekpart. Orulj neki, hogy van kulon savod es orulj, hogy lampaval is biztositjak a biztonsagos atkelesed. Kesleltetett lampaknak annyi az ertelme, hogy mas-mas sebesseggel teszi meg egyik-masik resztvevoje a forgalomnak az a tavot, amig atkel az uton ... a kesleltetett lampa is a biztos athaladast szolgalja (olyan is letezik, ahol az autouttal parhuzamosan a biciklisavnak kulon lampaja van es a bicos hamarabb indulhat el - lasd. XIII.Gogol utca Vaci ut keresztezodes).

Ha nem lenne kulon gyalogos es kerekparos sav, akkor le kellene szallnod a kerekparrol, hiszen a kresz szabalyai szerint a zebran, csak tolhatod a kerekpart. Orulj neki, hogy van kulon savod es orulj, hogy lampaval is biztositjak a biztonsagos atkelesed. Kesleltetett lampaknak annyi az ertelme, hogy mas-mas sebesseggel teszi meg egyik-masik resztvevoje a forgalomnak az a tavot, amig atkel az uton ... a kesleltetett lampa is a biztos athaladast szolgalja (olyan is letezik, ahol az autouttal parhuzamosan a biciklisavnak kulon lampaja van es a bicos hamarabb indulhat el - lasd. XIII.Gogol utca Vaci ut keresztezodes).
Ha ennyire nem erted a kornyezeted jelzeseit, ha ennyire nem vagy tisztaban a dolgok miertjevel, akkor ugy is azt fogsz csinalsz amit akarsz. Ha kerekparozol es kulon savban haladsz, raadasul meg kulon lampad is van, akkor minek foglalkozol a gyalogosok lampajaval? Az autok lampajaval sem kell! Figyeld a jasat es rad vonatkozo jelzolampat es ha az annak zold jelzesere haladsz at, akkor leszel szabalyos.
Vicces ez a spekuláció, hogy a gyalogosokra akarnak vigyázni. Ha annyira féltenék a gyalogosokat, akkor eleve hanyagolnák a közös gyalog- és bringautakat. Kérdezõ: egyértelmûen nem szabályos, kivéve, ha tolod a bringát (amikor ugyanis gyalogosnak minõsülsz). Általában akkor van ilyen, ha egymás után több bringaút-átvezetés is van, közte járdaszigettel (pl. Kõbányai-Hungária #), ahol a kerékpárosok nem tudnak megállni (vagyis egy-kettõ igen, több nem), és ugye ilyenkor legrosszabb esetre tervezik a lámpákat, azaz csak akkor van bringazöld, ha mindkét átvezetés szabad, nem kell középen megállni. Vagy egy másik lámpához igazítják a bringalámpát, pl. Kõbányai végén van egy ilyen, ahol ha a bringazöldre indulok, akkor pont az utána kb. 50 méterre levõ másik lámpa zöldjéhez érkezek.
Egyértelmû a helyzet a leírtak alapján. Rád a bicajoslámpa vonatkozik, mint írták abban az esetben indulhatnál gyalogos zöldre ha már tolod a zebrán.
Igen vannak sajnos ilyen bénán összerakott helyzetek, nézz szét, ha nincs rendõr mehetsz ha már zöld a gyalogosoknak, ha meg van akkor várd ki még azt a kis idõt.
rosszul van szinkronizálva ... gyakorlatilag mehetsz, jogilag nem
én annyi logikát találok benne hogy ha a gyalogos zebra van balra és a biciklis jobbra akkor ha egy idõben mennének a gyalogosoknak nem lenne valami jó jobbra elmenni mikor át ért az út másik oldalára mert a bicajos elütné. hogy átérjenek a gyalogosok és ott át keljenek a bicajosok útvonalán arra elég e ez a 30másodperc az viszont már kérdéses. vagy esetleg még az jut az eszembe hogy itt muszáj eddig feltartani az autósokat ahhoz hogy a késõbbi útszakaszon zöldhullámuk legyen. más nem jut az eszembe.
elvileg gyalogos zebrán csak úgy mehetsz át, ha leszálsz, aztán tolod. amúgy szrrintem ezt valami okoska találta így li, hogy a bringások ne zavarják a gyalogost az átkelésben, de nem mindig érdemes a logikát keresni a szabályokban :)
elviekben nem szabályos de szerintem leszarná bárki, ha más nem szállj le a bicajról aztán told át a gyalogos részen.
Zebrán nem tekerhetsz. Ha a gyalogos zöldre indulsz, akkor tolod a zebrán. Valszeg pont azért van így, hogy a bringások ne rallizzanak a gyalogosok között, akiknek amúgyis több idõ kell az átkelésre. Nem mintha ez bárkit is érdekelne...
A kérdező hozzászólása: ez így van, jól látod, miként az emberek 99 %-a azt csinál amit csak akar, fõleg ebben az országban. szabályok? ugyan már. és hol tartják be a LEGKEVÉSBÉ a szabályokat? ott, ahol hozzák õket. ld. a Duna-parton egy magas tornyos épület. nyilván tudod melyik az. ld. legutóbb a képviselõk nyelvvizsga botránya. és mi lesz belõle? semmi. akkor ugy is azt fogsz csinalsz amit akarsz.

Kinek mikor kezdődtek a jóslók? Hogy váltak rendszeressé és mennyi idő után? Mikor született ezek után a baba?

Legjobb válasz: Én múlthéten hétfõn éreztem elõször aztán pénteken (mensi szerû derékfájás nélkül) és most hétfõn már derékfájással. Jövõhéten megyek dokihoz eddig zárt voltam a keményedések ellenére is. 34 hetes vagyok de uh szerint 10 nappal nagyobb a babám.

A kérdező hozzászólása: Én múlthéten hétfõn éreztem elõször aztán pénteken (mensi szerû derékfájás nélkül) és most hétfõn már derékfájással. Jövõhéten megyek dokihoz eddig zárt voltam a keményedések ellenére is. 34 hetes vagyok de uh szerint 10 nappal nagyobb a babám.
Nekem a 30. héttõl voltak. Akkortájt elõfordult, hogy négyszer, ötször jelentkeztek egy nap, de volt, hogy egész nap semmi. Az utolsó hetekben negyedóránként is éreztem õket, de mindig abbamaradtak egy idõ után. A fájások jellege a szülés elõtt 2 nappal változott meg, az utolsó éjszakán 10-15 percenként jöttek, napközben 5 percesek lettek, este meglett a baba. A kiírás napján szültem.
Szia! Nalam szüles elött 2-3 hettel jelentkeztek a joslok.Szüles elött 1 hettel egyre többször.Vasrnap este fel 12 kor elkezdtek a fajasok, kb 15 percenkent, utana szerda hajnalban valt rendszeres 2 percesse, aztan kaptam valami injekciot, allitolag altatot es szerda este 6 kor lett meg a baba.Nagyon hibaztatom a szüleszetet, több mint 3 napos vajudast kellett kibirnom.
Én 29 hetesen kezdtem keményedéssel!Majd a 31 . héten mint utóbb kiderült fájásaim voltak, berohantunk a kórházba, ott vigyáztak ránk egy kicsit, majd hazaengedtek 1 hét után pihenni!:) 34. héttõl minden szombaton éjjel 12 perces fájásaim voltak, majd 10 percesek, de mindig elmúlt!UH szerint 32 nappal volt nagyobb a lányom! 39+4 hétre született meg péntek reggelre(pedig tutira vettem hogy szombet lesz :) ) pedig a 31. héttõl nyitva is voltam 1 ujjnyira elvékonyododtt méhnyakkal!Mégis tudta õ hogy mikor kell jönni!Amúgy csak a 35. hétig kellett feküdnöm, utána még kimostam mindenét, vasaltam ablakot pucoltam...és mégis bent maradt!
Én a 36. héttõl fájogattam össze-vissza. 41+5naposan 2 ujjnyira voltam kitágulvá, viszont fájás egy szál sem. Burkot repesztettek, oxitocint kaptam és elindult a hullámvasút...
Nekem nem voltak jóslóim, 39.hétre szültem. Keményedések is csak idõnként, nem minden nap.
40+2 született a kislányom, spontán indult meg a szülés. Jóslók csak elõtte pár napban voltak, de olyan enyhék, hogy nem is voltam benne biztos, hogy ezek azok. A szülés napján állítólag egész éjjel fájásaim lehettek, de én ezt nem vettem észre, reggel 6kor arra keltem hoy nayon fáj, de akkor már a javából vajúdtam. 10re mentünk a kórházba, 3 ujjnyira voltam nyitva, ott mondták hogy éjjel észrevétlenül dolgozott a méhem.
Végig keményedtem. a 30. héttõl jöttek a jóslók is. Az utolsó héten volt hogy már 5 perces fájásaim voltak, de 3 óra múltával abbamaradtak. 40. hétre szültem meg víz elfolyással.
Szia!Nekem semmi ilyen nem volt!Már bent voltam a kórházba mert márr a kiirt nappal egyel túl vittem és akkor tél volt és nem akartunk kapkodni megaztán a dokim rendes volt és bent maradtam!Szóval a szülõszoba elõtt vártuk a kismamákkal az egyiket mert fájásai voltak!Mondtam a csajoknak hogy megyek zuhanyozni és jövök vissza!Lezuhanyoztam pisi volt miután pisiltem éreztem hogy csep csep már indultam a nõvérnek szólni hoyg szerintem csepeg a magzatvíz de mire kimondtam volna elfolyt!Szóval semmi jósló fájásom nem volt!Mindenkinél más!Jó egészséget!

XP 32 bites verzióm van, de elhatároztam, hogy váltok Windows 7 64 bitesre. Ezzel nincs gond mert futni fog, de kéne egy kis segítség a telepítéshez! Valaki le tudná írni lépésről lépésre, hogy mit hogyan kell?

Még sose raktam fel operációs rendszert, g?zöm sincs hogy kell.Van egy letöltött,m?köd? Windows 7-em,amit ISO-ként kiírtam DVD-R-re.

Legjobb válasz: Ha a DVD-n 1 db iso fájl van,akkor az elsõ lépés adott.

Ha a DVD-n 1 db iso fájl van, akkor az elsõ lépés adott.
Írd ki a képfájlt dvd-re. (Ne úgy, hogy felírod rá .iso-t, hanem képfájl felírás, ergo az iso tartalmát írd ki rá, sok író program tudja). Ezek után mivel 32-es Xp-rõl szeretnél 64-es Win7-re menni -s feltételezem, hogy az xp helyére és nem mellé szeretnéd felrakni-, akkor bizony a telepítõben majd az egyéni vagy hasonló név alatt futó telepítést választod, ezek után azt a partíciót, amin az xp van formázod, és utána arra telepíted fel a win7-t. Megjegyzem, érdemes a bootolási sorrendben a cd/dvd olvasót elõrébb helyezni mint a merevlemez, különben kb soha a büdös életbe nem fog elindulni a telepítõ :)

Egyedülálló anyának hivatalosan csak akkor számíthatok ha már el is váltunk vagy elég hogy elhagyott minket a férjem?

Anyagi szempontból (családi, ...) érdekelne most leginkább.

Legjobb válasz: Szerintem elég, ha kitöltesz eny nyilatkozatot miszerint a férjeddel külön éltek, egyedül neveled a gyermeked X idõ óta. Nekem legalábbis ez elég volt a rendszeres gyermekvédelmihez, mert ugyan férjnél vagyok, de én se élek már együtt a férjemmel.

Szerintem elég, ha kitöltesz eny nyilatkozatot miszerint a férjeddel külön éltek, egyedül neveled a gyermeked X idõ óta. Nekem legalábbis ez elég volt a rendszeres gyermekvédelmihez, mert ugyan férjnél vagyok, de én se élek már együtt a férjemmel.
Én írtam a MÁK nak, hogy válófélben vagyok (de még házas), a férjem elköltözött, bár a bejelentett lakcíme maradt, ilyenkor mi van? Azt válaszolták, hogy egyedülállónak számítok amíg nincs élettársam. Mivel azt írtam márciusban, hogy januárban költözött el a férjem, még visszamenõleg 2 hónapra megkaptam a sima család és az emelt közötti különbséget. Plusz küldtek egy nyilatkozatot, hogy kijelentem, hogy ez meg az, meg hogy nincs élettársam.
Utolsó, hogy írtál a MÁK-nak? Van email címük, vagy postai úton kell? A MÁK-nál kell intézni ha emelt családit szeretnék igényelni? 1. voltam

Hogyan váltom át ezeket a műveleteket 10os számrendszerből 16es számrendszerbe? És mi a megoldás? ! Bővebben-->

Sziasztok! Sürg?sen a segítségetek szeretném kérni. Adott a feladat: 10os számrendszerb?l kell átváltani 16es számrendszerbe: El?ször is itt egy megoldott feladat: 3578,12 = DFA18 vagy így is fölírtuk órán: 3578,12= 110111111010,00011 ez itt már a 2.esbe az átváltás. Nekem egy bajom van. Nem értem a módszerét, hogy hogyan jött ki a DFA18. Nagyon megköszönném, ha leírná és elmagyarázná valaki! Fontos lenne.. :(

Legjobb válasz: Az I betû elválasztó akart lenni.

Az I betû elválasztó akart lenni.
Amúgy DFA18 nem is 3578, hanem 915992. 65536 4096 256 16 1 D F A 1 8 13*65536 + 15+4096 + 10*256 + 1*16 + 8*1= 915992
A tizedesjegyes dolgot nem tudtam.. :P :)
16:52 Ha egész elõjel nélküli számként értelmezzük akkor valóban 915992 , de ezt fixpontos ábrázolásmódba kell ahol a legalsó byte-on tároljuk a törtrészt, a felsõbb byte-okon az egész részt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!