Találatok a következő kifejezésre: Hogyan változik vérnyomás és a (3 db)

Hogyan változik a vérnyomás és a pulzus a terhesség során?

Legjobb válasz: Általában a vérnyomás a normálistól eltérõen alacsony lesz.Akár 90-ig is leeshet,de ez együtt jár a terhességgel.Mig nem okoz gondot(szédülés,ájulás)addig nem kell különösebb figyelmet szentelni neki.Viszont a pulzusszám az egekbe szökhet,nekem volt 115 is.A baba miatt az egész szervezeted másképp müködik,de ha valami aggaszt kérdezd meg az orvosodtól,vagy a védõnõdtõl.Õk biztosan szivesen segítenek mindenben.Üdv!20 hetes kismama

Általában a vérnyomás a normálistól eltérõen alacsony lesz.Akár 90-ig is leeshet, de ez együtt jár a terhességgel.Mig nem okoz gondot(szédülés, ájulás)addig nem kell különösebb figyelmet szentelni neki.Viszont a pulzusszám az egekbe szökhet, nekem volt 115 is.A baba miatt az egész szervezeted másképp müködik, de ha valami aggaszt kérdezd meg az orvosodtól, vagy a védõnõdtõl.Õk biztosan szivesen segítenek mindenben.Üdv!20 hetes kismama
Nekem a vérnyomásom feljebb ment, eddig 100 sem volt, most 120 mindig. De ez nem jellemzõ, a védõnõ szerint sem. A pulzus emelkedik fõleg a 15. héttõl, nekem most 95 volt utoljára. Ez normális. A szív többet dolgozik, hogy a baba vérét is tudja keringetni.

Síráskor hogyan változik a vérnyomás és a pulzus?

Nem tudja valaki véletlenül a választ? 2 napja foglalkoztat a kérdés...gondoltam, hátha itt valaki tudja. Köszi :-)

Legjobb válasz: Felmegy mind a kettõ.

Felmegy mind a kettõ.

Ha valakinek autoimmun betegsége van, mindenképp láza vagy hőemelkedése van állandóan, ha nem vesz be lázcsillapítót? És a vérnyomása hogyan változik?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy az ilyen típusú betegségnek több fajtája is van, tehát ez nem feltétlenül jár együtt lázzal vagy hõemelkedéssel. Akit én ismerek, más jellegû problémákkal küzd. Szerintem mindenki szervezete másként reagál.

Úgy tudom, hogy az ilyen típusú betegségnek több fajtája is van, tehát ez nem feltétlenül jár együtt lázzal vagy hõemelkedéssel. Akit én ismerek, más jellegû problémákkal küzd. Szerintem mindenki szervezete másként reagál.
Nem. A vérnyomás és a láz is független ettõl, lehet hogy x autoimmun betegségek ez a kisérõje, de nem mindnek. Az autoimmun betegség egy fogalom, olyan mintha azt mondanád vírusfertõzés. Az immunrendszer megtámadja a saját sejteket mert idegennek ismeri fel õket. pl. sclerois multiplex.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!