Találatok a következő kifejezésre: Hogyan változik vérnyomás (5 db)

Hogyan változik a vérnyomás és a pulzus a terhesség során?

Legjobb válasz: Általában a vérnyomás a normálistól eltérõen alacsony lesz.Akár 90-ig is leeshet,de ez együtt jár a terhességgel.Mig nem okoz gondot(szédülés,ájulás)addig nem kell különösebb figyelmet szentelni neki.Viszont a pulzusszám az egekbe szökhet,nekem volt 115 is.A baba miatt az egész szervezeted másképp müködik,de ha valami aggaszt kérdezd meg az orvosodtól,vagy a védõnõdtõl.Õk biztosan szivesen segítenek mindenben.Üdv!20 hetes kismama

Általában a vérnyomás a normálistól eltérõen alacsony lesz.Akár 90-ig is leeshet, de ez együtt jár a terhességgel.Mig nem okoz gondot(szédülés, ájulás)addig nem kell különösebb figyelmet szentelni neki.Viszont a pulzusszám az egekbe szökhet, nekem volt 115 is.A baba miatt az egész szervezeted másképp müködik, de ha valami aggaszt kérdezd meg az orvosodtól, vagy a védõnõdtõl.Õk biztosan szivesen segítenek mindenben.Üdv!20 hetes kismama
Nekem a vérnyomásom feljebb ment, eddig 100 sem volt, most 120 mindig. De ez nem jellemzõ, a védõnõ szerint sem. A pulzus emelkedik fõleg a 15. héttõl, nekem most 95 volt utoljára. Ez normális. A szív többet dolgozik, hogy a baba vérét is tudja keringetni.

Ha valakinek autoimmun betegsége van, mindenképp láza vagy hőemelkedése van állandóan, ha nem vesz be lázcsillapítót? És a vérnyomása hogyan változik?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy az ilyen típusú betegségnek több fajtája is van, tehát ez nem feltétlenül jár együtt lázzal vagy hõemelkedéssel. Akit én ismerek, más jellegû problémákkal küzd. Szerintem mindenki szervezete másként reagál.

Úgy tudom, hogy az ilyen típusú betegségnek több fajtája is van, tehát ez nem feltétlenül jár együtt lázzal vagy hõemelkedéssel. Akit én ismerek, más jellegû problémákkal küzd. Szerintem mindenki szervezete másként reagál.
Nem. A vérnyomás és a láz is független ettõl, lehet hogy x autoimmun betegségek ez a kisérõje, de nem mindnek. Az autoimmun betegség egy fogalom, olyan mintha azt mondanád vírusfertõzés. Az immunrendszer megtámadja a saját sejteket mert idegennek ismeri fel õket. pl. sclerois multiplex.

Síráskor hogyan változik a vérnyomás és a pulzus?

Nem tudja valaki véletlenül a választ? 2 napja foglalkoztat a kérdés...gondoltam, hátha itt valaki tudja. Köszi :-)

Legjobb válasz: Felmegy mind a kettõ.

Felmegy mind a kettõ.


Azt hallottam, hogy terhesség idején nőhet a vérnyomás, de olyan előfordulhat, hogy egyszercsak, hirtelen, a megszokotthoz képest nagyot változik? Lehet köze a kettőnek egymáshoz?

Legjobb válasz: Nekem végig alacsony volt a vérnyomásom.Sõt még szülés után is egy darabig mindhárom gyerekemnél. A magas vérnyomás egyik tünete lehet a terhességi toxémiának.Persze lehet csak simán hypertómia is.

Nekem végig alacsony volt a vérnyomásom.Sõt még szülés után is egy darabig mindhárom gyerekemnél. A magas vérnyomás egyik tünete lehet a terhességi toxémiának.Persze lehet csak simán hypertómia is.
Ez érdekes:D Nekem alapjáraton 90/60 a vérnyomásom. A terhesség néhány tünetét produkáltam, (hányás, fáradtság)de a tesztek negatívak lettek. Megmértem a vérnyomásom és 120/80 volt:D Mondtam is a páromnak ha ez alapján kellene kijelentenem akkor tudom hogy terhes vagyok:D Ne tudd meg mekkorát nevetett. Én is mikor pár nap mulva kiderül hogy 6 hetes terhes vagyok:D Most a 25 hétben ismét 90/60 a vérnyomásom és azt mondják inkább legyen ilyen alacsony mint magas:D Természetesen senki nem igazolta hogy a vérnyomás emelkedésem a baba miatt lett volna, én csak az elsõ terhességembõl indultam ki, mert ott is az ugymond normálisra állt ba a vérnyomásom:D és már annyira kerestem a jeleket és tüneteket:D
A vérnyomás emelkedés inkább a terhesség elõre haladtával jellemzõ. Önmagában egy szokásostól eltérõ vérnyomás nem féltetlen terhességre utaló jel.

Mitől lehet, hogy naponta változik a vérnyomásom? Egyik percben még jó, útána alacsony, vagy magas lesz.

Legjobb válasz: rengteh minden befolyásolja a vérnyomást.nem mindegy h feszült vagy vagy sem, sportolás után méred vagy elalvás elött..

rengteh minden befolyásolja a vérnyomást.nem mindegy h feszült vagy vagy sem, sportolás után méred vagy elalvás elött..
A vérnyomás akár 5 percenként is változhat. A tevékenységedtõl függ. De ha a tevékenységed kimerül az állandó vérnyomásmérésbõl, akkor nagyon hamar kell elemet cserélned a mérõdben. Egyébként az a jó vérnyomás, ami megfelelõen ingadozik. A helyzetnek megfelelõen. Nem véletlenül, a kórházban állandóan azonos élethelyzetben mérik ( reggel, ébresztõ után) Te is próbálj valamijen logikai rendszert vinni a dologba.
Mert ilyen a keringésed. A magas, vékonyabb embereknél fõleg jellemzõ. Pl mikor sokat ültél és felállsz, hirtelen megugrik a vérnyomás, mert a központi idegrendszer érzékeli, hogy valami nem oké, és így elõzi meg, hogy ne legyen ájulás. Ha nagyon ingadozik úgy, hogy egy helyben vagy, az viszont annyira nem jó.
Kedves utolsó hozzászóló! Te életszerûnek találod, hogy valaki mozdulatlanul ül a székében, és 5 percenként méri a vérnyomását?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!