Találatok a következő kifejezésre: Hogyan változik testhőmérséklet (2 db)

Hogyan változik a testhőmérséklet a ciklus alatt?

A dokim azt mndta,mérjem,mert a peteérés környékén meg fog emelkedni,de nem részletezte,azt mondta,mindenkinél máshogy van.Ráadásul nekem ébredéskor nagyon alacsony,36 körül van,azt mondta,mérjem kb. fél-egy órával kés?bb.Ez ma 36.7 volt.

Legjobb válasz: Szia!Az alacsony alaphõd miatt ne aggódj, nem vagyunk egyformák! Nekem is alacsony a ciklus elsõ felében 36,1-36,3 között mozog, aztán a tüszõrepedés után közvetlenül megemelkedik 0,4-0,5 fokot, így a ciklusom másodig felében 36,7-36,8 között mozog. Ugyanakkor ismerek olyat, akinek már az alaphõje 36,7 és mindig 37 fölé emelkedik a peteérés után. A lényeg, hogy meglegyen a különbség a ciklus elsõ és második fele között, akkor van peteérésed. Ez a különbség azt mondják 0,2-0,5 fok között kell legyen. Ébredés után fél órával szerintem nincs sok értelme mérni, mert akkor már a különbözõ tevékenységeid hatására úgyis megemelkedik és akkor már nem lehet levonni következtetéseket belõle. Remélem segítettem.

Szia!Az alacsony alaphõd miatt ne aggódj, nem vagyunk egyformák! Nekem is alacsony a ciklus elsõ felében 36, 1-36, 3 között mozog, aztán a tüszõrepedés után közvetlenül megemelkedik 0, 4-0, 5 fokot, így a ciklusom másodig felében 36, 7-36, 8 között mozog. Ugyanakkor ismerek olyat, akinek már az alaphõje 36, 7 és mindig 37 fölé emelkedik a peteérés után. A lényeg, hogy meglegyen a különbség a ciklus elsõ és második fele között, akkor van peteérésed. Ez a különbség azt mondják 0, 2-0, 5 fok között kell legyen. Ébredés után fél órával szerintem nincs sok értelme mérni, mert akkor már a különbözõ tevékenységeid hatására úgyis megemelkedik és akkor már nem lehet levonni következtetéseket belõle. Remélem segítettem.

A testhomerseklet hogyan valtozik a nemvart napjaig, ha megfogant a baba?

Nemreg vettem egy homerot, ami homlokrol is tud hot merni meg fulbol is. Mertem a lanyomnak a lazat, majd megneztem, hogy nekem mennyi, hogy vajon pontosan mer e. Homlokon 37.5-t mert nekem, fulbol 36.9-et, soha nem homeroztem magam babaproject alatt. Most mertem ezeket az adatokat. Paromet is lemertem homlokrol 36.5 az ove. Hallottam mar rola, hogy valtozik ciklus alatt a homerseklet, de 37.5 az normalis? es mit jelenthet ez?

Legjobb válasz: Szia! Ezt a fajta hõmérsékletet csak szájban nyelv alatt, vagy hüvelybe, vagy végbélbe lehet mérni. Mindig felkelés elõtt és mindig ugyan abban az idõben:) Se fülbe, se hónaljba, se homlokon nem érvényes. Egy mérésbõl nem lehet semmit megállapítani, mert nincs mihez viszonyítani. Remélem tudtam segíteni:)

Szia! Ezt a fajta hõmérsékletet csak szájban nyelv alatt, vagy hüvelybe, vagy végbélbe lehet mérni. Mindig felkelés elõtt és mindig ugyan abban az idõben:) Se fülbe, se hónaljba, se homlokon nem érvényes. Egy mérésbõl nem lehet semmit megállapítani, mert nincs mihez viszonyítani. Remélem tudtam segíteni:)
A kérdező hozzászólása: Koszi...hat nagyjabol...mert azt meg mindig nem ertem, miert mert 37.5-t, majd 1 ora mulva mar, mikor epp lanyom laza is lement es egyik pillanatrol a masikra meggyogyult (o egyebekent igy szokta) es neki is 36.5 lett nekem meg 36.7...erdekes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!