Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom megmenteni a (10 db)

Ha tönkrement a memóriakártyám (SanDisk 1 gigás) és sem a telefon sem a számítógép nem érzékeli, hogyan tudom megmenteni a fájljaimat? : )

Legjobb válasz: Tönkremenés alatt mit értesz? Ha még egyben van, tehát nem tört, akkor lehet hogy csak az érzékelõi oxidálódtak, ilyenkor egy tisztítás segít, de én a helyedben megpróbálnám más kártyaolvasókkal, lehet hogy valami még beolvassa.

Tönkremenés alatt mit értesz? Ha még egyben van, tehát nem tört, akkor lehet hogy csak az érzékelõi oxidálódtak, ilyenkor egy tisztítás segít, de én a helyedben megpróbálnám más kártyaolvasókkal, lehet hogy valami még beolvassa.
A kérdező hozzászólása: Nem tört el csak leesett( a telefonnal együtt) és azóta a telefon sem mûködik(pl. naponta kell tölteni, magától kikapcsol-->ez valószinû a kártya zárlatossága miatt) és kipróbáltuk más telefonokban, gépekben is stb... de nem mûködik. Hogy tudnám visszahozni a fájlokat? Szervizben segítenek, v csak felesleges pénzkidobás?
Mikor bedugod egy gépbe akkor számítógép -> kezelés -> Lemezkezelés-ben nézd meg hogy látszik-e, ha igen, használhatsz fájlvisszaállító programokat, de ha nem, nem hiszem hogy megér annyit amennyiért vissza tudnák állítani róla a fájlokat, már ha visszatudják.

Hogyan tudom megmenteni a pénzemet váláskor a léhűtő férjem elől?

Vagyonmegosztási per lesz, kb. egy éve adtuk be a válást, akkor sz?nt meg az életközösség. A férjem egy léh?t? alak, nem dolgozik, csak a nyakamon élt. Nekem viszont vannak megtakarításaim, aminek most akarja a felét. Mit tehetek, hogy az általam nehezen összekuporgatott bankbetétek felét ne tudja elvinni? Tudom, hogy törvényesen járna neki, de ha megkapná, pillanatok alatt elinná, és én dolgoztam meg érte. Ötletekre lenne szükségem, hogy mit mondhatok a bíróságon, amivel megmaradhatna.

Legjobb válasz: Milyen szenyaság,hogy mindent felezni kell még akkor is ha egy munkanélküli léhûtõ ember,ezen a kormánynak változtatni kéne.

Milyen szenyaság, hogy mindent felezni kell még akkor is ha egy munkanélküli léhûtõ ember, ezen a kormánynak változtatni kéne.
Semmit. Amit a házasság alatt szereztetek, az közös. A vagyon és az adósság is.
Szerintem vedd ki a bankból. Szüntesd meg a számlát és mond azt hogy elköltötted. A pénzt meg add oda megõrzésre egy megbízható személynek. Amíg lezajlik a vagyonmegosztás. Vagy ha van gyerek, akkor a nevére kötöd le.
Vedd ki, és "ajándékozd" anyukádnak. Vagy ha van idõ, apránként vedd ki, hogy feléltétek.(Csak ha tényleg léhûtõ, és elinná, máskülönben ez nagy sz.métség, emberként próbálj viselkedni váláskor is, bár én aztán tudom, hogy van amikor nem lehet....)
Ha a házasság alatti bevételedbõl gyûjtötted, akkor úgy tudom, igényt tarthat rá. Kivéve ha tudod bizonyítani, hogy olyan forrásból származik, ami csak téged illet meg, de a fizetésbõl gyûjtött pénz nem ilyen a legjobb tudásom szerint. Miért nem fordulsz ügyvédhez? Õ jobban tudna segíteni.
Megértelek. Ez a különbség a jogos és az igazságos között. A törvény jogot szolgáltat, de igazságot nem mindig. Férjed mindrõl tud? A házasság alatt tetted félre, vagy elõtte is megvolt? Illetve az együttélés alatt, vagy utána?
Szerintem is az a legjobb, ha kiveszed. Bizonyítsa be, hogy még megvan a pénz. Gyerek nevére szerintem nem jó betenni, mert a gyerek vagyonához nem nyúlhatsz annak nagykorúságáig azt hiszem. De tényleg a legjobb ezt ügyvéddel megbeszélni, õk ismerik a kiskapukat.
Akkor egy jó ügyvédet kell keresni.
Ha a férjed tud a számládról, akkor nem veheted ki, mert az bûncselekmény.
Én is gondolkodtam az utolsó által írt lehetõségen, elvileg nem rossz, de aki kapja, annak adóznia kell utána.
Ha a bankból kiveszed a pénzt és szétszórod az utcán ahhoz sincs a drága férjednek semmi köze. Szépen tedd el valahova, vagy valakihez, aztán bizonyítsa, hogy megvan még. Mond, hogy elköltötted a gyerekre, felújítottad belõle a konyhát, botox-szal telenyomattad a fejed, tudomisén. Volt-nincs. Csak arra vigyázz, hogy olyan személynél legyen, aki majd vissza is adja, aki nem zsarolható és akitõl a férj tart - hogy ne menjen hozzá fenyegetõzni vagy ilyesmi.
Vmi rokonnak oda kell adni hogy biztos helyen legyen és akkor már nincs is mit kérnie.
Hû, ez kemény ügy! És igazságtalan. Nem értek a joghoz, csak a józan észhez: nem lehetne a bíróságon bebizonyítani, hogy a férjed nem keresett, csak költött és ez (is) vezetett a házasság megromlásához? Nem hiszem el, hogy nincs megoldás! Ügyvéd kell ide, nincs mese. Sok sikert!
Csak egy ötlet: Ha a férjed bizonyíthatóan és folyamatosan munkanélküli volt, akkor szerintem a bíró figyelembe veheti azt a tényt, hogy pénzügyileg nem árult hozzá a közös életetekhez. Az egyik barátnõm válásánál pl ez történt, csak õ nem léhûtõ volt, hanem egyszerûen megszûnt a munkahelye, utána terhes lett és otthon maradt a gyerekkel. Az õ esetükben sem felezték a vagyont, hanem csak egy minimális összeget kapott a férjétõl.
Elõször is sajnálom :( Anyukám hasonló dolgok miatt küzd az apámmal, õ sem szeretné több évi nyaraltatás, etetés, ruháztatás után még több pénzzel megajándékozni kedves édesapámat. Õ nekem egyszerûséggel keresett egy jó ügyvédet, jelenleg is folyik a per, így nem tudok nyilatkozni, mire számíthatsz (bár anyukáméknál lényegesen több pénzrõl van szó, mint 2 millió forint). Egy a fontos: ne írj alá semmit, és ne költözz ki a lakásból teljesen, mert azzal lemondasz róla!
említetted hogy kiadtad albérletbe a lakásodat...ezzel kapcsolatban vigázz mert ha esetleg nem írtál szerzõdést a bérlõvel, és esetleg nem adóztál a befolyt pénz után, és ezt sejti/tudja a férjed, akkor felhozhatja ellened!! :( és mindjárt más megvilágításba kerülnek a dolgok!!
Közös vagyon: idézet a törvénybõl: "Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett" Szóval nem bírója válogatja.
Akérdés az hogy a pénz bevétele mikortól kezdõdött.Ha jól értem akkor minden hónapban egy bizonyos összeg ment egy adott bankszámlára.Írtad hogy 1 éve külön kasszán éltek. Ha ez alatt az idõ alatt gyûjtötted a pénzt akkor van esély rá, hogy egy fillért sem kell adni a férjednek belõle. Ugyanis a külön kasszát tudod bizonyítani(hiszen a vagyoni pernél ezt is rögzíteni kellett, hogy jelenleg külön vagy közös kasszán éltek) A bankszámlakivonatokkal is tudod bizonyítani hogy az elmúlt 1 évben külön bevételed volt.. Nálunk is így volt.Mi 3 éve éltünk külön , és külön kasszán amikor beadtuk a válópert.Mindkettõnknek volt megtakarítása(bár nekem több) de mivel tudtuk igazolni hogy X ideje külön éltünk, és külön kasszán voltunk, így bár papíron házasok voltunk, de ez nem számított közös vagyonnak..Csak az volt közös amit együtt szereztünk meg..
Nem bûncselekmény az, ha kiveszed, ez nem igaz. Azt veszel ki és teszel be, illetve annyit, amennyit akarsz, és ahova akarod. Miért lenne az, ha a pénzemet kiveszem a bankból? Jól tudod, hiába a különvagyon, a jövedelme az közös vagyonnak minõsül. Azt kifejtenéd, hogy a te pénzed és a férjed kocsihitele hogy függ össze?
Sajnos rosszul jártál, mert a fele õt illeti a JOG szerint! Csak annyit tudsz esetleg lecsípni amit a saját egyedüli tulajdonu lakásod kiadásából kapott jövedelem.Az lehet magánvagyon talán, bírója válogatja! Nem azt nézik a vagyonközösség alatt honnan van a pénz !Az sem mérvadó ki kereste meg, sajnos. Fiamnak egy éve húzódik egy ilyen szemét ügye, õ is nyakig benne van, ott a feleség volt dologtalan, pazarló, pénzéhes d.g!
A kérdező hozzászólása: Tud róla sajnos. Kb. kétmillióról van szó. Már kivettem, de nem jó hogy azt mondom, hogy elköltöttem, mert akkor nem tudom leverni rajta a kocsijának hitelét, amit a vagyonközösség megszûnése után én fizettem ki egyedül, mert ha nem tettem volna BAR listára kerülök én is miatta. A pénz nem a fizetésembõl volt, kiadtam albérletbe a lakásomat, meg egyéb nem igazolható jövedelembõl. De úgy tudom, hogy nem számít, mert a magánvagyonom jövedelme is közös. És sajnos folyamatosan keletkezett, tehát még azt sem mondhatom, hogy kaptam kölcsön valakitõl. Ezért lenne szükségem ötletekre.
Fõleg, ha nem adja vissza!
Ingyenes online tárhely is szóba jöhet (Skydrive)
1) Ha van 2 merevlemezed akkor az egyikre ráteszed a képeket(amin nincs rajta a win), és a másikra teszed a windowsot. 2) Veszel 1 DVD-t és kiírod rá.
Vagy feltöltöd emailen és elküldöd magadnak :D Régen csináltam ezt..
A kérdező hozzászólása: theskunker köszönöm ez nagyon szupi. próbáltam emaliban küldeni magamnak, de néha sokszor rendszerhiba lép fel. megoldottam a skydrivével :) (Y)


A szoba pálmámat hogyan tudom megmenteni?

Ez az általános szobapálma mindenkinek ilyen van ilyen vékony hosszú level?.4 éve ugyan ott tartom,eddig teljesen egészséges volt és most gondolt egyet és gondolta elszárad.De semmi baja látszólag,se betegségre utaló jel,se törés semmi.mi lehet és meg lehet menteni?(igen rendszeresen locsolom)

Legjobb válasz: Próbálj szerezni vmi növény ápoló szert és ne radiátor közelébe rakd mert az enyém is ezért pusztult ki! rakd valami szellõsebb helyre és szerez ápoló szert! remélem segít

Próbálj szerezni vmi növény ápoló szert és ne radiátor közelébe rakd mert az enyém is ezért pusztult ki! rakd valami szellõsebb helyre és szerez ápoló szert! remélem segít

Tavasszal ültettem 1, 50-es tujákat nyáron szépek voltak ősszel elkezdtek barnulni majd a szári feketedni. Mi lehet a bajuk? Hogyan tudom megmenteni öket?

Legjobb válasz: Az enyémek egy része is megbarnul télen (ezek nem örökzöldek), de tavasszal kizöldülnek megint.

Az enyémek egy része is megbarnul télen (ezek nem örökzöldek), de tavasszal kizöldülnek megint.
ha mar barna akkor sehogy, maskulönben a tuja örökzöld ami azt jelenti hogy nem lombhullato ha kopasz lessz az aga akkor nem tuja! Telen sötetebb barnaszöld de tavasszal meglatod az elhalt apro levelek sargas barnak lesznek, tuja szerti a vizet lehet hogy kiszaritottad

A mentett könyvjelzőket hogy tudom megmenteni?

Újra szeretném telepíten a gépen az op. rendszert, de nem szeretném ha a firefox könyvjelzők elvesznének, hogy tudom lementeni őket, hogy az újratelepítés után az új firefox-ban is jelen legyenek?

Legjobb válasz: Könyvjelzõk - minden könyvjelzõ - importálás mentés - könyvjelzõk exportálása, ha meg újratelepítetted, akkor meg uitt importálás. Amúgy a mozbackup progival teljes körû (könyvjelzõ, jelszó, elõzmény stb.) mentést is tudsz csinálni a firefoxról: http://mozbackup.jasnapaka.com/

Könyvjelzõk - minden könyvjelzõ - importálás mentés - könyvjelzõk exportálása, ha meg újratelepítetted, akkor meg uitt importálás. Amúgy a mozbackup progival teljes körû (könyvjelzõ, jelszó, elõzmény stb.) mentést is tudsz csinálni a firefoxról: http://mozbackup.jasnapaka.com/
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

32 GB-os hibás memóriakártyára fényképeztem a Nikonommal. Sorozatképek, videók, sajnos csomó kép nem jelenik meg, hogy tudom a képeket megmenteni?

áttettem gépre, a méret megvan, pl 3 MB-os a kép, de megynyitáskor kiírja, hogy a fejléc nem olvasható. Hogy tudnám megmenteni a képeket? Fontos lenne. Badsector hiba? Formázzam? Visszahívjam? Valami formázás nélküli ötlet?

Hogyan tudom még megmenteni a körömlakkomat, ha belenyúltam a végleges száradás előtt?

Legjobb válasz: én úgy szoktam h fültisztítóval, vagy fogpiszkálóval aminek a végére vattát tekerek, acetonnal lemosom a problémás részt,ahol belekaptam, de ez csak világos lakkoknál mûködik, sötéteknél sajna meglátszik, azt le kell mosni egy az egyben.

én úgy szoktam h fültisztítóval, vagy fogpiszkálóval aminek a végére vattát tekerek, acetonnal lemosom a problémás részt, ahol belekaptam, de ez csak világos lakkoknál mûködik, sötéteknél sajna meglátszik, azt le kell mosni egy az egyben.
Nyálazd be az ujjad és nagyon óvatosan simogasd arra ahol esetleg feljött, elcsúszott. Ezt csinálja a körmösöm is ha a friss lakkba belenyúlok.
ha nem mûkörmöd van akkor sehogy
Ha csak egy kicsit vészes, akkor a nyelveddel még el tudod simítani. Ha nagyon belenyúltál, akkor marad az újrafestés.

Elhagyjam a barátom, aki elvette a szüzességemet? Nagyon erősen kötődök hozzá emiatt, de már nem vagyok biztos benne, hogy szeretem. Nem tudom, próbálkozzak-e megmenteni valahogy a dolgot.

Legjobb válasz: Ha már nem vagy benne biztos, hogy szereted, akkor csak azért ne maradj vele, mert õ vette el a szüzességed. Viszont, ha úgy érzed nincs nagy baj és tudnád még nagyon szeretni és õ is szeret téged, akkor adj egy esélyt a kapcsolatotoknak.

Ha már nem vagy benne biztos, hogy szereted, akkor csak azért ne maradj vele, mert õ vette el a szüzességed. Viszont, ha úgy érzed nincs nagy baj és tudnád még nagyon szeretni és õ is szeret téged, akkor adj egy esélyt a kapcsolatotoknak.
Ha nem szereted, ne ámítsd szegényt! Nem értem, hogy nem lehet tudni, hogy szeretsz-e vkit vagy sem :S
Mióta vagytok együtt? Mert lehet hogy az a probléma hogy fel kellene dobni a kapcsolatot valami érdekessel !
sztem eleve gond van, ha már megkérdezi valaki magától, hogy szereti e a párját.:)
ismeros helyzet. legy oszinte magaddal es elsosorban dontsd el h szereted vagy mar csak megszokasbol vagy vele, h jol erzed magad vele, stb. ha mar nem szereted es biztos vagy benne h nem lehet semmikepp helyrehozni hagyd ott, de maradjatok baratok. nem lehet csak ugy 1ik naprol a masikra elszakadni vkitol. ha meg akarod menteni illetve adni neki meg 1 eselyt, akkor viszont hajra! uj helyek, pozok. esetleg ne talalkozzatok 1 darabig, utana izgalmasabb lesz. beszelgessetek, legyetek oszintek 1massal.
A kérdező hozzászólása: az utolsó hozzászólónak: ha nagyon jó vele lenni, de nem elég jó neked, arra mit mondasz?
Ha nem szereted és nem elégít ki ez a kapcsolat maximálisan, akkor ne húzd. Ha valódi érzelmeid vannak, akkor meg küzdj és mondd el a vágyaid, dobjátok fel a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: 7 hónapja
Bizonytalan vagy hmm... Gondold át a dolgot ne menj bele olyanba amit késõbb meg bánsz, mellesleg ha a fiú szeret akkor miért szúrsz ki vele? Ha te bizonytalan vagy alap hogy gondold át a dogokat gondolj arra h miket csináltatok együtt meg ilyenek és gondolkodj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!