Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom magamnak, hogy mennyire nyitott (1 db)

Hogyan tudom kitapintani magamnak, hogy mennyire nyitott a méhszáj?

Legjobb válasz: Nem biznad ezt egy dokira???? En igazan nem ertem miert kell ezt csinalni!

Nem biznad ezt egy dokira???? En igazan nem ertem miert kell ezt csinalni!
Egyetértek az elõttem íróval! Az orvos dolga, hogy tapogassa, nem a tied!
Húh, ilyennel szerintem ne próbálkozz. Fogalmad sincs, hogy mit kell kitapintani, ne várd, hogy ezt így bárki leírja, pláne, hogy ezt azért nem olyan szokványos otthon csinálni. Bízd a dokidra mindkettõtök érdekében. Ha véletlenül idõ elõtt nyílik meg a méhszáj, annak vagy más jelei is lesznek valószínûleg, vagy a doki észreveszi a soron következõ vizsgálatkor.
Még elérsz odáig? Én örülök ha a napi tisztálkodást, Wc, stb. megoldom magam. A hasam mindenben akadályoz, már a borotválást is rég a párom intézi.
Ezzel nem jó játszani, vannak helyek ahol a doki sem nézi mert beindíthatja a szülést. Nem tudom hány hetes vagy, de ha ez lenne a célod is vannak rá más megoldások.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a nem túl kedves hagvételû, de határozott válaszokat. 39 hetes vagyok, és a dokim elutazott, 1 hónapja vizsgált utoljára. A kórháztól igen messze lakunk, tegnap egész nap görcsöltem. A szülésznõ kérdezte telefonon, hogy mi a helyzet a méhszájjal. Természetesen nem azt mondta, hogy most akkor lássak neki orvodi diagnózist csinálni, de talán számotokra érthetetlen, ámde nekem fontos okokból jó lenne tudni hogy hányadán állunk ott benn. Köszönöm a véleményeket, de kérem csak az írjon, aki a kérdésre tud válaszolni, nem pedig a saját véleményével engem rossz érzéssel akar eltölteni. gyönyörû napot kedves kismamák!
Szerintem, ha görcsölsz menj el egy másik dokihoz. Amúgy fogalmam sincs, hogy mi lenne a válasz a kérdésedre, mert semmilyen állapotában nem tapintottam még méhszájat. Nem gondolom, hogy - ha elérsz odáig - tudnád, hogy mit kell tapintani...Úgy gondolom, hogy ezt csak orvos tudja megnézni...
Biztos vagyok benne, hogy senki sem akart megbántani, csak kicsit furcsa volt a kérdésed. Szerintem fordulj másik dokihoz, ha már valamennyire nyitott a méhszáj, vagy megindul a szülés úgysem várhatsz a dokid érkezésére, arról nem is beszélve, ha a 39 héten görcsölsz, mindenképpen jobb, ha lát orvos. Én is a 39. héten szültem, ekkor már semmi sincs kizárva. Kérdésedre szerintem orvostól kaphatsz választ, de õ meg úgysem hiszem, hogy kiképezne. Kérlek, próbáld elfelejteni a válaszok miatti rossz érzéseket, erre van most a legkevésbé szükséged. Menj orvoshoz, és õ majd megnyugtat. Nagyon szép várandós napokat kívánok neked így még a végére, és persze álmaid szülését!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó hozzászóló! köszönöm szépen a válaszod, nagyon sokat segítettél. köszönöm, neked is minden jót!!!! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vannak itt olyan kismamák akik november körülre várják babájukat?

Gondoltam itt kibeszèlhetnènk a várandósságot ès akár tanácsot is adhatunk egymásnak.
:)

34

38 hetes vagyok, 3 hete 1 ujjnyira (2 centire) nyitva vagyok, akkor is elfolyhat a magzatvíz?

Mert azt hallottam ha már nyitva vagyok, akkor lent van a baba feje, és eldugítja a méhnyakat, és nem tud elfolyni a magzatvíz, ez igaz? akkor rendszeres fájásokkal tudom majd ha jön a baba, vagy másnak folyt el ha nyitva volt?

3

Hogyan állapítják meg a téraránytalanságot és mikor?

Ultrahang vizsgálat során vagy sima manuális vizsgálattal állapítják meg, hogy "kifér-e" a baba? Nagyon vékony testalkat voltam/vagyok, semmit nem asszonyosodtam, keskeny a csípőm. Eddig azért nem kérdeztem rá a dokinál, mert gondoltam majd szélesedik a terhességgel, de hát nem. :-( Egyáltalán mikor születik döntés ebben a kérdésben?
33 hkm

8

Milyen betétet és mennyit visztek a kórházba? Ugye nem elég csak az éjszakai always tisztasági betét?

34 hetes kismami,most készítem a csomagot,és itt vagyok elakadva ... :)

13

Mit lehet csinálni egy kórházban éjszaka, ha nem tudsz aludni?

Sziasztok!
Tudom, fura a kérdés, de én nem tudok aludni éjszaka. Plusz idegen helyen soha nem tudtam aludni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Világítás van valamennyi éjjel, de csak amolyan félhomály, tévé nincs, telefonból csak egy régi típusút viszek, mert itt gyakoriak a lopások.
Séta, ücsörgés a folyosón? Mit csináljak?

10

Szült valaki mostanában Kanizsán?

Elmesélnéd a tapasztalataidat?
Minden érdekel!!!

4

Miskolcon mostanában (2013) általában mennyit "illik adni" a szülésért? Ti rákérdeztek a dokinál, ha van fogadott orvos? Vagy megmondja magától?

6

Csak engem zavar ez ennyire? Hogyan győzhetném le, ha ennyire szégyellős vagyok? Csak én érzem megalázónak a szülés kitolási szakaszát?

Néztem szülésvideókat, főleg a Kandász Andi féle Szülőszoba műsor részeit, és én nem a fájdalomtól tartok, sokkal inkább attól, hogy kitolásnál végig mint valami kirakodó vásáron ott áll a doki, szülésznő (jobb esetben csak ők ketten, rosszabb esetben meg még egy csapat) és nézi a babakibújását. Szörnyű szégyellős vagyok, még a nőgyógyászati vizsgálatnál is rettenetesen cikin érzem magam, mint a kisgyerekek eltakarom a szemem, ha én nem látok, mások sem látnak - gondolom magamban vagy nem tudom, ezen mindig mosolyog a dokim. Nekem olyan idegen ez. Beszélgettem a fogadott szülésznőmmel, aki annyit tudott megígérni, hogy csak a legszükségesebb emberek lesznek ott, tehát pl. tanulókat nem hív be hozzám, ha ennyire megvisel ez engem, illetve pszichológust javasolt. Szívem szerint elküldeném a férjemet az orvosira, hogy gyorsan pár hét alatt szerezzen orvosi diplomát és legyen szülész szakorvos, mert ő az egyedüli, akit szívesen a lábam közé engednék. Persze tudom, hogy segíteni vannak ott, meg ha baj van, a babám és az én életem múlhat azon, hogy közel a segítség, ezért nem is szülnék itthon, de megkeseríti ez az egész a babavárásomat. A havi rutinellenőrzésekre is úgy megyek mint akinek a fogát húzzák, az orvosom azon szokott nevetni, hogy ő rá még senki nem nézett olyan tekintettel mint én, mikor mondja, hogy megvizsgál, szerinte ölni tudnék. És valahol igaza van. Ki nem állhatom, úgy érzem magam minden vizsgálatnál mint akit megerőszakolnak, pedig nagyon óvatos, rendes orvosom van, próbál mindig poénkodni, hogy egy kicsit elterelje a figyelmemet, meg igazából én is viccelődök, ha zavarban vagyok, és nála mindig abban vagyok.

21

2. -ik kisbabámat várom! Szombat és vasárnap elment a nyákdugó! Vasárnap hajnalban 1 órát sétálgattam hogy indulni kell e vagy nem és egyszer csak elmúltak a fájások! Szerintetek?

Sokat feszít,kenényedik a hasam és olyan Mensi szerű fájásaim szoktak lenni!!!Szerintetek sok van még hátra???1 hete 1 ujjnyira voltam nyitva!!!39 hetes kismama vagyok!!

7

Ha az első kisbabánk sok hajjal született, akkor a mâsodik is úgy fog? Befolyásolja, hogy ég vagy nem ég a gyomrom? Nektek hogy volt?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!