Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom két (936 db)

Excelben hogy tudok két érték közti számokat megszámolni, darabra?

Konkrétan nekem a 20 és 25 év közötti embereket kéne megszámolnom. Szerintem a Darabteli függvénnyel kell megoldani, de nem tudom hogy írjam a kritériumot? >=20 and <=25 -t nem fogadja el, mert nullát ír ki. De próbáltam máshogy is. Esetleg mégis más függvénnyel kell? Pl. a 20 év alattiakat simán összeszámolta ezzel a függvénnyel. De két kritériumot nem tudom hogy kell írni :/ Ha valaki tudna nekem segíteni, megköszönném :)

Legjobb válasz: És ha egy táblázatban össze kell számolnom mondjuk, hogy hány férfi jár autóval a munkahelyére, akkor azt hogy tudom megoldani? Két feltételt kéne megadnom ugye, férfi és autó.. én már ebbe belezavarodok :S

A kérdező hozzászólása: És ha egy táblázatban össze kell számolnom mondjuk, hogy hány férfi jár autóval a munkahelyére, akkor azt hogy tudom megoldani? Két feltételt kéne megadnom ugye, férfi és autó.. én már ebbe belezavarodok :S
Szia. Próbáld az "ÉS" függvényt : =ÉS(I3="Férfi";J3="Auto") Ez Akkor fog Igazat adni eredmányûl ha I3-as cellában a "Férfi" mig a J3-as cellában az "Auto" szerepel Sok sikert. Üdv.
Elsõ feladat: Két darabteli függvényt kell használni, amiben az egyikben a kisebb értékhez viszonyítasz, a másikban a nagyobbhoz. Képlet: =DARABTELI(tartomány;"<=25")-DARABTELI(tartomány;"=>20")

Van 1 hím és egy nõstény aranyhalam egy kb 200 literes akváriumban az egyik ismerõsöm csinált egy tavat és megkért hogyha tudom õket szaporítani adnák e neki, hogy tudom õket szaporodásra bírni?

Az aranyhalak teljesen kifejlettek, egy fehéres bõrû fekete szemû shubunkin hím és egy osztottfarkú aranyszínû nõstény

Legjobb válasz: googlebe beírod h aranyhalak szaporítása... és láss csodát, vagy youtube ba goldfish breeding, különben ha vesz néhányat és van hínár a tóban akkor maguktól is szaporodnak, 5 db is elég az meg durván egy ezres, de a hínár tuti kell

googlebe beírod h aranyhalak szaporítása... és láss csodát, vagy youtube ba goldfish breeding, különben ha vesz néhányat és van hínár a tóban akkor maguktól is szaporodnak, 5 db is elég az meg durván egy ezres, de a hínár tuti kell

Hogyan tudom két függvény gráfjai közé eső terület nagyságát kiszámolni?

A feladatban amit kaptam az x^2+2x+1 és z (1/4)x^2+1 egyenletek szerepelnek. Graph-ban (egy függvényrajzoló progi) megnéztem, hogy melyik az a terület, de lövésem sincs hogyan kéne meghatározni a terület nagyságát. Analízisb?l kaptam ilyen feladatot, de lövésem sincs hogyan kéne megoldani... Ez nem véletlenül operációkutatás inkább?

Legjobb válasz: Elõször célszerû a függvények grafikonját vázolni (ezen túl vagy). Ezután meg kell keresni a metszéspontjaikat úgy, hogy a két függvény hozzárendelési szabályát egyenlõvé teszed. A kijött gyökök (-8/3;0) által meghatározott intervallumon integrálod a két függvény különbségét, amit úgy számolsz ki, hogy az adott intervallumon nagyobb függvényértékeket felvevõ függvénybõl ((1/4)x^2+1) vonod ki a kisebb értékeket felvevõ (x^2+2x+1) függvényt. Az integrál eredménye a közbezárt terület lesz.

Elõször célszerû a függvények grafikonját vázolni (ezen túl vagy). Ezután meg kell keresni a metszéspontjaikat úgy, hogy a két függvény hozzárendelési szabályát egyenlõvé teszed. A kijött gyökök (-8/3;0) által meghatározott intervallumon integrálod a két függvény különbségét, amit úgy számolsz ki, hogy az adott intervallumon nagyobb függvényértékeket felvevõ függvénybõl ((1/4)x^2+1) vonod ki a kisebb értékeket felvevõ (x^2+2x+1) függvényt. Az integrál eredménye a közbezárt terület lesz.
A kérdező hozzászólása: Értem már köszi a választ!


Hogyan tudok, két képet egymásra illeszteni, úgy hogy az oda nem illő dolgokat "eltüntetem"?

Egy szituációval tudnám elmagyarázni a kérdésemet...

Legjobb válasz: Gimp. A két képen be tudod vinni egymásra (vagyis rétegekként). A felsõnek alfa-csatornát kell adnod (vagyis átlátszóságot), ezután ahol kivágod vagy leradírozod, az alsó fog látszani. Ezt alkotó módon kihasználva ügyeskedhetel. Ha csinálsz ilyen képpárokat, küldjél, és egy részletesebb leírásban a gyakorlatban is bemutatom a módszert.

Gimp. A két képen be tudod vinni egymásra (vagyis rétegekként). A felsõnek alfa-csatornát kell adnod (vagyis átlátszóságot), ezután ahol kivágod vagy leradírozod, az alsó fog látszani. Ezt alkotó módon kihasználva ügyeskedhetel. Ha csinálsz ilyen képpárokat, küldjél, és egy részletesebb leírásban a gyakorlatban is bemutatom a módszert.
Nem küldtél, de megoldottam: http://tabaki.uw.hu/eltuntetes/eltuntetes.php
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, csak iskolai tanulmányok miatt, csak most volt idõm feljönni! :) Nagyon szép köszönöm a választ!!! :)
Sose szabadkozz, a tanulás bocsánatos bûn. Ha készítesz ilyen trükkös képeket, linkeld be (az inkognitó kedvéért mondjuk a kepfeltoltes.hu-n), kíváncsi volnék rá.

Hogy tudok két órányi zeneszámokból EGY teljes kétórás zeneszámot csinálni?

Legjobb válasz: Összevágod õket egy zeneszerkesztõ programmal. Nem nehéz, de konkrétat most nem tudok mondani, google a barátod. G.

Összevágod õket egy zeneszerkesztõ programmal. Nem nehéz, de konkrétat most nem tudok mondani, google a barátod. G.

Hogyan tudok két laptopot összekapcsolni?

Át szeretném vinni az adatokat egyik laptopról a másikra, ha lehet a legegyszer?bb módon. lehetséges valahogy összekapcsolni két laptopot? s akkor nem kellene kiírnom DVD-re, vagy pendrive-val átmentenem a dokumentumokat.

Legjobb válasz: egy keresztkötésû kábellel közvetlenül összekötheted a két gépet egymással(vagy ha az egyik max 2 éves akkor lehet hogy bármely lan kábel jó), megnézed hogy azonos iptartományban vannak-e( ha az ip címûk ugyanúgy kezdõdik, akkor valószínû beállította magát jól), ezután minden úgy mûködik mint egy "rendes" hálózatban: megosztod a mappát stb.

egy keresztkötésû kábellel közvetlenül összekötheted a két gépet egymással(vagy ha az egyik max 2 éves akkor lehet hogy bármely lan kábel jó), megnézed hogy azonos iptartományban vannak-e( ha az ip címûk ugyanúgy kezdõdik, akkor valószínû beállította magát jól), ezután minden úgy mûködik mint egy "rendes" hálózatban: megosztod a mappát stb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. :)

Photoshop CS3-ban, hogy tudok két képről 2 villámot összeadni úgy, hogy egy képen legyen a két villám?

Próbálkoztam automatizálásban fotóegyesítéssel, HDR-el de nem azt kaptam amire vágyom.

Legjobb válasz: Ilyenekre gondoltam: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/5599086972/in/phot..

A kérdező hozzászólása: Ilyenekre gondoltam: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/5599086972/in/phot..
A felsõ réteg átfedési módját kell megváltoztatnod normalról screen-re, ha kép többi részén is van világos rész amit nem szeretnél az egyesített képen látni azt pedig kimaszkolod.

A photoshop-ba hogy tudok két különálló képet egymás alá tenni, a rétegeknél egymás alá?

A photoshopba megnyitok két képet,hogy tudom a rétegeknél egymás alá tenni?

Legjobb válasz: Miután bedobtad az ablakba a két képet, megnyitod a rétegek ablakot és ott a neveiket lehúzod, a réteg nevét amelyik alá akarod.

Miután bedobtad az ablakba a két képet, megnyitod a rétegek ablakot és ott a neveiket lehúzod, a réteg nevét amelyik alá akarod.
A kérdező hozzászólása: Ez így nem müködik, visszadobja az elözö képet, a rétegek menübe egymás alá kéne a két külömbözõ kép, két külömbözõ rétegbe, tehát nem egymásra akarom tenni a két képet, hanem a rétegek menübe egymás alá.
Nem igazán értem bevallom, de ha a rétegekhez akatod tenni, alakítsd át réteggé a képet. 1 képpel dolgozol és az több rétegbõl áll (és esetleg háttérszínbõl).a rétegeknél nem a képeket "gyüjtöd " össze amivel majd dolgozol, hanem az már a kép része.
De bizony mûködik mindkét módszer, csak meg kéne értened a magyarázatot, ahelyett, hogy engem néznél csökött agyúnak.
A kérdező hozzászólása: Oké, megvan, köszönöm mindenkinek.
Oxi, örülök :)

Hogyan tudok két hangfalon más-más hangot lejátszani?

Sziasztok! Adott a gépem (alaplap: Gigabyte GA-PH67-DS3-B3) integrált hangkártyám van. Az a kérdés, hogyan lehetne úgy kettéosztani a gépb?l jöv? hangokat, hogy a headsetemben a teamspeak, skype, játékhangok fussanak, a hangfalamon pedig a youtube. Köszönöm a válaszolóknak!

Legjobb válasz: Szerintem sehogy. Talán két külön hangkártyával. Talán.

Szerintem sehogy. Talán két külön hangkártyával. Talán.
Ahogy #1 írta két hangkártyával biztos meg lehet csinálni. Eggyel... nem hiszem.
Maximum azt tudod kihasználni, hogy 2 kimenõ jel van a hamgkimenetben (jobb és bal oldal). Azt kell megcsinálnod, hogy a jobb oldalra csak a fülesbe szánt hangok menjenek, a bal oldalra meg csak a hangfalba szánt hangok (vagy fordítva). Innentõl a dolog már egyszerû. A megfelelõ oldal jelét kell küldened vagy a hangszóróba, vagy a fülesbe. A probléma az lesz, hogy így mindkét jel mono, de ettõl jobb megoldás sincs. És mivel hogy mono, célszerû úgy megcsinálni, hogy a hangfalban/fülesben mindkét oldalon ugyanaz mono jel szóljon. Mindehhez szükséges némi programozási és elektronikai ismeret, de mivel ilyen jellegû kérdést tettél fel, gondolom ezek megvannak. Sok sikert a megépítéshez. :)

Hogyan tudok két Wifi-routert egybe kötni? Részletek lent.

Egy emeletes épületbe szeretnék wifit telepíteni. A földszintre betettem egyet, bekötöttem rá a netet. Ha ebből felhúzok egy kábelt az emeletre, majd azt bedugom egy wifi-be akkor sugározza a jelet mindkettő? Vagy kell valami egyéb konfigurálás? Aki ért hozzá légy szíves írjon vmit részletesen, nem nagyon vagyok otthon ebben. Köszi.

Legjobb válasz: Igen lehet. És természetesen kell konfigurálni. Kábelt sem muszáj használni, lehet Wireless Bridge módba is kötni õket. Bõvebb infóhoz tudni kéne a router -ek pontos típusát.

Igen lehet. És természetesen kell konfigurálni. Kábelt sem muszáj használni, lehet Wireless Bridge módba is kötni õket. Bõvebb infóhoz tudni kéne a router -ek pontos típusát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!