Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy milyen (3445 db)

A barátnőmnek holnap lesz a szülinapi bulija. NEm tudom hogy miben mennyek milyen ruha? Milyen cipő? Ki-e fessem magam? Szerintetek? 12/L

Legjobb válasz: Én sem tudom, hiszen nem is ismerjük az alkati tulajdonságaidat, de azt tudom, hogy olvass sokat, hogy megtanulj helyesen írni. Inkább ezzel kellene foglalkoznod.

Én sem tudom, hiszen nem is ismerjük az alkati tulajdonságaidat, de azt tudom, hogy olvass sokat, hogy megtanulj helyesen írni. Inkább ezzel kellene foglalkoznod.
Én csak segíteni szerettem volna neked. Egyébként meg tényleg nem tudhatjuk, hogy átlagos, gebe, kövér... vagy milyen a testalkatod, így nem lehet tanácsot adni. A stílusodból meg vegyél vissza légyszíves, mert te 12 vagy én pedig 25.
Szia, én vagyok az 1.3. és az 5. válaszoló. Na hogy sikerült a buli? Amúgy meg szerintem sincs semmi baj a fogaddal, ne törõdj az ilyen beszólásokkal. Most láttam a képed, szerintem a szempillaspirál a lényeg :) , az tuti nagyon jól állna, más nem nagyon kell.
Szerintem ne sminkelj, szép bõröd van, legfeljebb szájfény és szempilla spirál. Ruhának meg egy farmer egy hosszabb pólóval esetleg inggel.
sot egy helyesirasi szotar sem artana, nameg nemi neveles...
A kérdező hozzászólása: qurvára nem sárgák a fogaim, ha nem vetted volna észre a pulcsim miatt van úgy de b*sszrá qurva f*sz!! én nem ezt kérdeztem b+!! ha vlamii nem okés akk fordulj meg oszt kész!! te f*szszopó!! próbálj a kérdésem válaszolni!! :)
egy fogfeherites jobb volna...
A kérdező hozzászólása: Ez vagyok én.. Facebookos kép remélem nem baj:) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=374606569294504&set=p..
szerintem menj valami egyszerûbe: farmerba, egy csinosabb felsõdbe, és a kedvenc cipõdbe (ami azért télre is jó :D) .Ha csajos vagy, akkor tehetsz a hajadba virágot, vigyél egy kistáskát (anyudtól, nõvéredtõl /ha van/ kérj kölcsön). Sminkelni ne sminkelj, esetleg egy szájfényt feltehetsz. Vagy labellot. Ott senki sem lesz kisminkelve, idõsebbeken kívül.
Én nem festettem magam, én még akkor kislány voltam a többiekhez képest, én is úgy tekintettem magamra :) . Késõbb értem mint mások. Nagyon sok 12-14 évest látok manapság, akik kinéznek akár 18-nak is, annak szerintem semmi értelme, de személy szerint nekem az a véleményem, hogy szempillaspirál és egy kis szájfény (aminek nem erõs a színe) tökéletes lenne. Nem tudom milyen színû a hajad, de ne kövesd el azt a hibát, hogy full rózsaszínre kifested a szád, mert sokan csinálják, és szinte senkinek sem áll jól. (nekem sem, bár én kifejezetten nem szeretem ezt a színt). Ha küldenél képet magadról, tudnék többet segíteni. (milyen ruha áll jól, és mi menne még az arcodhoz) :D
A kérdező hozzászólása: Vékony vagyok nagyon is! :) Vissza veszek de már nagyon elegem van h ezzel csesztetnek..szerintem csak az a baj az irásommal h túl gyorsan irok..:) De szerinted ki fessem magam?? Pl:szemceruza, szájfény?? Te festetted magad 12évesen? Vagy mit tanácsolnál?
A kérdező hozzászólása: Neked is kéne valami elfoglaltság azon kívül hogy engem csesztetnél..Úgy írok ahogy akarok ne te mond meg !! ha valami nem tetszik akkor fordulj el!! :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó.köszönöm szépen! :) a buli nagyon jó volt, rengeteged hülyültünk a barátnõimmel!:D Szempillaspirált tettem, meg egy kis szájfényt.Szinte a szempillája mindenkinek ki volt festve! :)

Hogyan tudom megnézni milyen hangkáryám van?

Hangkártya

Legjobb válasz: Operációs rendszer? XP, Win7, Suse, Ubuntu, UHU, Mac, stb? Gondolom Win. Akkor: Vezérlõpult -> Rendszer -> Hardver és ott 1 lista. Ha így sincs meg, akkor letöltesz 1 "Aida" nevû programot és készítesz 1 riportot, ami lekérdez mindent. Ha alapból nincs hangod, akkor egy hangdriver nincs fent. Azt úgy tudod megszerezni, hogy megnézed milyen típusú alaplapod van. Nem az kell neked, aki gyártotta, hanem a kódja. Például: GX-79DX43-MP2 És google: driver download GX-79DX43-MP2 Ez akkor mûködik ha integrált a hangkártya. Bár melyik alaplapon nem manapság? ;)

Operációs rendszer? XP, Win7, Suse, Ubuntu, UHU, Mac, stb? Gondolom Win. Akkor: Vezérlõpult -> Rendszer -> Hardver és ott 1 lista. Ha így sincs meg, akkor letöltesz 1 "Aida" nevû programot és készítesz 1 riportot, ami lekérdez mindent. Ha alapból nincs hangod, akkor egy hangdriver nincs fent. Azt úgy tudod megszerezni, hogy megnézed milyen típusú alaplapod van. Nem az kell neked, aki gyártotta, hanem a kódja. Például: GX-79DX43-MP2 És google: driver download GX-79DX43-MP2 Ez akkor mûködik ha integrált a hangkártya. Bár melyik alaplapon nem manapság? ;)
Sajátgép->Tulajdonságok->Hardver->Eszközkezelõ->Hang videó játékvezérlõ vagy ha ez tul egyszerü lenne https://www.google.hu/search?q=everest+let%C3%B6lt%C3%A9s&ie.. Tessék
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Szia egyébként ez az D2300-A2
A kérdező hozzászólása: Rosszul irtam D2030-A2

Van egy spro boxxer lcs 150-es orsóm de mar ugy vettem hogy volt rajta zsinór, de nem tudom, hogy mennyi és milyen vastag. Milyen és mennyi szokott lenni rajta?

Legjobb válasz: A milyen?-re is válaszolva: biztos lehetsz benne, hogy a minõség legalja az amit így "ajándékba" fel szoktak tölteni az olcsó orsókra, hogy így tegyék valamivel vonzóbbá és eladhatókká azokat.

A milyen?-re is válaszolva: biztos lehetsz benne, hogy a minõség legalja az amit így "ajándékba" fel szoktak tölteni az olcsó orsókra, hogy így tegyék valamivel vonzóbbá és eladhatókká azokat.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, de ez nem volt valami olcsó orsó!
Ha ez az orsó szerinted nem olcsó, akkor nagyon kíváncsi lennék azokra, amik még szerinted is olcsók...
A kérdező hozzászólása: hát most kinek mi olcsó.én megvagyok elégedve a spro cuccokkal, köztük ezzel is nem mondom hogy csucs kategóriás orsó de nekem megfelel!
Igazán nem bántásból írtam, és nem is a Spro márkával van bajom (nekem is vannak cuccaim tõlük), de ez az orsó azért tényleg a legalsó árszínvonalat képviseli. Ettõl még lehet használható! Viszont a zsinórok, amiket így ajándékba adnak, elhiheted, hogy a legalja minõséget képviselik. Persze kezdésnek ezek is jók, hogy megtanuljon vele az ember kötni, szerelni, erre tényleg felesleges drágább, komolyabb zsinórt venni. Ha belegondolok, 15-20 éve nekem is jók voltak az egészen olcsó cuccok is, amikor már saját pénzbõl kellett a bevásárlásokat intéznem :-) Gyerekkoromban (80-as évek) pedig milyen menõ dolog volt egy silstar orsót birtokolni (ami sokkal kacatabb volt ennél a Spro-nál). Használd egészséggel, és sikerrel!
gomzolinak: Ne becsüld le az olcsó orsókat "gagyi" zsinórral. Asszonynak tanulni, bohóckodni vettem egy sert orsót 1910 Ft-ért Kb 30-as zsinórral feltöltve. Amilyen mákja volt egy tök süket éjjelen egy kapása volt, egy 12kg-os amur. Az orsó és a zsinór is bírta. Most kb 3-4 éves a damil, de nem tudom eltépni. nem mindig szar ami akciós.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen.én is még elég kezdõ vagyok, de remélem nem vall kudarcot az orsóm.


SOS! Hogyan számolható ki a sav- illetve bázisállandó, és honnan tudom, hogy egy só milyen kémhatású?

Azt értem, hogy attól függ, milyen erősségű savból és bázisból keletkezik, de ennek csak van valami logikus módja is, nem csak a magolás...

Legjobb válasz: A sav- és báziállandók kísérleti eredmények, nem hinném, hogy valaki ki tudná ezeket számolni (ha mégis, nem középiskolás szinten). Definíció szerint, ha a sósav disszociációs egyenlete: HCl <-> H+ + Cl- ennek egyensúlyi állandója: Ka=[H+][Cl-]/[HCl], ahol a szögletes zárójelek a benne levõ összetevõ koncentrációja. Tehát a savállandót úgy tudod meghatározni, ha megméred mekkora a koncentrációja az egyes összetevõknek egy olyan oldatban, ahol feltehetõleg beállt az egyensúly. Ezt így elég nehéz azért, nem éppen így csinálják, de ilyesmi az elv. Tehát elsõ körben annyi elég, ha a gyakoribb savakról és bázisokról tudod, hogy mi az erõsségük sorrendje.

A sav- és báziállandók kísérleti eredmények, nem hinném, hogy valaki ki tudná ezeket számolni (ha mégis, nem középiskolás szinten). Definíció szerint, ha a sósav disszociációs egyenlete: HCl <-> H+ + Cl- ennek egyensúlyi állandója: Ka=[H+][Cl-]/[HCl], ahol a szögletes zárójelek a benne levõ összetevõ koncentrációja. Tehát a savállandót úgy tudod meghatározni, ha megméred mekkora a koncentrációja az egyes összetevõknek egy olyan oldatban, ahol feltehetõleg beállt az egyensúly. Ezt így elég nehéz azért, nem éppen így csinálják, de ilyesmi az elv. Tehát elsõ körben annyi elég, ha a gyakoribb savakról és bázisokról tudod, hogy mi az erõsségük sorrendje.

Szép ez a hajszín? Milyen árnyalat pontosan? (Tudom, hogy szőke, de milyen? )

http://kepfeltoltes.hu/130805/2013-08-05_19.10.13_www.kepfel.. Nem a csajt kell nézni, sajnos nem találtam jobb képet. Milyen szőke árnyalat ez pontosan? Szép?

Legjobb válasz: Szia! Ez egy szerencsétlen kép. Mármint a hajszín árnyalatának megítélése szempontjából. Pont a lemenõ nap süti meg, ami -mint tudjuk- sárgás színezetet ad neki.

Szia! Ez egy szerencsétlen kép. Mármint a hajszín árnyalatának megítélése szempontjából. Pont a lemenõ nap süti meg, ami -mint tudjuk- sárgás színezetet ad neki.
Aranyszõkének tûnik.

Szeretnék fogyni, akaraterőm van, de nem tudom, hogy mit tehetnék, milyen diétákat kezdhetnék el? L13

Mondjuk úgy 5 kg-tól szeretnék megszabadulni.

Legjobb válasz: Egy honapja szalkasito dietat kezdtem el, ezen kivul szamolom a kaloriakat, es alacsony zsirtartalmu eteleket fogyasztok. Hetente 3- 4 x elmegyek 40 percet kardiozni. Ettol mar eddig lement jo par cm, aminek nagyon orulok. Azt viszont nem tudom, hogy neked 13 evesen lehet- e igy taplalkozni, de majd ugyis itt felvilagosit aki tudja.

Egy honapja szalkasito dietat kezdtem el, ezen kivul szamolom a kaloriakat, es alacsony zsirtartalmu eteleket fogyasztok. Hetente 3- 4 x elmegyek 40 percet kardiozni. Ettol mar eddig lement jo par cm, aminek nagyon orulok. Azt viszont nem tudom, hogy neked 13 evesen lehet- e igy taplalkozni, de majd ugyis itt felvilagosit aki tudja.

Honnan tudom hogy egy ételben milyen magas a tápanyag tartalom? Ezt miből tudom meg? Kalória vagy miből?

Legjobb válasz: Gyakorlatilag pontosan speciális mûszerekre lenne szükséged ahhoz, hogy megállapítsad adott almának a tápanyagtartalmát. Elméleti értékek viszont vannak és ezeket tekintik az ételek tápanyagtartalmának. A kalória az energiatartalom. A fehérjék, zsírok és a szénhidrátok a tápanyagok ( ezen belül vannak vitaminok + az ásványok, melyek biokatalizátorok, de ne bonyolítsuk ). A lényeg, hogy számos táblázatot találhatsz az interneten az ételek tápanyagtartalmáról, itt van például ez: http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/tapanyag-tablazat/ és ha rákattintasz bármelyik ételre, akkor látni fogod, hogy mennyi adatot ad meg róla.

Gyakorlatilag pontosan speciális mûszerekre lenne szükséged ahhoz, hogy megállapítsad adott almának a tápanyagtartalmát. Elméleti értékek viszont vannak és ezeket tekintik az ételek tápanyagtartalmának. A kalória az energiatartalom. A fehérjék, zsírok és a szénhidrátok a tápanyagok ( ezen belül vannak vitaminok + az ásványok, melyek biokatalizátorok, de ne bonyolítsuk ). A lényeg, hogy számos táblázatot találhatsz az interneten az ételek tápanyagtartalmáról, itt van például ez: http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/tapanyag-tablazat/ és ha rákattintasz bármelyik ételre, akkor látni fogod, hogy mennyi adatot ad meg róla.
A kaloriatartalom az etel energiatartalmat jelzi. Valojaban a kaloria az egy mennyiseg, amit megallapitottak, hogy ennyi szukseges a test mukodesehez. Mivel folyamatosan tapanyagot egetunk, a kaloria tapanyagok elegetesebol felszabadulo energia. A tapanyagok mindegyikeben van kaloria, ezek bomlasabol keletkezik az energia. Minden tapanyag mas energiamennyiseget termel es vannak gyorsabban 'elego' tapanyagok es lassabban 'elegok'. A tapanyagok: Szenhidrat Zsirok Feherjek Vitaminok es asvanyi anyagok A tapanyagpiramis szerint az etrendunk legnagyobb szazalekat szenhidratokbol kell fedezni. KB 50%-at. A tobbi feherje, zsir es a tobbi. Napi 5 adag zoldseget es gyumolcsot is lehetoleg be kell epiteni. Szerintem azonban egeszsegesebb, ha az egyszeru szenhidratokat kiveszed az eteleid kozul. A feher cukrot es a feher lisztet. Ezek nagyon megemelik a vercukorszintet es ehesebb leszel, tobbet es gyorsabban hizol toluk. A csomagolason altalaban a kaloriatartalom alatt szokott lenni egy tapanyagtablazat, ami leirja, az adott termek melyik tapanyagcsoportbol mennyit tartalmaz. Ha magas szenhidrattartalmat latsz, nagy az eselye, hogy a termek rejtett cukrot tartalmaz. Tovabbi javaslataim mit kerulj meg el: Hidrogenezett novenyi olajokat, magas fruktoz- es glukoztartalmu ennivalokat, nagyuzemi feldolgozott hustermekeket es kesz kajakat. Ezek karosak. A jo tapanyagok: feherjek(protein)- husok, halak, erlelt vagy kezzel keszult sajtok (nem az omlesztett) - termeszetes olajok, zsirok: olivaolaj, omega 6 olaj (halakban) - gyumolcsok, zoldsegek - fokepp szenhidrat es vitaminok, asvanyi anyagok - olajos magvak, mint mandula, dio (a mogyorot nem javaslom) Vannak elelmiszerek, amelyek taperteke nulla vagy elenyeszo. Ilyenek a light uditoitalok peldaul. Az alkoholos italokban ures kaloriak vannak. A kaloria es a tapanyaertek osszefugg, de eleg furcsa modon. A tobb kaloria nem jelent nagyobb taperteket. Tehat el lehet hizni ugy, hogy kozben hianybetegsegek alakulnak ki. Peldaul feherjehiany, vitamin- vas- cinkhiany es hasonlok. Viszont a magas taperteku elelmiszerek nem mindegyike hizlal. Tehat peldaul a halnak alacsony a kaloriatartalma, de magas a zsirtartalma. Olyan zsirok vannak benne, amik szuksegesek a szervezetnek.
Értelmes ételek tápanyagdúsak, de nem okoznak betegséget (például hízást). Hús (hal, tojás etc.) Zöldségek, gyümölcsök. Értelmetlen, kényszer- és divatkaják már valójában fölöslegesek, megterhelõk, tápanyagszegények (haszontalanok) de cukrot vagy keményítõt tartalmaznak (valamibõl lenniük kell) ami a hízást segíti, ezzel együtt számos lassan kialakuló krónikus betegséget. Én ezért írom mindig hogy az ember hús-hal-tojás-zöldség-gyümölcs-gomba-olajosmagevõ. Mert körülbelül itt ki is merítjük (az egyébként sok-sok száz) fogyasztható hasznos táplálékot, amik maradnak azok már nem túl jó minõségûek.

Hogyan tudom megnézni, milyen sebességgel jön a WIFI a Routeről?

Úgy értem, hogy a Routerem elméletileg 300Mbps -ra képes. Hogyan tudnám megnézni, valójában milyen sebbésségél jön rajta a cucc?

Legjobb válasz: Nem lesz egyszerû! Én úgy csinálnám, hogy két gépet csatlakoztatnék wifin keresztül a routerhez. Így egy hálózatba lesznek. Aztán az egyik gépen megosztanék egy mappát a hálózaton, és a másik gépet csatlakoztatnám hozzá, és egy nagyobb fájlt átmásolnék rajta. És akkor látni fogod, hogy milyen sebességgel másol. Ez persze akkor mûködik ha a merevlemez gyorsabban másol mint 300Mbps. Mert a régebbi merevlemezek ettõl lassabban másolnak...

Nem lesz egyszerû! Én úgy csinálnám, hogy két gépet csatlakoztatnék wifin keresztül a routerhez. Így egy hálózatba lesznek. Aztán az egyik gépen megosztanék egy mappát a hálózaton, és a másik gépet csatlakoztatnám hozzá, és egy nagyobb fájlt átmásolnék rajta. És akkor látni fogod, hogy milyen sebességgel másol. Ez persze akkor mûködik ha a merevlemez gyorsabban másol mint 300Mbps. Mert a régebbi merevlemezek ettõl lassabban másolnak...
A kérdező hozzászólása: óó jaj.... Azt hittem volna rá valami féle kis kütyü, amit letöltök, elindítom, megy egy darabig, és leolvasom az eredményt :( Az a megoldás, amit írtál, valószínûleg pont azért nem fog menni, amit Te is írtál. Vagy két, két és fél éves a gép, és nem túl izmos.
Az a gép szerintem, nem lehet olyan rossz. Ha csak két éves... De még ott van, hogy a számítógép wifije is lehet kevesebbet bír mint 300 Mbps. http://ebyte.hu/uj-alkatreszek/halozatikartya/Tp-Link-WN322G.. Nekem pl. pont ilyen volt, és ezért kellett lecserélni! Ez volt a leggyengébb láncszem. Amúgy lehet van olyan program...
A kérdező hozzászólása: Tegnap vásároltam ezt a routert http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=tl-wr842nd Keresem egy ideje ezt a progit, de bár végig nyálaztam a guglit, eddig még nem sikerült rátalálni.
ez engem is érdekel... eddig azt hittem, hogy a telómon jelzi... mert valahová kattintva közli, hogy most ennyi, aztán annyi..

Titeket nem idegesít, hogy tudjuk hogy milyen nagy a világegyetem és mégis 1 % át sem ismerjük?

Legjobb válasz: Képzeld szegény hangyát, hogy idegeskedhet a Szahara szélén állva... Milyen baromi nagy homoksivatag!!! :-DD Na és? Legalább jó sok hely van benne, nem unjuk meg túl hamar. :-D

Képzeld szegény hangyát, hogy idegeskedhet a Szahara szélén állva... Milyen baromi nagy homoksivatag!!! :-DD Na és? Legalább jó sok hely van benne, nem unjuk meg túl hamar. :-D
Ha idegesít, tanulj csillagászatot és dolgozz ott. Menj el valamelyik VLA-hoz: most terveznek egy olyat, amelyikkel a legelsõ csillagokat (100000 évvel az õsrobbanás után) lehet majd vizsgálni. Vagy vizsgáld a háttérsugárzást, az még korábbi, és már egész jó eredmények is vannak belõle.
Miért, mekkora a világegyetem?
Miért kellene, hogy idegesítsen? Ha elkezdek ezen idegeskedni, attól még nem ismerünk meg ennél többet.
Bárcsak ez lenne az embereknek a legnagyobb problémájuk
Nem. Mert csak arra tudnék irígy lenni, az tudna hiányozni, amit konkrétan tudok hogy van, és az jó lenne nekem. A világegyetem meg szinte feltérképezetlen, kb semmi nincs, nagy üres semmi az egész. Ha esetleg van is máshol élet, az sem izgatna, mert a földit sem szeretem. Annyira nem érdekel már ez az egész. Minden, mindenki unható amugy is mint az állat.
Nem árt, ha ki tud lépni a virtuális térbõl...
A kérdező hozzászólása: Ahhoz energia kell (hely sem árt de ahol létre jön virtuális részecske ott feltehetõen van) és a kérdés pont az hogy ehhez milyen energia kell. (Nem tudom honnan jött neked ez a válasz)
Onnan, hogy mi az a virtuális részecske? Az gyakorlatilag csak néhány memória cella egy számítógép memóriájában. Az úgy onnan nem fog létrejönni. Én azt mondanám, hogy kell hozzá egy ütköztetõ, amiben egymásnak "csapják" az alkotórészeket. Ott meg ugye hõ is van, meg sebesség is van...
A kérdező hozzászólása: Nem számítógépes vagy ilyesmi módon virtuális.
A kérdező hozzászólása: Elképzelni nem tudom hogy te ezt pontosan hogyan is gondoltad. Virtuális részecskék minden hol jelen vannak ahol nincs anyag (mint az ûrben). Ahhoz hogy valódi részecskék legyenek energia kell nekik. Ha ezt meg kapnák akkor jönne létre ott valamilyen anyag és annak az anti változata.
Elektromos tér munkája révén lehet valódi részecske belõle. Egy gamma foton kell neki.
Sok pénz az lehet belõle. Mert a politikusok elájulnak ilyen szakkifejezésektõl és támogatják az ilyen kutatásokat. Virtuális részecske nincs. Antianyag nincs. De ha nem nekem hiszel, az sem baj, keresd tovább a virtuális világban. :) )
A kérdező hozzászólása: érdekelne hogy te mégis ezt hogy látod ezeket a dolgokat írnál róla bõvebben? (nem virtuális világban, hanem minden hol ahol nincs anyag pl.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!