Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy megfelelő-e a hallása (1 db)

Hogyan tudom megállapítani, hogy megfelelő-e a hallása a babámnak?

Sokszor szólok neki és le se bagóz, hiába tapsolok, kiabálok neki, rám sem hederít. Ez most azért van, mert nem hall jól v. annyira el van foglalva a játékkal, hogy nem ér rá velem foglalkozni. Mert például ha alszik és beosonok valamiért a szobába, akkor egy halk padló reccsenésre is felébred, meg meg is szokott ijedni hangoktól. Vigyem el fülészetre v. másnak sem mindig figyel oda a babája? 5 hónapos

Legjobb válasz: Azt kell megfigyelned,hogy azajokra pislogassal reagál-e. Ha pislog, pl tapsollsz, de nema szeme elõtt, inkább a füle mellett, akkor rendben van, csak azért rád sem hederít mert nem kiváncsi, vagy unja amit csinálsz.. olyankor változtatni kell a fekvését a játékot stb.

Azt kell megfigyelned, hogy azajokra pislogassal reagál-e. Ha pislog, pl tapsollsz, de nema szeme elõtt, inkább a füle mellett, akkor rendben van, csak azért rád sem hederít mert nem kiváncsi, vagy unja amit csinálsz.. olyankor változtatni kell a fekvését a játékot stb.
Ha a csöndben meghallja a zajokat, megijed tõlük, vagy érdeklõdve keresi a zaj forrását nem lehet baj. inkább csak el van foglalva. Ha nagyon aggódnál vidd el persze orvoshoz is, de mielõtt hazajöttetek volna akórházból megtörtént az elsõ hallásvizsgálat a picidnél, és ha baj lenne már tudnál róla!
A kérdező hozzászólása: Szerintem is inkább figyelmetlen, mert most kipróbáltam a tapsolást, nem látta a kezem, de csak akkor pislog, ha nincs benne valami nagyon fontos dologban. Ha valamit pl. sikerül megkaparintani, akkor hiába tapsolok, nem nagyon akar pislogni...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Olyan anyukák válaszára lennék kíváncsi, akinek a babája még kétszer alszik napközben.1- másfél év körüli babátok mennyit van ébren két alvás között?

Végigaludja az éjszakát?

7

Babylove Dm-es cumisüveg jó? Meg vagy vele elégedve?

3

Oktatott már ki kérdésednél a válaszoló?

Nem szimpla,az ő látásmódja szerinti válaszra gondolok,hanem kioktatásra,méghozzá "kedves"módon.

15

Mi történik ha csecsemőnknek 2 óránként adunk enni tápszert mert kéri, és vizet alig iszik?

9

Ti nem utáljátok, hogy a mini pelenkák 100 db-ot, a maxi pelenkák 40 db-ot tartalmaznak ugyanannyi pénzért :S?

Arról nem is beszélve, hogy a maxi plus meg a junior méret még ennél is kevesebb. 18 hós husis kislányom van, lassan maxi plusot kell vennem.

5

Hogyan lehetne leszoktatni a dobálásról?

17 hónapos a fiam és imád dobálni. A szép szó nem használ. Most azzal próbálkozom, hogy ha eldob valamit, közlöm, hogy ha még 1x eldobja, elveszem. Nem tudom, használ-e ez a módszer.
Kezére verni nem akarok, mert azt tanítom neki, hogy nem szabad megütni senkit és így elég visszás lenne. (Sajnos a pelenkázón is szeret rugdosni.)

3

Mikortól kell inni adni tápszeres babának?

Ahogy megszületett? Vagy csak a hozzátáplálás kezdetén?

4

Az ebédet már kiváltottuk, baj ha néha mégis tápszert kap a babám?

6 hós a kisfiam, 3 hete eszik egész adagot ebédre (zödség-gyümölcs-hús) . Eleinte nagyon szépen evett de másfél hete jön a foga és egy türelmetlen hisztigép lett. Az adagnak max a felét hajlandó megenni rendesen, az evés további része hiszti, nyűglődés, csapkodás. Amikor már ebèd elött látom hogy katasztrófa lesz az evés inkább csinálok neki tápszert. Nagy baj ez? Vagy nagyon összezavarom vele?
Az éjszakák is borzalmasak most, a nappalok is... Meg ez a kanalazás is szörnyű most hogy jön a foga...

6

10hós babának hány dkg husit kell/ene ennie egy nap?

1

Miben van otthon az 1 év alatti babátok?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!