Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy megfelelő-e a (26 db)

Gyerektartási díj megállapítása miként történik? Férjem külföldön dolgozik és nem tudom hogy magyar viszonyoknak megfelelöen vagy a kinti keresete alapján lehet e kérni a válásunk esetén. Tehát mi az alapja?

Legjobb válasz: A bíróság a kereset x %-t fogja megítélni. Ha a férjed kiküldetésben van, vagy is a munkáltató magyar csak pl németeknél vendégmunkás akkor elöfordulhat hogy a munkáltató csak a bért fogja ráírni, ami álltalában minimál bér, mert a többi pénz amit kap az kiküldetési díj, vagy ellátmány az nem számít bérnek. (de van olyan munkáltató aki azért feltünteti az ellátmányt is) Ha pl angoloknál van és ott bejelentett munkája van akkor onnan kell neki majd munkáltatóit hoznia.

A bíróság a kereset x %-t fogja megítélni. Ha a férjed kiküldetésben van, vagy is a munkáltató magyar csak pl németeknél vendégmunkás akkor elöfordulhat hogy a munkáltató csak a bért fogja ráírni, ami álltalában minimál bér, mert a többi pénz amit kap az kiküldetési díj, vagy ellátmány az nem számít bérnek. (de van olyan munkáltató aki azért feltünteti az ellátmányt is) Ha pl angoloknál van és ott bejelentett munkája van akkor onnan kell neki majd munkáltatóit hoznia.
Elõzõnek: nekem van olyan barátnõm, akinek a volt férje angol, és a lányuk után havi 800 font tartásdíjat fizet. Ha egyszer a tartásdíj a fizetés x százaléka, akkor annyit kell fizetni akkor is, ha a fizetés milliárdos összegre rúg. A tartásdíj pont arról szól, hogy az apuka a jövedelmének megfelelõ összeggel járul hozzá a gyerek ellátásához. Vagyis gazdag apuka nyilván kötelezõen többet ad a gyerekének, nem minimálbérre való összeggel szúrja ki a szemét, miközben maga él, mint Marci hevesen.
A kérdező hozzászólása: Nincs hazai kereset, önnállóan ment dolgozni és igen, angliában van. Tehát onnan kell kérni munkáltatói igazolást ezek szerint? Hoznia kell a tárgyalásra is mielöbb? Vagy csak a legvégére? Ezek szerint a fizetése 20% át kérhetem. Mindenképp köszönöm a választ.
A fizetés 20%-át kérheted igen, ha az nem irreális. Tehát ha keres nettó 1-1, 5 millát, akkor nem fogják neked ítélni annak a 20%-át.Ha keres keres nettó 100-150 ezer ft-nak megfelelõ összeget, akkor igen, valószínû megkapod a 20%át.Csak amennyit a bíróság reálisnak lát a gyerek tartására.Mert ugye az úgy tevõdik össze, hogy van a csp ami a gyereké, és van apja-anyja, akik 50-50%-ban kötelesek a gyereket eltartani.
15, 04-nek. Nem ez nem így van a magyar jogszabályok szerint. Ezt meg lehet akkor tenni ha apuka is bele egyezik, de ha nem, akkor nem.Az esetben marad a reális összeg.
Signal White Now Gold Nagyon megvagyok vele elégedve.
Mi a problémád az Amodenttel? Ha leírod, az miért nem jó, jobban tudunk neked másikat ajánlani. Vagy egyszerûen csak unod már? Egyébként én is Amodentet használok, a herbal verziót. A Colgate herbal-t is szeretem. Azt szoktam venni, amelyik kapható.
Vademecum Natural White vagy más Vademecum fajtát, mikor-hogy.
10 éve Elmexet használok, nem kellett azóta egy fogamat sem tömni. :)
sensodynet használok
Mindig másfajtát veszek, ami olcsó, de nem gagyi, szóval ismert márka. Amiben van szemcse is az olyat szeretem, nameg fuorid.

Holnap elsősavatón rockernek kell beöltözni és ötletem van hogy mit vegyek fel, csak nem tudom hogy megfelel e a célnak. Az alul leírtam mit gondoltam ki. hogy tetszik?

Szóval fekete farmer, fekete póló, farmering(?), bakancscsizmaszer?ség és egy nyaklánc ami rockeres stílusú.. ez így jó vagy a farmering nem illik oda?

Legjobb válasz: Ha nem volt szakállad nem is voltál igazi rocker.

Ha nem volt szakállad nem is voltál igazi rocker.
Kell még torzonborz haj és szakáll amiben el van rejtve elegánsan pár cigarettacsikk. És legyen a kezedben egy vodkásüveg is. http://www.cmt.com/sitewide/assets/img/artists/zz_top/zztop0..
Az én verzióm ez lenne: középen elválasztott haj, homloknál vmi kendõvel átkötve a fejen, fekete póló, ami lehetne laza, de szûkebb is, rövid farmer, az alá 1-2 helyen kilyukasztott fekete harisnya, fekete bakancs vagy tornacipõ, egy kicsi vörös rúzs:) én anno így toltam;)
elõzõ voltam..már ha lány vagy :D
hány évesek vagytok, 12? szakáll nélkül sose voltál rocker? különben, az örök, nincs olyan, hogy rocker voltam. max. divatrocker voltál. nem az öltözéktõl függ.

Hogyan tudom megállapítani, hogy megfelelő-e a hallása a babámnak?

Sokszor szólok neki és le se bagóz, hiába tapsolok, kiabálok neki, rám sem hederít. Ez most azért van, mert nem hall jól v. annyira el van foglalva a játékkal, hogy nem ér rá velem foglalkozni. Mert például ha alszik és beosonok valamiért a szobába, akkor egy halk padló reccsenésre is felébred, meg meg is szokott ijedni hangoktól. Vigyem el fülészetre v. másnak sem mindig figyel oda a babája? 5 hónapos

Legjobb válasz: Azt kell megfigyelned,hogy azajokra pislogassal reagál-e. Ha pislog, pl tapsollsz, de nema szeme elõtt, inkább a füle mellett, akkor rendben van, csak azért rád sem hederít mert nem kiváncsi, vagy unja amit csinálsz.. olyankor változtatni kell a fekvését a játékot stb.

Azt kell megfigyelned, hogy azajokra pislogassal reagál-e. Ha pislog, pl tapsollsz, de nema szeme elõtt, inkább a füle mellett, akkor rendben van, csak azért rád sem hederít mert nem kiváncsi, vagy unja amit csinálsz.. olyankor változtatni kell a fekvését a játékot stb.
Ha a csöndben meghallja a zajokat, megijed tõlük, vagy érdeklõdve keresi a zaj forrását nem lehet baj. inkább csak el van foglalva. Ha nagyon aggódnál vidd el persze orvoshoz is, de mielõtt hazajöttetek volna akórházból megtörtént az elsõ hallásvizsgálat a picidnél, és ha baj lenne már tudnál róla!
A kérdező hozzászólása: Szerintem is inkább figyelmetlen, mert most kipróbáltam a tapsolást, nem látta a kezem, de csak akkor pislog, ha nincs benne valami nagyon fontos dologban. Ha valamit pl. sikerül megkaparintani, akkor hiába tapsolok, nem nagyon akar pislogni...
mi a márkája? milyen jelzések vannak rajta?
A kérdező hozzászólása: Storchenmühle Duo MS ez van ráírva és Németországból kaptuk.
a fiamé is stm. de starlight sp. megnéztem neked a honlapjukon, nem gyártják már. semmiféle szám nincs rajta? a faimén oldalt van. lehet, h ezen még a huzat alatt. de ha nem találod meg, akkor inkább ne használjátok. 1. voltam
a gyerekülésnek van lejárata is, azt is nézd meg.
Én úgy tudom, hogy olyan ülést, amin nincs címke (még ha eredetileg megfelel is a szabványnak), nem lehet használni....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

14 éves vagyok 60 kg és kb.165 cm. Nem tudom eldönteni, hogy a koromhoz és a magasságomhoz képest megfelelő-e a súlyom. Szükséges a fogyás?

Legjobb válasz: Ha nem 14 lennél akkor a súlyod és a magasságod alapján azt mondanám, hogy egy picike odafigyelés nem árt. De fejlõdõ szervezet vagy, ne vond meg magadtól a tápanyagot és a vitaminokat. Inkább sportolj, kevesebb nasi, chips :) Diétázni ráérsz még.

Ha nem 14 lennél akkor a súlyod és a magasságod alapján azt mondanám, hogy egy picike odafigyelés nem árt. De fejlõdõ szervezet vagy, ne vond meg magadtól a tápanyagot és a vitaminokat. Inkább sportolj, kevesebb nasi, chips :) Diétázni ráérsz még.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)
hát fogyhatnál egy kicsit:)
A kérdező hozzászólása: lány vagyok.
Én is 14 éves vagyok 167cm és 43 kg. Nekem azt mondják még felszedhetnék pár kilót. Alízka
hát.. 16 éves korodig ha leviszed 55 kg-ra akkor az nem fog megártani:) Kevesebb nasi, sok gyümi zöldség (pl. vacsi helyett) Több ásványvíz, sport...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)
sztem nem sok, attól még h nem vagy gebe, még kövér se:P
Kéne kicsit fogynod. De ne fogyókúráz, mert fejlõdõ a szervezeted és kell a sok vitamin és a tápanyag. Kevesebb nasi, több zöldség-gyümölcs! Ne igyál szénsavas üdítõket , ásványvizeket.Javaslom , hogy igyál cukormentes teát citrommal. Sportolj! Otthon is tornázhatsz! Ha beírod a Google-ba 'aerobic dvd ingyen' egy csomó linket kidob és válogathatsz. Sok sikert! Pucc
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Sok.
Ne kezdj fogyózni, ne add be a derekadat az elvárásoknak. Egyetlen dolog fontos, hogy egészséges maradj, legyél, mind testileg, mind lelkileg :o) Testileg: még nõni is fogsz, súlyod így is jó kb, szóval csak tényleg arra figyelj, hogy sportolj valamit, ha nem tudsz, nincs idõd, akkor pedig otthon rutinszerûen egy napi kis fél órás torna fürdés elõtt. Ne nassolj sok édességet, próbálj meg egészségesen enni. Lelkileg pedig ne hagyd , hogy a különbözõ elvárások zsaroljanak (hogy mennyinek kell lenni a súlynak, stb) :o)
Szerintem pont jo ;-) ha kesobb zavrni fog akkor major ugyis elkezdesz fogyizni de most had en is 14 vagyok alacsonyabb 3CM vel es koverebb 1kg vel... en szo szerint ba*ok ra :-D akit szeret/bir az ugyis elfogad ahogy vagy ;-)

Honnan tudom, hogy az a gyerekülés, amit az autóban használunk, megfelel-e a szabályoknak?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ, de ez sajnos nem kivitelezhetõ, ugyanis az ülés már 2éves, nincs meg semmilyen papírja. Esetleg nincs magán az ülésen valami jelzés?

Egy ilyen címkének kell lennie rajta: http://www.biztonsagiules.hu/images/ece.JPG Ha a felirat ECE R 44/03, vagy ECE R 44/04 akkor jó ha nem ez a felirat akkor nem használható!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de ez sajnos nem kivitelezhetõ, ugyanis az ülés már 2éves, nincs meg semmilyen papírja. Esetleg nincs magán az ülésen valami jelzés?
Az ülés övébe van belavarrva egy minõsítõ cimke, számok vannak rajta, ha jól tudom ami 3-al vagy 4-el kezdõdik azok a jók, a 2-essel kezdõdõek már.
Ha tudod a márkáját talán a gyártó honlapján érdemes nézelõdni ha van neki.
A kérdező hozzászólása: Narancssárga matricát nem találtam, de az ülés huzatán van egy cimke, amin rajta van a szám. Azt is elfogadják?
Kettõvel felettem válaszolónak: Az E1, E2, stb.. a gyártó ország kódja! E1 az pont észak európai, az E2 egyéb európai, az E7 amerikai gyártás! Nem gyõzöm ismételni az ECE kódot kell nézni!
Narancssárga cimkén van ez a jelzés, általában a gyerekülés hátoldalán.E1, E2, E3, E4 .Ezt kell nézni.Jövõ év januárjától az E1, és E2 jelû gyermeküléseket nem lehet használni.
03, 04, -es jó, de elvileg január 1.-jéig a többi is használható, amit biztonsági övvel rögzíteni lehet. A 100 %-os válaszoló leírta a pontos kódjelzést.
Pl megnézed a dobozát, a papírjait, felhívod a gyártót milyen minõsítéssel rendelkezik a termék.
Ezen az oldalon megtalálható a válasz:http://bebibolt.hu/docs/HSZNT_GYBIZTUL_IWH.pdf
Ki nem szarja le? Nem úgy mész oda egy csajhoz, hogy helló, 25 cm-es péniszem van, van kedved meginni valamit.
Lóval jártál?
Mindig erre a legkönnyebb fogni, ha a nõ nem képes elmenni. Nem a te hibád.
Apukám, majd' 2* annyi vagyok, mint te, de 18-nál nagyobbal még nem is találkoztam, az pedig tökéletes volt. Nem tudom, honnan mérted, de ha helyesen, akkor az a lány csak egy kis liba, aki még beléd is akart rúgni.
Nekem csak egy olyan kérdésem van nõ létemre, hogy az exed ezt a méretet teljes hosszában be tudta fogadni?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam úgy hiszem nem én voltam a rossz partner.
Szia. Szerintem is csak beléd akart rugni! Én szivesen fogadnàlak. Ff létemre :-)
A 19 cm-es hosszúság bõven elég, szerintem inkább a vastagságra akarta mondani, lehet, hogy 5 cm-es jobb lenne neki.

Miért van hogy bizonyos xvid filmeket lejátszik a dvd lejátszó van amiket pedig nem olvas be? Meg tudom nézni hogy megfelelő-e az a file?

dvdre szeretnék kiírni apukámnak filmeket de mivel sokat kér és nem ért a számítógépekhez engem kért meg. Ki is írtam párat de nem mindet olvassa be és kárba ment a hely. Lehet látni valahol hogy jó formátumú-e? köszönöm a segítséget

Legjobb válasz: A kódolás miatt nem olvas egy-egy filmet. Letöltés elõtt nézz bele a technikai infóba, hogy XviD-e a kódolás. És avi kiterjesztésû legyen a fájl.

A kódolás miatt nem olvas egy-egy filmet. Letöltés elõtt nézz bele a technikai infóba, hogy XviD-e a kódolás. És avi kiterjesztésû legyen a fájl.
Nem minden torrent van avi -ban /sõt , alig / át kell õket formálni. Melyik torrent oldalon vagy?
Technikai segítségnyújtás: e-mail: [email protected] Tel. +36 (1) 346 7048 vagy: [link] Üzenetküldés...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már megoldódott, valami fel volt telepítve a gépre, ami bezavarta :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!