Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy hányas az oldalam (3 db)

Adott egy 1.5 négyzetméter területű kocak hogyan tudom kiszámítani hogy hányszor hányasak az oldalai?

köszönöms a válszokat!!!

Legjobb válasz: Mi az a kocak? Ha kocak alatt a négyzetre gondolsz (a kockának ugyanis felülete van), akkor gyököt vonsz a területébõl. Ha a kocka élhosszúsága kell, akkor ez a 1,5 négyzetméter a felülete. Egy lapjának a területe a hatoda, és ebbõl kell gyököt vonni.

Mi az a kocak? Ha kocak alatt a négyzetre gondolsz (a kockának ugyanis felülete van), akkor gyököt vonsz a területébõl. Ha a kocka élhosszúsága kell, akkor ez a 1, 5 négyzetméter a felülete. Egy lapjának a területe a hatoda, és ebbõl kell gyököt vonni.
A kérdező hozzászólása: nemtanultam még gyökvonást azért köszii
google: sqrt(1.5)
Gyökvonás: keressük azt a számot, amit önmagával megszorozva a rendelkezésünkre álló számot adja. A hatványozás megfordítása. Pl: gyök(4)=2 mert 2-õt megszorozva önmagával egyszer négyet kapunk. Értelem szerûen van négyzetgyök(2) köbgyök(3)... attól függõen hányszor is végeztük el a szorzást. Mgj.: Nem értem ha nem tanultátok, a gyökvonást még, miért adnak fel ilyen feladatot, amit azzal kell megoldani. Am. Sqrt(1.5) = gyög(1.5) = 1.22
A félreértések, kötözködések és okoskodások elkerülése végett, mivel a hatványozást értelmezzük negatív számokon is, és páros hatványnál a függvény inverze nem függvény (mivel egy értékhez két érték tartozik), ezért nem pontos az a definíció, hogy azt a számot keressük, aminek a négyzete annyi, mert ilyenbõl több is van. Tehát. Azt a POZITÍV számot keressük, aminek a négyzete annyi.
Ha kocka felszíne 1, 5 m², akkor nem abból kellene gyököt vonni az élhossz kiszámításához. :-) Mivel a kockának 6 lapja van, egy lap területe 1, 5/6 = 0, 25 m², vagyis 1 m² negyede. Ha nem tanultál gyökvonást, akkor is meg tudod oldani a feladatot. Ha rajzolsz egy négyzetet, melynek oldalai 1 méteresek, és két középvonallal négy részre osztod, azonnal látható, hogy a negyedrésznek mekkorák az oldalai.
1, 5 négyzetgyöke.
Helló! területet adott meg, nem felszint!

Hogyan tudom megnézni, hogy hányas az oldalam PageRank-je?

Legjobb válasz: A Mozilla Firefox-hoz lehet letölteni olyan kiegészítést ami megmutatja.

A Mozilla Firefox-hoz lehet letölteni olyan kiegészítést ami megmutatja.
netcraft... és az IE is le lehet tölteni!
Pl. itt is ellenõrizheted a PageRankot: http://www.gpr.hu/index.php?m=4
ennek az oldalnak amit ajánlsz 6 szintû:D netcraft toolbar za jobb lesz!

Honnan tudom meg, hogy ezen az oldalon hányas szám alatt vagyok?

Mindenkinél látom a válaszai alatt, hogy milyen azonosítója van. Még csak tegnap regisztráltam magam, és nem tudom sajnos.

Legjobb válasz: Fõoldal: toplista.

Fõoldal: toplista.
No sikeült megnézni?üdv az oldalon :-)))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most már átlátom!:-))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!