Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy egy macsak kb (3 db)

Hogyan tudom meg, hogy egy macsak kb. mennyi idős? Mennyi ideig él egy macska?

Legjobb válasz: Bajusza szinébõl lehet tudni..minél öregebb annál fehérebb. Áll szõrzetének színébõl, ezt csak sötét színû cicáknál lehet látni. Mozgáskultúrájukból is. A határozatlan, kóválygó mozgású macskák igen öregek. Vadon élõ macska 6-8 évig, a jól tartott, házi (lakásban) macska kb 8-11 évig él.

Bajusza szinébõl lehet tudni..minél öregebb annál fehérebb. Áll szõrzetének színébõl, ezt csak sötét színû cicáknál lehet látni. Mozgáskultúrájukból is. A határozatlan, kóválygó mozgású macskák igen öregek. Vadon élõ macska 6-8 évig, a jól tartott, házi (lakásban) macska kb 8-11 évig él.
Az elõttem hozzászólóval részben értek 1et, mert az én cicám kb 6 hónapos (az éven kaptuk) és olyan fehér a bajsza mint a tej. És szerintem néha 10 évnél több ideig is elél.
Kifejlett macskáknál, pontossan nem lehet megállapítani az életkort, csak saccolni állapota alapján.Az ivaros kandúrok, két évvel kevesebbet élnek, mint a herélt kandúrok.Az ivartalanítás nincs hatással a nõstényekre. Átlagban 12-14 évet élnek, de nem ritka a kevesebb/több életkor is.

A macskám hasas és már kb egy hete látszódik szemmel hogy mozognak benne a kismacskák és nem tudom hogy kb mikor születnek meg a kiscicák?

Legjobb válasz: a terhesség kb 2 hónapig tart a macskáknál,sztem pár hét muúlva 1-2,szulni fog.Majd írj mi lett.

a terhesség kb 2 hónapig tart a macskáknál, sztem pár hét muúlva 1-2, szulni fog.Majd írj mi lett.

Pár hónapja befogadtunk egy macskát, azóta lekölykezett, nem tudom, hogy hány hetesek, mivel az istálló padlására kölykezett, KB két hetesek, még szopniuk kéne, viszont az utóbbi pár napban nem látni az anyát, a kiscicák sírnak egész nap, mit tegyek?

Csak 2 nap múlva tudok venni nekik tejpótló tápszert, addig mit csináljak? Adjak nekik tehéntejet vízzel felhígítva? Vagy a másik lehet?ség: a n?véremnek van egy 8 hónapos kisgyereke, kérjek t?le babáknak való tápszert? Az jó a kiscicáknak is?

Legjobb válasz: A semminél mind a 2 megoldás jobb. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a tehén teje jobb. Ugye arra gondolsz, ami az állatból jön ki közvetlenül? Kecsketej is jó lehet, ha van esetleg. De biztos van állatorvos a faluban, érdemes felhívni, õ majd megmondja, h mi a legjobb. :) Kitartás!!!

A semminél mind a 2 megoldás jobb. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a tehén teje jobb. Ugye arra gondolsz, ami az állatból jön ki közvetlenül? Kecsketej is jó lehet, ha van esetleg. De biztos van állatorvos a faluban, érdemes felhívni, õ majd megmondja, h mi a legjobb. :) Kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: hát, ami az állatból kijött tej, olyan sztem nincs...az a tápszer? az nemjó nekik?
Csak azért gondoltam, mert írtad, h az istálló padlásán vannak a cicák, gondoltam hátha van tehén, kecske, ilyesmi. Ha nincs, akkor sztem jobb a tápszer. Sok kismacska laktózérzékeny, és sok baba is, asszem abban nincs. Viszont cumiztatnod kell õket, még nem tudnak enni. (Én 2 hétig cumiztattam egy kiscicát egyszer, de macskatápszerrel.) Fressnapf vagy Tesco nincs a kozeletekben? Ott ezeket megkapod!!! Találtam neked egy hasznos linket: http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk..
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsot !
a nagyobb boltokban lehet venni whiskas cicatejet, vagy vegyél laktóz mentes tejet a boltban! ha van otthon fecskendõ, abból etesd õket! a babatápszer is jó ötlet, a tejbe is tehetsz belõle. foglalkozz velük sokat és biztosíts nekik egy jó meleg helyet sok ronggyal, nehogy megfázzanak a picik ha van valami régi plüssálatkátok otthon, melléjük teheted mamapótlónak :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!