Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy egy macsak (24 db)

Hogyan tudok összeszoktatni egy kölyökkutyát egy felnőtt macskával? Bővebben lent.

Olyan fajtáról van szó, amiben erősen él a vadászösztön, és minden kisállatot megöl. Kb. 3 hónapos korában kerülne hozzám. A macskánk egy tündér, de ha más állattal találkozik, akkor morog-fújtat és rettentő ideges. Ez csak felizgatná/dühítené a kutyát. Az előző kutyánknál sem sikerült az összeszoktatás, és most nem szeretném elcseszni, fel akarok erre készülni. Segítsetek :)

Legjobb válasz: Próbáljátok meg két emberrel. Az egyik a macskát a másik a kutyát fogja és vigyétek egyre közelebb egymáshoz, ha valamelyik támadna el kell vinni onnan...és ezt addig amíg meg nem szokják egymást.

Próbáljátok meg két emberrel. Az egyik a macskát a másik a kutyát fogja és vigyétek egyre közelebb egymáshoz, ha valamelyik támadna el kell vinni onnan...és ezt addig amíg meg nem szokják egymást.
A kutyát azonnal le kell tiltani, ha rá akar menni a macsekra. A macska oldaláról nem akarok hülyeséget mondani, ezt inkább a macskás kategben kéne megkérdezni. Nekünk volt egy öreg macskuszunk, mikor kölyökkutyát hoztam a házhoz. A kiskutya szépen megtanulta tisztelni a macskát, de a macska sosem fogadta el igazán. Mondjuk nálunk az is közrejátszhatott, hogy a macska már beteg volt és vak is. Amikor megérezte a kutyát közelében, rögtön morgott meg fújt.
Nem tudom milyen fajtáról lehet szó, de egy morgó, fújó macskának nem sok kutya megy neki, viszont ha elszalad, annál is inkább. Elsõ pillanattól kezdve tiltani kell a kutyát és a tiltás egyébként is fontos szerepet kell, hogy kapjon az életében. Nem szabad õket összekényszeríteni, eleinte mindig csak felügyelettel legyenek együtt és a macskának meg kell adni a menekülés lehetõségét, akár csak úgy is, hogy egy zárt szobában fel tudjon ugrani valahová, a kutyát pedig azonnal tiltani, ahogy túlzott érdeklõdést mutat.

Hogyan tudom a felnőtt macskámat egy új lakásba szoktatni?

Hallottam róla,h egy kis macskát könnyebb új helyre szoktatni de sajna az én macskám már 6 éves:S tudnátok nekem segíteni?

Legjobb válasz: Eleinte ne csinálj semmit, csak hagyd, hogy a maga tempójában kinyíljon. Ne hivogasd, ha el akar bújni, hadd bújjon el. Mi ma költözünk, és még azt a tervet eszeltem ki, hogy majd az új helyen nagyon finom falatokat fog kapni, mert egyébként szárazat eszik, de most bevásároltam konzervbõl. Abban bízom, hogy a finomságok hatására majd jó élménnyel társítja az új lakást. Eleinte azért ne hagyd sok idõre otthon egyedül ha meg tudod oldani maradj vele pár napot.

Eleinte ne csinálj semmit, csak hagyd, hogy a maga tempójában kinyíljon. Ne hivogasd, ha el akar bújni, hadd bújjon el. Mi ma költözünk, és még azt a tervet eszeltem ki, hogy majd az új helyen nagyon finom falatokat fog kapni, mert egyébként szárazat eszik, de most bevásároltam konzervbõl. Abban bízom, hogy a finomságok hatására majd jó élménnyel társítja az új lakást. Eleinte azért ne hagyd sok idõre otthon egyedül ha meg tudod oldani maradj vele pár napot.
Az én cicám 8 éves volt, amikor elköltöztem a szüleimtõl. Vittem õt is magammal, mert hát az én gyermekem. Borzasztó volt látni, ahogy szenved az új lakásban. Lelkiismeret furdalásom volt. Gondoltam, hogy nem lesz könnyû, de erre nem számítottam. Nem evett, napokig ki sem jött a fotel alól. semmi nem érdekelte, a kedvenc kajája miatt sem jött elõ. Reméltem, hogy elmúlik, de nem múlt. Egy hét után inkább hazavittem a szüleimhez. És hirtelen olyan boldognak látszott, körbeszaladta vagy négyszer az egész lakást, majd persze evett egy jót. Így gyakran kell látogatnom...nem tudom, nekem ezt tûnt a legjobb megoldásnak. de minden cica más...
14 éves maccsal költöztem. A bútorok, a kutyatársa, a gazdája ugyan azok voltak. Körbe szagolgatta a lakást és annyi.
Jelentem mi is túl vagyunk rajta. Az autózást nem viselte jól, amikor felértünk szabadulni akart a hordozóból, de mikor kinyitottam a hordozót inkább visszabújt a mélyére. Raktunk ki neki kaját, játékokat, és hagytuk, hogy magától feloldódjon. Nála is beindult a lopakodás, körbejárt mindent, zajoktól még kicsit rebben, de ma reggel vígan nézelõdött az ablakban mikor felkeltem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek vasárnap költözünk remélem minden rendben lesz:)

Itthon hogyan tudok segíteni egy mérgezett macskának hogy jobban legyen?

Állatorvoson kívül.

Legjobb válasz: Meghánytatod sós oldattal és feltétlenül elviszed az állatorvoshoz.Tejet ne adj neki,az gyorsíthatja a felszívódást!! Ha már tüneteket produkál,akkor nem nagyon. Különben csak imádkozással sajnos.

Meghánytatod sós oldattal és feltétlenül elviszed az állatorvoshoz.Tejet ne adj neki, az gyorsíthatja a felszívódást!! Ha már tüneteket produkál, akkor nem nagyon. Különben csak imádkozással sajnos.
Mibõl gondolod h mérgezés?
én pont úgy tudom h tejet kmell adni mert az semlegesít.. amúgy orvos nélkül túlélni nagyon kisesélye van
A kérdező hozzászólása: Mert habzik a szája nem eszik és gyenge
tej a net szerint is épp h jót tesz neki, pesze jó lenne tudni milyen mérgezés, de orvos nélkül nem értem mit akarsz? http://www.macskamentes.eoldal.hu/cikkek/elsosegely/mergezes.. úgyis meghal ha nem viszed orvoshoz, ráadást jó sokat szenved is...
Sztem próbáld meg állatorvoshoz vinni, õ jobban megtudja állapítani h mire lenne szüksége. Lehet bekapott valami nem mérgezõ dolgot és attól van rosszul, de az is lehet h mérgezés. Ha mérgezés és tünetei vannak akkor minden perc számít h megkapja az ellenszert mert különben elpusztul.
remélem már elvitted orvoshoz és jól van!
Komolyan végignézed ahogy kínok között elpusztul, miközben úgy gondolod, hogy valószínûleg megmérgezték?! Esküszöm kiderítem a címed, feljelentelek állatkínzásért!


Kb úgy néz ki, ahogy leírtad. Vidd orvoshoz szegényt, ne szenvedjen!
Hát azt szerintem ne te állapítsd meg, hanem egy orvos! Persze hogy nem engedi hogy hozzá érj, mert annyira fáj neki!
Attól függ...Egyáltalán nem tud mozogni? Mert az enyémnek is felvan dagadva a praclia 3x akkorára de tud mozogni.A Doki szerint csak rándulás.Eszik rendesen?
Vidd orvoshoz, okosabbat nem tudok mondani. Ne hagyd szenvedni, biztos fájdalma van.
Vidd el orvoshoz, mert ha nem is törés, de legalább fájdalomcsilapítót és gyulladáscsökkentõt ad neki. Ne hagyd szenvedni!
A kérdező hozzászólása: Na elvittem (az állatorvosom csak este6-8ig rendel így mivel tegnap sérült meg csak ma tudtam venni este) azt mondta, hogy begyulladt neki a lába mert kandúr és összeverekedett egy másik macskával és ahol az megkarmolta ott elfertõzõdött. Kapott 2szurit és még 2nap múlva is elkell vinnem még 2szurira. :) Amugy igen rendesen evett és ivott de vizet nem csak tehéntejet vízzel hígitva.
Jobbulást kívánok a cicusnak! Szerintem ivartalanítsd, hogy ne verekedjen többet.

Hogyan tudok megszelidíteni egy idősebb macskát?

tegnap került hozzánk az utcáról. sztem 2-3 év körül van.

Legjobb válasz: Megszelidítheted, de sok munka lesz, és valószínû vad marad valamilyen szinten.

Megszelidítheted, de sok munka lesz, és valószínû vad marad valamilyen szinten.
Ezek szerint valóban brutál macska lehet. :D Lefotóznád õt, hogy megmutathasd nekünk? :) Kíváncsi vagyok rá. F.
Meglehet vele birkózni. Én úgy fogadtam be egy kandúr macskát hogy az elején elfutott, nem jött közel. De a kaja mindent vitt. Kajával csalogattam a közelembe, és megpróbáltam megsimogatni, az elején még elfutott, de pár nap múlva már jöhetett a lépcsõn felcsalogatás. Aztán sok kitartással de már fel tudtam venni a kezembe és így felvinni a lépcsõn(hosszú a lépcsõnk) .Ezután pedig jött a lakásba szoktatás. Ma már itt van 2 éve :) és nagyon szelíd lett, bár néha még karmol. Lehet hogy bántották és így bizalmatlan lett az emberrel. De egy kis türelemmel mindent el lehet érni. Neked azt tanácsolom hogy etesd kézbõl finom falatokkal(olyannal amit nagyon szeret, pl: hal, máj, sonka, párizsi, virsli) csak vigyázz mert lehet hogy az ujjadba is beleharap, és próbáld meg közel tenni hozzá a kezedet az elején még ne érj hozzá, had szokjon meg. A lakás is új neki úgyhogy próbál meg csendet teremteni, és tegyél oda neki egy dobozt amiben el tud bújni( így biztonságban érzi majd magát) Próbálj meg játszani vele madzaggal, csak ne tegyél hirtelen mozdulatokat mert akkor megijedhet.
Túl sokat akarsz túl hamar. Egyelõre ne akarjál játszani vele, ne simogasd, csak tegyél ki neki enni meg inni, és hagyd békén. Aztán idõvel maradj ott, miközben eszik, esetleg evés közben simogasd. De ne most rögtön. Egy idegen, emberhez nem szokott cicát nem két nap alatt fogsz megszelídíteni.
Van rá esély sok türelemmel.Ki tudja mik történhettek szegénykémmel az utcán.Lehet sokszor bántották.Mi amikor elköltöztünk kertesbe egy hétre rábíztuk valakire, hogy vigyázzon rá amíg lebonyolítjuk a költözést.Egy hétig nem szólt hozzánk, hátat fordított mindig.Kiült az emeleti ablakba, és amikor be akartam onnan venni, inkább a gyors liftet választotta, kiugrott.Azért az ilyen karmolásokkal vigyázz, amíg meg nem csináltattál minden vizsgálatot a dokival, hogy minden rendben van vele, nem e beteg.
Megszelídíteni nem lehet az állatokat. Felismerik, megérzik a jellemeket. Egy élõlény, aki rossz körülmények között nõ fel különösen érzékenyebben reagál, hisz érzelemgazdagabb, attól függetlenül, épp azért, mert negatív tapasztalatai vannak. A macskákat akár a hûvös is stresszessé teheti szerintem. Észrevettétek már, hogy azok az állatok akik megbíznak bennünk, milyen nyugalommal néznek a szemünkbe?
A kérdező hozzászólása: igen. észrevettem. :)
A kérdező hozzászólása: megadod az e-mail cimed? külök át képet. amugy sikerült kiszednünk a sarokbol.... most egy nagy ketrenek a teteje van rajta... kicsit drasztikus. tudom. de lehet valahogy megprobáljuk kivinni a házból. mert nagyon nem tettszik neki a helyzet... meg nekünk sem hogy ennyire agresszív. kinézetre mondjuk annyira nem látszik rajta... max a termetébõl. kegyetlen sokat eszik. hosszú szõrû. félperzsa macsek. ugyanilyenem van... csak az kedvesebb.....
Ide elküldheted nekem a képet: [email protected] Kíváncsi vagyok rá. :) Fanni

Hogyan tudom meg, hogy egy macsak kb. mennyi idős? Mennyi ideig él egy macska?

Legjobb válasz: Bajusza szinébõl lehet tudni..minél öregebb annál fehérebb. Áll szõrzetének színébõl, ezt csak sötét színû cicáknál lehet látni. Mozgáskultúrájukból is. A határozatlan, kóválygó mozgású macskák igen öregek. Vadon élõ macska 6-8 évig, a jól tartott, házi (lakásban) macska kb 8-11 évig él.

Bajusza szinébõl lehet tudni..minél öregebb annál fehérebb. Áll szõrzetének színébõl, ezt csak sötét színû cicáknál lehet látni. Mozgáskultúrájukból is. A határozatlan, kóválygó mozgású macskák igen öregek. Vadon élõ macska 6-8 évig, a jól tartott, házi (lakásban) macska kb 8-11 évig él.
Az elõttem hozzászólóval részben értek 1et, mert az én cicám kb 6 hónapos (az éven kaptuk) és olyan fehér a bajsza mint a tej. És szerintem néha 10 évnél több ideig is elél.
Kifejlett macskáknál, pontossan nem lehet megállapítani az életkort, csak saccolni állapota alapján.Az ivaros kandúrok, két évvel kevesebbet élnek, mint a herélt kandúrok.Az ivartalanítás nincs hatással a nõstényekre. Átlagban 12-14 évet élnek, de nem ritka a kevesebb/több életkor is.

Bengáli macskát szeretnék tartani Nem tudom, hogy hol lehetne venni és egyáltalán lehet e tartani Magyarországon? Veszélyes macska fajta? Nehéz tartani? Szerintetek karácsonyra lehetne kérni egy bengáli macska kölyköt?

Drága hozzájutni egy ilyen macskához ?

Legjobb válasz: Miért nem tartassz inkább egy házi cirmost? Nem jobb érzés befogadni egy kismacskát, mint venni egyet, aki haszonért tenyészti? De lehet, hogy én gondolkodok hülyén.

Miért nem tartassz inkább egy házi cirmost? Nem jobb érzés befogadni egy kismacskát, mint venni egyet, aki haszonért tenyészti? De lehet, hogy én gondolkodok hülyén.
Nem a legmefelelõbb macskafajta lakásban való tartásra. Akkor már inkább egy mentett házicirmos, szinte ingyen.
Hat nem tudom ti hogy vagytok vele, én pár hónapja vettem egy bengali cicust és ugy érzem minden pénzt megért! Az viszont igaz hogy soksoksok figyelmet igenyel, de nagyon szeretnivaló és okos. Félig macska félig eb :)
bengáli macskát bengálban lehet venni leginkább.igen veszélyes fajta, ha felhergelik.nehéz tartani is ha már felnõtt fõleg ha sokáig akarod tartani mert azt a macska sem szereti és a kezed is el fog fáradni.lehet kérni karácsonyra csak ki kell tölteni az ide vonatkozó karácsonyiajándékigénylõ lapot 2 példányban, ha pozitív az elbírálás akkor részt kell venni egy 6 hetes Bengáli macskatartás alap és középfokú tanfolyamon aminek a végén vizsgát kell tenni.Ez egy 20 perces macskatartás kinyújtott karral, egyenes derékkal.A macska ára magában foglalja az állatot magát, a hozzá járó téli és nyári öncserélõ burkolatot(prém) és a macskaallergát kiváltó illatanyagokat. remélem tudtam segíteni, vagy egy jót röhögtél rajta csak :)
Mi 7 éve 80 ezer forintért vettünk fajtiszta bengáli kölyköt. Most 120 ezer forint egy fajtiszta. Nem nehéz tartani, viszont nagyon sokat nyávognak, követelik a figyelmet és játszani kell vele amennyit csak tudsz, különben egész éjjel panaszkodni fog neked.

A macskámnak szeretnék készíteni egy egyszerű macskaházat de nem tudom hogy kezdjek hozá?

Legjobb válasz: Szia,Ha macska házat akarsz készíteni,akkor elõszõr is fára,szögekre,kalapácsra,mérõszalaggra,fürészre,egy filcre,textílre/ruhaanyagra,és töltõ anyagra,vagy szívacsra lesz szükséged :) Elõször is,a legegyszerûbb cicahát,a kocka,így 4 ugyan akora Négyzetalakú falapot méretre vágsz,ebben segít a filc,azzal jelölheted hol vágd le,ezután levágsz egy arányos textílt/ruhaanyagot amivel a falapot bevonod,s megtöltõd,így csinálsz mind az 5 fa lappal,aztán öszeszögeled az oldalakat 1 et kivéve,a bejáratit,az alját s a tetejét is,így lesz egy kocka alakú puha házikód,de mivel az elején nincs falap,így azt a kimaradt falap közepébõl kvágsz egy kör alakú nyillást,akkorát hogy kényelmesen beleférjen a cicus,s ezt is oda szögeled,s kész is :) És lesz egy 5 puha oldalú,egyik oldal bejárattal,kis cica kuckó :D

Szia, Ha macska házat akarsz készíteni, akkor elõszõr is fára, szögekre, kalapácsra, mérõszalaggra, fürészre, egy filcre, textílre/ruhaanyagra, és töltõ anyagra, vagy szívacsra lesz szükséged :) Elõször is, a legegyszerûbb cicahát, a kocka, így 4 ugyan akora Négyzetalakú falapot méretre vágsz, ebben segít a filc, azzal jelölheted hol vágd le, ezután levágsz egy arányos textílt/ruhaanyagot amivel a falapot bevonod, s megtöltõd, így csinálsz mind az 5 fa lappal, aztán öszeszögeled az oldalakat 1 et kivéve, a bejáratit, az alját s a tetejét is, így lesz egy kocka alakú puha házikód, de mivel az elején nincs falap, így azt a kimaradt falap közepébõl kvágsz egy kör alakú nyillást, akkorát hogy kényelmesen beleférjen a cicus, s ezt is oda szögeled, s kész is :) És lesz egy 5 puha oldalú, egyik oldal bejárattal, kis cica kuckó :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat hasznos volt
Nagyon szívesen :)

A macska tudja magáról hogy ő egy macska?

Legjobb válasz: Az enyém szerintem kutyának hiszi magát, mert állandóan a lábtörlõn alszik, és meg van gyõzõdve róla, hogy neki otthon kell lennie a kertben mindig. :D (Amikor autóval jövünk haza, mindig látjuk messzirõl rohanni, majd leül a lépcsõn, mintha végig ott lett volna. Komolyan, be akar minket csapni.) De azt is hiszi, hogy mi mindig elvárjuk, hogy egyen, ezért kikönyörgi a kaját, és amíg szerinte látjuk, addig eszik egy-két falatot, aztán otthagyja, mikor úgy gondolja, hogy már nem figyeljük. Attól tartok, akármit is hisz magáról, minket nagyon félreért. :P

Az enyém szerintem kutyának hiszi magát, mert állandóan a lábtörlõn alszik, és meg van gyõzõdve róla, hogy neki otthon kell lennie a kertben mindig. :D (Amikor autóval jövünk haza, mindig látjuk messzirõl rohanni, majd leül a lépcsõn, mintha végig ott lett volna. Komolyan, be akar minket csapni.) De azt is hiszi, hogy mi mindig elvárjuk, hogy egyen, ezért kikönyörgi a kaját, és amíg szerinte látjuk, addig eszik egy-két falatot, aztán otthagyja, mikor úgy gondolja, hogy már nem figyeljük. Attól tartok, akármit is hisz magáról, minket nagyon félreért. :P
Szerintem csak azt tudja, hogy õ valami, ami õ maga. És vannak még hozzá hasonlók, és tõle különbözõk. Nem hiszem, hogy "macskának" nevezné magát. :)
Az enyém nem . Ugyanis , harap.
Kérdezd meg hogy tudja-e :D Amúgy ezt senki nem tudja meg mondani.
Honnan tudná? Ugyan már, szerintem pont leszarja, hogy õ mi. Csak van, ösztönlény, és kész. Ha már itt tartunk: A baktérium tudja, hogy õ egy baktérium?

Miket vegyünk? Ma hozunk el egy kiscicát és nem tudom, hogy miket kell neki venni. Kinti macska lesz. Veszek neki megfelelõ tápot, tányért, és azonnal visszük orvoshoz.

Legjobb válasz: Mi az, hogy kinti macska? Hol fog aludni, hol fog meleg vackot és védelmet találni az idõjárás és a más macskák-kutyák elöl?

Mi az, hogy kinti macska? Hol fog aludni, hol fog meleg vackot és védelmet találni az idõjárás és a más macskák-kutyák elöl?
Ha kinti lesz, feltétlenül fegyél neki egy nyakörvet (akár bolhariasztósat) amire ráírhatod hogy hova tartozik, mert így ha túl messze megy visszahozhatják neked, illetve ha hízelkedõ típus nem akarják majd a "szegény kóbor" cicust befogadni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!