Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy a szomszéd (45 db)

Mit tehetek ellene? Meg tudom védeni a szomszéd macskájától az enyémet? Pár hónapja a szomszéd macska állandóan bántja a mienket. Szegény nem mert már hazajönni. Többször látom, hogy a szomszéd macskája még az ajtóig sem engedi.

Közvetlen a szomszédunkban a családnál szintén van egy kint tartott macska. Nekünk is van egy kis befogadottunk. Kergeti és csúnyán megveri. (azóta van ez, amióta a másik cicánkat -aki valószínûleg eddig megvédte ezt a kis picurkát- sajnos el kellett altatni betegség miatt).

Legjobb válasz: Valami lány és gergoka12! Gratulálok olyan értelmesek vagytok. Nem agyonlõni kell hanem ivartalanítani és szólni a szomszédnak hogy nevelje meg a macskáját!!!!!! ENNYI

Valami lány és gergoka12! Gratulálok olyan értelmesek vagytok. Nem agyonlõni kell hanem ivartalanítani és szólni a szomszédnak hogy nevelje meg a macskáját!!!!!! ENNYI
old meg a gechííí szomszédét mert én elkapnám és szarrá verném :) )
Ivartalanítatsátok és legyen bent.
Lödd le légpuskával, csuzlival vagy valamivel.

Hogy tudom megtanítani a kutyánkat arra, hogy ne engedje ide a szomszéd kiskutyáját, de ne is bántsa?

Kerítés nincs a két telek között. A szomszédban van egy golden retriever kiskutya, akit a héten mi etetünk, mert a szomszéd elutazott. Amikor átmegyünk etetni, játszunk is vele, utána mindig át akar jönni velünk. A kutyánk (foxi), ha meglátja, kergeti, morog rá, elkapja, félünk, hogy megharapja. Azt nem szeretnénk, ha átszokna hozzánk, mert nagyon haspók kutyus, amikor a teraszunkra felszabadult, fél perc alatt eltüntette a 6 macskának kitett kaját, pedig el?tte etettük. Viszont azt sem szeretném, ha a mi kutyánk bántaná. Hogyan lehetne arra megtanítani a kutyámat, hogy zavarja vissza a saját helyére, de ne nyúljon hozzá?

Legjobb válasz: Olyan nincs. Vagy játszanak, vagy baj lesz. Nemlétezõ határt meg nem lehet betartatni egy kutyával sem. Mindkét kutyának mondhatod, hogy maradsz,de hol?

Olyan nincs. Vagy játszanak, vagy baj lesz. Nemlétezõ határt meg nem lehet betartatni egy kutyával sem. Mindkét kutyának mondhatod, hogy maradsz, de hol?
A kérdező hozzászólása: Határ van a két telek között, valamiféle kerítés is, de nem igazi, csak nagyjából térdig ér, a kutyák simán átugorják.
A kérdező hozzászólása: Az is megoldás lenne, ha annak a kis kajlafülûnek tudnám megtanítani, hogy maradjon ott, ne jöjjön utánam. De jön. Határozott NEM-re, OTT MARADSZ-ra nem reagál, az meg távol áll tõlem, hogy ráüssek vagy bármilyen módon fájdalmat okozzak neki, ha átugorja a palánkot.
Egy goldent nem is szabad veréssel vadítani. Ezek kedvelt vakvezetõk, értelmesek, szelidek. Jutalomfalattal kell rábirni, hogy elléphess és jutalomfalattal kell visszacsalni a kerítés másik oldalára.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam azt is. A baj az, hogy annyira örül, hogy végre van vele valaki, hogy se hall, se lát, csak rohan utánam. Hiába magyaráztuk a szomszédnak, hogy egy ilyen kicsi kutyát nem lehet egyedül hagyni egy hétre, vigye el az anyjáékhoz, egyik fülén be, a másikon ki.
Sajnos ennyire nem értek hozzá. Jó lenne, ha el tudna játszani egy fadarabbal, vagy ha pici egy lasztival. Cipõt nem írok, bár biztos szeretné a szagát, de az rossz szokáshoz vezet. :)

Hogyan tudom lejelszavazni a wifi routeremet, úgy hogy a szomszéd ne tudjon rácsatlakozni?

Legjobb válasz: Nem tudom, milyen routert használsz. De a legtöbbnél a felhasználói kézikönyvében le van írva a router IP címe (Pl.: 192.168.0.1). Ezt a címet kell beírnod a böngészõ címsorába. A bejelentkezés után meg kell keresni "Wireless Settings"-et (ez lehet menü, nyomógomb, a routertõl függ). Itt lehet beállítani a titkosítást (pl.: WPA2-öt szeretnél használni), alatta pedig a jelszót vagy a kulcsot (routertõl függ) kell megadni. Majd a beállításokat elmenteni a "Save Settings"-el. Remélem, hogy tudtam segíteni.

Nem tudom, milyen routert használsz. De a legtöbbnél a felhasználói kézikönyvében le van írva a router IP címe (Pl.: 192.168.0.1). Ezt a címet kell beírnod a böngészõ címsorába. A bejelentkezés után meg kell keresni "Wireless Settings"-et (ez lehet menü, nyomógomb, a routertõl függ). Itt lehet beállítani a titkosítást (pl.: WPA2-öt szeretnél használni), alatta pedig a jelszót vagy a kulcsot (routertõl függ) kell megadni. Majd a beállításokat elmenteni a "Save Settings"-el. Remélem, hogy tudtam segíteni.
Talán nem kéne ilyet használnod... hívd fel azokat, akiktõl a netet kapod, majd õk segítenek
Lúzeeer
Ez elsõ válaszolónak : te félreértetted a kérdést


Hogyan tudom rávenni a fölsõ szomszédot, hogy kijavítsa a beázás okát?

A fölsõ szomszédunk hónapok óta áztatja a mennyezetet, falat. A biztosító szakembere úgy találta, hogy a vizesedés forrása az õ fürdõszobája, de õ nem hajlandó ezt elismerni. Ragaszkodik hozzá, hogy felõlünk, tehát lentrõl bontsák ki a hibás részt. Hogy lehet rávenni a szomszédot arra, hogy az õ fürdõszobájában feltárják és kijavítsák a vizesedés okát?

Legjobb válasz: Feljelentést teszel és mellékeled a szakértöi véleményt.

Feljelentést teszel és mellékeled a szakértöi véleményt.
hát noszogassák a többiek is a fenti szomszédot, és a baj máris meg van oldva ha nagyobb a nyomás rajta, akkor jobban rászánja magát, hogy megcsináltassa amit kell NEM a beázott embert kell szidni amiatt, hanem azt aki a beázást okozza és ha Veled történne ugyanez?
#9: A többiek meg le vannak szarva, mi?
csináltasd meg a beázást munkásokkal az éjszaka közepén vagy akkor amikor a felsõ szomszédodnak idegesítõ lenne ha alulról munka zaja menne fel, hadd dörömböljenek felfelé a munkások majd ha panaszkodik: mondd azt neki, javítsd ki a beázás okát, aztán majd nem lesz ilyen...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5-ös válaszoló vagyok. Kedves utánam szólók! Másfél éve élünk ebben lakásban, fél évvel az ideköltözésünk elõtt lett felújítva a fürdõszoba (teljes csõ és villamos vezeték cserével), ezért mi hozzá sem nyúltunk. Itt megbukott az, hogy 10 évente felújításokat kellene végezni, akkor nem lenne ilyen probléma. Nem mellesleg megjegyzem, a lakás megvásárlása után éppen elég volt azon részeket felújítani, amire ráfért, nem a vadi új fürdõszobának fogunk nekiesni, gondolom ez érthetõ. A felelõsség témára reagálva: Mint említettem, amint kiderült, hogy mi vagyunk a felelõsök (egy percig sem mondtuk, hogy nem, akkor annyira egyértelmû volt) megcsináltattuk, biztosításunk VAN, de elintézték annyival, hogy anno a kivitelezés nem volt elég körültekintõ, nem olyan anyagot használtak (vagy nem megfelelõ illesztést, nem tudom), amit kellett volna, így nekik eszük ágában sincs fizetni. Innentõl kezdve hajtsam be, akin akarom. Nem fogok évekig az elõzõ tulaj nyakára és az akkori kivitelezõ cég után járni, hogy felelõst keressek, aki visszaadja pénzemet. Ha már ilyen indokot kaptunk "szakértõi véleményként", mi úgy voltunk vele, hogyha már egyszer szét van verve az egész fürdõ, akkor kicseréltetjük (ismét) az összes csövet, nehogy máshol is elpattanjon. Még olyat is kicseréltettünk, ami "közös", vagyis ha az törne el, akkor a társasházi biztosítás fizetne. Ez valóban öreg volt. Beszéltünk a közös képviselõvel, õ rábólintott, pont. Most ha még ezek ellenére is vizesednek alattunk, akkor én már nem tudok és nem is akarok mit kezdeni a helyzettel, ameddig be nem bizonyosodik, hogy valóban mi vagyunk a hibásak. Ha mi vagyunk, akkor vissza fogjuk hívni a vizes embert, akit legutóbb is, hogy tessék megcsinálni normálisan, ennyi. Nem érzem fairnek, hogy ránk akarják verni a balhét, amikor pont ugyanannyira lehet hibás a mellettünk lakó is, akinek esze ágában sincs beengedni bárkit is, hogy megnézzük esetleg onnan ered-e a probléma, nála nincsenek-e ennek jelei. Én nem mondom azt, hogy a kérdezõ esetében is ez a helyzet, mert van olyan, amikor egyértelmû ki a hibás (nálunk is az volt a csõtörés). Ellenben vannak olyan helyzetek is, amikor szerintem a másik felet is meg lehet érteni és csak is ezért írtam le a mi helyzetünket. Amint bizonyítható lesz, hogy mi vagyunk a hibásak, teszünk a panasz ellen, addig nem.
#5: Havi ezres egy biztosítás...
Kedves 5. válaszoló! A szakértõ sem lát keresztül a falon, sõt bele sem lát. Ezért nem fog "garanciát" adni a szakvéleményére, hiszen mint a neve is mutatja az csak egy vélemény, nem tény. Aki emeletes házban lakik, sajnos szembesül néha azzal, hogy a tervszerû megelõzõ karbantartás elmaradása váratlan kiadásokat okoz. ha legalább 10 évente felújítanád a lakásodat és mondjuk 20 évente a fürdõszobádat, nem fordulhatna elõ ilyen. De 40-50 éves csövektõl nem kell csodát várni! A tulajdon költségekkel, kötelezettségekkel is jár, nem csak jogokkal. Egyébként egy lakásbiztosítás jelentõsen meg tudja könnyíteni az ilyen helyzeteket.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én ezt most egy kicsit másik szemszögbõl élem meg, úgyhogy elmesélem. Bár nem ismerlek sem titeket, sem a felsõ szomszédotokat, de talán nem árt a történetem. Jó egy hónapja feljött az alsó szomszéd, hogy ne haragudjunk már, de nála folyik a plafonból a víz, szó szerint már vagy 3 hete. Arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy miért nem jött elõbb és amikor kihívtunk egy szakembert és közölte, hogy alsó hangon 45 ezer lesz, ha õk neki esnek a fürdõnknek, akkor közöltem, hogy ez most nem fog menni. Tudom, hogy gáz, de hó végén nem tudtunk honnan elõrántani ALSÓ HANGON ennyi pénzt. Egy hét múlva szét lett barmolva az egész fürdõszobánk, ki lett cserélve az összes lefolyó csõ és a lemenõ ág is, ami még nálunk található. 80 ezer forintot fizettünk érte, azóta nem volt panasz. Erre két hete feljön a mellette lakó néni, hogy most az õ plafonját áztatjuk. Látszik nála, hogy vizes és akár tõlünk is jöhet, de nem tudok és nem is akarok vele mit kezdeni, amíg be nem bizonyosodik, hogy tényleg friss folt és tényleg tõlünk jön! Megkértem, hogy ha panasza van beszéljen a közös képviselõvel és hívjanak szakértõt, jussanak be a szomszédhoz is, mert mi a múltkori csõtörésnél kicseréltettünk minden csövet, nem vagyok hajlandó beismerni, hogy mi vagyunk a hibásak és újra szétveretni mindent, amikor abszolút nem biztos, hogy közünk van hozzá, pont. Nem azért, mert köcsög vagyok és nem vállalom a felelõsséget, ha mi vagyunk a hibásak, tenni fogunk a probléma ellen ismét, de azért szerintem a mi álláspontunk is érthetõ. Beszélj a közös képviselõvel a lehetõségeidrõl, próbálja meg kezelni a vitás helyzetet, esetleg hívjon szakértõt, aki ha bizonyítja, hogy a felsõ szomszédnál van gáz, akkor mer "garanciát" adni a szavára, hátha ez a szomszédot is meghatja. Ha nem, akkor még mindig jöhet a jogi útra terelés.
A biztosításod elvileg áll valamennyit a költségekbõl. A szomszédodnak viszont kötelezõ megcsinálnia. Ha akarod hívj ki egy igazságügyi szakértõt, az majd ad szakvéleményt. Alulról födémbontással nem lehet elhárítani csõtörést, vagy vízszigetelési problémát.
ha olyan nyomorek a kozosk, mint nalunk semmire nem mesz vele. jelentsd fel.
A közösképviselõ mit mond? A Jegyzõt kell keresned egyébként, de ezt szerintem lehet intézni házon belül is.
Hasonló cipõben járunk, mi lett az ügy vége?

A pénteki magyar meccsről annyit szeretnék kérdezni hogy tudom, elfogytak a jegyek, nekem is van, de a szomszéd 7 éves gyerek megkért vigyem ki. Neki is kell jegy?

Legjobb válasz: elvileg igen, kell, vagy csak állóhelye lesz a gyereknek de gondolom nem akarod egyedül hagyni

elvileg igen, kell, vagy csak állóhelye lesz a gyereknek de gondolom nem akarod egyedül hagyni
A kérdező hozzászólása: köszi
a modembõl kijövõ kábelt átdugod a routerbõl a gépbe
Milyen jól meg van fogalmazva a kérdés xD Egyébként az elsõ válaszoló jól mondta.
A kérdező hozzászólása: És a gépen belül hova dugjam? xd olyan "szõke nõ-s" választ kérnék :D
igen, ez a megoldás, hogy a router bemenetébõl kihúzod a kábelt és a gépbe dugod, de ebben az esetben létre kell hoznod valószínûleg egy új kapcsolatot... :)
Egy olyan helyet keress a géped hátulján mint ahonnan kihúztad azt a kábelt ami a kezedben van. Nem mindegy, hogy hogyan dugod be. Azzal a végével érdemes próbálkozni ahol a csatlakozó is van. Ha nem sikerül ne erõltesd, ilyenkor fejjel lefelé tartod. Forgass rajta 180 fokot és próbáld megint bedugni. 180 fok alatt azt értem, hogy a kezedet fejjel lefelé fordítod, miközben nem engeded el a kábelt. Ha valami nem világos írd le, megpróbálok segíteni.

Hogy tudok tobb szomszedot szerezni Farmville-n? Vagy van mas megoldas a telek vasarlasra?

Van eleg penzem, de nincs eleg szomszedom.

Legjobb válasz: Szerintem kellõ számú szomszéd nélkül nem lehet tovább növelni a farm területét, mert ha ráviszed a teleknél a "locked" feliratra, akkor kiírja, hogy hány szomszéd kell még.

Szerintem kellõ számú szomszéd nélkül nem lehet tovább növelni a farm területét, mert ha ráviszed a teleknél a "locked" feliratra, akkor kiírja, hogy hány szomszéd kell még.

FONTOS! A szomszéd kutya már tegnap óta habosat hány és sokat sír ( nyüszít) nem tudom meggyõzni a szomszédot hogy vigye orvoshoz. Azt mondja nincs semmi baja. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Fog meg és vidd el a dokihoz. Az állatorvosnál mondd el mi a szitu, kérj haladékot, míg a szomszédot rábeszéled h fizesse ki

Fog meg és vidd el a dokihoz. Az állatorvosnál mondd el mi a szitu, kérj haladékot, míg a szomszédot rábeszéled h fizesse ki
Szólj az állatvédõknek õk talán segítenek Szerintem ez állatkínzási kategóriába tartozik
Így van, ez kimeríti az állatkínzás fogalmát. Ha nem tudod elvinni, hívd ki a hatósági állatorvost! Önkormányzat, polgármesteri hivatal vagy jegyzõ tudja talán megmondani hogy ki a hatósági állatorvos azon a területen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez jó ötlet. De az a baj hogy már egy másik kutyával is volt gond de az állatvédõk visszaadták neki:'( amúgy egy tacskó kutyusról van szó kb fél éves lehet.
A kérdező hozzászólása: Valaki?
Sikerült intézned valamit?
A kérdező hozzászólása: Aha. Kihívtam az állatvédõket és most végre sikerült elintéznem hogy elvigyék:) ) most a menhelyen van és lehet hogy mérget evett.
Írjon neked valamit levélbe, és levélbe rá kattintasz a nevére és hozzáadod a kapcsolatokhoz:)
Nõlj fel!

Közös pincénk van a szomszéddal. (panel) Megvásárolhatjuk az ő részét is, hogy az egész a miénk legyen? Milyen áron mennek a pincék? Hol tudok ennek utána nézni?

Legjobb válasz: Igen! Leginkább az érintett szomszéddal beszéld meg, aztán ezt persze a társasház tulajdoni viszonyaiban is dokumentálni kell.

Igen! Leginkább az érintett szomszéddal beszéld meg, aztán ezt persze a társasház tulajdoni viszonyaiban is dokumentálni kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!