Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy a magzatom (13 db)

Árthat-e a pár napos/hetes magzatnak, ha az anyuka úgy esik teherbe, hogy közben fogamzásgátlót szed, és mivel az első menzesz elmaradtáig nem tudja, hogy terhes, ezért szedi a tabit, miközben már megfogant a magzata?

Legjobb válasz: Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.

Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.
hát elég rosszul indul, de inkább szerintem is a nõgyógyászt hívd fel, õ mondja meg mi van ilyenkor.
Ne aggódj semmi baja nem lesz a babának a nõgyógyász is ezt fogja mondani :) (Az enyémnek sem lett)
szia 33 hetes várandós vagyok a kisfiammal, aki Mercilon szedése mellett fogant. (nem voltam beteg, nem hánytam ki, rendesen szedtem stb, szal érdekes és értékes eu-i szintû statisztikai adatnak hívta az "esetet" az egyik doki :S) Megjártunk több genetikai kivizsgálást is a legnevesebb magyar szakiknál, és megnyugtattak, hogy a babó teljesen egészséges! Állítólag a gyógyszertõl is függ, a Mercilon éppenséggel olyan kis dózisú, hogy nagyon ritkán okoz problémát, akkor is csak erõsíti az öröklött hajlamot (szívfejlõdési rendellenességet okozhat leginkább, de NAGYON ritkán). Szóval mi megnyugodtunk, de nagyon sok idegeskedéstõl kíméled meg magadat, ha mihamarabb elmész orvoshoz, és it nem az SZTK-s rendelésre gondolok, mert a SOTÉ-n nagyon röhejes volt a "genetikai tanácsadás" ( 7 órát utatzunk, 4-et vártunk, 2percet voltam benn és meg sem néztek UH-val...).
Nem árthat. Se fejlõdési rendellenességet nem okoz, se vetélést. Nem kell abortuszra menned emiatt, egyetlen olyan eset sem ismert, amelynél probléma lett volna a babával a tabletta miatt. Ezek csak hormonok, ráadásul igen kis mennyiségben. Rengeteg baba fogan úgy, hogy az anyjuk tablettával védekezik, csak valami hiba támad a rendszerben. Ne aggódj! :-) Csak hagyd abba a gyógyszert - bár gondolom, már abba is hagytad.
én pont tegnap nézem egy müsort.A csaj 3havonta kapott fogamzásgátló injekciót, és terhes lett.Nem volt hányingere, a hasa se nõtt meg, 5kg hizott, de ezt a sok zsiros étel fogyasztás miatt gondolta, meg a gyomra égett, ezt is a táplálkozásának tudta le, bulizni járt, ivott, cigizett. Szerencsére a baba egészséges lett. Mondjuk nem hiszem el hogy a hasán nem vette észre, mert még ha molett is volt kicsit, az akkor is keményebb lesz.Na meg ott van a baba mozgása, hogy nem lehet érezni?! A kérdésedre a válasz, szerintem mindenképp beszélj orvossal errõl, az õ szava a legbiztosabb.
Semmi baja nemlesz, a mai fog.gátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak.gondolj bele 1 kihagyott szem miatt is beindulhat a peteérés.

Szerintetek ártalmas-e a magzatnak a H1N1-s védöoltás? kérem azokat akik tisztába vannak ezzel a kérdésel válaszoljanak nekem mert babát szeretnénk a párommal és n4em tudjuk hogy most mit csináljunk?

Legjobb válasz: 20.49 mire várjanak? Hogy elkapják, és mehetnek a lélegeztetõre? Én úgy hallottam, hogy megcsászároztak ma egy kismamát, akiben kimutatták a H1N1-et, de a babában nem volt benne a vírus! Egyébként Ceizel Endre is azt mondta, - aki nyílván nem hülye, hogy az oltás nem megy át a magzatba, és egyébként is az anya védelmében kell,mert az Õ immunrendszere van legyengülve! Kismamák oltassátok magatokat!A WHO nagyon jó minõsítést adott a magyar oltóanyagnak! Bízzatok benne!

20.49 mire várjanak? Hogy elkapják, és mehetnek a lélegeztetõre? Én úgy hallottam, hogy megcsászároztak ma egy kismamát, akiben kimutatták a H1N1-et, de a babában nem volt benne a vírus! Egyébként Ceizel Endre is azt mondta, - aki nyílván nem hülye, hogy az oltás nem megy át a magzatba, és egyébként is az anya védelmében kell, mert az Õ immunrendszere van legyengülve! Kismamák oltassátok magatokat!A WHO nagyon jó minõsítést adott a magyar oltóanyagnak! Bízzatok benne!
Szia! Ezt senki nem fogja neked megmondani, mert senki sem tudja. 3hónapig tesztelték kb. Egy akármilyen gyógyszert mire megveszed a gyógyszertárban jó pár évig tesztelik. Elgondolkodtató... egy patikus
A patikus kolléga pedig tudhatná, hogy a H1N1 oltás a mellékhatásait tekintve megegyezik a szezonális influenza mellékhatásaival, mivel csak az inaktivált (="elölt", ezért ez betegséget még teljesen immunhiányos egyénekben sem tudna kiváltani) törzset cserélték le, minden más megegyezik, ergó a kockázataik is, melyek elhanyagolhatóak egy esetleges fertõzés kockázataihoz mérve. U.i.: Az aktuális szezonális influenza elleni vakcinát se szokták alaposabban tesztelni, mivel a gyártási technológia évek óta ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy válaszoltatok, de sajnos én még mindig nem tudom hogy mit tegyek.:( kell-e az oltás vagy nem?mi lenne a helyes dolog ilyenkor?édesanyám a körzeti ápolonõ az elején azt mdta h nem adja be , de most már ö sem tdja hogy mi legyen.a doki meg minden esetben azt mondja hogy kell az oltás, de félek...
H a még nem fogant meg akkor semmi baj nem lehet
várjatok pár hónapot, addig átmeneti védekezés

A Magzati Diagnosztikai Központban (Bolgárkerék utca) kaptunk egy DVD-t az integrált vizsgálat során (12hetes UH). De nem tudjuk lejátszani, megnyitni. Hogyan lehetne megnézni, lejátszani? Lehet hogy annyira modern formátum

égi Dvd lejátszónk van és a laptopunk is 5-6 éves. Lehet hogy annyira modern formátum, hogy emiatt csak üres lemeznek látszik? a dvd közepénél látszik hogy van rajta adat.

Legjobb válasz: a régi dvd lejátszó, ha a lemez adatként van megírva, akkor valszeg nem játszik ilyet. A laptop, ha van benne dvd olvasó, kellene, hogy tudja, viszont program kell hozzá (windows media player nem tudja? meg lehet nyitni a lemezt egyáltalán a laptopon?

a régi dvd lejátszó, ha a lemez adatként van megírva, akkor valszeg nem játszik ilyet. A laptop, ha van benne dvd olvasó, kellene, hogy tudja, viszont program kell hozzá (windows media player nem tudja? meg lehet nyitni a lemezt egyáltalán a laptopon?
Nekem ilyenkor már nagyon sokat mozgott.
Nekem még lusta volt ilyenkor, de egy hét múlva beindult. Nem kell aggódni, minden baba más. Most már a miért minden autózáskor felkel, másoké ilyenkor inkább alszik. 26 hkm
jav: miénk
szerintem normalis, minden baba mas, meg mi felnottek sem vagyunk egyformak, van aki lustabb van aki energikusabb. Az enyem sokat mozog alapbol is, de pl ha dolgozok, ami azzal jar hogy rohangalok egesz nap jobbra balra (egy korhazban dolgozok) akkor fele sot negyed annyit sem mozog. Hetvegen viszont mindig beindul foleg apanak :)
szia, 25 hetes vagyok, határozottan többet érzem mozogni a babámat hétröl hétre, én többször érzem öt, sokat mocorog.. de az hogy nem morog olyan sokat a babád még nem kell hogy rosszat jeletsen, ha a vizsgálatokon rendbe van minden akkor szerintem ne aggodj
Szerintem én is kb. így éreztem, illetve ennyi volt a napi "minimum". Utána észrevettem, hogy van olyan, hogy mozog, én meg nem érzem, csak látom a hasamon, hogy arrébb ment (háton fekve), vagy csak kézzel érzem. Meg még mindig van olyan, hogy összevissza rúg-boxol, aztán fordul egyet, pár percig semmi, mert olyan irányba csinálja, ahol nem érzem. Aztán még egy fordulás, és megint mindent érzek. 26 hetes vagyok.

Terhes lettem, gócom van, félek, hogy károsítja a magzatot. Nem tudom megtartsam vagy ne?

Terhes lettem, van egy krónikus mandullagyulladásom, amit most m?tettem volna meg. Nem tudni hogy vírus vagy baktérium, de antibiotikumra nem reagál. állandó h?emelkedésem van, és félek, a magzatkárosodástól. Nem tudom, mit tegyek,? Az orvos szerint ez nem éppen a legjobb, de csak ennyit mond semmi többet.. Nagyon félek hogy ... Megtartsam vagy ne.. : (.

Legjobb válasz: Kérd ki még legalább egy másik nõgyógyász véleményét is mielõtt döntesz.

Kérd ki még legalább egy másik nõgyógyász véleményét is mielõtt döntesz.
nekem tavaly márciusban vették ki a mandulámat, az a két hét maga volt a pokol. nem tudtam enni, inni, nyelni. szerintem a babának nem tenne jót, ha nem tudnál megfelelõen táplálkozni, mert fájdalmaid vannak...
Nem tudom miért, de itt szándékosan rosszat akaró emberek írogatnak, vagy irígyek, mert terhes vagy?! Tudsz enni mûtét után, csak pépeset és apró falatokat.Egy kicsit kellemetlen lesz, de éhenhalni nem fogsz és a babának is jut tápanyag!
Szia, az én kislányomnak 3évesen vették ki, amint csak lehetett ivott, aztán evett is.Ez miatt ne aggódj, persze tudom, h gyereknél más a helyzet. De tusz majd enni pépeset.. Nagyon kivánom hogy meg tudd tartani a babát és minden rendben legyen veletek. Üdv.16 hetes kismami
Egy kicsit rossz a mûtét után én egy hétig nem tudtam enni semmit huslevesen kivül, de a mûtét nem fájt, csak utánna. De hidd el annál rosszabb nincs mint egy krónikus mandula gyulladás hónapokon keresztül, tudom mert 2 évig halasztatottam a mûtétet a végén már aludni és enni nem tudtam a fájdalomtól. Viszont sok a gyulladt a mandula következménye, rámehetnek az izületeid stb. Szerintem minél elõbb szabadulj meg tõle. 26 hetes kismami
kedves 12:50-es hozzászóló! én csak a tényeket írtam le a mandulamûtétemrõl. sajna 3 évig halogattam és már az izületeimre is ráment. nem akarom riogatni SZÁNDÉKOSAN a kismamát, életem egyik legszörnyebb 10 napja volt a mûtét után, lefogytam 5 kilót( csak a baba miatt írtam, amit írtam nem ROSSZINDULATBÓL vagy FÉLTÉKENYSÉGBÕL!
Kedves utolsó!Attól, hogy neked rossz volt, attól még másnak nem kell, hogy az legyen!
kedves utolsó! ez egy általános dolog, hogy a mûtét után szörnyû, nem én találtam ki. fogadok, hogy nem is volt még mandulamûtéten. ettõl függetlenül azt gondolom, hogy mindenképpen tartsa meg a kismama a babát és minél elõbb vetesse ki a manduláját!
2 éve vették ki a mandulám altatás nélkül.Nem haltam bele és nem hisztiztem.Nem kívánok veled többet foglalkozni, mert fölösleges!
13:03 as hozzászóló vagyok, tény hogy nem kell mindenkinek rossz legyen, de nem egy kellemes érzés, én is fogytam 6 kgt pedig csak egy hétig nem ettem rendes kaját. És szerintem a kismamának kell eldönteni hogy mennyire fontos és az orvosnak hogy mennyire sûrgös a mûtét, mert tényleg ráhemetnek az izületei is .Mert ha most nem kerül sor rá akkor még huzódik 40 hétig és gondolom szülés után rögtön nem fog azon gondolozni h kivetesse vagy sem. Én mindenképp azt ajánlom akármennyire is fáj h vetesse ki, mert valószínüleg fog kapni infuziót és abban pedig van sok vitamin.
Ez hihetetlen, a kis pötty agyatokba nehéz elképzelni hogy minden ember máshogyan reagál? Van aki erõsebb szívósabb mégis egy ilyen dolog legyengíti van viszont fordítva is. Itt általában a saját tapasztalatot szokták írni, viszont nem lehetett mindenkinek kellemes, neki ennyire gáz volt és kész! Azt is meg kell írni, hogy tudjon mire számítani, nem minden szép és jó az életben, és ez egyáltalán nem riogátás!! A kérdezõ valószínû tisztában van vele hogy nem bíztos hogy neki is rossz lesz, de ugyanúgy az ellenkezõjével is. A kérdezõnek meg sok sikert és ne csüggedj! Mindenképp keress meg több orvost h mit tanácsolnak, nekem is kiakarták venni, bár nekem nem volt gócos, csak állandóan gyulladt, de a terhességem alatt eddig minig találtak gyulladást a szervezetemben, sajna :( De a babónak eddig semmi baja hál'istennek!
A lényeg az hogy a fül-orr-gégész megmondja, hogy meddig lehet halogatni, és mûtét esetén van - e olyan fájdalomcsillapító, ami nem káros a magzatra, de erre a fájdalomra jó..nekem kivették 8 éve akkor voltam 19 és a fülem is fájt utána, de nem volt vészes enni tudtam 4 nap múlva, de innitudtam elõbb is tejet pl amiben van kis tápérték. Aztán ki kell kérni a nõdoki és ha lehet egy genetikus véleményét, hogy mi a veszélyesebb a számodra és a babára nézve-a mûtét vagy a gócos mandula okoz e nagyobb bajt, vagy egyáltalán okoz e. Ha innen megkapod a válaszokat akkor tudsz lépni, de nem hinném, hogy el kell vetetni a babát. A barátnõmnek most van a második terhessége és az elsõnél is és most is elõjött a strummája -az apajzsmirigy-nyirokrendszeri betegség- az elsõ baba teljesen egészséges, most a másodikkal is a 20. héten van és igaz több vizsgálatra megy, állandóan ellenõrzik, de eddig minden rendben halad. Ne aggódj, csak mindenképp keresd meg a megfelelõ orvost, és ha a 15. lesz az akkor addig menj. Sok sikert és egészséget kívánok!!!
Ez az orvos hülye!Egy krónikus mandulagyulladással nem lehet sokat várni, fõleg nem 9 hónapot!Szerintem nézzél másik orvost!
A kérdező hozzászólása: 5 hetes vagyok és az attól vagyok megijedve, hogy az orvos azt mondta, hogy ne akarjak mandullát mûtetni, de ugyanekkor ez se a jó a babának. nagyon kivagyok.....
Nekem is volt krónikus mandullagyulladásom és ki is vették.Szerintem a babát tartsd meg és mielõbb vetesd ki a manduládat.Csak ne altatásban mûtsenek, mert az nem jó a babának.Nekem is úgy vették ki, hogy nem altattak és nem kellett belehalnom!Sok sikert!
Hány hetes vagy?
mindenképpen beszéld meg a fül-orr-gégésszel és a nõdokival, mert nem kell már altatni, és ha idõben megcsinálják a mûtétet akkor lemehet a láz is és nem lesz baja a magzatnak, minél elõbb menj, mert akkor még minden döntésre idõben leszel.
Egy mandulamûtét ma már nem olyan nagy dolog, emiatt ne vetesd el a babát.És tényleg ne altassanak.Én nem is értem miért altatja el magát mindenki?Sokkal veszélyesebb, mint altatás nélkül.Fájni meg nem fáj, mert kapsz érzéstelenítõt!
A kérdező hozzászólása: És mûtét miatt nem lesz baja, a babának, ha vérzik a heg helye?És amiatt is aggódok, hogy a nyirokrendszerrel, biztosan nem károsodik?
A mûtét helye nem vérzik sokáig, kb. 1-2 óra az egész!Ha vigyázol magadra mûtét után, akkor be sem vérzik és nem lesz semmi gond!
Hát nekem tavaly nyáron vették ki, érzéstelenítésben de utána azt a két hetet a közellenségemnek se kívánom.Napi 6-cataflán mellett volt elviselhetõ a fájdalom.Szerintem kérd ki genetikusnak a véleményét!Üdv 36hetes kismama
Azért mûttesd meg magad minél elõbb, hogy ne tudjon károsodni a nyirokrendszeren keresztül, és antibiotikumot is szedjél.A mandulára ilyenkor már nem hat, de a babát megvédi! Hány hetes terhes vagy?Írd meg légyszi!
Szerintem tartsd meg a babát. A nõvérem a terhessége elején sokáig magas lázzal küzdött és nagyon beteg volt (gyógyszret is szedett), ennek ellenére egészséges, csodaszép babát hozott a világra! 7 hetes kismama
Kedves 12:39-es!Nem tudom, hogy minek riogatod?Akkor inkább ne írjál!Nekem is kivették a mandulám és hidd el túl lehet élni.Fájni fog az biztos, dehát nem kell belehalni.És fájdalomcsillapítót is kapni fogsz!
A kérdező hozzászólása: most vagyok 5 hetes terhes, és ha lehet megtartanám, de az orvos azt mondja felejtsem el a mandulla mûtétet , nem kapok más választ csak benne van a rizikó tényezõk között erõssen... Eléggé ki vagyok..
Egy kis megnyugtatás: én is nagyon féltem a mandulamûtéttõl, de az orvos rábeszélt, mert állandóan beteg voltam, és a fülemet is sokszor fel kellett szúrni. Annál rosszabb dolog pedig nincs sok. Rászántam magam, és nem mondom azt, hogy nem fájt, de elviselhetõ volt. És a fagyi is jót tett, tehát eggyel több ok, hogy Te is rászánd Magad. Hidd el, utána nem lesznek ilyen betegségeid, és a babának sem lesz semmi baja. :)

Meg tudja állapítani a nőgyógyász hogy vetélésem volt? vagy csak akkor tudja ha előtte már látta a magzatot?

Legjobb válasz: nemtudja megállapitani ha kitisztultál.csak akkor ha nem.honnan gondolod ezt?

nemtudja megállapitani ha kitisztultál.csak akkor ha nem.honnan gondolod ezt?
A kérdező hozzászólása: mert 26-án borzalmasan begörcsöltem és csak másnap jött meg mindíg a legrosszabbra gondol az ember. és a mellem is fájt és hatalmas alvadt vérdarabok távoztak belõlem.
na akkor az lehet. és késett is?
Próbálj meg esetleg tesztelni! Mert akkor még van hcg a szervezetedben, és ha 2 csíkos lesz, akkor valószínû a vetélés! De ne keseredj, ha így van! Ahogy a tapasztalatokat hallom, olvasom, utána regenerálódik a méh, és 2-3 hónapon belül sokaknak sikerül a baba újra! Viszont menj orvoshoz mindenképp, hogy legközelebb kapj gyógyszert, ami a megtapadást segíti!

Mi az oka a magzati csuklasnak? 33 hetes vagyok es elofordul hogy a kislanyom naponta 3-4x is csuklik. Hasznos a csuklas? Azt olvastam regebben hogy jo, jo jelha a magzat csuklik, de hogy miert azt nem tudom, nem emlekszem.

Legjobb válasz: A termeszet nagyon okosan rendezte ezeket a dolgokat,mert a csuklassal egyben edzi a kis tudejet,ugyanis az fejlodik ki a legvegere,ezert ez a legveszelyesebb dolog a koraszulotteknel,a tudo fejletlensege.

A termeszet nagyon okosan rendezte ezeket a dolgokat, mert a csuklassal egyben edzi a kis tudejet, ugyanis az fejlodik ki a legvegere, ezert ez a legveszelyesebb dolog a koraszulotteknel, a tudo fejletlensege.
Akkor most lehet hogy én tudom rosszul, de én a következöket hallottam. Az ha a baba csuklik mindneképpen jót jelent és azt hogy valóban iszik a magzatvízböl. Van aki szerint véletlenul , de azt is hallottam, hogy szegénykék reflex szeruen akarnak levegöt venni, amit ugye még nem tudnak, de az, hogy ez a reflex megvan, jelzi, hogy a tudö érik, bár még nem teljesen fejlett. Én 3 nap mulva szulök elvileg, a mai napig átlagban 2 szer csuklik, hol erösen, hol kevésbé erösen. Van hogy 5 percet, van hogy 15-öt. mindenképpen jó jel ha csuklik. Állítólag ök még élvezik is, nekik nem olyan kellemetlen, mint nekunk.
32 hetes kismama vagyok, de az én pici fiacskám nem rajong a csuklásért. 1-2 percig tûri, utána kegyetlen módon elkezd ficánkolni, még akkor is, ha elõtte nyugton volt. Ilyenkor, ha az apja dumál hozzá, egy kicsit megnyugszik:)
Én úgy tudom, hogy a magzati csuklás csupán annyit jelent, hogy nagyokat kortyolt a magzatvízbõl, talán túl mohón is. Azt hiszem semmi jelentõsége nincs. Az én fiam is sokat csuklott pocakban és most is (3 hetes), de láthatóan õt nem zavarja. Csak engem. :)

Lehet hogy mikor pár napja együtt voltunk a férjemmel teherbe estem és rá 2 napra tüdőszűrésen voltam! Még nem tudok róla biztosat hogy terhes lennék csak elképzelhető! Káros lehet ez a magzatomnak (persze ha van)?

Legjobb válasz: Nekem két napja késett a mensim, mikor mellkasröntgenen voltam, nem gondoltam, hogy terhes vagyok, hiszen épp meddõséggel kezdtek volna kezelni. Utána pozitív lett a teszt, a nõgyógyász azt mondta, hogy ilyenkor a "mindent vagy semmit" törvénye érvényesül, tehát ha károsodik az embrió, akkor el is megy, ha megmarad, akkor azért mert nem érte károsodás. Azt is mondta a doki, hogy egy ilyen röntgen sugárzása kb. annyira káros, mint mondjuk a belvárosi levegõ beszívása. Most 3 éves a kislányom, semmi baja nem lett szerencsére.

Nekem két napja késett a mensim, mikor mellkasröntgenen voltam, nem gondoltam, hogy terhes vagyok, hiszen épp meddõséggel kezdtek volna kezelni. Utána pozitív lett a teszt, a nõgyógyász azt mondta, hogy ilyenkor a "mindent vagy semmit" törvénye érvényesül, tehát ha károsodik az embrió, akkor el is megy, ha megmarad, akkor azért mert nem érte károsodás. Azt is mondta a doki, hogy egy ilyen röntgen sugárzása kb. annyira káros, mint mondjuk a belvárosi levegõ beszívása. Most 3 éves a kislányom, semmi baja nem lett szerencsére.
Nálunk a baba foganása után hetekig beteg voltam, több röntgenen és váltott antibiotikum kúrán estem át. Persze fogalmam sem volt róla, hogy terhes vagyok. Ma már makkegészséges 3 éves... Ne aggódj! :)
Nem hiszem, eü.s vagyok. Ilyenkor még olyan pici és benned van védett helyen, hogy nincs rá hatással. És mellkasröntgen volt ha jól olvastam.

6 hete volt az utolsó UH-m, honnan tudom, hogy azóta minden rendben van-e és még él a magzatom?

17 hetes vagyok.Aggódom a picim miatt.Volt már 1 Missed AB-m.Gondolom majd jönnek olyan válaszok,hogy miért gondolok ilyesmire?De nem tudok mit tenni,parázom.Terhességi tüneteim elmúltak,mostanában rosszul alszom,többször vagyok éhes,a hasam n?.Honnan tudom,hogy nem csak a szervezetem "viccel" meg hanem tényleg minden oké?

Legjobb válasz: Ha egy ekkora magzat nem él, annak komoly jelei vannak. Rosszul lennél, hiszen a szervezeted mérgezõdneés hánynál is.

Ha egy ekkora magzat nem él, annak komoly jelei vannak. Rosszul lennél, hiszen a szervezeted mérgezõdneés hánynál is.
Szia! Én ugyan elég korán 7 hetesen vetéltem el elõször, de ez is elég volt ahoz hogy a kisfiamnál minden nap frászba legyek hogy jól van-e.De ez mérséklõdött amint éreztem a mozgásait! :) Onnantól kezdve már nem aggódtam annyira.Csak néha jutott eszembe: nehogy baj legyen! Remélem nem sokára megérzed a picikéd, és után minden jobb lesz! :)
Az, hogy a tüneteid elmúltak az már természetes. Az is, hogy az ember aggódik idõnként, de ennek nem szabadna az egészséges aggódás keretein túlnyúlni. Ha nincs semmi komoly panaszod akkor nagy valószínûséggel a babával is minden rendben.
Ne aggódj biztos nincs gond! Nem mozdult még meg a pici? Ha este lefekszel hanyatt fekve simized a bikini vonal felett biztos érzed már, csak nagyon kell figyelni!Én sokáig nem tudtam, hogy ez már õ azt hittem csak a beleim mozognak! A védõnõ mondta, hogy igy biztos érezni fogom!:) Az már megnyugtató lesz, ha érzed a mozgását addig én is folyamatosan paráztam!:)
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem éreztem, hogy mozogna.Pedig mindig figyelek, hogy hátha...
Pedig bizti mozog csak még olyan pici, hogy nehéz észrevenni! Nekem azért mondta a védõnõ, hogy hanyatt fekve próbáljam, elsõre vagy 30percig simiztem fogtam a hasam mire éreztem! De persze ez sem törvényszerû!:)
Hát, hidd el én megértelek. Mi is elvesztettük az elõzõ babánkat, és most egyfolytában parázok, hogy a mostanival miden rendben van-e. Legszívesebben naponta futnék ultrahangra. Persze mindenki mondja, hogy: ne idegeskedj, nem tesz jót..., de ezt csak az tudja igazán, aki átélte. Szóval nem tudom mit mondhatnék: ne idegeskedj, nem tesz jót...

Hogyan tudom elérni, hogy a magzatom és a 21 hetes kisbabám is mindent megkapjon amire szüksége van?

Nagy valószín?séggel babát várok. Korábban már kérdeztem, hogy lehet-e terhesség alatt tovább szoptatni. Az egyértelm? válasz az igen volt. A véd?n?m viszont azt mondta, hogy azonnal hagyjam abba, mert a babám elveszi a kálciumot a magzattol. Akkor most mi van. Megoldom a problémát, ha pld. még iszok kálciumtablettát. Vagy mit mit szedjek, amibe minden benne van. Másoknak mit tanácsolt a n?gyógyászuk erre az esetre? Gondolom elég sokan vannak, akik kis korkülönbséggel szültek, szülnek.

Legjobb válasz: Szotasd nyugodtan. Plussz vitamin és ásványianyag bevitelre van szükséged ez biztos, de tuti, hogy nem "vesznek" össze a babák rajtad. Mindkettõ elveszi ami jár neki, te pedig "elkopsz" :)))) De nagyon boldogan! Szerinetm kérd ki a doki véleményét, védõnõre csak végszükség esetén hallgas! Nagyon rossz véleménnyel vagyok róluk, eddig 2höz volt szerencsém (költöztünk idõközben) és szörnyû! Tisztelet a kivételnek, de ezek iszonyat hülyeségeket tudnak beszélni! Szoptass, növesz a pocakod, és egyél minél több gyümit, zöldséget, húsokat és nem lesz semmi baj! Sok sikert mindekettõhöz! 11hetes kismami és egy 20hós kisfiú anyukája egyben

Szotasd nyugodtan. Plussz vitamin és ásványianyag bevitelre van szükséged ez biztos, de tuti, hogy nem "vesznek" össze a babák rajtad. Mindkettõ elveszi ami jár neki, te pedig "elkopsz" :) ))) De nagyon boldogan! Szerinetm kérd ki a doki véleményét, védõnõre csak végszükség esetén hallgas! Nagyon rossz véleménnyel vagyok róluk, eddig 2höz volt szerencsém (költöztünk idõközben) és szörnyû! Tisztelet a kivételnek, de ezek iszonyat hülyeségeket tudnak beszélni! Szoptass, növesz a pocakod, és egyél minél több gyümit, zöldséget, húsokat és nem lesz semmi baj! Sok sikert mindekettõhöz! 11hetes kismami és egy 20hós kisfiú anyukája egyben
Egyeteértek az elõzõ kommentezõkkel, a védõnõk felkészültségét illetõen. Mikor terhes lettem a kisfiam mellett, õ egyenesen vetéléssel rémísztgetett, ha folytatom a szoptatását. Az orvos ezt kategórikusan megcáfolta, annyit mondott, hogy a terhesség utolsó hónapjaiban megváltozik a tej íze, ezért a gyerekek automatikusan elválasztják magukat. És ez így is lett: fanatikus "ciciperverz" kisfiam az öcsi születése elõtt 2 hónappal abbahagyta a szopit, pedig már azt tervezgettem, hogy fogok az iskolai tanórák szünetében belógni hozzá egy kis ciciztetésre:-))) De olyan anyukáról is hallottam, aki megszoptatta a kislányát délelõtt, aztán elment szülni.
Nyugodtan szopiztass.Egyél elevitet, az majd fedezi a szükségleteket.Különben meg a szervezet önmaga elosztja a vitaminmennyiségeket, nem hagyja hogy a magzat valamiben hiányt szenvedjen, és a tejben is van minden amire a babónak szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Szoptatok továbbra is. Nagyon sajnálnám, ha a kisfiamat meg kellene ettõl fosztanom, mert úgy érzem nagyon szüksége van rá, meg nekem is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!