Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom hogy a házasságunk alatt (3 db)

Válás esetén a házasság alatt vásárolt ingatlanon osztoznunk kell akkor is, ha bizonyítani tudom, hogy az én pénzemen vettem?

Én kett?s állampolgár vagyok és miután összeházasodtunk én visszaköltöztem és vettünk egy házat, de 100%-ban én fizettem ugyanis a feleségem sem el?tte sem utána nem rendelkezett saját keresettel. Ezesetben számthatok arra, hogy megszabadít a ház felét?l? Nincs gyerekünk.

Legjobb válasz: Amit a házasság alatt szereztetek, ellenkezõ bizonyításig közös. Elviekben a ház egésze a tiéd, amennyiben tudod bizonyítani, hogy a feleséged egy fillérrel sem rendekezett a házasságot alatt, és elõtt sem. Viszont én hat évet húztam le, válóperes ügyvéd mellett, el sem tudod képzelni, hogy egy exfeleség mire képes:S Egy nagyon dörzsölt vén róka ügyvédre lesz szükséged, és minél gyorsabban szerezd be, erre ne sajnáld a pénzt, a házad múlhat rajta!!! Sajnos Magyarországon csak jogszolgáltatás van, aminek az igazságszolgáltatáshoz nem sok köze van.

Amit a házasság alatt szereztetek, ellenkezõ bizonyításig közös. Elviekben a ház egésze a tiéd, amennyiben tudod bizonyítani, hogy a feleséged egy fillérrel sem rendekezett a házasságot alatt, és elõtt sem. Viszont én hat évet húztam le, válóperes ügyvéd mellett, el sem tudod képzelni, hogy egy exfeleség mire képes:S Egy nagyon dörzsölt vén róka ügyvédre lesz szükséged, és minél gyorsabban szerezd be, erre ne sajnáld a pénzt, a házad múlhat rajta!!! Sajnos Magyarországon csak jogszolgáltatás van, aminek az igazságszolgáltatáshoz nem sok köze van.
Mostmár hiába írod a házassági szerzõdést, késõ. Kérdezz meg egy ügyvédet, nehogy tényleg igazad legyen! Üdv!
Nem késõ - ha még meg lehetne írni, mûködne. De már valószínûleg nem lehet megírni.
Erre való a házassági szerzõdés. Abban pontosan le lehet írni mindent.

Hogyan tudom bebizonyítani, hogy a házasságunk alatt szerzett dolgokat együtt vettük és fizettük? Ki kérhet az APEH-tól adóbevallás másolatot?

2-ik házasságunk és most a férjem leírta, hogy mindenük, amit a 2 év házasság és 6 év együttélés alatt vettünk azt a gyerekei adták ajándékba. Ez nem így van, de mivel én elköltöztem, a számlák nála vannak, így hogyan tudok bizonyítani?

Legjobb válasz: ezek a dolgok több százezer forintot érnek? mert a baj az hogy ha ezek nem nagyértékü dolgok (pl használt hütö, bútor) akkor többe kerül a pereskedés mint az érték amin veszekedtek.

ezek a dolgok több százezer forintot érnek? mert a baj az hogy ha ezek nem nagyértékü dolgok (pl használt hütö, bútor) akkor többe kerül a pereskedés mint az érték amin veszekedtek.
A házastársi vagyonközösség létrejötte, a különvagyon köre A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelõen a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. A házastárs különvagyonához tartozik: a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy, a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy, a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékû, illetõleg mennyiségû vagyontárgy, a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy. A tizenöt évi házasságban való együttélést követõen közös vagyonná válik az a különvagyonhoz tartozó tárgy is, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékû berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép . Közös vagyon körébe tartozik a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebbõl a vagyonkezelés és fenntartás költségeit (pl. a különvagyon tárgyát képezõ föld megmûvelésébõl adódó mezõgazdasági termény), a feltalálót, újítót, a szerzõt, és más szellemi alkotást létrehozó személyt a házassági életközösség fennállása alatt megilletõ esedékes díj. Ebben az esetben maga az alkotás természetesen nem esik a közös vagyon körébe, csupán annak "haszna". Bóvebben itt: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/hazassag..
Bocs, lemaradt: Én még azért ilyesztenék egyet az APEH-el! Ti. a nagyértékû ajándéko után befizette az adót? Ha nem akkor büntetés néz ki neki! Lehet, hogy meggondolja magát ettõl!
az én férjem inkább muja és nagyon szórakozott, naív de ilyet nem mondanék rá. Én így ismertem meg s bár idõnként "anyáskodom" felette mert én tarpraesetebb vagyok de nem becsülõm le. Tudom, ha valami sértõn jön ki belõle szavakban vagy tetben azt nem azért van mert rosszindulatú hanem nincs is tudatában neki. Én a jó szívéért és az õszinte ragaszkodásáért, hatalmas kutyus szemeiért imádom õt. mert bármi van azt megoldjuk mégha százszor is kell átbeszélni. Pedig tesz õ is dolgokat huhh, pl: 1500ft os pizzáért a kezébe adtam a pénzt, többet is ha kérnének kiszállási díjat s õ mind 2500ftot odaadta érte... megse nézte mennyi az az apró. vagy jön levele, felbontja s tõlem kérdi miez, hogy lehet, én meg mivel nem olvastam nemis értem mirõl beszél s azthiszi röngen szemem van. (ez minden levélnél így van). Szóval ha nálatok is hasonló akkor gndolkodj el õ mit miért tesz, mivan a háttérben, s te milyen személyiség vagy, mennyire vagy képes a helyzetet kezelni. Gondolkodj el, hogy a szereteted s a reális elvárásaid mekkorák felé. Ha irányító tipus vagy akkor is kénytelen vagy majd rá támaszkodni mindenfle képpen ha mondjuk beteg leszel, vagy terhesen, babával az oldaladon, gyesen stb. mennyire tud akkor idõlegesen Õ hordani a nadrágot helyeted???
Akkor te egy nagy balek vagy, hogy ezt nem vetted eddig észre.
Verd a fejed a falba. Ne is haragudj, de ha erre csak a házasság alatt döbbentél rá, te se lehetsz valami tökéletes. Nem lehet, hogy egyszerûen csak elkényelmesedett? Szerintem inkább errõl van szó.
Hát, ezt azért én is nagyon furcsállom... Azt tudom elképzelni, hogy 2 hét ismeretség után összeházasodtatok. Így volt? Kérdésre visszatérve, hogy mit tegyél... Próbáld meg "nevelgetni" Õt az életre! Ha nincs változás, beszélj Vele, hogy erre rámehet a házasságotok. Ha ezután sincs változás, válj el, aztán legközelebb, ha férjhez készülsz menni, ismerd meg a võlegényt!
utolsó: az apám pont olyan mint a bátyád anya most folyton panaszkodik, hogy hogy nem látta ezt elõre... apa is pont ugyanúgy viselkedik. nem képes kaját melegíteni magának, és mondja hogy jaj de szomjas vagyok nem hogy kimenne innivalóért... borzalmas lusta, ráadásul anyát hibáztatja minden velem kapcsolatos dologgal, pedig õ az aki 16 éve nem nevel, csak minden nap megkérdezi hogy mi volt a suliban.. és összvissz ennyit lehet vele beszélni. sajnos nem hiszem hogy bármit is lehetne tenni, bár te még elválhatsz, viszont én soha nem fogok normális apát kapni... :( 17/L
El se hiszitek, mennyire képesek eltakarni a fogyatékosságukat Nem csodálom, hogy csak most döbbentél rá. Szedd a cuccodat és szaladj haza, különben egész életedben cipelheted a hátadon
Ne sértsd meg a fogyatékosokat azzal, hogy egy kalap alá veszed õket a link férjeddel.
Én el tudom képzelni, hogy nem tûnt fel neki. Szerintem nem szellemi fogyatékos a férj, hanem csak képtelen a társadalomba illeszkedni. Bátyám pont ilyen... Nem tudunk mit kezdeni vele otthon. 22 éves, de képtelen elmenni valahova és sorba állni egy hivatalban 2 órát valami fontos papírért, mert nem érti, hogy miért kéne neki. Ha anyumék elmennek, akkor addig nem eszik, amíg le nem viszem a konyhába magammal és meg nem melegítem neki a kajáját. Minden másban jó, tanulmányokkal nincs gond, aki csak úgy találkozik vele az meg nem mondaná róla, hogy teljesen képtelen az önellátásra. Ha jól vettem le a szitut és ilyen a férjed, akkor szerintem dobbants, amíg még fiatal vagy és új kapcsolatba kezdhetsz. L/19 (általában a korom miatt sem osztogatok házassági tanácsokat, csak itt megakadt a szemem az ismerõs szitun, ha meg félreértettem, akkor ne foglalkozz velem)
Hát, ez azért elég fura. Elõtte egyszer sem tûnt fel, hogy a párod szellemileg fogyatékos? Nem tûnt fel, hogy nem volt munkahelye? Semmi? Nekem ez nagyon furcsa. Csak ahhoz mennék hozzá, akiben maradéktalanul megbízom és legalábbis annyira ismerem, hogy behatároljam a szellemi képességeit egy adott intervallumba.
Már bocs de mért mentél hozzá? Ha meg azt hitted a házasság arról szól hogy a férj talicskával tolja hazza a pénzt te meg csak ülsz hát ébresztõ.
Házasság elõtt nem éltetek együtt? Mert lakva ismerszik meg az ember. Ha még nem késõ és nincs gyerek, akkor válj el ha most így nem vagy boldog. Még az anyagiakat is könnyebb rendezni, mint a gyerekeket.
Vagy teljesen átveszed az irányitást vagy elhagyod. Soha nem fog megváltozni. Én ilyen férj mellett éltem mindig mindent én intéztem a lakást a gyerekeket még az õ dolgait is Én szereztem jogsit intéztem a nyaralást a gyerek továbbtanulását, õ csak dolgozni járt igaz a házimunkát szivesen csinálta, de a bankba csak akkor jött ha elvittem mivel neki is alákellett irni a papirokat.Ugyhogy neked kell eldönteni h tudod e vállalni az ilyen embert aki mellett minden rád hárul
Hogy lehet valaki anyira nyomorék hogy hozá megy egy dilis fazonhoz. Ne hogy már elõre ne lása hogy a másik nyomi. Az ilyen megérdemli a szenvedést. Idióta.
20, 44 válaszra írnék. Ha ilyen a férjed, akkor mit fogsz csinálni, ha gyereked lesz és rájössz, hogy nem lehet rá támaszkodni? Mert magadra vagy utalva minden területen. Csak akkor fogsz rádöbbenni, ha valóban melléd kellene állni és nem teszi csak töketlenkedik
"Ha anyumék elmennek, akkor addig nem eszik, amíg le nem viszem a konyhába magammal és meg nem melegítem neki a kajáját." És ez mindig így is marad, amíg lesz körülötte valami cseléd aki kinyalja a seggét. Nyugi, az egyedül hagyott (pl. elvált) férfiak kb. 1-2 hét alatt megtanulnak elmosogatni, bekapcsolni a mosógépet, megfõzni ezt-azt (úgy-ahogy persze). De amíg van cseléd, egyszerûbb a lustaság.
Lehet, hogy két hét alatt megtanulná, de amikor otthon maradt két napra egyedül, akkor nem sikerült...
kekszen és almán élt két napig, mert nem volt aki mikróba tegye az elõre odakészített kaját... Fél évre koliba vonult, mert hogy szerinte itthon csak cseszegetik, na fél év alatt nem sikerült megtanulni semmi önellátást. Egy rántottát nem készített volna magának, de aztán egyszer csak hazajött. szerintem a szobatársai nem bírták már elviselni, hogy ilyen magatehetetlen. Nõvérem egyszer volt bent nála, ezért tudom, hogy semmit sem volt képes megcsinálni magától.
AZt nem értem, hogy ez miért a te gondod? Éhenhal? Nem. Ha felnõtt ember és neki elég ez az élet, akkor éljen így.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!