Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom az anyósomat, anélkül, hogy megbántanám (1 db)

Hogyan tudom leállítani az anyósomat, anélkül, hogy megbántanám?

Közel lakunk hozzájuk, és állandóan beleszól mindenbe, hoy mire költsük a pénzt, mikor legyünk együtt, mikor hova menjünk, beleturkál a holmijaimba, és állandó jelleggel uszítja a páromat ellenem... tipikus fiús anyuka, aki megmondja mi a jó az ? kicsi fiának...

Legjobb válasz: Bocsi, a kérdezõ vagyok... véletlenül rossz témakörbe írtam a kérdést, remélem nem gond... Elõre is köszi...

A kérdező hozzászólása: Bocsi, a kérdezõ vagyok... véletlenül rossz témakörbe írtam a kérdést, remélem nem gond... Elõre is köszi...
Hát ez elég gázul hangzik. Szerintem a pároddal kéne elõször is megbeszélni. Mondhatni õ a kulcsfigura a történetben, mivel valószínûleg rá elõbb fog hallgatni mint rád. És ha õ nem szól rá csak te azt úgy venné, hogy a fiának kellenek a tanácsai, te pedig csak kötözködsz vele. Szóval, ha a párod nem gyõzöd meg, hogy kicsit veggyen vissza anyuci, akkor eléggé halott ötlet, de ha mindketten kiálltok e mellett, akkor nincs választása. Magyarul csak a párodon múlik. Lehet, hogy nehéz neki anyucinak ellentmondani, fõleg ha már beteg, de azért felnõttek vagytok, csak kell az embernek egy privát szféra.
Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal, elõször is a férjeddel beszélj róla és, ha szükséges, tudatosítsd benne, hogy TI vagytok egy család! Aztán anyósoddal is értesd meg, hogy nagyfiú már a fia, SAJÁT családja van!De azt, hogy a cuccaidba turkál, semmiképpen ne tûrd el! Ne felejts, ha most ráhagyod, egyre bátrabb lesz!
Én megszüntettem a kötelezõ vasárnapi ebédeket. Azt is hogy hetente többször megyünk és leszûkítettünk minden olyan dolgot ami eddig kötelezõ volt. Így nem szól már bele semmibe szinte. Apósom azt tanácsolta, hogy semmibe ne engedjünk anyósnak és akkor nem kezd el uralkodni rajtunk.De a helyzet nálunk is ilyen volt csak a rokonait hozta minden hétvégén kérdezés , engedély nélkül és már csak akkor szólt amikor a kapuban voltak...Ez eddig bevált nekünk.
Szervusz, egyetértek az elõttem szólóval, én is hasonló problémával küzdök. Nagyon fontos még szerintem, hogy mindennek van határa. Nem szabad és nem is kell mindent elnézni, és nyelni. Ha valóban komoly sérelem ér tisztelettel de határozottan meg kell mondani mi az ábra. Az én anyósomék visszavettek sokat miután kerek perec megmondtam hogy nekem mi az ami nem tetszik. Nyilván tudni kell érvelni és felmutatni eredményeket amitõl látja majd, hogy hát mégiscsak jó párja van a gyermekének akit nem is igazán kellene bántani, rájön hogy lehetne sokkal rosszabb is. Az valóban igaz, hogy beszélned kell a pároddal és csak rávezetni arra hogy mi a helyes út, hogy õ mondjon majd nemet az édesanyjának.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Amerikai női nevek?

Sziasztok! Tudnátok nekem írni szép, amerikai neveket? Igazából olyanokat keresek, aminek megfelelője is van. Mint például: Faith - Hit. Hope - Remény. Ilyenekre gondolok.:) De a normális amerikai nevek is jók! :) Nagyon megköszönném.

4

Fontos kérdés! Tudnátok segíteni?

A szüleim, elváltak, húgommal mindketten apámnál élünk, a testvérem 13 éves, én idén töltöm a 18. életévet. Szeretném elrendezni, hogy ha apámmal bármi is történik, akkor a húgom nálam lehessen és ne az anyámnál, és lényegében hogy a gondviselője lehessek. Van erre lehetőség?

6

Komolyan ennyit nem képes megtenni? Van itt olyan, akinek ilyen párja van?

Most értem haza fáradtan melóból, ő éjszakára megy dolgozni, annyit kértem,hogy szedje be a ruhákat, de ő nem, mert éjszakás lesz és pihennie kell. Elvárja,hogy mindent én csináljak, miután dolgoztam, beágyazni nem képes.

Kezdem unni, hagyjam el a p.csába? Szerintem egyre rosszabb lesz.

11

Mi lehet innen a folytatás?

Lebegtettük egymás előtt a szakítás gondolatát. Nem mondtuk, ki, hogy végérvényesen vége, de sokat veszekedtünk mostanában. Nagy volt kettőnk között a feszültség a magánéleti téren, másról viszont tudtunk beszélni jókat.
Az lett vége, hogy nem jó egyikünknek sem és próbáljuk ki egymás nélkül, hogy jobb-e külön.

De most nem jó. jót tesz vajon ilyen estben a távolság?

Szerintetek ennek tükrében, lehet még folytatás bízhatok abban, hogy fog keresni?

5

Ha a feleség egy félreértés miatt elköltözik és válással fenyegetőzik, akkor a férj részéről megcsalás, ha lefekszik valakivel?

Miután kiderült, hogy tévedett és visszaköltözik a feleség, jogosan haragszik a férjére, ha az elmondja?

36

Hogyan éljek végre nyugodtabb légkörben? A családom lassan az őrületbe kerget.

Még van egy évem a gimiből, anyu mégis folyamatosan azt kérdezgeti, hogy mikor megyek már el teljes munkaidőben dolgozni. Ha itthon vagyok csak a veszekedés megy, legtöbbször én vagyok a téma és ebben az egyben nagyon jól megértik egymást a nevelőapámmal. A féltestvéreimmel sem valami fényes a viszonyom, talán a túl nagy korkülönbség miatt (én 17 vagyok, ők 9, 6 és 4 évesek). Most az a legújabb, hogy egy szobába kellene költöznöm a két nagyobbik féltestvéremmel, mert anyu megint babát vár, én viszont szeretném, ha legalább az az egy szoba az enyém lenne.

6

Mi van velem? Hogyan változzak meg?

Azt vettem észre mostanában, hogy egyáltalán nincs életkedvem. Reggel nincs kedvem felkelni, napközben is csak vonszolom magam, addig jó míg alszom. Nincs kedvem semmihez, még mosolyogni sem pedig alapból mosolygós és jókedvű vagyok. Ha egyedül élnék nem is csinálnék semmit de van egy kicsi feleségem és két gyerekem, már csak miattuk is érdemes lenne erőt venni magamon de nem megy. Nem történt semmi rossz mostanában. Szerintetek mi van, és mit csináljak, hogy újra a régi legyek?
29/F

3

Jogosan akadt ki a nővérem anyósa? Engedélyt kellett volna kérniük a gyerekvállaláshoz?

A nővéremék 3 éve házasok, anyóséknál élnek, de teljesen külön. Amikor odaköltözték megbeszélték, hogy csak akkor újítják fel, ha hosszú távon maradhatnak. Közel 3M-t költöttek rá, a sógorom szüleinek kívánságát is figyelembe vették, náluk is új csempe, nyílászáró, parketta stb. Teljesen külön mérőórák vannak, külön konyha, fürdő.

A nővérem babát vár, amin az anyósa teljesen fel van háborodva. Szerinte engedélyt kellett volna kérni tőlük, hiszen az ő házukban laknak. Õk még nem akarnak unokát, most azt akarják hogy a nővéremék költözzenek el.

Ti mit gondoltok erről? Én nyilván elfogult vagyok.

13

Akinek a párja mezőgazdaságban dolgozik mennyi fizetést kap és hogy van nekik a szabadnap?

8

Mit csináljunk? Kérjük a láthatás módosítását? Lehet egyáltalán ilyet kérni?

A férjemmel közösen neveljük a hamarosan 3 éves kislányát. Az anya azóta nem látta a kicsit, mióta 2 hónaposan az apjának ítélték, most meg kitalálta, hogy ha elmúlik 3 éves, akkor elviszi magához hétvégére. Eredetileg úgy beszélték meg és a bíróság is elfogadta, hogy akkor látogatja amikor csak akarja, de 3 éves kora előtt nem viheti el.
Mit tehetünk az ellen, hogy elvigye magával? A picuri nem is ismeri, az anyjának nincs állandó lakhelye, nincs munkája és még mobilja sincs, hogy legalább néha el tudjuk érni.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!