Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom az anyósomat, anélkül, hogy megbántanám (1 db)

Hogyan tudom leállítani az anyósomat, anélkül, hogy megbántanám?

Közel lakunk hozzájuk, és állandóan beleszól mindenbe, hoy mire költsük a pénzt, mikor legyünk együtt, mikor hova menjünk, beleturkál a holmijaimba, és állandó jelleggel uszítja a páromat ellenem... tipikus fiús anyuka, aki megmondja mi a jó az ? kicsi fiának...

Legjobb válasz: Bocsi, a kérdezõ vagyok... véletlenül rossz témakörbe írtam a kérdést, remélem nem gond... Elõre is köszi...

A kérdező hozzászólása: Bocsi, a kérdezõ vagyok... véletlenül rossz témakörbe írtam a kérdést, remélem nem gond... Elõre is köszi...
Hát ez elég gázul hangzik. Szerintem a pároddal kéne elõször is megbeszélni. Mondhatni õ a kulcsfigura a történetben, mivel valószínûleg rá elõbb fog hallgatni mint rád. És ha õ nem szól rá csak te azt úgy venné, hogy a fiának kellenek a tanácsai, te pedig csak kötözködsz vele. Szóval, ha a párod nem gyõzöd meg, hogy kicsit veggyen vissza anyuci, akkor eléggé halott ötlet, de ha mindketten kiálltok e mellett, akkor nincs választása. Magyarul csak a párodon múlik. Lehet, hogy nehéz neki anyucinak ellentmondani, fõleg ha már beteg, de azért felnõttek vagytok, csak kell az embernek egy privát szféra.
Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal, elõször is a férjeddel beszélj róla és, ha szükséges, tudatosítsd benne, hogy TI vagytok egy család! Aztán anyósoddal is értesd meg, hogy nagyfiú már a fia, SAJÁT családja van!De azt, hogy a cuccaidba turkál, semmiképpen ne tûrd el! Ne felejts, ha most ráhagyod, egyre bátrabb lesz!
Én megszüntettem a kötelezõ vasárnapi ebédeket. Azt is hogy hetente többször megyünk és leszûkítettünk minden olyan dolgot ami eddig kötelezõ volt. Így nem szól már bele semmibe szinte. Apósom azt tanácsolta, hogy semmibe ne engedjünk anyósnak és akkor nem kezd el uralkodni rajtunk.De a helyzet nálunk is ilyen volt csak a rokonait hozta minden hétvégén kérdezés , engedély nélkül és már csak akkor szólt amikor a kapuban voltak...Ez eddig bevált nekünk.
Szervusz, egyetértek az elõttem szólóval, én is hasonló problémával küzdök. Nagyon fontos még szerintem, hogy mindennek van határa. Nem szabad és nem is kell mindent elnézni, és nyelni. Ha valóban komoly sérelem ér tisztelettel de határozottan meg kell mondani mi az ábra. Az én anyósomék visszavettek sokat miután kerek perec megmondtam hogy nekem mi az ami nem tetszik. Nyilván tudni kell érvelni és felmutatni eredményeket amitõl látja majd, hogy hát mégiscsak jó párja van a gyermekének akit nem is igazán kellene bántani, rájön hogy lehetne sokkal rosszabb is. Az valóban igaz, hogy beszélned kell a pároddal és csak rávezetni arra hogy mi a helyes út, hogy õ mondjon majd nemet az édesanyjának.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan vehetném rá apukám h kidobja a mostoha anyámat?

Rengetegszer beszéltem vele,sőt már könyörögtem is neki.2 fogyatékos testvérem van ők is veszélyben vannak,de apukámmal nem lehet beszélni.Veszélyeztetve vannak..

8

Szüleim meghaltak, a házon jelzálog hitel van, ha én átvállalom, akkor a testvérem joga automatikusan elszáll a házról? Vagy hogyan kell ezt intézni? Õ fizetni nem tudja, és tudtommal aki az adósságot nem vállalja, az az örökségről is lemond.

17

Miért fontosabbak a páromnak a szülei, a testvérei és a barátai mint mi?

A párom családját és barátait nem tudom másként leírni, mint élősködő emberek gyülekezetét. Dolgozni egyik sem akar, csak cigizni, inni és jókat enni.
Nincs olyan hét, hogy valamelyikük ne jelenne meg vagy telefonálna pénzért kuncsorogva. A párom pedig hiába a megbeszélés, hiába a veszekedés, mindig ad nekik valamennyit, ezzel elérve azt, hogy sokszor mi is adósságba kell, hogy verjük magunkat. A barátai szintén csak akkor jönnek, ha "épp erre járnak" és úgy mellesleg kellene nekik párezer számlára, enni, tanfolyamra... Mindig, mindenki kölcsönért jön, persze soha senki nem adta még vissza. Nagyon szeretem a páromat, de sokszor már a szakítást fontolgatom, mert borzasztó végignézni, hogy mindenki röhögve kihasználja és hiába próbálok neki segíteni, a végén még én leszek a gonosz, mert miattam fog éhezni a családja.
Ha én veszek valamit, ami nem létszükséglet, akkor szinte elszámoltat, hogy minek kellett ez, de ha valamelyik rokona cigire költi az elkért pénzt, akkor minden rendben, ennyi jár neki is.
Tudom, hogy a páromat is zavarja ez az egész, de akkor miért nem képes megmondani nekik, hogy nincs, nem adunk?

6

Mi a véleményed arról, hogy egy nő, egy háztartásbeli, egy háziasszony, egy anyuka a videón látható "új" módszerrel főz, mos, és takarít otthon, alkalmaztad már ezt a módszert?

A videó egy háziasszonyok, háztartásbeli nők, anyukák számára egyszerű módszert mutat be, ahhoz, hogy otthon letudják a mosást, a főzést, és a takarítást.
Mi a véleményetek róla?
Alkalmaznátok ezt a módszert, hogy minden csillogjon mire a férjeitek hazaérnek?

22

Gyámnevezési nyilatkozat?

Van itt valaki, aki irt mar ilyet? Kb hogy kell megirni?

4

Most akkor ilyenkor akar gyereket, vagy sem?

A kedvesemmel 2 éve vagyunk együtt, van egy 4 éves fiam az előző kapcsolatomból, akivel imádják egymást.
Hónapok óta szóban forog a gyerek téma.
Még a nyáron gyógyszer mellett terhes lettem, a baba meghalt magától még nagyon hamar. Engem nagyon megviselt, a párom nem beszél róla.
Azóta kényszerből leálltam a gyógyszerrel, orvosi okokkal, most másféle módszerrel védekezünk, ami nem annyira biztos, mint a tabletta.
1 hete voltam vérvételen. A párom meg tegnap megkérdezte, vajon most lesz-e babánk. Teljesen meglepett. Azt mondta izgul. Meglep, mert a korábbi terhesség inkább sokkolta, most meg olyan, mintha várna egy babára. Azt mondta, ha jönnie kell, jönni fog.

A kérdésem annyi, 2 hét múlva visszaállhatok gyógyszerre. Szerintetek megtegyem? Ilyen hozzáállással, hogy "jó lenne, de majd ha jön, akkor jön"? Persze a kedvesem is megkérdeztem erről, azt mondta, nekem mindegy, döntsek én.

Nem értem ezt a helyzetet. Tudtok tanácsot adni?

És kérlek, ne támadjatok le, van normális lakhatásunk, dolgozunk mindketten, nem "segélylesők" vagyunk, anyagilag tulajdonképpen beleférne.

18

Hogyan lehetne külföldi hangzású a nevem?

Sziasztok!
Azért írok pont most, mert egy gondolat nem hagy nyugodni. Később, egyetem után mindenképp külföldön szeretnék letelepedni. A probléma az, hogy Csabának hívnak, a vezetéknevemben pedig "gy" is van. Ezt pedig a külföldiek nem tudják kimondani. A Csabát még nagy nehezen megtanulják, de a "gy" hang totál K.O. nekik (tapasztalat). Félek, ez később probléma lehet a hivatalos ügyeknél. (Ja, még annyit, hogy a vezetéknevemet itthon is betűznöm kell, nem értik meg, csak sokadszorra.)
Szóval a kérdésem: van rá lehetőség, hogy "angolosítsuk/németesítsük a nevünket? Főleg az én esetemben, ahol kifejezetten magyar keresztnév és szlávos hangzású vezetéknév van. Minden véleményre, tanácsra kíváncsi lennék.

17

Ti hogyan reagálnátok arra, ha a "párotok" azt mondaná a 4 éves (közös) gyermeketeknek, hogy a lakás, amiben laktok, az övé (mármint a gyereké), és te csak vendég vagy?

tény,hogy a páromé a lakás,de miért kell ezt nekem is mindig a képembe vágni és a gyerekbe is belenevelni???

38

Szégyen a hajléktalanság?

Szégyellnéd ha a szülőd, vagy exed, vagy rokonod a saját hibájából (mert munka kerülő, igénytelen) az utcán élne, kukázna és kéregetne?

13

A keresztszülőség mennyire "hivatalos"?

Úgy értem, hogy ha netalán a szülőkkel történne valami, akkor a keresztszülők szóba kerülnek, mint gyám? Elvégre erről szól a keresztszülőség.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!