Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom az anyósomat, anélkül, hogy megbántanám (1 db)

Hogyan tudom leállítani az anyósomat, anélkül, hogy megbántanám?

Közel lakunk hozzájuk, és állandóan beleszól mindenbe, hoy mire költsük a pénzt, mikor legyünk együtt, mikor hova menjünk, beleturkál a holmijaimba, és állandó jelleggel uszítja a páromat ellenem... tipikus fiús anyuka, aki megmondja mi a jó az ? kicsi fiának...

Legjobb válasz: Bocsi, a kérdezõ vagyok... véletlenül rossz témakörbe írtam a kérdést, remélem nem gond... Elõre is köszi...

A kérdező hozzászólása: Bocsi, a kérdezõ vagyok... véletlenül rossz témakörbe írtam a kérdést, remélem nem gond... Elõre is köszi...
Hát ez elég gázul hangzik. Szerintem a pároddal kéne elõször is megbeszélni. Mondhatni õ a kulcsfigura a történetben, mivel valószínûleg rá elõbb fog hallgatni mint rád. És ha õ nem szól rá csak te azt úgy venné, hogy a fiának kellenek a tanácsai, te pedig csak kötözködsz vele. Szóval, ha a párod nem gyõzöd meg, hogy kicsit veggyen vissza anyuci, akkor eléggé halott ötlet, de ha mindketten kiálltok e mellett, akkor nincs választása. Magyarul csak a párodon múlik. Lehet, hogy nehéz neki anyucinak ellentmondani, fõleg ha már beteg, de azért felnõttek vagytok, csak kell az embernek egy privát szféra.
Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal, elõször is a férjeddel beszélj róla és, ha szükséges, tudatosítsd benne, hogy TI vagytok egy család! Aztán anyósoddal is értesd meg, hogy nagyfiú már a fia, SAJÁT családja van!De azt, hogy a cuccaidba turkál, semmiképpen ne tûrd el! Ne felejts, ha most ráhagyod, egyre bátrabb lesz!
Én megszüntettem a kötelezõ vasárnapi ebédeket. Azt is hogy hetente többször megyünk és leszûkítettünk minden olyan dolgot ami eddig kötelezõ volt. Így nem szól már bele semmibe szinte. Apósom azt tanácsolta, hogy semmibe ne engedjünk anyósnak és akkor nem kezd el uralkodni rajtunk.De a helyzet nálunk is ilyen volt csak a rokonait hozta minden hétvégén kérdezés , engedély nélkül és már csak akkor szólt amikor a kapuban voltak...Ez eddig bevált nekünk.
Szervusz, egyetértek az elõttem szólóval, én is hasonló problémával küzdök. Nagyon fontos még szerintem, hogy mindennek van határa. Nem szabad és nem is kell mindent elnézni, és nyelni. Ha valóban komoly sérelem ér tisztelettel de határozottan meg kell mondani mi az ábra. Az én anyósomék visszavettek sokat miután kerek perec megmondtam hogy nekem mi az ami nem tetszik. Nyilván tudni kell érvelni és felmutatni eredményeket amitõl látja majd, hogy hát mégiscsak jó párja van a gyermekének akit nem is igazán kellene bántani, rájön hogy lehetne sokkal rosszabb is. Az valóban igaz, hogy beszélned kell a pároddal és csak rávezetni arra hogy mi a helyes út, hogy õ mondjon majd nemet az édesanyjának.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nektek melyik név tetszik jobban?

A vezetèknèv Kiss.
Fiú:
1. Màtè Ádàm
2. Tibor Pèter
3. Dàvid Fàbiàn
4. Teodor Ezràt
5. Patrik Sebestyèn
6. Zoltàn Levente
7. Csaba Gergely
8. Istvàn Bàlint
9. Viktor Richàrd
10. Krisztiàn Csongor

Làny:
1. Evelin Vanda
2. Johanna Zsuzsa
3. Rèka Lilla
4. Fruzsina Flóra
5. Vianna Tiana
6. Norina Enikõ
7. Kinga Luca
8. Lìvia Klàra
9. Alexandra Erika
10. Noèmi Szilvia

Csak szàmot îrjatok

12

Megváltoztathatom a vezetéknevem arra, hogy 'Song'?

Már olvastam erről, és ezt találtam: "A magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies
írásmóddal írott családi név felvételét - különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével
- nem lehet engedélyezni."
Ez ugye angolul jelent valamit, de magyarosan is ki lehet olvasni... engedélyeznék ezt a vezetéknevet szerintetek?

4

Párom szerint vagy ő vagy a kutyám?

2 hónapja vagyunk házasok a feleségemmel. Az előző 3 évben is együtt éltünk, de akkor még semmi baja nem volt az kutyussal, aki már 8 éve hűséges társam. Nem rég kezdett el a nejem olyanokat mondani, hogy: tiszta szőr a szőnyeg, a kutya akadályozz mindenben,a kutya a lakásba végezte el a dolgát, meg akart harapni, szét akarta szedni a fotelt stb stb. Az a baj,hogy az első közül a többi mind hazugság. Leültem vele és megkérdeztem,hogy mi a baja igazából a kutyával. Szerinte túl sok időt töltök azzal " a büdös korccsal". Ezután kijelentette,hogy vagy ő vagy a "büdös dög". Szeretem a feleségem, de a kutyámról se mondanék le. Voltatok hasonló helyzetben? Ti mit tennétek?

48

Eltartási szerződést van. Az eltartó külföldön tartózkodik és nem teljesítette a kötelezettségeit. Az eltartott elhunyt. Az egyenes ági örökös megtámadhatja ezt?

Az elhunyt gyenge jellem volt,a mostohalány pénzéhes.

9

Ez igaz lehet? Anyamnak aztbmondta a munkaügyi központos ügyintéző hogy ha nem vallalja el a közérdekű munkat mivel nem müködik egyútt törli a nyilvántartásból? 2 diplomás. Vezető beosztasban dolgozott. Lejart a munkanelkulije esezzel fogadtak

Hogy alázhatnak meg így diplomasokat? Hogynkötelessége elmenni az utcatakaritasra ill hólapatolasra különben nem együttmüködő és törlik?? Nem lehet hogy az ügyintező mondta rosszul? Ezbnem csak a segélyesekre vonatkozik? Mert anyam mar nem kap de azert kene neki az együttmüködés mlert akkor kaphatna majd amit a bruuttojabol levonnak hogy azt ne kelljen fizetni a munkaltatohjanak ha elhelyezkedne. Folyton munkat keres és most ezzel akarjak megalazni zsarolni hogy ha nem vallalja nem együttmüködő és törlik a nyilvantartasbol

82

Hozzátok mehetnek bejelentés nélkül a rokonok? És telefonon hivhatnak éjjel-nappal (nem sürgős mondanivalóra értem)?

Hozzánk jönnének bejelentés nélkül akármikor,kérdezni luxus.hiába mondtam el normálisan,hogy van telefon,szóljanak előre,mert nekünk is van dolgunk. Nem szóltak,mi épp indultunk el othonról,most mi vagyunk a szemetek,mert vendéget nem illik elküldeni.
Telefonon is képesek este 11kor hivni,hülyeséggel,ami ráérne. Ezért 8kor kikapcsoljuk,másnap reggel be.Anyós ezen is kiakadt,hogy akkor ha éjjel szivrohamot kap,akkor hogy szól nekünk...talán nem kellett volna többször is éjfélkor,vagy hétvégén reggel 7kor telefonálnia,akkor elérhetőek lennénk sürgős esetre (bár hozzáteszem,nem beteg)

36

Hogy oldjátok meg ha más a bioritmusotok, egyikőtök reggel pörög másik meg este friss?

10

Hazudtam a jegyeimről 3 évig, mit tegyek?

A szüleim elvállak 2éves koromba,apához 2-3 hetente járok.Mindig megkérdezte hogy,milyen jegyeket kaptam?..
én mindig 4-5öst mondtam.Közve meg 3-as tanuló vagyok,most 8.-osan.Apámnak nagyon számít a jó jegy,és ha 3-ast mondok leordít,vagy "természetgyógyász" Mit csináljak szerintetek ?Mit mondjak hogy megértse?

5

Gyámság a 18 éves korig vagy a nappali tagozatos iskola befejezéséig tart?

Èrdekelne meg az ehez kapcsolodó kötelezetsègek. (Pl: gyerektartas, láthatás meghatározása ès szabályzása stb.)

6

Mitöl lesz harmonikus a családi élet?

Létezik olyan,hogy nincs vita?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!