Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom az XP-ben (12 db)

Hogy tudom azt megcsinálni, hogy a c-t amin a rendszer van, le formázzam úgy, hogy nem tudok a géphez kívülről nyúlni? ( VPS) úgy hallottam hogy a cmd ben valami c formatot lehet nyomni hogy is működik ez? A rendszer az XP

Legjobb válasz: A futó rendszer nem olyan hülye, hogy hagyja magát leformázni. Ha nincs fizikai hozzáférésed a géphez, akkor nagyon komoly hacker tudás nélkül nem tudsz ártani neki, de akkor is csak akkor, ha az adott gép nincs megfelelõen védve.

A futó rendszer nem olyan hülye, hogy hagyja magát leformázni. Ha nincs fizikai hozzáférésed a géphez, akkor nagyon komoly hacker tudás nélkül nem tudsz ártani neki, de akkor is csak akkor, ha az adott gép nincs megfelelõen védve.
Live CD-rõl le tudod formázni. De miért kell ez neked, hiszen ha új operációs rendszert teszel fel a partíciójára, akkor úgyis leformázza, mielõtt felmegy.

Hol tudom megnézni az XP-ben, hogy mióta van bekapcsolva? Olyan megoldás érdekel, amihez semmit nem kell telepíteni. Úgy rémlik, a parancssorba kell beírni valamit.

Legjobb válasz: Köszi, de nem szeretnék telepíteni semmit emiatt. Annyira nem fontos, csak azt szerettem volna tudni, hol nézhetem meg.

A kérdező hozzászólása: Köszi, de nem szeretnék telepíteni semmit emiatt. Annyira nem fontos, csak azt szerettem volna tudni, hol nézhetem meg.
system log fájlban
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! És abban hogyan tudom megnézni? Dupla kattra nem fut, Total Commanderben F3-ra nem engedi. (Feltéve, hogy jól értettem, és a system.log-ra gondoltál.)
felügyeleti eszközök-eseménynapló
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Megnéztem, ahol írtad, de ott meg nem látom a system logot. Bocs, de nem vagyok valami nagy guru. :) Leírnád részletesen, hogy jutok oda?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget.


Hogyan tudom kikapcsolni az XP-ben a buboréktippek hangját?

Magukat a buborékokat már letiltottam, de még mindig "pukkannak" :-) .

Legjobb válasz: Start/Vezérlõpult/Hangok és audioeszközök/Hangok fül Itt próbáld megkeresni és állítsd "nincs hang"-ra.

Start/Vezérlõpult/Hangok és audioeszközök/Hangok fül Itt próbáld megkeresni és állítsd "nincs hang"-ra.
Asztal jobb klikk/tulajdonságok/megjelenés/speciális/elem/aktív címsor... Viszont hogyan sikerült kisebbre állítani...?
A kérdező hozzászólása: Kossz a választ, nem teljesen ez alapján oldottam meg, mert ez minden ikont felnagyított, de korulnéztem, és megtaláltam a megoldást (azért nem írom le, mert cseh a windows :) ). Egyébként a startmenuben a rendszereszkozok kornyékén, ahol a nagyító is van, van egy program, ami mindent fel tud nagyítani, és csak úgy kipróbáltam, hogy mit csinál, de visszacsinálni már nem tudtam :D ill. mostanáig nem tudtam.

Hogyan tudom a gépemet megszabadítani az internetes szeméttől? XP-ben hol találom azt a mappát, ahová ezeket gyűjti a gép?

Lelassult a gépem és gyakran kiírja, hogy "a virtuális memória túl kicsi". Már a RAM-ot is b?vítettem, akkor pár hónapig OK volt, de most újra kezdte.

Legjobb válasz: c:\Documents and Settings\Rendszergazda.PC\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\ a könyvtár teljes tartalmát törölheted, ezen kívül van egy "temp" nevû könyvtár is - annak is lehet a teljes tartalmát törölni. célszerû beállítani, hogy netrõl való kilpéskor a gép automatikusan törölje a temp fájlokat. (az internetbeállításoknál tudod ezt megtenni.)

c:\Documents and Settings\Rendszergazda.PC\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\ a könyvtár teljes tartalmát törölheted, ezen kívül van egy "temp" nevû könyvtár is - annak is lehet a teljes tartalmát törölni. célszerû beállítani, hogy netrõl való kilpéskor a gép automatikusan törölje a temp fájlokat. (az internetbeállításoknál tudod ezt megtenni.)
http://www.ccleaner.com/download/downloading ez az ingyenes progi kitisztit sok 'szemetet' beavatkozás nélkül
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat! Közben rátaláltam. 1-esnek: Az XP-ben ehhez a mappához nem lehet hozzáférni, hanem csak programból: vezérlõpult-Internet beállítások menüpontban lehet a takarítást elvégezni. 2-esnek: A ccleaner-rel már régebben próbálkoztam. Nekem olyat is eltüntetett amit nem kellett volna, pl. újra kellett telepítenem a hangkártyát.
- elsõ vagyok - hogy- hogy nem lehet hozzáférni? simán lehet törölni total commanderrel.
A kérdező hozzászólása: Én a sajátgép-bõl indulva próbáltam, úgy nem elérhetõ ez a mappa. Most megnéztem total commanderrel is, úgy tényleg OK.
-második vagyok- én sok ideje használom már a ccleanert, és ilyen gondom még nem volt, de ha megnézed a beállitasokat ott tudod 'finomhangolni' mit törölhet, és mit nem.. elõzõhöz még annyi, hogy eszközök -> mappa beállitasai -> nézet -> rejtett file-ok illetve az operációs rendszer védett file-jainak megjelenitése, és simán látod utánna már sajátgépbõl indulva is..

Két darab xp van fent a gépemen, béna voltam és mellé telepítettem az sp1-nek az sp3-t. Hogyan tudom letiltani/törölni, hogy ne kérje be a választó oldalt minden indításnál?

Legjobb válasz: Indítsd el azt a win-t, amelyiket meg akarod hagyni, start menü futtatás --> Írd be, hogy msconfig Válaszd a rendszerindítás fület, és töröld a nem kívánt bejegyzést az ablakban lévõ listából.

Indítsd el azt a win-t, amelyiket meg akarod hagyni, start menü futtatás --> Írd be, hogy msconfig Válaszd a rendszerindítás fület, és töröld a nem kívánt bejegyzést az ablakban lévõ listából.

Office xp-ben hogyan és hol tudom beállítani hogy a több oldalas dokumentumban, csak 1 adott oldalon legyen látható egy adott szöveg az előlábban?

Legjobb válasz: jó kérdés... :S Csak azt találtam, hogy vagy az elsõ oldal legyen eltérõ, vagy a páros-páratlan oldalakon látszódjon az élõ fej/láb. Esetleg rájöttél már???

jó kérdés... :S Csak azt találtam, hogy vagy az elsõ oldal legyen eltérõ, vagy a páros-páratlan oldalakon látszódjon az élõ fej/láb. Esetleg rájöttél már???

Hogyan tudom kideríteni Windows XP-ben, hogy az USB portjaim 1. 0-sak vagy 2. 0-sak?

Digitalizálni szeretnék VHS kazettákat Easycap videó digitalizáló szettel és csak USB 2.0-val m?ködik.

Legjobb válasz: Üdv :) alaplapod tipusa ?

Üdv :) alaplapod tipusa ?
A legegyszerûbb módon: ha összedugod, és mûködik, 2.0. Ha nem, 1.0.
ma 19:27 :) ) Müködik mind 2 esetben csak kiírja hogy gyorsabbra is képes
Sajátgép/Tulajdonságok/Hardver/Eszközkezelõ/USB-vezérlõk Az USB2 a 2.0 a sima meg az 1.0.
ja, rádugsz egy akármilyen usb cuccot és ki fogja írni ha nem 2.0, de kétlem, igen régi alaplapokon van csak 1.0, ha jól tudom p3as gépeken is ritka már, 4esen meg szinte kizárt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!