Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a vizslát (10 db)

Hogyan tudom leszoktatni a vizslát az ásáról?

Szuka vizslám 10 hónapos, és rendszeresen 'felássa' a kertet! Ilyenkor megmutatjuk neki a gödröt, beleverjük az orrát. el?ször csak megszídtuk, majd kapott is érte, de semmi hatása. Úgy érzem, tudja, felfogja, hogy rossz, amit csinál, mert amikor észreveszi, hogy felfedeztünk egy újabb gödröt, akkor már 'menekül'. De másnapra újabb gödrökkel köszönt minket. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Nem szabad bántani szegényt ezért! A Vizsla vadász, ösztönösen ás. Ezt nem lehet kiverni belõle és nem is szabad. Esetleg játszatok vele, futtassátok, tegyetek ki neki sok játékot, de semmiképp ne bántsátok az ásás miatt!

Nem szabad bántani szegényt ezért! A Vizsla vadász, ösztönösen ás. Ezt nem lehet kiverni belõle és nem is szabad. Esetleg játszatok vele, futtassátok, tegyetek ki neki sok játékot, de semmiképp ne bántsátok az ásás miatt!
A kérdező hozzászólása: Akkor elõbb-utóbb valaki a nyakát töri ezekben az árkokban. De minimum egy bokatörés. Nagyon nagy gödröket ás. Kiásta már a kerticsapot, és a ház mögött a szennyvízkifolyót is, ami közel 1 M-re van a föld alatt. Ezt a részt már lekerítettük. A kertünket egy háborús övezethez tudnám hasonlítani - aknák helyett kráterek.
Elsõ válaszadó vagyok. Nos, elhiszem hogy nagyon kellemetlen a jelenség. Leszoktatni nem fogjátok tudni errõl a "mókáról", inkább valamilyen megoldást kellene találni, hogy mindenkinek jó legyen. Valahogy le kellene keríteni neki egy részt az udvaron, ahol szabadon garázdálkodhat esetleg. De tényleg az is jó megoldás, ha naponta 1-2 órára elviszitek futni, hogy levezesse az energiáját, és akkor nem fog olyan intenzíven ásni (talán). Meg ahogy írtam, sok-sok játékra lenne szüksége, mert még fiatalka.:) Az én 10 hónapos Jack Russel terrierem, (aki kotorékvadász) is ás, és ha nem fárasztom le naponta kellõképpen, akkor mindent elkövet, hogy engem bosszantson...:) )
A kérdező hozzászólása: OK, köszönöm!
Teljesen nem lehet kiverni belõle, de lecsökkenteni lehet!Pl 1 hónapban 1szer 2szer ás vmit csak. Ha meglátod a lyukat vidd oda és koppints az orrára, de tudja hogy bajban van.Nem a verésrõl van szó hanem a hangsúlyról.Nekem retriverem van, ugyan ezt csinálta mostmár szépen viselkedik
Én leöntötem vizzel az enyimet és leszokot csak akkor ás amikor a csintját keresi
azt hiszem sehogy!
Elõször is valószínüleg azért ás mert unatkozik. Talán többszöri sétáltatással megoldható a probléma.Talán!A mi vizslánk is unalmában elkezdte tönkrevágni a kertet, de nála még a biciklivel való futtatás sem volt elegendõ, ezért el lett kerítve. Nem kennel, hanem a kert utca felõli részén van a kutya és a hátsó kertbe nem engedjük be. Bár, mivel kissebb lett a mozgástere, többször kell sétáltatni, nálunk bevált ez a módszer. Ha figyelsz a kutyára, akkor ki lehet engedni a kertbe is.

Hogy tudom kicsit edzeni a vizslámat?

Nincs össze szakadva elég jó kondiba van de szerintem izmosodhatna még egy kicsit. Lehet vizslát hámmal bicikli mellett futtatni? Vagy egyéb edzés terv?

Legjobb válasz: Futtatás, kutyafutószalagon.

Futtatás, kutyafutószalagon.
Szerintem a legjobb edzés egy vizsla számára az úszás. Ha van lehetõséged, vidd el egy közeli tóba vagy medencébe, és ott gyakoroltathatod vele az apportírozást. Ennek az edzésnek van egy nagyon jó elõnye, amit más eszközökkel nem tudsz elérni: Nem terheli az ízületet !!

Azt már tudja a kutyám (vizsla), hogy eldobok valamit, "hozd" és odahozza, leteszi elém. Hogyan tanítom meg arra, hogy ne letegye elém, hanem hozza vissza, üljön le, tartsa a szájában, és mikor mondom "kérem", adja oda? Eddig klikkerrel tanítottam.

Legjobb válasz: Hogyan? Én ezt a végérõl szoktam kezdeni. Megtanítom tartani klikkerrel és minden zavaró körülmény mellett is, majd hozzáteszem azt h vegye fel maga a földrõl, majd az eldobást.

Hogyan? Én ezt a végérõl szoktam kezdeni. Megtanítom tartani klikkerrel és minden zavaró körülmény mellett is, majd hozzáteszem azt h vegye fel maga a földrõl, majd az eldobást.
A kérdező hozzászólása: tehát 1) tart parancs megtanítása, 2) fogd parancs megtanítás, 3) eldobás?


Hogy tudom megtanítani a "bohém vizsla" kutyámnak, hogy ha le veszem róla a pórázt nem mennyen el és maradjon mellettem?

:)

Legjobb válasz: Most akkor minek is veszed le a pórázt, ha akkor is csak melletted mehet? Egyébként meg, csak akkor várható el egy kutyától, hogy a gazdi mellett menjen, ha amúgy naponta kirohangálhatja magát-és nem pórázon!

Most akkor minek is veszed le a pórázt, ha akkor is csak melletted mehet? Egyébként meg, csak akkor várható el egy kutyától, hogy a gazdi mellett menjen, ha amúgy naponta kirohangálhatja magát-és nem pórázon!

Hogyan ápoljam a rövid szőrű magyar vizslám szőrét? Milyen eszközökkel tudom "fésülni"?

Legjobb válasz: Szerintem mindenféle fésût és kefét díjazni fog. :) De lehet kapni kesztyûs fésûket, amiknek egész rövid fogai vannak, és a kihullott szõrt is szuperül összegyûjti. Az enyémek imádják. :)

Szerintem mindenféle fésût és kefét díjazni fog. :) De lehet kapni kesztyûs fésûket, amiknek egész rövid fogai vannak, és a kihullott szõrt is szuperül összegyûjti. Az enyémek imádják. :)
Kefével mi is azzal szoktuk. Elvan, még tetszik is neki :D

Kölyök vizslámat hogy tudom leszoktatni a távollétemben történő lakásbontásról?

20 játéka van a földön, rádiót bekapcsolva hagyjuk neki, van egy másik kutyánk is, akivel elszórakozik, de mégis mindent szétrág.

Legjobb válasz: én egyik kutyámat sem hagytam kölyökként tök egyedül a lakásban, már csak azért sem, mert nagyon féltettem õket a vezetékektõl... ketrecbe voltak zárva etetéskor és a távollétünkben. persze a ketrec egész nap nyitva volt, ha otthon voltunk, olyankor is gyakran használták a kutyák. amikor elmentünk otthonról, akkor pedig valami ráható-csócsálható préselt bõr csonttal, vagy hasonlóval hagytuk magára az illetékest. kutyafüggõ, hogy mikor szoknak le a rombolásról, a juhászkutyám már 4 hónaposan is épen hagyta a házat, a terrierekkel ez hosszabb folyamat volt :D

én egyik kutyámat sem hagytam kölyökként tök egyedül a lakásban, már csak azért sem, mert nagyon féltettem õket a vezetékektõl... ketrecbe voltak zárva etetéskor és a távollétünkben. persze a ketrec egész nap nyitva volt, ha otthon voltunk, olyankor is gyakran használták a kutyák. amikor elmentünk otthonról, akkor pedig valami ráható-csócsálható préselt bõr csonttal, vagy hasonlóval hagytuk magára az illetékest. kutyafüggõ, hogy mikor szoknak le a rombolásról, a juhászkutyám már 4 hónaposan is épen hagyta a házat, a terrierekkel ez hosszabb folyamat volt :D
Mennyi idõs? az szerintem is jó megoldás, ha "járókába" teszed õt.
Tudom, hogy most ez nem segít, de nálunk is így volt. Mindent kipróbáltunk, semmi sem segített. 1 éves korára kinövi. Nem fogja bántani a lakást. Nekünk most volt egy éves a vizslánk, de már sokat változott, nem rág szét semmit, max egy-két dolgot, amit nem kutyabiztos helyen hagyunk. De egyébként a lefárasztás tényleg jó ötlet. :)
A kiskutyák már csak ilyenek. Ne hagyj neki 20 játékot, mert elunja õket. Egyszerre csak egyet. És éld túl ezt az idõszakot, késõbb talán jobb lesz.
Sokat segít még egy kölyöknél, ha annyira elfáraztod mielõtt egyedül hagyod, hogy élni se legyen kedve. És fokozatosan szoktasd az egyedülléthez, eleinte rövid idõkre.
fokozatosan kel lrászoktatni. az idegesség pedig abból eredhet, hogy nem kötöd le eléggé az energiáit. sokkal többet foglalkozz vele fõleg futtasd sétáltasd játsz vele. emllett az agyát is lekll fárasztani
én át tudom érezni a problémádat:) Nekem is vizslakeverékem van, képtelenség kifárasztani. Kiskorában sokkal rosszabb volt ráadásul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. csak remélni merem, hogy idõvel kinövi. most vettünk egy röfögõs malacot neki, az egy napig lekötötte a figyelmét:) lehet, hogy több csipogós kell...

A kutyának neki megyek távirányítós autóval. Õ azt tudja hogy én irányítom? Magyar vizsla elég okos!

Legjobb válasz: végre egy értelmes kérdés! szerintem tudja, sõt a rádióhullámokat is látja, és pikk pakk rájön, hogy a távirányítós atóba bizony a te kezedben lévõ távirányítóból jön a sugár.

végre egy értelmes kérdés! szerintem tudja, sõt a rádióhullámokat is látja, és pikk pakk rájön, hogy a távirányítós atóba bizony a te kezedben lévõ távirányítóból jön a sugár.
Tudja hát! Épp azon gondolkodik, hogy hogy tudott olyan abnormális gazdit kifogni magának, aki távirányítós autóval bökdösi!
Igen, a magyar vizsla nagyon okos! A Ti esetetekben sokkal okosabb, mint a gazdája...
A gazdám nekem szokta vezetni a távirányitós autóját. Nem zavarja, hogy én tudom? Ember és elég hülye!
Sõõt, esténként atomfizikán töri a fejét!
Tudja, hogy nemsoká lemerül. A töltõt meg már rég szétrágta...

Vizslámmal nem tudtam felszállni a HÉV-re, egyszerűen nem tudja mi az, nem akar felugrani a lépcsőn, igaz elég magas. Mit tudnék csinálni, hogy felszálljon? Hogy tudnám rávenni?

Eléggé elkeseredtem, egymás után több hév ment el úgy, hogy nem szálltunk fel rá, aztán feladtam a dolgot.

Legjobb válasz: Kapcsold be a logikádat. Vagy várd meg amíg a kutya szól hogy emeld fel:D

Kapcsold be a logikádat. Vagy várd meg amíg a kutya szól hogy emeld fel:D
Akard jobban, hogy felmenjen. Meg mondjuk vidd ki a végállomásra, és álló héven gyakorold vele a fel- és leszállást addig, amíg nem megy tökéletesen. És valószínûleg az sem ártana, hogyha a szemében megbízhatóbb vezetõ lennél, és akarná azt csinálni, ami szerinted jó, ahelyett, hogy mindkettõtök életét félti. Ezügyben olvass utána a falkavezérségnek alaposan, és/vagy kérd szakember segítségét.
40 kilós vizsla!? Akkor mondjuk kezdd azzal, hogy lefogyasztod a kutyát úgy 15 kilóval kevesebbre, aztán kezdjük elõrõl a beszélgetést...
Felrakod pl. a kutyát, ha emiatt ment el tobb vonat..te bolond vagy már bocsi. A kutya annak a lépcsõjére nem is tud felugrani szerintem. Az én vizslám se menne fel.
Akumi :D :D :D :D tökéletes válasz a fogyókúrás :) :) kedves kutyagazdi. te mondod magad állatbarátnak mikor kövérre eteted a kutyád??? tessé kis infó mennyinek kellene lenni a súlyának. amit már te is valóban elbírnál. de ha nem lenne ilyen kövér a kutyád lehet kedve lenne neki is ugrálni lépcsõkre. https://www.google.hu/#hl=hu&sclient=psy-ab&q=magyar+vizsla+..
A magassal van gondja a kutyának vagy a lépcsõvel? Egy vizslának játszva kéne felugrania. Elõször is meg kell tanulnia ugrani. Ezt otthon simán gyakorolhatod vele. majd a lépcsõzést, és közben vinni sûrûn forgalomba, emberek, és jármûvek közé. menni fog ne aggódj!!!
40 kilós vizsla? 20 kg-os az én vizslám
Ne õrülj már meg hogy 40 kilót arra a pár lépcsõre nem bírsz felcipelni:) 60 kg-os, vékony srác vagyok (177 cm), de pár tíz méterre még én is el tudom vinni az 50 kilós barátnõmet, ha felnyalábolom:) Más kérdés, hogy én sem hiszem, hogy egy normál állapotban lévõ vizsla negyven kilós:)
Komolyan az a legnagyobb gondotok, hány kilós a kutya? Egyszerûen kissé félénk az eb. Tehát a gazdának kell belevarázsolnia, hogy nem eszi meg az a lépcsõ.
Ütõs jutalomfalat vagy sokkterápia. Hév végállomáson fogod magad, elõveszed a zsírszalonnát/töpörtyût/sajtot, amit szeret, és azzal csalogatod kedves hangon. Töbször gyakoroltok. Sokkterápia: Megfogod erõsen a pórázt, miután te felszálltál, a póráznál fogva a kutyát is felhúzod. Illetve nem húzod, hanem piciket rántasz a pórázon, míg fel nem megy. Nem egy nagy vasziszdasz, ennél komolyabb problémákkal is találkozhatsz kutyázás terén. A lényeg, hogy határozd el magad, ne érezze rajtad a kutya a bizonytalanságot. Sikertelenül pedig ne menjetek el, mert megerõsíted benne a félelmet, hogy tényleg nem jó felmenni, hisz te is inkább otthagytad a hévet.
Te tetted fel ma de. a vizslàdròl a kérdést? HÈV és a szàjkosàr szerepelt benne, ùgyhogy gondolom igen. Ott is írtàk, hogy elõször szoktasd hozzà a különbözõ ingerekhez és szépen fokozatosan haladjatok!
tegnap 23:23 Vajon mi köze van a hév lépcsõjének a falkavezérségnek?
Elmész a végállomásra. Lehetõleg nem csúcsidõben. Aztán szépen megpróbálod jutalomfalattal felcsalni. Persze, nem órákig kell várnod, hogy lépjen egyet. Akár be is segíthetsz neki úgy, hogy te lépsz fel az elsõ lépcsõre elõször. Valóban érdemes megtanítani hozzá a "hopp" szót.
A kérdező hozzászólása: Már nem azért, de egy 40 kilós vizslát szerintetek, hogy emeljek fel? Nem bírom el...
Ja, és mondjuk az is segít, ha amúgy hozzá van szokva a kutya a zajos dolgokhoz, a tömeghez, a mászáshoz, az új helyekhez, a szájkosárhoz, mert ha mindez egyszerre kezdi el stresszelni, akkor ne csodálkozz rajta, ha nem különösebben együttmûködõ.
én felteszem, meg leszedem. pont. :D vonatozunk is gyakran.
Vagy megtanítod neki a "hopp" vezényszót, vagy ölbe kapod és felteszed.
ráadásul arra a lépcsõre embernek se könnyû :D
ekkora lúzert. talán nem ott kellene megtanítani a kutyád lépcsõre mászni :D
Hol próbáltál felszállni? Azon az ajtón kéne, ahol a bicajokat is felrakják, mert ott jobban elfértek egymás mellett, mivel nincs korlát. Sajna a HÉV-ek között elég nagy különbség van a lépcsõket illetõen. Mi fõleg a ráckeveivel járunk, sikerül is mindig szépen felszállni, de múltkor a szentendreivel mentünk, hát meg is lepõdtem. Én is alig tudtam felszállni, messze és távol volt a földtõl, tehát egy olyan kutyának, aki nincs ehhez hozzászokva, nehezebb a beszállás. De, hogy emiatt menjen el több HÉV... Szóval a bicajos ajtónál próbálkozz. Felszállsz, aztán a pórázzal kicsit felhúzod. Nem hiszem, hogy inkább lent maradna. De valóban érdemes végállomáson próbálkozni.

Van egy 8 hónapos magyar vizslám. Mért nem eszik és mért nincs sok étvágya a táphoz? Mit tudok tenni, illetve hogyan tudnám étvágyingerét növelni?

Brit-et kap,házikosztot is eszi,mozgás után nagyobb az étvágya 40dkg ból csak 20 rosszab esteben annyit se eszik.

Legjobb válasz: Ha nem betegség, akkor valószínû, hogy csak egyszerûen válogat. Ha jólértem, akkor a házit jobban szereti, vagyis azért nem eszi a szárazat, mert jobbat akar kapni. Próbáld meg, hogyha nem eszik akkor csak holnap kap enni.

Ha nem betegség, akkor valószínû, hogy csak egyszerûen válogat. Ha jólértem, akkor a házit jobban szereti, vagyis azért nem eszi a szárazat, mert jobbat akar kapni. Próbáld meg, hogyha nem eszik akkor csak holnap kap enni.
És sovány?
Hát én még nem nagyon láttam kövér vizslát, amilyen sokat mozognak...
Igaza van az elõttem szólónak. Ne keverd a kaját, mert válogatós lesz. Ahogy a gyerek sem akarja megenni a bablevest, ha jön utána a palacsinta. 3 napig finnyáskodhat, utána falni fog.

Nem tudom hogy a drótszörű magyar vizslát válasszam vagy a mudit. Melyik fajtát választanátok?

Mindkettör?l sokat olvastam és nem tudok választani. Ti melyiket választanátok?

Legjobb válasz: mudit.

mudit.
Mudit :) a cifrák olyan édesen csúnyán-szépek :) bár az általános a fekete...
mudi!!!!
Én a mudit választanám, de nem tudom, neked mire kell. Ha megírod, hogy mire kell, többet is tudok róla mondani. Csak családi kutya lesz, vagy komolyabb céljaid is vannak?
Nekem magyar vizslám van, nem cserélném le semmi pénzért más kutyura. Imádom, egyszerûen egy egyéniség!!! Vizsla kutyut tartani egy külön életforma. A világ lebarátságosabb kutyája, hihetetlen jó fej. 1, 5 éves, 8 hetes kora óta van velünk. Szint hozott az életünkbe... :) Egy örök mókamester! Nagyon nagyon ember barát, nagyon ajánlják gyeremekes családba is. Nálunk van kisgyerek a családban, iszonyatosan gyerekbarát. Ha elesik a gyerek rögtön ott van és ugat, hogyha valami bajt érez. Ugyanakkor jó házörzõ is.
A kérdező hozzászólása: Agility, kirándulások, kutyasuli és ami még jönne:) Szerintem a mudi-t választom:) Köszi a válaszokat.
Attól függ mire kellene a kutya (hiszen két teljesen eltérõ fajtáról van szó). Amit írtál arra szerintem is inkább a mudi a megfelelõ, a vizsla inkább a vadászat/ futás, hosszú túrázáshoz való. Na, persze nem mindegy hol laksz (belvárosi lakás/ panel -vagy kertes ház). Hiszen a vizsla nagyon nagy mozgásigényû, valószínûleg nem érezné jól magát bezárva egy lakásba (fõleg ha elmész dolgozni), a mudi el van a kertben is de legkedvesebb idõtöltése (ha nem munkakutya) a gazdi szemmel tartása. :-) Összességében szerintem a mudi "szinte" mindenre jó amire a vizsla, de fordítva nem így van. Családi kutyának minkettõ egyformán tökéletes, de lakásba (ha sokat kell egyedül lennie) és viszonylag keveset tudsz futni/ biciklizni vele akkor inkább mudi.
Utolsónak mondom, hogy a mudinak sokkal nagyobb a mozgásigénye, hiszen olyan gyorsan tud futni, hogy az agrakkal is felveszi a versenyt... Mindenképpen nagyobb mozgásigénye van mint a vizslának... A mudit nem lehet kifárasztani... Bicikli nem számít neki, ahogy az ember fut, az meg nem pihenés. :D
*neki pihenés... És a mudi kifejezetten kinti kutya, amiért be akar menni az csak a gazda, de ha gazda nem ér rá, akkor kikéredzkedik egyedül akár a fél méteres hóba is... Nem tudom ismered-e a mudikat, mert nem ilyenek. :D
A drótszõrû magyar vizsla is kinti kutya, ha választani kéne, én azt választanám. Lételeme a mozgás, a futás, és az úszás. Még télen a jeges vízbe is belemegy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!